Het verhaal van ThemeIsle – Wat er nodig is om een ​​succesvolle Premium Theme Shop te bouwen!

WordPress aanbiedingen


In het huidige WordPress-ecosysteem heerst ThemeForest als het gaat om premium thema’s. Mensen doen daar dagelijks duizenden en duizenden aankopen – met de grootste thema’s die ergens tussen de 100 en 2000 verkopen per week ontvangen! Hoewel ThemeForest ongetwijfeld een grote rol heeft gespeeld bij het brengen van variatie in de themascene, komt het ook dicht bij een de facto monopolie worden.

Desalniettemin was het de afgelopen jaren of zo interessant om te zien dat kleinere marktplaatsen overal blijven verschijnen – waarvan sommige het buitengewoon goed doen. Een voorbeeld van zo’n themawinkel is: ThemeIsle. Ik reikte naar Ionut Neagu en voordat ik het wist, waren we aan het kletsen op Skype. Dit artikel is het resultaat van onze virtuele koffiehuis-meetup: The Story of ThemeIsle en wat er nodig is om een ​​succesvolle Premium Theme Shop te bouwen!

Opmerking: we hadden een behoorlijk diepgaande discussie, dus om het allemaal samen te vatten, heb ik bijna alle vragen en antwoorden geparafraseerd.

V) Hoe is je carrière begonnen?

Mijn ontwikkelingscarrière begon bij Freelancer, waar ik alle banen aannam die ik kende – en zelfs sommige die ik niet kende. Voor degenen die ik niet wist te voltooien, bedacht ik dingen terwijl ik verder ging, waardoor ik steeds meer werk kon doen.

Dat gezegd hebbende, als je de hele dag als freelancer werkt, kun je alleen zo ver komen. Ik zag twee manieren vooruit: ik kon proberen zoveel mogelijk klanten te krijgen door mijn werk uit te besteden, of ik kon iets vinden dat ik goed deed en me op dat ene ding concentreren.

Ik begon mijn werk uit te besteden aan een lokale groep in Roemenië. Dit was aanvankelijk geweldig, maar al snel kwam ik economie tegen. Als u iets uitbesteedt, behoudt u een relatief klein bedrag van de oorspronkelijke waarde. Dit betekent dat u veel meer klanten moet werven en het grootste deel van uw tijd aan management moet besteden – het proces is inefficiënt en wordt al snel heel erg stressvol.

Ik heb toen de andere strategie geprobeerd: iets vinden dat ik goed kan doen en me erop concentreren. Ik kom uit een marketingachtergrond, dus benaderde dit met een beetje een SEO-mentaliteit. Ik vond een matig diep zoekwoord – “PSD naar WordPress” – en richtte mijn energie op het rangschikken ervan in de SERP’s. Binnen twee maanden stond mijn site, CodeinWP, op de eerste pagina van de term.

Het volgende probleem dat ik tegenkwam, was de prijsstelling. Ik begon aanvankelijk met een prijs van $ 300- $ 400, wat in het begin niet slecht was, maar ik realiseerde me al snel dat het niet in de buurt was om de tijd te rechtvaardigen die nodig was om een ​​kwaliteitsproduct te produceren. De oplossing was om de prijzen geleidelijk te verhogen. We nemen geen klanten meer aan, maar tot een paar maanden geleden was de gemiddelde prijs ongeveer $ 1500 per baan.

Het echte probleem dat ik tegenkwam, is dat ik niet zo goed ben in verkoop of het beheren van klantverwachtingen. Als u ooit een servicebedrijf heeft gehad, weet u wat dit betekent. Een klant komt binnen en betaalt u $ 1000 voor een WordPress-thema. “Oh, maar terwijl je daar bent, kun je het logo een klein beetje herwerken?” Het is buitengewoon moeilijk om deze verzoeken goed af te handelen. Als je ze gratis doet, ben je een geweldig bedrijf, maar je verspilt je tijd financieel. Als je er $ 20 voor vraagt, stel je jezelf op als een goedkoop bedrijf, en als je er $ 200 voor vraagt, stel je jezelf op als een ‘onredelijk’ bedrijf.

Inmiddels hadden we echter een handvol gratis thema’s ontwikkeld, die we aanboden op een themagedeelte van onze site. Ik besefte dat wanneer we minder klantwerk hadden, we gratis thema’s konden maken om wat extra verkeer te genereren. Ik dacht toen dat dit een goed startpunt zou kunnen zijn voor een premium themawinkel.

V) Hoe is ThemeIsle begonnen?

In november 2012 heb ik een van onze ontwikkelaars gevraagd om fulltime te werken aan het idee om een ​​aparte themawinkel te maken. We hebben de mascottes ontworpen, de workflows ingesteld, de website is gemaakt – het hele proces, van begin tot eind, duurde zes maanden.

Terwijl dit aan de gang was, kocht ik Ready Themes (die ik sindsdien heb verkocht) om zoveel mogelijk te leren over de themawinkelbusiness..

Omdat we wat verkeer hadden dat we naar ThemeIsle konden sturen (het verkeer van Codeinwp), dacht ik dat ik een deel van dat verkeer zou kunnen overtuigen om een ​​thema te kopen. Ik had het helemaal mis. Toen we ThemeIsle eenmaal lanceerden, bleek dat wat we ook probeerden, mensen onze thema’s niet zouden kopen. In 2013 hebben we zelfs geen enkele verkoop gedaan!

Ik dacht dat $ 55 misschien te hoog is voor een thema, dus heb ik de prijs verlaagd naar $ 37. Dit had absoluut geen effect. Welke thema’s we ook toevoegden, hoe hard we ook probeerden, we konden gewoon geen thema verkopen!

Het bleek dat er maar één product was dat mensen wilden kopen: een plug-in. Ik heb een reeds bestaande WordPress-plug-in gekocht, genaamd Tweet Old Post, deze staat nu bekend als Revive Old Post. We hebben het verbeterd, een pro-versie gemaakt met een aantal extra functies en deze toegevoegd aan ThemeIsle.

Hoewel een paar mensen de plug-in kochten, was dit bij lange na niet genoeg om ons bedrijf te ondersteunen. Bovendien is het ook een beetje zorgwekkend omdat de site tenslotte wordt gebeld Themaeiland. Op dit punt besloot ik dat er iets moest gebeuren. We hadden snel geen geld meer, het moreel was erg laag en als gevolg daarvan hadden we geen tijd meer.

Ik verkocht Ready Themes voor een laag bedrag van vijf cijfers, wat – na makelaardij en andere kosten – genoeg was om het bedrijf nog drie maanden op de been te houden. Ik besloot om alles te laten vallen en me te concentreren op slechts één ding: ons Zerif Pro-thema (het thema dat nu het grootste deel van onze verkopen vertegenwoordigt).

V) Vertel me iets over Zerif. Hoe is het thema ontstaan ​​en waarom denk je dat dit je ijsbreker was? Waarom is dit het eerste dat echt werkte??

Zerif is eigenlijk gemaakt als een Bootstrap-thema door een ontwikkelaar die voor ons aan Codeinwp heeft gewerkt. Ik vond het thema erg leuk en vond het een goed idee om dat niet te doen niet moeten helemaal opnieuw beginnen – en we zouden er ook WordPress andere thema’s van kunnen maken. Ik heb de rechten verworven en vanaf daar hebben we het thema ontwikkeld.

Het is moeilijk om precies te zeggen waarom dit thema in het bijzonder was … Het thema verkocht niet zo goed op zichzelf en de verkoop begon pas echt op gang te komen toen we de – nu extreem populaire – gratis versie maakten: Zerif Lite.

De populariteit van het gratis thema heeft zeker een grote bijdrage geleverd, maar zelfs dat hoeft er niet per se voor te zorgen. Vóór Zerif hadden we een aantal gratis / pro-thema’s die niet werden verkocht. Wat Zerif onderscheidde, was de manier waarop we het maakten. Toen we begonnen, was het al een relatief succesvol HTML-thema – dit was waarschijnlijk een belangrijke factor.

V) Wat onderscheidt ThemeIsle van de rest?

Deze is vrij eenvoudig te beantwoorden – met een simpele link. Ongeveer een jaar geleden plaatste ik een vraag op Reddit over hoe de gemeenschap denkt dat een bedrijf als dit zich moet onderscheiden. Ik had het geluk om een ​​geweldige reactie te krijgen die je op Reddit kunt lezen. De eerste alinea vat het ongeveer samen:

‘Laat alle onzin vallen. Alle admin-panelen. Alle aangepaste kleuren. Alles. Dood het. Gooi het weg. Voeg geen tien schuifregelaars toe, neem niet eens 1 op.

ThemeIsle richt zich op eenvoud en duidelijkheid. Het lijkt erop dat er aanzienlijke frustratie is voor complexe thema’s die je dwingen om elke keer dat je een nieuwe download een nieuwe manier van werken te leren. We hebben besloten de instructies van de post te volgen en echt alle onnodige stukjes te verwijderen.

We hebben ervoor gezorgd dat alle functionaliteit die u nodig heeft, kan worden toegevoegd via plug-ins, of beter nog: kinderthema’s. Onze code is zeer standaard WordPress, wat betekent dat elke ontwikkelaar kan binnenkomen en eraan kan werken. Als je iets nodig hebt, kun je op Fiverr gaan en iemand het goedkoop laten doen.

V) Heb je ervaring met ThemeForest? Wat vind je van hen?

We hebben niet veel ervaring, maar ik heb geprobeerd iets te uploaden, de reactie was erg slecht. Het algemene gevoel was dat het ze niet echt kan schelen. Ze houden niet van begeleiding en ze zijn niet bereid om te communiceren.

Persoonlijk vind ik het niet leuk dat ze zo groot zijn. Ze hebben nu meer dan 50% van de markt, wat niet goed is voor de markt zelf. WordPress.org is de enige plek waar het dan kan concurreren, maar op dit moment gebeurt dit helemaal niet.

Ik denk dat het onze taak zou moeten zijn om te concurreren met ThemeForest via WordPress.org – we hebben veel meer onafhankelijke themawinkels van hoge kwaliteit nodig.

Dat gezegd hebbende, ThemeForest heeft zijn plaats. Het is een geweldige manier voor beginnende ontwikkelaars om de wateren te testen en wat geld te verdienen met hun werk.

V) Wat vindt u van de richting van thema’s en plug-ins in het algemeen?

Ik zie veel te complexe producten die er zijn. Thema’s moeten eenvoudig zijn – het moeten slechts sjablonen zijn, niets anders. Ze mogen alleen HTML en CSS bevatten (en de basis-PHP die nodig is om ze te laten werken – natuurlijk).

Er zijn een paar situaties waarin grote thema’s logisch zijn. Vooral voor individuele klanten die geen groot budget hebben om mee te werken.

Ik denk dat je bij het maken van een website eerst naar plug-ins moet zoeken – om functionaliteit toe te voegen – en vervolgens naar thema’s om het allemaal te stylen.

V) Wat vind je van de richting van WordPress in het algemeen, waar zie je het de komende jaren?

De technische richting die WordPress inslaat en het huidige plan dat ze hebben, is niet zo belangrijk voor mij. Wat mij het meest interesseert, zijn die aspecten die mijn bedrijf kunnen helpen of beïnvloeden, zoals de REST API, gelokaliseerde WordPress-directory enzovoort.

Ik ben echter ook best geïnteresseerd om de meningen van belangrijke mensen van WordPress.org te horen, want als ze een sterke visie hebben (zoals de onlangs aangekondigde naleving van Theme Customization), is de kans groot dat dingen zullen veranderen.

V) Heeft u enig advies voor thema & plug-in makers?

We hebben veel van onze ervaringen gedeeld met onze transparantierapporten. We zijn momenteel de derde aan het samenstellen, maar u kunt het eerste en tweede transparantierapport al zien en gemakkelijk uw eigen conclusies trekken.

Over het algemeen moet u de markt begrijpen voordat u begint. Lees meer over levenslange inkomsten, conversie en begrijp hoe prijsstelling en reclame uw bedrijf beïnvloeden. Tweak en tune, gebruik statistieken in uw voordeel, bouw een publiek zo goed mogelijk op, enzovoort.

Wat ik nu leer, is dat je een model moet vinden waarmee je tegen een veel hogere prijs kunt verkopen dan ThemeForest, een gemiddeld mandje van $ 100 – $ 150. Als u thema’s verkoopt voor $ 40- $ 50, kunt u niet echt veel doen om uw bedrijf met dat bedrag te laten groeien. Promotie is de sleutel tot groei en promotie gaat terug naar prijzen. Als u $ 250 per klant krijgt, kunt u $ 125 betalen aan marketingkanalen zoals Adwords, enz. Dat soort geld uitgeven is onmogelijk met manden van $ 55.

Houd er rekening mee dat dit niet betekent dat uw thema $ 250 hoeft te kosten. Je verkoopt misschien wel een thema voor $ 50, maar je hebt extra opties – je kunt bijvoorbeeld andere producten of services up-verkopen. Het punt is om het uiteindelijke mandje ergens in de regio te maken met een gemiddelde van ongeveer $ 250, zodat u uw inkomsten per klant (en dus uw kosten per klant voor marketing) kunt maximaliseren.

Wees ook bereid om in het algemeen geld uit te geven, investeringen zijn ook een sleutelfactor in groei. Tot voor kort werd al het geld dat we hebben verdiend, opnieuw in het bedrijf geïnvesteerd. Na het aanvankelijke succes van Zerif heb ik ter plaatse vier mensen aangenomen. We sponsoren WordCamps in Belgrado en Miami en we besteden regelmatig geld aan het testen van nieuwe marketingideeën.

Zo hebben we onlangs 50 T-shirts verstuurd naar 50 betalende klanten. Ik zeg niet dat dit een bijzonder goed / slecht idee was – het punt is de voortdurende experimenten met onze middelen.

V) Eventuele gedachten over het in dienst nemen van de juiste mensen?

Voor mij draait werk om persoonlijkheid. Als iemand een geweldig persoon is maar een gemiddelde programmeur, dan is de kans om samen te werken veel groter dan wanneer de eigenschappen zouden worden omgekeerd. Ik ben ook groot in het inhuren van studenten. We zijn nu een team van 10 en de gemiddelde leeftijd is 24. De jongste is 18, de oudste is 27 en 8 van het team zijn nog studenten!

Ik hou van het idee van een gemeenschap en een cultuur om dingen voor elkaar te krijgen – in plaats van een cultuur van declarabele uren. We hebben een tweemaandelijkse bijeenkomst op kantoor waar iedereen samenkomt en elkaar helpt met collegewerk. Dit beleid helpt slimme studenten om samen met het bedrijf te groeien en zichzelf te ontwikkelen.

Iedereen kan zoveel vrije tijd opnemen als nodig is en werken zoveel hij denkt dat redelijk is voor zijn salaris. Dit is een van de voordelen van het ontbreken van planningen of deadlines. De eerste drie werknemers hebben ook aandelen in het bedrijf – 4, 2 en 2 procent.

Conclusie

Tijdens mijn gesprek met Ionut werd duidelijk dat hij op de een of andere manier vrijwel zeker in zijn bedrijf zou zijn geslaagd. Waarom? Omdat er tijdens ons gesprek enkele hardnekkige thema’s (excuseer de woordspeling) tussen de regels waren verweven, dacht ik dat ik zou samenvatten wat volgens mij de kenmerken van zijn succes zijn:

Gebruik al je beschikbare materialen

Hoewel succes lange tijd in de maak was, werd de basis daarvoor zowel van tevoren als continu gelegd. Uit ons gesprek bleek dat hij ongelooflijk veel moeite heeft gedaan en extreem vasthoudend is geweest. Het was toen misschien slechts een kwestie van tijd voordat de dingen op de een of andere manier bij elkaar kwamen.

Een succesvolle themawinkel maken, zoals Ionut, is alleen iets dat je kunt doen als je natuurlijk de producten hebt om mee te werken. Het gebruik van een plug-in op een themasite, het maken van gratis thema’s in stilstand van de klant, enz., Al deze dingen droegen bij tot het uiteindelijke succes van het bedrijf.

Je maakt je eigen geluk …

Persoonlijk, wat anderen soms als geluk beschouwen, beschouw ik onvermijdelijkheid. Er zijn natuurlijk enkele echte gevallen van geluk, zoals het winnen van de loterij, enz., Maar in een bedrijf als dit kan geluk meestal worden herleid tot een talent om kansen te zien.

Ionut zag een kans om een ​​plug-in te gebruiken om zijn themasite te promoten. Hij zag een kans om een ​​thema te maken van een reeds gevestigd bootstrap-thema. Hij zag een kans om gratis thema’s te maken. Hoe meer kansen je ziet, hoe meer doodlopende wegen je tegenkomt, maar je vergroot ook je kansen om het succesvolle pad te vinden!

Wees niet bang om te falen

Ionut is vaak mislukt en hij zal er vaak alles aan doen om de details van zijn mislukkingen te delen. Hij is niet bang voor mislukking, want zoals we allemaal weten, is het vaak een mislukking waardoor je de weg naar succes kunt vinden!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map