Az öt legjobb WordPress FAQ beépülő modul

WordPress foglalkozik


Miért olyan hatékonyak a GYIK? Nos, ha a felhasználónak égető kérdése van, amelyet fel kell tennie, akkor valószínű, hogy nem az elsők (és nem lesznek az utoljára). Mint üzleti tulajdonos, sok időt pazarol a támogatási csapata számára – vagy, mint általában a kisebb vállalkozások esetében – a saját idejére -, ugyanazon unalmas válaszok megismétlésére ugyanazon unalmas kérdésekre.

A leggyakrabban feltett kérdések listájának megszabadításával csökkentheti a támogatási csapatot komoly lassan. Gyorsan hivatkozhat a felhasználókra ehhez a listához, mert a látogatók maguk is megbotlakozhatnak vele, ezzel megtakarítva az e-mailekre való válaszadás nehézségeit..

Ennél is fontosabb, hogy egy kérdés feltevése és a válasz megvárása késlelteti a vásárlási döntést. Ezen idő alatt a potenciális ügyfél hidegbe kerülhet a vásárlás során – különösen akkor, ha impulzusos vásárlást vásárol -, vagy versenytársa támogatási csapatával szemben versenssé válhat, hogy meglátja, ki tudja először válaszolni, és lezárja az eladást..

Más szavakkal: a GYIK mindazt, amely az ügyfeleknek meg kell tudniuk a kezdő lépésektől kezdve, kevesebb munkát jelent és kevesebb további konverziót jelent. Mi mást tehetne kérdezni?

Ebben a bejegyzésben segítünk abban, hogy a GYIK szakaszokat felvegye webhelyére, bemutatva Önt a WordPress leggyakoribb GYIK-bővítményeire. Van ingyenes és prémium pluginek keveréke, tehát mindenkinek van valami – költségvetéstől függetlenül.

Nincs sorrendben felsorolva:

1. Végső GYIK (30 USD)

Az Ultimate FAQ plugin

Először megvan a megfelelő nevű Ultimate FAQ plugin. Használhatja lenyűgöző harmonika-stílusú GYIK szakaszok összeállításához, amelyek öt elrendezési stílusban találhatók: Alapértelmezés; színes blokkok; Blokk; lista; és az összes válasz megjelenik.

Még ennél is jobb, hogy az egyes elrendezések különféle stílusú lehetőségeket kínálnak. Testreszabhatja a színeket, betűkészleteket, ikonokat, méreteket és szegélyeket, lehetővé téve egy GYIK szakasz felépítését, amely illeszkedik a webhely többi részének színsémájához..

Az Ultimate FAQs plugin bemutató képernyőképe

Amikor a látogatók rákattintanak a kívánt kérdésre, a válasz megnyílik, harmonika stílusban.

Minden elrendezés jól néz ki, felsorolva a kérdéseket egymás után. Ha a látogató érdekli egy adott kérdést, akkor rákattinthat, hogy átkapcsolja a választ. Ez megakadályozza a felesleges „szövegfalat”, mivel a látogatók kiválaszthatják, amit olvasnak. (A nyilvánvaló kivétel az „összes válasz” elrendezése, amely alapértelmezés szerint megjeleníti az összes kérdést és választ.)

Természetesen minden jó GYIK-szakasznak meg kell válaszolnia a látogatók által feltett kérdéseket. Ennek kielégítésére a látogatók kérdéseket tehetnek fel a webhely elejéről – csupán annyit kell tennie, hogy hozzáadnak egy egyszerű rövid kódot webhelyéhez. Akár megnyithatja a padlót, hogy a látogatók válaszolhassanak a kérdésekre, egyszerűen csak rákattinthatnak az aktivált erre a praktikus kis funkcióra. Minden új kérdés vagy válasz benyújtásakor értesítést kap a WordPress rendszergazda számára.

Az űrlap képernyőképe, amellyel a látogatók kérdéseket tesznek fel

A látogatók kérdéseket tehetnek fel egy egyszerű űrlapon.

Amint a GYIK rész felépülni kezd, bizonyos kérdéseket prioritásként tehet megadni, ha a lista elejére húzza őket a drag and drop használatával. És annak érdekében, hogy a látogatók segítsenek navigálni a GYIK szakaszban, a bővítmény lehetővé teszi kategóriák, címkék és szerzők hozzárendelését minden kérdéshez.

Ha egy lépéssel tovább lépnek, a látogatók azonnal felkereshetnek egy kérdést, amelyre meg kell válaszolniuk az Ultimate FAQ keresési funkciójával. Ez valószínűleg a kedvencem a beépülő modul funkcióinak, mivel támogatja az automatikus kitöltésű kérdéscímeket és az AJAX-et a keresési eredmények visszatéréséhez anélkül, hogy az oldal frissíteni kellene..

Ha ez még mindig nem elég, akkor az Ultimate FAQ is integrálódik a WooCommerce-hez. Ez azt jelenti, hogy termékenként adhat hozzá GYIK-okat – ez egy jó módszer a vásárlók ellenállásának kiküszöbölésére és arra ösztönzi a látogatókat, hogy vegyenek bele merülést és nyissák meg pénztárcájukat..

A képernyőképe, amely bemutatja a WooCommerce és az Ultimate FAQ integrációját

Adjon hozzá egy GYIK fület bármely WooCommerce termékoldalhoz.

További hasznos funkciók közé tartozik a közösségi megosztási gombok, a sémajelölés a GYIK SEO-hoz és a GYIK-ek importálásának / exportálásának képessége.

Ha tetszik, amit lát, de nincs költségvetése erre, az Ultimate FAQ korlátozottabb verziója ingyenesen elérhető a hivatalos plugin-könyvtárból. A bővítmény Lite verziója néhány stílusbeállítási lehetőség nélkül érkezik, továbbá a látogatók nem tudnak kérdéseket feltenni / megválaszolni. A plugin azonban továbbra is az egyik leghatékonyabb ingyenes GYIK-bővítmény, ezért érdemes megnézni.

2. HTML5 reagáló GYIK (INGYENES)

A HTML5 adaptív GYIK-bővítmény

Ezután a mai első teljesen ingyenes lehetőségeink vannak: HTML5 érzékeny GYIK. És amint a neve is sugallja, ez a plugin mobilra optimalizált, biztosítva, hogy kisebb eszközökön is jól néz ki.

A beépülő modul lehetővé teszi a GYIK-kérdések és válaszok létrehozását egyéni üzenettípusként. Ezután minden kérdést hozzá kell rendelnie az egyik blogkategóriához.

A GYIK rész hozzáadása a webhelyéhez is rendkívül egyszerű. Csak másolja és illessze be egy egyszerű rövid kódot, majd adja hozzá a felvenni kívánt kategóriákat. És mivel egy kérdést több kategóriához rendelhet, akkor ugyanazok felbukkanhatnak a különféle GYIK-szakaszokban – tökéletesen azoknak a népszerű kérdéseknek a számára, amelyeket a látogatók újra és újra feltenek. Ezután a látogatók rákattintanak az olvasni kívánt kérdésekre, és a válaszok harmonikaként jelennek meg.

Az összes stílusstílus egy kényelmes képernyőn található. Innentől kiválaszthatja a felsorolás színét, betűméretét és a kérdések közötti különbséget. Kiválaszthat egy fejléc-típust a kérdés szövegéhez is – például H3 címkékkel mehet.

A képernyőképe a HTML5 Responsive FAQ konfigurációs képernyőjéről

Minden, amire szüksége van a GYIK rész tervezéséhez, egy helyen elérhető.

Akkor könnyű beállítani, de mi a helyzet a plugin által létrehozott GYIK szakaszokkal? Készen állnak a karcolásra? Szerencsére a válasz igen: nagyon jól néznek ki, főleg akkor, ha megfelelnek az Ön stílusának.

3. Arconix GYIK (INGYEN)

Az Arconix FAQ plugin

Az Arconix egy újabb fantasztikus ingyenes FAQ plugin, és a HTML5 Responsive FAQ mellett a kategóriában a legnépszerűbb. A beépülő modul is rövidkód-vezérelt, lehetővé téve, hogy a GYIK részt a webhely bárhol felvegye minimális zavarral.

A plugin támogatja a GYIK két típusát: A jQuery kapcsolót és a harmonikát. Azt is eldöntheti, hogy az összes választ alapértelmezettként jeleníti-e meg, vagy a látogatónak rá kell kattintania a hozzáféréshez.

Ahelyett, hogy kérdéseket rendelt volna a kategóriákba, az Arconix GYIK-nak be kell írnia a GYIK „csoportjait”, amelyek a tipikus WordPress-címkékhez hasonlóan működnek. Korlátlan számú csoportot csatolhat minden kérdéshez, ami azt jelenti, hogy a kérdések több GYIK-listán is megjelenhetnek. A GYIK szakasz konfigurálásához csak hozzá kell adnia a megjeleníteni kívánt csoportokat a rövid kódhoz.

A stílusbeállítási lehetőségek ritkák a gyakorlatban, de ha tisztán funkcionális GYIK-részt akar létrehozni egy ingyenes plugin használatával, akkor nem fog sokkal jobbat találni, mint az Arconix GYIK-et..

4. Tribulens GYIK (35 USD)

A Tribulent FAQ plugin

A Tribulent FAQ egy kiváló minőségű prémium FAQ beépülő modul. Számos fantasztikus funkcióval rendelkezik, amelyek jobb választást tesznek lehetővé, mint az ingyenes pluginok (feltéve, hogy 35 dollárod van a tartalékhoz).

Először: a bővítmény lehetővé teszi a látogatók számára, hogy kérdést tegyen fel a webhely elejéről (eldöntheti, hogy a látogatónak regisztrálnia kell-e a kérés előtt). Ezután minden egyes felhasználói beküldés bekerül a WordPress irányítópultjába, várva, hogy jóváhagyja, majd közzéteszi a választ. És ha megnyomja a közzétételt, a kérdező e-mail értesítést kap a válaszra mutatva.

Valójában a Tribulent GYIK legjobb tulajdonságainak többsége a végfelhasználók felé irányul. Például van egy praktikus keresési funkció, amely lehetővé teszi a látogatók számára a GYIK mélységének böngészését. A látogatók egy adott kategórián belül (vagy egész webhelyen) kereshetnek, és az algoritmus mind a kérdéseket, mind a válaszokat a keresési lekérdezéshez adja vissza.

A Tribulent GYIK szekciói a legjobbak között találhatók, gyönyörű, csúszó harmonikával. Rengeteg testreszabási lehetőség van, és válaszaihoz elegáns közösségi megosztási gombokat is felvehet.

5. FAQPlus (19 USD)

A FAQPlus bővítmény

Ha a GYIK-bővítmény kiválasztásának fő kritériuma a testreszabás, akkor ne keresse tovább a FAQPlus-t. Ez lehetővé teszi a GYIK hozzáadását, csak egy rövid kód beillesztésével, azaz a webhely bárhol megjeleníthető – ideértve a widget-tereket is.

Mint már említettük, a FAQPlus gazdag stílussal rendelkezik. 25 animációs effektus, több elrendezés, korlátlan színű és FontAwesome ikon található. Az egyes kérdésekre különféle stílusokat is alkalmazhat egyetlen GYIK szakaszban.

A képernyőképe, amely bemutatja a FAQPlus harmonikával kapcsolatos GYIK-ot

A harmonika stílusú GYIK gyönyörű stílusban büszkélkedhet.

Töltse ki a GYIK szakaszokat mindenféle gazdag tartalommal, beleértve a képeket és a videókat is – próbálja ki ezt, ha szeretné, hogy a válaszok könnyebben megemlíthetők legyenek. Mindegyik kérdést összegyűjtik egy GYIK listába, átsorolják a drag and drop használatával, majd hozzárendelnek egy egyedi rövid kódot.

Egy képernyőképet mutat be egy képet egy GYIK-en belül

Tegye a GYIK vonzóbbá a képeket és a videókat.

A látogatók kattintással vagy egyszerűen az egérrel mozgatva válaszokat válthatnak ki – állítsd be ezt a beállítást az ön ízlése szerint. És ha a GYIK szakaszokat néhány összetett egyéni elrendezésbe szeretné dolgozni, akkor a FAQPlus teljes mértékben kompatibilis a CodeCanyon legkeresettebb beépülő moduljával, a Visual Composer-rel..

Végső gondolatok

Ha sikeres webhelyet próbál létrehozni, akkor a GYIK szakasz lehet az a fogas, amelyből hiányzott. Ha tudja, hogy milyen információra van szüksége a látogatóknak, a GYIK meggátolhatja a vásárlók kifogásait – most semmi sem akadályozza meg abban, hogy bezárja az eladást.

Mint ilyen, egy rendkívül informatív és jól megtervezett GYIK rész egészséges hozamot eredményezhet – ezáltal rengeteg munka megtakarítást eredményezhet. Az összes ma bemutatott bővítmény könnyen használható és kiváló GYIK-eket építhet fel. Az egyetlen kérdés, amelyet valóban fel kell tennie magának: ingyenes vagy prémium?

Véleményem szerint a prémium általában a jobb választás, ha van rá költségvetése. A prémium szintű GYIK-bővítmények általában jobb tervezéssel és szélesebb testreszabási lehetőségekkel érkeznek, és támogatják a kiegészítő funkciókat – a leghasznosabb, az elsődleges látogatói kérdések és válaszok. És 40 USD alatti árak mellett csak egy vagy két további értékesítés azt jelenti, hogy a plugin már megfizette magát – egyáltalán nem rossz!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me