WPChat – Een opkomende WordPress Community Hangout van Leland Fiegel

WPChat werd in augustus vorig jaar gelanceerd door de doorgewinterde WordPress-ontwikkelaar Leland Fiegel (die velen zullen herkennen als de oorspronkelijke oprichter van een van de allereerste commerciële themawinkels die bestaat – ThemeLab *). een van de beste plekken worden om een ​​breed scala aan verschillende WordPress-gerelateerde onderwerpen te bespreken. Met threads variërend van het al dan niet verkopen van thema’s op Themeforest tot het bespreken van wat er met WordPress zou kunnen gebeuren als het ondenkbare ooit met zijn oprichter Matt Mullenweg is gebeurd, is er niet alleen een breed spectrum aan onderwerpen open voor discussie, maar ook een schat aan deskundige kennis en meningen om op te tikken. Bovendien heeft WPChat, in tegenstelling tot veel van de meer prominente drinkplaatsen voor WordPress-discussies (zoals de immer populaire Advanced WordPress Group op Facebook en de steeds populairder wordende WordPress Google+ Group) alle tools die u van een volledig opgeblazen, modern forum, inclusief de mogelijkheid om threads te forceren en functies waarmee gebruikers eerder besproken onderwerpen gemakkelijk kunnen vinden!


Om meer te weten te komen over dit fantastische nieuwe forum, hoe het begon en waar het naartoe gaat, hebben we een paar vragen gesteld aan de oprichter van de site: Leland Fiegel …

V) Ten behoeve van degenen die niet al weten wie u bent, kunt u ons een beetje inzicht geven in uw achtergrond.

Ik werk fulltime als WordPress-ontwikkelaar bij een reclamebureau in het DC-gebied. Ik ben mede-organisator van de WordPress DC meetup-groep. En ik werk nu ongeveer 8 jaar met WordPress.

V) En hoe zit het met WPChat? Wat is de geschiedenis van de site?

Het begon allemaal toen ik in augustus 2009 het domein wpchat.com op een veiling kocht. Ik lanceerde het als een eenvoudige livechat-website die vrij snel daarna de WordPress-gemeenschap bediende..

Ik heb met verschillende oplossingen geëxperimenteerd, maar heb uiteindelijk een IRC [ed. Internet Relay Chat] -kanaal van freenode, dat ik heb ingesloten op de wpchat.com-startpagina. Ik zou een tweet sturen van @wpchat (meestal geretweet van @themelab en de chat zou vrij snel vollopen met allerlei mensen uit de WordPress-community.

Door de oudere @wpchat-tweets te bladeren, kunt u een goed idee krijgen van wie er langskwam. Ik probeerde elke persoon te bellen die zich op Twitter had aangemeld. Als ze zouden retweeten, konden de chats behoorlijk viraal worden.

De site en het bijbehorende IRC-kanaal waren tot de herlancering relatief slapend, maar ik bleef de hostingrekening elke maand betalen en af ​​en toe kwamen mensen langs voor een snelle babbel, maar lang niet in de buurt van de activiteit die het in 2009-2010 ervoer..

Halverwege 2014 heb ik de oude site volledig geschoond en een Discourse-forum opgezet. Dat brengt ons bij vandaag.

V) Wat is de gedachte achter de site? Is het een project voor liefde of geld? Wat zijn uw langetermijndoelen voor de site?

Absoluut liefde. Ik heb altijd veel aandacht besteed aan de WordPress-community en sinds ik Theme Lab verkocht, had ik tot nu toe niet echt een uitlaatklep. Ik beschouw WPChat eigenlijk als mijn blog over de WordPress-community.

Het is vrij goedkoop om uit te voeren, hoewel ik er geld aan wil verdienen met een sponsoring omdat ik er behoorlijk wat tijd aan besteed. Ik heb overwogen om ‘Pro’-accounts te maken die toegang zouden kunnen bieden tot een privéforum en enkele andere voordelen, maar het hoofdforum zal altijd gratis en voor iedereen toegankelijk zijn.

Andere langetermijndoelen zijn onder meer het uitbreiden van het ledenbestand en het aanmoedigen van meer activiteit van de groep die we al hebben.

V) Wie is de doelgroep? Is het een forum waar iedereen welkom is om een ​​of andere WordPress-gerelateerde vraag te stellen, of is het iets dat voornamelijk gericht is op ontwikkelaars?

Hoewel ik zelf een ontwikkelaar ben, wil ik het zeker niet beperken tot alleen ontwikkelaars. Bloggers, ontwerpers, ondernemers, ontwikkelaars, van beginner tot gevorderd, zijn allemaal van harte welkom bij WPChat. Iedereen is welkom om elke soort WordPress-gerelateerde vraag te stellen, en ik probeer ervoor te zorgen dat geen enkele thread onbeantwoord blijft.

V) Er zijn tegenwoordig een aantal verschillende manieren om een ​​online forum te maken, en ik weet al dat je ervoor hebt gekozen om Discourse te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld bbPress … Waarom Discourse?

Ik hou gewoon van het gevoel van de Discourse-ervaring. Ik hou ook van de sfeer die ik van de community krijg. Het is erg WordPress-achtig.

bbPress zou mijn eerste keuze zijn geweest als het niet voor discours was geweest. Ik overwoog eigenlijk niets anders.

Het was moeilijk om Discourse boven bbPress te kiezen, maar op dit moment denk ik gewoon dat Discourse een meer gepolijste standalone forumoplossing is.

Ik vind het een beetje raar om een ​​niet-WordPress-oplossing te gebruiken voor een site over WordPress, maar aangezien Discourse volledig gratis en open source is, net als WordPress, dacht ik dat het niet zo’n probleem was.

V) Ik zie dat er momenteel twee beheerders zijn voor WPChat: jij en Jeff Chandler (die velen zullen kennen van zijn werk aan WPTavern. Wat is de rol van Jeff? Is het een poging voor twee personen of helpt Jeff gewoon mee??

Jeff was het eerste lid (naast mij) en hielp me aan het begin van de herlancering. Toen ik Discourse voor het eerst installeerde, waren we allebei gewoon bezig met het doorlopen van de admin-gebieden en de front-end, we raakten er gewoon aan gewend, omdat we geen van beiden eerder Discourse hadden gebruikt.

Hij was behoorlijk behulpzaam om WPChat van de grond te krijgen. Omdat ik bijna niet het bereik heb dat Jeff in de WordPress-community heeft, kon hij het promoten in WP Tavern en op zijn persoonlijke kanalen om vanaf het begin een echt sterk lidmaatschap te krijgen.

Tegenwoordig weet ik zeker dat Jeff druk bezig is met de taverne, dus ik heb hem de laatste tijd niet veel op WPC gezien. Hoewel ik hem als beheerder heb gehouden omdat ik hem vertrouw en het geen kwaad kan om een ​​andere vertrouwde beheerder op de site te hebben.

V) Ik weet het omdat ik op uw persoonlijke website lees dat u WordPress gebruikt voor ‘vrijwel al uw sites’ – waarom zo gepassioneerd?

Geweldige software. Geweldige gemeenschap. Het heeft mijn leven veranderd. Ik kan er gewoon niet gepassioneerd over zijn.

V) Als ik een paar concurrenten op de site zou moeten noemen, zijn er een paar die meteen in me opkomen de Advanced WordPress-groep op Facebook, de Google+ WordPress-groep en ook de WordPress-subreddit, hoe onderscheidt WPChat zich?

Er zijn zeker een paar onderscheidende factoren.

WPChat is volledig onafhankelijk van elk sociaal netwerk. Ik heb met opzet geen ‘social sign on’-functies toegevoegd, hoewel Discourse dit ondersteunt, alleen om het zo autonoom mogelijk te houden. Velen hebben me verteld dat ze het erg op prijs stellen dat WPChat niet aan een specifiek sociaal netwerk is gebonden.

In tegenstelling tot een Facebook-groep is alle inhoud van WPChat volledig open en leesbaar voor het publiek zonder verborgen te worden achter een registratiemuur.

Zoals eerder vermeld, is WPChat ook niet alleen voor ontwikkelaars. Stack Overflow, AWP [ed. Advanced WordPress Group], en zelfs de ondersteuningsforums van WordPress.org zijn allemaal betere plaatsen om zulke geavanceerde vragen te beantwoorden.

Ik moedig allerlei soorten discussie aan bij WPChat, vooral over zaken en ondernemerschap gerelateerd aan de WordPress-gemeenschap. Dit zijn enkele van mijn favoriete discussies op de site (die ik later meer specifiek zal bespreken).

V) Er is momenteel ergens in de regio van 250 threads op WPChat, tot nu toe alle favorieten?

De prijscurve uitleggen: https://wpchat.com/t/explaining-the-pricing-curve/499 … niet noodzakelijk WordPress-specifiek, maar kan dat wel zijn. Het gaat er in feite over hoe we webservices voor prijzen kunnen uitleggen aan mensen die misschien niet bekend zijn met de branche.

U begint een themabedrijf. Moet je op ThemeForest verkopen? https://wpchat.com/t/youre-starting-a-theme-business-should-you-sell-on-themeforest/94 … vrij duidelijk. Ik heb geweldige informatie gekregen van enkele huidige verkopers van ThemeForest en een medewerker van Envato!

Werkelijk alles wat zakelijk of ondernemend is, zal een duimpje van mij krijgen.

V) Kijkend naar het huidige gebruikersbestand, zijn er momenteel 300 gebruikers op WPChat; wat heb je gedaan om de site tot nu toe te promoten – of is dat allemaal via eenvoudige mond-tot-mondreclame?

Het is zo ongeveer mond-tot-mondreclame en Twitter. Mijn # 1 manier om het nu te promoten, is gewoon nieuwe threads maken en deze tweeten.

Ik heb geen cent uitgegeven aan adverteren.

V) WPChat komt eraan voor zijn zes maanden durende verjaardag (sinds de herlancering in augustus), alle geleerde lessen en / of verrassingen onderweg?

Whoa, is het echt zo lang geleden? Ik ben gewoon verbaasd over het ledenbestand en de discussies die ze hebben gegenereerd. Het is zo’n geweldige groep en ik ben erg onder de indruk van alle nieuwe dingen die ik van ze heb geleerd.

V) Is er iemand in de WP-gemeenschap die u bijzonder enthousiast zou hebben op de site die nog geen lid is? Misschien zien ze dit bericht …;)

Veel van mijn favoriete mensen in de WordPress-community zijn momenteel lid, dus ik ben daar al behoorlijk enthousiast over.

Ik ben niet zozeer bezorgd over grote namen in de WordPress-gemeenschap (er zijn er veel te veel om op te noemen) door me gewoon bij WPChat aan te sluiten, maar ik ben bezig met het cultiveren van kwaliteitsgesprekken van mensen op alle punten in het spectrum van de WordPress-gemeenschap.

V) Ik weet dat je in de loop der jaren persoonlijk een hoop WordPress-gerelateerde kennis hebt vergaard (via projecten zoals ThemeLab en Pluginferno (geweldig logo trouwens)) – elk advies voor mensen die hun brood proberen te verdienen in of rond WordPress?

Bedankt! (re: geweldig logo)

Blijf constant leren en blijf experimenteren.

Het landschap van webontwikkeling verandert voortdurend, dus u kunt niet zelfgenoegzaam worden. Ik weet dat ik persoonlijk veel focus op het verbeteren van mijn JavaScript-vaardigheden, iets dat in toekomstige versies van WordPress steeds belangrijker zal worden (niet dat het dat nu nog niet is).

Bedankt Leland – Ga zo door met het geweldige werk!

Als je dat nog niet hebt gedaan, ga dan naar de site, stel een paar vragen, beantwoord er nog een paar en doe mee aan het bouwen van deze fantastische nieuwe community!

* (opmerking: ThemeLab werd begin 2014 overgenomen door Syed Balkhi).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map