Bør jeg kjøpe et domenenavn fra mitt webhotell?

WordPress-tilbud


Er det bedre å kjøpe et domenenavn fra et webhotellfirma eller fra en domenenavnsregistrator? Dette er et gyldig spørsmål – spesielt hvis du akkurat skal lansere ditt aller første nettsted.

Begge tilnærminger har sine fordeler og ulemper, selvfølgelig, men som med de fleste ting i disse dager, er djevelen i detaljene. Basert på dine spesifikke krav, kan det være en strålende ide å få domenenavnet ditt fra et webhotellfirma … Men ikke alltid.

La oss se nærmere på dette. Dette er grunnen til at du ikke bør kjøpe et domenenavn fra webhotellfirmaet ditt.

“Hva er dette med uansett?”

Bare for å være sikker på at vi er på samme side (i tilfelle du ikke er helt sikker på hva denne artikkelen handler om):

Når du er ute etter et domenenavn for et nettsted, trenger du naturlig nok webhotell også. Derfor er det to hovedmetoder du kan ta: Enten (en) få domenenavnet og hosting fra to separate selskaper, eller (B) skaff deg begge fra samme selskap – webhotellet ditt.

Interessant nok tilbyr nå stort sett alle de ledende domenenavnregistrene webhotelltjenester. Dette betyr at selv om du går til et selskap som GoDaddy – kjent først og fremst for domeneregistrering – kan du fremdeles gå ut med en samlet hosting og domene.

Imidlertid kan du også gjøre ting omvendt. Du kan gå til et kjent vertsfirma og få den samme pakken fra dem også.

Viktige faktorer du må ta hensyn til når du tar en beslutning

De viktigste faktorene inkluderer:

 • pris
 • bekvemmelighet og hva du vil gjøre med domenenavnet ditt
 • hva kan gå galt? Aka sikkerhet og kvalitet.

La oss ta det fra toppen:

1. Pris

Så, som er billigere? Kjøpe et domenenavn fra et webhotellfirma eller fra en domenenavnsregistrator?

Kort sagt, å få ditt domenenavn og hosting fra samme sted kan riktignok være billigere, men det avhenger av det bestemte selskapet du velger.

For å gi deg en ide om hva slags priser vi snakker om, her er en rask tabell som viser hva de mer populære domeneregistratorene og hostingfirmaene har å tilby:

Domenenavnsregistreringspriser

registrar
.com
.nett
.org
.co
.xyz
.klubb
Gå pappa$ 11.99$ 11.99$ 7.99$ 11.99$ 0.99$ 9.99
Namecheap$ 10.69$ 12.88$ 12.48$ 6.88$ 0.88
Dreamhost$ 11.95$ 13.95$ 13.95$ 24.95$ 2.95$ 19.99
Siteground$ 14.95$ 14.95$ 14.95$ 29.95$ 12.95$ 14.95

Og her er vertsprisene på samme nivå med de samme selskapene:

 • Gå pappa: 3,99 dollar i måneden = 47,88 dollar i året
 • Namecheap: 9,88 dollar i året
 • Dreamhost: 7,95 dollar i måneden = 95,40 dollar i året
 • Siteground: 3,95 dollar i måneden = 47,40 dollar i året

Nå, den interessante delen: Her er prisene for domeneregistrering hos hvert av selskapene hvis du også får hosting fra dem:

 • Gå pappa: gratis (for den første registreringsperioden)
 • Namecheap: standard ($ 0,88 og oppover, avhengig av TLD)
 • Dreamhost: gratis (for den første registreringsperioden)
 • Siteground: standard ($ 12,95 og oppover, avhengig av TLD)

Slik leser du dette:

 • Så hvis du for eksempel får et .com-domenenavn og hosting fra GoDaddy, betaler du for $ 47,88 for det første året totalt.
 • På den annen side, hvis du får den samme .com fra Namecheap og deretter en entry-level hosting fra SiteGround, vil din totale regning være $ 58,09 for det første året.

Men det er ikke slutten på historien. Det som er vanskelig her er at selv om prisene for det første året pleier å være attraktive, kan de øke så snart det andre året kommer.

Med Namecheap kan du for eksempel få et .club-domenenavn for $ 0,88 og hosting for $ 9,88 i året når du kommer gjennom døren. Men det andre året ditt domeneregning vil vokse til $ 10,88 årlig, og vertsregningen til $ 38. Sett sammen, det er 48,88 dollar. Som du kan se, er ting ikke så svart-hvitt.

For å oppsummere denne prissnakken:

I et nøtteskall, bør du ikke bruke for mye tid på å bekymre deg for prisaspekten ved pakkeløsningen.

Det du bør gjøre i stedet er å prøve å finne ut hvem som tilbyr den beste WordPress-hosting du har råd til, og først deretter undersøke selskapets domeneregistreringsalternativer. Hvis det er en attraktiv pakkeløsning, kan du ta dem opp på det.

Hvis du for eksempel bestemmer at SiteGround-hosting er det du vil, bør neste trinn være å sjekke prisene på domenenavnsregistrering hos SiteGround. Hvis den prislappen er noe du har det bra med, kan du få både domenenavnet og hosting fra dem. Hvis ikke, få domenet fra noen andre.

Selvfølgelig er SiteGround bare et eksempel her. Dette gjelder alle andre selskaper like mye.

2. Bekvemmelighet

Aka hva du vil gjøre med domenenavnet når du har det.

Naturligvis er det vanligste å gjøre rett etter å ha fått tak i et nytt domenenavn å opprette / lansere et nettsted – og du trenger en hostingkonto ved siden av domenenavnet for å få det til..

Det er her temaet bekvemmelighet kommer opp. Jeg er sikker på at dette ikke kommer som en overraskelse, men det er mye mer praktisk å kjøpe et domenenavn fra webhotellfirmaet ditt.

I de fleste tilfeller skal selskapet ta seg av å koble domenenavnet og hosting for deg. Dette betyr at du har alt konfigurert til å fungere sammen rett utenfor boksen.

Det eneste som mangler vil være nettstedet ditt – og det er ikke sikkert. Avhengig av selskapet du bestemmer deg for å være vert for nettstedet ditt, kan det hende at de også installerer en tom versjon av WordPress for deg – noe som betyr at du bare må installere et tema, noen plugins og deretter begynne å bruke nettstedet ditt med en gang.

På den annen side, hvis du ønsker å kjøpe domenenavnet fra en egen registrar, kan du bli tvunget til å koble domenet og hosting på egen hånd. Gitt, dette er ikke super vanskelig, og støtteapparatet i begge selskaper skal være glade for å hjelpe deg med å finne ut av det, men det er fremdeles noe du må gjøre, i stedet for at noen andre takler det for deg.

Generelt sett er det mer praktisk å få ditt domenenavn og hosting fra det samme selskapet forutsatt at du ønsker å kjøpe et enkelt domene, slik at du kan starte et enkelt nettsted.

(Hvis du planlegger et bredere prosjekt – et som krever en håndfull domener og forskjellige versjoner av ett eller flere nettsteder – kan det hende at du får domenene og hosting fra to separate steder, et mer praktisk oppsett fra et utviklingssynspunkt.) lar deg bare administrere alle disse domenene og hva som skjer med dem på et gitt tidspunkt lettere.)

Det er en ting til som knytter seg til bekvemmeligheten av å kjøpe et domenenavn fra et webhotellfirma kontra fra en domenenavnsregistrator: Ikke alle registrører og vertsfirmaer lar deg registrere hvert eksisterende domene-TLD. Dette kan være viktig hvis du er interessert i en av de nyere generiske TLD-ene (.blog, .design, .xyz) eller noen landsbaserte TLD-er (.pl, .ru).

Bare for å gi deg et eksempel, hvis du tror DreamHost har den perfekte hostingplanen for deg, men du også vil ha et .nettsteddomene for din italienske kundebase, er tøff hell: DreamHost støtter ikke denne TLD.

Når det er sagt, hvis du leter etter en klassisk .com, vil du kunne registrere den hos alle domenenavnsregistratorer på planeten.

3. Hva kan gå galt? Aka Sikkerhet og kvalitet

Sist, men absolutt ikke minst, har vi temaet om hva som kan gå galt med ditt domenenavn og hostingoppsett.

Og det kommer i utgangspunktet ned på dette:

Når vi snakker om paret til domenenavnet til nettstedet ditt og webhotelloppsettet ditt, er domenenavnet det elementet du har mye mindre sannsynlighet for å være misfornøyd med.

Først av alt, domenenavn er et regulert marked. Det er en organisasjon kalt Internet Corporation for Tildelte navn og nummer ICANN som overvåker markedet generelt og regulerer domeneregistratorer til en viss grad.

Med tanke på hva domenenavn faktisk er – nettadresser som peker på og identifiserer nettsteder (en veldig forenklet definisjon: her er en bedre en – er det veldig uvanlig at et domenenavn noen gang slutter å jobbe plutselig. Så lenge du betaler årlige domeneregistreringsregninger, fungerer domenet ditt helt fint 99% av tiden.

Historien med webhotell kan imidlertid være annerledes. For det første er ikke hosting et regulert marked på noen måte, så kjørelengden med noen verter kan variere. Og hvis du noen gang vil flytte til en annen vert, er det mye enklere hvis du opprinnelig har kjøpt domenenavnet og hosting fra separate selskaper. Alt du gjør er bare å redigere innstillingene for domeneserveren og du er ferdig (den opprinnelige domenenavnsregistratoren vil fortelle deg hvordan du gjør det, så ingen bekymringer).

Naturligvis, jo mer du bruker for å ta den rette hosting-avgjørelsen på forhånd – basert på dine krav, hva du trenger hosting for, hvilken type nettsted du vil lansere, og så videre – jo mer sannsynlig er det at du ender opp med et stort langsiktig vertsoppsett generelt. Her er en guide for hvordan du velger den beste WordPress-hosting.

‘Fortell meg hva jeg skal gjøre allerede!’

OK, det er alltid avveininger med disse tingene. Noe ekstra bekvemmelighet i ett område koster deg mindre bekvemmelighet i et annet område. Samme for sikkerhet, priser og så videre.

Så med alt det som blir sagt, og med hensyn til alt det ovennevnte, her er mitt generelle råd:

 • Hvis du vil lansere ditt første WordPress-nettsted på et helt nytt domenenavn: Få domenet og hosting fra det samme selskapet. Begynn med hosting – undersøk hva som er tilgjengelig i markedet. Her er litt hjelp, og velg den beste verten for dine behov, og skaff deretter domenet fra samme selskap.
 • Hvis du vil lansere mer enn ett nettsted, eller du planlegger å utvide porteføljen ganske raskt: Få domener og hosting fra separate selskaper. Helst to selskaper: Alle domenene dine fra det ene, og alle hostingene dine fra det andre. Dette gir deg mer rom til å bevege deg rundt og justere oppsettet ditt helt i tilfelle målene dine endres eller noe skulle skje.

De sier: ‘Ikke hold alle eggene dine i en kurv’, men la oss ikke bli gale her. Jeg tror at begge tilnærminger – kjøp av domenenavn og hosting fra samme selskap versus fra to separate selskaper – har sin plass, og det riktige valget avhenger bare av dine krav.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me