Weebly vs WordPress – Velge riktig plattform

WordPress-tilbud


Bør jeg velge Weebly eller WordPress? er et spørsmål mange nybegynnere som ønsker å starte sin første webside, vil gjøre det godt å vurdere.

Hvis du lurer på hvilken plattform som er bedre, som er enklere å bruke, som har flere funksjoner, som er billigere, og så videre, så følg med, for dette er akkurat hva slags ting vi skal undersøke.

Nedenfor ser vi nærmere på Weebly vs WordPress, og peker ut de viktigste egenskapene til hver plattform. Hvis du søker etter et kvalitetsverktøy for å bygge det første nettstedet ditt (eller til og med en online e-handelsbutikk), kan du lese videre!

Hva er Weebly?

Weebly er et online verktøy / tjeneste som lar deg bygge et nettsted – selv om du ikke har noen webutvikling eller designopplevelse (prosessen fungerer gjennom et praktisk dra-og-slipp-grensesnitt).

Weebly

For å bruke Weebly, trenger du bare å registrere deg for en gratis eller betalt konto, og du kan begynne å jobbe på nettstedet ditt med en gang – å ha et nettsted bygget med Weebly fra start til slutt på mindre enn en time er mer enn mulig.

Hva er WordPress?

WordPress er det mest populære innholdsstyringssystemet av alle, med en markedsandel på rundt 50% til 60%, og enda mer imponerende anslås det at det har mer enn 25% av alle nettsteder..

WordPress

Hovedforskjellen mellom Weebly og WordPress er at WordPress er et programvare som kan installeres på hvilken som helst webserver, mens Weebly er en all-inclusive online tjeneste som du registrerer deg for.

Så for å bruke WordPress, må du først:

 • hent det fra WordPress.org (gratis nedlasting), last det opp til serveren din, og gå gjennom installasjonsprosessen på egen hånd, eller
 • be supportteamet på din nåværende webhotell om å installere WordPress for deg (den enklere løsningen).

Uansett bruker WordPress for å bygge nettstedet ditt flere trinn enn å bruke Weebly.

Tenk på det på denne måten: Hvis Weebly er Google Docs, er WordPress MS Word. Til slutt vil begge gi deg et lignende resultat, men veien til å få det resultatet er annerledes.

Merk: Dette innlegget sammenligner Weebly med den hostede versjonen av WordPress (WordPress.org). Dette handler ikke om hva som er tilgjengelig gjennom WordPress.com – en hostet bloggplattform.

De tilgjengelige designene sammenlignet

La oss innse det: du vil bare være fornøyd med nettstedet ditt hvis det ser bra ut. Dette er den viktigste faktoren for hver sideeier (enten vi liker å innrømme det eller ikke), så det er ikke noe bedre sted å starte vår sammenligning enn ved å se på designalternativene som er tilgjengelige i Weebly og WordPress.

Weebly

Rett etter påmelding hjelper Weebly deg ved å spørre hva som er hovedfokuset på nettstedet ditt.

Weebly sette nettstedets fokus

Avhengig av svaret ditt, vil det foreslå noen optimaliserte design – og, jeg må si, det Weebly har å tilby virkelig er imponerende. Alle designene er av høy kvalitet, mobilvennlige, og viktigst av alt: de ser moderne ut, slik at nettstedet ditt ikke føles som om det allerede er fem år gammelt på lanseringsdatoen..

Alternativer for Weebly Design

Når du først har valgt design, finner du raskt ut at alt kan justeres uten behov for koding eller tekniske ferdigheter.

Weebly - Velg en layout

På toppen av det kan du dra og slippe nye elementer direkte fra sidefeltet.

Styggelig sidefelt

Alt dette betyr at du kan jobbe med webdesignen din akkurat som du ville gjort med et MS Word-dokument – bare justere ting, dra og slipp dem, legge til din kopi og bilder, og du er ferdig.

WordPress

WordPress kommer med ett standarddesign, kalt et tema. Selv om den er fin, vil den ikke være egnet for alle formål.

Standard WordPress Theme - Twenty Sixteen

Dette betyr at du kommer til å lete etter tredjeparts temaer. (Merk: Ikke sikker på hvilke temaer er? Her er en praktisk forklaring / introduksjon.) Det er noen gode og dårlige nyheter:

 • Bra: det er tusenvis av temaer tilgjengelig – både gratis og betalt.
 • Dårlig: opplevelsen fra tema til tema er ikke konsekvent. Det meste av tiden er temaer veldig forskjellige, og å lære hvordan du bruker en garanterer ikke at du kan håndtere de andre.

Når det er sagt, hvor WordPress lyser, er det åpenhet og meget tilpassbar natur. Dette betyr at du er i stand til å justere selv den minste detalj i temaet du bruker (forutsatt at du ikke er redd for å jobbe med PHP).

Weebly vs WordPress

Det er mange flere WordPress-temaer tilgjengelig enn det er Weebly-design.

Når det gjelder kvaliteten, vil jeg kalle det jevn: både Weebly og WordPress vil gi deg tilgang til høykvalitetsdesign.

Imidlertid er det mye lettere å finne, bruke og finjustere nettstedets design med Weebly. Brukergrensesnittet er veldig enkelt å forstå og morsomt å jobbe med.

Totalt sett i designavdelingen gir jeg det til Weebly.

Vinner: Weebly

(Merk: Ta en titt på min andre sammenligning: SquareSpace vs WordPress. SquareSpace er også kjent for sine flotte designalternativer.)

Hva med webhotell?

Hvert nettsted må være vertskap et sted – hostingkontoen / serveren din er der nettstedet ditt ligger, og hvor besøkende kan få tilgang til det.

Det er to veier du kan ta med hosting:

 1. Lei, kjøp eller registrer deg på en hosting-konto på egen hånd, og installer nettstedet ditt på den hosting-kontoen.
 2. Få alt håndtert på ett sted, av ett selskap.

Weebly

Weebly følger den andre veien: i stedet for å tvinge deg til å leke med de tekniske tingene, takler den all den tunge løftingen. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg via Weebly.com, bruke nettstedets skaper og følge instruksjonene på skjermen. Weebly håndterer hosting (og alt relatert til det) for deg.

WordPress

WordPress følger den første banen – noe som betyr at det krever et par trinn til når du bygger nettstedet ditt, dvs. du må velge en passende webhotell og installere WordPress på den før du kan begynne å jobbe på det faktiske nettstedet ditt. (Merk: Mange verter vil installere WordPress automatisk for deg.) Selv om dette til å begynne med kan høres litt mer komplisert ut enn Weebly tilbyr, gir det deg faktisk mye mer kontroll over nettstedet ditt. Du kan bestemme deg for å endre verten, endre nettstedsprogramvaren eller oppdatere / endre noe om det når og når du vil.

Weebly vs WordPress

 • Trenger du et nettsted bygget raskt uten problemer og uten hodepine? Weebly vinner her.
 • Trenger du total kontroll over nettstedet ditt? WordPress.

Vinner: begge deler

Funksjonene sammenlignet

For å si det enkelt, både Weebly og WordPress gir deg alle funksjonene du måtte trenge som nettstedseier. Forskjellen er i måten disse funksjonene blir levert.

Weebly

Weebly gjør alt tilgjengelig gjennom nettstedbyggerverktøyet. Du kan jobbe med de forskjellige elementene på nettstedet ditt gjennom venstre sidefelt eller toppmenyen.

Styggelig sidefelt og toppmeny

Elementene der lar deg lage nye sider (og justere de eksisterende), endre oppsettet på en hvilken som helst side, justere de fine designdetaljene og legge til nye innholdsblokker (for eksempel kontaktformer, kart, gallerier eller tekst). Du kan også publisere alle slags innhold, inkludert tekst, bilder og videoer.

Slik du jobber med Weebly er ved å plukke enkeltelementer og dra dem videre til lerretet (ditt nåværende nettsteddesign).

Hvis du trenger mer, er det også noe som heter App Center, der du kan velge og installere tilleggsfunksjoner (noen av dem gratis, noen betalte).

Weebly App Center

Når det er sagt, kan du snuble over noen elementer som ikke kan endres for å passe helt til dine behov. Weebly er fortsatt en lukket plattform som gir deg begrenset – selv om det er ganske bredt for de fleste brukere – tilgang til tilpasninger.

WordPress

Først av alt, det er titusenvis av gratis og betalte plugins som er tilgjengelige for WordPress (hvis du ikke er sikker på hva plugins er, her er en praktisk forklaring / introduksjon. Dette betyr at du kan utvide nettstedet ditt uendelig og installere hvilken funksjon du måtte trenge.

WordPress-plugins

I tillegg er WordPress funksjonsrik fra start: du får alle de grunnleggende nettsted- og innholdshåndteringsfunksjonene, som vil være nok for de fleste brukere.

Enkelte ting, for eksempel SEO-optimalisering, kontaktskjemaer eller e-handel, er ikke tilgjengelige som standard, og du kan bare få dem via plugins.

Weebly vs WordPress

WordPress vinner dette på grunn av to ting:

 • De tusenvis av plugins som er tilgjengelige, de fleste av dem gratis og enkle å installere. Du kan finne nesten alle tilleggsfunksjoner du kan drømme om allerede levert gjennom en plugin.
 • WordPresss åpen kildekode-natur betyr at du kan installere, justere, finpusse eller endre alle funksjoner som enten er innebygd i WordPress eller levert via plugins. Spesielt, hvis du ikke liker noe med noen funksjon i WordPress, kan du bare hoppe inn i PHP-koden og endre den.

Tenk på det på denne måten: WordPress ligner på Android: du får ekstreme tilpasningsmuligheter hvis du bare er villig til å ta deg tid til å eksperimentere. Weebly er omtrent som Apple: du får et sett med kvalitetsfunksjoner med begrensede muligheter, og installering av nye kan gjøres gjennom et appsenter.

Vinner: WordPress

Noe som er lettere å bruke?

Eller, med andre ord, hvor nybegynnere er Weebly og WordPress?

Weebly

Weebly er virkelig utrolig enkel å bruke. Du registrerer deg bare for en konto, og du kan begynne å bygge nettstedet ditt med en gang.

Den nye dra-og-slipp-nettstedbyggeren 2015 gjør alt enkelt og intuitivt. Du trenger ikke kodingsferdigheter for å bygge og lansere et profesjonelt nettsted.

Eksempel på redigering av weebly

Det beste er at du kan justere alle detaljer like enkelt når som helst. (Ofte et problem når du ansetter en designer for å bygge et nettsted for deg, og deretter prøve å få dem tilbake for å gjøre noen endringer senere.)

WordPress

WordPress er mye mer utfordrende å bruke – spesielt i de tidlige stadiene når du bygger nettstedet ditt.

Til å begynne med, må du finne et godt design på egenhånd – det er ingen funksjoner for å dra og slippe nettstedbygging som standard, slik at arbeidet kan bli litt kjedelig. Deretter må du finne plugins, og så videre.

Ikke misforstå, når du får tak i det, er WordPress enkelt å jobbe med på en daglig basis, men å bygge et nytt nettsted tar tid.

Vinner: Weebly

Sammenligning av Weebly og WordPress for e-handel

Både Weebly og WordPress kan brukes til å opprette et e-handelssted, men det er forskjeller under panseret.

Weebly

ECommerce-grensesnittet er innebygd, og du får tilgang til det ved å klikke på butikklenken i topplinjen.

Weebly butikk

Der kan du legge til nye butikksider med en gang, nye produkter, endre butikkinformasjon og så videre. I utgangspunktet kan du begynne å operere som en nettbutikk i løpet av få minutter.

Du får også tilgang til noen av de opprinnelige e-handelsfunksjonene, for eksempel skatter, kuponger og online betalinger, men for de fulle eCoommerce-mulighetene må du registrere deg for en Business-konto, i stedet for standard gratis konto.

Weebly e-handel

WordPress

Det er sant at e-handel er mulig på et WordPress-nettsted – men bare med bruk av plugins. Den mest populære heter WooCommerce.

Akkurat som Weeblys løsning, leverer WooCommerce alle funksjonene du måtte trenge som online butikkeier, for eksempel produktadministrasjon, online betalinger og så videre.

Selve plugin-en er gratis, men det kan være kostbart å integrere den med noen betalingsportaler (en enkelt lisens for PayPal Pro-integrasjon er for eksempel $ 79).

Weebly vs WordPress

Denne er slips. Både Weebly og WordPress gir deg tilgang til kvalitetsbaserte e-handelsløsninger.

 • Med Weebly kan du komme i gang med en gang uten ekstra oppsett.
 • Med WordPress trenger du å installere en plugin – for eksempel WooCommerce – som er merarbeid, men du får også friheten til å konfigurere butikken din slik du vil. Du har også full kontroll over kundenes data.

Vinner: begge deler

Noe som er billigere?

Vanskelig spørsmål. Her er avtalen:

 • For seg selv er WordPress gratis, men du trenger en hostingkonto for å kjøre den – og gode hostingkontoer er ikke tilgjengelig gratis. Så å drive et WordPress-nettsted vil koste deg minst $ 60 i året (hosting), pluss $ 10 eller så for et domenenavn.
 • Weebly har gratis og betalte planer. Mulighetene for gratis plan er begrenset (se skjermdumpen nedenfor), og de betalte planene starter på $ 8 i måneden, og går opp til $ 25 i måneden hvis du vil drive en fullverdig nettbutikk.

Svak pris

Er det støtte?

Med Weebly får du 24/7 support via e-post og live chat i arbeidstiden. Weebly-teamet hjelper deg med å løse eventuelle problemer du måtte ha med plattformen.

Med WordPress er det ingen støtte. Beklager, men det er bare vanskelig å ringe noe støtte hvis du må vente dager på et svar som ikke alltid kommer.

Vinner: Weebly

Avsluttende tanker om Weebly vs WordPress

Begge plattformene har tjent sin plass på markedet, og begge imøtekommer en litt annen type bruker.

Kort oppsummert:

 • Hvis du ikke har erfaring med å bygge nettsteder, men likevel ønsker å kunne håndtere alt på egen hånd og få et kvalitetsresultat på slutten av det (og raskt), da er Weebly løsningen for deg.
 • Hvis du ikke har noe imot de ekstra oppsettstrinnene, er du ikke redd for å leke med plattformens indre virkemåte, og du vil ha full kontroll over nettstedet og dataene dine, da er WordPress noe for deg.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map