Slik starter du en nettbutikk (og gjør den vellykket) med WordPress – En komplett trinnvis guide for 2020

Hvis du lurer på hvordan du skal starte en nettbutikk – en vellykket e-handelsbutikk – med vekt på vellykket, er du på rett sted.


I denne guiden skal vi gå gjennom emnet fra topp til bunn og dekke hvert trinn i å bygge din egen nettbutikk – og sette det opp for å lykkes.

Det viktigste er at denne guiden ikke bare leder deg gjennom det tekniske oppsettet, men dekker også hvordan du kan forske på konkurransen din, hvordan du blir kjent med kundebasen din og hvordan du kan markedsføre butikken din senere. Med andre ord, dette er din komplette guide til å bygge en e-handelsoperasjon og kjøre den med hell.

Her er spørsmålene vi skal svare på underveis:

 • �� Enten du kan bygge en nettbutikk selv eller om du trenger å ansette en designer.
 • �� Hva det koster å starte en nettbutikk.
 • ��️‍♂️ Hvordan spionere på konkurransen din og lære om kundebasen.
 • �� Hvordan sette opp alt.
 • �� Hvordan behandle online betalinger.
 • �� Hvordan markedsføre butikken din.

La oss ta det fra toppen:

Contents

1. Start med et butikkoppsettark

‘A what?’ OK, dette høres kanskje litt kryptisk ut, men jeg har i det minste oppmerksomheten din!

Oppsettarket for butikken er et enkelt dokument der du svarer på de mest grunnleggende spørsmålene om din fremtidige nettbutikk.

Vi kommer til å bruke dette dokumentet senere når vi bestemmer oss for de spesifikke funksjonene butikken trenger, kundegrunnlaget vi målretter mot, programvaren vi bruker, og til og med markedsføringsmetoden.

Her er spørsmålene (det er best å skrive svarene på et stykke papir, slik at du kan holde dem på et synlig sted):

Ønsker du å selge fysiske eller digitale produkter, eller begge deler?

Ulike typer produkter vil trenge forskjellig programvare for å gjøre det mulig å selge dem; to av de vanligste scenariene er å selge fysiske eller digitale produkter:

 • Fysisk – ganske enkelt, dette er alt som må fysisk sendes til kunden
 • Digital – alle nedlastinger, PDF-er, ebøker, tilgang til innhold, programvare, abonnement, medlemskap og så videre.

Selger du lokalt eller internasjonalt?

Å selge utenfor landet kompliserer ting på flere nivåer. Begynner med skatteproblemer, helt til frakt internasjonalt.

Måten å tenke på dette spørsmålet er å fokusere på ‘mest sannsynlige scenariet’. Så for eksempel, selv om du sannsynligvis er fristet til å tilby produktene dine over hele verden, vil det virkelig være kjernen i virksomheten helt fra første dag? Hvis ikke, kan du gå med ‘lokalt’ for denne.

Selger du produkter eller tjenester?

Noen mennesker liker også å tenke på dette når det gjelder å selge en ting og å selge tiden din.

Hvis du bare skal selge tjenester, trenger du kanskje ikke engang et e-handelsoppsett. Et enkelt kontaktskjema kan være nok siden du kommer til å håndtere alle forhandlingene og utbetalingene senere.

I de fleste tilfeller vil du gå med ‘produkter’ her.

Vil ordrene dine bli oppfylt av noen andre?

I den klassiske modellen for å selge på nettet, er det du som håndterer hele prosessen med å gjøre produktet klart og deretter sende det til kunden.

Men det er andre alternativer:

 • Drop frakt: Kunden kjøper et produkt fra nettstedet ditt, men da blir produktet oppfylt av en tredjepart – vanligvis den opprinnelige produsenten. I denne modellen trenger du ikke å føre en oversikt over produktet, og i stedet er du mellommann som finner kunden og selger dem andres produkt.
 • Amazon FBA: ‘Fulfillment By Amazon’ ligner noe på fraktforsendelse, men ikke helt. I denne modellen er det fortsatt du som selger dine egne produkter, men denne gangen får du Amazon til å hente, pakke og sende ordrene dine for deg.

Generelt sett vil de nyeste nettbutikkene velge den klassiske e-handelsmodellen der det er dem – dere – som tar vare på hele oppfyllingsprosessen..

Hva er din primære markedsplassering?

Dette handler om plasseringen av målkundebasen.

Noen nyttige spørsmål:

 • Skal du selge til et lokalt marked – din by eller ditt fylke?
 • Skal du på landsbasis?
 • Skal du verden over?

Å zoome inn på ditt målmarked kan hjelpe deg med å oppdage unike promoteringsmuligheter eller avsløre noen detaljer om kjernekundene dine som kanskje ikke er synlige i større skala.

Hvor mange produkter vil du selge? (Antatt)

Et uttrykk som er vanlig i en verden av online markedsføring, er å alltid starte med et minimum levedyktig produkt og deretter skalere fra det.

Hva dette egentlig betyr er å starte med bare et par produkter som kommer til å utgjøre kjernen i tilbudet ditt. Selv om det er utrolig fristende å selge hundrevis av produkter når du starter en nettbutikk, er dette kanskje ikke den beste veien å ta for nye selgere.

Et par grunner:

Størstedelen av salget kommer sannsynligvis fra bare noen få av produktene dine – ikke hele katalogen i like stor grad. For å ta det enda lenger, er det utallige suksessrike selskaper som har gitt navnet sitt og tilbyr bare en enkelt type produkt, for eksempel Casper, madrassfirmaet.

De klarte å bli et selskap på 100 millioner dollar på mindre enn to år, og tilbyr bare en slags madrass. Det er først nylig at de har begynt å tilby sengerammer og nye produktlinjer.

Fra et praktisk synspunkt kan det ikke være verdt det å starte en nettbutikk med produkter som ikke kommer til å selge bra likevel, siden service på dem krever kontinuerlig innsats. Denne innsatsen kan brukes bedre på toppproduktene dine i stedet.

Dessuten har det vært utallige eksperimenter gjort for å finne det beste antallet produkter en butikk bør tilby, og gang på gang har konklusjonen vært at færre er bedre. Enkelt sagt, jo mindre valg er det, jo lettere er det for kunden å gjøre seg opp en mening.

Til slutt, fokuser først på kjerneproduktene dine – produktene som var hele grunnen til at du ønsket å starte en nettbutikk i utgangspunktet.

Så hvor mange av de vil du selge? Tenk i grupper: Blir det ett til fem produkter, fem til ti, ti til 20?

Med alle disse svarene tilgjengelig, kan du nå gå videre til de andre trinnene for å bygge en nettbutikk.

Igjen, ideen bak dette er å ha alle de avgjørende detaljene om butikken din ett sted. Vi kommer til å bruke den informasjonen senere når vi tar beslutninger om ting som design, sidestrukturer, programvare og så videre.

2. Bli kjent med konkurransen

OK, så hvis du tror det ikke er noen konkurranse, og du er den første virkelig innovative gründeren som har kommet frem til hvilken forretningsidé du har, så tar du feil, og du har problemer.

Du vil aldri være først på markedet.

 • Facebook var ikke først på markedet. Det var Friendster, og denne tingen het Myspace.
 • Google var ikke først på markedet. Det var AltaVista.
 • Netflix var ikke først på markedet. Det var Blockbuster.

… jeg kan fortsette.

Poenget er at det å være først, selv om det kan få deg til å føle deg varm på hjertet, faktisk ikke panorerer i praksis. Hvis du er først på markedet, betyr dette enten at:

 • (a) det er faktisk ikke noe marked for hva du vil selge
 • (b) noen andre prøvde dette markedet tidligere og mislyktes

En bedre ide fra et forretningsmessig synspunkt er å være “nok en aktør i et eksisterende marked”.

Jeg vet at dette ikke høres ut nesten like sexy, men det er bare et mer levedyktig scenario. Konkurransen er god. Det validerer markedet.

La meg understreke det litt mer: Den rene eksistensen av en viss konkurranse er en god ting når du skal starte en nettbutikk eller bedrift. Her er grunnen til:

 • Det betyr at det er penger å tjene i nisjen.
 • Det betyr at andre mennesker allerede har bygget / funnet produkter som gir god lyd hos kundene, og at kundene vil kjøpe (og du kan etterligne dem).
 • Det skaper store muligheter for deg å forske på markedet og se hva som fungerer.
 • Det blir kundene vant til konseptet med å bruke penger på hva slags produkter du skal selge.

Med andre ord, konkurransen din kan være en gullgruve med informasjon om markedet, dens tilstand og produktene som er verdt å gjøre en innsats for å selge.

I denne delen av guiden, vi lærer hvordan du kan spionere på konkurransen din og hvordan du tolker informasjonen du får.

Dette er grunnen til at vi gjør konkurrentforskning:

 • ✅ Vi ønsker å lære hva som fungerer i nisjen, både når det gjelder produktene som selger godt og markedsføringsmetodene som er effektive og kan emuleres..
 • ✅ Vi ønsker å lære mer om kundegrunnlaget, hva de forventer, hva de liker å kjøpe og hva slags markedsføringsmeldinger som resonerer dem.
 • ✅ Vi ønsker å bruke innsikten vi får for å planlegge lanseringen av nettbutikkene våre.

�� Merk: Jeg vil at dette skal være en praktisk type guide. For at det skal fungere, skal jeg velge en nisje og starte en nettbutikk i den når vi går gjennom trinnene. Nisjen jeg velger for dette er potteplanter – som i, jeg skal bygge en e-handelsbutikk som selger potteplanter, og viser deg hvert trinn i å lage den. Når det er sagt, kan taktikken som vises nedenfor, brukes på enhver nisje – forskningstrinnene og butikkbyggetrinnene er like.

La oss komme i gang:

2.1. Identifiser konkurransen

Den første bestillingen av virksomheten er å finne ut hvem konkurransen din faktisk er.

Og jeg mener ikke på en abstrakt måte, men spesifikt – med spesifikke firmanavn og alt.

Den gode nyheten er at hvis du har vært aktivt interessert i nisjen i noen tid, kjenner du sannsynligvis alle disse navnene allerede.

Hvis du ikke er helt sikker, det er ikke noe problem, kommer vi til å bruke noen verktøy fra nettet for å finne ut av alt.

Så begynn med å notere selskapene / nettbutikkene du kjenner til. Dette kan være selskaper du har kjøpt av deg selv, selskaper du kjenner andre kjøper fra, selskaper som er i ditt lokale område … alt går. Deretter skal vi utvide søket til å omfatte lignende virksomheter som kan bli funnet på nettet.

Siden jeg i eksempelbutikken skal selge potteplanter, er min viktigste konkurranse i nisjen en fin butikk som heter The Sill. Den tilbyr omtrent den nøyaktige kategorien produkter jeg vil selge, og jeg ser for meg at den også er målrettet mot en lignende type kunder, så jeg begynner forskningen min der.

søylen

⚠️ Vær forsiktig når du identifiserer konkurransen. Ideelt sett ønsker du å se på selskaper som ser så lik din ut som mulig.

For eksempel selger The Sill stueplanter – akkurat det jeg vil selge. Men det er også andre tilsynelatende lignende butikker der ute, som Bouqs, Nature Hills og andre. Mens de ser ut til å være like, fokuserer den første faktisk på blomster (les: Planter som er døde), mens sistnevnte selger plantasjer for trær.

Dette kan høres ubetydelig ut i begynnelsen, men å misidentifisere konkurransen din kan føre til mange problemer senere. For eksempel er kunden for blomster slett ikke den typen som kjøper potteplanter.

OK, tilbake til emnet:

Med et par av konkurrentene dine oppført, kan du gjøre litt research på nettet rundt dem. Det første verktøyet vi skal bruke er SEMrush, et allsidig online markedsførings- og forskningsverktøy.

semrush - nr.1-verktøyet ditt når du starter en nettbutikk

Begynn med å legge inn konkurrentens nettadresse i søkefeltet. Du kan gjøre opptil ti søk gratis, noe som burde være nok.

På resultatsiden finner du en hel rekke estimerte parametere om nettstedet, størrelsen på trafikken, antall tilbakekoblinger og mer.

semrush1

Lenger nede på siden ser du en liste over kjente konkurrenter på det nettstedet i henhold til SEMrush. I de fleste tilfeller finner du noen perler som lar deg utvide listen over konkurrenter og utvide forskningen. I mitt tilfelle:

semrush2

Hvis du klikker på Se hele rapporten, vil du se en enda fyldigere liste:

semrush3

Fra den listen kunne jeg utpeke noen andre interessante steder for å se nærmere på: Bloomscape, Greenery NYC, Patch og My City Plants.

Du kan utvide listen din ytterligere og gjenta trinnene for din nisje.

Generelt sett, jo mer tid du bruker på dette trinnet og virkelig bli kjent med konkurrentene, se hvordan nettstedene deres ser ut og så videre, desto mer vil du dra nytte av senere når du bygger din nettbutikk.

Du bør også liste opp så mange lokale konkurrenter som du kan. De lokale konkurrentene kan bli dine partnere og forbedre begge virksomhetene dine underveis. I tillegg kan det være uvurderlig å lære hva som fungerer i det lokale markedet.

✍️ Liste minst ti konkurrenter.

Dette betyr ikke bare nettstedene / konkurrentene du liker – hvis noen ser ut til å gjøre det bra, men du ikke liker det de representerer av en eller annen grunn, kan du legge dem til listen uansett. Å undersøke hva som gjør dem til suksess kan lønne seg.

2.2. Se produktene de selger

Med listen over konkurrenter tilgjengelig, er det nå på tide å se hvilken type produkter de selger (spesifikt) og hva som gjør disse produktene attraktive.

�� Én viktig merknad: Når du går gjennom trinnene her, ikke bare se på produktene konkurransen din selger, se på hvordan de presenterer disse produktene også – hvordan produktene er kategorisert og hvordan de er organisert i nettbutikken. Som jeg nevnte før, kan konkurransen din være en ekte gullgruve med informasjon om hva som fungerer i nisjen.

Det første trinnet er åpenbart å besøke hver av konkurrentenes e-handelsnettsteder og tilbringe litt tid i produktkatalogene sine.

En av tingene er å bestemme om produktene, og derfor nisjen, er ‘produktdrevet’ eller ‘livsstilsdrevet’.

Dette er hva jeg mener med det:

 • Produktdrevne nisjer er de der det spesifikke produktet og dets parametere er det som selger. Tenk for eksempel bildeler. I utgangspunktet, hvis noen trenger et luftfilter for en Camaro fra 2014, trenger de et luftfilter for en 2014 Camaro. Det som betyr noe er produktet, og måten produktet presenteres på må være saklig. Er filteret nytt? Passer det sikkert for 2014-modellen? Hva er prisen? Er det en garanti? Fakta. Fakta. fakta.
 • Livsstilsdrevne nisjer er helt forskjellige. Tenk klær. Selv om hvert klær har sine parametere (som størrelse, pris og så videre), er det ikke det som selger varen. Det du selger i stedet er livsstilen knyttet til produktet. Kunden tenker: Er jeg den personen som bruker denne typen klær?

Hvor disse forskjellene kommer til live er i måten produktene presenteres på. Tenk på følgende eksempler:

For å følge min forrige tankerekkefølge, her er en butikk som selger bildeler. Her er ett av produktene, et Camaro luftfilter:

Camaro

Bildene presenterer produktet på egen hånd. Det vises forskjellige målinger, og beskrivelsen fokuserer på fakta og kjøretøyets montering.

Her er et eksempel av Bohemian Traders – en klesbutikk:

bohemiantraders

Legg merke til hvordan siden inneholder bilder av en kvinne som bruker gitte klær. Det som blir presentert her er en scene. Det er en person som går på dagen sin. Lykkelig. Dette selskapet selger alle fordelene forbundet med å få det produktet. Det de selger er en livsstil.

Grunnen til at jeg forteller deg alt dette, er fordi det livsstilsdrevne vs produktdrevne spørsmålet er noe av det viktigste du trenger for å få rett når du starter en nettbutikk.

Å rote dette vil ha stor innvirkning på salget ditt.

Heldigvis kan vi se på konkurransen vår og se hva de gjør. Slik spiller det ut når det gjelder eksempelbutikken min – plantebutikken.

Den første konkurrenten jeg skal sjekke ut er The Sill. Hjemmesiden alene gir deg en ide om hva de handler om.

søylen

Selv om det er mange bilder av planter, som det burde være, er det et par andre detaljer verdt å merke seg:

 • Ingen av plantene har noen identifikasjon ved siden av.
 • Nesten alle bilder viser flere planter.
 • Plantene kommer i spesiallagde potter – ingen generiske ting.

En annen konkurrent, Bloomscape:

bloomscape

 • Enda mindre fokus på enkeltplanter.
 • Bilder viser sett med hele rommet.
 • Plantene er alltid en del av bildet, men ikke hovedemnet.

Ovennevnte to eksempler antyder at dette sannsynligvis er en livsstilsdrevet nisje.

Og det er fornuftig. Selv om jeg er sikker på at noen er ute og kjøper en Fiddle Leaf Fig, er de fleste sannsynligvis interessert i ganske enkelt ‘en kul plante som binder rommet sammen’. De vil ha livsstilen til noen som har noen kule planter i huset.

La oss se nærmere på katalogene. Jeg har ikke tenkt å analysere dette i minste detalj, siden jeg bare vil vise deg prinsippene for hvordan dette gjøres, men jeg oppfordrer deg til å bruke så mye tid som mulig på dette trinnet. Hver time brukt på forskning vil lønne seg enormt senere og vil hjelpe deg å unngå mye trøbbel.

Sill ser ut til å selge alle slags planter, og det er noen detaljer som er verdt å merke seg:

 • De kategoriserer ikke plantene i seg selv.
 • Den eneste måten å filtrere gjennom butikken er å velge størrelsen på anlegget.
 • De selger sett med planter og ikke bare enlige.
 • De tilbyr mye av det som kan kalles designerplanter.
 • Hver plante har en kul presentasjon, og de fleste av dem kommer også i en kul planter.
 • Noen planter har et ‘kjæledyrvennlig’ etikett.
 • Prisene er fra $ 5 til $ 110.

Det dette forteller meg er at det som betyr mest når du selger planter, er pris, størrelse og presentasjon. Den typen planter (arter) som blir solgt kan også være viktig, men det vil jeg ikke satse på.

La oss se på en individuell produktside:

plante enkelt

Ta en titt på beskrivelsen. Vær oppmerksom på hvordan ingen av de første beskrivelsene egentlig handler om selve planten – det kan du bare se hvis du blar ned til Planteomsorg-delen. Pluss Bio Plant er faktisk inne i en sammenleggbar blokk. Dette er utrolig. Dette betyr at den faktiske råinformasjonen om produktet som selges ikke er viktig i det hele tatt. Det går ikke så mye lenger inn i livsstilsstyrt enn dette.

En annen butikk, Bloomscape: Katalogen deres inneholder flere filtreringsalternativer, inkludert hvor vanskelig en plante er å ta vare på, hvor mye lys den trenger, om den er kjæledyrvennlig eller ikke, pluss, selvfølgelig, plantens størrelse.

blomsterlandskatalog

Men det er mer:

 • Hver plante kan tilpasses til en viss grad – du kan velge farge på planter.
 • Det er en størrelsesguide som hjelper nybegynnere med å finne ut hvor store plantene faktisk er.
 • Prisene er fra $ 35 til $ 195.

Denne plantebutikken er litt dyrere, men det er en god ting. Dette betyr at prisen ikke er en enorm faktor i nisjen.

Når vi ser på de enkelte produktsidene, er beskrivelsene veldig korte og forteller deg ikke noe om plantene. Blokkene som ligger rett under beskrivelsene er mye mer nyttige, og fremhever alle de viktigste detaljene en kunde sannsynligvis vil være interessert i.

skjønnhetsstjerne

Igjen, du må bla nedover for å få flere detaljer om selve planten. Produktsiden er også sterkt stilisert.

Ta notater når du gjør denne undersøkelsen for din nisje og butikk. Målet er å lære så mye som mulig om konkurrentene!

Det du kan gjøre videre er å gå til bestselgerdelene i konkurrentenes butikker. For eksempel forteller den ene delen på The Sill at billigere planter generelt selger bedre. Selv om denne informasjonen er nyttig, bør du ikke bestemme deg for at du bare skal selge billige produkter. Dette kan slå tilbake fordi du faktisk ikke vet helt sikkert hvorfor et gitt produkt selger best, kan du bare anta.

Likevel, å se på bestselgerne gir deg en ide om hva du trenger å undersøke mer når du bygger katalogen din.

✍️ Gjør lignende undersøkelser innen din nisje.

 • Se etter de vanlige elementene som det meste av konkurransen bruker.
 • Undersøk hva gjennomsnittsprisene er.
 • Se hvordan konkurransen din kategoriserer produktene sine.
 • Se hva som selger best.
 • Undersøk hva som betyr noe når du beskriver produkter.

Ta notater. Du vil bruke den informasjonen når du oppretter katalogen lenger nede i veien.

Når du går gjennom disse trinnene, kan du også notere hva du liker / ikke liker ved nettstedene / designene / tilbudene deres.

For litt mer av et førstepersonsperspektiv, kan du abonnere på konkurrentenes nyhetsbrev. Se hva slags e-post de sender og hvilke produkter de markedsfører tyngre enn andre.

Kjøp også noe fra konkurransen. Se hvordan prosessen er og hva som potensielt er overraskende om den.

Trenger du flere eksempler på hva som selger i din nisje? Gå til Amazon eller Etsy, sjekk relaterte kategorier. Sorter etter bestselger. Les beskrivelsene og gjenta trinnene ovenfor.

Det du bør ha etter dette trinnet er en liste over potensielle produkter du kan selge, og en ide om hvordan du kan nærme deg å selge dem – alt basert på hva konkurransen din gjør.

3. Bli kjent med kundebasen

Nå vet vi hva som vanligvis selges i din nisje, la oss lære mer om hvem alle disse produktene blir solgt til.

Selv om dette kan høres opplagt ut med det første, kan det faktisk ta litt arbeid å finne det ideelle kundegrunnlaget.

For det første, ikke gjør den største feilen av dem alle – ved å tro at du kan selge til alle.

Dette er en vanlig feil. I utgangspunktet er vi vant til å se store merker som faktisk selger til alle, så vi begynner å tro at vi kan være som dem. Dette stemmer ikke.

Og det blir tydelig når vi sporer historien til noen av disse enorme merkevarene og ser hvor ydmykt de faktisk begynte.

For eksempel, umiddelbart etter andre verdenskrig, begynte et lite japansk selskap å selge små modifikasjoner for å la radioer motta alle spekter av radiobølger, og ikke bare det som ble tillatt før den andre verdenskrig av den japanske regjeringen. Du får ikke mye mer nisje enn små moduser for radioer … Dette selskapet er i dag kjent som Sony.

Faktum er at hvis det ikke var for Sonys tidlige historie, ville merket antagelig ikke eksistert slik vi kjenner det i dag.

Du må begynne i det små også. Alle begynner i det små.

La oss gå inn på spørsmålet om dagen: Hvem er kundene dine?

La oss oppdage dette ved å gjøre et par ting:

3.1. Finn ut hvem din konkurranse selger til

Det første du kan gjøre er å bruke verktøy på nettet for å få noen rå data om kundedemografien som konkurransen ivaretar.

Verktøyet jeg liker å bruke er SiteProfiler, som er en del av en større pakke med verktøy. Det er begrensninger, men du kan gjøre et par søk gratis når du registrerer deg.

Skriv inn konkurrentenes nettsteder, bla til Publikum delen og se hvilke resultater som kommer frem. Dette er hva jeg lærte da jeg slo opp The Sill:

søppelprofil

Som du ser, i dette tilfellet er flertallet av nettstedets publikum kvinnelige, høyskoleutdannede, og de bla enten fra skole eller jobb.

Her er et lignende søk gjort for Bloomscape:

blomsterbildeprofil

I utgangspunktet er det den samme kunden.

Det er bra å finne likheter som dette – det betyr at det er en bestemt, spesifikk kundebase du kan målrette mot.

3.2. Gjør søkeordforskning

Målet med søkeordforskning er å finne ut hva som faktisk er populært i din nisje.

Men først, hva som er nøkkelordforskning uansett?

Enkelt sagt er søkeordforskning prosessen med å finne ut nøkkelordene folk bruker når de ser opp et emne / produkt på Google.

Når du vet hva disse søkeordene er, kan du tilby lignende produkter og sikte på å rangere også for disse søkeordene, og dermed få folk til å se nettstedet / butikken din.

For å få noen første ideer, kan du gå tilbake til SEMrush og slå opp hovedkonkurransen.

Bytt til Organisk forskning -fanen for å finne de populære søkeordene deres – nøkkelordene faktiske seere bruker før de navigerer til nettstedet.

søppel nøkkelord - start en nettbutikk ved å slå opp konkurransens nøkkelord først

Et par nøkkelord skiller seg ut på listen for meg:

 • ‘fugl av paradis’
 • ‘Slangeplante’
 • ‘Zz plant’
 • ‘Philodendron’
 • ‘Pengetre’
 • ‘Lite lysplanter’
 • “Hvordan du repot en plante”
 • ‘planter’

En stor del av disse er spesifikke plantenavn, noe som er bra, siden det gir meg ideer om hva jeg kan tilby spesielt – dette er produktene som etterspørres.

Du vil sannsynligvis se noe lignende for din nisje også.

Men det er ikke slutten på søkeordforskning. La oss grave dypere med noen andre verktøy.

Gå til KWFinder, skriv inn nøkkelordene du har funnet via SEMrush, og se hva som kommer opp. Målet ditt er å lære søkevolumene til nøkkelordene (hvor mange som søker etter dem i en gitt måned) og også finne andre relaterte nøkkelord.

Dette er hva jeg får når jeg ser opp et av søkeordene mine:

kwfinder ser opp slangeanlegg for å starte en nettbutikk

På venstre side er det en liste over relaterte nøkkelord. Til høyre kan du se de ti beste i Google for det nåværende søkeordet.

✍️ Skriv ned alle relaterte nøkkelord som får minst tusen månedlige søk. Selv om du ikke ender med å tilby noe for dem alle, er det de faktiske tingene publikum søker etter.

3.3. Slå opp Relaterte Facebook-grupper

Så mye dårlig press som Facebook har fått i det siste, og tilbyr oss fremdeles noen gode verktøy som vi kan bruke når vi starter en nettbutikk. For eksempel Facebook-grupper.

Det er en Facebook-gruppe om alle temaer som kan tenkes i disse dager. Ofte flere grupper. Riktignok kan det bare være femti til hundre mennesker i hver av dem, men det er fortsatt en gullgruve med informasjon.

�� Så gå til Facebook og søk ved hjelp av nøkkelordene du identifiserte i forrige trinn. Hvis du allerede vet de nøyaktige produktene du vil selge, kan du bruke de i søket ditt også.

Hvis du finner grupper som er mer enn 5000 mennesker, kan du begrense emnet. Du kan gå lokalt for en mer fokusert gruppe.

Grupper på rundt 500 til 2000 mennesker er gode for å få ideer, siden de er store nok til at spesifikke interessante ideer dukker opp, men ikke for store til at den samlede samtalen blir for bred.

Bli med i disse gruppene og begynn å lese. Se på samtalene, innleggene folk legger til, bilder, spørsmålene de stiller og så videre. Bare ved bare eksponering, vil du begynne å få ideer til hva som virkelig betyr noe for det spesifikke publikummet, tingene de sliter med, produktene de kjøper og produktene de sannsynligvis vil kjøpe når de får en sjanse.

La meg gi deg et eksempel. Jeg er en stolt eier av denne lille motorsykkelen:

mondial

Det er en F.B. Mondial HPS. Selvfølgelig er det en eiers Facebook-gruppe. Det er en lukket gruppe (som de fleste av dem), men du kan be om å bli med, og i 99% av tilfellene vil du bli akseptert.

Hvis jeg skulle bygge en virksomhet rundt denne motorsykkelen, kan jeg bare lese gjennom denne gruppen gi meg noen ideer til de tingene jeg kunne tilby, inkludert:

 • Flyttesett for nummerplate
 • Installasjonssett og føringer for girindikator
 • Bakre bremsefikssett
 • Tilpassede eksos

Spørsmål om disse tingene dukker opp hele tiden i gruppen.

Mens du gjør lignende undersøkelser innen din nisje, må du også ta hensyn til nettstedene folk nevner (hva de liker å lese), lære hvordan de oppdager nye produkter og så videre.

3.4. Sjekk ut hva som finnes på YouTube

YouTube er den nest største søkemotoren på nettet. Videre rapporteres det at innen 2022 vil nettbasert video utgjøre mer enn 80% av all forbrukernes webtrafikk.

Sjansen er at du bør kunne finne minst en håndfull kanaler relatert til din nisje.

Egentlig har du sannsynligvis abonnert på mange av dem allerede. Og hvis ikke, burde du virkelig gjøre det!

Hvis det er første gang du forsker på ting på YouTube, kan du bruke noen av de samme søkeordene som du oppdaget i de foregående trinnene.

Når du ser gjennom populære kanaler, kan du prøve å ta hensyn til to ting:

 • Antallet abonnenter kanalen har.
 • Antall visninger på populære videoer.

Avhengig av størrelsen på nisjen, kan disse tallene være mer eller mindre imponerende, men du bør kunne identifisere de ledende kanalene likevel.

Her er resultatene jeg får når jeg ser opp ‘plantepleie’:

plantepleie på YouTube

Helt øverst er det noen høyt sett videoer som drives av populære kanaler. Klikk på kanalens navn for å se hovedsiden.

Jeg skal sjekke ut to kanaler for videre forskning: PLANTERINA og Crazy Plant Guy.

La oss gå til PLANTERINA først, bytt til VIDEOER fane og deretter sortere etter mest populære:

planterina

Rett ut av porten er de to mest populære videoene noe jeg kan bruke til inspirasjon til enten produkter jeg kan ha i butikken eller innhold jeg kunne skrive senere for å markedsføre butikken min (vi skal snakke om det litt):

 • Enkle stueplanter
 • Beste planter med lite lys

Å tilby en slags ‘nybegynnervennlige’ planter kan være en god ide for et produkt.

Den neste kanalen, Crazy Plant Guy. Bytt til VIDEOER og deretter sortere etter mest populære.

sprø plante fyr

Bortsett fra husplanteturene, er den mest populære videoen tittelen ‘enkle husplanter for nybegynnere’. Igjen, dette gjør meg bare mer trygg på at det er en god idé å tilby planter for nybegynnere.

�� Gjør lignende undersøkelser innen din nisje. Se etter populære videoer, tenk på hva som gjør dem populære og hva du kan tilby i butikken din, eller hvordan du kan presentere tilbudet ditt for å få noen av de samme fordelene. Legg merke til alt som kan være nyttig senere.

3.5. Finn populære podcaster

Ideen her er veldig lik. Gjør i utgangspunktet det samme. Slå opp hva som er der på podcasting-scenen, noter hva som er populært, hva folk snakker om spesifikt, og få ideer til hva du kan tilpasse når du prøver å starte en nettbutikk.

Legg også merke til alle menneskene som kjører disse podcastene, pluss menneskene som fremstår som gjester. Disse menneskene kan bli kontaktene dine senere.

3.6. Gå til Quora

Quora er mitt favorittsted å reise når jeg vil finne ut de virkelige, oppdaterte spørsmålene folk stiller om hva som helst tema.

I tilfelle du ikke vet det, er Quora et klassisk nettsted for spørsmål og svar. Hvem som helst kan stille ethvert spørsmål som kan tenkes, og det vil være folk som er villige til å gi dem et svar. Og disse svarene er vanligvis ikke spam, men kvalitet, innsiktsfulle ting.

Start igjen søket med nøkkelordene du identifiserte tidligere.

quora - å slå opp plantepleie på vei til å starte en nettbutikk

Å bla gjennom det som er der kan gi deg mye inspirasjon. Du kan finne:

 • nye konkurrenter du ikke visste om
 • unike problemer som ikke dekkes på populære industrisider
 • produktforespørsler for ting som ikke eksisterer ennå
 • hip nye produktanbefalinger
 • og hovedsakelig problemer og problemer folk har, som du kan hjelpe dem med å løse.

Noter alt som er interessant. Les spørsmålene så vel som de beste svarene.

4. Velg en vinkel

Med all den forskningen som ligger bak oss, kan vi endelig bli skitten med hendene våre og starte en nettbutikk som vi skal tilpasse etter behov!

Første ordre på virksomheten: Å velge en vinkel!

En vinkel kan defineres som ditt individuelle ansvar for nisje, kundegrunnlag og hvordan du ønsker å imøtekomme den kundebasen.

Tenk på det mest grunnleggende eksemplet: bilmarkedet. Det er utallige selskaper i det. På slutten av dagen produserer de firehjulede biler med motorer i midten. Likevel har de alle sitt unike sted i markedet og dekker ulike kunder.

Uansett hva du vil selge, må du bestemme deg for en vinkel også.

Målet her er å definere hva du skal selge spesifikt, til hvem, og hvorfor de vil kjøpe.

Med all den markedsundersøkelsen som allerede ligger bak deg på dette stadiet, har du sannsynligvis en god ide om hva slags produkter du vil selge. Nå er det på tide å være litt mer spesifikk:

 • Skriv ned alle produktideene dine og alle tingene som gjør dem unike i nisjen.
 • Beskriv din ideelle kunde – fokuser på demografien så vel som andre egenskaper.
 • Finn ut hvorfor din ideelle kunde vil kjøpe fra deg.

Det som for eksempel The Sill og Bloomscape har gjort for dem, er at de gjør plukkplanter enkle, og hjelper også kunder med å komme i gang med å ta vare på plantene sine. De handler ikke bare om å selge deg en plante og deretter overlate deg til dine egne enheter, og det er det som ville skje hvis du kjøpte anlegget fra Home Depot, de tilbyr hele pakken.

Denne ‘hele pakken’ -tilnærmingen er veldig attraktiv, spesielt hvis du er en nybegynner til ‘plantelivet’ (som de kaller det).

Dette er hva en vinkel er.

✍️ Vinkelen din skal svare på disse spørsmålene:

 • Hva selger du, spesifikt?
 • Til hvem, spesifikt?
 • Hvorfor vil de kjøpe fra deg?

5. Velg et navn til din nettbutikk

Med vinkelen ute av veien, kan vi begynne å se på mulige butikknavn og domenenavn (nettadresser).

La oss først gjøre noen generelle ideer rundt butikknavn.

Merk: Husk at det juridiske bedriftsnavnet ditt kan være hva som helst og kan være forskjellig fra navnet ditt på e-handel. Det vi diskuterer her, er navnet på butikken din slik den blir sett av kundene på nettet.

Det er to hovedtyper av nettstedsnavn og derfor e-handelsbutikknavn:

 • Søkeord-baserte
 • Brand-baserte

Nøkkelordbaserte navn er, som begrepet antyder, basert på nøkkelord som er populære i nisjen. For eksempel kunne jeg kalle den nye butikken min, ‘House Plants HQ’. I dette tilfellet er ‘husplanter’ det viktigste nøkkelordet jeg vil takle.

Merkevarebaserte navn er vanligvis tilpasset fra ord som ikke har noen betydning i den virkelige verden – tenk et lite selskap som heter Google. Dette er 100% et merkenavn. Det betyr ingenting annet.

Både nøkkelordbaserte og merkevarebaserte navn har fordeler og ulemper.

 • Søkeord-baserte navnene er bra for SEO – siden de allerede har hovednøkkelordet i seg, vil det være lettere å rangere etter det. På den annen side er de ikke veldig merkbare, og kundene dine kan ha det vanskelig å huske hva butikknavnet ditt er.
 • Brand-baserte navnene er mer minneverdige av seg selv, men når de først har sett dem, vil ikke alle være i stand til å finne ut hva navnet handler om. Se for meg at jeg navngir plantebutikken min ‘Plantaroo’.

Det er best å begynne å brainstorme mulige butikknavn ved å gå tilbake til hovednøkkelordene – de du oppdaget tidligere. Tenk på hvordan du kan gjøre noen av disse til et butikknavn.

For eksempel er et av nøkkelordene for meg ‘husplanter’. Dette nøkkelordet kan føre meg til navn som:

 • Plantaroo (igjen, det meget merkbare navnet)
 • Husplanter HQ (igjen, veldig nøkkelordbasert)
 • Plantet med omhu
 • Plantet med hjerte
 • Plantet med sjel

Jeg har nok lyst på de siste mest.

Når du gjør din egen idédugnad, kan du følge en lignende idé og bare tenke på noen kule premisser, suffikser eller hele ord du kan legge til deler av hovednøkkelordene dine for å utgjøre et fint klingende navn.

Det er ett veldig kult hjelperedskap du kan bruke her. Det kalles ganske enkelt Business Name Generator, bygget av Shopify, en nettbutikkprogramvare. Selv om vi ikke kommer til å bruke Shopify i denne guiden, er dette spesifikke verktøyet deres praktisk.

Når du først har et sett med mulige navn du liker, er det på tide å sjekke hvilke domenenavn som er tilgjengelige og få tak i.

Enkelt sagt er et domenenavn adressen til din e-handel butikk på nettet. Alle nettsteder på nettet har sine domenenavn. For eksempel er dette nettstedets domene winningwp.com.

 • Lær mer om hvilke domenenavn som er her.

Mitt favorittverktøy for å sjekke tilgjengelige domenenavn er Domain Wheel. Besøk den og skriv inn ønskede navn i boksen, og Domain Wheel gir deg beskjed om hvilke som er tilgjengelige for registrering.

�� Som hovedregel ønsker du alltid å få et .com-domene. Disse adressene er de mest intuitive og de enkleste å huske. Så, hvis .com ikke er tilgjengelig, kan du sannsynligvis gå til et annet navn.

En viktig ting å huske på er ikke å krenke lovene om opphavsrett mens du velger navnet ditt. Du vil ikke krenke noe annet eksisterende merkenavn i samme nisje eller noe annet generelt populært merkenavn. Jeg kan for eksempel komme i problemer hvis jeg navnga butikken min ‘BloomScapeWorld’ siden det allerede er et populært merke med navnet ‘Bloomscape’ i nisjen.

Når du har bestemt deg for det perfekte domenenavnet ditt (og hvis det er tilgjengelig), kan du fortsette til neste trinn.

(Ikke registrer domenet ennå!)

6. Forstå hva webhotell handler om

Jeg vil holde dette avsnittet kort siden hosting er litt av det kjedelige emnet. Når det er sagt, er det også viktig for din e-handelsbutikk. Eller for å si det mer sløvt:

Du kan ikke starte en nettbutikk uten webhotell.

Enkelt sagt er hosting (også serveren din) der nettstedet ditt oppbevares og hvor det blir servert til publikum og kunder.

En server ligner veldig på en standard datamaskin som er koblet til nettet og slått på 24/7.

Hver gang en besøkende besøker butikken din, hentes nettstedet fra serveren og innholdet i det sendes til den besøkende nettleseren.

Som sagt kjedelig.

Men her er det som er viktig:

Uten kvalitetshotell mister du salget. Det er data som kan sikkerhetskopiere påstanden, så det er ikke bare jeg som snakker.

Det er et par grunner til at elendig hosting tilsvarer dårlig salg:

 • Dårlige verter kan lide av hyppige nedetider – de gangene nettstedet ditt er frakoblet og ikke tilgjengelig uansett grunn. Hvis butikken din er frakoblet, er det ingen som kan kjøpe noe fra den.
 • Dårlige verter tilbyr treg ytelse. Det rapporteres at hvis nettstedet ditt tar mer enn to sekunder å laste, de fleste ikke har tålmodighet til å vente og vil forlate. Du trenger en vert som gir bedre ytelse.
 • Dårlige verter tilbyr dårlig kundestøtte. Du vil alltid kunne kontakte noen på verten din hvis du har problemer med oppsettet. Gode ​​verter tilbyr flere forskjellige måter å få støtte (telefon, live chat og så videre), og de er også kunnskapsrike nok til å løse problemet ditt i utgangspunktet.
 • Dårlige verter tilbyr dårlig sikkerhet. Temaet for online sikkerhet har vært et populært i det siste – og av en veldig god grunn. Du vil bare aldri risikere at sensitiv informasjon lekker ut på nettet, og det blir enda mer alvorlig når det handler om din online virksomhet og ikke bare personlig informasjon. Det viser seg at ikke bare Facebooks og Twitters kan deles inn, men også ditt lille nettsted. Jeg antar at du virkelig ikke vil at e-handelsbutikken din skal bli hacket, og at alle salgsdataene dine forsvinner. Av den grunn vil du bare samarbeide med verter som har et godt rykte og har vist seg å ta vare på kundenes sikkerhet.

OK, men hvordan velger du faktisk en kvalitetsvert som sjekker av alle kravene?

La oss først forklare hva de vanligste typene hosting er og hvordan du kan unngå de som ikke vil være et godt valg når du starter en nettbutikk.

Så snart du begynner å handle for å arrangere, vil du se tilbud fra $ 2 til $ 4 i måneden. Selv om de er fristende, vil de sannsynligvis ikke være den beste løsningen i ditt tilfelle.

Tradisjonelle verter kjører tradisjonelt i et oppsett der du deler serverressurser med en rekke andre kunder av verten din. Serverens ytelse, diskplass, båndbredde … det hele er delt på flere kontoer. På toppen av det er serverne optimalisert til randen for å passe til så mange kunder som mulig (for å holde kostnadene lave).

Videre tilbyr disse billige vertene ikke funksjoner som er viktige for netthandel, for eksempel:

 • brannmurer, trusselregistrering
 • sikkerhetsegenskaper
 • PCI-overholdelse – kreves for e-handelsbutikker som behandler kredittkorttransaksjoner
 • automatiserte sikkerhetskopier og gjenoppretter
 • maskiner og konfigurasjoner klare til å håndtere tyngre belastning og volum av trafikk.

Dessverre, for å få ytelse verdig til e-handel, trenger du å bruke litt mer enn et par dollar i måneden.

Følgende er anbefalingene våre. Ta en titt på disse tre vertene og bestem deg for budsjettet og funksjonene som snakker til deg:

 • SiteGround GoGeek-plan: $ 11,95 i måneden; egnet for opptil 100 000 besøk månedlig; 30 GB diskplass; uovervåket dataoverføring; gode sikkerhetsfunksjoner; stor støtte; automatiserte sikkerhetskopier; en samlet flott inngang til verdenen av premium hosting.
 • WP Engine Startup plan: $ 35 i måneden; egnet for opptil 25 000 besøk månedlig; 10 GB diskplass; 50 GB båndbredde i måneden; 35-pluss premium temaer (design) inkludert; stor støtte; muligens en bedre plattform å vokse med på sikt.
 • Kinsta Business 1-plan: $ 100 i måneden; egnet for opptil 100 000 besøk månedlig; 15 GB diskplass; infrastruktur kjører på Google Cloud Platform; flott administrert hosting for maksimal ytelse, den høyeste nivå av kvalitet.
 • For mer kontekst, sjekk ut vår oppdaterte liste over anbefalte WooCommerce hostingplattformer

Fremover bruker vi SiteGround-tilbudet til å demonstrere prosessen når vi bygger en nettbutikk her. Dette er den mest populære innstillingen på grunn av dens overkommelighet kontra funksjonene og kundestøtten den tilbyr. Det kommer til å kunne betjene de fleste brukere når de lanserer sin første e-handelsbutikk.

7. Start en nettbutikk – Bare Bones

Det er på tide å gjøre hendene skitne! I dette trinnet skal vi bygge et skall av en e-handelsbutikk og lære det grunnleggende om å jobbe med den.

For det første, hvordan skal vi til og med bygge en hel funksjonell e-handelsbutikk uten en profesjonell eller designerhjelp av noe slag?!

Selv om dette kan høres skremmende ut i begynnelsen, er det veldig gjennomførbart, slik du snart finner ut, så du trenger ikke å svette.

Den første ordren av virksomheten:

7.1. Velg en e-handelsplattform / -programvare

Måten alle e-handelsbutikker fungerer på er ved å bruke en spesiell type dataprogramvare som gjør standarddrift i en nettbutikk mulig. Tenk ting som å behandle bestillinger, liste varer som er til salgs, lage produktkatalogen din, administrere kundedataene dine og så videre.

Tilbake på dagen var den eneste måten å få tak i denne typen programvare ved å ansette en utvikler og få programvaren bygget 100% fra grunnen av. Som du sikkert kan fortelle, var det dyrt, som virkelig dyrt.

Heldigvis har tidene endret seg, og i dag kan du få en av de beste programvarene … gratis.

Gitt, du må fremdeles betale for webhotell (det vi snakket om i forrige avsnitt) og for et domenenavn, men selve e-handelsprogramvaren er 100% gratis.

Vi kommer ikke til å komme i detalj på hvordan e-handelsprogramvare fungerer under panseret, men her er grunnleggeren din om hva du virkelig trenger å vite:

 • Programvare for e-handel av høy kvalitet gir deg alle verktøyene du trenger for å starte en nettbutikk og få den til å kjøre (muliggjør produktkatalog, ordrer, handlekurv, betalinger, mye).
 • Du får også verktøyene du kan bruke til å opprette alle de andre elementene på nettstedet ditt – sidene, kontaktskjemaene, brukerkontoer og mer.
 • Programvaren kan installeres på webserveren din og krever ingen kodings- eller programmeringsevner – du kan bokstavelig talt bygge din egen e-handelsbutikk selv om det er din første gang rundt blokken.
 • Programvaren gir deg også butikkdesign å velge mellom, noe som betyr at du ikke er tvunget til å bosette deg på et enkelt utseende, men kan velge blant hundrevis om ikke tusenvis av forskjellige design

Ok, så hva er denne mystiske e-handelsprogramvaren jeg snakker om? Vi er faktisk bortskjemt med valg her fordi det er mange kvalitetsløsninger på nettet.

Derimot! Kombinasjonen vi går etter i denne guiden er WordPress og WooCommerce.

Her er grunnen til:

For det første er dette en kombinasjon av to programvareløsninger. Den første, WordPress, er den mest populære nettstedplattformen for dem alle – brukt på mer enn 30% av alle nettsteder. Den andre, WooCommerce, er den mest populære e-handelsprogramvaren på nettet, og den er faktisk et tillegg for WordPress.

Med andre ord, du får først WordPress og deretter installerer WooCommerce på toppen av det. Vi vil dekke detaljene på litt.

Hvorfor bruke WordPress og WooCommerce? Det er et par gode grunner:

 • Som nevnt er WordPress den mest populære nettstedplattformen; mer enn en av tre nettsteder kjører på WordPress.
 • Både WordPress og WooCommerce er åpen kildekode, noe som betyr at de er gratis og svært tilpassbare.
 • Det er mange ferdige design (kalt temaer) som du kan velge mellom når du bygger nettstedet ditt på WordPress og WooCommerce.
 • WooCommerce har alle nødvendige e-handelsbutikkfunksjoner som allerede er innebygd
 • Det er massevis av gratis tillegg for WordPress og WooCommerce, som lar deg utvide butikkens funksjoner ytterligere.

7.2. Kjøp hosting og domenenavn

Dette er den delen der du må ta ut lommeboken. Beklager.

Som jeg nevnte for en stund siden, i denne guiden, anbefaler vi SiteGround som vår favoritt webhotell for WordPress og WooCommerce nettsteder.

For å sikre at oppsettet ditt kan håndtere kravene til en e-handelsbutikk, gå til GoGeek plan:

gogeek plan på SiteGround - perfekt å starte en nettbutikk på

Her er registreringsskjemaet du ser:

SiteGround-betalingsskjema

Det er ganske vanlige ting, men det er noen seksjoner du bør være spesielt oppmerksom på, nemlig under Planinformasjon:

 • Plan: GoGeek
 • Datasenter: Velg et sted som er nærmest målet ditt kundegrunnlag (vi snakket om hvordan du begrenser den primære kundebasen i de foregående seksjonene)
 • Periode: Du kan gå i alt mellom 12 og 36 måneder; for denne første lønnsperioden får du prisen 11,95 dollar i måneden, så det er fordelaktig å betale for hele 36 måneder foran. å fornye hostingplanen din for andre termin vil være $ 34,95 per måned

Klikk på BETAL NÅ når du har fylt ut alt.

I neste trinn spør SiteGround om du vil registrere et domenenavn. Ja det gjør du!

Vi diskuterte domenenavn tidligere i denne guiden. Selv om du absolutt kan kjøpe et domenenavn fra et annet selskap, er det enklere å skaffe både hosting og domenenavn fra samme sted. Hvis du gjør dette, kan du være sikker på at ditt domene og hosting ikke samarbeider.

Angi derfor ønsket domenenavn i boksen:

SiteGround-domene

Hvis du velger et .com, vil prisen være rundt $ 15 i året.

Når du er ferdig med alle påmeldingstrinnene, vil SiteGround sende deg en bekreftelses-e-post med litt informasjon om hvordan du logger på den nye vertskontoen.

Så snart du logger deg på første gang, vil SiteGround spørre deg om du vil ha WordPress installert på serveren din. Du gjør!

I de neste trinnene vil SiteGround guide deg gjennom stadiene med å ha WordPress installert på serveren. Dette er ikke noe komplisert, og hvert trinn blir forklart pent.

Under dette oppsettet, må du angi pålogging og passord for administratorkontoen for nettstedet. Når installasjonen er ferdig, bruker du legitimasjonsmeldingene til å logge på backend på nettstedet ditt. Du finner administratorpanelet ved å gå til YOURDOMAIN.com/wp-admin

På dette stadiet kan SiteGround vise et av grensesnittene for veiviseren for nettstedoppsett. Selv om de er nyttige for å lansere et standard WordPress-nettsted, kan du gå foran og hoppe over det med det formålet vi bruker WordPress her. Bare klikk på EXIT.

SiteGround-veiviseren avslutter

Gratulerer, du har nettopp fått installert WordPress!

Du har nå et tomt nettsted som er 100% operativt. Sjekk det ved å gå til domenet ditt (f.eks. YOURDOMAIN.com).

Det kommer til å se slik ut:

WordPress front

7.3. Installer WooCommerce for å starte en nettbutikk

Når WordPress allerede er installert, er det nå på tide å gjøre det vanlige WordPress-nettstedet til en e-handelsbutikk. Vi kommer til å bruke WooCommerce for å gjøre det.

Under panseret er WooCommerce en WordPress-plugin (plugins er små biter av tilleggsprogramvare som du kan installere på WordPress for å få flere funksjoner).

Vi kan bruke en stund på å snakke mer om WordPress-plugins, men det er egentlig ikke nødvendig. Alt vi trenger å vite akkurat nå er at WordPress-plugins kan installeres med et par klikk, og de integreres sømløst med WordPress-grensesnittet.

Klikk på for å installere WooCommerce plugins i den primære sidefeltet til WordPress-oversikten og deretter på Legg til ny. Skriv inn ‘WooCommerce’ i søkefeltet.

WooCommerce installasjon - det er slik du starter en nettbutikk

Den første pluginen på listen er det du trenger. Klikk på Installere nå knappen ved siden av. Klikk deretter på når installasjonen er fullført Aktiver knapp.

WooCommerce aktiverer

Når du gjør det, blir du ført til WooCommerce-konfigurasjonsveiviseren. Du blir tatt steg for steg gjennom de viktigste fasene for å konfigurere en ny butikk. Hele oppsettet kan ta deg fra fem til 15 minutter, men du vil ende opp med en fullt funksjonell e-handelsbutikk på slutten av den.

Det første trinnet handler om det grunnleggende:

WooCommerce-veiviseren 1

Du må bestemme deg for et par viktige ting når du fullfører dette trinnet:

 • Oppgi butikk / forretningsinformasjon. Basert på ditt land, kan det være deg lovpålagt å oppgi faktiske virksomhetsregistreringsdata.
 • Angi valutaen du vil akseptere betalinger i. Vanligvis er din lokale valuta, med mindre målmarkedet er i utlandet.
 • Angi hvilken type produkter du vil selge. Du får satt dette til fysiske eller digitale produkter, eller begge deler. Hvis du bortsett fra nettbutikken din også har en tradisjonell butikkplassering, kan du merke av i boksen der det står at du også skal selge personlig.

Klikk La oss gå når du har fylt ut informasjonen.

Neste trinn i veiviseren handler om grunnleggende betalingsinnstillinger.

WooCommerce-veiviseren 2

Standard betalingsmetode som er tilgjengelig i WooCommerce er via PayPal. PayPal er faktisk blant de mest populære betalingsmetodene på nettet generelt, så hver e-handelsbutikk bør tilby det som et alternativ.

Sørg for å aktivere ruten ved siden av PayPal. Senere vil du kunne legge til flere betalingsmetoder om nødvendig, så du trenger ikke å bekymre deg for det akkurat nå.

Du kan også legge til alternativer for å aktivere offline-betalinger, for eksempel sjekkbetalinger eller bankoverføringer. Når det er sagt, anbefaler vi ikke dette til folk som starter en nettbutikk for første gang. Det øker arbeidsmengden, noe som kan være forvirrende hvis det er første gang du bygger en e-handelsvirksomhet.

Klikk Fortsette.

Neste trinn handler om frakt:

WooCommerce veiviser 3

Frakt er en ganske komplisert prosess generelt, og ikke bare for e-handelsbutikker. Hvis du driver noen form for virksomhet, vil du finne at det å sende produktene dine til forskjellige deler av landet eller verden har veldig forskjellige priser.

WooCommerce prøver å gjøre dette enklere ved å tilby noen muligheter for å komme i gang.

Når du installerer WooCommerce, vil du få to standard forsendelsessoner satt opp for deg. Kjernen i hvordan frakt i WooCommerce håndteres er at du kan angi flere forsendelsessoner – steder hvor du er villig til å sende varene dine – og deretter angi individuelle forsendelsesmetoder for hver sone. På et sted kan du for eksempel ha posttjenesten tilgjengelig og også noen private budtjenester, men på et annet sted er det bare posttjenesten som er tilgjengelig. Du får angi alt dette i forsendelsessonene.

Som standard vil WooCommerce angi en forsendelsessone for hele landet ditt, og en annen for ‘overalt ellers’..

Du kan endre disse innstillingene senere. Hvis du vil jobbe med spesifikke operatører (for eksempel UPS eller DHL), har WooCommerce plugins tilgjengelig som henter livepriser fra disse transportørene. Vi vil dekke det senere.

Foreløpig kan du enten legge inn en grov, fast pris for alle leveranser i ditt land eller stille frakt til ‘gratis frakt’..

Hvis du ikke har planer om å levere produkter til andre steder bortsett fra den primære forsendelsessonen, kan du slå knappen ved siden av den andre til å slå av.

Dette trinnet er også der du bestemmer deg for om du vil bruke kilo eller kilo, og centimeter eller tommer.

Klikk på Fortsette når du er klar.

I neste trinn har WooCommerce noen anbefalte plugins for deg.

WooCommerce veiviser 4

Du kan la dem alle være aktivert. Klikk på Fortsette.

Neste trinn er der WooCommerce spør deg om du vil integrere butikken din med en tjeneste som heter Jetpack.

Jetpack er en verktøykasse med flere mindre oppgraderinger til WordPress og WooCommerce.

Denne pakken er ikke obligatorisk, men den kan gjøre livet ditt enklere på visse områder. For eksempel tilbyr det mer statistikk, automatiserte sikkerhetskopieringer, og kanskje mest interessant, automatiserte avgifter. Den siste funksjonen er veldig nyttig hvis butikken din er basert i USA.

Vi kommer til å diskutere Jetpack litt mer i dybden senere i denne guiden, men foreløpig kan du klikke på Skip.

Klikk på neste skjermbilde Avslutt med å sette opp butikken din for å fullføre installasjonen.

Du ser den endelige bekreftelsesskjermen:

WooCommerce veiviser finale

På dette stadiet er WooCommerce ferdig installert og er klar til å fungere som motoren i din e-handelsbutikk.

Du kan gå tilbake til WordPress-oversikten ved å klikke på Besøk Dashboard knapp.

7.4. Still inn standardinnstillingene

Gå til WordPress-oversikten WooCommerce → Innstillinger.

Du finner flere innstillingspaneler der, delt inn i faner.

WooCommerce innstillinger faner

De Generell fanen skal være i orden som den er, men du kan dobbeltsjekke om alle detaljene er hentet riktig fra installasjonsveiviseren.

I Produkter -fanen, bestemmer om du vil aktivere folk å legge igjen anmeldelser under produktene dine. For enkel konfigurering, og når du nettopp begynner, kan du deaktivere anmeldelser ved å fjerne markeringen i ruten ved siden av Aktiver anmeldelser. Klikk Lagre endringer.

Neste fane – Avgift – det er der moroa begynner. Og med moro mener jeg faktisk elendighet.

OK, jeg reagerer kanskje, men faktum er at de spesifikke skatteinnstillingene ikke er noe jeg kan hjelpe deg med å finne ut av, er jeg redd. Hvert land har sine lover og regler, så du bør ta kontakt med de lokale myndighetene før du setter noe i denne fanen.

WooCommerce skattemuligheter

Neste fane, Shipping er der du kan finjustere alle leveringsdetaljer. Du ser forsendelsessonene dine der (sonene du angir under installasjonen).

Ved å klikke på hver sone, kan du se spesifikke forsendelsesmetoder som er mulige i den sonen.

Neste fane er betalinger. Det er her du kan legge til alle betalingsmetodene du ønsker å gjøre tilgjengelig for kundene dine. Foreløpig er det bare å forsikre seg om at PayPal er aktivert. Vi legger til mer senere.

WooCommerce-betalinger - du må passe på betalinger når du starter en nettbutikk

Neste fane, kontoer & Personvern handler om å bestemme hvordan du vil håndtere kundenes private informasjon. I de fleste tilfeller er det du vil angi dette:

Innstillinger for WooCommerce-kontoer

Du kan sjekke kort hva de gjenværende fanene handler om, men du trenger ikke å endre noen innstillinger der foreløpig.

7.5. Sørg for at du har SSL

En sjekk til du må gjøre er å sørge for at du har et SSL-sertifikat aktivert på nettstedet ditt. SSL (Secure Sockets Layer) er et absolutt must for en e-handelsbutikk. Enkelt sagt tar SSL seg for å kryptere kommunikasjonen mellom butikken din og besøkende / kunder.

Denne krypteringen er avgjørende på grunn av arten av dataene som overføres mellom et e-handelsnettsted og dets kunde – betalingsinfo, kredittkortnummer, sensitive kundedata og så videre.

For å sjekke om du har SSL installert allerede, kan du ganske enkelt besøke nettstedet ditt normalt (gå til YOURDOMAIN.com) og se om det er https i adressefeltet, og om det er et hengelåsikon ved siden av adressen. Eksempel:

SSL - essensielt element når du starter en nettbutikk

Hvis det ikke er hengelås, kan du kontakte hjelpen til din vert og bare be dem om å aktivere SSL på nettstedet ditt. Selv om du kan gjøre det for hånd, er det mye raskere å spørre supportteamet og krever ikke at du blir skitten.

8. Legg til produkter i butikkatalogen

Selv om det kan være like enkelt å legge til produkter i butikkatalogen din som å skrive en kort beskrivelse og klaffe på en prislapp, oppfordrer jeg deg til å investere litt mer tanke i den.

Den følgende delen handler om riktig produktpresentasjon:

8.1. Se hvordan konkurransen din gjør det

En annen ting vi kan få fra konkurransen er inspirasjon til gode måter å vise frem produkter.

✍️ Skriv ned følgende detaljer om konkurrentenes produktsider:

 • Hvordan navngir de produktene sine? Bruker de faktiske / offisielle / beskrivende navn eller gir produktene unike navn. Når jeg ser på mine to konkurrenter, The Sill and Bloomscape, bruker de begge navn på plantearter til produktene sine, for eksempel ‘Fiddle Leaf Fig’ eller ‘Peperomia Watermelon’.
 • Hvordan strukturerer de nettadressene? Med andre ord, hvordan ser de enkelte produktadressene ut? Både The Sill og Bloomscape bruker plantenavn i nettadressene sine, for eksempel https://www.thesill.com/products/fiddle-leaf-fig-hyde-planter. En annen tilnærming er å bruke hovednøkkelordet for produktet i stedet for navnet. For eksempel for Fiddle Leaf Fig, URLen kan være noe som produkter / nybegynnerplante.
 • Hva slags bilder har de? Det kan være en god ide å gjenskape en lignende stil på bilder. I mitt tilfelle ser tydelige bilder med høy oppløsning av planter i flotte planter ut til å være veien å gå.
 • Hvilke andre detaljer gir de på produktsiden? I mitt tilfelle er det ting som planterfarger, plantestørrelse, instruksjoner for plantepleie og kort plantehistorie.
 • Hvor viser de prisen? Velger de hovedsakelig en pris-første tilnærming (der prisen vises frem på siden) eller en pris-siste tilnærming? Livsstilsdrevne nisjer har en tendens til å gå med pris-sist.

Skriv ned notater basert på forskningen ovenfor. Å gjenskape konkurransens tilnærming til en viss grad er et godt utgangspunkt. Hvorfor oppfinne hjulet på nytt?

8.2. Gjør en fotoshoot

Gode ​​produktbilder er avgjørende hvis du noen gang vil selge noe. Vi vet alle at dette stemmer, men vi er ikke helt klar over i hvilken grad det går.

Som data antyder, skjer 22% av produktets avkastning i netthandel fordi en ‘vare ser annerledes ut enn bildene’, så du trenger virkelig å få det elementet riktig.

Ta produktene dine til et fotografstudio og ta en profesjonell fotoshoot. Ansett en lokal fotograf, vis dem konkurrentenes bilder og si at du vil ha noe like pent.

8.3. Legg produktene dine til WooCommerce

Når du vet nøyaktig hva du vil ha på produktsidene dine, og med produktbildene dine for hånden, kan du begynne å legge alt til WooCommerce.

Logg deg på WordPress-siden din, og gå til Produkter fra venstre sidefelt. Dette ser du:

WooCommerce-produkter blanke

Bortsett fra det viktigste Lag produkt -knappen, WooCommerce gir deg også et par andre alternativer hvis du vil selge noe ikke-standard. Foreløpig holder vi oss med det grunnleggende.

Klikk på Lag produkt knapp.

WooCommerce tar deg gjennom de viktigste elementene i panelet ved å vise antydningsbokser som denne:

WooCommerce hint

Gå gjennom dem en etter en for å få et inntrykk av hva som skjer.

Her er panelet for å legge til nye produkter i all sin prakt:

WooCommerce legge til produkt

Først skriver du inn produktnavnet ditt der det står ‘Produktnavn’ øverst.

Deretter legger du til produktbeskrivelsen i hovedfeltet under produktnavnet.

Husk å legge til hver minste detalj du oppdaget under konkurrentforskningen og brainstormingen tidligere. Ikke bekymre deg for presentasjonen av beskrivelsen på dette stadiet.

Du vil merke at dette store feltet har alle de klassiske tekstredigeringsfunksjonene tilgjengelige – ting som fet skrift, kursiv, lister, sitater og så videre.

Neste, fyll ut produktdataboksen – denne:

WooCommerce produktdata

Noen viktige detaljer:

 • Enkelt produkt – Som standard foreslår WooCommerce at hvert nytt produkt legges til som enkelt produkt. Det er andre alternativer å velge mellom, men denne standard dekker hva standardproduktet ditt er.
 • Generell – den første underfanen heter Generelt. I det kan du angi produktets vanlige pris, salgspris (valgfritt) og skatter.
 • Inventar – dette handler om å følge med på hva du faktisk har i vente og hvor mye av det.
 • Shipping – dette lar deg angi alle detaljene som kan være viktige for frakt, inkludert vekt, dimensjoner og fraktklasse.
 • Koblede produkter – du kan koble det aktuelle produktet til andre fra katalogen din du tror vil gå bra sammen. Å koble sammen produkter som virkelig passer kan forbedre salget ditt betydelig, spesielt når du gjør det på senere stadier i salgstrakten. Som data antyder, er det sannsynlig at du vil selge til en eksisterende kunde fra 60 til 70% mot bare 5% til 20% som vil selge til et nytt prospekt..
 • Du kan la de andre underfane være nå.

Ut av alt det ovennevnte, er det kanskje det mest utfordrende trinnet å sette pris på en pris. Hvis du ikke er helt sikker på hvordan du skal prise produktene dine, kan du se hva konkurransen din gjør igjen.

Den neste delen på siden er Kort beskrivelse av produktet.

Den korte beskrivelsen kan vises forskjellige steder i butikken din. Oftest inkluderer disse produktlistene dine på butikk-siden, og noen ganger produktwidgets på andre sider. De nøyaktige plasseringene kan avhenge av temaet du bruker (mer om det senere).

Den beste tilnærmingen her er å behandle denne korte beskrivelsen som heisstigningen til produktet. Gjør det kortfattet og til poenget.

Når beskrivelsesdelen er ivaretatt, er det nå på tide å se i høyre sidefelt. Du finner et par ting der.

Først er det den øverste delen der du kan publisere produktet – gjør det tilgjengelig for kjøp (du vil sannsynligvis holde på med det for nå).

Den neste delen er merket Produkt kategorier. Sammen med det første produktet ditt, kan du også legge til den første kategorien.

Hvis du vil opprette en ny kategori, klikker du på Legg til ny kategori lenke og skriv inn navnet på kategorien du vil tilordne produktet til. Klikk Legg til ny kategori når ferdig.

Merk: Vi diskuterte emnet for hvordan du kategoriserer produktene dine tidligere i denne guiden. Du bør allerede ha en liste over kategorier du vil bruke.

Den neste delen i sidefeltet heter Produktetiketter. Forskjellen mellom kategorier og tagger kan være ganske uklar.

I utgangspunktet kommer det hele ned på hvordan du vil bruke kategoriene og kodene dine.

 • I de fleste tilfeller fungerer kategorier som en måte å gruppere lignende produkter på. Hvis du for eksempel selger klær, kan du gruppere produktene dine i ting som skjorter, bukser, sko.
 • Merkelapper gir deg derimot et nytt lag med gruppering som går over eller krysser kategorier. Tagger er også løsere, og produktene har ofte mer enn én tagg tilordnet dem. For eksempel kan du merke klærne dine ved å bruke setninger som sommer, menn, kvinner, varme.

Til slutt er den nøyaktige måten du kategoriserer og merker produktene dine på deg. Helt ærlig er det mange butikker som ikke engang bry seg med koder i det hele tatt.

Hvis du vil opprette en ny produktkode, skriver du bare inn en kode i kodefeltet og trykker enter på tastaturet. Du vil se koden vises under feltet.

Den neste delen håndterer hovedbildet til produktet. For å legge til bildet, klikk på Angi produktbilde koble til, og velg deretter et bilde fra datamaskinen. Du vil se bildet som er tilordnet som det viktigste for produktet.

produktbilde lagt til

Den neste delen er merket Produktgalleri og det er her du kan legge til flere bilder av produktet.

Sjansen er stor for at bare ett bilde av produktet ikke vil være nok til å få godt salg. For eksempel bruker motemerker gjennomsnittlig åtte bilder per produkt. Tallene varierer i andre nisjer, så du bør gå tilbake til konkurransen igjen for å se hvordan de nærmer seg produktfotografering.

Denne galleriseksjonen fungerer på samme måte som den som lar deg legge til hovedproduktfoto. Bare klikk på Legg til produktgalleribilder lenke og fortsett å laste opp en håndfull produktbilder. Klikk Legg til i galleriet når ferdig.

Du ser dem oppført i produktgalleriedelen.

produktgalleribilder

Når galleriet er gjort, skal du nå være klar til å publisere produktet ditt på nettstedet. For å gjøre det, klikk på hovedvinduet publisere knappen øverst til høyre.

produkt publiserer

Hvis du nå går til Produkter → Alle produkter i WordPress-oversikten ser du det nye produktet ditt på listen der.

produkt lagt til

Alt du trenger å gjøre nå er å gjenta prosessen til du får alle produktene dine lagt til i butikken. På dette stadiet, ikke bry deg med hvordan produktene vises visuelt for besøkende på nettstedet. Vi kommer til å ta vare på alt dette i neste trinn.

9. Velg et design til butikken din

Med alle produktene dine lagt til butikkens database, er det nå på tide å håndtere utformingen av hele butikkens nettsted.

9.1. Introduksjon til WordPress-temaer

For å få et tilpasset design til din e-handelsbutikk, må du installere det som kalles et WordPress-tema.

WordPress-temaer er alt-i-ett designpakker som kan installeres på ethvert WordPress-nettsted med et par klikk.

Endring av selve designet endrer ikke det skriftlige innholdet på nettstedet eller produktene du har i katalogen. Dette betyr at du kan endre designen din senere uten å påvirke noe av innholdet.

Du kan finne WordPress-temaer enten på den offisielle hjemmesiden til WordPress-prosjektet – på WordPress.org – eller på utallige andre nettsteder.

Å velge et kvalitetstema er en ferdighet i seg selv, og bare googling av ‘kule WordPress-temaer’ kan få problemer. Ikke alle temaer er egnet til å håndtere en e-handelsbutikk.

Hvis du virkelig vil komme til bunns i dette, er her en egen ressurs vi skrev om emnet å velge det ideelle WordPress-temaet for nettstedet ditt.

Imidlertid, for denne guiden, vil vi holde oss til det vi vet er et kvalitetstema mange mennesker liker, og vi kommer til å bruke det som vårt demotema fremover.

Selvfølgelig står du fritt til å velge hva som helst annet tema du liker, men å gå med samme tema vil naturlig nok gjøre det å følge denne guiden mye enklere.

Temaet vi skal bruke heter Astra.

Start en nettbutikk med temaet Astra

Det er et par grunner til at vi anser det for å være et flott nybegynnervennlig starttema for nye e-handelsbutikker:

 • Astra er rask og optimalisert for å fungere på alle enheter.
 • Grunnversjonen av Astra er gratis, og det skal være nok til at nye butikker kommer i gang.
 • En valgfri betalt oppgradering – Astra Pro – er et betydelig steg opp for de butikkeiere som trenger flere funksjoner, noe som gjør Astra til et flott tema å vokse med.
 • Astra har startsider. Dette er installerbare underpakker som endrer utformingen av hovedtemaet Astra for å passe til din nisje og dine individuelle behov.

9.2. Installer Astra Theme

For å installere Astra – eller et hvilket som helst annet WordPress-tema – gå til WordPress-oversikten og klikk deretter Utseende → Temaer fra hovedsiden. Deretter klikker du på Legg til ny knapp.

legg til tema

Skriv inn ‘Astra’ i søkefeltet, og installer deretter temaet ved å klikke på det Installere knapp.

installer tema

Installasjonen kan ta et par sekunder. Klikk Aktiver når knappen vises.

tema aktivere

Du får se en bekreftelse. Temaet ditt er nå endret til Astra!

Neste trinn er å få et pent startside installert!

Gå til Utseende → Astra-alternativer. Dette er hovedinnstillingspanelet for Astra.

astra-innstillinger

Vi kommer til å jobbe gjennom det meste av dette om et øyeblikk, men for nå skal vi bare fokusere på startsiden. For å få tilgang til det, klikk på Installer importør-plugin koblingen som er i Importer Starter Site-boksen øverst til høyre.

Når prosessen er ferdig, blir du bedt om å velge den valgte sidebyggeren.

�� ‘Vent, hva er en sidebygger?’ Sidebyggere er en veldig kul rase av WordPress-plugin. I utgangspunktet lar de deg jobbe med nettstedets rå design uten å måtte vite hvordan du skal kode eller gjøre faktisk design. De tilbyr en full DIY, nybegynnervennlig opplevelse.

Vi kommer til å gå med en byggherre som heter Elementor her. Vi liker hvordan det sammenlignes med andre utbyggere.

velg byggherre

I neste trinn ser du et utvalg av startsider du kan velge mellom. La oss filtrere listen etter for å gjøre ting enklere Gratis eller eCommerce:

gratis startsider

Hver startside har en grundig forhåndsvisning.

forhåndsvisning av startsiden

Inne i forhåndsvisningsvinduet kan du navigere gjennom demosiden, sjekke ut individuelle sider og få en følelse av hvordan alt fungerer.

Når du er sikker på at du har funnet designet, klikker du på Importer nettsted knapp.

import nettsted

(Forsikre deg om at boksen er merket Slett tidligere importert nettsted er IKKE valgt.)

Startsiden jeg har valgt for butikkbygget mitt heter Simply Natural. Den er designet for alt grønt, noe som gjør den til en perfekt passform for en plantebutikk.

Selve importen kan ta et par minutter, siden det er en håndfull elementer som blir installert.

import fullført

Klikk på den store blå knappen for å se det nye butikkdesignet i all sin prakt. På dette stadiet er det også importert mye eksempelinnhold, men vi vil erstatte det med våre egne ting.

9.3. Tilpass Astra-designet ditt

Det flotte med Astra og WordPress i seg selv er at hvis du ikke liker det nåværende designet av en eller annen grunn, kan du endre ting ganske enkelt, og det er ingen kodingsferdigheter involvert.

For det første kan du bytte til et annet tema helt, eller bare bytte til et annet Astra-startsted (prosessen beskrevet ovenfor).

Men, viktigst av alt, kan du finjustere det nåværende designet slik at det passer dine behov nøyaktig. Dette er hva vi skal gjøre nå.

La oss gå til for å komme i gang med dette Utseende → Tilpass.

Det du ser er hovedgrensesnittet for WordPress Customizer.

WordPress Customizer lar deg stille inn ting når du starter en nettbutikk

Vi trenger ikke å bry oss med alt det som er der – la oss bare håndtere må-dosene for nå. Du kan trygt komme tilbake til dette panelet senere for å gjøre noen finjustering.

Først skal vi legge til en logo. Klikk Oppsett → Overskrift → Nettstedsidentitet. Der, klikk Endre logo og last opp ditt eget logo-design. Til slutt, klikk på det blå publisere for å bekrefte endringene.

logo opplasting bekreft

For å også endre logoen på hjemmesiden, må du gå til Layout → Topptekst → Gjennomsiktig topptekst og last opp logoen din der også.

Den neste tingen du kan justere er det endelige bunntekstområdet i designen. For å gjøre det, gå til Oppsett → Bunntekst → Bunntekstlinje. Juster begge tekstområdene der for å inkludere det du synes er egnet. Dette er sannsynligvis et bra sted for butikkens tagline. Klikk igjen publisere når ferdig.

bunntekst tilpasse

Som du har lagt merke til, er det mange flere alternativer i Oppsett-delen av Tilpasseren.

tilpassingsalternativer for layout

Du kan gjerne klikke gjennom dem alle og se hva som er der, bare for å få et grep om hva som er mulig når det gjelder finjustering av designet ditt.

Den neste delen du kan se på er Farger & Bakgrunn.

Imidlertid er endringer her helt valgfrie. På dette stadiet har du kanskje ikke en god ide om hva du vil at de offisielle fargene skal være, så det er best å ikke eksperimentere med dette bare for det.

En tommelfingerregel er følgende:

 • Hvis du har en profesjonelt designet logo for butikken din og et helt visuelt identitetsark (de fleste designere vil gi deg det sammen med logoen), kan du gjerne justere fargene i henhold til informasjonen fra arket.
 • Hvis du ikke har noe spesifikt fargevalg i tankene, må du la standardinnstillingen være intakt.

Astra-temaet lar deg justere fargene på forskjellige elementer på nettstedet:

astrafarger

 • Grunnfarger – hovedtemafarge, koblingsfarger, tekstfarger og hovedbakgrunnsfarge.
 • Brødsmule – fargeinnstillingene for brødsmuler (snarveikoblinger som kan gjøre det lettere å navigere på nettstedet i visse scenarier).
 • Overskrift – fargeinnstillinger for ting i overskriften.
 • Bunntekst – farger assosiert med bunnteksten.

Området du virkelig bør se nærmere på er typografi. Det er her du kan justere skriftene som brukes på nettstedet – størrelser, stiler og andre finere detaljer.

La oss gå inn på det underavsnittet som heter Basetypografi.

grunntypografi

En god idé her er å bare eksperimentere med alle innstillingene og se størrelsen og avstandskombinasjonene du liker mest.

En tilnærming som generelt fungerer bra, er å øke grunnstørrelsen til noe rundt 18 til 20 px-merket. Skriftstørrelser som er mindre enn det, kan være vanskelig å lese for folk flest.

Bortsett fra basetypografi, kan du også justere de andre typografiinnstillingene hvis du vil, men det er ikke nødvendig på dette tidspunktet. Du kan alltid komme tilbake til disse innstillingene senere, når du har litt erfaring med nettstedet og vet hvilke deler du vil finjustere.

Husk å lagre endringene dine ved å klikke på hovedvinduet publisere -knappen før du lukker Customizer. Når du er ferdig, klikker du på X knappen øverst i venstre hjørne.

10. Sett opp kjernesidene

Ingen e-handelsnettsteder kan klare seg uten et sett med må-ha-sider. Disse er:

 • Egendefinert hjemmeside – en håndlaget side som fremhever virksomheten din og hovedproduktene du tilbyr.
 • Butikkatalogside – den sentrale siden for alle produktene dine.
 • Om – en side der du kan ønske folk velkommen til butikken din, og fortell dem hva du handler om; din historie.
 • Kontakt oss – en side der folk kan kontakte deg direkte.
 • Personvern – påkrevd av loven i mange land.
 • Andre “admin” -sider som gjør shopping mulig – for eksempel handlekurv-siden, kassesiden og brukerkontosiden.

Dette kan se ut som en ganske omfattende sideliste, og mye å ta vare på, men jeg har noen gode nyheter for deg. Du får de fleste av disse sidene allerede gjort enten av WooCommerce eller av Astra-temaet. Som i, alt du trenger å gjøre er å gå inn og finjustere sidene slik at de samsvarer med dine behov. La oss gå gjennom dem én etter én:

10.1. hjemmeside

En hjemmeside er den viktigste eiendomsmarkedet i hver e-handel! Det er vanligvis den første siden folk ser, det er den som etablerer merkevaren din, og også den som gir stemningen for hva som skal komme på de andre sidene dine.

Når det er sagt, kan hjemmesidene være vanskelige å finne ut om det er første gang du lanserer et nettsted – for ikke å snakke om et nettsted for e-handel. Hovedspørsmålet er: Hva viser du til og med på en hjemmeside?

Det er noen få populære elementer å vurdere:

 • Vis logo og hovedmeny.
 • Bruk en fin stor seksjon – også kjent som en helteseksjon – for å vise frem hovedoverskriften eller hovedtilbudet.
 • Uthev produktkategoriene dine.
 • Liste over de utvalgte produktene dine (bare en håndfull, ikke alle av dem).
 • Vis kundehenvisninger hvis du har noen.
 • Ta med en kort beskrivelse av butikken din.
 • Uthev din nåværende kampanje eller spesialtilbud.
 • Inviter folk til å bli med på nyhetsbrevet eller e-postlisten hvis du har et.
 • Vis lenker til sosiale medier.

Dette er også et flott øyeblikk å komme tilbake til konkurranseforskningen din og se hva de inneholder på hjemmesidene deres. Du bør i det minste vurdere å inkludere noen av de samme elementene på deg.

Selv om det kan være utfordrende å bygge hjemmesiden din fra bunnen av for å inkludere alle disse elementene, kommer vi til å bruke Astras eksempel hjemmeside for å gjøre den mye mer håndterbar.

For å komme i gang er det bare å gå til din nåværende hjemmeside på YOURDOMAIN.com.

Klikk på øvre rad Rediger med Elementor.

rediger med Elementor

Det du ser er hovedgrensesnittet til Elementor-sidebyggeren:

Elementor hoved

Elementor er et veldig brukervennlig verktøy. I utgangspunktet, alt du trenger å gjøre er å klikke på elementet du vil justere / redigere og deretter gjøre endringene dine i venstre sidefelt.

La oss starte med heltseksjonen – den første delen av sidedesignet.

Klikk på en av tekstdelene på siden, så ser du en tekstboks til venstre, som gir deg et tekstfelt der du kan justere innholdet.

rediger tekst

Jeg skal plassere butikkens navn og hovedtegnlinje der. Deretter skal jeg legge til logoen min i stedet for eksemplet. Jeg skal også klikke på handle nå -knappen for å angi destinasjonen til min produktkatalogside – for de fleste WooCommerce-butikker finner du denne siden på https://YOURDOMAIN.com/shop/.

teksten endret

Jeg kommer til å endre bakgrunnsbildet til noe eget også. For å gjøre det, klikk på det prikkete ikonet som er øverst – det kan hende du må føre musen der et øyeblikk for at ikonet skal vises.

Bytt bakgrunn

Som du ser, er det ganske mange bakgrunnsalternativer å velge mellom. For det første kommer vi til å endre bildet. Klikk på selve bildet og velg deretter et nytt bilde fra disken.

Hvis du vil legge til et overlegg til bildet, er det bare å bytte til Bakgrunnsoverlegg delen i sidefeltet og juster deretter innstillingene.

bakgrunnsoverlegg

Neste forretningsordre, produktkategoriene eller annen info som kan være mer relevant i ditt scenario. Hva slags ‘annen info’ snakker jeg om? For eksempel har Bloomscape (en av konkurrentene jeg identifiserte i løpet av forskningsfasen) følgende sekvens av blokker som presenterer et slags ‘kundebane’ -scenario:

blomsterbilde sti

Jeg kan gjenskape noe sånt også, hvis jeg tror det kan gi gjenlyd med kundebasen min. Du bør følge et lignende tankeeksperiment (for din nisje og produktlinje).

Tanken med hele denne blokken er å inneholde den typen informasjon kundene dine sannsynligvis vil være interessert i mest. Hvis ditt produkttilbud er enkelt, kan det være kategoriene dine. Hvis det trenger litt mer forklaring, kan du velge å ha annen informasjon som gir kunden ombord mer.

Slik gjør du endringene:

Klikk på kolonneikonene ved siden av hver av de tre kolonnene som inneholder bildene du vil endre. Disse:

kategoriikoner

Du vil se en ny seksjon i sidefeltet der du kan endre bakgrunnen og også jobbe med de andre parameterne for blokkene.

Å endre disse elementene fungerer på samme måte som å redigere hovedhelten som vi gjorde for et minutt siden.

Gå foran og endre bakgrunnen til disse blokkene, sammen med de tilsvarende tekstene slik at de samsvarer med budskapet du vil formidle.

Til slutt, pek knappene på kategorisidene i produktkatalogen din (disse kan vanligvis finnes under YOURDOMAIN.com/product-category/CATEGORY-NAME/), et annet sted, eller fjern knappene helt (høyreklikk på en knapp og deretter Slett).

Her er endringene jeg gjorde:

hjemmesidekategorier

Det neste vi kan gjøre er å vise frem noen av de utvalgte produktene dine på hjemmesiden. Måten du ‘presenterer’ et produkt i WooCommerce er ved å gå til Alle produkter skjerm i administrasjonspanelet og klikk på stjerneikonet ved siden av produktene du vil lage.

funksjonen produkter

Astra lister allerede de utvalgte produktene dine i den neste delen av hjemmesiden. Alt du trenger å gjøre er å justere antall produkter som skal vises og underhodet som introduserer disse produktene.

For å endre antall produkter som vises, klikker du bare på pennikonet øverst til høyre i blokken og endrer deretter verdiene i kortkoden til venstre.

justere omtalt

Den neste delen på siden er attester. Hvis du har noen attester, bør du legge dem til på siden. Bare erstatt eksemplene attester som allerede er der.

attester

Hvis du ikke har noen attester ennå, kan du erstatte dem med noe annet. Siden mange av konkurrentene mine også liker å ha noen lenker til artikler om plantepleie, vil jeg gjøre det samme i stedet for attestene.

For å gjøre livet mitt enklere, vil jeg bare endre teksten og bildene i de gjeldende attesterblokkene for å konvertere dem til blokker som lenker til artiklene mine om plantepleie.

Etter et par minutter å endre tekster og bilder, er dette resultatet jeg har:

bloggartikler

Merk: Hvis du vil ha litt informasjon om hvordan du oppretter nye blogginnlegg (bloggartikler) på WordPress, har vi en fin videoopplæring om det. Klikk her.

Hvis du vil ta en siste sjanse til å fremheve et av tilbudene dine, kan du gjøre det i neste avsnitt på hjemmesiden. Bare rediger teksten og bildene deretter. Prosessen er den samme som med alle de andre blokkene på siden. Dette er hva jeg har satt:

siste promo

Sist men ikke minst, la oss justere den nederste menyen slik at den inneholder noen nøkkelkoblinger og forsterker vårt merke.

For å gjøre det, må vi først lagre alle endringene og avslutte Elementor. Klikk på Oppdater knappen nede til venstre, og kom deretter tilbake til hjemmesiden din normalt.

Hold musen over Rediger med Elementor lenke øverst, og klikk deretter på Sidefoten lenke som er i rullegardinmenyen.

side bunntekst redigering

Elementor-grensesnittet vil laste seg opp igjen, men denne gangen skal du bare jobbe med bunntekstdelen.

Elementfot bunntekst

Delen til venstre kan du bruke som et sted å inkludere en rask melding om butikken din og hva du har å tilby. Alternativt kan du inkludere din kontaktinformasjon der sammen med adressen til din butikk / virksomhet.

Bare klikk inn i denne blokken og begynne å endre teksten normalt.

I den midtre delen legger du til butikkens logo igjen, og lenker også til profiler på sosiale medier.

Til høyre kan du se plass til flere menyer. Vi kommer ikke til å bry oss med dette nå, siden vi ikke har laget alle sidene ennå. Vi kommer tilbake til det senere.

Klikk på hovedvinduet OPPDATER knappen nederst for å lagre endringene.

Hvis du kommer tilbake til hjemmesiden din akkurat nå, vil du se det nye innholdet i all sin prakt.

Noe jeg virkelig vil fremheve her er selv om eksempelet e-handelsbutikk jeg bygger er en plantebutikk, kan du bygge hvilken som helst butikk etter de samme prinsippene og trinnene. Prosessen er ikke forskjellig i det hele tatt.

⭐ Ok, det er på tide at jeg avslører hjemmesiden min etter alle disse endringene! Sjekk det ut ved å klikke her.

10.2. Butikkside

Butikksiden din er den primære produktkatalogsiden for hele din e-handelsbutikk. Det er her kunder kan gå for å bla gjennom alt du har å tilby.

Heldigvis lager WooCommerce en malside for deg rett ut av porten. Alt du trenger å gjøre er å tilpasse det for å passe bedre til merkevaren din.

Butikksiden din finner du hvis du går til https://YOURDOMAIN.com/shop/

Når du er der, klikker du på Tilpass koblingen som er i topplinjen. Dette vil starte opp Customizer-grensesnittet igjen.

Gå til Layout → WooCommerce → Shop. Der inne har du en håndfull alternativer.

butikkalternativer

Før du legger ut for å endre noen av detaljene her, kan du gå tilbake til konkurrentforskningen din igjen. Se hvordan konkurransen din viser frem produkter og hva de fokuserer mest på. Vurder om å etterligne noen av metodene deres vil være fornuftig for deg.

Først bestemmer du hvor mange kolonner du vil vise på siden. I min nisje ser det ut til å være en god innsats å gå med tre.

Neste, Produkter per side innstilling. Jeg anbefaler deg å stille det slik at alle produktene vises hvis du har færre enn 20, eller gå i 12 til 15 hvis du har mer. Dette er slik at du ikke roter opp siden for mye.

De Shop produktstruktur området er der du kan dra elementer rundt (bare ta tak i ikonet med tre linjer) og / eller synliggjøre eller forsvinne (øyeikonet). Eksperimenter med disse elementene til du er fornøyd med resultatet.

Klikk publisere når ferdig.

⭐ Du kan se butikk-siden min her.

10.3. Dine enkle produktsider

Når det gjelder de individuelle produktsidene, er WooCommerces standardutforming allerede ganske bra. Dette er for eksempel det jeg får med mitt nåværende oppsett frem til dette punktet:

WooCommerce-produkt

Hvis du vil gjøre noen mer praktiske tilpasninger, trenger du enten Elementor Pro eller Astra Pro-pakker.

 • Slik gjør du det med Elementor Pro.
 • Slik gjør du det med Astra Pro.

Hvis du vil holde det enkelt for nå, er det bare å dra nytte av alle tingene du kan gjøre i hovedbeskrivelsesfeltet til hvert produkt. Legg til forskjellige underhoder og relevante beskrivelser, så vel som bilder gjennom.

⭐ Du kan se hva jeg har klart å gjøre bare ved å følge disse prinsippene her ← min faktiske produktside.

10.4. Andre må-ha sider

Listen over må-ha sider når du starter en nettbutikk slutter ikke med hjemmesiden din og produktsidene. Bortsett fra disse, bør du også lage:

Om

Om siden din kan fortelle historien om virksomheten din, forklare hvorfor folk bør bry seg og vise frem noen sterke punkter som kommer til å overbevise folk om å kjøpe fra deg kontra konkurransen..

Her er en god tutorial om tekstforfatterelementet for å sette sammen en overbevisende merkevarehistorie og beskrivelse.

Når det gjelder hvordan du faktisk setter siden sammen, er dette igjen ganske enkelt takket være Astra-temaet.

Astra kommer allerede med en ferdig laget side med noe eksempelinnhold. Du finner den på YOURDOMAIN.com/about-us/.

Det er allerede ganske pent, og du kan redigere det ganske enkelt ved å bruke Elementor (akkurat som hjemmesiden) – klikk på Rediger med Elementor lenke for å fortsette.

om sidredigering

På samme måte som vi gjorde med hjemmesiden, fortsett gjennom hver blokk på siden trinn for trinn, rediger teksten, endre bildene og så videre, til du er fornøyd med resultatet og måten siden representerer virksomheten din på.

Du kan også inkludere en lenke til det mest populære tilbudet ditt for godt mål – den samme som du la til hjemmesiden.

⭐ Hvis du vil se min siste side om inspirasjon, klikk her.

Kontakt oss

Kontakt oss kan være en enkel side. Det eneste formålet det tjener er å gjøre det mulig for folk å kontakte deg direkte.

Noen av de vanlige elementene som skal inkluderes på siden:

 • Butikkens gateadresse
 • Telefonnummer
 • Epostadresse
 • Offisiell forretningsinfo
 • Åpningstider

Dette vil sannsynligvis ikke være en overraskelse for deg på dette tidspunktet, men Astra inneholder en ferdig kontaktside.

Du finner den på YOURDOMAIN.com/contact-us/.

Igjen, kan du redigere det ved å bruke Elementor.

Et nyttig element som allerede er på denne malsiden, er et kontaktskjema. Det er fullt funksjonelt, og det er konfigurert for å sende alle meldingene til e-postadressen som er tilknyttet WordPress-adminkontoen din.

⭐ Du kan se kontaktsiden til eksempelbutikken min her.

Personvern

Denne siden er et krav i mange land.

WordPress gir deg litt hjelp her. Det er allerede en mal for personvernregler som venter på deg i sidemenyen. Det er en fylling i blanke slags maler.

personvernsiden

Som vanlig med disse tingene, må jeg si deg at jeg ikke er advokat, og at du ikke bør vurdere noe du leste her som juridisk rådgivning. Henvis alltid tilbake til lokale myndigheter for å få riktig veiledning om hvordan du forbereder innholdet på denne siden.

Når du er ferdig med å redigere siden, klikker du på hovedmenyen publisere for å få det på nettet.

Fraktinformasjon

Dette er en side som kommer til å bli veldig populær blant førstegangskundene.

Dessverre kommer ikke siden som en mal med WordPress, men du kan lage den fra bunnen av ganske enkelt.

For å starte, la oss komme tilbake til vår om-side og fortsette å redigere den med Elementor. Ikke gjør noe bortsett fra å klikke på dette ikonet og deretter Lagre som mal:

lagre alternativer

Dette lar deg beholde den aktuelle siden som en mal for fremtidige sider. Bare gi det et navn og klikk LAGRE.

Nå, kom tilbake til WordPress-oversikten og gå til Sider → Legg til nytt. Der klikker du på Rediger med Elementor knapp.

rediger med Elementors nye side

Når Elementor-grensesnittet fyres opp, klikker du på det grå ikonet i midten:

lastmal

En liste over noen ferdige maler vises. Bytt fanen til Mine maler. Du ser den om sidemalen din der. Klikk for å importere den.

Når dette er gjort, kan du nå bruke omtrent sidedesign som mal for nye sider.

Siden du jobber med en forsendelsesinfo-side nå, kan du begynne med å slette alle blokkene du ikke trenger. Høyreklikk på et avsnitt og velg deretter Slett. Lagre siden når du er ferdig, og avslutt Elementor-grensesnittet.

slett seksjonen

Returrett

Ganske selvforklarende, og enda en side du må ha når du driver en e-handelsbutikk.

Du kan følge den samme prosessen som med forsendelsesinfo-siden. Bare opprett en ny side, importer malen og rediger innholdet deretter.

10.5. Bygg en meny

Nå har vi opprettet alle sidene, vi kan legge dem til hovedmenyen til nettstedet – den som er plassert i overskriften, og også noen bunntekstmenyer for mer kontekst og enklere navigering.

astra-meny

Som du har lagt merke til, kommer Astra-temaet med noen ferdiglagde menyer, men de er ikke 100% plass på. For å endre dem, først skal vi gå til WordPress-oversikten, Utseende → Menyer. Det du ser der, er den nåværende hovedmenyen.

hovedmeny

Det er enkelt å legge til og fjerne sider fra menyen; bare klikk på et menyelement og deretter Ta vekk hvis du vil slette den. Eller klikk på et nytt menyelement til venstre og klikk senere Legg til i menyen. Menyelementer kan dras og slippes for å ordne dem på nytt.

Den neste menyen vi skal redigere er i bunnteksten. Elementor håndterer denne, så vi kommer til å gå tilbake til hjemmesiden, og derfra klikke på Sidefoten lenke under hoved Rediger med Elementor lenke (vi har vært her før).

side bunntekst redigering

Legg til lenker til nøkkelsidene dine i Hurtigkoblinger og Viktige lenker seksjoner. Bare klikk på eksempelkoblingene som er der, og bytt ut for dine egne.

Klikk på OPPDATER når du er ferdig.

bunntekstmeny endret

10.6. Vurder å starte en blogg

Et siste skritt du kan ta for å gjøre merkevaren mer tiltalende er å starte en blogg.

Innholdsmarkedsføring er blant de mest effektive metodene for å få inn nye salg i disse dager. Det har vært flere suksesshistorier om hvordan merkevarer har brukt innholdsmarkedsføring for å generere mer surr og salg.

I hovedsak handler innholdsmarkedsføring om å lage innhold som er av verdi for kundebasen din og dermed introduserer dem for merkevaren din. Når de først har lært noe av deg, kan de være mer ivrige etter å ta neste steg og kjøpe et av produktene dine.

I mitt eksempel nisje, er guider og tutorials om plantepleie et flott eksempel på innholdsmarkedsføring. Folk som vil lære om plantepleie, vil sannsynligvis også være interessert i å få nye planter.

Igjen, den beste måten å identifisere hvilke typer innhold du kan publisere er via konkurranseforskning. Se hva de skriver om og hvordan de nærmer seg temaet.

Når det gjelder den tekniske siden av ting, gjør WordPress å bygge en blogg superenkelt.

Gå først til sider igjen, og lag en ny side. Tittel den ‘Blogg’ og publiser den uten å legge til noe annet innhold i det.

Gå deretter inn Innstillinger → Lesing fra hovedsiden. I Innleggsside rullegardinmenyen velg ‘Blogg’ – siden du opprettet for et sekund siden. Klikk på Lagre endringer.

bloggsiden

Når du går til YOURDOMAIN.com/blog/, ser du hovedbloggoppføringen din – en omvendt kronologisk liste over de siste blogginnleggene dine.

Hvis du vil opprette nye blogginnlegg, går du tilbake til WordPress-oversikten og deretter til Innlegg → Legg til nytt. Du vil se at grensesnittet for å lage nye innlegg er det samme som for å lage sider.

11. Utvid butikken med nye funksjoner

På dette stadiet er nettbutikken din i utgangspunktet funksjonell. Folk kan kjøpe produkter fra deg, og du har alle de obligatoriske elementene på plass.

Men vi kan gjøre det bedre! Slik utvider du butikken din ved å legge til plugins.

11.1. Hva er et programtillegg??

I en setning er plugins apper du kan legge til på WordPress-nettstedet ditt. De gir deg nye funksjoner og krever ingen kodingsferdigheter.

 • Her er en video som går litt mer i dybden hvis du er interessert.
 • Her er en annen guide for hvordan du installerer WordPress-plugins.

11.2. Plugins du trenger

Her er noen plugins de fleste e-handelsbutikker vil dra nytte av å bruke:

jetpack

Jetpack er en mystisk navngitt plugin som jeg nevnte tidligere i denne guiden. Det er egentlig ikke et enkeltbruksprogram, men en flerbruksadapter som leverer en hel serie funksjoner.

Klikk på for å aktivere det jetpack fra hovedsidemenyen i WordPress-oversikten.

Du vil se en velkomstskjerm som inviterer deg til å sette opp alt.

sett opp jetpack

Når du har klikket på knappen, vil du bli omdirigert til WordPress.com der du vil bli bedt om å autorisere nettstedet med WordPress.com-kontoen din. Hvis du ikke har en konto, kan du opprette en.

På den påfølgende skjermen vil Jetpack spørre deg om profilen til nettstedet ditt. Velg ‘Nettbutikk’.

velg nettbutikk

Etter å ha kommet gjennom et par andre skjermer, vil Jetpack be deg velge en av de tilgjengelige planene. Valget er opp til deg, men jeg kan ikke forestille meg at de fleste butikkeiere vil ha fordel av en plan over Premium. Hvis du ikke er sikker, kan du gå gratis nå. Det er en knapp merket Begynn med gratis under de betalte planene.

jetpack planer

I neste trinn vil Jetpack vise deg en hurtigstart for installasjonsskjerm. Fortsett trinn for trinn gjennom hver funksjon, og aktiver de du synes er nyttige.

Her er valgene mine:

 • Nedetid overvåking – aktiver – du vil bli varslet i tilfelle nettstedet ditt noen gang går ned.
 • Automatiske plugin-oppdateringer – ikke nødvendig.
 • WordPress.com logger på – ikke nødvendig.
 • Site Accelerator – aktiver – dette vil tjene alle bildene dine via Jetpacks servere og ikke dine egne, noe som vil ha en positiv innvirkning på nettstedets ytelse.
 • Lazy Load-bilder – aktiver – dette sørger for at bildene på sidene dine blir lastet inn akkurat i tide til at kunden kan se dem (mer om lat lasting her.

Når du er ferdig med disse alternativene, klikker du på Gå tilbake til WP Admin.

Analyse og statistikk

Mens Jetpack tilbyr deg grunnleggende statistikk og analyser, bør du registrere deg for Google Analytics (GA) hvis du vil se et mer detaljert blikk på nettstedet ditt, hver underside, produktene og andre beregninger..

GA er et gratis verktøy, og å aktivere det på WordPress / WooCommerce-nettstedet ditt er veldig enkelt. Vi har en rask videoopplæring til deg her.

GA i seg selv er ganske enorm, og å mestre det tar tid. Du trenger imidlertid ikke å plage deg selv med alle de avanserte tingene når du bare kommer i gang.

For det første kommer du ikke til å se mye innsikt fra GA på et nytt nettsted. Du må først tiltrekke deg noen besøkende for å fylle alle de forskjellige datakonsollene GA kan tilby, og det tar tid i seg selv.

La GA jobbe bak gardinene i en måned eller så, og bare komme tilbake og se hva som er der inne.

sikkerhetskopier

Avhengig av hostingoppsettet ditt, kan sikkerhetskopier behandles av verten allerede, eller de kan ikke være det.

Hvis du gikk med GoGeek-planen på SiteGround som vi anbefalte, har du tatt sikkerhetskopier.

Alternativt, hvis du har valgt å følge noen av Jetpack betalte planer i forrige trinn, er sikkerhetskopier også en del av det.

Her er en egen veiledning om hvordan du sikkerhetskopierer nettstedet ditt.

SEO

Aka: Søkemotoroptimalisering. Dette handler om å gjøre søkemotorene lettere å få tilgang til din e-handelsbutikk, og også mer optimalisert.

Selv om SEO er et enormt tema i seg selv, trenger du bare å vite det viktigste for å komme i gang. Her er vår guide om saken.

Hvis du virkelig vil ta e-handel SEO til neste nivå, bør du investere i WooCommerce SEO plugin av Yoast. Det lar deg optimalisere produktene dine ytterligere og gjøre dem enklere å rangere i Google. Dette er en betalt plugin, som koster $ 50.

Nettstedets ytelse

Jetpack-pluginen håndterer allerede forskjellige aspekter ved ytelsen til nettstedet, men vi kan fortsatt gjøre det bedre.

Saken med WordPress er at ikke like fantastiske funksjoner er like optimale fra start. Eller, jeg skulle omformulere, det er ikke det at det er noe galt med noen av disse funksjonene, men i noen scenarier trenger du ganske enkelt ikke alt WordPress kommer med. Hvis du deaktiverer noen av tingene du ikke trenger, vil du gjøre nettstedet raskere.

Det er to ting du kan gjøre for å øke ytelsen til e-handel butikken uten for mye bry:

a) Få en hurtigbufring-plugin

Et av de mest populære alternativene i dette riket kalles WP Super Cache, som er en gratis plugin.

Her er vår separate guide for hvordan du konfigurerer den.

b) Få en premium-plugin

Dette er et valgfritt trinn siden det vil kreve en liten investering fra din side.

Plugin jeg snakker om kalles perfmatters, og den koster 24,95 dollar per år (i skrivende stund).

Det tilbyr en hel serie ytelsesrelaterte innstillinger som presenteres virkelig tydelig. Du kan bruke denne pluginen for å deaktivere funksjonene du ikke bruker, og dermed frigjøre WordPress fra å måtte bruke serverens prosessorkraft for å levere disse funksjonene, noe som betyr at du kommer til å gjøre nettstedet ditt raskere. Det er også en håndfull WooCommerce-spesifikke innstillinger der.

Ytterligere betalingsportaler

Betalingsportaler er som Harley-Davidsons: Du kan aldri ha for mange.

Hvis det ikke resonerer deg, vil det jeg prøver å si at kundene dine alltid se etter deres favoritt betalingsmåte når de kjøper fra deg. Og hvis de ikke finner det, kan de forlate det.

Hovedsakelig må du sørge for at du aktiverer de mest etterspurte betalingsalternativene. Dette ville være kredittkort (foretrukket av 42% av kundene i henhold til 2017-data, elektroniske betalinger inkludert PayPal (foretrukket med 39%) og debetkort (foretrukket med 28%).

Heldigvis kan du installere og aktivere flere betalingsportaler ganske enkelt i WooCommerce – hver betalingsgateway kommer som en WordPress-plugin, og kan installeres på samme måte som andre plugins.

De mest populære betalingsportene inkluderer:

 • PayPal – den du allerede har installert i WooCommerce fra get-go
 • Stripe
 • Torget

Men det er mer. Den komplette katalogen med betalingsportene er virkelig imponerende.

Hvis du også skal gjøre forretninger internasjonalt, bør du se på betalingsmetodene som er populære i målmarkedet. Igjen, den beste måten å sikre at du er på rett vei, er å se hva konkurransen din gjør.

Spesifikasjonene ved å sette opp hver av disse betalingsportene er litt forskjellige, men det er guider og opplæringsprogrammer tilgjengelig fra utviklerne som bygde disse portene..

Automatisk avgiftsberegning

Hvis du driver virksomheten din i USA, vet du sikkert hvor kompliserte skatter kan være – spesielt når du selger på tvers av statsgrenser.

Merk: Du trenger ikke bry deg med dette trinnet hvis du bare skal selge i et enkelt område / land der skattesatsene er de samme. For eksempel, hvis butikken din er i Storbritannia og du bare skal selge til britiske kunder.

WooCommerce ønsker å gjøre det lettere å finne ut skatter for deg med sin WooCommerce Services-modul. Gå til WooCommerce-delen av dashbordet for å aktivere det. Du vil se et banner som inviterer deg til å prøve disse funksjonene:

WooCommerce-tjenester

Klikk Koble.

Og det er det. Fra nå av blir skattene dine beregnet automatisk.

Epost markedsføring

Selv i sosiale medier, Instagram, Facebook Stories, YouTube-streaming og så videre, er det e-postmeldingen som fremdeles er konge når det gjelder direkte online markedsføringskanaler.

Utallige bedrifter kaller e-post til å være det mest effektive kommunikasjonsmediet av dem alle, til tross for at det også er en av de eldste. Faktisk rapporteres e-postmarkedsføring å gi avkastning i området 4400%.

Hva dette betyr er enkelt: Som eier av e-handel kan du ikke gjøre forretninger uten å gjøre e-post til en viktig del av den overordnede strategien.

Det er mange e-postverktøy tilgjengelig for WooCommerce, men det vi liker mest heter Jilt.

Jilt - flott e-postverktøy for alle som ønsker å starte en nettbutikk

Jilt er en freemium-løsning. Hvis du har færre enn 300 kontakter, er det gratis. Over det gjelder noen betalinger. Siden du nettopp er i gang, bør du kunne bruke Jilt gratis i hvert fall en liten stund.

Dette er hva Jilt lar deg gjøre:

 • Send velkomstemails til nye kunder.
 • Send sendte e-postmeldinger til alle kundene dine.
 • Send e-postmeldinger om forlatelse av handlevogn.
 • Takk gjentatte kunder.
 • Segmenter kontaktene dine (basert på kjøpsfrekvens og andre parametere).
 • Send e-postmeldinger automatisk, basert på kundeaktivitet på nettstedet.
 • Design e-postmeldingene dine direkte i WordPress-oversikten.

For å komme i gang, bare gå til Jilt og registrere deg for en ny konto.

Det første du trenger å gjøre er å fortelle Jilt hvilken programvare butikken din bruker – det vil være “WooCommerce”.

Jilt Pick Store

Jilt viser deg trinnene som kreves for å få alt i gang.

Jilt trinn

Bare følg med til du har Jilt fullt integrert med butikken. Slik ser velkomstmeldingen ut:

Jilt velkommen

Klikk på den første koblingen for å gå til Jilt-dashbordet, der du ser en hurtiginstallasjonsveiviser. Jilt trenger å vite et par detaljer før du kan begynne å bruke verktøyets fulle arsenal.

Det som er flott med Jilt, er at den integreres sømløst med WooCommerce. Så snart noen bestiller fra butikken din, blir e-postadressen deres også lagt til Jilt. Og derfra kan personen kontaktes ved hjelp av en av de ferdige kommunikasjonsmalene dine. Når vi snakker om dette, gjør du slik for å konfigurere meldingene dine i Jilt:

Det er et par hovedformidlingstyper du kan håndtere via Jilt. Du kan se dem alle i hovedpanelet:

jilt kommunikasjon

Hver av disse seksjonene har sitt eget konfigurasjonspanel, sammen med en hendig hurtigstartveiviser for å få deg til å jobbe raskt:

Jilt guide

Kraften til Jilt ligger i automasjonsmodulen mest av alt. Ved å bruke akkurat den, kan du konfigurere e-postmeldinger med forlatte vogn, oppfølging etter kjøp, velkommen til førstegangskjøp, sende takk og mer. Å sette disse automatiseringene på plass kan forbedre salget ditt mye, siden det gir flere berøringspunkter med kundene dine – akkurat på det tidspunktet de er mest interessert i tilbudet ditt.

Jilt gjør det enkelt å lage disse automatiseringene; du trenger bare å følge instruksjonene på skjermen.

Jilt har også noen standard meldingsmaler forberedt for deg. Når du for eksempel begynner å opprette en kampanjerettkampanje, viser den deg tre ferdige maler i en sekvens. Alt du trenger å gjøre er å tilpasse dem etter din smak og aktivere kampanjen.

jilt cart kampanje

Når vi snakker om tilpasning, er Jilts grensesnitt for e-postbygging fint å jobbe med også, og intuitivt. Du kan dra og slippe ting på plass og redigere all teksten.

Jilt e-post byggherre

Ok, men hva slags kampanjer bør du til og med bry deg om å lage? Dette er opp til deg, men det er et par måter å finne ut av dette på:

 • Igjen, gå tilbake til konkurransen. Se hva de gjør. Kjøp noe av dem og se hvordan kommunikasjon er. Bygg en prosess som er lik.
 • Gå til Jilt og se hvilke typer kampanjer det er å velge mellom. Velg de som snakker mest til deg. Siden Jilt gir deg noen fine maler for hver kampanje, trenger du ikke en gang å bygge dem fra bunnen av.

jilt kampanjetyper

Hvis du vil lære mer om Jilt og hvordan du kan bruke den effektivt i e-handelsbutikken din, kan du lese denne omfattende guiden.

Ønsker mer?

Verden av kule WooCommerce-plugins slutter ikke her. Det er mye mer du kan gjøre, og mange flere funksjoner du kan få for butikken din. Her er for eksempel en liste over ti gratis WooCommerce-plugins for å komme i gang. Hvorvidt du virkelig trenger noen av dem avhenger selvfølgelig av markedet og typen produkter du tilbyr, men listen er vel verdt å se likevel.

12. Test om alt fungerer

Med butikken satt opp og klar til å gå, er det nå på tide å teste hver eneste lille mekanisme og sørge for at ting fungerer som det skal.

Dette er hva du skal gjøre:

12.1. Testbestillinger

Gå til butikken din og prøv å kjøpe noe selv. Bruk en annen e-postadresse, skriv inn alle dataene. Se om du kan se bestillingen din i WooCommerce-panelet (WooCommerce → ordrer).

WooCommerce bestillinger

Når du klikker på en ordre, ser du alle detaljene som kreves for å oppfylle den – kundens adresse, produktene som er bestilt, betalingsstatus og så videre.

Du kan legge inn et par bestillinger og se hvordan du håndterer dem i WooCommerce.

Når du fullfører en bestilling, ikke glem å endre statusen. Som så:

ordre status

12.2. Testbetalinger

Når du legger inn nye ordrer, kan du teste om betalingene går gjennom. For å gjøre det, gå til betalingsprosessoren din og aktiver det som vanligvis kalles “testbetalinger” eller “sandkassemodus”. Ved å bruke en slik modus kan du utføre en dummy-betaling og se hvordan den blir mottatt i e-handelsbutikken.

Når du er ferdig med det, kan du deaktivere testmodus og be en venn om å bestille noe fra deg på ekte og fortsette med betalingen. Se om alt fungerer på et liveoppsett også.

12.3. Sjekk e-postmeldinger

Når du legger inn bestillinger, kan du sjekke om du mottar e-postvarsler.

Kunden skal motta en e-post som bekrefter at de har bestilt, og du bør også motta en. En e-post skal også sendes ved endring av ordrestatus og på handlinger iverksatt fra WooCommerce ordrepanel (når du redigerer individuelle ordrer).

WooCommerce bestillingshandlinger

Gå deretter til Jilt og se om e-postmeldingene derfra går riktig ut.

12.4. Sjekk din mobile design og opplevelse

Som vi diskuterte tidligere, går i disse dager flere på nettet på mobilenhetene sine enn på stasjonære datamaskiner eller bærbare datamaskiner. Hva dette betyr i praksis er at du må sørge for at nettbutikken din fungerer som den skal på mobilen.

Dette er enkelt: Ta bare ut mobiltelefonen og besøk butikken din.

Gå gjennom alle sidene og sørg for at alt ser bra ut. Hvis det er noe du vil endre, kan du gå tilbake til den gitte siden på skrivebordet og klikke på Rediger med Elementor lenke igjen.

Mens du er i Elementor, bytter du til visningen for mobilredigering. Gjør endringene dine der og lagre siden når du er ferdig.

Elementor mobilredigering

Det neste du kan gjøre for å sikre at alt er i orden, er å bruke Googles mobilvennlige testverktøy.

Skriv inn nettstedets adresse og se hva Google har å si om det.

resultater for mobil test

Hvis du bruker Astra, vil du se et positivt resultat der.

12.5. Merk av for alle undersider

Bortsett fra oppgavene som er oppført over, bør du også dobbeltsjekke om alle undersidene dine ser ut som de burde. Dette inkluderer Om-siden, Kontaktsiden, individuelle produktsider, produktoppføringer, produktsøk på nettstedet og alle andre områder som kundene dine kan få tilgang til..

Se også hvordan nettstedet ditt ser ut på forskjellige enheter, både stasjonære og bærbare datamaskiner, mobile enheter og nettbrett.

13. Fremme og få trafikk

Vi er endelig inne på heldig nummer 13 – markedsføring av din e-handelsbutikk. Dette er også den morsomste delen av hele prosjektet.

Imidlertid må jeg starte med noen dårlige nyheter: Det er ikke noe på nettet som “hvis du bygger det, vil de komme”.

På nettet vil ingen komme hvis de ikke vet hvordan de skal finne butikken din.

Dette er hva markedsføring og markedsføring handler om – å få folk til butikkens virtuelle dørstokk og invitere dem inn.

Siden markedsføring av netthandel er et stort nok tema for en egen guide, vil vi bare presentere noen grunnleggende ideer her og utfordre deg til å komme til bunns i dem på egen hånd:

13.1. Innholdsmarkedsføring

Jeg nevnte konseptet med innholdsmarkedsføring tidligere i denne guiden. Prinsippene er enkle:

Du ser etter innholdsidéer som kan være interessante for kundebasen din – innhold om noe relatert til nisjen eller produktene du selger.

For eksempel, i mitt tilfelle, ville det være artikler og tutorials om plantepleie og relaterte ting.

For å finne ut hva det populære innholdet er i din nisje, kan du gå tilbake til konkurransen og se hva de publiserer.

To verktøy som kan hjelpe deg med å gjøre denne undersøkelsen er BuzzSumo og Ubersuggest.

buzzsumo

Bare skriv inn konkurrentens web-adresse i boksen og se hva som kommer opp. Når jeg for eksempel ser opp The Sill, kan jeg se at de mest populære innholdssidene for dem er:

 • Slik gjør du det: Velg en planter til planten din
 • Word On The Paradise of Paradise
 • Plantepleie: Gjødsel

For å komme i gang, kunne jeg skrive mitt eget innhold om disse temaene, og du kan gjøre det samme: Undersøk markedet → se hva folk leser → skriv noe med ditt eget spinn.

Når du har fått nok innhold der ute, og nettstedet ditt vokser i popularitet, vil du ha folk som kommer til butikken din gjennom det innholdet, og deretter ser på noen av produktene dine. Dette er hva innholdsmarkedsføring handler om.

13.2. Sosiale medier

Å markedsføre produktene dine på sosiale medier kan virke som en grei nok ting, ikke sant? Vel, jeg er redd ting er litt vanskeligere.

Utfordringen er at du ikke virkelig kan treffe dine følgere med konstant produkt promotering hele tiden.

I stedet for å legge ut “gå hit og kjøpe dette” -oppdateringer, fokuser på å fortelle historier om produktene dine.

Igjen, se på konkurransen. Her er noen sosiale medier fra Bloomscape:

tweet av bloomscape

En fin, tilsynelatende ikke relatert oppdatering. Får fortsatt folk til å se.

tweet av bloomscape

En annen. Bare en tilfeldig oppdatering, men du kan fremdeles se en plante i bakgrunnen og holde kundens sinn på rett sted.

insta av bloomscape

En lignende stil på en oppdatering, denne gangen fra Instagram.

fb av bloomscape

Og til slutt, et flott innlegg som ikke bare gir en kul kløkt med informasjon, men også lett puster folk til å sjekke ut Bloomscapes produkter.

Hvis du ikke har så gode eksempler i din nisje, kan du gå en nisje ovenfor og se etter inspirasjon der.

13.3. Aktivt SEO-arbeid

Å få de skinnende SEO-pluginene på plass er bare halve kampen – nå må du faktisk bruke dem aktivt.

Siden SEO er et enormt tema, kommer vi ikke til å komme inn på det her. I stedet kan du sjekke denne dybdeveiledningen om det vesentlige med WordPress SEO.

13.4. Gjør partnerskap i nisjen

Her er et motsatt synspunkt: Konkurrentene dine er egentlig ikke dine konkurrenter.

Uansett hva du gjør, kan du alltid samarbeide med en annen klesbutikk, en annen kaffebar, en annen plantebutikk.

Tenk på hva dere kunne gjort sammen og hvordan dere kan hjelpe hverandres merkevarer. Nå ut med et forslag. Dette kan være en felles kampanje eller til og med en lokal begivenhet, utveksling av innhold og så videre.

Sikt på et merke som har en lignende størrelse.

13.5. Sponsorinnhold på nisjeblogger

Hvis det er blogger i din nisje som allerede er populære, nå ut til dem og tilby dem innhold sponsing – f.eks. tilbyr å betale for et stykke innhold i bytte mot en merkevare omtale.

Tanken er at en del av lesertallene til den bloggen kommer til å sjekke deg ut.

13.6. Sponser podcasts og YouTube-videoer

Podcast-sponsing har vært enorm i det siste, og også video-sponsing.

Ideen er den samme: Du når ut til en populær podcast / YouTube-kanal i din nisje og tilbyr å sponse neste episode. Det du vanligvis får i bytte er en verbal omtale av merkevaren din.

13.7. Annonser på Google AdWords og Facebook

Vel, duh! Å annonsere på AdWords og Facebook er det mest åpenbare du kan gjøre som butikkeier for å få mer salg.

Her er to pene guider for hvordan du kommer i gang med en av plattformene:

 • Guiden din til Google-annonser
 • Den komplette guiden for å komme i gang med Facebook-annonser

13.8. Ta del i lokale arrangementer

Jeg vedder på at mye skjer i byen din – spesielt om sommeren, når flere arrangementer blir avholdt. Hvis du ser hardt ut, vil noen av dem være passende for merkevaren din å sponsere eller dukke opp.

Det er noen få ting du kan gjøre, inkludert:

 • møt opp og snakk med folk, bruk en merket T-skjorte med logoen din
 • sponser arrangementet i bytte for en omtale
 • sponser arrangementet og få standen din satt opp – selg direkte fra standen (hvis tillatt) og send også folk over til din nettbutikk.

Tanken her er å få merkevaren din der ute. Bli kjent lokalt er det første trinnet å bli kjent globalt. Ikke undervurder kraften til lokale.

13.9. Be alltid folk delta i e-postlisten din

Hver gang noen kjøper av deg, blir de lagt til i databasen din med e-postadresser. Bortsett fra det, bør du også tenke på andre scenarier når du kan få personens e-postadresse.

For eksempel:

 • Samle e-postmeldinger når noen legger til et produkt i handlekurven (du kan gjøre det med Jilt). Vi gjør dette fordi den gjennomsnittlige nedgangen på vogna i bransjen er ~ 70%, så det er en god ide å få personens e-post før de har sjanse til å forlate handlekurven, fordi den lar deg kontakte dem senere.
 • Be om e-post i en pop-up når noen leser innholdet ditt (du kan gjøre det ved å integrere butikken din med et verktøy som heter Sumo.

Bare disse to metodene vil øke listen over kontakter betydelig over tid. Deretter kan du pleie listen din ved å sende dem tips og innhold relatert til nisjen, og hver tiende e-post også tilby dem en produktavtale.

Gratulerer!

Først av alt, gratulerer! ��

Du har nettopp lansert din egen e-handelsbutikk, og hvis du har fulgt med, har du gjort alt av deg selv!

Selv om det tar litt tid å komme gjennom trinnene, er det ikke så vanskelig, og du sparer mye penger i forhold til å ansette noen til å gjøre alt arbeidet for deg. Vi snakker i størrelsesorden $ 10 000 000 sparing!

Hvis du vil gå tilbake til noen av kapitlene fra denne guiden, er her et praktisk sammendrag:

 1. Start med butikkoppsettarket
 2. Bli kjent med konkurransen
 3. Bli kjent med kundebasen
 4. Velg en vinkel
 5. Velg et navn
 6. Forstå hva webhotell handler om
 7. Å bygge en tom nettbutikk
 8. Legg til produkter i butikkatalogen
 9. Velg et design til butikken din
 10. Sett opp kjernesidene dine
 11. Utvid butikken med nye funksjoner
 12. Test om alt fungerer
 13. Fremme og få trafikk
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me