WP Migrate DB Pro pregled: prenesite svoju WordPress bazu podataka s lakoćom

Ponude za WordPress


Volio Chris Coyier (majstor i zapovjednik svih stvari CSS-trikova i Pippin Williamson (jedan od vodećih programera WordPress zajednice), WP Migrate DB Pro vrhunski je WordPress dodatak koji vam omogućuje kopiranje baze podataka WordPress-a iz jedne mjesto na drugo mjesto – brzo i jednostavno!

Oni od vas koji ste ikada morali migrirati bazu podataka znat će da preuzimanje MySQL baze podataka i ponovni prijenos može biti i dugotrajno i problematično, zbog vremenskih ograničenja i strašnog ograničenja za prijenos datoteka u PHPMyAdmin (iako to može biti modificirano putem php.inija ako znate što radite).

WP Migrate DB Pro u osnovi vam omogućuje da gurate i povlačite baze podataka s jedne lokacije na drugu. Ovo je vrlo korisno ako želite kopirati svoju web lokaciju uživo u testno okruženje ili želite kasnije zamijeniti i / ili zadržati bazu podataka na web mjestu uživo u sinkronizaciji s jednom na lokalnoj instalaciji..

Pogledajmo pobliže što ovaj fantastični dodatak može učiniti:

Besplatna verzija DB migracijskog DB-a

Besplatna verzija WP Migrate DB-a je jednostavna sigurnosna kopija WordPress dodatka koja vam omogućuje izvoz baze podataka kao MySQL odlagalište podataka. Nedostaje funkcionalnost uvoza i potezanja premium verzije, ali zgodan je za izradu sigurnosne kopije vaše web stranice.

Postavke dodatka za WP Migrate DB pronaći ćete u izborniku alata u programu WordPress.

Sigurnosne kopije mogu se spremiti na vaše računalo, a možete smanjiti veličinu datoteke ovih sigurnosnih kopija pomoću Gzip kompresije.

Polja pronalaženja i zamjene omogućuju vam vraćanje podataka o lokaciji u sigurnosne kopije. Na primjer, promijenite my-website.com u new-website.com.

URL polje mijenja retke “siteurl” i “home” u tablici wp_options. One odgovaraju linijama WP_HOME i WP_SITEURL, koje se mogu dodati u vašu WP-CONFIG.php datoteku.

Vrijedi promijeniti i korijensku datoteku, jer mnogi dodaci pohranjuju to u vašu bazu podataka.

WP Migrate DB Migration Settings

Kartica za migraciju također ima područje naprednih opcija koje vam omogućuje zamjenu globalno jedinstvenih identifikatora (GUID-ovi) i isključuje sadržaj poput komentara neželjene pošte, prolaznih i naknadnih revizija.

Sve se postavke mogu spremiti kao profil za buduću upotrebu.

WP Migrate DB Migration Settings

Značajka načina kompatibilnosti pomaže u smanjenju problema s izvedbom i mogućim sukobima kodova tako što ostavljate učitane odabrane dodatke kao dodatke.

WP Migrate DB Settings stranicu

Značajka koju volim u WP Migrate DB-u je mogućnost promjene maksimalne veličine zahtjeva.

Savjetuje vas maksimalni broj megabajta koji možete postaviti za preuzimanje datoteka kako biste izbjegli istek vremena i druge probleme. Prema zadanim postavkama postavljeno je na 1 MB, ali možete to jednostavno povećati.

Maksimalna veličina zahtjeva

Kao što očekujete, podrška nije data u besplatnoj verziji WP Migrate DB-a. Na WordPress.org postoji podrška za dodatak u kojem možete zatražiti pomoć, ali nekoliko tema ima odgovore.

WP Migrate DB Područje pomoći

Kao jednostavan alat za izradu sigurnosnih kopija, WP Migrate DB dobro funkcionira, ali ne pomaže u ubrzavanju migracije web stranica. Da biste to učinili, morate nadograditi na WP Migrate DB Pro.

Korištenje WP Migrate DB Pro

WP Migrate DB Pro otključava mnoštvo dodatnih funkcija koje nisu dostupne u besplatnoj verziji. Definicijska značajka može potpuno ukloniti web mjesto WordPress na daljinu.

Kao i WP Migrate DB, pro verzija omogućuje izvoz baze podataka vašeg web mjesta. Međutim, možete i uvesti sigurnosnu kopiju web mjesta izravno prenoseći datoteku sigurnosne kopije.

Još jednom obratite pažnju na polja pronalaska i zamjene. Dodavanje točnih podataka o lokaciji prije migracije web stranice može vam uštedjeti mnogo vremena kasnije.

Dodatni se sadržaj može zamijeniti jednostavnim dodavanjem više redaka pronalaženja i zamjene. Na primjer, ako se mijenja web stranica možete zamijeniti sve reference na stari brand.

Opcije migracije

Značajka potezanja može se koristiti za zamjenu vaše web stranice s udaljenom bazom podataka web mjesta WordPress; gurnu značajka može se koristiti za zamjenu udaljene baze podataka web mjesta WordPress na onoj na kojoj ste prijavljeni.

Podaci o vezi potrebni za potiskivanje ili povlačenje WordPress baze podataka mogu se naći na kartici postavki.

Guranje i povlačenje baza podataka može programerima uštedjeti ogromno vrijeme, jer se web stranica može bezbolno prenijeti s jedne lokacije na drugu. Na primjer, baza podataka testnih web stranica mogla bi za nekoliko minuta biti prebačena na web mjesto uživo.

Po želji se ista baza podataka može kopirati na više web stranica. Tvrtke za dizajn koje instaliraju iste teme i dodatke na svim web mjestima klijenta mogu iskoristiti ovu značajku.

Pritisnite i povucite vezu

WP Migrate DB Pro omogućuje vam prijenos cijele baze podataka ili odabir točnih tablica koje želite sigurnosno kopirati i premjestiti. Ovo je posebno korisno ako ste prethodno premjestili web mjesto, jer vam štedi da ponovno prenesete sve.

Vrste postova mogu se isključiti iz sigurnosnih kopija i migracija. Ovo je prikladno ako ne želite migrirati sadržaj za određenu vrstu posta.

Na primjer, ako više ne upotrebljavate prilagođenu vrstu posta jer je povezana s WordPress dodatkom koji više ne upotrebljavate, jednostavno ga možete isključiti.

Tablice i vrste posta

Oni od vas koji podrobno promatraju mogu primijetiti da u području WP Migrate DB Pro nedostaje opcija za izuzimanje revizija posta. To je zato što se revizije mogu isključiti putem gore navedenog izbornika posta.

Iako razumijem potrebu za pojednostavljivanjem opcija, smatram da je ova značajka više smisla biti navedena pod naprednim opcijama jer sada postoji rizik da kupci neće shvatiti da postoji funkcionalnost za izuzeće revizija posta.

To bi se moglo riješiti pomoću okvira s značajkama ili nečeg sličnog što naglašava kako revizije posta mogu biti isključene iz sigurnosnih kopija i migracija.

WP Migrate DB Pro Napredne mogućnosti

Kartica sigurnosne kopije, uvedena u verziji 1.9 WP Migrate DB Pro u studenom 2018., sadrži sve sigurnosne kopije stvorene u WP Migrate DB Pro za push i pull migracije. Drugim riječima, kartica sigurnosnih kopija prikazuje arhivu sigurnosnih kopija koje su korištene za migraciju web mjesta.

Svaku sigurnosnu kopiju možete preuzeti s ove stranice, a u budućoj verziji programeri dodaju i mogućnost vraćanja iz tih sigurnosnih kopija..

Kartica Rezervne kopije

Na kartici postavki pronaći ćete podatke o vezi koji su vam potrebni da biste izvršili zahtjev za potiskom ili povlačenjem. Ispod su gumbi za odobrenje guranja i povlačenja.

Gumbi za dopuštanje prema zadanom su isključeni. To je dizajnirano, jer biste mogli naići na velike probleme ako ste vratili bazu podataka s pogrešne web stranice ili gurnuli bazu podataka na aktivnu web stranicu umjesto testne web stranice.

Podaci o vašoj licenci unose se i na ovu stranicu. Svakako dodajte ovdje da biste dobili automatska ažuriranja dodataka.

Informacije o vezi

Provjere SSL-a onemogućene su putem zahtjeva, ali ih se može omogućiti za veću sigurnost.

Uz ograničenje najveće veličine zahtjeva koji se nalazi u besplatnoj verziji WP Migrate DB, postoji i mogućnost postavljanja kašnjenja između zahtjeva (koja je definirana u sekundama). Ovo bi moglo biti potrebno ako migracija ne uspije zbog ograničenja brzine poslužitelja.

Zatraži postavke

Ostaje mogućnost za odabir WordPress dodataka i njihovo učitavanje kao dodataka koji se moraju koristiti, a tu je i mogućnost korištenja najnovijeg izdanja WP Migrate DB Pro.

Napredne postavke

WP Migrate DB Pro vam pokazuje točno koliki je dio baze podataka obnovljen, a možete pauzirati, nastaviti i otkazati svaki uvoz ili migraciju.

Proces migracije

Također nudi puno funkcionalnosti, ali lako ćete je koristiti jer svaka opcija u području postavki dodatka sadrži opis. Povrh toga pronaći ćete dodatne informacije putem oznaka pomoći označenih (?).

WP Migrate DB Pro Addons

Kartica Addons u besplatnoj i premium verziji WP Migrate DB prikazuje četiri dostupna dodataka. Ako ste kupili licencu za razvojne programere WP Migrate DB Pro ili novije, vidjet ćete opciju za instaliranje i aktiviranje svakog od tih dodataka.

ZIP datoteku za svaki addon možete preuzeti izravno na vaše računalo ako želite.

WP Migrate DB Pro Addon popis

Dodatak Media Files omogućuje vam da datoteke s medijske knjižnice gurate i povlačite s jedne WordPress web stranice na drugu.

Ovim se rješavaju problemi sa sinkronizacijom koji mogu nastati prilikom migracije medijskih datoteka na web lokaciju koja je premještena u prošlosti.

Imate mogućnost usporedbe medijskih datoteka prije migracije, usporedbu i zatim prijenos i uklanjanje ili uklanjanje svih medijskih datoteka s ciljanog web mjesta i nakon toga. Ove će se opcije spriječiti u stvaranju dupliciranih medijskih datoteka tijekom procesa migracije.

WP Migrate DB Pro Media datoteke Addon

Dodatak Media Files može se koristiti s dodatkom CLI, omogućujući vam migraciju medijskih datoteka iz naredbenog retka.

Dodatak datoteka i tema i dodataka omogućuje vam da potežete i povlačite WordPress teme i dodatke između dvije web stranice, a možete odabrati koje se teme i dodaci uvoze tijekom migracije.

Ovo je posebno korisno za postavljanje novih web stranica klijenta i instaliranje novih testnih okruženja.

WP Migrate DB Pro teme i dodaci Addon

CLI dodatak integrira se s WP-CLI-om kako bi vam omogućio pokretanje migracija izravno iz naredbenog retka.

Za upotrebu ovog dodatka mora biti instaliran WP-CLI.

Posljednji dodatak koji je uključen u licencu za razvojne programere WP Migrate DB Pro i novije je dodatak Multisite Tools.

Ovo otključava podršku za WordPress Multisite i može se koristiti za poticanje podstranice na jednu WordPress instalaciju i obrnuto. Također možete migrirati podstranicu između više web lokacija.

WP Migrate DB Pro Multisite Tools Addon

Svi su dodaci instalirani kao zasebni WordPress dodaci, tako da ih možete deaktivirati ako ih ne koristite aktivno.

Trošak WP Migrate DB Pro

Postoji pet opcija licence za WP Migrate DB Pro, a svi oni dolaze sa 60-dnevnim jamstvom povrata novca.

Prve dvije opcije licence ne dopuštaju pristup dodacima. Osobna licenca staje 99 dolara godišnje i pruža podršku i ažuriranja za jednu web stranicu; Licenca bočne gužve košta 40 dolara više, a pruža podršku i nadogradnje na četiri web stranice.

Sljedeće dvije licence su licenca za programere u iznosu od 199 USD godišnje i studijska licenca u iznosu od 599 USD godišnje. Obje licence nude WordPress Multisite podršku i pristup svim dodacima.

Skuplja studijska licenca proširuje podršku i ažuriranja sa 30 web stranica na stotinu web stranica. Također povećava broj ljudi koji mogu pristupiti prioritetnoj podršci s jedne osobe na pet.

Dozvola za poduzeća dostupna je i za velike tvrtke.

Još jedan dobar razlog za kupnju pro verzije WP Migrate DB je podrška – nešto što nije dostupno u besplatnoj verziji.

Kartica pomoći odnosi se na video vodiče koji vas vode kako funkcionira dodatak, a postoji i opsežno područje dokumentacije.

Podrška e-poštom za WP Migrate DB Pro

Podršku za direktnu e-poštu možete dobiti putem kartice pomoći dodatka. Da biste direktno primili pomoć u svom administrativnom području WordPressa, trebate osigurati da je licenca dodatka unesena na karticu postavki..

Dijagnostičke informacije i zapisnici o pogreškama mogu se uključiti u vašu e-poštu kako bi razvojni tim brže riješio vaš problem. I ovi se podaci prikazuju ispod obrasca.

Na ovoj stranici također ćete vidjeti veze do korisnih resursa iz područja dokumentacije.

Obrazac za pomoć za WP Migrate DB Pro

Prije nego što se odlučim za premium verziju WordPress dodatka, obično savjetujem da testirate besplatnu verziju unaprijed kako biste stekli razumijevanje što može, a što ne može učiniti.

Međutim, imajte na umu da je besplatna verzija WP Migrate DB ograničena u odnosu na pro verziju. Nedostaje mu većina migracijskih značajki koje WP Migrate DB Pro izdvajaju od konkurencije, i samim tim nije dobar pokazatelj onoga što nudi verzija verzije.

Završne misli

Besplatna verzija WP Migrate DB je u redu i ima neke super mogućnosti, ali postoje vjerovatno bolja besplatna sigurnosna sigurnosna rješenja dostupna za WordPress.

WP Migrate DB Pro značajna je nadogradnja. To je fantastično sigurnosno kopiranje i rješenje migracije koje se neprekidno usavršava od svog pokretanja 2013. godine.

Ono što ga izdvaja od konkurencije je mogućnost da u potpunosti zamijene web mjesto na daljinu. Ostali dodaci za sigurnosne kopije i migracije i usluge ne dopuštaju vam sinkronizaciju dvije baze podataka na ovaj način.

Moja jedina kritika dodatka je da nijedna dodavanja nisu uključena u licence za osobne i bočne gužve s nižim cijenama. Za pristup addonima morate nadograditi na licencu za razvojne programere na 199 USD godišnje.

Uključivanje dodatka Media Files u osobne planove i bočne gužve bilo bi dobro, ali osjećam da je dodatak datoteka datoteka tema i dodatka taj koji bi trebao biti uključen prema zadanim postavkama. Bez toga, morat ćete ručno instalirati sve teme i dodatke na ciljno web mjesto.

Ukratko: Ako koristite testnu instalaciju za testiranje promjena na aktivnoj web stranici WordPress, WP Migrate DB Pro gotovo sigurno će vam uštedjeti puno vremena i energije (a samim tim i novca ako sve to radite za klijente). Ako već niste, toplo preporučujem da to provjerite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map