Kuinka tehdä WordPressistä nopeampia – paljon nopeampia! Yksinkertainen opas! (2020)

WordPress-tarjoukset


Verkkosivuston nopeus on iso juttu. Sillä on suora vaikutus vierailijan mahdollisuuksiin palata, muuntoprosentteihin, asiakastyytyväisyysasteisiin ja jopa verkkosivustosi sijoitukseen hakukoneissa, kuten Google. Lyhyesti sanottuna verkkosivustosi on oltava nopea! Kuinka nopeasti? No, yleensä sivujen pitäisi latautua alle kolmessa sekunnissa, mutta todella, mitä nopeampi, sitä parempi (ihannetapauksessa enemmän kuin yksi tai kaksi sekuntia).

WordPress on hyvin ylläpidetty ja erittäin virtaviivainen järjestelmä – kun ongelmia ilmenee, ne johtuvat yleensä tosiasiasta, että tuskin kukaan käyttää vanilja WordPress -asennusta. Saadaksesi tarvitsemasi tulokset, olet todennäköisesti, että käytät lukuisia laajennuksia, mukautettuja koodeja tai kolmansien osapuolien teemoja – jotka kaikki voivat hajottaa pois sivustosi nopeudella..

Tässä artikkelissa käydään läpi näiden laskujen perimmäiset syyt ja tarkastellaan mitä voit tehdä ratkaistaksesi kaikki ongelmat ja saadaksesi sivustosi takaisin nopeasti.

Neljä WordPress-sivuston nopeuteen vaikuttavaa tekijää

On olemassa muutamia tekijöitä, jotka määräävät verkkosivuston nopeuden – tässä tarkastellaan yksityiskohtaisemmin:

 • ping
 • Hosting laatu
 • Koodin laatu
 • Verkkosivupyynnöt

1. Ping

Ping-aika on lähinnä aika, joka kuluu tietokoneeltasi (tai kävijöiden tietokoneilta) tekemän kyselyn saamiseen verkkosivustosi palvelimelle. Tämä mitataan millisekunnissa, mikä saattaa tuntua alhaiselta, mutta nämä millisekunnit kasvavat nopeasti. Jos verkkosivustollasi on paljon pyyntöjä, jopa 10 ms: n ping voi lisätä kokonaisen sekunnin tai enemmän.

Et tietenkään voi pyytää käyttäjiä siirtymään lähemmäksi palvelimiasi, mutta voit käyttää sisällönjakeluverkkoa (CDN) keskimäärin pienentämään punsseja. Puhumme lisää CDN-palveluista alla.

2. Isännöinnin laatu

Hosting on todennäköisesti tärkein tekijä sivustosi nopeudessa. Se ei vaikuta vain käyttökokemukseen tarjoamalla nopeampia välimuistia ja tehokkaampia palvelimia, mutta asianmukaisella infrastruktuurilla suojaudut paremmin liikenteen nousulta, samalla kun alhaisemman koodin laadun vaikutuksia voidaan myös lieventää.

Siksi hyvän isännän löytämisen tulisi olla ensisijainen tavoite. Meillä on täällä WinningWP: llä lukuisia artikkeleita ja oppaita isännöinnistä – katso oppaamme parhaisiin WordPress-isännöintipalveluihin ja artikkeleitamme isännöinnistä.

Yleensä on syytä maksaa vähän ylimääräistä lisäpalvelusta – varsinkin jos yrityksesi luottaa verkkosivustosi nopeuteen ja käytettävyyteen.

3. Koodin laatu

Koodin laatu vaikuttaa sivuston nopeuteen monella tavalla: Huonon koodin käsittely kestää kauemmin; optimoimaton koodi voi olla paljon enemmän muistia vievä tai yksinkertaisesti suurempi, vie lataamiseen enemmän aikaa. Puhumattakaan lumipallovaikutuksesta, joka on sidottu vaikeasti ylläpidettävään koodiin – kun yhä useammat kehittäjät lisäävät koodiinsa yhä enemmän eri tyyleillä, eri menetelmiä käyttämällä, se alkaa heikentyä, yhdistäen kaikki yllä olevat kysymykset.

Ongelmana on, että ellet ole kokenut kehittäjä, käyttämäsi koodin laatua on vaikea määrittää. On kuitenkin joitain asioita, joita on helpompi hallita kuin muita, kuten luotettavien laajennusten valitseminen, joita tarkastelemme myöhemmin.

4. Verkkosivupyynnöt

Verkkosivustosi tekemien pyyntöjen määrä liittyy koodin laatuun, mutta se on syytä korostaa, koska voit hallita sitä tietyssä määrin. Aina, kun sivustosi lataa resurssin – kuvan, videon, komentosarjan (esimerkiksi seurantakoodin) ja joitain muita asioita -, pyyntö tehdään. Jokainen erillinen pyyntö vie aikaa, mikä hidastaa sivustosi nopeutta, mutta on olemassa muutamia tekniikoita sivustosi tekemien pyyntöjen määrän vähentämiseksi – tarkastelemme joitain näistä alla.

Kuinka mitata latausaikoja

Ennen kuin opit vähentämään latausaikoja, sinun on tiedettävä, kuinka ne mitataan. GTmetrix on loistava työkalu tähän, sillä voit mitata sivustosi suorituskykyä ja saada kaikenlaisia ​​tietoja ja toimintokelpoisia kohteita ilmaiseksi. Katso lisätietoja omasta GTmetrix-oppaasta.

Muita vaihtoehtoja ovat Pingdom ja WebPageTest, jotka molemmat ovat samankaltaisia ​​palveluita.

Suorittaessasi suoritustestejä on tärkeää ottaa huomioon muutama asia:

 • vaihtelevuus – varmista, että suoritat useita testejä eri kellonaikoina, niin saat täyden kuvan sivustosi latausajoista. Yksittäiset testit voivat vaihdella, joten joudut suorittamaan useita testejä, jos haluat tarkkoja tietoja.
 • Testin sijainti – yritä valita testisi sijainti, joka on lähellä kohdeyleisöäsi, jotta voit kokea hänen kokemuksensa tarkasti. Tai jos sinulla on maailmanlaajuinen yleisö, muista testata eri puolilta maailmaa nähdäksesi kuinka eri kävijät kokevat sivustosi.
 • Laitteet – Yli 50% Internet-liikenteestä tapahtuu nykyään mobiililaitteilla, mutta suurin osa ihmisistä testaa silti vain työpöydän latausajat. Laitteiden välillä on kuitenkin joitain tärkeitä eroja. Esimerkiksi halpojen älypuhelimien käsittely kestää kauemmin JavaScriptin käsittelyä, mikä tarkoittaa, että JavaScript-raskas verkkosivusto voi ladata mobiililaitteisiin paljon hitaammin.

GTmetrix ja WebPageTest antavat molempien muuttaa testipaikkoja, laitteita ja muita muuttujia.

Mikä on hyvä lastausaika?

Ensinnäkin on tärkeää muistaa, että sivustollasi ei ole yhden sivun latausaikaa. Tekemäsi optimointien lisäksi sivustosi latausnopeus riippuu muista tekijöistä, kuten vierailijan sijainnista, laitteesta (esim. Työpöytä vs. älypuhelin) ja yhteyden nopeudesta (esim. 3G vs. nopea langallinen yhteys).

Lisäksi hyvä latausaika työpöydällä ei välttämättä ole sama kuin hyvä latausaika mobiililaitteissa, vaikka tiedot ovat samanlaisia.

Google suosittelee mobiililaitteiden latausaikojen pitämistä alle kolme sekuntia. Edellä, ja todennäköisyys, että vierailijasi poistuu käytöstä, melkein kaksinkertaistuu.

On vaikea löytää samanlaisia ​​tietoja pöytätietokoneen kävijöistä, mutta näet myös samanlaisen hyppyn noin kolmen sekunnin ajan työpöytälaitteissa – ainakin näiden Pingdomin tietojen perusteella. Poistumisprosentin hyppy ei kuitenkaan ole läheskään yhtä suuri kuin matkaviestinkävijöille, mikä viittaa siihen, että työpöydän kävijät ovat hieman anteeksiantavia.

Yleensä haluat kuitenkin ampua enintään kolme sekuntia.

Kuormitusaikojen lyhentäminen ja WordPressin nopeuttaminen

Vaikka jotkut näistä vinkistä saattavat kuulostaa hiukan teknisiltä, ​​pystyt suorittamaan kaikki tämän ensimmäisen osan taktiikat tarvitsematta erityistä teknistä tietoa. Suurimpaan osaan niistä kuuluu älykkäiden valintojen tekeminen ja WordPress-laajennusten asentaminen tarvittaessa.

Valitse nopea isäntä

Olen jo maininnut hyvän isännän tärkeyden – oppaan parhaisiin WordPress-isännöintipalveluihin pitäisi auttaa sinua tekemään tietoisen päätöksen.

Hyvä isäntä ei tarjoa edistyneitä palveluita, kuten varmuuskopioita, sivuston seurantaa ja uusien sivustojen helppoa lisäämistä, vaan se myös toteuttaa optimointeja varmistaaksesi, että sivustosi latautuu nopeasti.

Jos haluat nopeat WordPress-latausajat, paras valinta on valita hallittu WordPress-isäntä, joka on optimoitu erityisesti WordPress-suorituskykyä varten.

Kolme parhaiten hallittua WordPress-isännöintipalvelua ovat WP Engine, Kinsta ja Flywheel. Kaikki nämä tarjoavat laadukasta isännöintiä, ja vaikka niillä onkin eroja, luotan yritykseesi kenelle tahansa.

Yksi asia, jota en varoittaisi, olisi käyttää hallittujen WordPress-isännöintipalveluita yrityksissä, jotka keskittyvät myös muihin isännöintimuotoihin. Nämä palvelut ovat yleensä halpoja, eivätkä ne ole oikeastaan ​​WordPress-erityisiä, vain pakkaamalla uudelleen nykyiset jaetut tai VPS-suunnitelmansa. Tämä ei välttämättä tarkoita, että he olisivat huonoja, mutta WordPress-palveluihin erikoistuneet yritykset ovat paljon parempia tällaisessa asiassa.

Päivitä kaikki (erityisesti PHP)

Ensinnäkin, varmista, että käytät aina WordPressin uusinta versiota. Versiosta 3.7 lähtien WordPressillä on ollut automaattiset päivitykset pienille julkaisuille ja tietoturvapäivityksille. Kun uusi päivitys tulee, saat ilmoituksen järjestelmänvalvojassa. Älä hylkää sitä työksi myöhemmin – vie vähemmän kuin minuutti, ja se parantaa verkkosivustosi turvallisuutta ja mahdollisesti nopeutta.

Varmista, että laajennukset ja teemasi on päivitetty myös näiden tuotteiden vähiten vikaantuneisiin, päivitetyimpiin, turvallisimpiin ja nopeimpiin versioihin..

Se hoitaa WordPressin, mutta älä unohda palvelimia – etenkin PHP-versiota. PHP on peruskieli, johon WordPress on kirjoitettu, ja PHP: n uusimman version ja aikaisempien versioiden nopeusero on dramaattinen. Esimerkiksi Kinsan WordPress PHP -vertailuarvojen mukaan PHP 7.4 käsittelee yli kolminkertaisesti pyyntöjen määrän sekunnissa vs. PHP 5.6.

Tästä valtavasta erosta huolimatta yli 25% WordPress-sivustoista käyttää valitettavasti edelleen PHP 5.6 tai uudempaa.

Huippuluokan isännät hallitsevat tätä puolestasi, tai voit ehkä asettaa isäntä-hallintapaneelista, mitä palvelimen käyttämää PHP-versiota käytetään. Jos et löydä mitään mainintaa tästä, ota yhteyttä isäntäsi tukeen.

Käytä CDN

Olen maininnut CDN-palvelut aiemmin suhteessa pienempiin puntoihin. CDN on hajautettu verkko, joka palvelee sisältöä kävijöillesi maantieteellisesti lähempänä olevaa sijaintia. Jos tarjoan kuvan CDN: n kautta, Yhdysvaltojen katsojat voivat saada kuvan Teksasin tietokeskuksen kautta, kun taas eurooppalaiset voivat saada kuvan Saksassa sijaitsevan tietokeskuksen kautta..

Etäisyystietojen vähentämisellä on vähennettävä ping- ja siirtoaikoja sekä vähennettävä sivustosi palvelimen stressiä, koska staattinen sisältösi on nyt jaettu ympäri maailmaa.

Helppo tapa aloittaa CDN on käyttää ilmaisen Jetpack-laajennuksen Site Accelerator -ominaisuutta. Tämä nopeuttaa kuviasi ja staattisia tiedostoja, kuten CSS ja JavaScript. Lue opas Jetpack-laajennukseen.

Tai voit käyttää myös ilmaista Cloudflare-palvelua, vaikkakin se vie hieman enemmän asennusta, koska sinun on vaihdettava verkkotunnuksesi nimipalvelimia.

Löydät myös joukon premium-luokan CDN-palveluita, kuten:

 • KeyCDN
 • StackPath (hankittu MaxCDN)
 • Amazon CloudFront
 • BunnyCDN
 • fastly

Monet premium-hallinnoidut WordPress-isännät niputtavat myös CDN-palvelun ilman lisäkustannuksia. Tämä pätee WP-moottoriin (StackPathin kautta), Kinstaan ​​(KeyCDN: n kautta) ja vauhtipyörään (nopeasti). Tämä on jälleen yksi syy hallittujen WordPress-isännöintien käyttämiseen.

Käytä sivun välimuistia (palvelintasolla, jos mahdollista)

Kun palvelet sivua katsojillesi, tapahtuu seuraava: PHP-koodi suoritetaan ja käsitellään palvelimella, mistä seuraa HTML-koodi, joka lähetetään käyttäjälle. Tuloksena oleva HTML on usein sama, mutta sitä käsitellään silti joka kerta.

Ota esimerkiksi blogin viesti. Se ei muutu, ellei sitä päivitetä, mutta PHP-koodi käsitellään silti joka kerta.

Välimuistit säästävät arvokasta palvelimen aikaa “säästämällä” käsittelytoiminnan tuloksen. Koodi suoritetaan ja käsitellään, ja tuloksena oleva HTML-tiedosto tallennetaan välimuistiin. Seuraaville vierailijoille käsittely hylätään kokonaan ja he saavat tallennetun HTML-version.

Periaatteessa palvelimesi on tehtävä vähemmän työtä sivustosi sisällön toimittamiseksi jokaiselle kävijälle.

Tämä ei vain nopeuta sivustoasi, vaan voi olla valtava apu liikenteen lisääntymisessä, koska palvelimen ei tarvitse käsitellä jokaista pyyntöä.

Lisätietoja WordPress-välimuistista.

Paras tapa tallentaa välimuisti on valitsemalla hallittu WordPress-isäntä, joka toteuttaa välimuistin palvelintasolla. Tällä tavoin palvelimesi ei tarvitse edes ladata WordPressiä välimuistiversion ylläpitämiseksi. WP Engine, Kinsta ja Vauhtipyörä toteuttavat kaikki välimuistin palvelintasolla.

Jos tämä ei ole vaihtoehto, voit lisätä välimuistin myös WordPress-laajennuksella. Tämä ei ole aivan yhtä hyvä, koska palvelimesi on silti ladattava WordPress-sovellus ennen välimuistissa olevan sivun toimittamista, mutta se tarjoaa silti huomattavan parannuksen verrattuna välimuistin käyttämättä jättämiseen..

Tässä on kolme parasta välimuistin laajennusta:

 1. WP Rocket -katsauksemme
 2. WP Super-välimuisti
 3. WP-nopein välimuisti

merkintä: Tarvitset vain yhden välimuistin laajennuksen, etkä välimuistin laajennusta, jos isäntäsi on jo ottanut käyttöön palvelintason välimuistin.

Optimoi kuvat

Kuvien osuus on keskimäärin 50% verkkosivun tiedostokoko. Joten jos voit kutistaa kuvia optimoimalla niitä, voit tehdä huomattavan parannuksen sivustosi sivujen latausaikoihin.

Kuvien optimoinnissa on kaksi osaa:

 1. koon muuttaminen – muuta kuvan todelliset mitat vastaamaan tarpeitasi. Esimerkiksi, jos teemasi sisältöalue on vain 800 pikseliä, sinun tulee käyttää korkeintaan kuvia, jotka ovat ~ 1 600 pikseliä (haluat tuplata sisältöalueesi leveyden verkkokalvon näyttöjen huomioon ottamiseksi).
 2. Puristus – pienennä tiedostokokoa joko ilman laadun heikkenemistä (häviötöntä pakkaamista) tai pienen, usein huomaamatta jääneen laadun heikkenemisen kanssa (häviöllinen pakkaus).

Jos se sopii työnkulkuun, voit optimoida kuvasi ennen kuin lataat ne WordPressiin Photoshopin kaltaisilla tavoilla. Kaikkien kuvankäsittelyohjelmien avulla voit valita JPEG-laadun, joten käytä pienintä mahdollista asetusta. Monissa tapauksissa et huomaa eroa 100%: n ja 60%: n välillä, mutta tiedostokoko voidaan leikata puoleen (tai enemmän).

Jos haluat enemmän käytännön ratkaisua, on myös runsaasti laajennuksia, jotka voivat automaattisesti muuttaa kokoa ja pakkaa kuvia, kun lataat ne WordPressiin. ShortPixel ja Imagify ovat kaksi hyvää vaihtoehtoa, joilla on rajoitettu ilmainen suunnitelma. Smush on toinen laatuvaihtoehto, jolla on rajoittamaton ilmainen suunnitelma, mutta sen avulla voit käyttää häviötöntä pakkausta vain, jos tilaat WPMU DEV -tarkistuksen.

Tarkista laajennuksesi

Jos sivustosi on erittäin hidas, laajennusten tarkistaminen voi olla yksi parhaista liikkeistä. Suosittelen ylittämään laajennusluettelosi kahdesti. Tunnista ensimmäisen tarkistuksen yhteydessä laajennukset, joita et käytä tai joita et tarvitse, poista ne käytöstä ja poista ne.

Nyt kun olet poistanut tarpeettomat laajennukset, on aika tarkistaa, mitä jäljellä on, ja onko parantamisen varaa. Varmista, että jokainen laajennus on paras tarjouksessa: Varastoissa on tuhansia laajennuksia, joten valitse luotettavia, testattuja ja korkealaatuisia. Kuten aina, olemme peittäneet sinut – tutustumme oppaaseen laajennusten valintaa varten ja vinkkejä parhaan hyödyn saamiseksi.

Sinun tulisi pyrkiä saamaan mahdollisimman vähän laajennuksia, koska optimoimalla laajennusten käyttöä * vähennät sivustosi tekemien pyyntöjen määrää, mikä lisää nopeutta entisestään.

* Useampien laajennusten käyttäminen ei hidasta sivustosi automaattisesti, koska se riippuu siitä, mitä kukin laajennus todella tekee ja kuinka hyvin se koodataan. Mutta ellei sinulla ole tietoa analysoida laajennuksen suorituskykyä itse, on parasta noudattaa karkeaa sääntöä, jonka mukaan enemmän laajennuksia tarkoittaa hitaampaa verkkosivustoa..

Ota Gzip-pakkaus käyttöön

Verkkosivujen koko voi lisätä latausnopeutta huomattavasti. Pakkaamalla verkkosivustoa gzip (tämä on paljon kuin zip-arkistojen käyttäminen), voit pienentää sivusi kokoa ja siten hakea sen aika. Gzip voi pienentää tiedostokokoja keskimäärin noin 70%.

Monilla WordPress-suorituskyky- / välimuistilisäosilla on jo ominaisuus, joka mahdollistaa gzip-pakkaamisen. Tähän sisältyy WP Rocket, WP Super Cache ja WP Nopein välimuisti. Siellä on myös oma laajennus nimeltä Ota Gzip-pakkaus, joka keskittyy kokonaan gzip-pakkaamiseen.

Tai voit ottaa sen manuaalisesti käyttöön muokkaamalla .htaccess-tiedostoasi – tutustu oppaamme.

Pienennä ja yhdistä tiedostot

Tiedostojen liittäminen (yhdistäminen) auttaa vähentämään sivuston esittämien pyyntöjen määrää. Jos sivustosi sisältää kymmenen JavaScriptiä ja kymmenen CSS-tiedostoa, teet 20 pyyntöä. Jos kuitenkin yhdistät kaikki JavaScript-tiedostosi yhdeksi tiedostoksi (ja tee sama CSS: lle), vähennät pyyntösi kahteen, mikä säästää paljon latausaikaa.

Tiedostojen pienentäminen on toinen kätevä tapa pienentää niiden kokoa. Koodi on kirjoitettu luettavaksi ihmisille, mutta koneet eivät tarvitse kaikkia lisäväliä ja luettavissa olevia muuttujien nimiä. Minimointi eroaa kaikesta, jota tarvitaan vain luettavuuden kannalta, kuten välilyönnit, rivinvaihdot ja kommentit.

Joissakin WordPress-välimuistilla / suorituskyvyn laajennuksissa on sisäänrakennetut työkalut tähän. Esimerkiksi WP Rocket antaa sinun suorittaa sekä minitointia että ketjuttamista.

Jos sinulla on jo välimuistiratkaisu (tai isäntäsi toteuttaa välimuistin), voit myös ilmaisen Autoptimize-laajennuksen avulla pienentää ja yhdistää tiedostoja.

Kehitystehtävät

Verkkosivun omistajana / käyttäjänä on vain niin paljon, mitä voit tehdä nopeuttaaksesi sivustoasi. Koodiin on sitoutunut monia perustavanlaatuisia synnit, eikä siinä voi tehdä paljon – ellet halua kätesi likaantua! Pääsemättä ilkeään rakeisiin, tässä on yleisimmät ongelmat, joita kohtaat – ja kuinka ne ratkaistaan.

Laita komentosarjat alatunnisteeseen

Skriptien lataaminen vie arvokkaita pyyntöjä ja kaistanleveyttä. Vaikka jotkut on ladattava otsikkoon (verkkosivuston osa, joka latautuu ensin), suurin osa toimii vain hyvin, jos ladataan alatunnisteeseen – sivuston osaan, joka latautuu viimeksi. Siihen mennessä, kun selain lataa verkkosivustosi alatunnisteen, se on ladannut sisältösi, joten katsoja voi aloittaa lukemisen, kun alatunnisteessa olevat skriptit ladataan..

Ratkaisu on siirtää niin paljon kuin mahdollista alatunnisteeseen. WordPressissä voit tehdä tämän käyttämällä wp_enqueue_script () -toimintoa – katso lisätietoja linkitetyistä dokumenteista.

Jos et halua kaivaa koodia, voit käyttää myös ilmaista Async JavaScript -laajennusta ainakin lykätäksesi jonkin JavaScriptin lataamista sivustollesi.

Lataa ensin tärkeä sisältö

Samaa logiikkaa voidaan soveltaa sisältösi rakenteeseen. Jos sivupalkki ladataan ennen sisältöäsi ja jotain menee pieleen, se pitää koko sivuston. Jos se ladataan sisältösi jälkeen, se saattaa silti aiheuttaa sivuston ripustamisen, mutta siihen mennessä pääsisältö on latautunut..

Rakenna koodi siten, että ensisijainen sisältösi voi ladata mahdollisimman pian, joten jos jotain menee pieleen, käyttäjillä on jotain tarkkailtavaa – ja he eivät ehkä edes huomaa ongelmia.

Optimoi tietokanta

Ajan myötä kaikki tietokannat huononevat. Mitä huonompi koodisi, sitä nopeammin tämä tapahtuu. Onneksi MySQL: ssä on hienoja työkaluja näiden ongelmien korjaamiseksi. Suuret tietokannat syövät enemmän RAM-muistia ja hidastavat kyselyitä, mikä johtaa pidempiin käsittelyaikoihin, mikä voi lisätä jopa kymmenen sekunnin latausajan.!

SiteGround-sivustolla on lyhyt opetusohjelma MySQL-tietokannan optimoimiseksi SQL-kyselyillä ja yksi phpMyAdmin-sovelluksen käyttämisestä tietokannan optimoimiseksi..

Lopulliset ajatukset

Kuten huomaat, siellä on a erä voit tehdä nopeuttaaksesi verkkosivustosi! Jotkut menetelmät ovat kehittäjille (tai seikkailunhaluisimmille), mutta on joukko helppoja parannuksia, joita voit suorittaa tavallisena käyttäjänä lisätäksesi sivustosi nopeutta, etenkin joidenkin ilmaisten tai edullisten lisäosien avulla.

Jos valitset laadukkaan isännöinnin, olet fiksu käyttämiesi laajennusten kanssa ja suoritat joitain perusoptimointeja (kuten kuvan pakkaaminen ja sivun välimuistin käyttöönotto), sinulla pitäisi olla WordPress-verkkosivusto, joka voi ladata alle kolmessa sekunnissa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me