A legjobb WordPress-bővítmények dinamikus táblázatok és grafikonok készítéséhez

WordPress foglalkozik


Ha további hitelességet szeretne hozzáadni hozzászólásaihoz, minél több adatot szolgáltat, annál jobb.

Ez azonban felveti a kérdést, hogyan lehet ezeket az adatokat a legjobban bemutatni. A számadatok és statisztikák végtelen felsorolása megnehezíti a felhasználókat, hogy megértsék az üzenetet, és természetesen unalmas! Az emberek többsége könnyebben emészthetővé teszi az adatokat, amikor azokat vizuális formátumban, például grafikonok és diagramok formájában nyújtják be.

Annak ellenére, hogy a növekedés növeli az ön tekintélyét és hitelességét, a vizuális adatok hozzáfűzése a hozzászólásokhoz, grafikonokhoz és diagramokhoz a legtöbb webmester figyelmen kívül hagyja. Ha lát egy grafikont, ez általában csak egy behelyezett kép, nem pedig egy dinamikus.

Most egy kép használata továbbra is átjuttatja üzenetét, és rendben van, ha soha nem tervezi az adatok frissítését. Ha azonban a számok megváltozhatnak, vagy ha a legfrissebb adatokat hozzá akarja adni, amikor elérhetővé válnak, ez a taktika egyszerűen nem fog működni. Ehhez létre kell hoznia egy dinamikus grafikont.

Szerencsére számos fantasztikus plugin áll rendelkezésre, amelyek egyszerűsítik a csodálatos, dinamikus grafikonok és diagramok készítését. Ha arra keres módot, hogy növelje az értékesítést, ha valamilyen adatot is felvesz a hangmagasság biztonsági másolatához, akkor ellenőrizze ezeket.

1. WordPress táblázatok – INGYENES

A WordPress Charts egy egyszerűen használható grafikonmegoldás, amely ingyenesen letölthető. A Chart.js és a HTML5 felhasználásával hoz létre animált diagramokat.

Hat diagram érhető el: kördiagram, fánkábel diagram, sarki diagram, sávdiagram, vonaldiagram és radardiagram, és beillesztheti azokat weboldalára rövid kódok segítségével vagy egy widget segítségével.

A rövid kódok területe a Média menü alatt található a WordPress rendszergazda területén. Példa a rövid kódokra az egyes diagramtípusokhoz, és alul egy tucat rövidkód-attribútum felsorolása, amelyek felhasználhatók a diagramok felépítéséhez.

A WordPress Charts rövid kódjai

A táblázatok fantasztikusnak tűnnek: Gyorsan töltődnek fel, és első berakodásuk alatt animálódnak, így az oldal nagyon profi.

A diagram bármely aspektusának megváltoztatásához egyszerűen módosítania kell az értékeket és az attribútumokat a rövid kódban.

A WordPress diagramok a sarki terület diagramja

Ha egyszerű diagrammegoldást keres, a WordPress diagramok jó lehetőség, mivel az alapdiagramok szellőzést teszik lehetővé.

Azoknak, akik összetettebb táblázatokat szeretnének hozzáadni, a rövid kódok rendszerét és az opciók hiányát kissé frusztrálónak találhatják, ezért azt javaslom, hogy keressen fejlettebb megoldást..

Letöltés / hivatalos webhely

2. Megjelenítő – INGYENES / £ 57 plusz

A Visualizer sokoldalú diagramok és táblázatok megoldása a ThemeIsle-től.

Az ingyenes verzióban táblázatokat, kördiagramokat, vonaldiagramokat, területdiagramokat, földrajzi táblázatokat, oszlopdiagramokat, oszlopdiagramokat és szórtáblákat hozhat létre..

Ha a WordPress klasszikus szerkesztőt használja, akkor az eszközsoron megjelenik egy gomb a Visualizerhez; Gutenberg használatakor a Visualizer elérhető lesz a fő blokk menüben. Győződjön meg arról, hogy a „Visual Editor” mód mindkét beállítást kiválasztotta, hogy megjelenjen a Visualizer gomb.

megjelenítő

Sajnos, amikor Gutenberg-et használtam, nem tudtam létrehozni egy új diagramot. Át kellett válnom a Klasszikus Szerkesztőbe, hogy megnézhessem az elérhető táblázatokat.

Furcsa módon beszúrhat olyan táblákat, amelyeket korábban készített, amikor a Gutenberg aktiválva van – egyszerűen nem hozhat létre új.

Gutenberg a megjelenítőben

A Klasszikus Szerkesztőre váltás esetén az összes diagramopciót megtekintheti – beleértve a prémium diagramopciókat is, amelyek az ingyenes verzióban nem érhetők el.

Megjelenítő diagram beállításai

Az adatokat a táblázathoz vagy a diagramhoz CSV-fájlból lehet feltölteni. Ezt közvetlenül feltöltheti, vagy URL-ről importálhatja.

Megjelenítő oszlopdiagram

A Visualizer prémium verziója évente 57 £ -ért kapható. További négy diagramtípust ad hozzá: Gauge, gyertyatartó, idővonal és combo.

A prémium verzió egyik legmenőbb tulajdonsága az a lehetőség, hogy táblázatokat készítsen hozzászólásokból, oldalakból és más egyedi postai típusokból. További lehetőségek állnak rendelkezésre a diagramok számára is, és ez hozzáteszi a funkciót a privát diagramok létrehozásához és a felhasználók számára a diagramok szerkesztéséhez.

Noha a Visualizer prémium verziója számos hasznos lehetőséget kínál, gyanítom, hogy a WordPress legtöbb felhasználója elégedett lesz az ingyenes verzióban elérhető funkciókkal..

Letöltés / hivatalos webhely

3. Könnyű táblázatok – INGYEN

Az Easy Charts egy ingyenes diagramok megoldása, amelyet az uvCharts Javascript könyvtár segítségével fejlesztettek ki.

Összesen 12 diagramtípus érhető el: oszlopdiagram, halmozott sávdiagram, fokozatos sávdiagram, oszlopdiagram százalékban, területdiagram, halmozott területdiagram, százalékos területdiagram, vonaldiagram, kördiagram, fánk diagram, sarki diagram és vízesés diagram.

A táblázatokat egyéni üzenettípusként adják hozzá, és az adatokat egy testreszabható táblán keresztül adják hozzá, amely lehetővé teszi a számok könnyű megváltoztatását. Oszlopok és sorok egyetlen kattintással hozzáadhatók.

Megjelenik a diagram rövid kódja. Ha úgy tetszik, diagramokat beszúrhat a szerkesztő oldal Easy Charts gombjával, és egyszerűen kiválaszthatja a beilleszteni kívánt diagramot..

Adatok hozzáadása az egyszerű táblázatokhoz

Mindaddig, amíg az adatokat mentette, láthatja a diagram előnézetét.

Ha megváltoztatja a diagramtípust a konfigurációs területen, majd újra elmenti a diagramot, láthatja, hogy az adatai hogyan néznek ki mind a 12 diagramtípusban.

Diagram előnézete

Hihetetlen a könnyű táblázatokban elérhető testreszabási lehetőségek száma. A diagram minden szempontja módosítható – legyen szó stílusról, margókról, címkékről, tipográfiaról vagy feliratokról.

Diagram konfiguráció

Nincs elérhető az Easy Charts általános beállításterülete, de van egy információs oldal, amely olyan funkciókat részletez, mint például a felhasználók képessége arra, hogy diagramokat képeként töltsenek le..

Rengeteg opcióval, 12 diagramtípussal és több előre elkészített színes sémával az Easy Charts nagyszerű választás.

Letöltés / hivatalos webhely

4. WordPress grafikonok & Táblázatok – INGYENES

A HTML5, a Vue.js Javascript keretrendszer és a Chart.js, WordPress Graphs segítségével fejlesztették ki & A Diagramok egy egyszerű megoldás, amely nyolc diagramtípust támogat.

A rendelkezésre álló diagramtípusok a kördiagram, fánkábra, poláris diagram, sávdiagram, vonaldiagram, radardiagram, buborékdiagram és szórtdiagram.

Ha a klasszikus szerkesztő aktiválva van, akkor megjelenik a „Grafikon beszúrása” gomb a szerkesztő eszköztárán. Sajnos, amikor a Gutenberg aktív, nincs elérhető blokk a WordPress Graphs számára & Charts. Ez nyilvánvalóan egy probléma, amelyet meg kell oldani, mivel Gutenberg alapértelmezés szerint aktív a WordPressben.

WordPress grafikonok és diagramok gomb

Amikor rákattint az ‘Grafikon beszúrása’ gombra, meghívást kap egy grafikon felvételére. Ezután kiválaszthatja a használni kívánt grafikon típusát.

Diagram kiválasztása

Szeretem, hogy a plugin hogyan adhat adatokat diagramhoz. Adat hozzáadásakor, címkék meghatározásakor vagy a színek megváltoztatásakor a módosításokat azonnal frissítik a jobb oldali diagram előnézetében. Ebben a tekintetben a WordPress testreszabási módszeréhez hasonlóan működik.

Ha kész, a diagram rövid kóddal beillesztésre kerül a tartalom területére. Bármikor visszatérhet és szerkesztheti diagramjait, ha újra kattint a „Grafikon beszúrása” gombra. A képernyőn megjelenik a létrehozott diagramok listája.

Poláris ábra

WordPress grafikonok & A diagramok jó alternatíva a WordPress táblázatok számára. Ez egy alapvető plugin, amely nem engedi megváltoztatni a létrehozott diagramok típusát, és nem teszi lehetővé az adatok feltöltését CSV-fájlokon keresztül..

E korlátozások ellenére könnyű javasolni a WordPress grafikonokat & Diagramok mindenkinek, aki csak egyszerű diagramokat és grafikonokat szeretne hozzáadni tartalmához. Remélhetőleg a jövőben támogatást fognak adni a Gutenberghez.

Letöltés / hivatalos webhely

5. Érzékeny táblázatok – 16 USD

A Responsive Charts egy megfizethető diagrammegoldás, amely lehetővé teszi hét animált diagramtípus létrehozását.

Minden diagramot a Charts.js használatával hozunk létre. A hét diagramtípus: kördiagram, fánkábra, sávdiagram, vonaldiagram, poláris diagram, radardiagram és a bootstrap folyamatjelző sávok.

A diagramok beilleszthetők a tartalomba rövid kódok segítségével, vagy közvetlenül az oldalsablonokba a PHP használatával. A diagrambeállítási területen megnevezheti a diagramot, kiválaszthatja a diagram típusát és meghatározhatja a diagram szélességét.

Van egy nagy stílusbeállítási terület, több tucat lehetőséggel is. Innentől megváltoztathatja a margót, a párnázatot, a tipográfiát és a színeket.

Diagrambeállítások és stílusbeállítások

Az adatok manuálisan beilleszthetők az oldal aljára, több adatkészletben.

Ha úgy tetszik, adatokat feltölthet közvetlenül egy CSV-fájlon keresztül. A CSV-sablon segítséget nyújt abban, hogy megnézze, hogyan lehet az adatokat a feltöltés előtt rendezni.

Adatkészletek

Sajnos a diagram létrehozásának előnézete nem lehetséges. Be kell helyeznie a rövid kódot a tartalom területére, hogy megtekinthesse és megtekinthesse az elvégzett módosításokat.

Szerencsére a weboldalába beillesztett diagramok jól néznek ki.

Példák az érzékeny diagramokra

Noha nem tölthető le ingyenesen, a 16 dolláros áron a Responsive Charts meglehetősen megfizethető megoldás. Nagyon sok hasznos stílusmóddal rendelkezik, és nagy mennyiségű adatot tölthet fel CSV-fájlokkal.

Ne felejtsd el ellenőrizni a Responsive Charts rendszergazdai bemutatóját, hogy jobban megértsék, mi a bővítmény.

Letöltés / hivatalos webhely

6. amCharts: Táblázatok és térképek – INGYEN

A cikk többi pluginjával összehasonlítva az amCharts: Charts and Maps inkább a WordPress haladó felhasználókra irányul, mint a kezdők. A bővítményt a diagramok és térképek Javascript szolgáltatása fejlesztette ki, amCharts.

Kilenc típusú diagram érhető el: XY diagram, kördiagram, szeletelt diagram, sankey diagram, radar diagram, mérő diagram, akkord diagram, fa térkép és térkép.

A beépülő modul beállításainak területén kiválaszthatja, hogy az erőforrásokat távolról vagy lokálisan tárolja-e. Egyéni erőforrásokat is hozzáadhat a Javascript könyvtárak meglévő kiterjedt listájához.

amCharts Beállítások

Minden diagramtípushoz meghatározhatja az alapértelmezett Javascript erőforrás könyvtárakat, a HTML és a Javascript fájlokat. Ezeket a beállításokat kiindulási pontként fogják használni a kiválasztott új diagramokhoz. Ezután módosíthatja az adatokat, ahogy tetszik.

amCharts diagram alapértelmezés

Miután megtudta, hogyan működik, értékelni fogja, milyen erős lehet az amCharts.

A diagramot bármikor megváltoztathatja az egyik típustól a másikig, de ne feledje, hogy ha ezt megteszi, az összes erőforrás mezőben, a HTML mezőben és a Javascript mezőben visszatér azokhoz a beállításokhoz, amelyeket a plugin főbeállítási oldalán megadott az adott diagramtípus.

Sankey-diagram

Nézze meg az amCharts: Táblázatok és a Térképek szolgáltatást, ha Ön haladó felhasználó, aki nagyobb irányítást szeretne a használt Javascript könyvtárak felett.

Ha a fő amCharts szolgáltatást használja, akkor nézd meg a Rami Yushuvaev amCharts Embed WordPress beépülő modulját is, amely lehetővé teszi a beépített modullal létrehozott diagramok beágyazását..

Letöltés / hivatalos webhely

7. M ábra – INGYENES

Az M Chart egy ingyenes WordPress plugin, amely lehetővé teszi a Chart.js vagy a Highcharts könyvtárak használatát.

Az általános beállítások oldalon eldöntheti, hogy a diagramok előnézete megtörtént-e, és megengedett-e a diagramok távoli beágyazása.

Csak négy diagramtípus érhető el: vonaldiagram, oszlopdiagram, oszlopdiagram és kördiagram.

M ábra beállításai

Az adatokat könnyen beillesztheti a diagramba, ha értékeit hozzáad egy táblázathoz. Egyszerűen kattintson duplán egy cellára, majd adja meg az adatokat.

Ha úgy tetszik, adatokat tölthet fel CSV-fájl segítségével.

A diagram adatok CSV-fájlba történő exportálására is lehetőség van. Ez egy nagyszerű szolgáltatás, és hiányzik a legtöbb többi diagram-bővítményből.

M ábra adatai

A diagram előnézete jelenik meg az adat szakasz alatt. Ha megváltoztatja a diagramtípust az előnézeti terület alatti szakaszban, az előnézet automatikusan frissül.

M ábra előnézete

A diagram magassága meghatározható, és kiválaszthatja a jelmagyarázat megjelenítését.

Minden tengelyhez hozzáad egy címet, és kiválaszt egy egységet. Több tucat típusú egység közül választhat, beleértve a távolságot, a pénznemet, a webhely forgalmát és egyebeket.

M Chart Data Settings

Az M Chart egy nagyszerű ingyenes diagrammegoldás. Könnyű adatot hozzáadni és a kitöltött táblázatokat rövid kódok segítségével beilleszteni a tartalomba.

Úgy érzem, hogy mivel csak négy típusa van, előbb megnézheti néhány alternatív diagrammegoldást.

Letöltés / hivatalos webhely

8. UberChart – 30 USD

A 30 dolláros kiskereskedelem mellett az UberChart egy fejlett diagrammegoldás, amely diagramonként 240 testreszabható beállítást és adatsoronként 30 testreszabható lehetőséget kínál..

Összesen tíz diagramtípus érhető el: vonaldiagramok, területdiagramok, sávdiagramok, vízszintes sávdiagramok, kördiagramok, fánkábrák, radardiagramok, sarki térképek, szórtábrák és buborékdiagramok.

Bármely létrehozott diagram könnyen módosítható később, egy gombnyomással. A diagramok ismétlődhetnek, és felhasználhatják azokat új sablonok sablonjaként.

Meglévő diagramok

Az adatokat egy CSV-fájl segítségével importálhatjuk, vagy másolhatjuk és beilleszthetjük közvetlenül az adatterületre egy táblázatkezelő szoftverből, például az Excelből.

Rengeteg stílus van, beleértve a párnázatot, a margókat, a színeket, a sugárhosszt és így tovább. A diagram előnézete megjelenik a beállítások oldalának szívében.

Új diagram készítése

Sok felhasználó csak az alapértelmezett stílusbeállítást fogja használni, de ha testre szeretné szabni a diagramterveket, mindent megváltoztathat az eszköztippekből és a címektől a diagram legendáig..

Rácsvonal beállításai

Több száz lehetőséggel, diagramtípusok széles választékával, több nyelv és a WordPress többoldalú támogatásával az UberChart az egyik legjobb ma rendelkezésre álló diagrammegoldás..

Nézze meg az UberChart példák oldalát, hogy megtekintse a plugin segítségével létrehozható diagramok és grafikonok minőségét.

Letöltés / hivatalos webhely

9. WP táblázatok és grafikonok – INGYENES

Utoljára a listánk az ingyenes plugin WP táblázatok és grafikonok listáján. Ez az alapvető plugin hat diagramtípust támogat: kördiagram, poláris diagram, fánk diagram, vonaldiagram, sávdiagram és radardiagram.

Csak annyit kell tennie, hogy hozzáadja a címeket és a hozzájuk tartozó adatokat, majd kattintson a létrehozás gombra.

WP táblázatok és grafikonok

Amikor rákattint a létrehozás gombra, a diagram előnézete jelenik meg a rövid kód mellett, amelyet be kell helyeznie az oldalra a diagram megjelenítéséhez..

Később a diagram gyors szerkesztésével egyszerűen módosíthatja az értékeket a rövid kódban.

A WP diagramok és grafikonok előnézete

A WP táblázatok és grafikonok szégyenteljesen alapvetőek. Nincs külön beállítási oldal, nincs olyan oldal, amely felsorolja a korábban létrehozott diagramokat, és nincs mód a használt színek megváltoztatására.

Ha elfogadja a kínált testreszabási lehetőségek korlátozott sorozatát, akkor értékelni fogja, hogy a bővítmény milyen gyorsan és egyszerűen használható.

Letöltés / hivatalos webhely

Tisztelt említések

Számos WordPress beépülő modul elmaradt abban, hogy felvegyék ebbe a listába.

Noha a fent említett pluginokat általában jobbnak tartom, nagyra értékelem, hogy mindenkinek a helyzete eltérő, ezért érdemes átnézni néhány olyan megoldást, amely nem eredményezte a kivágást.

A Ninja és az Infogram táblázatok két olyan megoldás, amelyeket érdemes megnézni. Nem végezték el a végső vágást, mert használatához be kell jelentkeznie egy külső szolgáltatásra.

Úgy gondolom, hogy jobb, ha a diagramokat a saját WordPress adatbázisában tárolja, ezért vonakodtam bevonni minden olyan megoldást, amely működéséhez harmadik fél szolgáltatására támaszkodott. Ha nem bánja egy külső szolgáltatás igénybevételével, nagyon ajánlom ellenőrizni őket.

Charts Ninja

Az egyik WordPress-bővítmény, amely tetszett, az iChart volt. Ez egy egyszerű diagrammegoldás, amely hat diagramtípust kínál: vonaldiagramok, sávdiagramok, radardiagramok, sarki tér diagramok, kördiagramok és fánk diagramok.

Egy másik megfelelő megoldás a Chartli. 25 dollár áron vásárolva, ez a WordPress számára elérhető egyik legelegánsabb diagram és grafikon plugin, és 15 diagramtípussal büszkélkedhet..

Sajnos egyik beépülő modul sem teszi lehetővé a diagramok vagy grafikonok szerkesztését a létrehozásuk után, és az adatokat a rövid kóddal sem módosíthatja..

Emiatt nehéz ajánlani őket, mivel a diagram elkészítésének szakaszában elkerülhetetlenül előfordulhatnak hibák.

Diagram létrehozása az iChartban

Ha gravitációs űrlapokat használ, nézd meg a MaxiCharts alkalmazást. A beépülő modul diagramok létrehozására szolgál űrlap-beküldésekből és CSV-fájlokból.

A Blazing Charts beépülő modul lehetővé teszi diagramkódrészletek létrehozását a népszerű Javascript könyvtárakból. A haladó felhasználók számára ez hasznos lehet, ám a kezdőknek és a középhaladó felhasználóknak ez nem felhasználóbarát.

Ha elsősorban táblázatokat kíván létrehozni, majd azokat táblázatokkal és grafikonokkal kiegészíteni, van néhány lehetőség.

A TablePress, amely a WordPress legnépszerűbb asztali megoldása, rendelkezik a Chart Extension nevű kiterjesztéssel, amely a Chartist.js használatával reagáló diagramok létrehozására szolgál az asztalokból.

A Supsystic Data Tables Generator professzionális verziója, amely már 39 USD-tól elérhető, diagramok és diagramok készítését teszi lehetővé az asztali adatokból. Ez egy hatékony módszer a meglévő táblázatok fejlesztésére.

Végső gondolatok

Arra biztatom Önt, hogy próbálja ki a jelen cikkben részletezett diagramok és grafikonok pluginjait, és nem kétséges, hogy kellemesen lepni fogod, mennyire egyszerűek ezek használata.

Ha arra törekszik, hogy az alaptáblázatokat és -diagramokat hozzáadja a webhelyéhez, azt javaslom, hogy használjon akár WordPress-táblázatokat, akár WordPress-grafikonokat & Diagramok vagy WP diagramok és grafikonok.

A megjelenítőt könnyű ajánlani. Ugyanolyan egyszerűen használható, mint a fentebb említett megoldások, de lehetővé teszi az adatok CSV-fájlokon keresztül történő importálását is.

A haladó felhasználók számára az amCharts: diagramok és a térképek hasznosak lesznek, de másoknak kerülniük kell ezt.

Ha az opciók és a stílus testreszabása prioritás az Ön számára, javaslom az Easy Charts vagy az UberChart használatát. Mivel az Easy Charts 100% -ban ingyenesen letölthető és használható, ezért ösztönözném, hogy először nézzen meg.

Mint mindig, minél több tesztelést végezzen, mielőtt megoldást választana az élő webhelyhez. Ennek megkönnyítése érdekében azt javaslom, hogy keressen olyan webhelyeket, amelyek példaként tartalmazzák a CSV-fájlokat. Ezek a mintafájlok segíthetnek a táblázatok és diagramok kitöltésében mintaadatokkal, hogy jobban megértsék, mi a pluginok.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me