Hvordan fortelle hvilke WordPress-plugins et nettsted bruker

WordPress-tilbud


I etterkant av et tidligere innlegg, hvor vi skrev om hvordan vi finner ut hvilket WordPress-tema en nettside bruker, regnet vi med at det neste som skal dekkes er hvordan du finner ut hvilke plugins et WordPress-drevet nettsted bruker. Hvorfor vil du vite dette? Vel, etter all sannsynlighet vil du før eller senere komme over et nettsted som viser en slags funksjon eller funksjon du liker så mye, at du vil bruke / gjenskape den på din egen webside – hvis du bare kan finne ut hvilken plugin som er ansvarlig…

Den første tingen å nevne her er a) dessverre vil ikke all slik funksjonalitet bli produsert av plugins (noen funksjoner, for eksempel, kan godt være iboende for selve temaet), og b) det er ingen sikker-brann måte å finne absolutt ut ALLE plugins som brukes på et nettsted: selv om det er mange måter å prøve å prøve…

Begynn med det enkleste og avslutter med noen mer involverte metoder, la oss se på de forskjellige virkemidlene vi har til rådighet og se hvor langt vi kan komme!

Bruke automatiserte verktøy

Den enkleste måten å finne ut hvilke plugins et nettsted bruker, er ved å bruke automatiserte online detekteringsverktøy. Dessverre er slike verktøy imidlertid langt fra i stand til å oppdage alle plugins. Dessuten kommer mange av disse verktøyene ikke spesielt frem med dette, noe som ofte fører til at folk gir opp sine detektivaktiviteter altfor snart. Fordi disse typer online deteksjonsverktøy er så raske og enkle å bruke, er de likevel et flott sted å starte.

I ingen spesiell rekkefølge er de mest populære av disse verktøyene som er i stand til å oppdage WordPress-plugins, kanskje: WordPress Plugin Checker, WPThemeDetector (en tjeneste som først og fremst tar sikte på å oppdage WordPress-temaer som vi allerede har dekket i et tidligere innlegg, What Theme Is That and Built Med.

Bygget med

For å gi deg en rask idé om nøyaktigheten deres, kan du prøve å bruke en eller to for å gjøre en rask skanning av nettopp dette nettstedet, WinningWP. Vi bruker et sted i området rundt femten plugins; det beste av disse verktøyene kan bare oppdage fire av dem!

Det er også vel verdt å nevne at hvert av disse verktøyene fungerer litt annerledes – noe som betyr at noen kan oppdage plugins som andre ikke kan: så det er alltid verdt å bruke mer enn ett verktøy for å gi en mer omfattende liste over resultater – merk: til og med kombinert disse verktøyene kan bare oppdage omtrent fem eller seks av programtilleggene som brukes på dette nettstedet.

Ser du etter fortellertegn innen kildekoden

Alle nettsteder bruker HTML for å vise innholdet. Nettleseren ser denne koden og viser den for oss på en måte som vi kan gjenkjenne den (dvs. i avsnitt og bilder osv.). Men med litt kunnskap, er det ikke vanskelig å se – og forstå – selve koden; og når det gjelder å lete etter WordPress-plugins er det ofte akkurat der du finner spor etter dem.

La oss se på tre måter å finne fortellingstegnene som noen plugins etterlater seg med Chrome (selv om de samme prinsippene også vil fungere i mange andre nettlesere):

Ser du etter plugin-kataloger:

Høyreklikk et sted på det aktuelle nettstedet (ikke over et bilde) og velg “Vis sidekilde” fra den resulterende rullegardinmenyen. Gjør et raskt søk * i den resulterende koden for “wp-content / plugins /”. Uansett hva som kommer etter dette uttrykket i koden (merk: det vil sannsynligvis være flere forekomster av dette uttrykket på siden hvis mer enn ett programtillegg blir brukt, så du må søke mer enn en gang for å dekke dem alle) kan godt være navnet på en plugin.

WP-Content-Plugins søkeeksempel - skjermbilde

Merk: på lignende måte kan det også være verdt å passe på enten stilark- eller JavaScript-filnavn (se etter noe som kommer rett før enten “.css” eller “.js” i koden), da disse av og til kan indikere plugin navnene.

Bare Google alt du finner og håper på det beste!

Ser du etter HTML-kommentarer:

Noen plugins vil legge igjen sin egen kode på siden pakket inn i HTML-kommentarer for å hjelpe utviklere å forstå deres utdata – Yoasts SEO Plugin er et utmerket eksempel på dette. Ved hjelp av “Vis sidekilde” -metoden skissert ovenfor, blar du gjennom koden på jakt etter linjer med grønn tekst: disse grønne linjene er HTML-kommentarer!

Eksempel på HTML-kommentarer - skjermbilde

Forutsatt at slike kommentarer eksisterer, vil de ofte føre deg direkte til mer info om en bestemt plugin som brukes – enkelt!

Ser på spesifikke webelementer:

Denne siste metoden er ofte en absolutt vinner når du prøver å finne hvilken plugin som er ansvarlig for å generere en bestemt funksjon på siden – og kan ofte lykkes når alt annet mislykkes!

Ved å bruke Chrome, hold musepekeren direkte over hvilken funksjon du har på siden du er interessert i, og høyreklikk. Velg “Inspiser element” fra den resulterende rullegardinmenyen, og du får presentert en delt visning av siden og den underliggende koden. Ta en titt på koden og prøv å finne ‘ID’ eller ‘Klasse’ navn, som ofte vil se ut som ‘klasse =’ ‘eller‘ ID = ’‘. Uansett hva som kommer direkte etter en av disse kodeattributtene, kan det godt være navnet på pluginen som er ansvarlig for funksjonen!

Inspiser elementeksempel - skjermbilde

I skjermbildet over, for eksempel, vil du se ‘div class =’ ​​jp-relaterte poster-innlegg … ‘, dette er en forkortelse av navnet på plugin-modulen vi bruker for å generere relaterte innleggsbilder vist under hvert av innlegg på denne bloggen. Googling av “jp-relaterte poster” vil føre deg til den eksakte plugin-en vi bruker for å oppnå dette: Jetpack.

Tar en utdannet gjetning …

Er det mulig å gjette hvilken plugin som produserer en bestemt del av funksjonaliteten til et nettsted? Ja, noen ganger er det det.

La oss si at du har lagt merke til en kul utseende fly-out-funksjon som er animert neden til høyre på en webside, og ingen av de ovennevnte metodene gir noe å jobbe med – for eksempel. Hvis du kan finne en måte å kategorisere eller beskrive denne funksjonaliteten, kan du kanskje finne en liste (via Google for eksempel) med plugins som kan være ansvarlig for å produsere denne funksjonen. Litt av et langskudd kanskje, men verdt å prøve det samme. Hvis du bare finner en plugin som gjør noe lignende, er det muligheten til å Google navnet på den plugin etterfulgt av ordet “alternativer” (for eksempel) for å prøve å finne flere / lignende plugins – og med hell , vil du kunne identifisere den du ønsker fra kandidatene som vises ved å se gjennom dokumentasjonen (for eksempel skjermbilder osv.) for hver.

Spør i et forum

Jeg vet, denne kan virke som en håpløs idé, men viser nettstedet med funksjonaliteten du er interessert i for medlemmene av et forum som Reddit, Quora (eller til og med en WordPress-fokusert Facebook-gruppe – forutsatt at du tilfeldigvis er en medlem av en, da dette vanligvis er ‘lukkede’ grupper) kan, hvis du er veldig heldig, resultere i at noen kjenner seg igjen i funksjonen. Det som er mer (og det er mye mer sannsynlig), selv om ingen kan fortelle deg hvilken plugin som brukes, er det ofte slik at noen vil vite om en plugin som gjør noe lignende (eller bedre)!

E-post / spør direkte fra eieren direkte

Ja, du kan alltid bare spørre! Noen eiere av nettstedet har ikke tid (eller tilbøyeligheten) til å svare på en e-post som ber dem om detaljer om nettstedet / nettstedene deres, men noen vil, og noen kan til og med være veldig fornøyd med at du har interessert deg for nettstedet deres!

* for å søke etter et bestemt begrep i Chrome, gå til “Rediger” -fanen i hovedmenyen (over siden med kode), velg “Finn” og deretter “Finn …” se et skjermbilde, skriv inn spørringen (i dette tilfellet “Wp-content / plugins /”) og treff retur.

Er det alt? Kjenner til andre måter å fortelle hvilke plugins et nettsted bruker?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map