Topp 10 beste verktøy for domenenavn for å finne det perfekte domenenavnet (2020)

WordPress-tilbud


Å velge det perfekte domenenavnet er ikke lenger en tur i parken – ikke minst fordi det allerede er mer enn 330 millioner registrerte domenenavn (et tall som vokser med 3,7% år for år. Dette betyr at det å skille seg ut (og faktisk, til og med bare å finne gode domenenavn som er tilgjengelige) blir vanskeligere og vanskeligere!

Uansett hvor vanskelig oppgaven kan være, er du fremdeles nødt til å ta noen alvorlige tanker i prosessen og prøve å komme opp med et domenenavn som minst oppfyller følgende kriterier:

 • Gjør nettstedet ditt, og dermed din virksomhet, enkelt å huske.
 • Er brennbar.
 • Høres pålitelig ut.
 • Er unik.

Og her er noen flere. Vi er faktisk ikke fremmede for forskjellige domenerelaterte saker her på WinningWP; som vanlige lesere vil være klar over, har vi allerede publisert en rekke artikler om domener, som dekker hva et domenenavn er, forskjellen mellom et domene og hosting og de beste domenenavnregistratorene som skal brukes i 2020, blant andre.

I dag tar vi ting videre ved å lage en liste over ti utrolig verdifulle verktøy som skal hjelpe deg med å brainstorme og generere alle slags forslag til domenenavn.

De 10 beste generatorene for domenenavn

Vi starter med domenenavnegeneratorene som krever minst mulig innspill fra deg (de gjør det meste av arbeidet), før vi går videre til de som gjør deg hjernen til operasjonen via forskjellige tilpasningsalternativer og parametere. La oss komme i gang…

1. LeanDomainSearch

http://www.leandomainsearch.com/

Domenenavnegeneratorer: LeanDomainSearch

Dette er et verktøy laget av team Automattic – selskapet som er ansvarlig for WordPress.com-plattformen og kjerneteamet som jobber med WordPress selv, noe som betyr at de burde være ganske erfarne når det gjelder domenenavn og nettsteder..

Hvordan bruker du verktøyet? Denne er veldig enkel å bruke! Alt du gjør er å gi et såkornøkkel – vanligvis noe som definerer din nisje – og deretter la magien skje. Denne domenenavngeneratoren kommer tilbake med titalls eller hundrevis av ideer om domenenavn, og de fleste av dem er tilgjengelige for registrering som .com.

Hvem skal bruke den? Bruk LeanDomainSearch hvis du ikke har noen idé om et domenenavn i det hele tatt, men bare et ord eller et par ord som definerer din nisje eller virksomhet..

LeanDomainSearch fordeler og ulemper Pros
Ulemper
 • Det lar deg ‘favoritt’ noen domener og gå gjennom dem senere.
 • Den lar deg registrere domenenavn rett fra verktøyet.
 • Den sjekker også tilgjengelige brukernavn på Twitter.
 • Den viser søkehistorikken din.
 • Den viser bare tilgjengeligheten for .com-domenenavn. Det er ingen andre TLDer å velge mellom.

2. Business Name Generator av Shopify

https://www.shopify.com/tools/business-name-generator

Domain Name Generator av Shopify

Som navnet antyder, er dette verktøyet utviklet av Shopify, en av de mest populære og beste netthandelsløsningene på nettet. Denne generatoren er veldig lik LeanDomainSearch på den måten den fungerer.

Hvordan bruker du verktøyet? Bare skriv inn et nøkkelord, og se hvilke forslag denne generatoren har for deg. Domenenavnene du vil få, er alle tilgjengelige som en .com, og du kan registrere dem rett på stedet – forutsatt at du faktisk vil bygge en Shopify-butikk på toppen av domenet.

Hvem skal bruke den? Bruk det som et alternativ til LeanDomainSearch.

Business Name Generator av Shopify fordeler og ulemper Pros
Ulemper
 • Domenenavnene det antyder ser ut til å være litt mer kreative sammenlignet med LeanDomainSearch.
 • Den lar deg bygge en Shopify-butikk umiddelbart etter at du har valgt et domenenavn … Men det er bare en proff hvis det er det du faktisk er interessert i å gjøre.
 • Den viser bare tilgjengeligheten for .com-domenenavn.
 • Hvis du bare vil registrere et domenenavn uten en Shopify-butikk på toppen av det, kan du ikke gjøre det med dette verktøyet.

3. NameStall

http://www.namestall.com/domain-name-generator

namestall

Dette er ikke et eneste verktøy, men en pakke med domenenavnegeneratorer. De tre mest nyttige (IMO) er: Hoveddomenenergegenerator, tre-ords domenenavngenerator og den rimende domenenavngeneratoren.

Hvordan bruker du verktøyet? Start med hoveddomenergeneratoren på NameStall, skriv inn frø nøkkelordet, velg om du vil at det skal vises på begynnelsen eller slutten, aktiver / deaktiver bindestrek, og velg deretter en ‘ordgruppe’ som vil fullføre domenet ditt. Det siste trinnet er faktisk veldig kult, og det gir deg interessante muligheter for hvordan du kan tilpasse domenenavnet ditt.

For eksempel kan du velge en ‘ordgruppe’ merket ‘1500 populære siste ord’. Dette er akkurat slik det høres ut – en liste over ord som fungerer godt som ord å avslutte domenenavnet ditt med. Det er andre lignende ordgrupper, for eksempel ‘100 populære tall’, ‘200 populære ord med 2 bokstaver’, ‘500 populære første ord’, ‘grunnleggende engelske ord’, og så videre. Dette gir deg noen enorme muligheter for å tilpasse søket ditt.

Hvem skal bruke den? NameStalls domenenavnegeneratorer er en interessant løsning hvis du ikke har så god idé om det komplette domenenavnet du vil gå med, men du vil kunne tilpasse hvordan generatoren utfører jobben sin.

NameStall fordeler og ulemper Pros
Ulemper
 • Den har gode tilpasningsmuligheter via ordgrupper.
 • Den lar deg velge hvor søkeordet ditt skal vises i domenenavnet.
 • Den lar deg sjekke en håndfull TLDer og deretter registrere dem direkte.
 • Du kan bare gjøre opptil fem søk før du blir tvunget til å kjøpe et abonnement … Eller bruke inkognitomodus i nettleseren din.

4. Nameboy

http://www.nameboy.com/

nameboy

Domenenavnene som Nameboy genererer er veldig interessante – spesielt hvis du vil registrere flere TLDer enn bare standard .com. Når det er sagt, gjør det en bedre jobb når du først har en generell ide om hva domenenavnet ditt skal være.

Hvordan bruker du verktøyet? For å få mest mulig ut av dette verktøyet, bør du gi det med hovednøkkelordet ditt, pluss et sekundært nøkkelord som du vil kombinere til ett domenenavn. Eventuelt kan du tillate bindestrek og til og med be om at de genererte domenenavnene kommer til å rimme.

Hvem skal bruke den? Bruk den hvis du har en generell ide om hva du vil at domenenavnet skal være, men likevel ønsker du å se etter mulige bindestreker av dette navnet og de andre TLD-ene som er tilgjengelige.

Fordeler og ulemper med Nameboy Pros
Ulemper
 • Den viser tilgjengeligheten for en håndfull TLDer.
 • Den viser domenenavn som er tilgjengelige for videresalg.
 • Det lar deg oppgi to så nøkkelord.
 • Du kan tillate eller ikke tillate bindestrek.
 • Hvis du ønsker å kjøpe et domenenavn direkte gjennom Nameboy, blir kasseprosessen merket som “utrygg” av Google .

5. Domain Maker av BustAName

http://www.bustaname.com/word_maker

bustaname

Domenenavngeneratoren fra BustAName har mye mer innspill enn mange av de andre verktøyene på denne listen. Via de forskjellige parametrene kan du kontrollere hvordan du vil strukturere domenenavnet ditt og hva slags elementer du er interessert i. Som et resultat høres de genererte domenene originale ut.

Hvordan bruker du verktøyet? Bare gi det ditt viktigste så nøkkelord og velg om du vil at det skal vises på begynnelsen eller slutten av domenenavnet ditt. Velg deretter hvor naturlig du vil at domenet skal høres. Til slutt setter du en begrensning på antall tegn i domenenavnet ditt. Du kan også velge å vise et antall TLDer bortsett fra standard .com.

Hvem skal bruke den? Bruk det hvis du vet med sikkerhet hvilket hovednøkkelord du vil bruke som en del av domenenavnet, men du vil også at domenet skal gjøres mer unikt og originalt.

Domain Maker av BustAName fordeler og ulemper Pros
Ulemper
 • Domenene det antyder er veldig originale og høres spennende ut.
 • Den lar deg lagre domener for senere.
 • Den sammenligner priser hos forskjellige registrarer.
 • Det er en ‘Gjør tilfeldige domener’ -knapp, i tilfelle du er helt tom for ideer.
 • Det er ikke noe alternativ å plassere såkorns nøkkelord andre steder enn starten eller slutten av domenenavnet.

6. Domeneshjul

https://domainwheel.com/

Domeneshjul

Med et moderne grensesnitt og en enkel, tiltalende design har Domain Wheel et ekstra mål å gjøre domenenavnsøket morsommere.

Den genererer en rekke kombinasjoner med hvert søk, og setter sammen en liste over originale navn som er ment å passe til nettstedets identitet, og kan vise opptil 15 domeneforlengelser (.com, .org, .net, .biz, .info osv. ), som du kan veksle med et praktisk nedtrekksprogram.

Hvis de helt spesifikke navnene som genereres ikke stemmer med nettstedet ditt, gir Domain Wheel også noen få tilfeldige forslag og en liste over nøkkelord relatert til emnet du leter etter.

Hvordan bruker du verktøyet? Gå til hjemmesiden og skriv inn nøkkelordene du vil bruke. Velg deretter utvidelsene du foretrekker, og la hjulet spinne. Når listen over navn vises, velger du den du ønsker og går til domeneregistreringsskjemaet.

Hvem skal bruke den? Enten du målretter mot spesifikke søkeord eller er åpen for ideer, er Domain Wheel flink til å gi morsomme og kreative forslag og kombinasjoner. Resultatene fra et domenenavnsøk inkluderer både spesifikke og tilfeldige navn, så hvis du trenger et fengende domene, er det absolutt verdt å prøve.

Fordeler og ulemper med domeneshjul Pros
Ulemper
 • Det kommer med kreative navnealternativer: ‘høres ut som’, ‘rim med’.
 • Verktøyets grensesnitt er raskt og nydelig.
 • Du kan begrense resultatene etter utvidelse.
 • Den viser nøkkelord som er relatert til emnet ditt.
 • Det tilbyr ikke mange alternativer for å filtrere resultatene.
 • Det har ikke tilgjengelige sosiale medier.

7. Umulighet!

http://impossibility.org/

umulighet

Umulighet! er veldig kreativ i sin tilnærming til å generere domenenavn, og det gir deg også en håndfull ryddige alternativer for hvordan du kan tilpasse prosessen.

Hvordan bruker du verktøyet? Du begynner med å oppgi et frøøkkelord og velge det du vil se lagt til det nøkkelordet. Du kan velge mellom verb, adjektiv og substantiv, og du kan også velge om de skal være fire, fem eller seks bokstaver ord, og om de skal vises i begynnelsen eller slutten..

Hvem skal bruke den? Det er veldig kult hvis du er villig til å bruke litt tid på å eksperimentere med mulige kombinasjoner av ord.

Umulighet! fordeler og ulemper Pros
Ulemper
 • Mengden kontroll det gir deg når du tilpasser domenene, er veldig kult.
 • Det genererer ganske kreative domenenavn.
 • Det er bare for .com-domener.
 • Det tillater bare ett så nøkkelord.

8. DomenerBot

http://www.domainsbot.com/

domainsbot

DomainsBot gjør en god jobb med å ikke bare generere interessante domenenavn for deg, men også la deg velge synonymer du vil bruke sammen med de opprinnelige frø-nøkkelordene. Dette kan resultere i noen kule tilpasninger du ellers ikke ville ha snublet over.

Hvordan bruker du verktøyet? Begynn å gi ett eller flere så nøkkelord. Etter at du har foretatt det første søket, vil du kunne tilpasse TLD-ene du er interessert i, legge til / endre synonymer, og til og med legge til dine foretrukne prefikser og suffikser. Listen over domenenavn DomainsBot kommer tilbake med starter med de mest enkle kombinasjonene av søkeordene dine, og går deretter inn i de mer kreative.

Hvem skal bruke den? Bruk den til å sjekke flere TLDer samtidig, og også til å tilpasse synonymer, prefikser og endelser, noe som vil gi deg mye mer kontroll.

DomenerBot fordeler og ulemper Pros
Ulemper
 • Det tilbyr god tilpasning med synonymer, prefikser og suffikser.
 • Det er flere TLDer.
 • Du kan registrere domenet ditt direkte fra generatoren via din valgte registrator.
 • De genererte domenenavnene er ikke så kreative som de som kommer fra noen av de andre verktøyene på denne listen.

9. NameMesh

https://www.namemesh.com/

namemesh

NameMesh er en av de bedre domenenavnegeneratorene for å sjekke ut om du har flere nøkkelord du vil inkludere i domenet. Listen over domener som NameMesh oppretter basert på søkeordene dine er massiv, og den er pent delt inn i en håndfull kategorier: Vanlig, ny, kort, morsom og SEO.

Hvordan bruker du verktøyet? Begynn med å skrive inn søkeordene dine – du kan ha ett eller flere – og velg TLD-ene du er interessert i. NameMesh vil gi deg en enorm liste over genererte domenenavn, og indikere hvilke av dem som er tilgjengelige for registrering.

Tips: Fjern merket for “skjul registrert”, da dette vil gi deg en bedre oversikt over hvor levedyktige visse domenenavn faktisk er. I utgangspunktet vil du ikke ha et domenenavn hvis de fleste av de andre TLD-ene allerede er registrert.

Hvem skal bruke den? Bruk den hvis du har en liste over nøkkelord du vil ha med i domenenavnet ditt, og du vil ha dem ordnet pent.

NameMesh fordeler og ulemper Pros
Ulemper
 • Antall genererte domener er veldig stort.
 • Moro-kategorien er spesielt verdt å se på.
 • Noen av domenenavnene som vises som tilgjengelige, er det ikke.

10. DomainTyper

https://domaintyper.com/

domaintyper

Dette er mitt personlige favorittverktøy for å finjustere domenenavnene mine og sjekke tilgjengeligheten til forskjellige TLDer. Når det er sagt, er det faktisk ikke en generator du kan bruke når du starter fra bunnen av.

Hvordan bruker du verktøyet? Bare begynn å skrive inn det tiltenkte navnet ditt, og DomainTyper vil gi deg forslag i sanntid (ikke nødvendig å klikke på noen knapper), derav navnet på verktøyet. Når du ser på de tilgjengelige domenene, kan du legge til eller fjerne TLD-ene som interesserer deg mest, og til og med sjekke de tilgjengelige brukernavnene på sosiale medier.

Hvem skal bruke den? Bruk den hvis du er nesten sikker på om hvilket domenenavn du vil gå med, men du vil sjekke om å registrere forskjellige TLDer og brukernavn på sosiale medier for det ikke vil være noe problem.

DomainTyper fordeler og ulemper Pros
Ulemper
 • Det fungerer som du skriver i sanntid.
 • Den viser deg alle tilgjengelige TLDer på et øyeblikk.
 • Du kan legge til tilpassede TLDer i søket.
 • Den sjekker brukernavn på sosiale medier.
 • Det genererer ikke domene navn i seg selv.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map