Envira galéria áttekintés: A legjobb WordPress képgaléria bővítmény?

WordPress foglalkozik


Ebben a bejegyzésben áttekintjük a WordPress platform egyik legnépszerűbb képgaléria-bővítményét: az Envira galériát. Olvassa tovább, hogy megismerje a plugin legjobb tulajdonságait, használatát, valamint azt, hogy érdemes-e fizetni egy pluginért.

Webmesterként a te feladata, hogy kielégítse az internetezők megszállottságát a képekkel és a szép képekkel szemben, miközben villámgyorsan kiszolgálja webhelyét. De nem ez a két cél, hát, valamiféle összeegyeztethetetlen? Végül is egy tonna fénykép hozzáadása az oldalakhoz lassabbá teszi a dolgokat – a nagyméretű, jó minőségű képek használata azt jelenti, hogy feláldozzák a betöltési időt, igaz?

Nos, nem mindig. És ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk ennek a nehéz helyzetnek a lehetséges megoldását: az Envira Galéria pluginját.

Az Envira galéria weboldalán szereplő állítás merész és egyértelmű: „A legjobb prémium WordPress galéria plugin.” Gyönyörű képgalériákat épít fel, gyors és egyszerűen használható, és a maximális sebesség érdekében finomításra került. Mi többet kérhetne egy galéria-bővítménytől, mi??

Természetesen minden plugin jól hangzik a papíron. A fontosabb kérdések a következők: Milyen a valóságban? Megfelel-e az elvárásoknak? És megéri az árat?

Az összes fenti kérdésre és még sok másra megválaszoljuk az Envira Galériát próbavezetésre.

Kezdjük el.

Bemutatjuk az Envira galériát

Először is, egy kis háttérrel az Envira galériában.

Az Envira Galéria honlapja

A WPBeginner plugins stabil része, amely magában foglalja az OptinMonster, a WPForms és a Soliloquy szoftvert is (kattintva megtekintheti az véleményeket!), Az Envira 2017 januárjában ünnepelte harmadik születésnapját, tehát egy ideje már itt van. Ebben az időben az Envira vitathatatlanul a legfontosabb galéria-bővítményként és valószínűleg a WordPress világ egyik legismertebb bővítményeként működik. Mint ilyen, lehet, hogy már szerepel a radaron.

Az előadástól kezdve a teljesítmény mindig is elengedhetetlen része volt az Envira filozófiájának. A fejlesztő Thomas Griffin egy galéria plugin létrehozására törekedett, amely nem volt feltöltve a kóddal, de mégis képes ellenállni a többi felső galéria pluginnak. Valójában az Envira sikereinek nagy része ennek a megközelítésnek tulajdonítható – a plugin lenyűgöző használhatóságot és nagyteljesítményű funkciókat rejteget egy őrülten könnyű és szupergyors csomagba..

Noha az Envira a sebességéről ismert, véleményem szerint a lenyűgöző szolgáltatáskészlet valószínűleg a plugin legnagyobb áldása.

Természetesen gyorsan létrehozhat video- vagy képgalériákat, kiegészítve a lightbox és a diavetítés funkcióival, de amikor a különféle prémium kiegészítőket a keverékbe dobja, elkezdi felszabadítani a képgaléria-bővítmény néhány legizgalmasabb funkcióját. Ide tartoznak a jelszóval védett galériák, a WooCommerce integrációja és a képek nyomtatása.

Ahogy egy 2017-es top plugin-tól elvárható, természetesen ez is teljes mértékben reagál.

Tehát nagyon sok tetszik az Envira-val kapcsolatban, de nézzük meg, hogyan teljesít egy élő weboldalon, miközben belemerülünk a mai bejegyzés nagy részébe: Az Envira galéria részletes áttekintése.

Az Envira Galéria első lépései

Kezdjük a plugin telepítésével. Keresse meg a Plugins elemet > Új hozzáadása > Töltse fel a beépülő modult, telepítse és aktiválja az Envira Gallery .zip fájlt.

A képernyő tetején található értesítés felszólítja Önt, hogy ellenőrizze Envira licenckulcsát. Ez egy fontos lépés, ha azt szeretné, hogy az Envira Galéria frissítse magát a legújabb szolgáltatásokkal és biztonsági javításokkal. Csak néhány másodpercig tart, így érdemes megtenni – csak másolja és illessze be az Envira Galéria fiók területén található licenckulcsot, majd kattintson a Kulcs ellenőrzése gombra..

A képernyőképe, amelyben a felhasználó felszólítja a felhasználót arra, hogy ellenőrizze licencét.

A licenc ellenőrzése másodpercekig tart, és lehetővé teszi az automatikus frissítéseket.

Itt az ideje, hogy telepítse a kiegészítőket. Ez az Envira Galéria kattintással érhető el > Addons, majd kattintson a Telepítés gombra a kívánthoz.

Az Envira Galéria addon telepítéseinek képernyőképe

Az összes kiegészítő egy képernyőn érhető el, és egyetlen kattintással telepíthető.

Most már 29 kiegészítő elérhető, ami azt jelenti, hogy lenyűgöző funkcionalitással bővítheti a központi plugin-t. Melyekre jogosult? Nos, ez az engedély típusától függ, ami szépen vezet az ár témához.

Envira Galéria árazás

Az Envira Galéria négy licenctípust kínál.

 • Bronz (19 USD) – egy éves támogatás és frissítések, felhasználás egy webhelyen és néhány alapvető kiegészítő.
 • Ezüst (49 USD) – egy éves támogatás és frissítések, három weboldalon történő használat, valamint alap- és közbenső kiegészítők.
 • Arany (99 USD) – egyéves prioritási támogatás és frissítések, korlátlan webhelyeken történő felhasználás és hozzáférés az összes kiegészítőhöz.
 • Platinum (249 USD) – élettartamú prémium támogatás és frissítések, korlátlan webhelyeken történő használat és hozzáférés az összes kiegészítőhöz.

A kívánt licenc attól függ, hogy hány webhelyen szeretné aktiválni az Envira Galériát, és mely kiegészítőket szeretné használni.

Összehasonlításképpen: az Envira Galéria fő versenytársa a NextGen, amely Pro verzióját 69 és 99 dollár között árazza. Mint ilyen, az Envira Galéria belépési szinten megfizethetőbb, míg a felső végén nagyjából megegyezik.

kiegészítések

A kiegészítők valószínűleg megkülönböztető variációk a licencek között, mivel felszabadítanak néhány igazán jó funkciót. Nincs szükség arra, hogy végigvezesse mind a 29 kiegészítőt, de itt van néhány a legjobbaktól:

 • NextGen Galéria Importőr Addon (Bronz és fel) – a galériák áttelepítése közvetlenül a Galéria másik fő pluginjéből, a NextGenből.
 • Védelmi kiegészítő (Bronz és fel) – megakadályozza a látogatókat abban, hogy a jobb egérgombbal kattinthassanak és elmenthessék képeit.
 • Instagram és Pinterest kiegészítések (ezüst és újabb) – Képek importálása a közösségi média webhelyeiről.
 • EXIF Addon (Ezüst és fel) – professzionális fotósok számára ez lehetővé teszi az EXIF ​​metaadatok hozzáadását a képekhez, például a fényképezőgép modelljét és a záridőt.
 • Kiemelt tartalom-kiegészítő (Ezüst és fel) – lehetővé teszi a hozzászólásokhoz, az oldalakra és az egyéni üzenettípusokra mutató linket.
 • Galéria témák hozzáadása (Ezüst és fel) – Finomítsa a galériákat további stílusos sablonokkal.
 • Pagination Addon (Ezüst és fel) – a sebesség érdekében ez a kiegészítő galériákat oszt fel több oldalra.
 • ZIP importőr-kiegészítő (Arany és fel) – mentse el képeit egy praktikus .zip mappába, majd tömegesen töltse fel egyetlen galériába.
 • WooCommerce Addon (Arany és fel) – Integrálja az Envira-t a WooCommerce-lel, hogy képeit eladja a látogatók számára.
 • Addon mély linkezése (Arany és fel) – optimalizálja képeit a rangsor növelése érdekében.

Ezeket a kiegészítőket külön-külön aktiválják, ami azt jelenti, hogy csak azokat kell telepítenie, amelyeket használni kíván. Ennek előnye, hogy a plugin nem hord felesleges poggyászot.

Az első galéria létrehozása

Az Envira büszke arra, hogy az egyik legegyszerűbb galéria-bővítmény, és lehetővé teszi a galéria építését mindössze percek alatt. Ebben a szakaszban a plugin ütemét vesszük át, hogy megnézhesük, valóban ez igaz-e.

A kezdéshez navigálnunk kell az Envira galériába > Add Új, majd adjon nevet a képgalériának.

Egy új Envira galéria képernyőképe

A kezdéshez húzza a képeket a képernyőre.

Most minden képtár legfontosabb része természetesen maga a kép. Mint ilyen, a képek kiválasztása ésszerű hely a kezdéshez. Az Envira számos lehetőséget kínál a képek beszerzésére.

 • Válasszon meglévőket a WordPress Media Library-ből.
 • Töltsön fel újakat, húzva és ejtve őket a galériába.
 • Képek importálása közvetlenül a Dropboxból, az Instagramból vagy a Pinterestből (* kiegészítéseket igényel *).
 • Töltsön fel egy .zip fájlt, amely tartalmazza az összes felhasználni kívánt képet – készenléti galéria egy mappába, ha szükséges (* kiegészítést igényel *).

Amikor kiválasztotta, importálta vagy feltöltötte képeit, láthatja azokat az alábbi szakasz Kép paneljén..

A képek hozzáadása a galériába.

Használja a drag-and-drop elemet a vadonatúj galéria rendezéséhez.

Innentől kezdve dönthet úgy, hogy módosítja a képeit, vagy megrendelheti őket a drag and drop használatával. Ez mind erőfeszítés nélkül egyszerű, mindössze néhány másodpercbe beletartozik a galéria kitöltése és rendezése.

A galéria konfigurálása

Ideje elkezdeni a galéria konfigurálását. Ezt úgy teheti meg, hogy végigfut a Config, a Lightbox, a Mobil és az Egyéb paneleken. * Megjegyzés: amint további kiegészítőket aktivál, az új panelek új konfigurációs beállításokkal elérhetők lesznek.

Először a Config panel jelenik meg, amely lehetővé teszi több alapvető beállítás megadását a galéria számára. Például megadhatja, hogy hány oszlopban osztja szét a galériát, kiválaszthatja a kép méretét és aktiválhatja a kép automatikus kivágását. Ha telepítette a Galéria sablonok kiegészítését, öt galéria téma közül is választhat.

Az Envira Gallery Config képernyő képernyőképe

Az összes alapvető konfiguráció egy helyen található.

Noha a képtárat a drag and drop segítségével rendezheti (ahogy korábban is tettük), alternatív rendezési módszereket is választhat. Ide tartoznak a véletlenszerű, URL-ek, fájlnév vagy a megjelenés dátuma szerint.

Ezután a Világosdoboz fülre. Innentől módosíthatja a lightboxot és a képek viselkedését kattintva.

A képernyőképe a lightbox konfigurációs képernyőjéről

Rengeteg könnyűdoboz-lehetőség közül lehet játszani.

Ha aktiválta a Galéria sablonok hozzáadását, akkor nyolc lightbox-stílust választhat ki – addon nélkül kettőre korlátozódhat. Beállíthatja a lightbox képek méretét, azt is, hogy a galériákat az egérgombbal lehet görgetni, és az animációs effektusokat.

Most a Mobil panelen, amely lehetővé teszi a galéria mobilbeállításainak konfigurálását.

A képernyőképe a mobil konfigurációs képernyőn

Ne felejtsük el a mobil használókat!

A kezdőknek aktiválniuk kell a galériákat a mobil eszközökön. Megadhatja a méreteket is, kiválaszthatja a lightbox stílusokat, és aktiválhatja az ellop mozdulatokat a galériákban való navigáláshoz.

Végül az Egyéb fül. Ez lehetővé teszi a galéria megadását és a galériák exportálását és importálását. Valószínű, hogy nem kell sok időt töltenie ezen a képernyőn, tehát szellőzni fogunk rajta.

A galéria elhelyezése

Most már jó a galéria, itt az ideje, hogy teljes dicsőségén megjelenítse a webhelyén! És az Envira Galéria minden aspektusához hasonlóan, a folyamat nem is lehetett könnyebb – valójában a plugin több lehetőséggel érkezik.

Először azt akarja használni, amelyet legtöbben felhasználni fognak: Rövid kód beillesztése. Ez lehetővé teszi a galéria hozzáadását a webhely bármely pontjára – legyen az üzenet, oldal vagy egyéni üzenet típusa. A megfelelő rövid kódot a galéria beállításaiban vagy a galéria áttekintő képernyőjén találhatja meg – csak kattintson az Envira galéria elemre, és a második oszlopban meg fogja találni..

A képtár a galéria áttekintő képernyőjétől rövid kóddal

Kattintson a „vágólapra másolás” gombra, majd illessze be a rövid kódot a webhely bármely pontjára.

A technikailag hajlamosabbak ezt a második lehetőséget választhatják: Kódrészlet beágyazása közvetlenül a téma kódjába. Ezt ismét rendkívül könnyű megtenni, mivel a kódrészlet könnyen elérhető a szerkesztési galéria képernyőjén.

Végül, de nem utolsósorban, a dedikált Envira Galéria widget segítségével elhelyezhet egy galériát egy oldalsávban. Csak húzza át a kívánt widget-területbe, majd válassza ki a kívánt galériát a legördülő listából.

Elvégzett munka.

Működő galériák

Tehát már láttuk, hogy mennyire könnyű galériát felépíteni az Envira-val, de hogyan néz ki a galéria? Mint mondják, a bizonyíték a pudingban van, és a galéria megjelenése a legfontosabb dolog a felhasználók számára.

Szerencsére az eredmények igazán lenyűgözőek, amint látni fogod. Ne feledje azonban, hogy próbáljon meg ne félni a galéria képernyőképein bemutatott képektől. Végül is a használt képek minősége nem befolyásolja a plugin minőségét.

Először is, itt egy egyszerű három oszlopos galéria.

A képernyőképe a normál három oszlopos galériáról

Ugyanaz a galéria a Polaroid sablon használatával, amely elérhető a Galéria Témák Addonban, ezüst licencekkel és felette elérhető.

A képernyőképe egy 3 oszlopos galéria polaroid stílusban

És itt látjuk a telepített Sleek sablont.

A képernyőképe egy három oszlopos galéria karcsú sablonnal

Mint láthatja, az összes galéria nagyon stílusosnak tűnik – nagyon tiszta és modern.

Amikor a látogató rákattint egy képre, ez bekapcsolja a lightbox módot. A háttér elsötétül, és a kép teljes méretre kibővül. A látogatók lightbox módban is navigálhatnak a mellékelt gombok segítségével, vagy a bal vagy jobb kattintással a billentyűzeten.

Itt van a standard lightbox.

Az alapértelmezett lightbox képernyőképe

Ez a Sleek sablont használó fénydoboz.

A képernyőkép a karcsú lightboxról

És végül, a Legacy lightbox.

A régi fényképes képernyőképe

Ismét vizuálisan lenyűgözőek az egyszerű navigációval. A fő kép alatt a galériában szereplő egyéb képek miniatűrjei is megjelennek, és a látogatók rákattinthatnak, hogy egyenesen az adott képhez ugorjanak..

Envira Gallery Lite

Az Envira Gallery Lite képernyőképe a hivatalos lerakatban

A fent felvázolt szolgáltatások mindegyike jó és jó, de néhány felhasználó arra törekszik, hogy minőségi képgalériákat készítsen egy ingyenes plugin használatával.

Ha ez leírja a nehéz helyzetét, szerencséd van. A hivatalos WordPress plugin könyvtár tárolja az Envira Gallery Lite verziót. A plugin 70 000 letöltést kapott, és jelenleg csillag 4.7-es minősítést élvez. Hasonlítsa össze ezeket a statisztikákat a fő riválisával, a NextGen Gallery Lite-val, amelynek sokkal nagyobb felhasználói bázisa van – több mint egymillió -, de viszonylag kiábrándító 3,3 besorolása.

A Lite verzió még mindig rendkívül jól kódolt és a sebességre optimalizált, de a prémium nagy testvér csengőinek és sípjainak nagy része nélkül érkezik. A plugin ugyanolyan egyszerűen használható – a galériák készítésének folyamata valójában azonos -, de kevesebb lehetőség van, és a kiegészítők nem nyújtanak egyetlen funkciót sem.

Mégis, ha ingyenes galéria pluginre van szüksége, ez kiváló lehetőség, vagy lehetőséget ad arra, hogy kipróbálhassa az Envira Galériát a teljes verzió megvásárlása előtt..

Az ítélet

Összességében nagyon lenyűgözött az Envira Gallery plugin. Nem csak az egyik leggyorsabb környékén – fontos szempont minden képi igényes webhely számára -, hanem egyben a leginkább felhasználóbarát plugin is, amelyet tesztelésomat kaptam. A tanulási görbe olyan lapos, amennyire csak kap.

Ami a szolgáltatáskészleteket illeti, az Envira Galéria mindent megtehet, amit kérhet egy képgaléria-bővítménytől. Közösségi megosztás, WooCommerce integráció, imázs SEO, elegáns sablonok, galéria import – a lista folytatódik.

Minden funkció egy gombnyomással aktiválódik, ami azt jelenti, hogy csak az aktívan használt funkciókat kell telepítenie. Ez azt jelenti, hogy azoknak a felhasználóknak, akik csak egyszerűsített galériát keresnek, nincs szükségtelen konfigurációs képernyő. szeretet.

A legnagyobb döntés az, hogy melyik engedélyt választja. Ahogy várták, a drágább licencek további (és kifinomultabb) kiegészítőkkel kerülnek szállításra, tehát kompromisszum az ár és a szolgáltatáskészlet között.

A legtöbb felhasználó számára az optimális licenc valahol ezüst és arany között esik – Az ezüst feloldja a legjobb kiegészítők nagy részét, míg az arany feloldja a sokot..

Körültekintve az egyes licencekhez elérhető kiegészítőket, személyesen hajlok a 49 dolláros ezüst licenc felé, és úgy érzem, hogy ez jelenti a legjobb értéket. Igen, az aranyra való frissítés néhány extra kiegészítést eredményez, ám kétszeres áron ez egy nagy ugrás nem sokkal többért. Az arany prémium támogatást is kínál, de mivel a plugin egyszerűen használható, valószínűleg nem lesz szüksége erre.

Összességében az Envira egy igazán erős galéria plugin. Gyors, jó hírű és könnyen használható – és teljes támogatást kap tőlünk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map