SiteOrigin Page Builder áttekintés: A legjobb ingyenes WordPress Page Builder beépülő modul?

WordPress foglalkozik


A SiteOrigin Page Builder az egyik legnépszerűbb ingyenes tartalomszerkesztő plugin, amely a WordPress számára elérhető. De oly sok kiváló prémium oldal-készítővel a piacon reális alternatíva lehet-e egy ingyenes plugin, például a SiteOrigin Page Builder, vagy elmarad?

A felülvizsgálat végére remélhetőleg látni fogja magának, hogy pénzmegtakarítás és ingyenes plugin használata megvalósítható-e, vagy a funkciók hiánya miatt szükség van egy prémium eszköz megvásárlására..

A SiteOrigin oldalkészítőről

A SiteOrigin Page Builder beépülő modul

Az oldalkészítő által a SiteOrigin által (letölthető a WordPress hivatalos lerakatából, azért jött létre, hogy segítsen Önnek a WordPress webhelytartalmának egyedi kialakításában. Az egyedi honlap kialakításának elősegítésétől kezdve a fejlett minták felkínálásáig a Névjegy és a Kapcsolat oldalhoz), vonzóbb blogbejegyzések közzétételéhez ez a plugin frissíti a szokásos WordPress szerkesztőt, hogy kibővítse a kreatív lehetőségeket.

A SiteOrigin Page Builder felhasználói felülete

Az oldalkészítő által a SiteOrigin háttérbeli felhasználói felülete.

A beépülő modul lehetővé teszi az egyéni rács-alapú, érzékeny oldalak elrendezésének elkészítését a drag-and-drop felületen keresztül, majd a tartalommodulok sorozatát illesztheti az egyedi elrendezésekbe, hogy funkciókban gazdag oldalakat hozzon létre..

Élő szerkesztő Front-End felhasználói felület

A front-end Live Editor SiteOrigin Page Builder mód.

Ha inspirációt keres, vagy ha kevés az ideje, a SiteOrigin Page Builder szerkeszthető, előre beépített elrendezéseket is tartalmaz.

SiteOrigin oldalkészítő oldal elrendezése

A SiteOrigin Page Builder elrendezései szerkeszthetők.

A következőkben felfedezzük a felhasználói felületet és a tartalommodulokat, de ha valaha is nagyobb ellenőrzést akart a WordPress webhelyén található üzenetek és oldalak megjelenése felett, ez lehet a bővítmény az Ön számára.

A legjobb siteOrigin oldalkészítő szolgáltatások

A felhasználói felület, a tartalommodulok és a kütyü kiválasztása, valamint az előre elkészített elrendezések a WordPress oldalkészítő plugin három fő alkotóeleme..

Megvizsgáljuk a plugin ezen aspektusait, valamint néhány extra funkciót, amelyek segítségével eldöntheti, hogy ez az ingyenes eszköz a megfelelő lehetőség-e a projekthez.

SiteOrigin Húzza és vidd oldal készítője felület

A plugin aktiválásakor egy további lap kerül a WordPress Szerkesztőbe. Ha rákattint, elindítja a SiteOrigin Page Builder felületet.

Oldalkészítő szerkesztő gombjai

Az Oldalkészítő fülre kattintva a WordPress Szerkesztő átvált a SiteOrigin oldalkészítőre.

Miután az Page Builder felület betöltődött, elkezdheti hozzá widget, sor vagy előre elkészített elrendezés hozzáadását az oldalához.

A SiteOrigin Page Builder kezdési lehetőségei

A háttér-siteOrigin Page Builder felülete.

Elrendezési rácsok létrehozása sorokkal és oszlopokkal

A sorok képezik az oldalkészítő elrendezésének alapjait, és az egyes oldalakhoz hozzáadott sorok oszlopokra oszthatók. Ha több sort ad hozzá az elrendezéshez – mindegyiknek saját oszlopa van -, akkor néhány kattintással elkezdheti fejlett oldaltervek készítését..

Row Builder

A SiteOrigin Page Builder sorok és oszlopok segítségével pontos irányítást biztosít a rács-alapú elrendezések felett..

Miután rákattintott a Sor hozzáadása gombra, meghatározhatja a sor- és oszlopszerkezetet. A drag-and-drop felület megkönnyíti a sorok szélességének megváltoztatását, de ha segítségre van szüksége egy esztétikai szempontból kellemes elrendezés létrehozásában, vagy csak időmegtakarítást szeretne, választhat az előre definiált oszlopból arányok.

Hozzon létre egyéni oszlop elrendezést

Az előre meghatározott arányok megkönnyítik az oldal számára megfelelő oszlop elrendezés gyors létrehozását.

A sor oszlopok számának meghatározása mellett testreszabhatja a sor és az egyes cellák megjelenését is. A háttérkijelzés megváltoztatásával, beleértve a színek vagy a képek váltását is, a Sorok stílusa panelen keresztül lehet kezelni. Felvehet egyéni margókat és párnákat is, és bármilyen egyedi CSS-t megadhat, hogy még jobban ellenőrizze a formatervezést.

Testreszabhatja a sor stílusait

A SiteOrigin Page Builder teljes ellenőrzést nyújt a sorok és oszlopok megjelenése felett.

Miután elégedett vagy a sorával és annak oszlopaival, hozzáadhatja az oldalához, és folytathatja az egyedi elrendezés kialakítását. Mivel annyi sort adhat hozzá az oldalához, a SiteOrigin Page Builder segítségével létrehozhat igazán fejlett elrendezéseket..

Példa a SiteOrigin Page Builder egyedi elrendezésére

Az egyéni sor- és oszloprendezés a drag-and-drop felületen átrendezhető.

Widgetek hozzáadása az egyedi oldal elrendezéséhez

A kütyük olyan tartalomblokkok, amelyeket hasznos elemek, például gombok, térképek és csúszkák hozzáadásához használnak az oldalakhoz. Mielőtt azonban lefednénk a widget-opciókat, nézzük meg, hogyan adják hozzá őket az oldal elrendezéséhez.

SiteOrigin Page Builder kütyü

Néhány kütyü vagy tartalomblokk, amelyet hozzáadhat az elrendezéshez a SiteOrigin Page Builder segítségével.

Egyszerűen válassza ki a kívánt sort vagy oszlopot, majd nyomja meg az Add Widget gombot, és kiválaszthatja, hogy mely elemet kívánja hozzáadni az elrendezéshez.

Adjon hozzá egy widget az oldalhoz

A SiteOrigin Page Builder kütyü széles körben testreszabható.

Miután hozzáadott egy widgetet, rákattinthat, hogy testreszabhassa megjelenését és működését.

SiteOrigin Page Builder élő szerkesztő mód

A háttér-szerkesztőben végzett munka mellett átválthat az „Élő szerkesztő” módra is, hogy megnézze, hogyan fog kinézni az oldal, amikor megjelenik.

Élő szerkesztő előnézeti képe

Az Élő nézet mód megkönnyíti a munkák előnézeti megtekintését, és az oldalsó panelen keresztül változtatásokat is végezhet, de ez nem olyan interaktív, mint néhány prémium oldalépítő..

Ha módosítani akarja az oldalát, amikor a front-end Live Editor módban dolgozik, ahelyett, hogy lehetővé tenné a tartalommal való közvetlen interakciót, a plugin felbukkanó ablakot jelenít meg, amely tartalmazza a vezérlőket.

Élő szerkesztő beállításai Panelek

Ha élő szerkesztő módban módosítani kívánja az oldal kialakítását, akkor azt egy felbukkanó ablakon keresztül kell végrehajtania..

Az Élő Szerkesztő mód pontos áttekintést nyújt munkájáról, lehetővé téve, hogy megtudja, hogyan fog kinézni a látogatók. A közvetlen inline szerkesztés hiánya miatt azonban nem hasonlítható jól a csiszolt point-and-click front-end szerkesztőkhöz, amelyek olyan prémium WordPress eszközökben találhatók, mint például a Beaver Builder, a Visual Composer vagy a Thrive Themes Content Builder..

A Divi Front-End szerkesztő

A Divi egy prémium WordPress téma és oldalépítő beépülő modul, amely lehetővé teszi az oldalak kialakításával való közvetlen interakciót.

A közvetlen szerkesztő közvetlen szerkesztésének hiánya nem jelent jelentős hátrányt, ám a korábban említett egyéb eszközök, valamint az Elegant Themes prémium Divi, sokkal érzékenyebb és intuitívabb felhasználói élményt nyújtanak. Sokkal kényelmesebb és intuitívabb módja annak, hogy rákattint egy elemre, és közvetlenül az oldalon szerkeszteni kezdheti – akár szöveget akar megváltoztatni, egy oszlopot átméretezni, vagy egy elemet új pozícióba helyezni -,.

Mobil érzékeny oldalak kialakítása

A Live Editor praktikus funkciója azonban a mobil előnézeti eszköz. Ha képet szeretne kapni arról, hogy az okostelefonok és táblagépek felhasználói hogyan fogják megtapasztalni a tartalmat, az eszköz gombjainak segítségével megnézheti a tervét a mobil nézetablakokon.

A SiteOrigin Page Builder mobil előnézete

A mobil és a táblagép gombjára kattintva megváltoztatja a nézetablak méretét, hogy emulálja az ezen eszközök kisebb kijelzőit.

Mivel az összes SiteOrigin Page Builder elem – beleértve az elrendezéseket és a kütyüket is – reagál, a terveknek jól kell működniük a kisebb képernyő-eszközökön.

SiteOrigin oldalkészítő elrendezések

Példa előre épített elrendezésre

Az egyik szerkeszthető előre beépített honlap-elrendezés a SiteOrigin Page Builder-től.

A saját egyedi tervek készítésén túl az előre elkészített elrendezések egyikét is importálhatja az oldalra, és egy ingyenes bővítményhez a SiteOrigin Page Builder tartalmaz előzetesen elkészített tervek lenyűgöző választékát. Nem felelnek meg ugyanolyan szabványoknak, mint amelyeket egy prémium eszközzel, mint például a Beaver Themer kapna.

Néhány oldalkészítő elrendezése

A SiteOrigin Page Builder tervei az oldaltípusok széles skáláját fedik le, ideértve a Kezdőlap, az Rólunk, a Kapcsolat és az e-kereskedelem oldalait, amelyek különféle projektek számára alkalmasak. Miután importálta az elrendezést, szerkesztheti azt a háttéroldal készítő felületén.

Elrendezés szerkesztése

Az importált elrendezések sorokból, oszlopokból és widgetekből állnak, amelyek mind testreszabhatók az építő felületén.

Az elrendezések tartalmaznak releváns stock-fotókat, tehát miután behozta a rajzolatot, egyszerűen helyettesítheti a szöveget, hogy gyorsan elkészítse a webhely oldalát.

Tartalomépítő blokkok

Mint már említettük, a SiteOrigin Page Builder tartalmaz egy jó sor hasznos kütyüt, amelyeket fel lehet venni az oldalaihoz. A címsoroktól és a gomboktól az árazási táblázatokig és csúszkákig gyorsan és egyszerűen frissítheti tartalmát ezzel az oldalkészítővel.

Oldalkészítő kütyü

A SiteOrigin Page Builder jó widgeteket kínál Önnek az egyedi oldaltervezéshez.

Miután hozzáadott egy widgetet az elrendezéshez, testreszabhatja megjelenését az építő felületén.

Widget szerkesztése

Testreszabhatja a kütyüket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok megfelelnek-e a tervezési preferenciáknak.

Mint a legtöbb legjobb WordPress oldalkészítő plugin, a webhelyén aktív bármilyen kütyü – beleértve a harmadik fél pluginjait is – hozzáadható az egyedi tervekhez. Ez megnyitja a kreatív lehetőségek egész világát. Ha nem talál megfelelő widgetet a SiteOrigin Page Builder választásból, akkor máshol is megtalálja azt..

Bármely WordPress témával működik

Noha a SiteOrigin számos WordPress témát kínál (amelyek közül néhányat a SiteOrigin készített, másokat harmadik féltől származó szerzők, például ProteusThemes és ThemeTrust), a Page Builder bővítménynek működnie kell minden megfelelően kódolt témával. Például a StudioPress Digital Pro Genesis gyermek témáját probléma nélkül használtuk a SiteOrigin Page Builder felülvizsgálatának tesztelésekor. A témák váltása sem okozott problémát, mivel az egyéni oldalak zökkenőmentesen átkerültek az új kialakításba.

Teljes szélességű sablon

Webhelyének teljes szélességű sablonra lesz szüksége, ha oldalakat kíván létrehozni a WordPress oldalsávok vagy fejlécek nélkül.

Ha teljes szélességű elrendezést szeretne létrehozni, például a kezdőlaphoz, akkor ellenőriznie kell, hogy a WordPress témája tartalmazzon egy teljes szélességű sablont. Alternatív megoldásként kódolhatja magát is, vagy telepíthet egy plugint, például az ingyenes témához tartozó teljes szélességű sablonokat & Oldalkészítő.

Élet a SiteOrigin oldalkészítő után?

Sok WordPress oldalkészítő által végzett munka miatt a plugin deaktiválása problémákat okozhat. Gyakran elveszíti az összes olyan tartalomhoz való hozzáférést, amelyet az oldallal hozzáadott az építővel, vagy elveszik a védett kód tengerein..

A plugin eltávolítása után

Tartalma továbbra is elérhető, miután deaktiválta a SiteOrigin Page Builder bővítményt.

Szerencsére nem ez a helyzet a SiteOrigin Page Builder esetében. A plugin deaktiválása után tartalmának továbbra is hozzáférhetőnek kell lennie a látogatók számára (az építő által alkalmazott formázás nélkül), és a szokásos WordPress szerkesztőn keresztül szerkeszthetőnek kell lennie. Ez lehetőséget ad arra, hogy a jövőben másik oldal-készítőre váltson, anélkül, hogy tartalma elveszne – olyasmi, ami nem mindig lehetséges más oldal-készítő bővítményekkel.

SiteOrigin Page Builder prémium kiegészítők

Eddig a SiteOrigin Page Builder áttekintésében leírtak mindegyike a plugin ingyenes verziójával kapcsolatos. Az oldalkészítőt azonban frissítheti, ha megvásárolja a prémium SiteOrigin kiegészítő csomagot 29 dollárért.

Prémium kiegészítő modulok

A prémium frissítés hozzáférést biztosít egy gyorsabb támogatási szolgáltatáshoz és hét új oldalkészítő szolgáltatáshoz.

A prémium kiegészítők aktiválásának előnyei között szerepel az a lehetőség, hogy az egyedi posztfajták készítőjével további postai típusokat hozzon létre a webhelyén, az a lehetőség, hogy parallaxis háttérképeket állítson az elrendezési sorokhoz, hogy azok vizuálisan vonzóbbá váljanak, és animáció hozzáadásának képessége. hatások az elrendezési elemekre.

A prémium animációk modul használata

A prémium kiegészítők lehetővé teszik az animációs effektusok és triggerek alkalmazását az oldal elemekre.

A SiteOrigin Page Builder kiegészítőinek megvásárlásának további előnye, hogy ingyenes támogatási csatornájukon kívül prémium e-mail támogatáshoz is hozzáférhet..

Végső gondolatok

Elülső nézet

Az oldalkészítő viszonylag korlátozott kezelőfelülete az plugin egyetlen fő gyengesége.

Ingyenes WordPress bővítményhez a SiteOrigin Page Builder lenyűgöző eszköz.

A szerkesztőt könnyű használni, és a kütyü kiválasztásával, valamint annak lehetőségével, hogy külső gyártók kütyüit is hozzáadja az elrendezéséhez, biztosítania kell, hogy szinte bárki készítsen hasznos egyedi oldalterveket a WordPress webhelyére. Az előre beépített oldal elrendezések szintén jók, amelyek gyors lehetőséget nyújtanak a saját egyedi tervekkel való kezdéshez.

A front-end Live Editor az a fő terület, ahol a SiteOrigin Page Builder elmarad a WordPress prémium oldalkészítő pluginjaitól. Noha előfordulhat, hogy hasonló minőségű mintákat készíthet, mint amelyeket a Divi vagy a Beaver Builder eszközhöz hasonlóan tervez, a tovább tart, és több erőfeszítést igényel a SiteOrigin Page Builder. Ezenfelül az eszközökben találhatók olyan funkciók, amelyekhez még nem fér hozzá ez a plugin – még akkor is, ha prémium kiegészítőket vásárol.

Azonban egy ingyenes WordPress oldalkészítő beépülő modulhoz a SiteOrigin Page Builder felhasználói felhasználói élménye jó, és ha szűk költségvetéssel rendelkezik, és továbbra is fejlett oldalterveket szeretne létrehozni webhelye számára, óriási segítség lehet..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me