Å fikse den fryktede ‘interne serverfeilen’ i WordPress (trinn for trinn)

WordPress-tilbud


Vi har alle vært der – et nettsted som fungerte perfekt for bare sekunder siden bestemmer seg plutselig å kaste en passform og spytte ut en intern serverfeil. Hvis du er heldig, fungerer fortsatt WordPress-administratoren, men i noen tilfeller kan til og med det nekte å samarbeide. I denne artikkelen forklarer vi hva en intern serverfeil er, og enda viktigere, hvordan du løser den.

Viktig: Lag alltid en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet ditt (selv om det ikke fungerer som det skal være) før du gjør endringer – bedre trygg enn beklager!

La oss bli sprekker.

Hva er en intern serverfeil

Interne serverfeil er irriterende for brukere og utviklere både fordi de ikke gir noen informasjon om roten til problemet – de bare forteller deg at det er en. Se for deg at du gikk til legen og sa at du kjente smerter, men nektet å avsløre hvor smertene var – det ville gjort det veldig vanskelig for legen å behandle den! Det er problemet med en intern serverfeil – det er ingen indikasjoner på hvor problemet kommer fra.

intern server feil

Dessuten kan navnet ‘intern serverfeil’ være misvisende, fordi verten (og / eller serveren) i nesten alle tilfeller ikke har skylden. Hvis du tar en titt på HTTP-spesifikasjonene, kan du se at den interne feilen på 500 betyr følgende:

Serveren møtte en uventet tilstand som forhindret den i å oppfylle forespørselen.

Det er ingenting galt med selve serveren – den har ganske enkelt opplevd noe den ikke kan finne ut av. La oss se på hva det kan være – og hvordan du kan bli kvitt det.

Trinn null: Aktiver feilsøking

Det første trinnet bør være å i det minste prøve å være klar over feilen – du kan være heldig! Avhengig av hvordan serveren din håndterer feil, kan det du ser faktisk ikke være en serverfeil i det hele tatt. For å se om dette er tilfelle, må du redigere wp-config.php-filen i nettstedets rotkatalog. Last ned filen (via FTP, åpne den (ved hjelp av en tekstredigerer og søk etter ‘WP_DEBUG’. Hvis du finner linjen, bare endre falsk til sann og laste opp filen på nytt til serveren.

Hvis denne linjen ennå ikke er i konfigurasjonsfilen din, oppretter du den med følgende kodelinje:

definere( "WP_DEBUG", sant);

Last inn nettstedet ditt på nytt og se om feilen endres. Hvis den gjør det, og du nå ser en “dødelig feil” -melding som peker til en bestemt kodelinje i en bestemt fil, ser du på en relativt enkel kodefeil. Forutsatt at feilen stammer fra en plugin eller et tema, må du deaktivere det krenkende produktet og / eller jobbe med å fikse problemet selv (eller la noen andre se på det hvis du ikke kan finne ut hva som skjer på din egen).

Merk: Når du har funnet problemet, husk å endre den ovennevnte ‘sanne’ verdien tilbake til ‘falsk’ innenfor nevnte wp-config-fil.

Trinn én: Sjekk om administratoren din fungerer

Besøk nettstedadministratoren din på http://yoursite.com/wp-admin/. Hvis denne siden lastes riktig og lar deg logge inn, kan du være rimelig sikker på at problemet er med en plugin eller med temaet ditt. Hvis administratoren din lastes, fortsett til trinn to. Hvis ikke, hopp til trinn fire.

Trinn to: Deaktiver alle plugins

Det er nesten ingen måte en plugin kan forårsake problemer hvis den er deaktivert, så hvis du mistenker at en av pluginene dine forårsaker problemet, kan du gå til plugins-delen og deaktivere dem alle. Dette sletter ikke dem, og de vil lagre dataene sine, men koden vil ikke bli kjørt. Hvis du har deaktivert alle programtilleggene dine og nettstedet ditt fremdeles ikke lastes inn, går du til trinn tre.

Hvis nettstedet ditt er oppe og går, kan du aktivere plugins-ene en etter en. Fortsett å sjekke for den 500 interne serverfeilen etter hver plugin. Når du har funnet den skyldige, kan du bestemme hva du skal gjøre med den. Den beste handlingen er å holde pluginen deaktivert og varsle forfatteren umiddelbart. Hvis det er en misjonskritisk plugin, bør du sannsynligvis se etter et bedre og mer stabilt alternativ.

I noen svært sjeldne tilfeller kan kjøring av gammel programvare som PHP 5.3 forårsake problemer. Før du bytter ut et programtillegg som har vist seg å være pålitelig så langt, ta en titt på trinn syv.

Trinn tre: Bytt til et standardtema

Hvis deaktivering av plugins ikke løste problemet, er det sannsynlig at temaet ditt er den skyldige. Du kan bekrefte dette enkelt ved å bytte til et standard WordPress-tema. Jeg anbefaler å bruke Twenty Sixteen, som er det siste standardtemaet. Hvis du bytter til Twenty Sixteen løser problemet, kan du aktivere alle plugins på nytt og komme i arbeid med å finne problemet i temakoden..

Hvis temaet ditt kommer fra enten det offisielle temarommet eller en uavhengig temabutikk, bør du gi beskjed til forfatteren så snart som mulig. Hvis det derimot er ditt eget tema, må du få en utvikler til å hjelpe deg, fordi disse feilene ofte kan være veldig vanskelige å finne – selv for erfarne kodere.

I noen svært sjeldne tilfeller kan kjøring av gammel programvare som PHP 5.3 forårsake problemer. Før du bruker timer på å prøve å finne en feil, eller betaler hundrevis av dollar til en utvikler, bør du ta en titt på trinn syv.

Trinn fire: Øk hukommelsesgrensen

Hvis nettstedet ditt bruker for mye minne, vil det definitivt kaste en passform – muligens resultere i en 500 intern serverfeil. I mange tilfeller er dette et tegn på et dårlig kodet tema eller plugin. Det kan løses raskt ved å øke minnegrensen, men dette er ikke en sikker måte å løse problemet på, og vil ikke komme til roten.

Uansett har WooThemes en kort guide til å øke WordPress-minnegrensen. Husk at serveren din eller kontoen din kan ha en bestemt mengde minne som er allokert til den, og at du ikke vil kunne øke minnegrensen utover det.

Alternativt kan du snakke med verten for mer spesifikke instruksjoner – noen vil mer enn gjerne øke minnegrensen din uten nesten noe oppstyr fra din side..

Trinn fem: Feilsøke .htaccess-problemer

.Htaccess-filen er en konfigurasjonsfil for Apache Server som gjør det mulig med relativt avansert funksjonalitet. Ved å bruke den kan du aktivere gzip-komprimering, endre maksimal opplastningsstørrelse og gjøre alle slags andre nyttige ting.

Vi har allerede skrevet en guide for hvordan du redigerer .htaccess-filen, men det er verdt å gjenta at dette er et følsomt område der det kreves forsiktighet. En skrivefeil, et glemt sted eller et ikke lukket tilbud, for eksempel, kan lett forårsake en 500 intern serverfeil, ved å slipe nettstedet ditt – inkludert administratoren din -.

Løsningen er å åpne .htaccess-filen din – den skal være i roten WordPress-mappen – og se om det er noen feil (spesielt hvis du nylig har endret den). Jeg anbefaler å opprette en sikkerhetskopi som heter backup.htaccess, og deretter slette den originale .htaccess-filen for å se om nettstedet kommer tilbake på nettet.

Hvis det gjør det, er problemet med .htaccess-filen din. Du kan gå gjennom det linje for linje for å se når nettstedet ditt går ned. når du har funnet den fornærmende linjen, må du forsikre deg om at den ikke har unødvendig tekst (kanskje et ikke lukket sitat eller noe lignende). Hvis du ikke finner problemet, foreslår jeg at du sletter linjen. Nettstedet ditt er helt nede er langt verre enn en manglende .htaccess-linje – spør rundt på fora om du trenger mer hjelp.

Trinn seks: Installer WordPress på nytt

Det er ekstremt sjelden, men du kan ha noen ødelagte filer i WordPress-kjernen. Dette er ikke noe å bekymre deg for – noe kan ha gått galt da serveren din kopierte de nødvendige filene, for eksempel. Å laste opp WordPress Core-filene på nytt kan løse problemet.

Last ned en fersk kopi av WordPress og bruk en FTP-applikasjon for å laste opp alt unntatt mappen wp-innhold. Hvis du trenger mer detaljerte instruksjoner, kan du se på Codex-artikkelen om oppgradering av WordPress.

Trinn syv: PHP versjonsproblemer

Selv om gamle PHP-versjoner vanligvis ikke forårsaker 500 interne serverfeil, kan det være verdt å snakke med verten og be dem om å gi deg en nyere versjon før du bruker verdifull tid og penger. PHP 7 har avskrevet noen tidligere funksjoner – for eksempel kan en plugin bruke en funksjon som ikke er tilgjengelig i eldre versjon av PHP, og så videre.

Spør verten din hvilken versjon av PHP du kjører. PHP 5.2 er nå ti år gammel og 5.3 er syv år gammel – ikke godta det hvis verten din driver nettstedet ditt i slike gamle versjoner. Du bør i det minste ha en variant av 5.4 kjører, eller, enda bedre, den splitter nye PHP 7 (for optimal ytelse).

Sammensatte problemer

Selv om det er lite sannsynlig at du får to problemer på en gang, kan det skje. Du kan ha en plugin som forårsaker et problem, i tillegg til et .htaccess-problem. I dette tilfellet blir ikke problemet løst når du deaktiverer alle plugins, og det vil ikke bli løst hvis du fjerner .htaccess-filen – bare hvis du gjør begge deler.

Hvis du har fulgt disse trinnene, og du fremdeles får en 500 intern serverfeil, bør du starte på nytt og sørge for å gjøre det ikke angre endringer. Hold plugins deaktivert, hold temaet byttet til Twenty Sixteen, og så videre.

Siste tanker

På grunn av uklarheten i feilmeldingen på 500 servere, kan det være vanskelig å løse det, men ved å følge trinnene ovenfor, bør du være i stand til å finne ut hva som skjer.

Hvis du fremdeles ikke kan løse problemet, kan du kontakte verten. Link til denne artikkelen og la dem få vite at du har prøvd disse trinnene, fordi de vil sette pris på innsatsen og vil kunne finne problemet mye raskere!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map