Pregled WP101: Video vodiči za WordPress vrijedi platiti?

Ponude za WordPress


Novi ste za WordPress i niste baš sigurni kako započeti? Možda ga već neko vrijeme upotrebljavate, ali imate problema s dobivanjem web lokacije točno onako kako želite? Ili možda izrađujete web stranice za druge ljude, ali vaši se klijenti trude da se uhvate u koštac sa stvarima, a vi im želite pružiti pristup nekim mrežnim udžbenicima i slično?

WP101 je zbirka mrežnih tutorijala za WordPress usmjerenih na rješavanje upravo takvih problema pružanjem tečajeva koji će ljudima pomoći da bolje razumiju i iskoriste WordPress. Ali, jesu li ti tečajevi dobri? Što oni pokrivaju? I, što je najvažnije, vrijede li ih platiti?

Kao brz pregled, WP101 je usluga s pretplatom koja nudi dobro organizirane video priručnike i tečajeve koji pokrivaju WordPress i neke od njegovih najpopularnijih dodataka.

Ako vam se sviđa ideja o pristupu (putem plaćene pretplate) rastućem nizu visokokvalitetnih WordPress video tečajeva, nastavite čitati …

O WP101

WP101 osnovao je 2008. Shawn Hesketh, slobodni dizajner, sa 26-godišnjom karijerom iza sebe. Tijekom izrade WordPress web stranica, Shawn je pružio jedan za jedan trening za svoje klijente, prije nego što je odlučio stvoriti video tečaj koji će mu omogućiti dijeljenje svoje stručnosti sa široj publikom.

WP101

Sada je više od dva milijuna WordPress korisnika pristupilo tečajevima, a videozapise je licenciralo više tvrtki, uključujući GoDaddy, Liquid Web, Pressable, Media Temple, WooCommerce, WPBeginner, pa čak i NASA.

WP101 Sadržaj video vodiča za WordPress

WP101 Vodič za početnike

Video tečajevi WP101 započinju s osnovama i nadilaze – uključujući WooCommerce i Yoast SEO tutorijale.

WP101 započeo je s visokokvalitetnim video tutorijalama koji su demistificirali osnove WordPress-a prije nego što se proširio na dodatne aspekte pokretanja WordPress web stranice. Putem usluge pretplate na WP101 sada možete pristupiti video tečajevima i vodičima o sljedećim temama vezanim za WordPress:

 • WordPress 101 Tutorial za početnike.
 • Savjeti i trikovi za početnike WordPressa.
 • Prilagođeni obrasci u WordPressu s Ninja formama.
 • Kompletni vodič za Jetpack.
 • WooCommerce Quick Start.
 • Kompletan vodič za WooCommerce.
 • Kompletan vodič za Yoast SEO.
 • Jednostavan newsletter s MailPoetom.
 • Kako dodati kalendar događaja u WordPress.
 • Osnove graditelja Beavera (uskoro).
 • iThemes Security Pro (uskoro).

Kao što vidite, ako želite savladati WordPress, kao i naučiti kako koristiti neke bitne dodatke kao što su Yoast SEO, Ninja Forms i Jetpack, WP101 ima video tečajeve kako biste postigli brzinu. Također, ako planirate stvoriti internetsku trgovinu s WordPressom, dva tečaja WooCommercea usmjerena su na vas.

Definitivno izgleda kao da WP101 pokriva osnove i još mnogo toga, pa da vidimo je li sadržaj prilagodljiv …

WP101 Pregled sadržaja tečaja

Dužine tečajeva WP101 variraju, ali, da bi ste dobili predstavu o tome koliko informacija sadrže, tečaj WordPress 101 je 111 minuta, tečaj Savjeti i trikovi za početnike WordPress 101 je 30 minuta, a cjeloviti vodič za 22 dijela WooCommerce tečaj traje 98 minuta.

Iako je većina videa WP101 rezervirana za korisnike koji ih plaćaju, prvi videozapisi s nekih tečajeva dostupni su besplatno. To znači da sami možete provjeriti kvalitetu videozapisa prije prijave. Video tutorial u programu WordPress Editor dobar je primjer vrste sadržaja koji proizvodi WP101.

WP101 Primjer zaslona

Videozapisi WP101 imaju opcijske titlove titla na engleskom jeziku, a neki videozapisi također imaju španjolske titlove. Kvalitet titlova možete pogledati u ovom besplatnom videozapisu Ninja Forms.

Kao i pristojne duljine tečajeva, vrlo su dobro predstavljeni video tutorijali koji ih čine. Iako je kvaliteta videa i zvuka vrlo visoka, što je još važnije, informacije se dobro isporučuju i sve je pokriveno korak po korak na jednostavan način. Jasno je da je pripovijedanje skriptirano, bez nenamjernih pauza, punjenja ili drugih nedostataka govora.

Nadalje, videozapisi se ažuriraju svaki put kada se ažuriraju softver WordPress i dodaci koji se pokrivaju. Zbog toga možete biti sigurni da će sve dok imate najnoviju verziju softvera ono što vidite u videozapisima odgovarati onome što je prikazano na vašoj WordPress nadzornoj ploči..

WP101 korisničko iskustvo

WP101 Video Player

Sučelje za videoplayer WP101 jednostavno je za korištenje, kao što i sami vidite u ovom videu, o razlici između WordPress postova i stranica.

Jednom kada se prijavite na WP101, automatski ćete imati pristup dva tečaja: WP101 Osnove i Savjeti i trikovi za početnike WP101.

WP101 upisani tečajevi

Tečajevima na koje ste se upisali možete pristupiti s nadzorne ploče WP101.

Nakon toga možete uskočiti ravno u bilo koji od dva tečaja usmjerena na početnike programa WordPress ili pogledati popis ostalih video tutorijala kojima sada imate pristup. Ako pronađete tečaj koji želite pohađati, jednostavno kliknite gumb “Uzmi ovaj tečaj” da biste ga dodali na nadzornu ploču..

Gumb za napredovanje tečaja

Kada se prijavite na WP101, lako se pridružiti tečaju.

Tečaj se, zajedno s ostalim dodavanjima, prikazuje na nadzornoj ploči za brzi pristup. Čak i korisnici koji koriste sedmodnevno besplatno probno razdoblje dobivaju pristup svim WP101 sadržajima.

Nadzorna ploča računa WP101

Tečajevima možete brzo pristupiti putem WP101 nadzorne ploče.

Nakon što ste spremni za pohađanje tečaja, jednostavno kliknite vezu da biste započeli. Prikazuje se traka napretka kako bi bilo jasno koliko ste tečaja završili. Kako bi vas pratili, moduli se odjavljuju nakon dovršetka.

Pogledajte napredak tečaja

Napredak tečaja prati se na vašoj nadzornoj ploči.

Videozapisi o tečajevima prikazuju se na web mjestu putem ugrađenog video playera i po potrebi se lako prebacite na način preko cijelog zaslona. Kao i YouTube, postavke uređaja olakšavaju promjenu rezolucije i kvalitete reprodukcije videozapisa – nešto što bi korisnici s ograničenom propusnošću trebali smatrati korisnim.

Korisničko sučelje WP101

Kao što možete vidjeti u gornjem videu na nadzornoj ploči WordPress-a, korisničko sučelje WP101 je čisto i bez ometanja.

Kao i engleska naracija, za sve su videozapise dostupni zatvoreni naslovi na engleskom jeziku, kao i španjolski titlovi za neke videozapise. Omogućavanje ili onemogućavanje titlova zahtijeva samo nekoliko klikova mišem.

WP101 Titlovi

Uz omogućavanje zatvorenih naslova, možete promijeniti kvalitetu videozapisa.

Stranice koje prikazuju svaki videozapis sadrže i tekst koji opisuje sadržaj lekcije i objašnjava ono što možete očekivati ​​od učenja. Također možete brzo vidjeti koliko ste napredovali kroz tečaj i koji tutorijali su još uvijek izvanredni.

Opisi predmeta i lekcija

Svaki udžbenik sadrži tekstualni opis, kao i brze poveznice na ostale videozapise u nizu.

Od pomoći kad čim kliknete gumb “Označi dovršeno”, prelazit ćete na sljedeći videozapis u nizu. Kada dođete do kraja tečaja, pojavit će se veza s nekim preporučenim resursima. Međutim, ova je stranica uglavnom zbirka linkova do WordPress hosting usluga, dodataka i tema.

Gumb za sljedeći tečaj

Stranica s preporučenim resursima sadrži poveznice na korisne WordPress proizvode i usluge.

Svaka stranica videozapisa na tečaju sadrži gumb s tekstom “Postavi pitanje”. Klikom na ovu vezu vodite se na forume za pitanja i odgovore samo za članove WP101, gdje možete pretraživati ​​arhive ili postavljati zajednici sva pitanja vezana za WordPress. Iako svatko može pristupiti forumima, pitanja mogu postavljati samo članovi.

WP101 Forum za pitanja i odgovore

Članovi mogu pristupiti WP101 forumu pitanja i odgovora za pomoć u WordPressu.

Nakon što završite tečaj, na vašu se WP101 nadzornu ploču dodaje oznaka s dostignućima.

Nadzorna ploča

U odjeljku sa postignućima brzo možete vidjeti koje tečajeve ste završili.

Dodijeljeni su vam i certifikati za svaki završeni tečaj koji možete ispisati, spremiti na svoje računalo ili učitati u svoj portfelj ili profil na web mjestu kao što je LinkedIn.

Primjer WP101 WordPress certifikat

Certifikati se dodjeljuju po završetku tečaja za tiskanje ili objavljivanje na mreži.

Sve u svemu, pristup tečajevima WP101 i njihovim video tutorijalima vrlo je jednostavan. Ukratko možete vidjeti koje ste tečajeve završili, kao i svoj napredak na bilo kojem tečaju koji ste dodali na nadzornu ploču..

Informacije o cijenama WP101

Postoje dvije glavne mogućnosti za pristup video uputama za WP101 WordPress:

 • Mjesečna propusnica za pristup svima: 19 USD mjesečno.
 • Godišnja propusnica za potpuni pristup: 49 USD godišnje.

Budući da su ovo propusnice s potpunim pristupom, dobivate neograničen pristup svih devet tečajeva i 161 video tutorijala koje sadrže. Također ćete dobiti pristup bilo kojem novom dodanom sadržaju – kao što su predstojeći tečajevi Beaver Builder-a i iThemes Security Pro – dok je vaša pretplata aktivna.

Iako obje mogućnosti cijene uključuju besplatnu probnu sedmodnevnu probnu verziju koja vam omogućuje pristup i testiranje cjelokupnog WP101 sadržaja, pretplata će se automatski obnavljati dok je ne otkažete..

Licencirajte WP101 videozapise za svoju internetsku stranicu

Tu je i program za licenciranje WP101 koji vam daje pravo za prikaz izbora video tutorijala na vlastitoj web stranici. Videozapise i dalje drži WP101, ali možete ih ugraditi u svoje web stranice, pružajući svojoj publici kvalitetne WordPress vodiče.

Ako vodite web mjesto ili blog o korištenju WordPress-a ili nudite proizvode koji se odnose na WordPress kupcima koji bi imali koristi od pristupa video vodičima, program licenciranja WP101 mogao bi biti od interesa. Također imate mogućnost uklanjanja marke WP101 i dodavanja vlastitog logotipa u videozapise.

WP101 Plugin – Dodajte video vodiče na svoju WordPress nadzornu ploču

Tim WP101 također ima još jedan proizvod pod nazivom WP101 Plugin. Jednom kada je dodatak instaliran na web stranicu WordPress, korisnici mogu pristupiti svim 99 videozapisa WP101 – izravno s nadzorne ploče WordPressa.

Ciljana publika za WP101 Plugin su web dizajneri i programeri koji svojim klijentima žele omogućiti pristup nizu profesionalno proizvedenih video priručnika o WordPressu. To im koristi smanjujući vrijeme koje troše na stvaranje dokumentacije i podučavanje svojih klijenata kako koristiti WordPress, kao i upućivanje poziva klijentima koji su zaboravili stvoriti novi post na blogu ili nisu sigurni koje Jetpack module omogućiti.

Iako WP101 Plugin uključuje 20 WordPress videozapisa, 42 videozapisa s Jetpacka, 22 WooCommerce videozapisa i 15 Yoast SEO videozapisa iz WP101 – svi sa zatvorenim naslovima – lako možete konfigurirati koji se videozapisi prikazuju vašim klijentima. Ovo je idealno ako želite izbjeći zbuniti klijente s videozapisima o postavljanju trgovine e-trgovine kada oni vode samo blog.

Također možete dodati vlastite videozapise na WP101 Plugin područje, pokrivajući sve dodatne aspekte WordPress-a koji su relevantni za vaše korisnike. Svi videozapisi WP101 struju se iz oblaka, tako da ne morate brinuti o tome kako utječu na performanse web stranice vašeg klijenta ili troše vaše pohranjivanje prostora za pohranu i propusnost..

Dodatak WP101 naplaćuje se slično uobičajenom WP101 servisu, s tri glavne opcije koje možete odabrati:

 • WP101 Plugin Freelancer Mjesečno: 19 USD mjesečno za upotrebu na neograničenim web stranicama.
 • WP101 Plugin Freelancer Godišnjak: 199 USD godišnje za upotrebu na neograničenim stranicama klijenata.
 • WP101 Dodatak za pojedinačno web mjesto: 39 USD godišnje za upotrebu samo na jednoj web stranici.

Možete isprobati WP101 Plugin bez rizika 14 dana da biste vidjeli je li prikladan za vaše klijente.

Završne misli

Iako vjerojatno možete pronaći slične teme koje se besplatno pokrivaju na web lokacijama kao što je YouTube, WP101 se i dalje toplo preporučuje – i da, po mom mišljenju, to vrijedi novca!

Pristup vrhom prstiju do visokokvalitetnih video tutorijala koji su dobro organizirani za lakši napredak čini WP101 investiciju koju je lako opravdati ako ozbiljno razmišljate o tome kako koristiti WordPress i neke od njegovih najkorisnijih dodataka.

Značajke poput nagrade i certifikata, kao i foruma s pitanjima i odgovorima, također su lijepi dodaci. Također, zahvaljujući redovitom pregledu i ažuriranju videozapisa, sve promjene u načinu rada WordPressa i dodataka odražavat će se na vodičima.

Kao i glavni video tečajevi WP101, WP101 dodatak je koristan proizvod za web dizajnere koji žele smanjiti vrijeme utrošeno na pomaganje svojim klijentima u korištenju WordPress-a.

Ako želite bolje iskoristiti WordPress, WP101 je odlična opcija s besplatnom probnom sedmodnevnom probom koja uključuje pristup svim njihovim sadržajima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me