Squarespace vs WordPress – Velge riktig plattform

WordPress-tilbud


Så du ønsker å bygge ditt første nettsted? Kanskje du tviler på at dette er noe du kan gjøre på egen hånd – og du absolutt ikke vil miste skjorten underveis ved å ansette dyre hjelp.

Du har hørt om denne Squarespace-tingen og denne andre WordPress-tingen – men du er ikke helt sikker på hva disse verktøyene er og hvordan de er forskjellige.

Vel, gode nyheter: du er på rett sted å finne ut av det.

I denne guiden skal vi sammenligne begge plattformene, beskrive forskjellene mellom dem og fortelle deg hvilken type bruker de er ment for. Vi skal også presentere en liste over fordeler og ulemper for hver og undersøke hvor enkle å bruke de er.

Det kan virke som mange ting, men på slutten av det, vil du forhåpentligvis vite nøyaktig hvilken av disse to plattformene som er best for dine individuelle behov.

La oss komme i gang…

Innholdsfortegnelse

 • Del 1 – Hva er de?
  • Hva er Squarespace?
  • Hva er WordPress?
  • Hva er den største forskjellen mellom Squarespace og WordPress?
 • Del 2 – Bruke dem
  • Komme i gang med Squarespace
  • Andre Squarespace-funksjoner
  • Komme i gang med WordPress
  • Andre WordPress-funksjoner
 • Del 3 – Design
  • Alternativer for firkantutforming
  • WordPress Designalternativer
 • Del 4 – Pros & Ulemper
  • Pros & Cons of Squarespace
  • Pros & Ulemper ved WordPress
 • Del 5 – Brukervennlighet
  • Brukervennlighet i firkantet
  • WordPress Brukervennlighet
 • Vinneren
  • Hvem bør bruke Squarespace?
  • Hvem bør bruke WordPress?

Del 1: Hva er de?

Hva er Squarespace?

I et nøtteskall: En alt-i-ett-plattform som lar deg bygge et nettsted fra start til slutt av deg selv – uten hjelp utenfra – og så få det arrangert på Squarespaces servere.

Pris: $ 8- $ 24 / month avhengig av planen du velger, pluss kostnadene for et domene (bør du velge å kjøpe et). Det er en gratis prøveversjon tilgjengelig.

Squarespace er et online verktøy. Tenk på det som et sted der du registrerer deg, logger deg på og så blir tatt i hånden hele veien gjennom fra et tomt lerret til et pent, fullt funksjonelt nettsted.

Squarespace viktigste salgsargument ser ut til å være at plattformen kan brukes av alle, selv om du ikke har noen tidligere erfaring med nettstedsbygging. Dessuten handler dette ikke om å bygge bare en ujevn webside, men heller bygge en vakker og optimalisert kreasjon som er i samsvar med moderne standarder.

Med Squarespace kan du bygge alle slags nettsteder – fra enkle visittkort-nettsteder, til blogger, e-handelsbutikker og porteføljesider – eller en kombinasjon av noen av disse.

Hva er WordPress?

I et nøtteskall: Programvare som du installerer på webserveren din og deretter bygger nettstedet ditt på toppen av. WordPress hjelper deg også med å lage og administrere innholdet ditt på en effektiv måte.

Pris: Hovedprogramvaren er gratis, men du må betale for webhotellet der du vil installere den (vanligvis fra rundt $ 5-10 per måned), pluss kostnadene for et domene (som du må kjøpe selv).

For å bruke WordPress, må du først få en hostingkonto (som betyr å kjøpe serverplass) og deretter ha WordPress-programvaren installert på den. Dette høres kanskje vanskelig ut først, men i praksis har de fleste webverter en veldig brukervennlig, ett-klikk installasjonsfunksjon. Å få installert WordPress selv burde være en lek.

Etter det får du konfigurere nettstedet ditt (ting som standardparametere, funksjoner, design, utvide standardevnen gjennom plugins og mer) i et administrasjonspanel.

Det er ingen begrensninger for hvilke typer nettsteder du kan bygge med WordPress. Med riktig sett med plugins og et godt tema eller design, er WordPress i stand til å kjøre hvilken som helst – og jeg mener hvilken som helst – type nettsted. Men dette betyr også at bruk av plattformen til sitt fulle potensial krever litt ekstra dyktighet og erfaring.

Hva er den største forskjellen mellom Squarespace og WordPress?

Bare for å gjøre det enklere å konsumere resten av denne ressursen, vil jeg først fremheve hovedforskjellen mellom begge plattformene – som er det faktum at Squarespace er et online verktøy, mens WordPress er et programvare som må kjøres på egen hånd Internett server.

I praksis betyr dette at for å bruke Squarespace, alt du trenger å gjøre er å registrere deg for en konto og logge inn – så får du tilgang til et vennlig online grensesnitt med en gang.

WordPress derimot innebærer litt mer teknisk arbeid og krever at du føler deg komfortabel med å installere programvare, leke med ting som plugins, temaer og generelt forstå litt mer av det tekniske ved hvordan nettstedets fungerer (som er noe som, i på lang sikt, vil vanligvis være til stor fordel for alle som driver med noen form for online virksomhet).

Komme i gang med Squarespace

OK. La oss bli mer spesifikke om hver plattform i sammenligningen vår, og starter med Squarespace.

Squarespace gir en start-to-finish guidet opplevelse for å bygge nettstedet ditt. Eventyret ditt starter med å velge design, deretter nettstedets formål (dvs. “virksomhet”) og tittel, pluss noen ekstra grunnleggende detaljer.

Squarespace Site Formål

Derfra kan du kopiere og redigere demoinnholdet i designet du har valgt – eller lage innholdet ditt helt fra grunnen av.

Demoinnhold i Squarespace

Hele nettstedet ditt er organisert rundt individuelle undersider som er koblet sammen gjennom menyen. Ved å navigere i alternativene til nettbyggeren, kan du justere hver side og angi hvordan den skal forholde seg til alle de andre sidene.

Underveis kan du også dra nytte av forskjellige tilleggsfunksjoner som å integrere en nettbutikk, en blogg eller en reservasjonsmodul for restauranter, blokker i sosiale medier og mange andre komponenter.

Squarespace reservasjoner

Den største fordelen med dette miljøet er kanskje at det er basert på det som kalles WYSIWYG (What-You-See-Is-What-You-Get) redigering. Dette betyr at du får se hvordan nettstedet ditt skal se ut når du redigerer det.

Til slutt får du velge om du vil bruke ditt eget tilpassede domene eller at nettstedet ditt skal være vert på et underdomene (dvs. YOURSITE.squarespace.com).

Det er imidlertid en fangst: etter at du har bygget det, for å få nettstedet ditt til å bli levende til verden, må du oppgradere fra en gratis prøveperiode til et betalt abonnement.

Andre Squarespace-funksjoner:

 • Stort utvalg av nettsteddesign tilgjengelig (mer om det om et minutt)
 • Tilpass innholdet ditt og hvordan det ser ut
 • Rediger CSS for nettstedet ditt for hånd (for avanserte brukere)
 • Integrert bildeditor
 • Integrerte sosiale mediefunksjoner
 • 24/7 support
 • Hosting inkludert i hovedtilbudet
 • Innebygde moduler for blogging, e-handel og porteføljegallerier
 • Du får et underdomen som standard (f.eks. YOURSITE.squarespace.com)
 • Ekte WYSIWYG-redigering
 • Innebygd SEO-vennlig struktur
 • Innebygd statistikk for nettstedstrafikk

Komme i gang med WordPress

Det særegne ved å bruke WordPress er at eventyret ditt med det faktisk ikke begynner med det … så rart som det kan høres ut.

Dette er tingen: Hvis du vil bruke WordPress som programvaren som kjører nettstedet ditt, må du registrere deg på en hostingkonto først, og deretter ha WordPress installert på den kontoen.

Jeg kommer til å bruke SiteGround som et eksempel her (pluss at WinningWP-lesere får 60% avslag på dem siden de virkelig er en av de allverdigste beste delte WordPress-hostingleverandørene rundt (merk: for en omfattende guide for hvordan du velger det beste hosting for WordPress, sjekk ut denne nyttige guiden. Etter at du har gått til en hosting-tjeneste, for eksempel SiteGround, og registrert deg for en grunnleggende webhotellplan (rundt $ 7 / måned), vil du da kunne gå til administrasjonen av nettstedet ditt panel – som vanligvis vil være et system som kalles ‘cPanel’.

SiteGround cPanel - Skjermbilde

Hvis WordPress ikke ble installert automatisk da du registrerte deg for webhotellplanen din, kan du se i cPanel etter et ikon som heter “Softacuous” eller, i tilfelle SiteGround, for eksempel: “WordPress Installer”. Dette er minitoolen som håndterer WordPress-installasjonen. Det lar deg fylle ut en håndfull inntastingsfelt, angi nettstedets tittel, beskrivelse og hovedadministrasjonskontodetaljer. Etter å ha klikket på Install-knappen, vil cPanel deretter automatisk sette opp en helt ny WordPress-installasjon for deg. Alt du trenger å gjøre er å lene deg tilbake og vente et øyeblikk.

Merk: måten ting fungerer med andre hostingleverandører kan være litt annerledes. Du kan alltid kontakte support, og de hjelper deg gjerne med å installere WordPress for deg.

Nå, etter alt dette, får du endelig en sjanse til å jobbe med ditt faktiske WordPress-nettsted. Man må innrømme, det er litt mer komplisert enn med Squarespace.

Gå til http://YOURSITE.com/wp-admin for å få festen i gang.

En av de viktigste forskjellene mellom WordPresss administratorpanel og Squarespace adminstrumentpanel er med WordPress, i stedet for en guidet turliknende opplevelse, får du ganske enkelt et instrumentpanel som viser alle de forskjellige alternativene og innstillingene.

WordPress Dash

Et godt sted å begynne er ved å velge nettstedets design. Dette kan gjøres ved å gå til Utseende > Temaer (fra menyen til venstre), og når du klikker på Legg til nytt, så tar du deg til den offisielle WordPress-godkjente temakatalogen.

WordPress-temaer

Temaene du finner her er alle gratis. Helt ærlig, men kvaliteten i denne katalogen har en tendens til å variere litt, slik at du kanskje må bruke en stund på å sile gjennom dem alle for å finne et tema som virkelig passer til nettstedet ditt..

Etter å ha valgt et tema, er neste trinn å utvide funksjonaliteten til nettstedet ditt (bør du ønske det) ved å bruke plugins. Plugins er virkelig der WordPress kommer til sin rett: slik at du kan legge til alle slags tilleggsfunksjoner – fra e-handelsoppføringer til popup-varsler og e-postvarslingsvarsler (etc, etc)!

Du kan på dette tidspunktet kalle det en dag når det gjelder å sette rammeverket / oppsettet for nettstedet ditt sammen og begynne å sette inn innhold (dvs. ord og bilder osv.) For å få ting til å se ut som du vil ha dem.

Siden WordPress først og fremst ble designet som en bloggplattform, er innlegg hovedinnholdstypen det tilbyr. I fronten av nettstedet ditt vises de i omvendt kronologisk rekkefølge. Sider er mer statiske (så å si), viser ingen datoer og gir deg mer kontroll over hva du vil vise. Generelt sett er det sidene til nettstedet ditt som folk vanligvis lenker til i navigasjonsmenyene til nettstedet.

Hvis alt det høres litt sammensatt ut, er det sannsynligvis fordi det er det. For å bruke WordPress til sitt fulle potensial, må du bruke litt tid på å finjustere nettstedet ditt, eksperimentere med plugins og muligens til og med endre temaet manuelt (dvs. redigere HTML og CSS.

Andre WordPress-funksjoner

 • 1000-talls gratis og betalte temaer og design (mer om det om et minutt)
 • 1000s gratis og betalte plugins for å utvide den grunnleggende funksjonaliteten til nettstedet ditt
 • Avansert brukerstyring; bra hvis du har mer enn én person som bidrar til nettstedet
 • Avanserte innholdsstyringsevner, med revisjoner, medieinnstøting og mer
 • Tilpass innholdet ditt ved å bruke avanserte stylingsalternativer og manuell HTML-redigering
 • Integrert grunnleggende bilderedigering
 • Integrering av sosiale medier tilgjengelig via plugins
 • SEO-funksjoner tilgjengelig via plugins
 • Trafikkstatistikk tilgjengelig via plugins eller eksterne verktøy
 • Uendelige muligheter for å justere måten nettstedet ditt oppfører seg og ser ut på

La oss se på hvem som vinner på design …

Alternativer for firkantutforming

Squarespace leverer 25 (eller så) vakre design som du kan velge mellom. De er alle optimaliserte for mobile enheter og nettbrett, gir god lesbarhet, og det er ganske tydelig at det å bygge dem tok mye arbeid.

Du kan også bruke flere temaer på et enkelt nettsted, som utvider alternativene ytterligere.

Hovedstyrken til Squarespace’s design er deres kvalitet og moderne utseende. Med Squarespace er det en stor sjanse for at du vil kunne finne et design som er i samsvar med dagens trender og som ikke vil se utdatert om en måned eller to uten for mye krefter (merk: det er bokstavelig talt 10.000-talls forskjellige design tilgjengelig for WordPress og å finne at ideell kandidat noen ganger kan være tøff å gå). Dessuten er designene med Squarespace delt inn i kategorier for å gjøre valget enklere.

Squarespace-kategorier

WordPress Designalternativer

Når det gjelder mengden tilgjengelige design, er WordPress konge. Det er tusenvis av temaer tilgjengelig i den offisielle katalogen alene (på WordPress.org), pluss tusenvis av andre temaer – både gratis og premium – som blir utgitt av uavhengige utviklere og tilbys gjennom tredjeparts nettsteder hele tiden.

Når det er sagt, er ikke alt av høy kvalitet. Alt om WordPress er åpen kildekode, noe som betyr at hvem som helst kan begynne å utvikle sitt eget WordPress-tema hvis de ønsker det. Som en konsekvens vil du finne hundrevis av fantastiske, utrolige temaer – men du vil også finne tusenvis som ganske enkelt er middelmådige eller verre. Det kan være vanskelig for en uerfaren bruker å skille hveten fra agnet (merk: vi har prøvd å hjelpe litt ved å lage en liste over pålitelige leverandører av premiumtemaer her.

Husk at hvis du bestemmer deg for å få et betalt tema, må du koble deg til hostingkontoen din via FTP og laste den opp manuelt (selv om dette ikke er vanskelig i det hele tatt når du vet hvordan)..

På slutten av dagen vinner WordPress fortsatt med tanke på tilgjengelige design. Ja, noen av dem er crappy, men det er fremdeles mye mer fantastisk design tilgjengelig for WordPress enn det er for Squarespace.

Squarespace Pros & Ulemper

Pros:

 • Det er en hostet løsning, som betyr at Squarespace tar seg av vertskapet for nettstedet ditt. Du trenger ikke å bekymre deg for tekniske spørsmål og kan bare fokusere på å lage innhold og catering til publikum.
 • Det tilbyr et imponerende sett med design som er optimalisert for mobil og gruppert i en rekke kategorier i henhold til deres formål (dvs. forretning, personlig osv.). Hver design ser moderne ut og er i samsvar med dagens trender.
 • Den har en god nettbygger som tar deg gjennom hele prosessen med å gjøre ditt nye nettsted til virkelighet.
 • Det har et fint sett med innebygde funksjoner som stort sett dekker hele spekteret av nettstedsbygging (du får en blogg, en e-handelsmodul, en portefølje, etc.).

Squarespace-temaer

Ulemper:

 • Du behøver faktisk ikke full kontroll over nettstedet ditt. Hvis Squarespace av en eller annen grunn stiller spørsmål ved innholdet på nettstedet ditt og bestemmer at det ikke er i samsvar med retningslinjene deres, kan de fjerne det.
 • De fleste designene som er tilgjengelige med Squarespace, antar at du vil bruke attraktive bilder av høy kvalitet som en del av designet – for eksempel er det store bildebakgrunner og enorme bildeoverskrifter. Dette fungerer bare hvis du allerede har slike bilder til disposisjon. Hvis du ikke gjør det, har høykvalitets royaltyfrie bilder prislappene sine. Du må også være ganske designbevisst for å dra nytte av slike bilder og kunne bygge nettstedets endelige utseende basert på dem.
 • Mulighetene for å tilpasse innholdet ditt er begrenset. Du må nøye deg med hva plattformen gir, og kan ikke gjøre mange endringer av dine egne.

WordPress Pros & Ulemper

Pros:

 • Plattformen er gratis og åpen kildekode.
 • Det er tusenvis av design / temaer og tusenvis av plugins tilgjengelig.
 • WordPress er det mest populære innholdsstyringssystemet på nettet. Det anslås at nesten 19% av alle nettsteder kjører på WordPress.
 • Det er en generelt trygg og sikker plattform med hyppige oppdateringer.
 • Du har full kontroll over nettstedet ditt og innholdet. Selv i et ekstremt scenario, hvis hostingleverandøren bestemmer deg for å kansellere kontoen din, kan du fortsatt ta nettstedet ditt og bare kopiere det til en annen leverandør. Kort sagt, du er den eneste personen som har kontroll.
 • WordPress har gode muligheter for innholdsstyring når det gjelder å ta vare på innleggene, sidene og annet innhold. Du kan også administrere medier og alt annet du vil publisere på nettstedet ditt.

WordPress CMS

Ulemper

 • Du må passe på å være vert for nettstedet ditt gjennom en tredjepart.
 • Det er vanskeligere å finne kvalitetsdesign / temaer som er like deler optimalisert, moderne, funksjonell, mobilvennlig og generelt bra.
 • Det er en relativt innsats for å få et grep om hva som skjer i admin-dashbordet og hvor du kan begynne med å jobbe på nettstedet ditt.
 • Du får ingen støtte per se. Du kan alltid gå på de offisielle supportforumene, men det er ingen garanti for at noen vil svare.
 • Det er ingen ekte WYSIWYG-redigering. Du får redigert innleggene og sidene dine i administrasjonspanelet, men dette viser ikke hvordan de faktisk ser ut på nettstedet..

Så hvilken er enklere å bruke? Firkant eller WordPress?

Brukervennlighet i firkantet

Som jeg allerede har nevnt, er Squarespace en plattform som er veldig enkel å bruke og virkelig nybegynner-vennlig. Nettstedsbyggeren gir en pent guidet opplevelse, så du blir tatt steg for steg gjennom hele prosessen med å opprette nettstedet ditt. Det er ingen tidligere opplevelse av nettstedsbygging eller koding for å kunne bruke Squarespace effektivt.

På toppen av det får du også tilgang til 24/7 support – så uansett hvilke vanskeligheter du måtte ramme, kan du alltid kontakte noen som vil ha svar til deg.

Brukervennlighet Score: 10/10

WordPress Brukervennlighet

La oss dele dette i to punkter: det enkle å bygge et nettsted, og det enkle å drive et nettsted.

La oss begynne med å kjøre nettstedet ditt. Det er mer enn enkelt å utføre de daglige oppgavene knyttet til å drive et nettsted. WordPress er usedvanlig vennlig når det gjelder å lage nye innholdsstykker (innlegg eller sider) og administrere eller redigere de du bygde tidligere.

Når det gjelder det første punktet, er det ikke like greit. Å få nettstedet ditt til å se og utføre akkurat slik du vil, vil kreve litt tid, engasjement og dyktighet. Det er mange ting som går ut på å bygge et WordPress-nettsted av høy kvalitet, og noen av dem kan bare ikke hoppes over – som å få riktig sett med plugins. Totalt sett, hvis du er en nybegynner, kan det være utfordrende å konfigurere WordPress-installasjonen.

Brukervennlighet Score: 8/10

Så endelig: vinneren?

Så mye som jeg hater å si dette … det kommer an på.

For noen situasjoner er WordPress betydelig bedre enn Squarespace, og for andre er det Squarespace som kommer på toppen.

For å gi deg det mest nøyaktige svaret jeg kan, la oss snakke om hvilken type bruker som vil være perfekt for Squarespace vs. hvilket ville være perfekt for WordPress.

Hvem bør bruke Squarespace?

Nybegynnere som ønsker å lage et nettsted på egen hånd, men ikke har mye teknisk kunnskap om nettstedsbygging.

Squarespace er veldig brukervennlig, intuitivt, og det leverer en rekke vakre design som er optimalisert for deres tiltenkte formål. Plattformen kan brukes uansett om du trenger et personlig eller forretningsnettsted.

Hvem bør bruke WordPress?

Brukere som ønsker å ha mer frihet til å bygge nettstedet sitt, som har litt teknisk kunnskap og ikke er redd for å lære i det minste litt HTML (og muligens til og med CSS).

Til slutt er det løsningen som gir deg mer kontroll og flere muligheter når det gjelder utseendet og funksjonaliteten til nettstedet ditt. Samtidig må du imidlertid være villig til å investere tiden din i å lære plattformen og måten den fungerer på.

Merk: Hvis du er interessert: for en liste over store navnemerker som bruker WordPress, vil du sannsynligvis kjenne deg igjen, ta en rask titt på dette andre innlegget vårt.

Oppsummering …

Når det gjelder frihet, potensial, kontroll og fellesskap: WordPress er den klare vinneren! Og selvfølgelig, når det gjelder blogging, er det virkelig ingen sammenligning: WordPress vinner hendene ned (dette er tross alt selve WordPress opprinnelig ble opprettet for å gjøre)! WordPress krever imidlertid en viss grad av engasjement for å lære å bruke, teknisk kunnskap å sette opp, og kan av og til være litt tidkrevende å oppdatere og vedlikeholde. Squarespace har derimot mye å gå for, og hvis du egentlig bare vil ha et relativt enkelt nettsted som er raskt og enkelt å sette opp, kan det godt være det bedre alternativet – i det minste i utgangspunktet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map