Otkrivanje WordPress tema pomoću Detektora tema WordPressa

Ponude za WordPress


Kada se otkrije koja WordPress tema koristi određeno web mjesto, tu je ručni način provjere, a zatim postoji niz vrlo zgodnih automatiziranih besplatnih internetskih servisa, poput WPThemeDetector (usluga poznatijeg kao ‘WordPress Detector Theme „).

Kopajmo malo dublje gledajući podatke o web lokaciji koju WPThemeDetector može otkriti, uzimajući je za spin na stvarnom web mjestu i provjeravajući točnost podataka koje dobiva:

Što WPThemeDetector može otkriti?

Kreirao Luis Alejandre, WPThemeDetector pokušava otkriti postoji li na web mjestu WordPress * ili ne tema koju web lokacija trenutno koristi (napomena: može otkriti i roditeljske i podređene teme, pa čak i koje dodataka se koriste **; što je više, prema Luisu, također može prikazati podatke o upotrebi CDN (poput MaxCDN i / ili WordPress specijalizirani hosting usluge (kao što je WPEngine!

Korištenje web lokacije je, kao što očekujete, nevjerojatno jednostavno: samo uprskajte URL web mjesta na kojem želite provjeriti specifičnosti i odmah se vratiti.

Pokušajmo s jednim od najpoznatijih i najdugovječnijih blogova WordPress zajednice: WPTavern.com.

Rezultati:

Slijedi snimka zaslona početnog dijela rezultata (napomena: možete kliknuti na samu sliku da biste vidjeli CIJELE rezultate našeg testa ili se jednostavno prebacite na WPThemeDetector i sami napravite potpuno isti test:

Primjer rezultata WPThemeDetector - snimka zaslona

kliknite za pregled potpunih rezultata

Vau, to je puno informacija! U ovom trenutku vrijedi napomenuti da neće sve stranice dati toliko detalja, ali svejedno: s tim je dosta posla. Ne samo što sadrži, kao što je obećano, detalje o dječjoj temi i roditeljskoj temi koja se koristi, već daje i detalje o tome gdje je roditeljska tema dostupna. Nadalje – iako nisu prikazani na gornjoj snimci zaslona (kliknite sliku za prikaz cjelovitih rezultata) – dobili smo i, nadalje na stranici, detalje o deset dodataka koji se trenutno koriste na web mjestu.

Jesu li informacije pouzdane?

Prvo što treba spomenuti je da, kao što je otvoreno navedeno na njihovoj stranici za često postavljana pitanja, alat ne može otkriti sve dodatke koje web mjesto koristi: može samo „otkriti aktivne dodatke za koje se mogu pronaći reference u HTML kodu koji generira i šalje poslužitelj stranice “. Što se tiče detalja teme, međutim, pod pretpostavkom da tema koja se koristi uključuje uobičajene osnovne informacije u svom tablici stilova (pogledajte naš prethodni post za detalje o pronalaženju informacija o temama gledajući tablice stilova), WPThemeDetector bi doista trebao biti u mogućnosti dati oznaku kao tačni kao što se možete nadati rezultatima – i u ovom slučaju, jer WPTavern doista uključuje takve informacije u svoju tablicu stilova (koju smo brzo pregledali kako bismo provjerili stvari), rezultati se tačno prikazuju!

U skladu s tim, postojat će web stranice koje su maskirale podatke koje WPThemeDetector traži, i u tom slučaju će možda dati loše rezultate: poput recimo web mjesta ne koristi WordPress kad i / ili ne uspije pronaći informacije o točnoj temi koja se koristi – u određenoj mjeri, međutim, tome se, naravno, ne može pomoći jer nijedan takav alat nikada ne može biti savršen.

Također je vrijedno napomenuti da su neke dodatne informacije prikazane o web mjestu (desno pri dnu stranice s rezultatima) divljački netočan. Na primjer, u našem WPTavern testu, rečeno nam je “Ova stranica ima samo jednu povratnu vezu prema Alexa” – dok, u stvari, Alexa nam kaže da na toj web stranici postoji preko 1635 web lokacija koje se povezuju!

Sumirati

Što se tiče brzog i jednostavnog alata za pronalaženje informacija o kojoj se temi koristi web stranica, WPThemeDetector je izvanredna usluga – pruža puno više informacija nego što sam u početku očekivao: od kojih bi neke bilo teško / zamorno pronaći bilo koji drugi način.

Jedina stvarna opasnost s oslanjanjem na alate poput ovog je kada vlasnici web lokacija postave svoje web stranice malo izvan norme (odluče da ne uključuju ili maskiraju određene podatke, koristeći WordPress na samo dijelu svoje web stranice i / ili koriste složene WordPress prilagodbe itd.): u kojem će se slučaju svi takvi alati boriti za otkrivanje stvari onako kako bi trebale – ako želite pronaći temu koju web mjesto koristi, tada je korištenje alata poput ovog odlično mjesto za početak. Samo nemojte uzimati sve što kažu kao evanđelje i ne odustajte ako vam se prikaže naizgled mrtva točka, jer možda vrlo vrijedi učiniti nekoliko stvari koje alat ne sugerira: poput ručne provjere koda i / ili slanjem e-pošte vlasniku web lokacije da biste vidjeli hoće li vam dati dodatne informacije itd.

* nešto što možete učiniti ručno bez previše poteškoća.

** iako je ovdje „pokušaj“ glavna riječ na koju se treba usredotočiti, jer ni na koji način ne može otkriti SVE različite dodatke koji se koriste na web mjestu (što je zapravo daleko od toga)!

Napomena: pronađena je idealna tema, ali još uvijek niste sigurni idealno hosting? Pogledajte naš priručan vodič o toj temi!

Poznavati bilo koje druge uredne alate za otkrivanje WordPress-teme (i / ili dodatke)?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me