3 Alternatif GoDaddy Terbaik: Hosting WordPress yang Lebih Baik dengan Harga yang Sama? (2020)

Tawaran WordPress


Mencari beberapa alternatif hosting GoDaddy untuk laman web anda?

Walaupun GoDaddy sememangnya penyedia hosting yang popular, anda akan mendapat ulasan bercampur apabila anda membaca bagaimana perasaan pengguna sebenar terhadap mereka.

Ruang hosting cukup kompetitif, dengan banyak pilihan hebat, jadi tidak ada alasan untuk tetap menggunakan GoDaddy jika anda tidak berpuas hati. Sebenarnya, anda akan menemui banyak host yang boleh menawarkan perkhidmatan yang serupa (atau lebih baik) dengan jumlah wang yang sama.

Dalam siaran ini, saya telah mengumpulkan tiga perkhidmatan tersebut.

Untuk setiap alternatif, saya juga akan berkongsi beberapa idea mengenai perkara yang mereka lakukan lebih baik daripada GoDaddy, dan juga tempat yang tidak sesuai.

Mengapa Pertimbangkan Alternatif GoDaddy?

Dengan jumlahnya, GoDaddy adalah penyedia hosting web yang paling popular di dunia. Walaupun sukar untuk mengetahui bahagian pasaran mereka yang tepat, BuiltWith meletakkannya pada ~ 18% dan Datanyze memilikinya pada ~ 17%. Cerita panjang: Banyak orang menggunakan GoDaddy.

Tetapi ada banyak sebab mengapa tuan rumah mungkin popular (misalnya, iklan Super Bowl), dan populariti sahaja tidak bermaksud berkualiti.

Sekiranya anda melihat ulasan GoDaddy di Google, anda akan melihat beberapa persamaan yang merisaukan antara banyak ulasan negatif (di antaranya terdapat bilangan yang baik):

 • Sokongan yang lemah – dalam tinjauan hosting CodeinWP 2018 lebih daripada 800 pengguna WordPress, sokongan GoDaddy hanya mendapat 3.3 daripada 5, yang jauh lebih rendah daripada beberapa hos dengan harga yang sama. Banyak pengguna dalam ulasan juga mengadu tentang sokongan yang lemah.
 • Prestasi kurang baik – banyak pengguna GoDaddy mengadu tentang masa muat halaman yang perlahan atau masalah dengan waktu operasi. Waktu muat halaman sangat penting, jadi ini adalah alasan untuk menukar semuanya dengan sendirinya.
 • Kekurangan ciri – Rancangan GoDaddy kekurangan beberapa ciri yang biasa terdapat pada penyedia harga yang serupa. Sebagai contoh, GoDaddy tidak menawarkan sijil SSL percuma pada rancangan peringkat kemasukan mereka, sedangkan semua alternatif dalam senarai ini sama seperti banyak hos lain.

Sekiranya anda tidak pernah mengalami masalah dengan perkara tersebut, anda mungkin tidak perlu beralih. Tetapi, jika anda mempunyai aduan di kawasan tersebut (atau di tempat lain), saya rasa anda dapat mencari hos web yang lebih baik dengan harga yang serupa.

Kelayakan terakhir itu penting – dalam membuat senarai alternatif ini, saya telah berusaha mencari tuan rumah yang dapat memperbaiki titik lemah tersebut pada titik harga yang serupa.

Jelas sekali, jika anda mempunyai anggaran untuk itu, anda boleh menggunakan hos WordPress terurus premium seperti Flywheel, WP Engine atau Kinsta. Ketiga-tiga hos ini menawarkan produk yang sangat unggul … Tetapi harganya juga jauh lebih tinggi daripada GoDaddy, sebab itulah saya tidak memasukkannya ke dalam senarai ini.

Sebagai gantinya, saya memilih host yang harganya sama dengan GoDaddy, hanya dengan sokongan, prestasi dan ciri yang unggul.

Pelan GoDaddy mana yang sedang anda gunakan / pertimbangkan?

Pertimbangan penting lain dalam memilih alternatif yang baik adalah rancangan GoDaddy yang sudah anda gunakan (atau mempertimbangkan untuk menggunakan).

Dua rancangan paling popular untuk pengguna WordPress mungkin adalah rancangan bersama GoDaddy dan rancangan WordPress terurus:

 • Pelan bersama generik – bermula pada $ 5.99 sebulan ($ 8.99 semasa pembaharuan). Pengehosan bersama asas dengan akses cPanel. Anda boleh menggunakannya untuk WordPress atau sistem pengurusan kandungan lain.
 • Rancangan hosting WordPress – rancangan hosting WordPress yang dikongsi bermula pada $ 5 sebulan ($ 9,99 setelah pembaharuan). Pelan ini menawarkan papan pemuka hosting khusus dengan ciri yang diuruskan, seperti sandaran automatik, laman pementasan, kemas kini automatik, dan lain-lain. GoDaddy juga menawarkan rancangan WordPress yang dikendalikan Pro mulai dari $ 24,99 sebulan.

Sekiranya anda melihat rancangan WordPress GoDaddy, anda mungkin menginginkan alternatif yang juga menawarkan ciri yang diuruskan.

Sebaliknya, jika anda hanya melihat rancangan bersama, anda mungkin berpuas hati dengan mana-mana hos bersama.

Bersedia untuk pergi? Mari lihat alternatifnya …

1. SiteGround

Tapak Tapak

Walaupun GoDaddy menawarkan rancangan WordPress yang dikongsi dan dikendalikan secara berasingan, SiteGround hanya menawarkan satu rancangan hosting bersama yang merangkumi ciri WordPress yang dikendalikan.

Ini menjadikan mereka alternatif yang bagus untuk kedua-duanya Rancangan WordPress yang dikongsi dan dikendalikan oleh GoDaddy.

SiteGround telah melakukan banyak usaha untuk terus meningkatkan produk hosting mereka, baru-baru ini melancarkan papan pemuka hosting khusus dan beralih ke infrastruktur Google Cloud untuk semua rancangan hosting mereka.

Mereka juga menawarkan ciri WordPress yang dikendalikan seperti:

 • kemas kini automatik
 • laman web pementasan
 • cache peringkat pelayan
 • tembok api untuk melindungi daripada ancaman keselamatan.

Untuk harga mereka, SiteGround menawarkan prestasi yang sangat baik. Seperti yang saya nyatakan, mereka sekarang menggunakan infrastruktur Google Cloud dan menambah pengoptimuman prestasi teratas, seperti cache peringkat pelayan dan plugin SG Optimizer yang membantu anda untuk melaksanakan beberapa amalan terbaik prestasi WordPress.

Anda juga boleh mendapatkan sokongan melalui sembang langsung, tiket dan telefon. Saya secara peribadi menggunakan SiteGround dan mendapat sokongan untuk tidak hanya menawarkan masa tindak balas yang cepat, tetapi juga untuk menyelesaikan masalah yang saya hadapi. Saya selalu menggunakan sembang langsung – saya tidak pernah mencuba sokongan telefon, jadi saya tidak dapat bercakap untuk saluran tersebut.

SiteGround menawarkan tiga peringkat harga – anda dapat melihat butiran di bawah:

Harga SiteGround

Kelebihan SiteGround

Dari segi prestasi, ciri dan pengalaman pengguna, saya rasa SiteGround mengatasi GoDaddy dalam semua kategori:

 • Prestasi yang lebih baik – semua perkara sama, laman web anda biasanya dimuat lebih pantas di SiteGround daripada di GoDaddy. Sebahagian besar dari ini adalah seni bina SiteGround, seperti infrastruktur Google Cloud mereka dan cache halaman peringkat pelayan Nginx Fast_CGI.
 • Sokongan unggul – SiteGround memperoleh skor 4.7 untuk mendapatkan sokongan dalam tinjauan CodeinWP yang saya sebutkan sebelumnya, yang jauh lebih tinggi daripada skor 3.3 GoDaddy. Ini sebenarnya lebih tinggi daripada beberapa hos WordPress yang diuruskan premium, seperti WP Engine.
 • Papan pemuka hosting khusus – SiteGround membina dashboard hosting tersuai mereka sendiri yang sangat menyenangkan untuk digunakan, sedangkan GoDaddy hanya memberi anda cPanel pada rancangan bersama mereka, dan papan pemuka untuk rancangan WordPress yang dikendalikannya tidak semudah papan pemuka SiteGround.
 • Lebih banyak ciri – sebagai contoh, anda akan mendapat sijil SSL percuma, pementasan, kemas kini WordPress automatik, dll.

Pada dasarnya, tidak termasuk harga, SiteGround hanya menawarkan produk hosting yang unggul. Walau bagaimanapun, harga mungkin penting bagi anda, yang membawa saya ke titik seterusnya …

Kekurangan SiteGround

Kelemahan besar SiteGround adalah harga bukan promo biasa mereka lebih mahal daripada harga biasa GoDaddy.

Semasa pertama kali mendaftar ke SiteGround, anda mendapat harga promo yang menarik. Tetapi selepas kitaran pengebilan pertama anda (yang boleh berlangsung dari satu hingga tiga tahun), harga bulanan anda akan meningkat tiga kali ganda.

Contohnya, pelan kongsi tanpa had termurah GoDaddy bermula pada $ 7,99 sebulan, sedangkan pelan bersama tanpa had termurah SiteGround bermula pada $ 5,95 sebulan.

Jadi, SiteGround lebih murah, bukan? Ya, ya – sehingga anda perlu memperbaharui.

Setelah anda memperbaharui, harga penuh untuk rancangan GoDaddy adalah $ 11.99 sebulan, sementara $ 19.95 sebulan untuk SiteGround.

Pada asasnya, jika anda memilih SiteGround, anda perlu memperhatikan harga pembaharuan mereka dan cuba mengunci harga promosi selama tiga tahun penuh jika anda mampu membayar kos awal.

2. Bluehost

Bluehost

Walaupun Bluehost tidak begitu popular seperti GoDaddy, mereka pasti merupakan syarikat hosting yang paling terkenal di dunia.

Seperti GoDaddy, Bluehost menawarkan rancangan hosting dikongsi murah dan rancangan hosting WordPress terkawal yang berpatutan.

Namun, tidak seperti GoDaddy, Bluehost telah melakukan pekerjaan yang sangat baik untuk membina pengalaman pengguna yang hebat – walaupun pada rancangan bersama mereka yang murah. Walaupun Bluehost masih memberi anda akses cPanel seperti GoDaddy, mereka juga telah membina papan pemuka hosting tersendiri di atas, yang menjadikannya lebih mudah untuk bekerja dengan laman web anda.

Bluehost juga telah menambahkan ciri-ciri bermanfaat, seperti pementasan dan sijil SSL percuma, bahkan untuk rancangan hosting bersama termurah mereka, yang merupakan perkara lain yang tidak ditawarkan oleh GoDaddy.

Sekiranya anda mencari hosting bersama yang murah, harga biasa Bluehost hampir sama dengan GoDaddy, walaupun Bluehost menawarkan potongan promosi yang lebih besar untuk kitaran pengebilan pertama anda:

Bluehost berkongsi harga

Sekiranya anda mencari alternatif untuk hosting WordPress yang diuruskan GoDaddy, anda mungkin lebih suka rancangan WordPress yang diuruskan WP Pro Bluehost, yang harganya sama dengan rancangan hosting WordPress yang diuruskan GoDaddy Pro dan menawarkan nilai tambah premium, seperti Jetpack Premium bersepadu:

Bluehost menguruskan harga WordPress

Kelebihan Bluehost

Saya rasa kelebihan besar Bluehost vs GoDaddy adalah pengalaman dan ciri pengguna.

Pertama, anda mendapatkan papan pemuka hosting khusus di atas cPanel, yang menjadikannya lebih menyenangkan untuk menguruskan laman web anda di Bluehost.

Kedua, Bluehost hanya menawarkan lebih banyak ciri daripada GoDaddy – terutamanya apabila anda melihat rancangan bersama GoDaddy yang murah.

Sebagai contoh, walaupun pada rancangan hosting WordPress bersama Bluehost yang paling murah, anda masih akan mendapat ciri seperti:

 • kemas kini WordPress automatik
 • sijil SSL percuma (GoDaddy hanya menawarkan ini pada rancangan peringkat tinggi mereka)
 • Laman web pementasan WordPress (melalui plugin Bluehost – ia tidak berfungsi untuk laman web bukan WordPress).

Pada dasarnya, Bluehost menawarkan pengalaman hosting yang lebih mesra pengguna dan kaya dengan ciri pada harga yang serupa.

Kekurangan Bluehost

Sama seperti orang yang mengadu tentang prestasi dan sokongan GoDaddy, anda juga akan mendapat banyak keluhan yang sama mengenai tawaran Bluehost.

Sebagai contoh, sementara sokongan GoDaddy mendapat 3.3 dalam tinjauan CodeinWP itu, sokongan Bluehost sebenarnya mendapat skor lebih rendah pada 3.2.

Oleh itu, jika alasan terbesar anda beralih dari GoDaddy adalah sokongan dan prestasi mereka, anda mungkin ingin menggunakan SiteGround atau DreamHost (hos seterusnya dalam senarai ini).

3. DreamHost

DreamHost

DreamHost adalah hos web yang mapan yang telah wujud sejak tahun 1996.

Sekiranya anda mencari alternatif untuk hosting bersama GoDaddy, DreamHost menawarkan rancangan umum atau WordPress bersama bermula dengan hanya $ 2.59 sebulan. Mereka juga mempunyai tawaran WordPress yang diuruskan dengan harga terjangkau yang disebut DreamPress yang menjadi alternatif yang baik untuk hosting WordPress yang diuruskan GoDaddy.

Tidak kira rancangan mana yang anda jalankan, anda akan mendapat akses ke sejumlah ciri berguna, seperti:

 • Papan pemuka hosting khusus – DreamHost membina dashboard hosting tersuai mereka sendiri, yang mungkin anda lebih suka daripada pendekatan cPanel GoDaddy.
 • Sijil SSL percuma untuk semua rancangan – ini dikuasakan oleh Let’s Encrypt.
 • Sandaran harian automatik – DreamHost membuat sandaran laman web anda setiap hari – walaupun pada rancangan bersama mereka yang murah.
 • Kemas kini WordPress automatik – DreamHost mengemas kini perisian WordPress teras anda secara automatik – walaupun pada rancangan bersama mereka yang murah.

DreamPress, rancangan hosting WordPress yang dikendalikan, juga menawarkan laman pementasan satu klik, lesen Jetpack Professional yang dibundel, cache peringkat pelayan dan penyelesaian sandaran yang lebih mantap.

Rancangan hosting bersama DreamHost bermula pada $ 2.59 sebulan dengan komitmen tiga tahun atau $ 4.95 sebulan dengan pengebilan bulan ke bulan:

Harga pelan bersama DreamHost

Rancangan DreamPress bermula pada $ 16.95 sebulan dengan bil tahunan atau $ 19.95 sebulan dengan pengebilan bulan ke bulan:

DreamHost menguruskan harga WordPress

Kelebihan DreamHost

Satu kelebihan besar DreamHost berbanding GoDaddy (dan alternatif lain dalam senarai ini) adalah harga. Bukan hanya harga yang berpatutan dan telus dengan DreamHost, tetapi juga merupakan salah satu daripada beberapa host yang menawarkan pengebilan bulan ke bulan untuk rancangan bersama yang murah.

Dengan GoDaddy, komitmen minimum adalah tiga bulan, yang mempunyai harga yang meningkat berbanding dengan rancangan tahunan. Sebaliknya, DreamHost membolehkan anda membayar bulan ke bulan sambil tetap mengekalkan harga yang rendah.

Hosting WordPress yang dikendalikan DreamHost juga lebih murah daripada hosting WordPress yang dikendalikan oleh GoDaddy Pro.

Selain menawarkan harga yang lebih mudah diakses, DreamHost juga menawarkan lebih banyak ciri daripada GoDaddy. Sebagai contoh, rancangan hosting termurah DreamHost masih dilengkapi dengan sijil SSL percuma, papan pemuka hosting khusus dan sandaran automatik.

GoDaddy memang menawarkan perkhidmatan sandaran automatik pada rancangan bersama mereka, tetapi tambahan $ 2.99 sebulan.

Akhirnya, sokongan DreamHost menunjukkan prestasi yang lebih baik menurut tinjauan CodeinWP. Sokongan DreamHost menjaringkan 4.0, yang berada jauh di atas 3.3 GoDaddy.

Kekurangan DreamHost

Dari segi kualiti sokongan, DreamHost mengalahkan GoDaddy. Tetapi DreamHost tidak menewaskan GoDaddy dalam hal ketersediaan. DreamHost menawarkan sokongan tiket 24/7, tetapi sokongan sembang langsung hanya tersedia dari jam 5.30 pagi hingga 9.30 malam PT.

Sebaliknya, saluran sokongan GoDaddy dibuka 24/7. Ini adalah sesuatu yang perlu dipertimbangkan jika anda lebih suka sokongan sembang langsung dan tinggal di suatu tempat di mana waktu DreamHost tidak sesuai untuk anda.

Mana Alternatif Terbaik untuk Anda?

Pada ketika ini, semoga anda mempunyai idea yang baik mengenai alternatif GoDaddy mana yang sesuai untuk anda.

Sekiranya tidak, berikut adalah ringkasan ringkas untuk memandu pilihan anda:

 • SiteGround – ciri, sokongan dan prestasi yang sangat baik. Walau bagaimanapun, harga biasa mereka lebih tinggi daripada harga GoDaddy, jadi anda ingin mengunci harga promosi selama tiga tahun jika anda dapat menanggung kos pendahuluan.
 • Bluehost – anda mungkin tidak melihat peningkatan yang besar dengan sokongan atau prestasi, tetapi anda akan mendapat akses ke papan pemuka hosting yang lebih menyenangkan dan lebih banyak ciri daripada tawaran GoDaddy.
 • DreamHost – harga berpatutan dengan pengebilan bulan ke bulan. Mereka juga menawarkan lebih banyak ciri daripada GoDaddy dan mempunyai sokongan yang unggul, walaupun sembang langsung tidak tersedia 24/7.

Menggunakan / menggunakan mana-mana alternatif GoDaddy ini? Pemikiran?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map