Farë është WooCommerce? Doesfarë bën? Dhe a është ndonjë gjë e mirë? (Video në YouTube)

Nëse jeni duke kërkuar të krijoni një dyqan online, WooCommerce është një emër që do të gjeni brenda disa orësh kërkimesh (ndoshta disa minuta!)… Ai thjesht dominon * hapësirën: duke fuqizuar afërsisht 30% të të gjitha dyqaneve online ** në ekzistencë ! por çfarë është WooCommerce? A ka ndonjë të mirë? Kush e përdor atë? Farë mund të bëjë, dhe nëse duhet ta përdorni?


Na lejoni të shpjegojmë:

Farë është WooCommerce dhe a ka ndonjë të mirë?

– (shënim: video kredi për Topher DeRosia – krijues i HeroPress

Transkriptimi i videos:

Hi! Ky është Topher me WinningWP. Në këtë video ne do të përgjigjemi pyetjeve çfarë është WooCommerce? Farë është duke bërë dhe a ka ndonjë të mirë? E pra para së gjithash më lejoni të them vetëm WooCommerce është një plugin WordPress për shitjen e gjërave. Kjo është një faqe WooCommerce dhe ata shesin këto pajisje kuzhine vërtet të lezetshme. Por nuk është vetëm një shtojcë e thjeshtë për të shitur gjërat që janë në pronësi dhe mirëmbajtje të Automattic. Automattic është lehtësisht kompania më me ndikim në WordPress sot. Ata hedhin një sasi të madhe burimesh në ndërtimin e WordPress dhe kur fituan WooCommerce ata iu përkushtuan vetes ta bëjnë atë të jetë platforma më e mirë e mundshme ecommerce përreth. Kjo është arsyeja pse sot WooCommerce drejton mbi përqindjen e të gjithë dyqaneve në internet. Jo vetëm dyqanet e WordPress, T ALL GJITHA dyqanet në internet. Ky është një numër i jashtëzakonshëm. Kur kombinoni faktin që është në pronësi dhe mirëmbajë nga Automattic, ka këtë madhësi dhe inerci të madhe, mund të siguroheni që WooCommerce është këtu për të qëndruar. Do të jetë rreth për një kohë të gjatë do të mirëmbahet. Ju nuk keni nevojë të shqetësoheni për WooCommerce duke u zhdukur pasi të keni ndërtuar dyqanin tuaj. Le të hedhim një vështrim në disa nga detajet në lidhje me WooCommerce. Makesfarë e bën atë të shkëlqyeshme? Ne jemi këtu në WooCommerce, com dhe nëse klikojmë në veçori -> përmbledhje Këtu ka një seksion të shkëlqyeshëm që përfshin disa gjëra për të cilat do të flasim. Diçka domethënëse është që WooCommerce mund të shesë produkte fizike dhe jo fizike. Jo-fizike do të ishin gjëra të tilla si biletat, muzika, ose video, ose qasja në trajnime, ose gjëra të tilla. Kjo është një punë mjaft e madhe sepse kjo do të thotë që WooCommerce mund të shesë pothuajse gjithçka, kështu që ju nuk duhet të shikoni në Gjërat tuaj që doni të shisni dhe mendoni “a mund ta shesë WooCommerce kjo?” Epo përgjigjja është ndoshta po. Një tjetër tipar me të vërtetë i shkëlqyeshëm i WooCommerce është fleksibiliteti i produkteve. Këtu është një ekran i hyrjes së produktit dhe natyrisht që ai ka titullin e paracaktuar në krye dhe përshkrimin. Por, atëherë arrijmë te kjo kuti e mrekullueshme këtu, ku mund të zgjedhim të shesim një produkt të thjeshtë, ose produkte të grupuar që mund të jenë një koleksion i pajisjeve fotografike, një produkt i filialit të jashtëm ose një produkt i ndryshueshëm. Një produkt i ndryshueshëm mund të jetë diçka si një bluzë, e cila ka madhësi të shumëfishtë ose ngjyra të shumta ose çfarëdo. Dhe mund të zgjidhni nëse produkti juaj është virtual apo nëse mund të shkarkohet ose jo. Ju mund të vendosni një çmim të rregullt dhe një çmim shitje, dhe madje mund të planifikoni çmimet e shitjes. Mund të menaxhojë inventarin, transportin, produktet e lidhura për shitjen e kryqëzuar; të gjitha llojet e gjërave është me të vërtetë të shkëlqyera kur i keni të gjitha informacionet në dispozicion për produktet tuaja. Për më tepër këtu në të djathtë mund të shihni se ka kategori dhe etiketa. Kjo është me të vërtetë e shkëlqyeshme për organizimin e përmbajtjes tuaj në mënyrë që klientët tuaj të mund të gjejnë produktet tuaja. Dhe përveç imazhit normal të paraqitur me WordPress, ka një galeri të integruar në çdo produkt, në mënyrë që të mund të vendosni shumë fotografi për gjërat që jeni duke shitur. Një tjetër tipar me të vërtetë fantastik i WooCommerce është se është falas. Unë jam këtu në faqen e plugins WordPress.org dhe nëse kërkoj WooCommerce ju mund ta shihni këtu në krye falas falas! Jo vetëm që ka shumë shtesa falas; faqet e shtesave falas. Kjo e bën një pengesë shumë të ulët për hyrjen nëse nuk jeni të sigurt nëse do të funksionojë apo jo, shkarkoni atë falas dhe provojeni! Nëse nuk funksionon nuk do të humbësh diçka. Nëse funksionon, ju jeni mirë në rrugën tuaj. Përveç të gjitha këtyre shtesave falas nëse kthehemi në faqen WooCommerce ekziston një dyqan shtesë ku mund të blini shtesa me të vërtetë të ngurta që vijnë me mbështetje. Me një kombinim të shtesave falas dhe shtesave të paguara WooCommerce është jashtëzakonisht fleksibël dhe me të vërtetë mund të bëjë pothuajse gjithçka. Pyetja e fundit në rrëshqitjen tonë kryesore ishte “A është WooCommerce ndonjë e mirë?” Epo përgjigjja është po. Qualityshtë cilësia dhe stabiliteti nuk janë të diskutueshme edhe nga konkurrentët e saj. Shtë thjesht një produkt i mirë. Nëse ka të drejtë apo jo për ju është një pyetje tjetër. WooCommerce është shumë i madh dhe mjaft i paraqitur. Mund të duket pak mbytëse herën e parë që e ndizni. Nëse keni vetëm një produkt për të shitur ose edhe vetëm dy ose tre WooCommerce mund të jetë më i madh se sa ju duhet. Ka platforma më të thjeshta të tregtisë elektronike atje. Për më tepër sepse WooCommerce përpiqet të jetë i mirë në gjithçka, ka edhe platforma të tjera të tregtisë elektronike që specializohen në disa gjëra dhe janë më të mira në ato pak gjëra. Për shembull, ekziston një platformë e tregtisë elektronike posaçërisht për shitjen e produkteve dixhitale dhe ata janë më të mirë në shitjen e produkteve digjitale sesa WooCommerce, por ata janë të tmerrshëm në shitjen e produkteve fizike. Pra, nëse keni nevojë për të dyja WooCommerce është mënyra më e mirë për të shkuar. Nëse ju duhet vetëm dixhitale, ndoshta duhet të kërkoni diku tjetër. Por përsëri ndoshta nuk varet plotësisht nga çështja juaj e përdorimit dhe përsëri sepse është e lirë nuk ka dëm në provimin e tij. Unë ju rekomandoj ta shkarkoni dhe ta provoni nëse keni ndonjë pyetje. Le të përmbledhim WooCommerce është një shtojcë WordPress për shitjen e gjërave, por gjithashtu është në pronësi dhe mirëmbajtje e Automattic dhe që e ndan vërtet atë nga të gjithë konkurrencën. Numri i burimeve që Automattic po hedh pas WooCommerce është me të vërtetë i jashtëzakonshëm. Ai gjithashtu shkon mbi përqindje të të gjitha faqeve të tregtisë elektronike. Jo vetëm WordPress e-commerce e gjithë kjo. Kjo është gjithashtu e jashtëzakonshme. Dhe së bashku këto nënkuptojnë cilësi dhe mbështetje afatgjatë. Ju nuk keni nevojë të shqetësoheni se do të zhduket nga ju. WooCommerce mund të shesë produkte fizike dhe dixhitale dhe ato produkte mund të kenë shumë informacione produktesh si madhësi dhe ngjyra etj. Ato mund të renditen lehtësisht nga klienti për gjetje të lehtë. Shtë falas me shtesa falas, dhe ka shtesa të paguara. Të gjitha këto gjëra së bashku gjithçka në këtë rrëshqitje e bëjnë WooCommerce një mundësi jashtëzakonisht bindëse. Ekziston me të vërtetë rreziku zero në të vërtetë duke provuar WooCommerce. Dhe për pyetjen se a ka ndonjë të mirë? Po është mirë. Askush nuk e pyet atë, por duhet të mendoni nëse është e drejtë për ju. Shikoni se çfarë po shisni, shikoni tiparet e WooCommerce, shikoni tiparet e disa prej opsioneve të tjera dhe shikoni se çfarë ju përshtatet. Shkarkoni atë dhe provojeni. Unë mendoj se do të zbuloni se do të funksionojë mrekullisht për ju. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth WordPress shikoni WinningWP.com.

Shikoni më shumë video …

* së bashku me Magento dhe Shopify.

** më shumë detaje dhe statistika këtu.

Thingdo gjë për të shtuar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me