Tíz hatékony stratégia a vadonatúj webhelyek észrevételéhez!

WordPress foglalkozik


Az online elismertség megszerzésének legjobb módja az, ha valami oly jóat hoz létre, amelyet maga is értékesít / forgalmaz – de még akkor is hogyan juthat hozzá az első néhány ezer látogatóhoz (néha több, néha kevesebb – attól függően, hogy pontosan milyen befolyásosak ezek a látogatók *) ami remélhetőleg az Ön webhelyének népszerűségéhez / sikerességéhez vezet?

Mivel mindenki a napjainkban egyre elfoglaltabb hullámhosszúságú beszélgetésekre vágyakozik, a szomorú tény az, hogy anélkül, hogy valami igazán különlegeset tennék, valaki különleges lenne ** vagy hozzáférjen egy már létrehozott platformhoz, ahonnan elindíthatja az új ötletét, ez most rendkívül Nehéz egy vadonatúj webhelyet észrevenni … Úgy tűnik, hogy a Google megnehezíti az ismeretlen személyeket (azaz olyan embereket, akiknek nincsenek szociális média kapcsolataik stb.) a SERP-kben más, már roppant népszerű webhelyekkel való versenytársak között (Keresés Motor Eredmény Oldalak), ami azt jelenti, hogy hacsak nem elég homályos kulcsszavakat / kifejezéseket céloz meg (amelyeket valószínűleg nem nagyon kevés ember fog keresni), akkor valószínűleg nem fog jelentős forgalmat keresőmotorokból elérni – legalábbis egy darabig… Tehát hogyan hozhatja oda az újonnan létrehozott webhelyét? Milyen lehetőségeket kínálnak az emberek, akik csak egy új weboldallal / blogdal / ötlettel kezdik el online elismerést szerezni? Íme néhány, néhányan viszonylag innovatív ötleteket mondhatnak a dolgok mozgásának elősegítésére:

1. Írja be új webhelyét néhány jelentős tervezési versenyre

Az online világ zümmög az emberekkel, akik új, innovatív webhelytervezetet keresnek – akik közül sokan olyan webhelyeken lógnak, mint az Awwwards. Néhány webhelyre történő beküldés fizető, de van egy maroknyi ingyenes hely is, ahol beküldhetők, mint például a Legjobb Web Galéria és a CSSelite – a sok közül kettő!

De ne feledje, nincs értelme webhelyének benyújtására, kivéve, ha ez valóban valami fantasztikus, mert a sóját meghaladó tervezési verseny nem jeleníti meg a webhelyet, ha az nem felemelkedik meg. Ha a tervpályázaton vesz részt – legalább próbálja meg megnyerni! lol

2. Vendégbejegyzés a népszerű blogokon

A vendégküldés az egyik legnépszerűbb módszer egy másik webhely közönségének megkeresésére, nem utolsósorban azért, mert általában ingyenes (vagy még jobb, ha valószínűleg valóban fizetni is kell a cikkért / bejegyzésért), hanem azért is, mert a gyakran hatalmas halom További forgalom mellett számos egyéb, kevésbé nyilvánvaló előnnyel is jár, mint például a webhelyére mutató állandó linkek, a fellebbezési jogok és bizonyos mértékig azonnali felismerés más, gyakran nagyon befolyásos látogatók részéről, akik rendszeresen látogatják meg az Ön webhelyét vendég írt.

3. Hirdessen népszerű webhelyeken (ahol úgy gondolja, hogy potenciális közönsége már lógott ki)

Ha elmész az ön elképzelésének saját webhelyét létrehozni, akkor valószínűleg nem (valószínűleg!) Ismeri pontosan, hogy az emberek milyen típusúnak gondolják, hogy vonzó lesz. Innentől csak egy kicsi lépés van ahhoz, hogy megtudja (ha még nem tudod), hogy pontosan milyen típusú webhelyeket néznek meg ezek az emberek. Egyesek szerint a hagyományos reklám halott, de sok esetben a reklám továbbra is viszonylag hatékony lehet – különösen, ha hirdethet olyan emberekkel, akik maguk megosztják azt, amit találtak! Jó indulási lehetőség lehet például a Google Adwords (legyen óvatos, hogy állítson be korlátozásokat a megadott költségkeretre, mert véletlenül kifizetheti a nagyon izgalmas számlát), vagy valahol, például a BuySellAds – alternatívaként bármikor elküldheti e-mailben a webhelyet, amelyet „ szeretne hirdetni, hogy megismerje, milyen hirdetési lehetőségeket kínálnak. A hirdetés természetesen soha nem ingyenes (valójában gyakran fájdalmasan költséges is lehet), és pontosan az lesz, hogy a hirdetése mennyire lesz hatékony, nem csak attól függ, hogy hol helyezte el, hanem más tényezőktől is, például hogy vonzónak néz ki, és hogy pontosan mit hirdet, stb.

4. Kezdje el a kezdést!

Hasznos lenne-e extra finanszírozás az Ön webhelyének ötlete számára? Vajon a webhelyének gondolata vajon képes-e milliókat eladni és / vagy megváltoztatni a világot – lehet, hogy valamiféle új vagy innovatív termék? Ha igen, akkor az egyik ötlete, hogy a szó szoros értelmében elindítsa az ötletét (amely egyébként a webhely létezésének lényege a lényege) a mainstreambe, egy Kickstarter kampány létrehozása lehet – elvégre segítve az embereket a még ismeretlen ötletek finanszírozásában, pontosan miről szól a Kickstarter!

5. Vásárolj / vegyen át egy másik blogot!

Ha az elképzelésed elég nagy, vagy ha van egy olyan blog, amely releváns a közönség számára, de sehová nem megy (például a webhelytulajdonosok nyilvánvalóan csökkenő érdeke miatt), fontolhatja meg a vásárlást – természetesen feltételezve, hogy ez akár már eladó vagy felveheti a kapcsolatot a jelenlegi tulajdonosval, és megállapodást kötni. Ez azonban egy bonyolult erőfeszítés, és valószínűleg csak a legjobbat próbálja meg, ha már rengeteg online marketing tapasztalat / ismeretekkel rendelkezik az övé alatt – mert a weboldal megvásárlása nemcsak technikailag kihívásokkal teli, és nagyon időigényes, hanem szintén valószínűleg legalább néhány ezer dollárt fog neked fizetni! Ha teljes mértékben a tiéd, akkor nemcsak hozzáférni fog a webhely összes már létrehozott közönségéhez (akit természetesen mindenképpen tiszteletben kell tartania), hanem lehetősége van arra is, hogy felhasználja az eredeti webhely hirdetésére. és / vagy tartalmának nyílt átirányítása az új webhelyre. Az ilyen jellegű dolgok legfrissebb példájával, a jól kezelt WordPress News blog, a Torque által a közelmúltban történő átvételével (a WordPress speciális webtárhelyének tulajdonosa, a WPEngine!

6. Hirdessen a Facebookon

Annak ellenére, hogy a nagyközönség által még mindig nem ismertek valamit, a Facebook néhány évvel ezelőtt eladott hirdetéseket (természetesen ez a webhely olvasói számára természetesen régi hírek is), amelyek attól függően, hogy mi az Ön weboldala, megpróbálhatja elérni, érdemes lehet megfontolni. Miért különbözik a Facebook-on az általános hirdetéstől? – nos, részben azért, mert a Facebook-felhasználók hatalmas száma nem olyan ember, aki elérhető a fentebb említett reklámtípus révén; részben azért, mert a Facebook hirdetése lehetővé teszi olyan dolgok megcélzását, amelyeket más hirdetési lehetőségek nem tudnak megtenni, mint például a nem, életkor, hely és konkrét érdeklődési körök; részben azért, mert a Facebook-on történő hirdetés segíthet felépíteni online közösségi profilját!

7. Kérje meg barátait, hogy osszák meg a tartalmat!

Soha hallottunk a Hat fok elválasztás elméletéről, amely kimondja, hogy „mindenki hat vagy kevesebb lépésre van bevezetés útján a világ bármely más személyétől”. Lehetséges, hogy bár nem ismersz személyesen nagy befolyással bíró embert, az egyik barátod – vagy az ő barátai – talán csak! A lényeg itt az, hogy NEM SZÜLŐDIK az embereket, akik szokatlan e-mailekkel / üzenetekkel mondják, hogy „kérlek ossza meg a tartalmamat”, stb., Stb. Soha ne küldj senkinek sem spamot – még barátok sem! De ha van néhány barátja, akiket általában érdekel az, amit csinálsz, akkor valójában nincs semmi baj, ha promóciós kezet kérnek tőlük.!

8. Tweetek vásárlása – FELELŐS hirdető ügynökségektől / forrásoktól!

Tweet vásárlása? Semmiképpen!!! Mindenki tudja, hogy ez nem megengedett! Vagy ez? Láttál már korábban egy tweet-et, amely a (z) * hirdetéssel zárul? Gondolkozott már azon, hogy mit jelent a „hirdetés” része? Igen, ez azt jelenti, hogy “hirdetés” – azt jelenti, hogy valaki fizetett, hogy az a tweet tweetelt! Sőt, néhány rendkívül tiszteletre méltó online reklámügynökség, például a BuySellAds, szponzorált tweetekkel foglalkozik – néhány vezető online webdizájn magazin, például a WebDesignerDepot, a Designmodo és a Naldz Graphics kedvelt kínálatában. Az összes ilyen tweetet először a kérdéses weboldalnak jóvá kell hagynia, és akárcsak a fizetett reklámok bármely formájához, hacsak nem igazán hozzáértő vagy, akkor előfordulhat, hogy nem igazán felel meg az elvárásainak – bár néha természetesen az ilyen reklám csak jegy lehet!

9. Lépj be néhány blogrollba!

A blogrollok kissé régi kalap, azonban ha ismer néhány weboldalt blogrollokkal (természetesen releváns az Ön niche-jéhez), akkor nagy esély van – ha feltételezi, hogy webhelye / tartalma elég jó – akkor örömmel adják hozzá webhelyét a lista. Néhányan azt mondhatják, hogy ez egy hosszú lövés, ám ez egy nagyon nagy nyereményű hosszú lövés, amelynek szerencsésnek kell lennie, hogy gólt szerezzen: nemcsak egy nagyon fontos első linket, vagy akár kettőt is kapsz a webhelyére egy már létrehozott webhelyről egy hasonló mezőben (és a forgalom folyamatos áramlásán keresztül az említett linkön keresztül) potenciálisan értékes kapcsolatot létesít a webhely tulajdonosával!

10. Készítsen vírusos tartalmat mások számára!

Az infographics ennek nagyszerű példája. Ha véletlenül rendelkezik a szükséges készségekkel (általában egy tervezési képesség, amelyhez valami különös érdeklődésre számot tartó speciális ismeretekkel és egy ötlettel szolgál, hogyan kell egyértelműen, érdekesen és okosan megjeleníteni), vagy ha ismeri valakit, aki ezt teszi, akkor dobja ki és , ha biztos benne, hogy ez teljesen félelmetes (emlékszik, hogy webcímét valahol a képre beilleszti), udvariasan lépjen kapcsolatba néhány kulcsfontosságú személlyel (senki nem spammelése nélkül) abban a reményben, hogy elég szeretni fogja azt, hogy megossza azt!

Bónusz ötlet: futtasson ellenállhatatlan ajándékot!

Miért van ez egy bónusz ötlet? Mert valószínűleg nem fog működni, amíg legalább annyi ember fel nem látogatja a webhelyét az Ön ajándékozása céljából, hogy elegendő lendületet kapjon az érdeme érdekében. Ha azonban biztos benne, hogy elérte ezt a pontot, és feltételezve, hogy az Ön ajándékozása elég vonzó, szinte biztosan képes lesz extra fokozni a webhelye forgalmát egy ellenállhatatlan ajándék futtatásával – csak győződjön meg róla, hogy adjon el valamit, amelyet a közönség annyira akar, hogy zavarjon egy olyan praktikus társadalmi átadási rendszeren keresztül, mint például a Rafflecopter.

* Ha többet szeretne megtudni erről a témáról, olvassa el a The Tipping Point: Hogyan változtathat a kis dolgok nagyban írta Malcolm Gladwell!

**azaz. valaki, akinek már hatalmas követése és / vagy befolyása van mások felett, például Tim Ferris, Seth Godin vagy Lady Gaga!

Egyéb ötletek / javaslatok?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map