Slik laster du ned, redigerer og laster opp en htaccess-fil på en Mac uten å endre noen av datamaskinens innstillinger

WordPress-tilbud


Fra viderekoblinger til kontroll av IP-tilgang, htaccess-filen er et utrolig nyttig verktøy for å oppnå alle slags modifikasjoner, justeringer og forbedringer på nettstedet ditt – de fleste av dem har selvfølgelig allerede blitt dekket av Jeff Starr i en utmerket htaccess gjort lett. Men hvordan lage slike redigeringer? Eller, mer spesifikt, hvordan få tilgang til selve htaccess-filen? Hva med at dette er en prikkfil (som gjør filen skjult for synspunkt på de fleste maskiner), er det – som du allerede uten tvil vil være klar over – en veldig vanskelig fil å håndtere. Å endre synlighetsinnstillingene til FTP-klienten din er vanligvis ganske enkel (noen, som FileZilla og Transmit, osv., Vil til og med vise skjulte filer som standard), men alle som noen gang har prøvd å gjøre det vil vitne og endre filsynlighetens innstillinger på datamaskinen din (det mest fornuftige stedet å gjøre endringer i filer *) er vanligvis alt annet enn enkelt med en Mac – den mest brukte metoden er å starte opp den fryktede terminalen og kjøre en mengde skumle kommandoer …

En helt enklere måte:

Det er imidlertid en annen måte å håndtere denne spesielt plagsomme filen som negerer hodepinen ved å måtte endre Mac-filens synlighet-innstillinger helt (merk: mens følgende metode virker ganske langvarig, når du har gjort det en gang Jeg får se hvor enkelt / enkelt det er). La oss ta en titt:

Trinn 1.

Åpne Cyberduck (en ekstremt populær FTP-klient for Mac-maskiner – prøv den hvis du ikke allerede har gjort det) og koble til serveren din med de vanlige FTP / SFTP-detaljene. Finn katalogen som inneholder htaccess-filen du vil redigere, og velg “Vis skjulte filer” i rullegardinmenyen under “Vis”. Du skal da se .htaccess-filen vises i katalogen. Som så:

vis htaccess-fil i Cyberduck

Steg 2.

Lage en ny mappe et sted på datamaskinen din (som skrivebordet, for eksempel) og gi den et navn (vi vil kalle våre “htaccess file redits”). Merk: ikke hopp over dette trinnet fordi du senere vil ha en skjult prikkfil i denne mappen – bedre å ha en usynlig fil et sted spesifikt, slik at du bare kan slette den senere ved å slette mappen den er inne i! Gå tilbake til Cyberduck og høyreklikk (dvs. kontrollklikk siden vi bruker en Mac) på .htaccess-filen, og velg deretter ‘Last ned som …’ fra den resulterende rullegardinmenyen. Deretter, viktigst, slett ‘.’ fra filnavnet (dvs. slik at filen nå bare heter ‘htaccess’ og IKKE ‘.htaccess’) og klikk på den lille nedovervendte trekanten til høyre for nedlastingsboksen for å utvide alternativene og navigere til den nye mappen. Som så:

last ned htaccess-fil til ny mappe

… etter å ha navigert til mappen du ønsker å laste ned filen, trykker du på “Last ned”.

Trinn 3.

Naviger til den nylig nedlastede htaccess-filen (som siden den ikke lenger har prikken foran filnavnet, nå skal være synlig i mappen du opprettet i trinnet ovenfor), og først, lage en sikkerhetskopi av den ved bare å kopiere filen (tips: gi nytt navn til den nye filen for å unngå å forveksle de to filene senere – vi får nytt navn til vår “htaccess – original – backup”).

Trinn 4.

Deretter bruker du en tekstredigerer (som TextWrangler (IKKE en tekstbehandler!)), Gjør du ønsket htaccess-redigeringer til den opprinnelige filen, og lagrer den når du er ferdig med å redigere og er fornøyd med den nye filen..

Trinn 5.

Nå, i tillegg til å bare lagre den på toppen av originalfilen, går du tilbake til ‘Fil’ -menyen og velger ‘Lagre som’ – og endre filnavnet fra ‘htaccess.txt’ til ‘.htaccess’ (dvs. fjerne ‘.txt’ på slutten og legg til ‘.’ til begynnelsen), og trykk ‘Lagre’. Du blir deretter konfrontert med en melding som leser “Navn som begynner med en prikk”. ” er forbeholdt systemet. ‘. Velg ‘Bruk “.”‘.

legge prikken tilbake

(merk at vi bruker TextWrangler her – hvis du bruker en annen tekstredigerer, kan det hende at en annen melding vises)

Trinn 6.

Bra saker. Du er nå klar til å laste opp den redigerte .htaccess-filen – som nå vil være usynlig på datamaskinen din: heldigvis mappen den er i er synlig, slik at vi fremdeles vet hvor det er selv om vi ikke lenger kan se det lenger!

Trinn 7.

Gå tilbake til Cyberduck og velg ‘File’ → ‘Upload’. Naviger til mappen som inneholder den skjulte .htaccess-filen, og velg ‘Vis skjulte filer‘Avkrysningsrute nederst i vinduet.

laster opp prikkfilen

Du skal nå se – og kunne velge – .htaccess-filen. Klikk på “Last opp” og fortsett å overskrive den gamle .htaccess-filen når du blir bedt om det.

Trinn 8.

Til slutt må du nå slette mappen du opprettet i trinn. 2 som inneholder den skjulte .htaccess-filen – husk å flytt først kopien / sikkerhetskopien av den opprinnelig nedlastede htaccess-filen for senere referanse (skulle du noen gang trenge den).

Gratulerer! Du har nå klart å laste ned, redigere og laste opp .htaccess-filen uten å måtte endre noen av filsynlighetens innstillinger på Mac-en!

* Alternativt kan du selvfølgelig bare redigere filen live på serveren, men dette er ikke en metode jeg vanligvis vil anbefale fordi uten å laste ned og lage en sikkerhetskopi av den først er det ingen måte å gå tilbake til en tidligere versjon på bør du gjøre en feil!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me