Soliloquy vs MetaSlider – Koji je najbolji dodatak WordPress klizača?

Ponude za WordPress


Dodavanje klizača na vašu web stranicu može učiniti čuda za njegovu vizualnu privlačnost. Međutim, kad je riječ o odabiru klizačkog dodatka za vaše web mjesto WordPress, kako možete znati koji je najbolji? A koga odabrati? U ovom ćemo postu istražiti dva najbolja WordPress klizača na raspolaganju: Meta Slider i Soliloquy. Razmotrit ćemo što svaki od ovih izuzetno popularnih klizača može učiniti kako bi vam pomogao da odlučite koji je najbolji izbor za vaše web mjesto.

Započnimo…

Što mogu učiniti dodaci Soliloquy i Meta Slider WordPress?

Najbolji klizači mogu vam pomoći da nadogradite svoju web stranicu WordPress na više načina. Ako kreativno tražite zanimljiv i moderan prikaz svog najboljeg posla, jednostavno dodavanje klizača u vaš portfelj. Video zapisima i slikovnim datotekama također se brzo mogu dodati klizači stvoreni pomoću Soliloquy ili Meta Slider.

Primjer usporedbe Soliloquy naspram MetaSlidera Slider

Vrsta klizača fotografija koje možete stvoriti pomoću Meta Slider-a.

Blogeri također mogu izvrsno koristiti alate kao što su Meta Slider ili Soliloquy kako bi promovirali svoje najnovije i najveće postove na blogu u interaktivnom formatu prezentacija. Pomoću postavki ovih alata možete kontrolirati koji su postovi uključeni i kako su predstavljeni.

Postavite klizač iz MetaSlidera

I Meta Slider i Soliloquy mogu prikazati dinamične feedove posta u klizačkom formatu.

Budući da ti klizači mogu ugostiti gotovo bilo koju vrstu sadržaja, freelanceri i vlasnici tvrtki također ih mogu koristiti za prikaz logotipa projekata na kojima su radili kao i izjave sretnih klijenata.

Klizač logotipa klijenta

Još jedna dobra upotreba klizačkog dodatka je prikazivanje logotipa klijenta na vašem portfelju ili web mjestu tvrtke.

Kao i bilo koji najbolji dodatak klizača vani, Soliloquy i Meta Slider ne ograničavaju vas na standardne prezentacije. Možete birati između niza dizajna i stilova, uključujući vrtiće, dok je integracija društvenih medija također opcija za još kreativnije mogućnosti.

Primjer vrtloženja prezentacije MetaSlider-a

Primjer klizača klizača stvorenog pomoću Meta Slider-a.

Oba dodatka dolaze u ograničenim besplatnim verzijama, što vam daje dobru priliku za isprobavanje njihovih korisničkih sučelja i različitih načina rada. Međutim, ako tražite najbolji dodatak za dodavanje prezentacija na web mjesto WordPress, morat ćete pokupiti plaćene verzije ovih alata.

Instagram klizač iz Soliloquy-a

Možete stvoriti klizače koji prikazuju sadržaj s Instagrama.

Usporedili smo besplatnu i premium verziju Meta Slider-a u nedavnom pregledu – provjerite kako biste saznali više o vašim mogućnostima korištenja ovog dodatka. Također smo pregledali Soliloquy, ako želite vidjeti sve što različite verzije ovog dodatka mogu učiniti.

No, kada je u pitanju usporedba Soliloquy-a i MetaSlider-a, ovaj će vam članak pomoći da odlučite koji je za vas najbolji.

Najbolje značajke meta klizača i druženja: u usporedbi

Na papiru, ova dva dodatka imaju sličan skup značajki. Međutim, u praksi ćete naći da imaju različite pristupe u izvršavanju stvari i postizanju rezultata. Usporedit ćemo njihove najbolje značajke kako biste vidjeli je li Soliloquy ili Meta Slider najbliži vašim zahtjevima.

Prikaz slika

Primjer slider slike iz Soliloquy-a

Oba dodatka olakšavaju dodavanje klizača koji se temelje na slikama na vašu WordPress web stranicu.

Stvaranje prezentacija zasnovanih na slici osnovna je funkcionalnost svakog dobrog WordPress klizača, a Soliloquy i Meta Slider izvrsno se bave ovim zadatkom..

Soliloquy klizač sa Lightboxom

Soliloquy vam nudi puno alata za izradu klizača zasnovanih na slici za WordPress, uključujući ovu mogućnost lightboxa.

I Soliloquy i Meta Slider pružaju brojne mogućnosti načina funkcioniranja prezentacija zasnovanih na slikama. Prikazivanje ili skrivanje navigacijskih kontrola, korištenje efekata prijenosa animacije i kontrola dimenzija prezentacije su dio njihove funkcionalnosti.

Primjer prijenosa klizača Soliloquy

Soliloquy uključuje klizač s automatskim prijelazom koji se kreće kroz slike u vašem prezentaciji.

Upotreba sličica za navigaciju na klizač opcija je koju nude Meta Slider i Soliloquy, a obje su sjajne alate za prikazivanje vaših fotografija.

Klizač galerije sličica

Način sličice Meta Slider posebno je učinkovit za prikazivanje fotografija.

U stvari, kombiniranje navigacije Meta Slider sličica s načinom rada lightbox čini ovaj dodatak idealnim za predstavljanje fotografija na WordPress web mjestu.

Klizač Lightbox fotografije

Oba dodatka djeluju dobro za prikazivanje fotografija, ali Meta Slider ima neke impresivne značajke fokusirane na prezentaciju.

Svaki alat djeluje vrlo dobro kada je riječ o izradi prezentacija slika, a nema ih mnogo što razdvajati. Dodavanje naslova u svoj prikaz prezentacije je druga opcija i s Meta Slider-om i Soliloquy-om, a klizače možete lako prikazati u postovima, na stranicama te na bočnim trakama i u podnožju koristeći uključene widgete za prezentaciju..

Klizni klizači

Klizač klizača

Korpusi su dobra opcija za prikazivanje struje fotografija kroz koje korisnici mogu kliziti.

Meta Slider i Soliloquy uključuju način klizača u obliku klizača ako želite prikazati više slika odjednom u glavnom klizaču.

Primjer kliznog vrtića

Gornji primjer vrste karata Soliloquy izgleda i djeluje na sličan način kao inačica Meta Slider.

Ako kombinirate efekte animacije s različitim načinima klizača, s ovim dodacima možete stvoriti jedinstvene prezentacije. Opet, oba dodatka mogu lako stvoriti elegantne klizače klizača, iako Meta Slider uključuje neke posebno privlačne dizajne.

Video klizači

Video klizač sadržaja za YouTube

Meta Slider može prikazivati ​​videozapise s YouTubea i Vimea u obliku prezentacije.

Oba dodatka imaju podršku za dodavanje video prezentacija u prezentaciju, a oba mogu prikazivati ​​videozapise s YouTubea i Vimea, a Soliloquy također podržava Wistia. Također možete prikazati videozapise s vlastitim domaćinima na klizačima s oba dodatka.

Postavke video klizača

Soliloquy nudi nešto više mogućnosti za prikazivanje video sadržaja na dijapozitivima, u usporedbi s Meta Sliderom.

Kombinacija slikovnih i video sadržaja radi izrade multimedijskih klizača jednostavno je s oba alata, ali Soliloquy vam daje veću fleksibilnost pri pretraživanju video sadržaja.

WordPress klizači za postove i stranice

Mogućnosti klizača Soliloquy

Stvaranje istaknutih klizača sadržaja koji prikazuju postove blogova s ​​vaše web stranice opcija je pomoću Soliloquy i Meta Slider.

Drugi način korištenja ovih dodataka je stvaranje klizača koji prikazuju i promoviraju postove i stranice s vaše web stranice WordPress. Kako se klizači mogu umetnuti na bilo koje mjesto na vašoj web lokaciji, korištenje klizača sadržaja izvrstan je način za promociju vaših postova i stranica posjetiteljima.

Postavke klizača sadržaja

Soliloquy vam daje veliku kontrolu nad time koji je WordPress sadržaj prikazan u vašem klizaču i kako je predstavljen.

Pomoću oba alata lako je odrediti koji su postovi i stranice uključeni u vaše klizače. No Soliloquy vam opet daje veću kontrolu nad sadržajem i načinom prikazivanja.

Postavke klizača postavljanja feeda

Meta klizač omogućuje i lako prikazivanje sadržaja posta na svojim klizačima, ali dobivate manju kontrolu nego kod Soliloquy.

Mogućnost prikazivanja istaknute slike i naslova na svakom dijapozitivu može vam pomoći povećati šanse posjetitelja da kliknu na pojedinačne dijelove sadržaja koji se promoviraju.

Primjer klizača Soliloquy Post

Dodavanje titlova i istaknutih slika na vaše klizače može vam pomoći kod klikova.

Klizači sadržaja Meta Postolja i stranica mogu izgledati ljepše, ali Soliloquy vam daje detaljniju kontrolu nad tim koji je sadržaj uključen i isključen.

Klizači na društvenim medijima

Primjer klizača na Instagramu Soliloquy

Klizač klizača koji prikazuje fotografije s ovjerenim Instagram računom s opcijskim gumbima za dijeljenje Pinterest-a stvorenim u Soliloquy.

Ako želite stvoriti klizače društvenih medija za svoju web stranicu WordPress, Soliloquy ima mogućnost prikazivanja sadržaja s Instagrama.

Postavke Instagrama

Sa Soliloquy možete birati koliko će se fotografija s Instagrama prikazati i u kojoj veličini.

Da biste stvorili Instagram prezentaciju, morat ćete ovjeriti Soliloquy sa svojim Instagram računom, nakon čega ćete moći prikazati svoje najnovije fotografije.

Soliloquy također može prikazati gumbe Pin It slikama na svojim klizačima, što posjetiteljima olakšava dijeljenje vašeg sadržaja na Pinterestu.

WooCommerce Klizači proizvoda

Ako tražite drugi način promocije proizvoda trgovine e-trgovinom, tada je stvaranje prezentacije jedna od mogućnosti. Oba dodatka uključuju WooCommerce integraciju, što vam daje mogućnost stvaranja slajdova koji prikazuju i povezuju se s proizvodima u vašoj trgovini.

WooCommerce klizač

Vaš klizač proizvoda Soliloquy WooCommerce može sadržavati gumb dodavanja u košaricu, iako se možete suočiti s nekim problemima s oblikovanjem..

Pomoću Soliloquy možete koristiti taksonomije proizvoda da biste odredili koje su stavke uključene u klizač i odaberite pojedinačne proizvode koje ćete uključiti ili isključiti. Filtriranje prema cijeni i dostupnosti druga je opcija konfiguracije klizača, kao i postavljanje načina kako su proizvodi sortirani u prezentaciji.

Postavke klizača WooCommerce

Soliloquy vam omogućava dobru kontrolu nad proizvodima koji su prikazani na vašem klizaču WooCommerce.

U usporedbi s Soliloquy-om, Meta Slider vam ne daje toliku kontrolu nad filtriranjem i prikazom vaših proizvoda.

WooCommerce klizač proizvoda kreiran s MetaSlider-om

Meta Slider ima manju podršku od Soliloquy za prikazivanje proizvoda e-trgovine u prezentaciji.

Stoga, ako je vaš cilj stvoriti klizač proizvoda pomoću predmeta iz vaše web trgovine WooCommerce, Soliloquy je bolja opcija.

Postavke WooCommerce klizača za MetaSlider

Opet, Meta Slider vam daje manje mogućnosti za prikaz vaših proizvoda na klizaču.

Meta Slider vs Soliloquy: Ostale značajke

Metaslider višeslojni klizač

Za razliku od Soliloquy-a, Meta Slider vam omogućuje izradu višeslojnih dijapozitiva s tekstualnim animacijama.

Jedna zanimljiva značajka Meta Slider-a koji nije uključen u Soliloquy je mogućnost stvaranja dijapozitiva sa slojevima. Ti se slojevi mogu koristiti za prikaz drugog sadržaja na glavnom sadržaju dijapozitiva, poput teksta na vrhu fotografije. Također možete animirati slojeve kako biste svojim klizačima pomogli da imaju veći utjecaj.

Postavke rasporeda klizača Soliloquy

Soliloquy olakšava podešavanje dostupnosti klizača.

Soliloquy uključuje značajku zakazivanja koja vam omogućuje postavljanje početnog i završnog datuma za klizač koji kontrolira kada je to vidljivo na vašoj web lokaciji. Ako želite promovirati vremenski osjetljive ponude ili sadržaje na vašoj web stranici, ova će vam značajka možda dobro doći.

Koji je dodatak klizača za WordPress najlakši za upotrebu?

U ovom ćemo dijelu usporedbe Soliloquy i Meta Slider istražiti korisničko iskustvo svakog dodatka. Tako ćete steći bolju predodžbu o tome koji je prikladniji za vas, kao i koje su postavke u ponudi za svaki alat.

Početak rada

Nakon što dodaci postanu aktivni na vašoj web lokaciji, možete započeti izradom novog klizača. S Meta Slider-om, tijek rada uključuje izradu pojedinačnih slajdova, jedan po jedan.

Početak rada s MetaSliderom

MetaSlider olakšava početak rada i stvaranje vašeg prvog prezentacije.

Soliloquy vam omogućuje dodavanje više prezentacija odjednom i započinjanje rada na projektu kroz postavke.

Zaslon Soliloquy Slides

Oba dodatka olakšavaju povlačenje i spuštanje dijapozitiva da biste promijenili redoslijed.

Korisnička sučelja oba dodatka olakšavaju pregled klizača i pregled postavki na jednom zaslonu. Manjak nepotrebnog učitavanja stranica dok radite na različitim elementima klizača pomaže u velikoj pojednostaviti postupak.

Izrada dijapozitiva

Uredite prezentaciju MetaSlider-a

MetaSlider vam daje dobar pregled sadržaja i postavki vašeg klizača na jednom zaslonu.

S oba klizača dodatak je dodavanje sadržaja slajda jednostavno poput povlačenja i ispuštanja sadržaja s računala u WordPress Media Library ili dodavanja datoteka koje su već tamo. Kao što je spomenuto ranije u ovoj usporedbi, oba dodatka za prezentacije podržavaju više vrsta sadržaja za svoje dijapozitive.

Postavke za SlideShow MetaSlider YouTube

Kombinovanje različitih vrsta prezentacija u jedan dijaprojekciju lako je s Soliloquy i Meta Slider Pro.

Ne treba nikakav dodatni napor da stvorite miješane medijske klizače s bilo kojim od ovih dodataka. Jednostavno dodajte novi slajd, a zatim odaberite drugu vrstu sadržaja, poput YouTube videozapisa ili postova s ​​bloga.

Postavke klizača MetaSlider za feed feed

Meta klizač olakšava prikaz objava na blogovima i drugih vrsta posta u klizaču.

Ako na vašoj web stranici postoje aktivne prilagođene vrste posta, uključujući proizvode WooCommerce, taj sadržaj možete dodati svom klizaču. Pomoću Meta Slider-a i Soliloquy-a lako je filtrirati sadržaj posta prema taksonomiji i rasporediti ih po datumu.

Uređivanje dijapozitiva

Nakon što u prezentaciju dodate barem jedan slajd, možete započeti uređivanje njihovih svojstava. Pomoću Soliloquy i Meta Slider-a možete dati svoj sadržaj prezentacije SEO i pristupne oznake alt i title i prilagođeni pristupačnosti te dodati natpis za prikaz na dijapozitivu. Pretvaranje slajdova u veze na koje je moguće kliknuti vrlo je jednostavno i sa oba dodatka.

Soloquy Edit Slide

Oba dodatka daju vam jednostavan način dodavanja titla i izmjene teksta u slike te pretvaranja u veze.

Konfiguriranje klizača

Na kartici konfiguracije Soliloquy možete definirati kako vaš klizač izgleda i funkcionira. Ove postavke pokrivaju temu prikaza, veličine slike, efekte animacije, kontrole navigacije i još mnogo toga.

Postavke konfiguracije Soliloquy klizača

Kao i Meta Slider, Soliloquy vam omogućuje konfiguriranje načina rada klizača s istog zaslona.

Meta zaslon klizača sadrži bočnu ploču koja olakšava odabir vrste klizača koji ćete koristiti, poput FlexSlider ili Nivo Slider. Svaka vrsta klizača ima svoje postavke i mogućnosti, tako da, ovisno o vrsti klizača koji odaberete, imat ćete pristup različitim postavkama koje pokrivaju temu, efekte animacije, stil navigacije i još mnogo toga.

Postavke bočne trake MetaSlider-a

Svaki od različitih formata Meta Slider ima svoje postavke i mogućnosti vašeg prezentacije.

Kada je u pitanju koji je WordPress klizač najlakši za upotrebu, nema mnogo odvajanja Soliloquy i Meta Slider. U pogledu upotrebljivosti, obojica rade nešto drugačije, ali vrlo su se lako uhvatili ukoštac. Ipak, jedno područje u kojem Meta Slider ima prednost ispred Soliloquy-a je način pregleda. Meta Slider također ima korisnu značajku poništavanja, što Soliloquy nema.

Pregledavanje prezentacija MetaSlider

Način pregledavanja Meta Slider-a daje vam predstavu o tome kako će vaš klizač izgledati kad se aktivira.

Mogućnost pregledavanja vašeg klizača sa stranice za izradu čini testiranje vaših postavki i sadržaja pomoću Meta Slider-a vrlo lako. Međutim, pomoću softvera Soliloquy morat ćete objaviti klizač, umetnuti ga u post ili stranicu te pregledati taj dio sadržaja da biste vidjeli klizač u akciji. Ako vaše izmjene ne funkcioniraju na način na koji ste očekivali, spremanje promjena i objavljivanje klizača prije nego što ih možete pogledati u akciji mogu uzrokovati probleme jer će taj klizač biti i na javnom prikazu.

Objavljivanje prezentacija

Pregled Widget-a za MetaSlider Slideshow

S oba dodatka dodavanje klizača na bočnu traku, podnožje i druga widgetized područja vaše web stranice lako je..

Nakon što spremite ili objavite klizač, možete ga prikazati na web mjestu WordPress. Kao i umetanje prezentacija u vašu WordPress bočnu traku i druga područja spremna za widgete, kao što je podnožje, podmetači koriste kratke kodove za dodavanje klizača u vaše postove i stranice.

Postavke widgeta za usporedbu MetaSlider vs Soliloquy

Widgeti i Soliloquy i Meta Slider nude istu funkcionalnost.

Oba dodatka dodaju zgodan gumb uređivaču WordPress-a koji vam omogućuje brzo umetanje relevantnog kratkog koda u vaš sadržaj.

Tipka za umetanje kratkog koda MetaSlider

Prečaci vam daju jednostavan način za umetanje klizača u vaše postove i stranice.

Kada se vaš post ili stranica objavi, kratki kôd zamjenjuje se najnovijom verzijom određenog prezentacijskog prikaza. Oba klizača također vam daju mogućnost umetanja koda u datoteke s temama kako biste prezentacije prikazali drugdje na vašem web mjestu.

Primjer objavljenog prezentacije Soliloquy

Objavljeni prezentacija Soliloquy.

Opcije cijena Soliloquy vs Meta Slider: Usporedba

Jezgrene verzije oba dodatka slobodno se koriste, ali ako želite otključati puni potencijal Meta Slider-a ili Soliloquy-a, morat ćete nadograditi na premium verzije.

Dok Meta Slider stvari pojednostavljuje sa svim premium značajkama dostupnim onima koji nadograde, Soliloquy koristi drugačiji pristup cijenama:

  • Meta klizač: Od 39 dolara za licencu za dvije web lokacije do 289 dolara za upotrebu na neograničenim web lokacijama.
  • Soliloquy: Od 19 USD za licencu za jedno mjesto i osnovne značajke do 99 USD za upotrebu na neograničenim web lokacijama i svim značajkama.

S Meta Sliderom, sve cijene uključuju pristup nadopunama dodataka i premium podršku u trajanju od jedne godine. Isto se odnosi i na Soliloquy, osim što postoji i opcija na najvišoj razini koja uključuje vijeka ažuriranja za 249 dolara.

Završne misli

Dakle, koji je najbolji WordPress dodatak za prezentacije: Soliloquy ili Meta Slider? Pa, oba dodatka imaju slične značajke i jednostavna su za upotrebu. Samo po cijeni, Meta Slider je povoljnija opcija, sa svim značajkama dostupnim za 39 USD, dok ćete morati otplatiti 99 USD kako biste otključali sve značajke Soliloquy-a.

Osobno mi je draže dizajn i izgled Meta Slider prezentacija. No Soliloquy vam daje veću kontrolu nad sadržajem i načinom prikazivanja sadržaja. Ako je vaš cilj stvaranje elegantnih prezentacija za slike i videozapise, s različitim opcijama prezentacije tog sadržaja, Meta Slider je vjerojatno najbolji izbor.

Međutim, ako želite stvoriti klizače za prikaz postova, stranica i proizvoda na vašoj web lokaciji, a treba vam mnogo kontrole nad sadržajem koji je uključen u te prezentacije, Soliloquy ima prednost.

Ako želite znati više, možete isprobati prezentacije različitih vrsta klizača koje ovi alati mogu stvoriti, kao i pregledati dokumentaciju na web stranicama Soliloquy i Meta Slider..

Ako ti alati ne sadrže potrebne funkcije i funkcionalnost, provjerite našu usporedbu Slider Revolution, LayerSlider i Soliloquy za još više opcija prezentacije..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map