Si mund ta listoj Uebfaqen time të WordPress në Google? (Tutorial Video)

Uebfaqeve u duhen vizitorë, dhe nëntëdhjetë e nëntë herë nga njëqind, shumica e atyre vizitorëve do të vijnë nga Google – njerëzit do të kërkojnë diçka në internet dhe, shpresojmë të gjejnë faqen tuaj. Pra, qartë, atëherë, nëse faqja juaj e internetit nuk është e shënuar në Google (shënimi: Google nuk do të zbulojë gjithmonë dhe listojë faqet e internetit të markave të reja automatikisht), ju keni probleme të mëdha! Atëherë çfarë të bëjmë? Si mund të siguroheni që Google e di gjithçka që duhet për sa i përket uebfaqes tuaj të mundësuar nga WordPress?


Le të hedhim një vështrim…

Si ta marr faqen time në Google:

– (shënim: video kredi për Topher DeRosia – krijues i HeroPress

Transkriptimi i videos:

Hi! Ky është Topher me WinningWP. Në këtë video ne do të përgjigjemi në pyetjen, si ta bëj faqen time të WordPress të listuar në Google? Më lër të të tregoj. Gjëja e parë që dëshironi të bëni është të përgatisni faqen tuaj të internetit. Ky është një panel i zakonshëm WordPress, dhe gjëja e parë që dëshironi të bëni është të zbrisni te Parametrat, Leximi, dhe këtu ka një ndërprerës të emërtuar Dukshmëria e Motorit të Kërkimit. Dhe nëse kontrollohet, do të dekurajojë motorët e kërkimit të indeksojnë këtë faqe. Tani kjo është e shkëlqyeshme ndërsa po ndërtoni faqen tuaj dhe nuk dëshironi që Google të duket. Por sapo të jetojë dhe ju dëshironi që Google të vijë të shikojë faqen tuaj, kjo duhet të mos kontrollohet, ose asgjë tjetër që ju bëni nuk do të ketë rëndësi. Gjë tjetër që duhet të bëni është të keni përmbajtje të gatshme për SEO. Unë rekomandoj të merrni një shtojcë SEO si Yoast. Ka këshilla për t’ju ndihmuar të drejtoni ndërsa vendosni përmbajtjen tuaj. Kur krijoni një postim, këtu ka një kuti këtu për t’ju ndihmuar të vendosni fjalë kyçe, të përqendroheni në fjalë kyçe, të shtoni copëzën tuaj të Google, etj. Pra, kjo shtojcë ndihmon që përmbajtja në faqen tuaj të jetë diçka që Google dëshiron të zvarritet. Tjetra, duhet të keni një sit. Një sit i hartës është një dokument XML që rendit çdo faqe dhe postim në faqen tuaj, dhe e paraqet atë në Google në një mënyrë që Google i pëlqen. Për fat të mirë, SEO Yoast ndihmon në krijimin e një të tillë. Këtu nën skedarin e SEO, ka sitet e XML. Dhe thjesht mund ta ndizni. Pasi të jetë në të, ju mund të klikoni në këtë lidhje për të parë hartën tuaj. Pra, këtu ai rendit të gjitha llojet e ndryshme të përmbajtjes që keni, dhe kur klikoni një, ajo tregon të gjitha artikujt e ndryshëm në atë lloj përmbajtjeje. Pra, këto janë të gjitha postimet dhe këto janë të gjitha faqet. Kështu që kur Google vjen në faqen time dhe dëshiron të dijë se çfarë është këtu, së pari kërkon një sitë harte. Dhe mund të lexojë shpejt dhe me lehtësi në të gjithë sitin hartën, sesa të lexoni përmes të gjithë kodit burimor në faqet e internetit. Një tjetër gjë që duhet të bëni është të kontrolloni skedarin tuaj robots.txt. A e shihni se si sitemap_index.xml është pikërisht këtu në fund të URL-së time? Ju mund të bëni të njëjtën gjë me robots.txt. Mine thotë, për të gjithë agjentët e përdoruesve, që do të thotë të gjithë shfletuesit e internetit, nuk lejojnë të kërkojnë wp-admin. Sidoqoftë, lejoni admin-ajax.php dhe më pas si parazgjedhje sepse nuk thotë asgjë tjetër, ai lejon gjithçka tjetër. Kështu që skedari im robots.txt tani është duke thënë që motorët e kërkimit mund të shikojnë gjithçka në faqen time, përveç wp-admin. Tani nëse nuk keni një nga këto skedarë, kjo është në rregull. Google do ta marrë këtë për të nënkuptuar se mund të kërkojë gjithçka. Tani pasi të keni përgatitur faqen tuaj dhe të gatshme për Google, ne duam të regjistrohemi për Google Webmasters. Ky është një uebfaqe relativisht i ri që nuk është i regjistruar në Google, kështu që ne do ta vendosim atë së bashku. Ju mund të kërkoni për Webmasterët e Google dhe dëshironi që ky artikull të jetë këtu në krye. Tani Google Webmasters është një program që ju ndihmon të mësoni për SEO të mirë, si të bëni faqe të mira në internet dhe cetera. Mjeti kryesor këtu është tastiera e kërkimit, kështu që ne do të përdorim atë. Tani unë jam regjistruar tashmë në Google. Nëse nuk keni një llogari Google, mund të krijoni një në çdo pronë të Google dhe ta përdorni në të gjithë tabelën. Kështu që ju mund të përdorni adresën tuaj Gmail. Ju mund të përdorni adresën tuaj në YouTube. Do adresë në një pronë të Google do të funksionojë këtu. Tani siç mund ta shihni, unë kam një numër faqesh tashmë të konfiguruara, por ne do të vendosim këtë markë të re të quajtur Elektrike bllokime. Pra, le të klikojmë këtë buton të kuq, Shto një pronë. Ne mund të zgjedhim nëse është një uebfaqe apo një aplikacion Android, dhe më pas do ta vendosim në adresë. Dhe pastaj klikoni Shto. Tani duhet të vërtetojmë se e kemi këtë faqe interneti. Tani mënyra e rekomanduar për të vërtetuar se kemi faqen e internetit është duke përdorur Google Analytics, të cilën ne gjithashtu nuk e kemi konfiguruar akoma. Pra, le ta lëmë këtë skedë menjëherë këtu dhe të regjistrohemi për Google Analytics. Atje ka të drejtë në krye. Tani, ne e shohim këtë faqe sepse kam konfigurimin e Google Analytics në një sit tjetër. Nëse nuk e do, kjo do të ishte bosh, dhe kjo do të ishte mirë. Ajo që ne duam me të vërtetë është ky buton Admin poshtë në fund të majtë. Klikoni Admin. Dhe pastaj nën Llogari, ne krijojmë një llogari të re. Dhe ne do të zgjedhim Uebfaqen dhe do të krijojmë një emër llogarie. Dhe pastaj vendosëm emrin e faqes në internet. Shënim, kjo nuk është URL, ky është vetëm emri. Pastaj këtu vendosim adresën dhe zgjedhim nëse është HTTP apo HTTPS. Atëherë mund të zgjedhim një industri. Dhe një zonë kohore raportuese. Pastaj Google dëshiron të dijë nëse mund t’i ndajë të dhënat tuaja me shërbime të tjera. Unë do të shkoj përpara dhe të them Po. Kështu që tani unë marr një ID të Ndjekjes, dhe unë pranoj kushtet e tyre të shërbimit, dhe pikërisht këtu është ID e Ndjekjes. Tani, për ta futur atë ID të Ndjekjes në faqen tonë të internetit, ne do të përdorim një shtojcë. Shtojca që do të përdorim quhet MonsterInsights. Tani që MonsterInsights është aktiv, ne mund të shkojmë këtu te Insights, Dashboard. Dhe gjëja e parë që thotë është se duhet të vërtetojmë. Pra, le të vërtetohemi me llogarinë tonë Google. Tani për shkak se unë jam regjistruar tashmë me Google, ai mund të flasë me Google. Ai dëshiron të shohë dhe menaxhojë të dhënat tona Google Analytics dhe të shikojë të dhënat tona Google Analytics, kështu që ne do të Lejojmë, dhe pastaj ne kopjojmë këtë kod. Ne e ngjisim këtu. Tjetra duhet të zgjedhim një profil, dhe aty është faqja jonë e Elektrike e bllokimit, dhe ekziston ai kod që ata thanë se duhej të kishim në faqen tonë. Dhe atje jemi. Unë do të ruaj ndryshimet. Pra, tani kemi konfigurimin e Google Analytics që do të thotë se mund të kthehemi te Console Kërkimi dhe do të zgjedhim Verifiko. Tani sepse kemi pasur konfigurimin e Google Analytics dhe kodi ynë ishte në HTML në faqen tonë të internetit, tastiera ishte në gjendje të shihte se po me të vërtetë ne e zotërojmë këtë faqe. Dhe tani vazhdojmë. Tani kjo është Google Search Console, dhe pas pak do të ketë shumë informacione vërtet interesante. Por ne nuk kemi ende ndonjë trafik, por ajo që ne po kërkojmë tani është kjo mundësi Crawl. Ka Fetch si Google dhe ne thjesht do të klikojmë Fetch. Atje, tani Google shkoi dhe kontrolloi faqen tonë të internetit. Tani do të kërkoj indeksimin dhe duhet të them që nuk jam robot. Dhe unë dua të zvarrit vetëm këtë URL, dhe pastaj unë do të klikoni Shko. Tani, kërkohet indeksimi. Tani në një moment, Google do të shkojë në indeksin e faqes time, dhe kjo është ajo që do të renditet. Tani, nuk ka një orar të publikuar për këtë lloj gjëje. Google do ta bëjë këtë kur të mësohet me të. Ndoshta shumë shpejt. Me siguri do të zvarritet sot, por ato nuk japin premtime. Dhe pastaj, edhe pasi të indeksohen, ata gjithashtu nuk japin premtime për ta listuar atë në kërkimin e Google. Mund të duhen muaj dhe nganjëherë vite për tu renditur shumë në Google. Bazuar në sasinë e trafikut që merrni, cilësinë e faqes tuaj të internetit, shpeshtësinë e ndryshimit në faqen tuaj të internetit dhe sa njerëz të tjerë lidhen me faqen tuaj te internetit. Tani ne kemi mbuluar shumë materiale në këtë video, kështu që le të përmbledhim. Së pari dëshironi të përgatisni faqen tuaj. Kontrolloni butonin e shikueshmërisë së motorit të kërkimit në cilësimet tuaja në WordPress. Pastaj, keni përmbajtje të gatshme për SEO, dhe unë rekomandoj të merrni një shtojcë për t’ju ndihmuar me atë. Tjetra, keni një sit. Një shtojcë e mirë SEO mund të krijojë një për ju. Kontrolloni skedarin tuaj robots.txt dhe sigurohuni që nuk po bllokon gjithçka. Tjetra, regjistrohuni për Google Analytics. Pastaj instaloni MonsterInsights dhe lidhni faqen tuaj me Google. MonsterInsights ka një përparim të shkëlqyeshëm për t’ju ndihmuar me çdo detaj. Së fundmi, regjistrohuni në Webmasterët Google në mënyrë që të mund të përdorni Google Console. Pasi të jeni në Google Console, shtoni pronën tuaj, që është faqja juaj e internetit. Pastaj shkoni në seksionin Crawl dhe kërkoni nga Google që të marrë faqen tuaj. Sapo ta bëjnë, ata ju japin mundësinë të kërkoni nga Google që të indeksojë faqen tuaj. Pasi ta indeksojnë faqen tuaj një herë, ata do të mbajnë vëmendje. Ata do të kontrollojnë përsëri në mënyrë periodike. Dhe në varësi të asaj se sa shpesh ndryshon faqja juaj dhe sa trafik ju merrni, ata do të fillojnë të kontrollojnë gjithnjë e më shpesh. Nëse faqja juaj nuk ndryshon kurrë, ata ndoshta do të kontrollojnë vetëm një herë në muaj. Por nëse faqja juaj ndryshon rregullisht, ata mund të kontrollojnë disa herë në ditë. Dhe përsëri, unë dua t’ju kujtoj, të gjitha gjërat që kemi bërë këtu i tregojnë Google që faqja jonë ekziston dhe u kërkon atyre mirë ta indeksojnë atë. Ky nuk është një premtim që do të renditeni, megjithëse ka të ngjarë që ju ta dëshironi. Dhe, edhe nëse nuk regjistroheni, mund të duhet kohë për tu radhitur shumë. Pra, jini të durueshëm, ndiqni hapat dhe në një moment do ta shihni faqen tuaj në Google. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth WordPress, shikoni WinningWP.com.

Shikoni më shumë video …

Thingdo gjë për të shtuar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map