Sedam najboljih dodataka za kloniranje / umnožavanje WordPress web stranice (2020)

Ponude za WordPress


Kloniranje WordPress web stranice podrazumijeva ne samo sigurnosno kopiranje, nego i vraćanje na novom mjestu.

Vlasnici web stranica često dupliciraju web mjesto na taj način kad su promijenili web host i trebaju ga vratiti na novi poslužitelj, a, ovisno o vašem postavljanju, to ćete možda morati učiniti i ako promijenite naziv svoje domene.

Kloniranjem web stranice uživo u scensko okruženje možete izvoditi ažuriranja na sigurnom mjestu prije nego što ih gurnete na svoju web stranicu uživo, dok je egzaktna kopija web stranice izvrsna i za opće testiranje.

WordPress ima koristan vodič koji vam pokazuje kako ručno premjestiti WordPress. Ručno kopiranje vaše web lokacije na drugu lokaciju nije teško, ali postupak izrade sigurnosne kopije vaše WordPress baze podataka i njihove vraćanja na novu lokaciju može dugotrajno.

To je razlog zašto većina vlasnika web stranica koristi WordPress dodatak za stvaranje klona svoje web stranice; WordPress dodaci za migraciju pojednostavljuju proces kopiranja i premještanja WordPress web mjesta na novo mjesto. Ti su dodaci nevjerojatno popularni, jer su mnogi aktivni na milijunima WordPress web stranica.

U ovom ću vam članku pokazati sedam sjajnih WordPress dodataka za kloniranje i dupliciranje WordPress-a.

1. Umnožak (BESPLATNO / $ 59 plus)

Duplicator je popularni WordPress dodatak koji vam pomaže pri premještanju i kloniranju WordPress web stranica.

Unutar dodatka sigurnosne kopije nazivaju se paketi, a prilikom stvaranja novog paketa možete isključiti sigurnosne kopije datoteka i tablica baze podataka. Također postoji opcija da prethodno ispunite podatke odredišnog MySQL poslužitelja u datoteku sigurnosne kopije.

Duplicator dovršava skeniranje vaše web stranice kako bi se uvjerilo da je sve u redu, a također ističe velike datoteke koje se mogu izuzeti iz sigurnosne kopije..

Ovo će možda biti potrebno pri korištenju besplatne verzije jer podržava samo sigurnosne kopije veličine do 500 MB. Uz to, omogućuje vam samo sigurnosno kopiranje datoteka na poslužitelju vaše web stranice, tako da ćete morati nadograditi na Duplicator Pro ako želite sigurnosnu kopiju pomoću FTP-a ili uslugu pohrane u oblaku kao što su Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive ili Amazon S3.

Pregledavanje kopiranja

Ako želite vratiti web mjesto, morate preuzeti datoteku sigurnosne kopije arhive i odgovarajuću installer.php datoteku i prenijeti ih na novo mjesto. WordPress nije potreban za instaliranje na novoj lokaciji jer instalater to rješava, ali morat ćete stvoriti bazu podataka ako to već niste učinili.

Besplatna verzija Duplicatora je dobro rješenje za one koji imaju malu web lokaciju manju od 500 MB, ali uspostavljene web stranice trebaju nadograditi.

Osim uklanjanja ograničenja veličine datoteke sigurnosne kopije, Duplicator Pro ima mnogo korisnih značajki za pomoć većim web stranicama. To uključuje podršku za WordPress multisite, višeslojne niti tako da se sigurnosne kopije brže obrađuju i podršku za veće baze podataka. Također vam omogućuje stvaranje novih baza podataka i korisnika u cPanelu iz područja stvaranja paketa.

Osobna licenca za Duplicator Pro košta 59 dolara i daje vam podršku i ažuriranja za tri web stranice godišnje. Ako nadogradite na licencu za slobodne korisnike na 79 USD, povećavate podršku na 15 web stranica i otključavate dodatne značajke, poput rasporeda po satu, postavljanje robne marke i instalacijsku sol i zamjenu ključeva..

Paket kopiranja završen

Duplikator je koristan WordPress dodatak koji vam može pomoći da jednostavno kopirate male web stranice. Ne postoji način za daljinsko vraćanje sigurnosnih kopija na određeno mjesto, ali postupak vraćanja i dalje je znatno brži od ručnog kopiranja web mjesta.

Oni od vas koji imaju uspostavljene web stranice trebali bi razmotriti nadogradnju na verziju pro, jer je bolje za rukovanje većim web lokacijama i pruža vam više mogućnosti pohrane.

2. UpdraftPlus (BESPLATNO / plus 30 dolara plus)

Lako je shvatiti zašto je UpdraftPlus jedno od najpopularnijih backup rješenja WordPressa na tržištu.

Iako je besplatan za preuzimanje, UpdraftPlus nudi brojne značajke za koje naplaćuju alternativna sigurnosna rješenja. Na primjer, omogućava vam svakodnevno zakazivanje više sigurnosnih kopija putem FTP-a na njegovu UpdraftVault uslugu i preko desetak usluga pohrane u oblaku.

Možete odabrati upravo ono što je sigurnosno kopirano, a podržava i pojedinačne sigurnosne kopije.

Nadogradnja rezervnog rasporeda

Funkcije za kloniranje i migraciju web stranica dostupne su kao premium nadogradnje.

Usluga kloniranja UpdraftClone omogućuje vam stvaranje kloniranog web mjesta i spremanje na UpDraftPlus poslužitelje. Ovo je dobar izbor za one koji trebaju internetsku stranicu ili testiranje.

Za upotrebu UpdraftClone morate kupiti žetone. Za kloniranje web stranice košta jedan žeton i jedan token za produljenje na tjedan dana. Pet tokena, koji će vašu kloniranu web stranicu čuvati oko mjesec dana, može se kupiti uz jednokratnu naknadu u iznosu od 15 USD ili mjesečnu pretplatu od 12 USD.

Tvrtkin se migratorski dodatak naziva UpdraftMigrator. Maloprodajni iznos od 30 USD može se koristiti za kloniranje vaše web stranice na bilo koji prilagođeni URL, a pošto ne upotrebljavate poslužitelje UpdraftPlus, nema ograničenja u broju migracija koje možete izvršiti.

Alat za migraciju ima značajku pretraživanja i zamjene, tako da možete zamijeniti URL-ove i izvršiti druge promjene koje će odražavati novu lokaciju vaše WordPress web stranice.

Sigurnosne kopije UpdraftPlus

UpdraftPlus fantastično je rješenje za izradu sigurnosnih kopija web mjesta, ali, ako želite klonirati ili premještati web stranice, morat ćete potrošiti novac. UpdraftClone je koristan za testiranje, ali UpdraftMigrator je bolja opcija ako često premještate WordPress web stranice – a košta samo 30 USD.

UpdraftMigrator je također uključen u program UpdraftPlus Premium. Trgajući od 84 USD, premija planira otključati sve dodatke za UpdraftPlus, uz godišnju pretplatu na njihovu trezorsku službu i tokene za UpdraftClone.

3. Sveobuhvatna migracija WP-a (BESPLATNA)

All-in-One WP Migration je WordPress dodatak za migraciju koji zaobilazi maksimalna ograničenja prijenosa datoteka koje primjenjuju mnoge web hosting tvrtke. To se događa prijenosom u komade.

Kada stvarate sigurnosnu kopiju vaše web stranice za kopiranje na drugo mjesto, možete pronaći i zamijeniti tekst. Ovo je korisno za promjenu URL-ova web stranice u datoteci sigurnosne kopije na novo mjesto.

Iz sigurnosne kopije možete izuzeti i stvari poput neželjenih komentara, medijskih datoteka i revizija posta. Međutim, ne postoji način da se isključe određene tablice ili datoteke baze podataka.

Da biste obnovili web mjesto, jednostavno morate aktivirati višenamjensku WP migraciju na drugoj web stranici WordPress i odabrati uvoziti sigurnosnu kopiju iz metode koju ste odabrali za sigurnosnu kopiju..

Izvoz web lokacije u migraciji WP All-in-One WP Migration

Sve u jednom migracija WP-a savršeno je rješenje za one koji žele premjestiti malu WordPress web stranicu. Nažalost, ne možete shvatiti pravi potencijal WordPress dodatka ako ne potrošite puno novca, jer je većina funkcionalnosti dostupna samo kroz premium proširenja.

Ako želite vratiti sigurnosnu kopiju s vašeg poslužitelja ili ukloniti ograničenje uvoza od 512MB, morate kupiti Neograničeno proširenje za 69 dolara. Ako želite izvesti i uvoziti sigurnosne kopije putem FTP-a, to će vas koštati 99 dolara.

199 dolara za dodavanje podrške za WordPress Multisite, a dodavanje podrške za desetak ili nešto više usluga pohrane u oblaku koštat će vas 99 dolara po web mjestu za pohranu u oblaku.

Preuzmite sve-u-jednom WP migracijske sigurnosne kopije

Nema sumnje da je All-in-One WP migracija svestrano WordPress rješenje za kloniranje i migraciju. Besplatna verzija dodatka u redu je za male WordPress web stranice ispod 512MB, no većina vlasnika web stranica morat će potrošiti nekoliko stotina dolara da bi otključali sve funkcije potrebne za njihovo postavljanje.

4. BackupBuddy (80 USD plus)

BackupBuddy je popularno premium rješenje za izradu sigurnosnih kopija za WordPress koje je predstavljeno 2010. godine. Dodatak vam omogućuje odabir sigurnosnog kopiranja i omogućuje vam preuzimanje zip datoteke i spremanje sigurnosnih kopija u nekoliko usluga pohrane u oblaku, uključujući Amazon S3, Google Drive i Dropbox.

Podržane su zakazane sigurnosne kopije, a tijekom svakog skeniranja provjerit će se zlonamjerni softver, hakeri, izbrisane datoteke, korisničke pogreške i još mnogo toga, dok se obnavljanjem jednim klikom čini vraćanje web stranica povjetarcem..

ImportBuddy

Alat ImportBuddy može se koristiti za kloniranje WordPressa, migriranje WordPress-a ili stvaranje web mjesta za snimanje.

Sve što trebate učiniti je prenijeti importbuddy.php na novu lokaciju s rezervnom ZIP datotekom. Kada pokrenete instalacijski program, možete unijeti svoje nove detalje baze podataka i novi URL.

stvarajući sigurnosnu kopiju u BackupBuddy-u

Jedna licenca za BackupBuddy prodaje se 80 dolara, što uz godinu dana ažuriranja i podrške, daje vam 1 GB BackupBuddy Stasha i jednogodišnji pristup Stash Live-u..

Sva WordPress rješenja za sigurnosno kopiranje i migraciju imaju svoje prednosti i nedostatke, ali vjerujem da je BackupBuddy jedno od najbolje zaokruženih, jer nudi automatizirane sigurnosne kopije, brojne mogućnosti prilagođavanja, sigurnosno skeniranje i namjenski alat za uvoz za kloniranje i migraciju.

5. WP Migrate DB (besplatno / 99 dolara plus)

WP Migrate DB jednostavan je alat za izradu sigurnosnih kopija i migracija WordPress-a koji vam omogućuje izvoz vaše WordPress baze podataka. To je sjajna alternativa sigurnosnom kopiranju putem phpMyAdmin-a, jer omogućuje isključivanje neželjenih komentara, prolaznih i naknadnih revizija.

Alat za pronalaženje i zamjenu omogućuje vam i izmjenu baze podataka koja se izvozi bez utjecaja na vašu web lokaciju uživo.

Kao što možete vidjeti na snimci zaslona u nastavku, morate nadograditi na WP Migrate DB Pro da biste otključali sve značajke.

WP Migrate DB

WP Migrate DB Pro omogućuje uvoz SQL datoteka – nešto što nedostaje iz besplatne verzije. Također vam omogućuje povlačenje podataka s drugog web mjesta WordPress i guranje podataka na udaljeno WordPress web mjesto. Ovo je fantastična značajka koja će vam pomoći da klonirate web stranice i stvorite područja postavljanja i testirate web stranice.

Migracije se mogu izvesti iz naredbenog retka pomoću CLI addon-a; Datoteke tema i dodataka addon i dodavanje medijskih datoteka mogu se koristiti za potiskivanje i povlačenje datoteka sa temama, datoteka dodataka i medijskih datoteka.

Dostupan je i dodatak alata Multisite, koji dodaje podršku za WordPress Multisite.

WP Migrate DB Pro naredbeni redak

Osobna licenca za WP Migrate DB Pro prodaje se na 99 dolara i dolazi s godinu dana podrške i ažuriranja. Ova će licenca otključati uvoz, potiskivanje i povlačenje funkcionalnosti.

Da biste otključali četiri dostupna dodatka, morate skočiti do licenci za razvojne programere na 199 USD, što povećava upotrebu na 30 web mjesta i sva funkcionalnost vam je dostupna.

Ako ste koristili ručni prijenos SQL datoteka između WordPress instalacija, besplatna verzija WP Migrate DB može vam pomoći u odabiru onoga što je dodano u datoteku sigurnosne kopije SQL. No, ohrabrujem vas da provjerite profesionalnu verziju jer su mogućnosti push-and pull fantastične.

Pogledajte naš opsežni pregled WP Migrate DB Pro da biste saznali više o tome što on može učiniti.

6. WP postavljanje (BESPLATNO / € 89 plus)

WP Staging je migracijski i klonirajući WordPress dodatak s postavkama koje vam omogućuju promjenu učitavanja procesora, ograničenja kopiranja datoteke i broja upita za kopiranje baze podataka.

Kada stvarate novo okruženje za postavljanje, možete odabrati koje su tablice baze podataka i WordPress mape sigurnosno kopirane. U okruženju za postavljanje postoji obavijesna poruka na Adminsovoj traci WordPressa koja vas podsjeća da gledate web mjesto za postavljanje.

U besplatnoj verziji web mjesto za postavljanje kreira se kao podmapa vaše glavne WordPress instalacije; u pro verziji možete instalirati svoju web stranicu za postavljanje na daljinu tako što ćete definirati podatke baze podataka, URL i ciljni direktorij za novu lokaciju.

WP scensko kloniranje

WP Staging Pro potreban je ako želite klonirati web mjesto u zasebnu domenu. U ovoj verziji podržan je WordPress multisite, a možete postaviti prilagođene uloge korisnika za pristup web mjestu za inscenaciju.

WP Staging Pro dostupan je od 89 eura. Jedna od najboljih karakteristika profesionalne verzije je da čitavu web stranicu za postavljanje možete gurnuti na web mjesto uživo.

Stvaranje novog mjesta za inscenaciju u WP fazi

Besplatna verzija WP staging savršena je za postavljanje testnog okruženja za isprobavanje novih WordPress dodataka i tema.

Ako želite duplicirati web stranicu WordPress na novu lokaciju ili stvoriti scensko područje za izvršavanje ažuriranja web stranica, WP Staging Pro je bolji izbor.

7. XCloner (BESPLATNO)

XCloner je sigurnosna kopija i obnova WordPress dodatka koji se 100% besplatno koristi.

Dodatak vam daje potpunu kontrolu nad načinom stvaranja sigurnosnih kopija. Možete definirati mjesto sigurnosne kopije i odabrati koje se tablice i datoteke spremaju, ali postoje i korisne opcije, poput automatske izrade sigurnosnih kopija prije izvođenja nadogradnje WordPress-a i mogućnosti samo sigurnosnog kopiranja WordPress tablica baza podataka.

Ograničenja se mogu primijeniti na sigurnosne kopije, a možete automatski izbrisati sigurnosne kopije koje su starije od određenog datuma. Sigurnosne kopije mogu se preuzeti u formatu zip, ili sigurnosno kopirati putem FTP ili usluga pohrane u oblaku kao što su Google Drive, Amazon S3 i Dropbox.

Opcije XCloner sustava

Rezervne kopije mogu se vratiti na vašoj novoj lokaciji pomoću skripte za vraćanje xcloner_restore.php. Nakon što se skripta prenese, možete definirati ciljni put i specifičnu sigurnosnu kopiju koju želite vratiti tamo.

Pojedinosti o ciljanoj bazi podataka moraju se unijeti za vaše novo postavljanje, a možete pretražiti i zamijeniti i u ovoj fazi.

Dodatak također može ažurirati wp-config.php datoteku na novoj lokaciji i automatski izbrisati skriptu za vraćanje i privremenu sigurnosnu kopiju mape.

Vraćanje sigurnosne kopije u XCloner

XCloner je izvrsno rješenje za sigurnosno kopiranje vaše web stranice i kopiranje na drugo mjesto.

Besplatno je za preuzimanje i korištenje i daje vam potpunu kontrolu nad procesom migracije i načinom konfiguriranja ciljne web lokacije. Preporučeni.

Časni spomen

Tokom našeg istraživanja naišli smo na mnoštvo sjajnih WordPress rješenja za migraciju i kloniranje koja su samo propustila naš popis. U ovom bih dijelu želio uputiti nekoliko dobrih dodataka koje biste također trebali razmotriti.

WP Stagecoach je vrhunska usluga WordPress inscenacije koja se može koristiti za stvaranje kopije vaše web stranice na WP Stagecoach poslužiteljima. Nevjerojatno je brzo postaviti, a nakon što unesete promjene, možete ih kliknuti na svoju web stranicu uživo jednim klikom na gumb. Cijene kreću od 120 USD godišnje.

WPvivid Backup Plugin je fantastično rješenje za sigurnosno kopiranje i vraćanje koje je slobodno koristiti. Podržava FTP i pohranu u oblaku za izradu sigurnosnih kopija, a posjeduje i alat za automatsku migraciju koji vam pomaže pri prijenosu web stranica na novu lokaciju.

Automatsko premještanje u dodatku za sigurnosnu kopiju WPvivid

Još jedan besplatan dodatak za migraciju WordPress koji treba uzeti u obzir je Migrate Guru. Dodatak razvijen od strane BlogVaulta dizajniran je tako da pomogne vlasnicima web lokacija da prenose svoje web stranice u novu postavku hostinga. Također podržava FTP prijenose tako da ga možete koristiti za premještanje web mjesta bilo gdje.

Backup Guard je i korisno sigurnosno rješenje. Besplatna verzija omogućuje vam stvaranje prilagođenih sigurnosnih kopija na računalu ili u Dropbox. Pro verzija se prodaje od $ 25.

Nadogradnja otključava njihovu migracijsku značajku koja se može koristiti za premještanje vaše baze podataka i datoteka WordPress na novo mjesto. URL-ovi se mogu mijenjati tijekom procesa migracije kako bi odražavali novu lokaciju vaše web lokacije.

Završne misli

Na tržištu postoji mnogo sjajnih dodataka za WordPress koji vam mogu pomoći pri kopiranju i premještanju WordPress web stranica.

XCloner je sjajna početna točka jer je 100% besplatna za korištenje. To je za razliku od većine drugih rješenja koja većinu funkcija ograničavaju na pro verzije. Naravno, ako redovito prenosite WordPress web stranice s jedne lokacije na drugu, vrijedno je potrošiti nešto novca da biste pronašli najbolje rješenje.

Kao i uvijek, ohrabrujem vas da testirate što više tih dodataka za kloniranje i migraciju. Ovo će vam pomoći da vidite koja vam najviše odgovara, želite li stvoriti jednostavnu probnu web stranicu ili scensko područje koje zahtijeva guranje i povlačenje na aktivnu web stranicu ili premještanje web lokacije na novi web domaćin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map