A hét legjobb beépülő modul egy WordPress webhely klónozásához / másolatához (2020)

WordPress foglalkozik


A WordPress webhely klónozása nemcsak biztonsági másolatot jelent, hanem az új helyre történő visszaállítását is.

A webhelytulajdonosok gyakran másolatot készítnek egy webhelyről, amikor megváltoztak a webgazda, és webhelyüket új szerverre kell visszaállítaniuk, és a beállítástól függően ezt meg kell tennie, ha megváltoztatja a domain nevét is..

Ha élő webhelyet klónoz egy átmeneti környezetbe, akkor biztonságosan végrehajthatja a frissítéseket, mielőtt elhelyezi őket az élő webhelyre, miközben a webhely pontos másolatának megszervezése nagyszerű az általános tesztelés elvégzéséhez is..

A WordPress egy hasznos útmutatóval rendelkezik, amely megmutatja, hogyan kell a WordPress-et manuálisan mozgatni. A webhely kézi másolása egy másik helyre nem nehéz, de a WordPress adatbázis és fájlok biztonsági mentésének és új helyre történő visszaállításának időigényes lehet..

Ez az oka annak, hogy a legtöbb webhelytulajdonos WordPress bővítményt használ a webhely klónjának létrehozásához; A WordPress migrációs plugins egyszerűsítik a WordPress webhely új helyre másolásának és áthelyezésének folyamatát. Ezek a bővítmények hihetetlenül népszerűek, sok közülük sok WordPress webhelyen aktív.

Ebben a cikkben megmutatom hét nagyszerű WordPress-bővítményt a WordPress klónozására és másolására.

1. Másoló (INGYENES / 59 USD plusz)

A Duplicator egy népszerű WordPress plugin, amely segít a WordPress webhelyek mozgatásában és klónozásában.

A beépülő modulon belül a biztonsági mentéseket csomagoknak nevezik, és új csomag létrehozásakor dönthet úgy, hogy kizárja a fájlok és az adatbázis táblák biztonsági mentését. Lehetőség van arra is, hogy előzetesen kitöltse a cél MySQL szerver adatait a biztonsági mentési fájlba.

A Duplikátor befejezi a webhely átvizsgálását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van – ez kiemeli a nagy fájlokat is, amelyek kizárhatók a biztonsági másolatból..

Erre szükség lehet az ingyenes verzió használatakor, mivel csak 500 MB-os biztonsági mentéseket támogat. Ezenkívül csak a fájlok biztonsági mentését teszi lehetővé a webhely szerverén, így frissíteni kell a Duplicator Pro-ra, ha biztonsági másolatot szeretne készíteni az FTP segítségével, vagy egy felhőalapú tárolási szolgáltatásra, például Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive vagy Amazon S3.

Másoló szkennelés

Ha vissza szeretne állítani egy webhelyet, akkor töltse le az archívum biztonsági másolatát és a megfelelő installer.php fájlt, és töltse fel őket az új helyre. A WordPress-t nem kell az új helyre telepíteni, mivel a telepítő kezeli ezt, de létre kell hoznia az adatbázist, ha még nem tette meg..

A Duplicator ingyenes verziója jó megoldás azok számára, akiknek kisebb, 500 MB-nál kisebb webhelyük van, de a már létrehozott webhelyeket frissíteni kell.

A biztonsági mentés fájlméretének korlátozása mellett a Duplicator Pro számos hasznos funkcióval is rendelkezik, amelyek segítenek a nagyobb webhelyek számára. Ez magában foglalja a WordPress többoldalú, többszálú támogatását, így a biztonsági mentések gyorsabb feldolgozását, valamint a nagyobb adatbázisok támogatását. Ezenkívül új adatbázisokat és felhasználókat is létrehozhat a cPanelben a csomag létrehozásának területén.

A Duplicator Pro személyes licence 59 dollárba kerül, és egy év alatt három webhely támogatását és frissítését nyújtja Önnek. Ha a szabadúszó licencet 79 dollárra frissíti, akkor 15 webhelyre növeli a támogatást, és felszabadít olyan kiegészítő funkciókat is, mint az órás ütemezés, a telepítő márkaneve, a telepítő sója és a kulcscsere..

A sokszorosító csomag elkészült

A Duplicator egy hasznos WordPress plugin, amely segít könnyedén lemásolni a kis webhelyeket. Nincs mód a biztonsági mentések távoli helyreállítására egy adott helyre, de a helyreállítási folyamat még mindig jelentősen gyorsabb, mint a webhely kézi másolása..

Azoknak, akiknek már vannak létrehozott webhelyei, fontolóra kell venniük a frissítést a profi verzióra, mivel ez jobban megfelel a nagyobb webhelyek kezelésére, és további tárolási lehetőségeket is biztosít Önnek.

2. UpdraftPlus (INGYENES / 30 USD plusz)

Könnyű belátni, hogy az UpdraftPlus miért az egyik legnépszerűbb WordPress biztonsági mentési megoldás a piacon.

Annak ellenére, hogy ingyenesen letölthető, az UpdraftPlus számos olyan funkciót kínál, amelyekért az alternatív biztonsági mentési megoldások felszámolhatók. Például lehetővé teszi, hogy napi rendszerességgel több biztonsági másolatot készítsen az FTP-n keresztül az UpdraftVault szolgáltatására és több mint tucat felhőalapú tárolási szolgáltatására..

Pontosan kiválaszthatja, hogy melyik a biztonsági mentés, és támogatja a növekményes biztonsági mentéseket is.

UpdraftPlus biztonsági mentési ütemterv

Prémium szintű frissítésként elérhető a webhelyek klónozása és migrálása.

Klónozási szolgáltatás Az UpdraftClone lehetővé teszi egy klónozott webhely létrehozását és tárolását az UpDraftPlus szervereknél. Ez jó választás azok számára, akiknek weboldalak készítésére vagy tesztelési környezetre van szükségük.

Az UpdraftClone használatához tokeneket kell vásárolnia. Egy zseton fizet egy webhely klónozásáért, egy zseton egy hétre történő meghosszabbítása. Öt token, amelyek kb. Egy hónapig megőrzik a klónozott webhelyet, 15 USD egyszeri díjért vagy 12 USD havi előfizetésért vásárolható meg..

A vállalat migrációs bővítményét UpdraftMigratornak hívják. 30 USD-tól vásárolva felhasználhatja webhelyének klónozását bármilyen egyedi URL-re, és mivel nem UpdraftPlus szervereket használ, nincs korlátozás arra, hogy hány áttelepítést végezhessen el..

Az áttelepítési eszköznek van egy keresési és csere funkciója, így kicserélheti az URL-eket és egyéb módosításokat hajthat végre a WordPress webhely új helyének tükrözése érdekében.

UpdraftPlus biztonsági mentések

Az UpdraftPlus fantasztikus megoldás egy weboldal biztonsági mentésére, de ha webhelyeket szeretne klónozni vagy áthelyezni, akkor pénzt kell költenie. Az UpdraftClone a tesztelés szempontjából hasznos, de az UpdraftMigrator a jobb választás, ha gyakran mozgatja a WordPress webhelyeket – és ez csak 30 dollárba kerül..

Az UpdraftMigrator az UpdraftPlus Premium csomagban is megtalálható. 84 USD-tól vásárolva a prémium tervei feloldják az összes UpdraftPlus-kiegészítőt, valamint egy éves előfizetéses boltozat-szolgáltatást és az UpdraftClone tokeneit..

3. All-in-One WP áttelepítés (INGYENES)

Az All-in-One WP Migration egy felhasználóbarát WordPress migrációs plugin, amely megkerüli a sok webhelytárhely-szolgáltató által végrehajtott maximális fájlfeltöltési korlátozást. Ezt darabonként feltöltve teszi meg.

Amikor biztonsági másolatot készít webhelyéről, hogy átmásolja egy másik helyre, megtalálhatja és helyettesítheti a szöveget. Ez hasznos, ha a biztonsági másolatban szereplő webhely URL-jét új helyre változtatja.

A biztonsági másolatból kizárhatja az olyan elemeket is, mint a spam megjegyzések, a médiafájlok és a javítások közzététele. Ugyanakkor nincs mód arra, hogy kizárjuk az egyes adatbázis-táblázatokat vagy fájlokat.

A webhely visszaállításához egyszerűen aktiválnia kell a sokoldalú WP áttelepítést a másik WordPress webhelyen, és kiválasztania kell a biztonsági másolatfájl importálását a biztonsági másolat készítésére kiválasztott módszerből..

Webhely exportálása a Letölthető multifunkciós készülékek WP-migrációjával

A sokoldalú WP áttelepítés tökéletes megoldás azok számára, akik át akarnak helyezni egy kis WordPress webhelyet. Sajnos a WordPress bővítmény valódi lehetőségeit nem tudhatja fel, ha sok pénzt költene, mivel a legtöbb funkció csak prémium bővítmények révén érhető el..

Ha vissza szeretne állítani egy biztonsági másolatot a szerveréről, vagy le szeretné távolítani az 512 MB importálási korlátot, akkor 69 $ -ért meg kell vásárolnia a korlátlan kiterjesztést. Ha exportálni és importálni szeretne biztonsági másolatát FTP-n keresztül, ez 99 dollárba kerül.

199 dollár a támogatás hozzáadása a WordPress Multisite-hez, és hozzávetőlegesen tucat felhőalapú tárolási szolgáltatás támogatása 99 dollárba kerül a felhőalapú tároló webhelyenként..

Töltse le az All-in-One WP migrációs biztonsági mentéseket

Nem kétséges, hogy az All-in-One WP Migration sokoldalú WordPress klónozási és migrációs megoldás. A plugin ingyenes verziója kiválóan alkalmas az 512 MB alatti kis WordPress webhelyekre, de a legtöbb webhelytulajdonosnak néhány száz dollárt kell költenie a telepítéshez szükséges összes szolgáltatás feloldásához..

4. BackupBuddy (80 USD plusz)

A BackupBuddy egy népszerű prémium szintű biztonsági mentési megoldás a WordPress számára, amelyet 2010-ben indítottak el. A bővítmény lehetővé teszi, hogy kiválassza a biztonsági mentés tartalmát, és lehetővé teszi a ZIP-fájl letöltését, valamint a biztonsági mentések tárolását számos felhőalapú tárolási szolgáltatásban, például az Amazon S3, a Google Drive és a Dropbox..

Az ütemezett biztonsági mentések támogatottak, és minden szkennelés során ellenőrizni fogják a rosszindulatú programokat, a feltöréseket, a törölt fájlokat, a felhasználói hibákat és egyebeket, míg az egy kattintással végzett visszaállítás megkönnyíti a webhelyek helyreállítását..

ImportBuddy

Az ImportBuddy eszköz felhasználható a WordPress klónozására, a WordPress áttelepítésére vagy a webhely átállási területének létrehozására.

Csak annyit kell tennie, hogy feltölti az importbuddy.php fájlt az új helyére a biztonsági mentési zip fájllal. A telepítő futtatásakor megadhatja az új adatbázis részleteit és az új URL-t.

biztonsági mentés létrehozása a BackupBuddy alkalmazásban

A BackupBuddy egyetlen licence 80 dollár áron vásárolható meg, amely az éves frissítések és támogatás mellett 1 GB-os BackupBuddy Stash-t és egy éves hozzáférést biztosít a Stash Live-hez..

Az összes WordPress biztonsági mentési és migrációs megoldásnak megvannak az előnyei és hátrányai, de azt hiszem, hogy a BackupBuddy az egyik legkerekített, mivel automatizált biztonsági másolatot, sok testreszabási lehetőséget, biztonsági szkennelést és egy külön importáló eszközt kínál a klónozáshoz és az áttelepítéshez..

5. WP Migration DB (INGYENES / 99 USD plusz)

A WP Migrate DB egy egyszerű WordPress biztonsági mentési és migrációs eszköz, amely lehetővé teszi a WordPress adatbázis exportálását. Kiváló alternatíva a phpMyAdminon keresztül történő biztonsági mentésre, mivel lehetővé teszi a spam megjegyzések, az átmeneti adatok kizárását és a javítások közzétételét..

A keresés és cseréje eszköz lehetővé teszi az exportált adatbázis módosítását az élő webhelyének befolyásolása nélkül.

Amint az az alábbi képernyőképről látható, frissíteni kell a WP Migrate DB Pro programra az összes szolgáltatás feloldásához.

WP DB áttelepítése

A WP Migrate DB Pro lehetővé teszi SQL fájlok importálását – olyasmit, ami alig hiányzik az ingyenes verzióból. Azt is lehetővé teszi, hogy adatokat gyűjtsön egy másik WordPress webhelyről, és továbbítsa az adatokat egy távoli WordPress webhelyre. Ez egy fantasztikus szolgáltatás, amely segít webhelyek klónozásában, megállóhelyek létrehozásában és webhelyek tesztelésében.

Az áttelepítés a parancssorból végrehajtható a CLI addon segítségével; a téma- és a plugin-fájlok és a médiafájlok addonja felhasználható témafájlok, plugin-fájlok és médiafájlok tolására és húzására.

Rendelkezésre áll egy Multisite eszközök kiegészítő, amely támogatást nyújt a WordPress Multisite számára.

WP migrálja a DB Pro parancssort

A WP Migrate DB Pro személyes licence 99 dollárra esik vissza, egyéves támogatással és frissítésekkel együtt. Ez a licenc feloldja az importálás, tolás és húzás funkciókat.

A négy elérhető kiegészítő feloldásához meg kell fizetnie a fejlesztői licenceket 199 dollárért, ami 30 webhelyre növeli a felhasználást, és minden funkciót elérhetővé tesz az Ön számára..

Ha szokott SQL fájlokat manuálisan átvinni a WordPress telepítései között, akkor a WP Migrate DB ingyenes verziója segíthet kiválasztani, hogy mi lett hozzáadva az SQL biztonsági mentési fájlhoz. Arra bíztatom azonban, hogy nézd meg a profi verziót, mivel a push and pull funkciók fantasztikusak.

Nézze meg a WP Migrate DB Pro átfogó áttekintését, hogy többet megtudjon arról, mit tehet.

6. WP szakaszolás (INGYENES / 89 € plusz)

A WP Staging egy áttelepítési és klónozási WordPress bővítmény, amelynek beállításterülete lehetővé teszi a CPU betöltésének, a fájlmásolás korlátozásának és az adatbázis másolásának lekérdezésének megváltoztatását..

Új átmeneti környezet létrehozásakor kiválaszthatja, hogy mely adatbázis táblázatokat és WordPress mappákat készítsen biztonsági másolatot. Az átmeneti környezet értesítési üzenetet tartalmaz a WordPress adminisztrátori sávban, hogy emlékeztesse Önt, hogy megtekinti a bemutató weboldalt.

Az ingyenes verzióban az átmeneti webhely a WordPress fő telepítésének almappájaként jön létre; A pro verzióban távolról telepítheti a webhelyet azáltal, hogy meghatározza az új hely adatbázisinformációit, URL-jét és célkönyvtárát.

WP szakaszos klónozás

A WP Staging Pro szükséges, ha webhelyét külön domainbe szeretné klónozni. Ez a verzió támogatja a WordPress többoldalú webhelyet, és beállíthat egyedi felhasználói szerepeket az átmeneti webhely eléréséhez.

A WP Staging Pro 89 € -tól elérhető. A profi verzió egyik legjobb tulajdonsága az, hogy az egész rendező webhelyét élő weboldalra helyezheti.

Új állomáshely létrehozása a WP Staging szolgáltatásban

A WP Staging ingyenes verziója tökéletes a tesztkörnyezet létrehozásához az új WordPress bővítmények és témák kipróbálására.

Ha egy WordPress webhelyet másol egy új helyre, vagy létrehoz egy átmeneti területet a webhely frissítéseinek végrehajtására, akkor a jobb választás a WP Staging Pro.

7. XCloner (INGYENES)

Az XCloner a WordPress plugin biztonsági másolata és visszaállítása, amely 100% -ban ingyenesen használható.

A beépülő modul lehetővé teszi a biztonsági mentések létrehozásának teljes irányítását. Megadhatja a biztonsági mentés helyét, és kiválaszthatja, hogy mely táblákat és fájlokat mentse el, de vannak olyan hasznos lehetőségek is, mint például a biztonsági mentés automatikus elkészítése a WordPress frissítés végrehajtása előtt, és a WordPress adatbázis táblázatok biztonsági másolatainak készítése..

A biztonsági mentésekre korlátozások vonatkozhatnak, és egy adott dátumnál régebbi biztonsági mentéseket automatikusan törölhet. A biztonsági mentések letölthetők ZIP formátumban, vagy biztonsági másolatot készíthetnek FTP vagy felhőalapú tárolási szolgáltatások, például a Google Drive, az Amazon S3 és a Dropbox segítségével..

XCloner rendszer opciók

A biztonsági mentéseket az új helyén vissza lehet állítani az xcloner_restore.php visszaállítási szkript segítségével. A szkript feltöltése után meghatározhatja a cél elérési útját és az ott visszaállítani kívánt biztonsági mentést.

Az új beállításhoz meg kell adni a cél adatbázis adatait, és ebben a szakaszban is kereshet és cserélhet.

A bővítmény a wp-config.php fájlt is frissítheti az új helyen, és automatikusan törli a visszaállítási parancsfájlt és az ideiglenes biztonsági mentési mappát..

Biztonsági másolat visszaállítása az XCloner alkalmazásban

Az XCloner kiváló megoldás webhelyének biztonsági másolatának készítésére és másolatba másolására.

Ingyenesen letölthető és használható, és teljes ellenőrzést nyújt az áttelepítési folyamat, valamint a cél webhely konfigurálásának felett. Ajánlott.

Tisztelt említések

Kutatásunk során sok nagyszerű WordPress migrációs és klónozási megoldással találkoztunk, amelyek csak hiányozták a listánkat. Ebben a szakaszban néhány jó beépülő modult szeretnék utalni, amelyeket érdemes megfontolnia.

A WP Stagecoach egy prémium WordPress átmeneti szolgáltatás, amelyet felhasználhat webhelyének másolatának elkészítésére a WP Stagecoach szervereknél. Hihetetlenül gyors a telepítés, és miután elvégezte a módosításokat, egyetlen gombnyomással alkalmazhatja azokat élő webhelyén. Az árak évente 120 dollártól kezdődnek.

A WPvivid Backup plugin egy fantasztikus biztonsági mentési és visszaállítási megoldás, amely ingyenesen használható. Támogatja az FTP-t és a felhőalapú mentést a biztonsági másolatok készítéséhez, valamint rendelkezik egy automatikus áttelepítési eszközzel, amely segít a webhelyek áthelyezésében új helyre.

Automatikus áttelepítés a WPvivid biztonsági mentési bővítményben

Egy másik ingyenes migrációs WordPress-bővítmény, amelyet figyelembe kell venni, a Migrate Guru. A BlogVault által kifejlesztett bővítményt úgy fejlesztették ki, hogy elősegítse a webhelytulajdonosok webhelyeik új tárhely-beállításba történő áthelyezését. Támogatja az FTP-átvitelt is, így felhasználhatja webhelyének bárhová mozgatására.

A Backup Guard egy hasznos biztonsági mentési megoldás is. Az ingyenes verzió lehetővé teszi egyedi biztonsági másolatok készítését a számítógépére vagy a Dropbox-ba. A professzionális változat 25 dollár áron csökken.

A frissítés feloldja az áttelepítési funkciót, amely felhasználható a WordPress adatbázis és fájlok új helyre történő áthelyezésére. Az URL-eket az áttérési folyamat során meg lehet változtatni, hogy tükrözze a webhely új helyét.

Végső gondolatok

Számos nagyszerű WordPress plugin található a piacon, amelyek segítenek a WordPress webhelyek másolásában és áttelepítésében.

Az XCloner nagyszerű kiindulópont, mivel 100% -ban ingyenesen használható. Ez ellentétben van a legtöbb más megoldással, amely számos funkciót korlátoz a pro verziókra. Természetesen, ha rendszeresen áthelyezi a WordPress webhelyeket egyik helyről a másikra, érdemes pénzt költeni a legjobb megoldás elérése érdekében.

Mint mindig, arra buzdítom Önt, hogy teszteljen minél több ilyen klónozási és migrációs plugin-t. Ez segít belátni, hogy melyik a legmegfelelőbb, függetlenül attól, hogy egy egyszerű teszthelyzetet vagy olyan átmeneti területet kíván létrehozni, amely megköveteli az élő weboldalra való tolást és elhúzást, vagy ha a webhelyét egy új internetes gazdagépre migrálja..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me