Gravitációs űrlapok és ninja űrlapok – Két vezető WordPress űrlap-bővítmény összehasonlítva

WordPress foglalkozik


Amikor űrlapokat kell hozzáadni a WordPress webhelyéhez, számos érdekes lehetőség közül választhat. Ez nem meglepő, mivel a kapcsolatfelvételi űrlap szinte minden webhely alapvető szolgáltatása. Ugyanakkor, bár valami hasonlóan az egyre népszerűbb (és ingyenes) Contact Form 7 pluginnak gondoskodnia kell az alapvető igényeiről, ha vonzóbb, képesebb és fejlettebb űrlapokat szeretne hozzáadni a webhelyéhez, meg kell vizsgálnia a kereskedelmi opciók.

Ebben a cikkben összehasonlítom a két legnépszerűbb kereskedelmi forma plugin-t: Gravity Forms és Ninja Forms. A Gravity Forms már régóta létezik, mint a Ninja Forms, és ebben az időben erős hírnevet szerzett, mivel go-to prémium WordPress űrlap-plugin. A Ninja Forms azonban a 2011. évi megjelenése óta összegyűjtötte a funkciókat és finomította felhasználói felületét, hogy méltóbb versenyzővé váljon..

Bár mindkettő átfogó eszköz a WordPress különféle formáinak kezelésére, számos kulcsfontosságú különbség van abban, amit kínálnak. Ha még érdekesebb dolgokat szeretne kezdeni a WordPress webhelyén található űrlapokkal, de nem biztos abban, hogy melyik bővítmény lenne a legmegfelelőbb, ez az összehasonlítás segíthet Önnek az Ön igényeinek megfelelő kiválasztásban..

Gravitációs űrlapok és Ninja űrlapok: Jellemzők

Nem meglepő, hogy megtanuljuk, hogy a Gravity Forms és a Ninja Forms funkciókkal is rendelkezik. Egy egyenes összehasonlítás elvégzése azonban valójában nagyon bonyolult. Mivel mindkettő széles választékot kínál kiegészítőkkel és frissítésekkel, nagyszerű ötlettel kell rendelkeznie arról, hogy milyen típusú funkciókat keres, mielőtt valóban megkezdené az indulást..

Annak eldöntése érdekében, hogy melyik űrlap-beépülő modul felel meg az Ön igényeinek legjobban, áttekinttem a fő kritériumokat, amelyeket figyelembe kell vennie.

Űrlap-beviteli kezelési lehetőségek

Mindkét beépülő modul korlátlan számú űrlapot hozhat létre a webhelyén történő felhasználáshoz, és nincs korlátozva az űrlap által elfogadható beküldések száma. Ezeket az űrlap-beküldéseket vagy bejegyzéseket tárolhatja a WordPress adatbázisában, és hozzáférhető az adminisztrátori irányítópulton keresztül, vagy elküldhető számos e-mail címre..

Mind a Gravity Forms, mind a Ninja Forms lehetőséget ad az űrlapbejegyzések exportálására különféle formátumokban, beleértve CSV, PDF és Excel. Ezenkívül, ha érdekes módon szeretné megjeleníteni az űrlap benyújtásából származó adatokat, akkor érdemes megvizsgálni a GravityView szolgáltatást.

Űrlaptípusok

A mezőbeállítások mindkettő számára nagyon lenyűgözőek: nagyjából minden típusú mező, amelyet valaha hozzá kíván adni az űrlaphoz, elérhető legalább ezen pluginok közül. Ez magában foglalja a szabványos mezőket, például a név, az e-mail, a szabad szöveg és a dátumok, a fejlettebb mezőkhöz, például az árazáshoz és a fizetési lehetőségekhez.

A Ninja Forms mezői A Gravitációs Forma mellett

Mind a Ninja űrlapok, mind a Gravitációs űrlapok lehetővé teszik az űrlapok létrehozását a kötelező mezőkkel, felhasználhatják a mező érvényesítését, és képesek a felhasználó által megadott adatok alapján számításokat végezni. Az sem az, hogy feltételes logikával határozza meg az űrlapokat, amelyek meghatározzák, mely mezők jelenjenek meg, amikor a felhasználók az űrlapon keresztül dolgoznak. Biztonsági kérdések formájában hozzáférést kap a megfelelő spamvédelemhez is.

Űrlaptípusok

Bármelyiket is használja, a létrehozott űrlaptípusok megdöbbentőek – ideértve azokat a védett űrlapokat is, amelyek csak bizonyos felhasználók számára vagy bizonyos feltételek mellett érhetők el, többoldalas űrlapok és közvélemény-kutatások, hogy csak néhányat említsünk.

A gravitációs űrlapokkal és a Ninja űrlapokkal létrehozott űrlapokon keresztül is elfogadhat webhely bejegyzéseit és más típusú tartalmait. Ez a front-end közzététel hasznos lehet azoknak a webhelytulajdonosoknak, akik elfogadják a felhasználó által létrehozott tartalmat, például a vendégbejegyzéseket, és szeretnék megtakarítani a látogatóikat a tartalom WordPress adminisztrációs felületen történő benyújtásának problémájával..

Űrlap-integrációs lehetőségek

Egyik pluginnek sem hiányzik az integráció lehetősége más szolgáltatásokkal, ideértve a legnépszerűbb e-mail marketing szolgáltatásokat, fizetési átjárókat, CRM-et, értesítési szolgáltatásokat, e-kereskedelmi platformokat és projektmenedzsment alkalmazásokat..

A funkciókkal kapcsolatban valóban ott van nem sok különbséget tenni a kettő között. Mivel azonban ezek számos konfigurációban elérhetők, például különféle árképzési tervekben, és kiegészítőkkel vagy anélkül, valójában attól függ, hogy mennyit hajlandó fizetni, az a formák típusa, amelyeket képes létrehozni.

Néhány szolgáltatás érhető el az egyik pluginben, a másikban azonban nem: az ütemezett űrlapok csak egy meghatározott ideig érhetők el a Ninja űrlapokban, míg a Gravity Formsnak nincs egyértelmű módja az űrlapok megnyitásához a modális fénydobozban. Úgy tűnik, hogy a Gravity Forms jobban támogatja az előre kitöltött formákat és mezőket.

Biztosan további különbségeket talál a két plugin között, ha elkezdi keresni a projekthez szükséges speciális funkciókat, de összességében úgy tűnik, hogy mindkettő hasonló funkciókészlettel rendelkezik, ha figyelembe veszi a harmadik féltől származó kiegészítőket és kiterjesztéseket..

Érdemes kiemelni, hogy a Ninja Forms alap plugin – amely ingyenesen használható – számos nagyszerű funkciót tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az űrlapok hozzáadását a webhelyéhez. Részletesebben bemutatom e két plugin árazási lehetőségeit és modelljeit, de ha ingyenes és meglehetősen erős űrlapkészítő plugint keres a WordPresshez, a Ninja Forms nem fog csalódást okozni.

A Form Builder felhasználói felületének összehasonlítása

Mindkét beépülő modul felhasználói felülete követi a WordPress központi felhasználói felületének stílusát. Ez azt jelenti, hogy mindkét beépülő modul hátsó oldalai zökkenőmentesen beleolvadnak a WordPress rendszergazda irányítópultjának többi részébe, így úgy érzik őket, mint a webhely egyik alapvető részét, nem pedig csak a külső gyártmányú kiegészítőktől..

Gravity Forms vs Ninja Forms UI

A weblap űrlapjainak létrehozásakor mindkét plugin hasonló módon közelíti meg felhasználói felületüket. Az űrlapkészítő oldalon megjelennek a rendelkezésre álló mezők, és minden egyes plugin ezeket a mezőket az egyszerűség érdekében csoportokba rendezi. Azonban a Ninja Forms ezeknek a csoportoknak a nevei hasznosabbak, megkönnyítve a keresett mezők megtalálását..

Gravitációs űrlapok és Ninja űrlapok mezői NF

A mező hozzáadásával az űrlaphoz csak akkor kell kattintani a megfelelő mezőre az úszó panelekből. Ezután mindkét beépülő modul egy drag and drop felületet kínál a mezők megfelelő helyzetbe rendezéséhez.

Gravitációs formák vs Ninja űrlapok Húzza és dobja

Az űrlaphoz hozzáadott mezők konfigurálásakor mindkét beépülő modul esetén egyszerűen ki kell bővíteni a mezőt, hogy felfedje a lehetőségeket. A dolgozó mező típusától függően ez magában foglalhatja a címke testreszabását, az alapértelmezett érték beállítását, a mező kötelezővé tételét és még sok minden mást..

Ninja űrlapok mező testreszabási lehetőségei

Amint az űrlap formája megkezdődik, mindkét beépülő modul lehetővé teszi az előnézetet, hogy kipróbálhassa és megnézhesse, hogyan fog kinézni a látogatók, mihelyt életbe lép. Mindkettő megköveteli, hogy az űrlapot elmentse az előnézet naprakészsége érdekében, ami nem ideális, ha nem hajlandó elkötelezni magát a változásokkal.

A Gravity Forms előnézeti mód

Míg a Gravity Forms segítségével egyszerűen áttekintheti alkotásait, a Ninja Forms átveszi a jelenlegi témájának stílusát, hogy pontosabban ábrázolja az űrlapot.

Az Ninja Forms előnézetéből

Az űrlap-előnézetek egyaránt teljesen működőképesek, így kipróbálhatja az esetlegesen használt szabályokat, képleteket vagy egyéb funkciókat.

A megfelelő fülre váltással mindkét plugin űrlapkészítő oldalain konfigurálhatja az egyedi űrlapbeállításokat, és meghatározhatja, hogy mi történik, ha a felhasználó beküld egy űrlapot.

Gravitációs űrlapok vs Ninja űrlapok beállításai NF

A létrehozott űrlapokat a megfelelő rövid kód használatával beillesztheti a tartalomba, vagy a megfelelő sablonkód segítségével hozzáadhatja azokat a témafájlokhoz. A WordPress szerkesztő új gombja megkönnyíti az űrlapok hozzáfűzését a hozzászólásokhoz és az oldalakhoz a Gravity Forms segítségével.

Az űrlapmezők helyre húzása valóban elősegíti a folyamat egyszerűsítését, és mindkét plugin pozitív felhasználói élményt nyújt az űrlapok összeállításakor. Inkább a Ninja Forms felülettel dolgoztam mivel néhány esetben intuitívabb volt, és az előnézeti szolgáltatás is hasznosabb volt.

Árképzés: Legjobb értékű prémium WordPress űrlapok beépülő modulja

Míg a Gravity Forms egy kereskedelmi plugin, a Ninja Forms központi plugin ingyenesen elérhető a WordPress plugin-tárolóból. Az ingyenes verzió hozzáférést biztosít az alapvető űrlapfunkciókhoz, például több űrlap létrehozásához, az űrlapmezők megfelelő választásához, a bejegyzések tárolásához és az egyéni e-mail címekre való elküldéséhez, és még egy kicsit.

Ugyanakkor a népszerű WordPress bővítményekhez hasonlóan, mint például a WooCommerce és az Easy Digital Downloads, a Ninja Forms szolgáltatásait és képességeit tovább fejleszthetjük egy vagy több elérhető kiterjesztés telepítésével..

Noha ezeknek a Ninja Forms kiterjesztéseknek díjmentesen állnak rendelkezésre, sokuk prémium vagy kereskedelmi kiegészítők. Számos köteg elérhető, amelyek megkönnyítik ezen kiegészítők vásárlását olcsóbbá és kissé egyszerűbbé. Ezek a csomagok kiterjesztésgyűjteményeket tartalmaznak speciális célokra, például tagsági webhely létrehozására a WordPress segítségével.

A Ninja Forms-szal ellentétben a Gravity Forms nem érhető el ingyenes verzióban. Ehelyett a három fizetett lehetőség közül kell választania:

 • Személyes: 39 USD
 • Üzlet: 99 USD
 • Fejlesztő: 199 USD

A három árképzési terv részleteit itt találja meg. A fő különbség azonban a webhelyek számán, amelyeken a beépülő modult használhatja (hozzáféréssel a támogatáshoz és a frissítésekhez), valamint a vásárlásban szereplő kiegészítők számát..

A Ninja Forms-hoz hasonlóan, a Gravity Forms is javíthatja tetszőleges számú kiegészítő telepítésével. Miközben vásárlásával hozzáfér ezekhez a kiegészítőkhöz – a választott licencelési opciótól függően – vannak más forrásokból származó bővítmények is, amelyek más forrásokból érhetők el..

Sajnos lehetetlen megmondani, hogy a két plugin melyik kínálja a legjobb értéket anélkül, hogy meghatározná a projekthez szükséges szolgáltatásokat, feltárná az egyes pluginek képességeit, meghatározná, hogy mely kiegészítőkre van szükség, és megtudja, mennyibe kerülne. elérni őket.

Záró gondolatok a Ninja űrlapokról vs. Gravitációs űrlapokról

Mindkét bővítmény önmagában kiválóan működik, és mindkét lehetőség abszolút szellőzővé teszi a gyönyörű – és rendkívül funkcionális – űrlapok hozzáadását az Ön webhelyéhez.!

Mint kiderült, valójában nincs olyan sok különbség a két plugin által kínált szolgáltatások szempontjából, és valójában legalább a legtöbb felhasználó számára valószínűleg elegendő a két lehetőség. Az akkor az igazi különbség az árképzés és szeretne-e fizetni előre egy olyan pluginért, mint például a Gravity Forms, vagy ingyen indul, és vásároljon kiegészítőket és frissítéseket, amikor és amikor szüksége van rájuk, ahogy a Ninja Forms esetében lenne.

A kínált különféle árazási modellek mellett a szükséges szolgáltatásokhoz való hozzáférés költségei döntő tényezőként is dönthetnek annak eldöntésében, hogy melyik plugin a legmegfelelőbb az Ön webhelyéhez..

A felhasználói interfészek közötti különbségek nem eléggé meredek ahhoz, hogy bármelyik lehetőséget nyerjenek vagy pontokat veszítsenek, és mivel mindkét pluginnek online demo verziói vannak, akkor szabadon kipróbálhatja, mielőtt vásárol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map