MotoPress áttekintés: A WordPress alapértelmezett tartalomszerkesztőjének átalakítása

Hol lehet megvásárolni a WordPress témákat


Bloggerként sok időt töltök a WordPress szövegszerkesztő használatával. Mint ilyen, a hozzászólások készítésének bármilyen fejlesztése potenciálisan nagy hatással lehet a munkámra – tehát el tudod képzelni, mennyire érdekeltem a MotoPressről: egy drag and drop tartalomszerkesztő plugin, amelyet kifejezetten a alapértelmezett WordPress szövegszerkesztő …

Most őszinte legyek: Soha nem volt semmilyen kérdésem az alapértelmezett WordPress szövegszerkesztővel, és így mielőtt kezembe vettem a MotoPress alkalmazást, viszonylag bizonytalan voltam, mire számíthatok – elvégre: „ha nem tört, ne javítsd ki! ”igaz?!

Néhány alapvető tulajdonságot (amelyeknek viszont nagyon sok) alaposan és nyíltan megpróbáltam kipróbálni annak érdekében, hogy a plugin elfogulatlan áttekintése legyen. Így álltam fel:

Első benyomások

Először is, a MotoPress Tartalomszerkesztőbe való belépés egyszerű: a plugin telepítése és aktiválása után egyszerűen indítsa el a WordPress szövegszerkesztőt, mint általában, és egy új MotoPress Tartalomszerkesztő gombot fog látni, közvetlenül a bejegyzés címe alatt. Egy kattintással megnyílik a MotoPress szerkesztő felülete.

A MotoPress Tartalomszerkesztő felület megnyitása

Indítás után (megjegyzés: néhány másodpercig tart a betöltés), az interfész teljesen másképp néz ki. A Gone a bal oldalon található ismerős WordPress műszerfal, csakúgy, mint a jobb oldali Közzététel, Kategóriák és Címkék metamezők..

Ehelyett a MotoPress a bal oldali saját gombjait jeleníti meg, és a közepén már látható a drag and drop szerkesztő (lehetősége van világos vagy sötét bőrre). Az egyetlen dolog, amit felismerhet, a képernyő tetején található WordPress navigációs menü – ha vissza szeretne térni az alapértelmezett WordPress irányítópultra, egyszerűen kattintson a felső sarokban lévő Bezárás gombra..

A MotoPress Tartalomszerkesztő felület megnyitása

Megjegyzés: Bármelyik számára, aki nem biztos az új elrendezésben, a fejlesztők elgondolkodva tartalmaztak egy Súgó és oktatóanyagok gombot (keresse meg a kérdőjelet egy körben közvetlenül a nagy kék “közzététel” gomb mellett), amely számos hasznos videót nyit meg, amelyek segítenek elindulsz. Összesen kilenc videó található, amelyek mindent tartalmaznak, amit tudnod kell az új szerkesztő felületről.

Normál blogbejegyzések

Mielőtt kipróbáltam a plugin valódi képességeit, úgy döntöttem, hogy megnézem, hogyan működik ez egy tipikus, tartalomközpontú blogbejegyzés írásakor – úgy, ahogy én személyesen az időm nagy részét felhasználom.

A MotoPress szerkesztő bekapcsolható hozzászólásokon, oldalakon és bármilyen egyedi üzenettípustípuson – opciók, amelyek a MotoPress kiválasztásával vezérelhetők > MotoPress opciók. Ugyanezen opciók oldaláról kiválaszthatja, hogy mely felhasználói csoportokhoz szeretne hozzáférni (alapértelmezett csoportok, valamint az egyedi felhasználói csoportok).

Ha Ön különösen megszokta az alapértelmezett WordPress szövegszerkesztőt (ahogy én vagyok), akkor valószínűleg jó néhány perc alatt eltart, hogy megszokja. Azt tanácsoltam, hogy húzzon egy objektumot a drag and drop szerkesztőbe, vagy egyszerűen kezdje el a gépelést. A Gépelés indítása gombra kattintva automatikusan hozzáadott egy bekezdést a WYSIWYG szerkesztőhöz, és én távol voltam.

A MotoPress bekezdésblokk használata

Ezután úgy döntöttem, hogy kipróbálom a különböző új formázási lehetőségeket. A MotoPress praktikus lebegő formázó mezőt jelenít meg a szöveg fölött, amely lehetővé teszi vastag, dőlt vagy aláhúzott formátum hozzáadását, valamint lehetőséget ad a betűmérettel való lejátszásra és a linkek hozzáadására. Ebből a mezőből kiválaszthatja a betűtípust is, vagyis a normál írás és a h1, h2 vagy h3 fejcímkék hozzáadása között válthat.

A MotoPress Formázási beállítások eszköztár

Van még egy lebegő oldalsáv-doboz, ahonnan a előre beállított margók segítségével formázhatja a modul körüli helyet. A bekezdésmodul méretének beállításához egyszerűen meg tudtam húzni, hogy több vagy kevesebb helyet foglaljon el a képernyőn.

Miután elmentette a munkáját, a MotoPress beilleszti saját rövid kódját az üzenetébe / oldalába, amelyet láthat (és még hozzá is adhat hozzá) a szokásos régi WordPress szövegszerkesztőben – nagyon praktikus (bár ha valaha is úgy dönt, hogy eltávolítja a MotoPress programot, akkor ne feledje, hogy ez a rövid kód természetesen már nem lesz működőképes)!

A blogbejegyzés írása hihetetlenül könnyű volt, és határozottan úgy éreztem, hogy a szokásosnál több ellenőrzést gyakoroltam a bejegyzés formázásakor..

WYSIWYG szerkesztő

Egy egyszerű blogbejegyzéssel úgy döntöttem, hogy mélyebben belemerül a képességeibe …!

MotoPress Objects

Több mint 20 „modul” van, amelyeket hozzáadhat a szövegszerkesztőhöz, hat fejezet alatt felsorolva:

 • Cím – Cím, bekezdés, WordPress szöveg (a WordPress szövegszerkesztőt használhatja a MotoPress oldalon), Idézet, Tagok tartalma
 • képek – Kép, csúszka
 • gombok – Gombok, közösségi megosztás gombok, közösségi gombok
 • Videó – Video, Audio
 • Egyéni kód – Rács, lapok, szóköz, táblázat, diagram, Google Maps, harmonika, beágyazás
 • Widgets – Itt megjelennek a támogatott widget-területek

Ez a támogatott modulok lenyűgöző választéka, de a MotoPress használatának legjobb szempontja az, ahogyan egy modult áthúzhat a WYSIWYG szerkesztőbe, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon az oldal elrendezése felett. Szó szerint csak húzza a tartalmát mindaddig, amíg az egészet pontosan oda nem hozza, ahol csak akar!

Több modul hozzáadása a szerkesztőhöz azonban nem a leggyorsabb feladat – minden alkalommal, amikor újat ad hozzá, vagy meglévőt újra méretez / újra helyez, a MotoPress szerkesztő jó néhány másodperc alatt elteszi az egészet a képernyőre. Ez természetesen nagyon alacsony ár, amelyet fizetni kell, figyelembe véve, milyen könnyen kezelhető a tartalom formázása és elrendezése..

A kép hozzáadása szintén hihetetlenül egyszerű: a Képmodult a helyére húzva megjelenik a médiakönyvtár, amellyel kiválaszthatja a megjelenítendő képet. A sarkokat húzva könnyen átméretezheti a képet is.

Kipróbáltam a gombkészítő funkciót is, és benyomást keltett rá – a MotoPress rendkívül egyszerűvé teszi a gomb beillesztését a tartalomba. Felvehet egy cél URL-t, kiválaszthatja, hogy a link új ablakban nyílik-e meg, és különféle stílusbeállítási lehetőségeket is kaphat. A gombok is jól néznek ki – minden működik ugyanolyan jól, mint sok odakint működő gomb-előállító plugin.

Példa a MotoPress gombra

A MotoPress segítségével beillesztheti a közösségi megosztás vagy a szociális követő gombokat. A MotoPress négy közösségi hálózatot támogat: Facebook, Twitter, Google+ és Pinterest. Az ikonok kicsik, de elegánsak. Ezenkívül választhat kör, négyzet vagy kerek ikon használatát is.

motopress-társadalmi-sharing-gombok-példa

Személyes kedvenc modulom, mellyel együtt dolgozhattam, valószínűleg a Slider volt – a múltban képet karusszeleket adtam hozzá, és ezek valódi kellemetlensége lehet a konfiguráláshoz. A MotoPress-rel azonban hihetetlenül gyorsan és intuitív módon találtam meg mindent. Egyszerűen húzza a csúszkát a helyére, válassza ki a médiatárból a beilleszteni kívánt képeket, és máris jó lehet! A csúszka átméretezhető ugyanúgy, mint a képek átméretezése – hihetetlenül gyors és egyszerűvé teszi, hogy az az oldal bármely pontjára illeszkedjen. Végül választhat a fade és dia átmenetek, az átmenetek közötti idő és az átmenetek hossza között. Úgy találtam, hogy a diafunkciók ott vannak számos speciális prémium csúszka pluginnel.

MotoPress csúszka példa

Összességében óriási rajongó voltam a WYSIWYG szerkesztő működésének. Intuitívnak és szórakoztatónak találtam! Korlátlan számú kombinációt állíthat elő a modulokból, és hihetetlenül egyszerű az átméretezés és a mozgatásuk – néhány percet vett igénybe, amíg lefagytam..

Az ítélet

Élveztem a MotoPress szerkesztő használatát, és nagy lenyűgözést nyert a támogatott funkciók száma – valójában nagyon sok meglévő beépülő modult helyettesíthet, amelyre korábban szükség lehet különféle feladatok elvégzésére, mivel a MotoPress lehetővé teszi a különféle funkciók széles skálájának integrálását. , például kiváló minőségű gombok, körhintak, közösségi ikonok, térképek és így tovább!

A blogger szempontjából néhány modult „luxusnak” tartanék – kivéve a képek hozzáadását és elhelyezését, én személyesen nem valószínű, hogy sok más modult gyakran használnék. Ugyanakkor, ha többet szeretne tenni a WordPress-szel, például összetett oldal-elrendezések létrehozásával (különösen a nyitóoldalakhoz), akkor a MotoPress valószínűleg csak a dolognak bizonyulhat!

És végül, összeálltunk a MotoPress-szel, hogy a WinningWP olvasóknak kézhez kapjuk a 15% -os kedvezményes kuponkódot.!

Ha még nem tette meg, nézd meg a hivatalos webhelyen.

Használja a MotoPress-t? gondolatok?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map