A kilenc legfontosabb beépülő modul a WordPress alapértelmezett keresési funkciójának javításához (2020)

WordPress foglalkozik


Lehet, hogy a WordPress az egyik legteljesebb tartalomkezelő rendszer, amely manapság elérhető, de ez nem azt jelenti, hogy tökéletes. Még számos olyan terület van, ahol a szoftvert tovább lehetne fejleszteni – és egy ilyen terület a keresés.

Óvatosan fogalmazva: a keresés nem olyan terület, ahol a WordPress kiemelkedik.

Amikor a felhasználó beír egy keresési kérelmet, az alapértelmezett WordPress keresőmotor gyakran visszaad olyan tartalmat, amely irreleváns vagy elavult. A látogatók nem szűkíthetik keresésüket bizonyos kategóriákra vagy kulcsszavakra, és nem is láthatják a kiemelt kifejezéseket a keresési eredmények között. A taxonómiák, az egyedi postai típusok vagy az egyedi mezők sem támogatják natív módon.

Szerencsére számos WordPress keresési plugin rendelkezik ezekkel a korlátozásokkal.

A keresési bővítmények tovább fejlesztik vagy kicserélik az alapértelmezett WordPress keresőmotort, hogy relevánsabb keresési eredményeket és jobb felhasználói élményt biztosítsanak a látogatók számára. Ez segít a látogatóknak a kívánt tartalom gyorsabb megtalálásában, ami csökkenti a webhelyek visszafordulási arányát és növeli a forgalmat.

De a piacon lévő sok plugin miatt hogyan tudja mit választani? Ebben a cikkben kilenc legjobb WordPress bővítményt fogok megnézni, amelyek javítják a webhelyén a keresést, így kiválaszthatja az Ön számára megfelelőt.

1. Jetpack keresés – 25 font plusz

Több mint ötmillió aktív telepítéssel a Jetpack az egyik legnépszerűbb WordPress plugin, amely manapság elérhető. És olyan funkciókkal, mint a brutális erővédelem, a weboldal statisztikái, a korlátlan képtárhely és még sok más, könnyen belátható, miért.

Az Automattic a Jetpack-et alkalmazta más prémium szolgáltatásainak népszerűsítésére. A személyes Jetpack terv havonta 3 font, napi automatikus biztonsági mentéseket ad hozzá, míg a havi 8 font prémium csomag hozzáadja a rosszindulatú programok beolvasását, a Google Analytics és a PayPal integrációját..

Haladjon tovább a professzionális tervhez, havonta 25 £ -on, és több mint 200 prémium WordPress-témához, valamint a Jetpack Search-hez hozzáférhet. Az Elasticsearch támogatásával a Jetpack Search felváltja a WordPress alapértelmezett keresési funkcióit, hogy jobb minőségű eredményeket biztosítson..

Jetpack keresés

A Jetpack Search számos módon javítja a keresést. Több millió kérdést támogat, valós időben indexeli a tartalmat, és azonnal megjeleníti a keresési eredményeket.

Az egyik szolgáltatás, amely sok embert meggyőzött a Jetpack Search használatáról, a szűrők támogatása. Ez lehetővé teszi a weboldal felhasználói számára, hogy címkék, kategóriák, egyedi taxonómiák, szerzők, dátumok és postai típusok szerint szűrjenek.

Testreszabhatja a keresési algoritmust is, és nincs korlátozás arra, hogy hány keresést hajtanak végre, vagy hogyan használja az Elasticsearch API-t.

A Jetpack Search használatához frissítenie kell a Jetpack Pro alkalmazást. Számos olcsóbb keresési alternatíva létezik, de a pro csomag kiváló ár-érték arányt kínál, ha prémium témákhoz, fejlett biztonsági szkenneléshez és valós idejű biztonsági mentésekhez is hozzáférésre van szüksége.

Hivatalos honlap | Plugin letöltési oldal

2. SearchWP – 99 USD plusz

A SearchWP egy fantasztikus keresési megoldás a WordPress számára, amely tökéletesen integrálódik sok olyan népszerű WordPress pluginhoz, mint a WooCommerce, a bbPress, az Easy Digital Downloads, az Advanced Custom Field és még sok más.

Míg a Jetpack Searchnek csak néhány szűrési lehetősége van egy widget segítségével, addig a SearchWP sokkal több ellenőrzést biztosít a felhasználók keresésében az Ön webhelyén. Adhat különleges súlyt a típusattribútumok, taxonómiák és az egyéni mezők közzétételéhez. Meghatározhatja a keresési szabályokat is, kizárhatja az egyes tartalmakat, és a pontos kifejezés egyezése helyett a kifejezés kulcsszóját is felhasználhatja.

A SearchWP natívan támogatja a népszerű e-kereskedelem bővítményeket, és integrálódik az egyéni metaadatokhoz és dokumentumokhoz, például PDF-ekhez, szöveges és irodai dokumentumokhoz. Több keresőmotort is létrehozhat a webhely különféle területein.

A SearchWP beállításai

A SearchWP fejlesztői lehetővé teszik az ügyfeleknek, hogy meghatározzák, milyen funkciókat aktiválnak egy kiterjesztési rendszer segítségével. Az írás idején 28 szabványos kiterjesztés, négy profi kiterjesztés és két ingyenes, harmadik féltől származó bővítmény volt (amelyek közül az egyiket a FacetWP fejlesztette ki. A Live Ajax Search kiterjesztés letölthető a WordPress.org oldalról, és a SearchWP-vel vagy anélkül használható..

A SearchWP szokásos licencének ára 99 dollár. Hozzáférést biztosít mind a 28 szabványos bővítményhez, valamint támogatást és frissítéseket nyújt egy webhelyre egy évre. A szokásos kiterjesztések tartalmazzák a keresési kifejezések kiemelésének lehetőségét, a kifejezések szinonimáit a hasonló szavak és kifejezések csoportosításához, valamint a keresési űrlapok üzenetben és oldalakon történő megjelenítéséhez használt rövid kódokat..

Az évi 149 dolláros prof licenc vitathatatlanul jobb értéket kínál, mivel öt webhelyre növeli a felhasználást, és hozzáférést biztosít minden profi kiterjesztéshez. Az ügynökségek érdeklődhetnek a pro plus licenc évi 299 dollár mellett, amely megszünteti a használati korlátozásokat.

A négy profi kiterjesztés a WooCommerce Integration, a kapcsolódó tartalom, az átirányítás és a metrika. A metrikus kiterjesztés a SearchWP egyik legjobb tulajdonsága, mivel láthatja, hogy a látogatók mit keresnek, és így felhasználhatja ezeket az információkat a tartalomstratégiájában..

Kétségtelen, hogy a SearchWP az egyik legjobb WordPress-felhasználók számára elérhető keresési bővítmény. Azt javaslom, nézd meg.

Hivatalos honlapján

3. Relevanssi – INGYENES / £ 94.90 plusz

A Relevanssi az egyik legnépszerűbb WordPress keresési megoldás a piacon. A neve abból a célból származik, hogy segítsen a WordPress felhasználóknak a keresési eredményeket relevancia alapján megjeleníteni.

A plugin ingyenes verziója tele van olyan szolgáltatásokkal, amelyek lehetővé teszik a keresési kifejezések kiemelését, a részleges szavak fuzzy illesztésének használatát, valamint a kifejezések és idézetek keresését. A felhasználók megjegyzéseket, címkéket, kategóriákat, egyedi mezőket, taxonómiákat és egyéni hozzászólástípusokat is kereshetnek. A hasznos „Arra gondoltál?” Funkció a látogatók számára is javaslatokat ad.

A WordPress több webhelyen keresztüli támogatása mellett a Relevanssi sok népszerű WordPress bővítményt támogat, mint például a bbPress, WPML és a Members.

Relevanssi keresési lehetőségek

A Relevanssi prémium verziója sokféle módon javítja a bővítményt. Hozzáteszi a melléklet és a PDF-tartalom indexelését, az al-oldalak közötti keresést, valamint a felhasználói profiloldalak és a taxonómia kifejezések oldalak indexelését és keresését..

Ezenkívül beállíthatja az egyes üzenettípusok súlyát és a taxonómiát a keresési algoritmusban, valamint hozzáadja azt a lehetőséget, hogy indexelje és keresse meg a wp_posts adatbázis bármely oszlopát..

A prémium verzióra történő frissítés évi 94,85 GBP-t, vagy 286,44 GBP egyszeri díjat fog fizetni. Mindkét licenc korlátlan számú webhelyet támogat.

A Relevanssi az egyik legjobb ingyenes keresési megoldás a WordPress-hez, és a prémium verzió néhány nagyszerű funkcióval rendelkezik.

Mivel a plugin sok további tárhelyet igényel, a nagyvállalatoknak és más nagy forgalmú webhelyeknek alaposan meg kell vizsgálniuk, mielőtt megkezdenék az életbe lépést. A fejlesztők megjegyzik, hogy a pluginuk megközelítőleg háromszor annyi tárhelyet fog felhasználni, mint a wp_posts adatbázis táblája.

Hivatalos honlap | Plugin letöltési oldal

4. Ajax keresés – INGYENES / 36 USD

Az Ajax Search egy nagyon testreszabható WordPress plugin, amely hozzáad egy élő keresőmotort az Ön webhelyéhez. Az Ajax-alapú keresési forma gyönyörű keresési eredményeket jelenít meg miniatűrökkel, ahogy a látogató beírja kulcsszavukat vagy kulcsszavaikat.

Az ingyenesen letölthető központi plugin felhasználóbarát háttérrel rendelkezik, és a legtöbb szolgáltatás egyetlen gombnyomással be- és kikapcsolható. Testreszabhatja a bélyegképek méretét és a miniatűrök forrását, és használhatja a nyolc beépített űrlapsablont. A képeket gyorsítótárban is lehet helyezni a teljesítmény javítása érdekében.

A WordPress alapértelmezett keresési funkciója jelentősen kibővült. A látogatók mostantól kereshetnek egyéni postai típusokon, kategóriákon, egyéni mezőkön és még sok máson.

A Google Analytics integrálható, és a teljes plugin is lefordítható.

Ajax Search Lite

Az Ajax Search professzionális verziója csak 36 dollárral csökken. Támogatja az egyedi mezők keresését és a kulcsszavak kiemelését, valamint szűrőket ad a kategóriákhoz, az egyéni postai típusokhoz, a taxonómiákhoz és még sok máshoz.

A profi verzió lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a mellékletek között is keressenek, és több WordPress plugin, például a BuddyPress, további integrációval rendelkezik. A Google kulcsszójavaslatok és az automatikus kiegészítés a pro verzióban is elérhetők.

Számos további stílusbeállítási lehetőség is rendelkezésre áll. Több mint száz szerkeszthető téma, négy elrendezés és több száz további adminisztrátori beállítás található. A testreszabási lehetőségek teljes mennyisége lenyűgöző.

Ha javítani kívánja a webhelyét kereső látogatók felhasználói élményét, akkor az Ajax Search remek lehetőség.

Hivatalos honlap | Értékesítési oldal | Plugin letöltési oldal

5. Dave’s WordPress Live Search – INGYENES

Az Ajax Search alternatívája, amelyet érdemes fontolóra venni, a Dave WordPress Live Search.

A beépülő modul lehetővé teszi a megjelenő élő keresési eredmények számának meghatározását, valamint azt, hogy azok megjelenjenek-e, amikor a felhasználó egy, két, három vagy négy karaktert ír be. Az élő eredmények metaadatokat, miniatűröket, kivonatokat és a „További eredmények megtekintése” linket jeleníthetnek meg.

Három színösszetétel létezik – szürke, piros és kék -, vagy pedig stílusolhatja az eredményeket. Ezt megteheti a CSS segítségével, bár az egyes szakaszokhoz rendelkezésre álló színválasztók sokkal egyszerűbben használhatók.

Dave WordPress élő keresése

A Dave’s WordPress Live Search lehetővé teszi a tartalom kizárását az élő keresésből, de összességében a pluginnek nincs annyi funkciója vagy stílusmódja, mint az Ajax Search.

Ennek ellenére még mindig érdemes megnézni, mert könnyen kezelhető, és szinte azonnal megjeleníti az élő keresési eredményeket.

Plugin letöltési oldal

6. Elefántcsont keresés – INGYENES / 19,99 USD plusz

Az Ivory Search egy szolgáltatásban gazdag WordPress kereső plugin, amely lehetővé teszi korlátlan számú keresési űrlap létrehozását a webhelyén. Felhasználóbarát felülettel büszkélkedhet, ahol több száz lehetőség engedélyezhető vagy tiltható le egyetlen kattintással.

Az Ivory Search ingyenes verziója számos olyan egyedi funkcióval rendelkezik, amelyeket nem találhat meg más keresési pluginben, például a lehetőséget, hogy csak jelszóval védett vagy egy adott dátumtartományban létrehozott bejegyzések között keressen keresést..

A felhasználók kereshetnek hozzászólásokon, oldalakon, kategóriákon, taxonómiákon, egyéni postai típusokon és még sok máson. Az Elefántcsont-keresés nagymértékben szabályozhatja, hogy mely tartalmak ne kerüljenek a keresésekbe, és számos népszerű WordPress-bővítménnyel, például a bbPress-rel és a WooComerce-vel integrálódik..

Elefántcsont-keresés - alapértelmezett keresési űrlap-beállítások

Az Ivory Search pro verziója csak évi 19,99 dollárra csökken. Ez a terv feloldja azokat a további funkciókat, mint például a keresés bizonyos szerző hozzászólásokban, és az olyan hozzászólások kizárása, amelyek egy adott hozzászólás státusszal rendelkeznek.

A pro plus licenc éves költségek 49,99 USD. A frissítés erre a verzióra lehetővé teszi a látogatók számára a WooCommerce SKU-n belüli keresést, valamint képek, mellékletek és egyéb adathordozók keresését.

Az ingyenes verzió számos fejlett opciót kínál, és a prémium licenceket versenyképes áron kínálják, így az Ivory Search egyszerűen ajánlható.

Hivatalos honlap | Plugin letöltési oldal

7. WP Solr – 49 €

A WP Solr sokoldalú WordPress keresési megoldás, amely az üzlettulajdonosok körében népszerű, olyan pluginek támogatása miatt, mint a WooCommerce, az Advanced Custom Fields és a Yoast SEO.

A beépülő modul felhasználhatja a két nagy teljesítményű keresési platform egyikét: az Elasticsearch vagy az Apache Solr. A beépülő modulhoz tartozó 23 kiegészítő többsége segíti a WP Solr más szolgáltatásokkal, valamint a WordPress bővítményekkel és témákkal való integrálását, bár olyan funkcionális kiegészítőket is talál, mint például a PDF beágyazó, amely lehetővé teszi a dokumentumokban való keresést..

WPSolr példa

A WP Solr támogatja az összes egyedi poszttípust, taxonómiákat, egyedi mezőket és csatolt fájlokat. Az Ajax keresés lehetővé teszi a látogatók számára a keresések élő eredményeinek megtekintését, és létezik egy domainek közötti keresési lehetőség is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a keresést több WordPress webhelyen.

A WP Solr 49 eurós egyszeri díjjal forgalmaz, és élettartambeli frissítéseket és támogatást kínál. A WP Solr weboldalonkénti ára csökken, mivel a szoftvert több webhelyhez vásárolja meg.

A fejlesztők lehetővé teszik a szoftver letöltését és tesztelését vásárlás előtt. Javaslom, hogy ezt tegye, és ha problémákba ütközik, kérjen segítséget a támogatási fórumokon.

Hivatalos honlapján

8. FacetWP – 99 USD plusz

A FacetWP egy egyedülálló WordPress keresési bővítmény, amely sokoldalú keresési rendszert használ. A keresések az egyedi mezőkből, taxonómiákból és a postai adatokból származnak, hogy minden eredmény releváns legyen.

12 aspektus közül választhat, beleértve a jelölőnégyzeteket, a legördülő menüket, a csúszkákat és még sok más. A horgok és a rövid kódok felhasználhatók az űrlapok testreszabására.

A FacetWP olyan pluginekkel működik, mint a WooCommerce, az Advanced Custom Fields és a Beaver Builder, valamint integrálódik más WordPress keresési megoldásokhoz, például a SearchWP és a Relevannsi.

Példa a FacetWP-re

A FacetWP alapvető licence 99 dollárba kerül, és három évig támogatást és frissítéseket nyújt egy évre. Ez a verzió támogatja az összes szűrőbejegyzés-típust, és minden kiegészítővel együtt található. A feldolgozási engedély 249 dollárba kerül. A csomag felépítése 20 webhely használatát növeli, és hozzáférést biztosít a felhasználói üzenet típusához.

A FacetWP minden bizonnyal a WordPress egyik legérdekesebb keresési megoldása. Nagyon sok jó tulajdonsága van, például a feltételes logika, amelyet nem talál más pluginekben.

Ha több szűrési lehetőséget szeretne kínálni a látogatóknak a webhelyén történő keresés során, akkor a FacetWP ellenőrzi ezt.

Hivatalos honlapján

9. WP Google Search – INGYENES

A WP Google Search egy egyszerű módszert kínál a Google Custom Search integrálására a WordPress webhelyre egy widget segítségével.

Ehhez regisztrálnia kell a https://www.google.com/cse/ címen, hogy megkapja a Google keresőmotor azonosítóját. Miután megszerezte az azonosítóját, csak írja be a pluginbeállítások oldalra, és máris jó lehet.

A lehetőségek korlátozottak. Megtalálható egy lehetőség a keresősáv megjelenítéséhez a keresési eredmények tetején, a linkek megnyitásának lehetősége egy új lapon, valamint néhány CSS-javítási lehetőség. A plugin-widgetben a widget címének megváltoztatása mellett nincs lehetőség.

Google Custom Search

A testreszabási lehetőségek döntő többsége a Google Custom Search területén található. Itt megváltoztathatja a keresési eredmények megjelenését és hangulatát, és engedélyezheti olyan funkciókat is, mint például az automatikus kiegészítés.

Ha azt szeretné, hogy a Google keresési eredményeit integrálja webhelyére, a WP Google Search felhasználóbarát hídot kínál ehhez.

Hivatalos honlap | Plugin letöltési oldal

Tisztelt említések

Noha lehet, hogy a piacon nem szerepel annyi WordPress keresési bővítmény, mint a kapcsolatfelvételi űrlap pluginja vagy a közösségi média plugin, van néhány jó keresési megoldás, amelyek csak elmulasztották a listánkat, de említést érdemelnek.

A Better Search egy ingyenes WordPress plugin, amely az alapértelmezett WordPress keresőmotort relevánsabb eredményekkel váltja fel. Ez lehetővé teszi a cikk címének súly tényezőjének meghatározását, és a tartalom és a miniatűrök megjeleníthetők a keresési eredmények között.

Jobb keresési beállítások

Azok, akik speciális mezőket használnak, az ACF: Jobb keresés hasznosnak találhatják.

Miután aktiválta ezt az ingyenes bővítményt, a látogatók a létrehozott egyéni mezőkből kereshetnek tartalmat.

ACF: Jobb keresési beállítások

A piac felső végén található a Swiftype, amely hatékony webhely-kereső szolgáltatást és WordPress bővítményt kínál, amely összeköti webhelyét Swiftype-fiókjával. Havi tervek szerint 79 havonta kezdődik, ez valószínűleg olyan szolgáltatás, amelyet csak a nagy vállalkozásoknak kellene fontolóra venniük.

Swiftype

Egy másik népszerű prémium kereső szolgáltatás az Algólia, amelyet olyan nagy forgalmú webhelyek használnak, mint például a Twitch.

A tervek egy olcsóbb 35 USD-tól kezdődnek havonta, de létezik egy közösségi terv, amely havi 10 000 rekordot és 100 000 indexálási műveletet tartalmaz..

Ennek elegendő számú keresést kell lehetővé tennie számos webhelyen, tehát érdemes megnézni. Telepítse feltétlenül az Algolia hivatalos WordPress-bővítményét, hogy integrálja azt az Ön webhelyére.

Algolia

Az utolsó tiszteletreméltó említés a Site Search 360-re vonatkozik, amely egy másik prémium szolgáltatás, amely WordPress bővítménnyel rendelkezik. Ez egy testreszabható megoldás, amely nagyszerűen néz ki, de szerencsére az árak ésszerűbbek.

Az ingyenes csomag 150 oldalt indexelt és 1000 lekérdezést tesz lehetővé havonta. Ha azonban a Columbo tervhez csak havonta 9 dollárra kerül, akkor ez a határ 1500 indexált oldalra és havi 5000 lekérdezésre növekszik..

Webhely-keresés 360

Végső gondolatok

A WordPressbe beépített alapértelmezett keresőmotornak elegendőnek kell lennie egy kisebb, 25 oldalnál kevesebb webhelyhez. Nagyobb webhelyek esetén a látogatók számára nehéz lesz megtalálni a keresett tartalmat.

A WordPress keresési plugins ezekkel a korlátozásokkal foglalkoznak azzal, hogy javítják a keresési eredmények relevanciáját, és lehetővé teszik, hogy ellenőrizze, mely tényezőket használja a keresési algoritmus. A keresési pluginok kiterjesztik a keresett tartalmat is, és lehetővé teszik az egyéni mezőkön, taxonómiákon, egyéni postai típusokon és más oldalakon történő keresést..

A szűrés segít a látogatóknak a keresés szűkítésében is, így könnyebben megtalálhatják azt, amit keresnek.

Ajax keresési példa

Azt javaslom, hogy végezzen saját kutatást és teszteljen a keresési bővítményeket az ingyenes WordPress bővítmények telepítésével és a prémium megoldások bemutatójának ellenőrzésével.

Ha nem szeretne pénzt költeni, tanácsom, hogy válassza a Relevanssi, az Ajax Search vagy az Ivory Search lehetőséget.

A WP Google Search opció azok számára, akik megjeleníteni akarják a Google keresési eredményeit, ám vegye figyelembe, hogy ez a bővítmény technikailag nem szükséges. A Google manuálisan is integrálható. Amit a WP Google Search tesz, egyszerűsíti ezt a folyamatot.

A prémium végén számos lehetőség létezik, köztük a Jetpack Search, a SearchWP, a WP Solr és a FacetWP, vagy kiválaszthatja a fent ajánlott ingyenes pluginek egyikének prémium verzióját is..

Ha már fizet a prémium Automattic szolgáltatásokért, akkor a Jetpack Search alkalmazást érdemes fontolóra venni. Ne feledje, hogy hiányzik a testreszabási lehetőségek, amelyeket sok más megoldás kínál.

Amikor először elkezdtem áttekinteni a WordPress keresési bővítményének lehetőségeit, a prémium megoldás első javaslata a SearchWP volt. Még mindig úgy érzem, hogy ez a legjobb átfogó megoldás az általa kínált funkcionalitás és más népszerű WordPress bővítményekkel történő integrációja miatt.

Ez azt jelenti, hogy nincs „legjobb beépülő modul”, csak az a legjobb, ami a legmegfelelőbb neked és az Ön webhelyének, tehát mindenképpen nézzen meg minden lehetőséget, és megalapozott döntést hozzon.

Használt / használt a fenti pluginek közül? gondolatok?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map