SearchWP áttekintés: Beépülő modul a WordPress Search könnyű frissítéséhez!

WordPress foglalkozik


Nem titok, hogy a WordPress keresési funkciói nem olyanok, mint amilyen lehet. Ha nem képes indexelni az egyéni üzenettípusokat, az egyéni mezőket, a rövid kódtartalmat vagy a PDF-dokumentumokat – nem is beszélve a dátum szerint rendezett eredmények helyett a relevanciáról -, jó esély van az olvasói nem fogják megtalálni azt, amit keresnek az Ön webhelyén. Még akkor is, ha a keresett pontos tartalom létezik a webhelyen!

Ha azt akarja, hogy a látogatók megkapják, amit keresnek, ideje frissíteni a WordPress keresőeszközt egy külön beépülő modul telepítésével. SearchWP kiváló lehetőség erre. Ebben az áttekintésben megvizsgáljuk annak jellemzőit, és megtudjuk, mennyire egyszerű annak használata, hogy segítsen eldönteni, hogy ez a helyes választás az Ön webhelyére.

A SearchWP használatának előnyei

A SearchWP-t úgy építették fel, hogy a WordPress felhasználók teljes mértékben működőképes keresőeszközöket kínálhassák a látogatóiknak. Ha telepíti ezt a bővítményt a webhelyére, a látogatók több információt találhatnak az Ön tartalmából, ezáltal javítva felhasználói élményüket. Ennek eredményeként ez kibővített lehetőséget biztosít neked, hogy jobb kapcsolatot alakítson ki velük.

Itt található a SearchWP néhány lenyűgözőbb funkciójának rövid listája:

 • Meta indexelés utáni (címek, leírások, kulcsszavak)
 • PDF dokumentum tartalom indexelése
 • A médiafájl megjelenítése a keresési eredmények között
 • Kulcsszó súlyszabályozása
 • Szelektív indexálás
 • Keresési statisztikák
 • Növekvő bővítmény-könyvtár
 • + több

A SearchWP telepítése után a keresési eredmények megjelenítésének dátuma szerinti megjelenítés helyett a az eredmények a relevancia szerint kerülnek visszaadásra azzal a képességgel, hogy szélesebb körű tartalomtípusokat foglaljon magában.

A SearchWP másik figyelemre méltó tulajdonsága, amely elősegíti webhelyének keresési funkcióinak javítását, az a képessége, hogy használja a kulcsszót. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára egy olyan keresési kifejezés bevitelét, mint például a „futtatás”, a plugin elég okos ahhoz, hogy eredményeket jelenítsen meg, beleértve a kapcsolódó szavakat, például „futás” vagy „futó”..

Te is hozzon létre kiegészítő keresőmotorokat, amelyek a webhely fő keresőjétől függetlenül működnek. Ezt fel lehet használni arra, hogy a felhasználók egyetlen egyedi hozzászólástípuson – például e-kereskedelmi áruházban lévő termékeken – keressenek anélkül, hogy a blogbejegyzés tartalmát visszaadnák az eredményekhez.

A SearchWP fejlesztőbarát, horgok felhasználása hogy lehetővé tegye a testreszabást anélkül, hogy befolyásolná a központi plugin-kódot. Ez a jövőben is igazolja az elvégzett módosításokat, megakadályozva, hogy azok felülíródjanak a beépülő modul frissítésekor.

Most, hogy átnéztük a SearchWP néhány leghasznosabb funkcióját, ideje megnézni, milyen egyszerű ez a megvalósítás – segít eldönteni, hogy ez a WordPress-webhely alapvető frissítése.

Hogyan kezdjük el a SearchWP-t?

A SearchWP telepítése és aktiválása után a beépülő modul elkészíti a webhely keresési indexét. Hogy mennyi ideig tart ez, attól függ, hogy mennyi tartalommal rendelkezik-e a webhelye, és attól, hogy a PDF dokumentumokat indexeli-e vagy sem.

Amint ez befejeződött, hozzáférhet a plugin beállításaihoz, hogy beállítsa a SearchWP működését az Ön webhelyén.

A SearchWP beállításainak áttekintése

Az egyéni beállítások oldalon keresztül teheti meg válassza ki, hogy melyik bejegyzéstípust kívánja felvenni a keresési indexbe és ezért azoknak a látogatóknak jelennek meg, akik keresést végeznek az Ön webhelyén. Bejegyezni vagy kizárni egy bejegyzéstípust, például oldalakat, vagy bármilyen egyéni bejegyzéstípust, amelyet a webhelyén létrehozott, ugyanolyan egyszerű, mint egy négyzet bejelölése vagy törlése..

A SearchWP megkönnyíti a súlyozást az egyes elemek alkotó elemeiben. Ezek a súlyozási lehetőségek magukban foglalják a bejegyzés címét, a tartalmat, a meztelen URL-t vagy az URL-t, valamint a használt taxonómiákat vagy egyéni mezőket.

SearchWP Állítsa be a keresési súlyozást

A plugin előzetesen feltöltött súlyozással rendelkezik. Ezeket azonban szabadon módosíthatja, hogy megfeleljenek a saját egyéni igényeinek. Ez lehetővé teszi bizonyos elemek – például a kivonat – kizárását.

Mint SearchWP lehetővé teszi a látogatók számára az egyéni mezők tartalmának keresését, a webhelyén aktív ezen mezők bármelyikére – beleértve a többi plugint vagy a saját által létrehozott mezőket is – súlyozható is.

Tartalmazza az egyedi mezőket

A SearchWP segítségével indexelheti a webhelyére feltöltött adathordozót, hogy visszakerülhessen a keresési eredményekbe. Amellett, hogy képeket és más médiafájlokat tartalmaz, a SearchWP képes arra is indexeli a PDF dokumentumok tartalmát. Bizonyos fájltípusokat szintén ki lehet zárni a keresési eredményekből.

Médiafájlok és PDF-fájlok indexelése

Amikor a médiafájlok megjelennek a keresési eredmények között, a látogató kényelmesen átkattinthat a fájlt tartalmazó üzenetre, ahelyett, hogy a fájlokat megnézné az eredményoldalon.

Miután elkészítette a kezdeti mutatót, és konfigurálta a plugint, nincs más dolgom. A SearchWP minden weboldalon keresési feladatot ellát, anélkül, hogy frissítenie kellene a meglévőket vagy új keresési űrlapokat kellene hozzáadnia az oldalaihoz.

A keresési eredményoldalak továbbra is azonosak lesznek, de most sokkal relevánsabb tartalommal töltik fel őket.

SearchWP statisztikák

Amint a plugin elkészül és fut az Ön webhelyén, elkezdi statisztikák gyűjtését arról, hogy a látogatók hogyan használják a keresési eszközt. A statisztikák tartalmazzák:

 • Keresések száma az elmúlt 30 napban
 • Népszerű keresések nap, hét, hónap és év szerint
 • Sikertelen keresések

Webhely-keresési statisztikák

Ez hasznos adat, amellyel hozzáférhetünk, mivel láthatja, hogy mi érdekli az olvasókat, majd láthatóvá teheti az erre a tartalomra mutató linkeket. Ezek az adatok azt is jelezhetik, hogy a látogatók szomjasak vannak bizonyos témákkal kapcsolatos további információkkal kapcsolatban, amelyeket megfojthat, ha további tartalmat ad hozzá ezekhez a témákhoz..

Bővítmények és kiegészítők

Ha ki szeretné terjeszteni a SearchWP funkcionalitását, számos bővítmény érhető el a plugin számára.

Ezek a kiterjesztések magukban foglalják az élő keresés hozzáadását az űrlapokhoz, beleértve a többnyelvű tartalom támogatását, a fuzzy egyedek aktiválását az enyhébb keresési lekérdezések támogatása érdekében, és helyszíni diagnosztika elvégzése hogy segítsen figyelemmel kísérni a SearchWP-indexet és még sok minden mást.

A hivatalos kiterjesztések letölthetők az összes SearchWP licenctulajdonos számára.

SearchWP árképzés

A SearchWP egy prémium plugin, és három licencgel érhető el:

 • Egyetlen oldal: $ 49
 • Üzleti (5 oldal): $ 129
 • Fejlesztő (korlátlan helyek): $ 249

(további információ az árakról)

Minden opció magában foglalja egy éves támogatást és az automatikus frissítésekhez való hozzáférést, valamint az összes kiterjesztéshez való hozzáférést. Az engedélyek a lejárat után 30% kedvezménnyel megújíthatók.

Következtetés

Számos előnye van a SearchWP bővítmény használatának minden jellemzőjének a WordPress alapvető keresési funkciójának fejlesztése vagy akár javítása érdekében..

Azáltal, hogy az olvasók könnyebben megtalálják az érdeklődő tartalom többet, megnövelheti a webhelyen töltött időt, ami viszont javítja annak esélyét, hogy az egyszeri látogatók előfizetőkké, ügyfelekké vagy ügyfelekké váljanak.

Ha webhelyeket épít a WordPress-sel rendelkező ügyfelek számára, akkor a SearchWP hozzáadása egy biztos módszer arra, hogy kiküszöböljük a „törött” keresési funkcióval kapcsolatos elégedetlen webhelytulajdonosoktól érkező támogatási hívásokat..

Az egyszeri telepítési eljárással és a WordPress alapvető kereső eszköz automatikus cseréjével erősen ajánlott a SearchWP hozzáadása a webhelyhez..

Tudjon meg többet a SearchWP-ről a SearchWP hivatalos webhelyén.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me