Atomic Blocks – Az egyik legjobb Gutenberg / WordPress Block plugin?

WordPress foglalkozik


A WordPress új alapértelmezett szerkesztőjeként 2018 decemberében elindított Gutenberg lehetővé teszi gyönyörű tartalom létrehozását tartalomblokkok segítségével – fejlécek, galériák, oszlopok, gombok, videók és egyebek lehetőségeivel..

WordPress felhasználók milliói telepítették a Klasszikus Szerkesztőt, így továbbra is használhatják a régi szerkesztőt tartalom létrehozásához. Számos weboldaltulajdonos azonban kezd felértékelni, mit tehet a Gutenberg. Ennek egyik oka a Gutenberg gyűjteménygyűjtemények egyre növekvő száma, amelyek további tartalomblokkok és további lehetőségek kínálatával bővítik azt.

Ebben a cikkben áttekintjük az Atomic Blocks-t – az egyik legjobb Gutenberg gyűjtemény-bővítményt, amely a WordPress.org-on elérhető..

Mit kínál az atomblokkok??

Az Atomic Blocks eredetileg Mike McAlister által kifejlesztett WordPress témavállalat, a StudioPress vásárolta meg, és a WordPress tárhelyszolgáltató cég, a WP Engine irányította (a Mike Array Themes üzletével együtt). A WordPress fejlesztői, Marcos Schratzenstaller és John Parris szintén hozzájárultak a bővítményhez.

Az atomblokkok ingyenesen letölthetők a WordPress.org webhelyről, vagy közvetlenül a WordPress adminisztrációs területén is telepíthetők..

A teleképítés jövője

A plugin aktiválása után megjelenik egy kezdő oldal. Alatta az elérhető blokkok listája.

Ezen az oldalon 11 blokk van felsorolva: Rács, konténer, cselekvésre ösztönzés, beszámoló, inline értesítés, megosztási ikonok, szerző profil, harmonika, testreszabható gomb, kupak, valamint távtartó és elválasztó.

Elérhető tartalomblokkok az atomtömbökben

Négy további blokk, amelyek nem szerepelnek az indulási oldalon, elérhetők a Gutenbergben: Elrendezések, haladó oszlopok, árképzés és hírlevél.

Az elrendezési blokk az oldal tetején található dedikált elrendezések gombból is kiválasztható.

Atomic Blocks List

Az indulási terület felsorolja a Gutenbergre és az Atomic Blocksokra vonatkozó általános kérdéseket és válaszokat.

Az atomblokkok első lépései

A MailChimp API kulcsot beírhatja az Atomic Blocks beállítások oldalra, amely akkor szükséges, ha hírlevél blokkot szeretne használni.

Atomic Blocks beállítások

Érdekes módon az Atomic Blocks támogatja a Google gyorsított mobil oldalai (AMP) projektjét, amelyet a mobil felhasználók számára készült webhelyek fejlesztésére hoztunk létre..

Az Atomic Blocks még az pluginként szerepel az AMP for WordPress oldalon, mivel az Atomic Blocks támogatja az egyes blokkokba épített AMP-t.

Elrendezések létrehozása atomos blokkokkal

Az Atomic Blocks előre megtervezett szakaszokat és elrendezéseket tartalmaz az oldalak alakításához.

Az elrendezésválasztót az egyes oldalak tetején található blokklistából vagy az elrendezés gombból lehet választani, és jelenleg nyolc szakasz és négy elrendezés található.

Vannak szakaszok fejléc, szolgáltatások (három és négy oszlop), média és szöveg, szöveges lista és kép, csapattagok, ajánlások és elérhetőségek térképpel.

Elrendezés választó

Két terméklevezető formaterv érhető el elrendezésként, és van egy terv vállalkozások számára, egy másik pedig szabadúszók számára.

A termékindítás elrendezése

A konténerblokk felhasználható több különálló blokk elhelyezésére egy tartályba, amely felhasználható szakaszok készítésére a webhelyén. Ezután meghatározhatja az adott szakasz párnázatát, a margókat, a háttér színeit és a képeket.

Mindig úgy találtam, hogy az alapértelmezett Gutenberg oszlopblokk frusztráló, mivel automatikusan alapértelmezés szerint két oszlop lesz, és ezt követően módosítania kell a blokkot további oszlopok hozzáadásához..

Az Atomic Blocks jobban kezeli a dolgokat – ha az oszlopblokkot választja, akkor egy-hat oszlop közül választhat, és ha kettőt, háromt vagy négyet választ, akkor olyan elrendezést választhat, amely különböző szélességben mutatja őket..

Atomenergia blokkok

Az Atomic Blocks jelentősen nagyobb irányítást biztosít az elrendezések felett, mint az alapértelmezett Gutenberg szerkesztő, de nagyon szeretném látni, ha a fejlesztők az elrendezési rendszerükre épülnek, és további szakaszokat, több elrendezést, valamint további oszlop- és sorszerkezeteket vezetnek be..

A tartalom blokkjai

Az elrendezés, a tároló és az oszlop blokkok a tartalom területén jelennek meg, amikor új blokkot adnak hozzá.

Elrendezés gombok

A fennmaradó 12 blokk felhasználható a tartalom javítására.

Az alábbi képernyőképen példát láthat a cseppsapkára, a beszámolóra, a távtartóra és az értesítő blokkokra. Mindegyik egyszerűen használható, és minden blokkhoz jó választási lehetőségek vannak, amelyek segítenek a szöveg és a színek módosításában..

A tartalom stilizálása az atomblokkokkal

A feladás és az oldal rácsblokkja hasznos, és lehetővé teszi, hogy kiválassza az oszlopok számát a megjelenítendő üzenetek számára, a megjelenő postai kategóriákat és a kivonat hosszát. A metainformáció be- és kikapcsolható.

Bejegyzések és oldalrács

Az árazási táblázati blokk egy szép kiegészítés. Minden termékhez meghatározhatja a címet, a leírást, az árat, a több funkciót és a Buy it gombot. Csak annyit kell tennie, hogy kattintson a szerkeszteni kívánt részre.

Az asztal minden részéhez rendelkezésre állnak szín- és párnázási szakaszok.

Az árazási táblázati blokk

Egy másik hasznos blokk a cselekvésre ösztönző blokk. Ezt felhasználhatja hírlevél reklámozására vagy egy új termék javítására.

Egyszerű kialakítást fogad el: Cím, leírás és gomb. A gomb összekapcsolható, és módosíthatja a színeket, és akár háttérképeket is hozzárendelhet.

Felhívás cselekvésre

Összességében lenyűgöznek a kínált blokkok.

A blokkdiagramok jól néznek ki, könnyen kezelhetők és számos stílusbeállítással rendelkeznek.

Az Atomic Blocks téma

Az Atomic Blocks fejlesztői kiadtak egy ingyenes, azonos nevű WordPress témát is, amelyet a Gutenberg és az Atomic Blocks plugin használatához terveztek..

Az Atomic Blocks téma minimális kialakítású. A WordPress téma testreszabón belül van néhány lehetőség a témára, de a legtöbb más WordPress témához képest ez meglehetősen korlátozott.

Atomic Blocks téma

A testreszabón keresztül beállíthatja a tartalomterület szélességét, hozzáadhat egy keresősávot a navigációs menübe, kiválaszthatja a betűtípust és a méretet, és megváltoztathatja a lábléc címkét.

Az Atomic Blocks téma megfelelhet azoknak, akik minimális blogelrendezést szeretnének, de ez nem elég ahhoz, hogy kitűnjön a tömegből.

Végső gondolatok

A WordPress.org webhelyen számos Gutenberg gyűjtemény-bővítmény található, de az Atomic Blocks joggal tekinthető az egyik legjobb.

Előre meghatározott szakaszai és elrendezése, valamint a sokoldalú oszloprendszere javítják azt a területet, ahol Gutenberg hiányzik. Számos, a tartalommal kapcsolatos blokk is létezik, és ezek mindegyike átadja a stílus irányítását.

Arra bátorítom, hogy nézd meg magadnak az atomblokkokat, hogy teljes mértékben megértsék, mit tudnak tenni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me