Sedam najboljih dodataka za foto galeriju za WordPress (2020)

Pobjedničke ponude za WordPress


WordPress uvijek dobro podržava medije – pojedinačne medijske datoteke, poput slika, mogu se umetnuti izravno u postove i stranice klikom gumba, ili se, pak, mogu grupirati u galeriju.

Galerije su praktičan način predstavljanja više slika i videozapisa posjetiteljima web stranica. Preporučam da koristite galerije tamo gdje možete, jer se na taj način spašavaju vaši čitatelji da se moraju pomicati po stranici da bi vidjeli sve. Umjesto toga, oni mogu pregledati sažetak vašeg medija kroz sličice slika, a zatim kliknite stavku koju žele.

Blok WordPress galerije koristan je ako želite dodati nekoliko slika ili videozapisa u post ili stranicu. Međutim, njegova je funkcionalnost izuzetno ograničena – postoji samo nekoliko opcija i ne možete mijenjati dizajn svoje galerije.

Zato preporučujem korištenje namjenskog rješenja za WordPress galeriju.

U ovom ću članku podijeliti ono što mi u WinningWP smatramo sedam najboljih dodataka za WordPress galeriju slika.

Iako im je glavni fokus na potpori galerija slika, većina ovih rješenja također podržava videozapise.

Modula – BESPLATNO / $ 29-Plus

Modula je WordPress rješenje za fotografije i videozapise tvrtke Macho Themes koje vam omogućuju prikazivanje medija u galeriji svjetla, zidova i rešetki.

Besplatna verzija WordPress dodatka naziva se Modula Galerija slika.

Dodavanje nove galerije je jednostavno: na vrhu stranice upisujete ime svoje galerije, a ispod nje ili prenosite svoj medij ili ga odabirite iz svoje WordPress medijske biblioteke.

Ispod medija područja nalazi se okvir postavki. Kao što možete vidjeti na snimci zaslona u nastavku, neke značajke, poput filtera, videozapisa, zaštite lozinkom i vodenog označavanja, nisu dostupne u ovoj verziji. Međutim, možete promijeniti veličinu svoje galerije, izgled sličica i način prikazivanja titlova. Stil vaše galerije također se može prilagoditi i postoji podrška za lijeno učitavanje.

Vrijedi napomenuti da ne postoji posebna stranica postavki za dodatak, što znači da sve postavke moraju biti konfigurirane na osnovi galerije po galeriji. Želim vidjeti stranicu s postavkama, pa se mogu definirati zadane vrijednosti.

Postavke galerije modula

Lite verzija Modula ograničava vas na 20 slika po galeriji. Koristan je dodatak ako želite prikazati samo nekoliko slika, ali preporučujem nadogradnju na Modula Pro jer otključava sve značajke i nema ograničenja u koliko stavki možete dodati u galeriju.

Osnovna licenca za Modula Pro daje vam podršku i ažuriranja za jednu web stranicu na godinu dana. Prodaje se na malo od 29 USD i omogućuje vam dodavanje videozapisa u galerije te će automatski optimizirati slike nakon prijenosa. Na raspolaganju su i filteri i funkcionalnost sortiranja.

Licenca za trojku od 69 dolara povećava upotrebu tri web stranice i dodaje mogućnost povezivanja na određene galerije bez stvaranja namjenskih stranica za njih. Također vam omogućuje da zaštitite galerije galerijom i spriječi posjetitelje da desnom tipkom miša kliknu na slike i preuzmu ih.

Poslovna licenca na 99 USD povećava upotrebu na 25 web stranica. Ova inačica podržava označavanje svake slike vodenim oznakama i omogućuje izravno povezivanje sa svakom slikom ili videozapisom. Također je dostupna neograničena licenca za 249 dolara.

Primjer galerije modula

Modula je izvrsno rješenje galerije za WordPress, a od samo 29 dolara možete dodati podršku za video, opcije filtriranja i optimizaciju slike.

Ako tražite besplatan dodatak za galeriju slika za WordPress, preporučam da prvo isprobate neka druga rješenja jer će vas ograničiti ograničenje od 20 slika po galeriji.

Galerija Envira – BESPLATNO / $ 29-Plus

Envira je prekrasan, brzi dodatak za galeriju koji vam omogućuje da organizirate svoje galerije pomoću povlačenja i ispuštanja. Galerije se mogu umetnuti u vaše web mjesto pomoću kratkih kodova ili izravno putem uređivača WordPressa.

Dodatak omogućuje organiziranje galerija u albume, dodavanje vodenih žigova slikama i prikaz predmeta u dijapozitivima. Također radi s WooCommerce, a postoji podrška za uvoz slika u vašu galeriju s Instagrama, Dropboxa i dodatka NextGen Gallery WordPress dodatka.

Besplatna verzija dodatka naziva se Envira Photo Gallery. Kao i Modula, sve postavke galerije čuvaju se unutar same stranice galerije, što znači da ne možete definirati zadane vrijednosti za sve galerije.

Na području postavki možete odrediti broj stupaca za svoju galeriju, konfigurirati postavke okvira okvira za svijetlo i omogućiti lagano učitavanje slika.

Uredi galeriju

Osnovna licenca za punu verziju Envire košta 29 dolara i daje podršku i ažuriranja za jednu web stranicu na godinu dana. Ova verzija otključava samostalne galerije, uvoz iz Dropboxa i NextGen Gallery, prezentacije, prezentaciju slike, zaštitu desnim klikom miša, CSS stil i ispis.

Plus licenca na 69 dolara povećava upotrebu na tri web stranice. Ovoj licenci dodaje se mnoštvo drugih značajki, kao što su paginacija, zaštita lozinkom, uvoz Instagrama, oznake i vodeno označavanje.

Po cijeni od 99 dolara, licenca pro otključava sve značajke i odobrava korištenje do 25 web stranica. Morate nadograditi na ovu licencu da biste dobili podršku za videozapise, zaštitu slika za svoje klijente, albume, društvene mreže, dubinske veze i galerije na cijelom zaslonu.

Ograničenje upotrebe može se ukloniti ako nadogradite na licencu agencije na 299 USD.

Galerija Envira Lightbox

Modula i Envira mogu se povući mnogo paralela: Premium verzije oba dodatka prodaju se po istim cijenama, a besplatne verzije ograničavaju većinu značajki.

Osnovna licenca Envira omogućuje vam uvoz slika iz NextGen Gallery i Dropboxa, ali ako želite uvoziti medije s Instagrama ili prenositi videozapise, morat ćete nadograditi na profesionalnu licencu na 99 USD.

FooGallery – BESPLATNO / $ 59-Plus

FooGallery je svestrano rješenje galerije koje podržava lijeno učitavanje i koristi drag-and-drop korisničko sučelje za naručivanje galerija.

Besplatna verzija podržava šest predložaka galerije: responzivna slika, preglednik slika, zidanje, jednostavan portfelj, opravdana i jedna sličica. Predlošci Polaroida, rešetke i klizača dostupni su u pro verziji.

U okviru postavki galerije možete se prebaciti na bilo koji predložak, a opcije će se mijenjati prema predlošku koji odaberete.

Programeri su bili prilično velikodušni s lite verzijom svog dodatka. Iz područja postavki lako možete mijenjati veličinu galerije, sličice, izgled, okvir okvira, efekte pokazivača miša, stranice i još mnogo toga.

Također možete uvesti galerije iz NextGen Gallery i koristiti CSS za oblikovanje fotoalbuma i galerija.

Dodatne postavke dostupne su na glavnoj stranici postavki dodataka. Odavde možete omogućiti HTML predmemoriranje, postaviti željeni predložak galerije i odrediti zadane postavke slike, poput JPEG kvalitete za koju želite da se sve slike optimiziraju za.

Dodajte novu galeriju u FooGallery

Uz tri nove predloške galerije, FooGallery Pro nudi podršku za video galerije. Možete prikazati videozapise iz svoje medijske biblioteke ili iz video usluga poput YouTubea, Vimeo i Wistia. Oznake i kategorije također su dostupne, zajedno s beskonačnim pomicanjem i mnogim mogućnostima filtriranja.

Rado ćete čuti da sve verzije FooGallery Pro nude iste značajke. Osobna licenca košta 59 dolara i nudi podršku i ažuriranja za jednu web stranicu za jednu godinu; poslovna licenca košta 109 dolara i povećava upotrebu na pet web stranica; Agencijska licenca na 199 USD povećava upotrebu na 25 web stranica.

Galerija zidova FooGallery

FooGallery ima puno za voljeti.

Besplatna verzija je jednostavna za korištenje, ima mnogo predložaka galerije i omogućava vam da ih prilagodite na različite načine. Iako postoje jeftinije alternative FooGallery Pro, oni koji plaćaju 59 dolara za nadogradnju otključit će sve premium značajke. To je u suprotnosti s drugim rješenjima koja vam omogućuju pristup svim značajkama samo ako nadogradite na neki od njihovih viših nivoa.

Osnovna mreža – 34 dolara

S više od 40.000 prodaja, Essential Grid je daleko najprodavaniji dodatak WordPress galerije na CodeCanyonu.

Dodatak je prepun značajki i omogućuje vam uvoz slika i videozapisa iz WordPress medijske biblioteke, NextGen Gallery, WP galerije, WooCommerce, YouTube, Vimeo, Instagram, Flikr, pa čak i Twittera.

Dostupno je nekoliko stilova predložaka, uključujući pune širine, zidanje, promjenjive stupce, paginacije i još mnogo toga. Sve ove predloške mogu se mijenjati pomoću vizualnog uređivača kože.

Odabir izvora u osnovnoj mreži

Essential Grid nije samo dodatak za galeriju, on može učiniti sve – uključujući stvaranje rasporeda rešetki za kategorije, povezane postove, najnovije postove, događaje, prilagođene vrste posta i WooCommerce rasporede i tablice za cijene.

Možete izraditi i profesionalne predloške popisa za reprodukciju videozapisa iz različitih izvora, a moguće su i Instagram i Facebook galerije.

Primjer galerije bitnih rešetki

Essential Grid možda se ne uklapa u svačiju ideju o tome kakav bi dodatak za WordPress galeriju slika trebao biti, ali vas sve ohrabrujem da provjerite.

Dodatak je izuzetno fleksibilan, izgleda sjajno i prodaje se za samo 34 dolara.

NextGen Gallery – BESPLATNO / 99 dolara plus

Svi dodaci za WordPress galeriju na koje sam se dosad pozivao omogućuju vam uvoz slika iz NextGen Gallery. Ovo ne bi trebalo biti iznenađenje.

S više od milijun preuzimanja godišnje, NextGen Gallery, lansirana 2007, daleko je najpopularnije rješenje za WordPress galeriju.

To vam pomaže da organizirate slike pomoću oznaka, albuma i galerija. Slike se mogu prikazati pomoću mnogih različitih stilova galerije, uključujući sličice, prezentaciju i popis.

Mnogi se procesi mogu izvoditi skupno. Na primjer, kad odaberete više slika, možete im dodati vodene žigove, promijeniti veličinu njihovih minijatura, vratiti slike iz sigurnosnih kopija, uvesti metapodate slika i još mnogo toga.

NextGen Gallery Osnovne postavke minijature

Dodatak ima dva područja postavki. U području postavki galerije možete mijenjati zadane vrijednosti za sličice i za svaku vrstu predloška galerije.

Ostalo područje postavki prikladno se naziva “Ostale mogućnosti”. U ovom području možete definirati pravila za promjenu veličine slike, odabrati jedan od šest efekata okvira za svjetlost, stvoriti jedinstveni vodeni žig za slike i omogućiti prilagođeni CSS. Uloge i mogućnosti mogu se postaviti i za standardne WordPress uloge korisnika.

Premijska verzija NextGen Gallery, plus licenca, prodaje se od 99 USD. Omogućuje pristup svim tematskim slikama i dodaje nekoliko novih vrsta galerija, poput filmskih vrpci, zidanja i bloge. Također su uključene dijeljenje slika, zaštita slike i duboko povezivanje.

Pro licenca, na 149 USD, povećava upotrebu s jedne web stranice na tri, a dodaje eCommerce i funkcionalnost preuzimanja, podršku za plaćanje, provjeru slike i dodatak za svjetlosnu sobu. Poduzetničke i doživotne licence dostupne su na razini od $ 249 i $ 499 i nude iste značajke kao i licenca za profesionalnu upotrebu, ali povećavaju broj podržanih web stranica.

NextGen Gallery Galerija filmskih vrpci

Lako je vidjeti zašto je Galerija NextGen toliko popularna. Besplatna verzija dodatka sadrži napredne značajke, poput vodenog žiga, koje su obično rezervirane za one koji nadograđuju. Sustav označavanja i albuma također dobro funkcionira.

Iako ne postoji podrška za videozapise, profesionalni korisnici možda žele nadograditi kako bi dobili pristup dodatnim vrstama galerija i podršku za digitalna preuzimanja i plaćanja.

Galerija fotografija – BESPLATNO / 40 USD plus

Fotogalerija je popularno rješenje WordPress galerije koje se može koristiti za prodaju digitalnog sadržaja na mreži. Sadrži lijeno učitavanje, unaprijed učitavanje slike, korisničko sučelje za povlačenje i ispuštanje, deset predložaka galerije i 15 efekata svjetlosne kutije.

Za razliku od većine ostalih rješenja galerije WordPress, besplatna verzija Photo Gallery podržava videozapise, a možete prikazati videozapise s YouTubea, Vimea, Daily Motiona, Instagrama, Flikra i drugih.

Galerije se mogu grupirati kako bi vam pomogle u organizaciji medija, a također se mogu koristiti i oznake.

U području postavki glavnih dodataka vidjet ćete dodatne značajke koje su obično rezervirane za dodatke za premium galerije, kao što su vodeno označavanje, zaštita slike desnim klikom i dinamični URL-ovi.

Opće postavke fotogalerije

Sličice, prezentacije i predloške galerije preglednika slika dostupni su u besplatnoj verziji Foto galerije. Ako nadogradite na Photo Gallery Pro, otključavat ćete predloške zidova, mozaika, stila bloga i galerije.

Također imate pristup potpuno prilagodljivim temama galerije koje se mogu izmijeniti pomoću uređivača tema.

Pro verzija počinje od 40 USD za osnovnu licencu koja vam daje šest mjeseci podrške i ažuriranja za jednu web stranicu. Standardna licenca na 60 USD produžava podršku i ažurira se na godinu dana te povećava upotrebu na tri web stranice, dok napredna licenca košta 80 dolara i povećava upotrebu na 30 web stranica.

Na raspolaganju su četiri dodatka. Dodatak eCommerce omogućuje prodaju slika na vašoj web lokaciji, dok se dodaci Google Photos i NextGen Gallery mogu koristiti za uvoz slika. Posljednji dodatak pomaže vam da fotografije i galerije fotografija premjestite na drugo web mjesto.

Malo je frustrirajuće što funkcija prijenosa Photo Gallery na drugu web stranicu nije uključena u osnovne, standardne ili napredne licence. Umjesto toga, korisnici moraju nadograditi na paket 10Web dodataka, koji košta 100 USD, kako bi ostvarili pristup tim dodacima i do 50 drugih premijskih dodataka.

Primjer galerije fotografija

Besplatna verzija Photo Gallery odlična je: podržava videozapise i ima mnoštvo korisnih opcija koje obično morate platiti.

10 Izuzimanje dodataka iz napredne licence weba malo je bizarno, ali postoji dovoljno dodatnih značajki u Photo Gallery Pro da opravdaju nadogradnju.

Galerija Robo – Besplatno / 30 USD plus

Robo Gallery korisnički je dodatak WordPress galerije koji vam omogućuje prikazivanje slika u mrežnom rasporedu, klasičnom rasporedu galerije ili polaroidnom rasporedu. Videozapisi se mogu dodati i u galerije.

Besplatna verzija galerije Robo ima jednostavnu stranicu postavki dodataka koja omogućuje brisanje predmemorije, dodavanje prilagođenih CSS-a i provjeru postavki kompatibilnosti, no većina postavki definirana je u samoj galeriji.

Robo Galerija vam daje potpunu kontrolu nad veličinom slika i sličica, kao i stilskim efektima kao što su sjene. Ovdje se mogu konfigurirati i postavke lijenog utovara i okvira okvira.

Zanimljivo je da se novi postovi na blogu mogu stvoriti izravno sa stranice galerije koja sadrži vašu galeriju. Ovo ubrzava postupak dijeljenja novostvorene galerije s čitateljima.

Dodavanje nove galerije u galeriju Robo

Besplatna verzija galerije Robo, nažalost, ograničava vas na tri galerije. Da biste otključali neograničene galerije, morate nadograditi. Ovo će također otključati postavke okvira za lightbox, napredne stilove za vaše sučelje, stilove izbornika galerije, predložak polaroid galerije i još mnogo toga.

Pro licenca košta 30 dolara i dolazi sa šest mjeseci podrške i ažuriranja. Proširena licenca na 65 USD povećava upotrebu s jedne web stranice na tri web stranice, a produžava podršku i ažurira na 12 mjeseci. Produžena plus licenca košta 95 dolara i omogućuje neograničeno korištenje, kao i cjeloživotnu podršku i nadogradnje.

Na raspolaganju su tri dodatka za galeriju Robo. Iznenađujuće je što se svi ti dodaci mogu instalirati besplatno.

Widget galerije može se koristiti za prikazivanje galerija u bočnim trakama, dok će vam dodatni rezervni dodatak pomoći da napravite sigurnosne kopije i postavke i vratite ih negdje drugdje. Tu je i dodatak za statistiku koji vam pokazuje koliko pregleda, slika i galerija imate. Ovaj je dodatak zaista osnovni, ali teško je žaliti se kada ga možete besplatno preuzeti.

Galerija dizajna skica Robo galerije

Robo Gallery nedostaje neke značajke koje se nalaze u drugim rješenjima, kao što je uvoz slika, ali programeri imaju puno stvari u redu.

Besplatna verzija dodatka ima mnogo opcija za oblikovanje i nudi video podršku. Sjetite se samo da vas ova verzija ograničava na tri galerije.

S obzirom da cijene Robo Gallery Pro imaju konkurentne cijene od 30 USD, lako je preporučiti nadogradnju ako vam se svidi ono što nudi.

Časni spomen

Kada je u pitanju umetanje galerija u web mjesto, WordPress korisnici su razmaženi zbog izbora.

Ako ne želite instalirati namjenski dodatak za WordPress galeriju, razmislite o bloku galerije koji je dostupan u programu WordPress Editor.

To je, međutim, jednostavno rješenje. Možete promijeniti broj prikazanih stupaca, jesu li slike obrezane radi usklađivanja i odnose li se slike na medijsku datoteku, stranicu privitka ili uopće ništa. Nisu dostupne druge mogućnosti.

Blok galerije WordPress

Nekoliko drugih dobrih dodataka za WordPress galeriju zaslužuju spomen.

Photo Gallery by Supsystic popularan je dodatak koji omogućuje prikazivanje medija na nekoliko načina, nudeći galeriju pune širine, video galeriju, galeriju postupaka, galeriju karata, zidanu galeriju i još.

GridKit je još jedan koji treba uzeti u obzir. Ima fantastičnu podršku za videozapise, a može se koristiti za prikazivanje logotipa, članova osoblja, sponzora i još mnogo toga. Na raspolaganju je i nekoliko tradicionalnih predložaka galerije slika.

Primjer galerije GridKit

Posljednje, ali ne najmanje bitno, je Portfolio Gallery. Ovaj WordPress dodatak omogućuje prikazivanje slika i videozapisa u prekrasnim galerijama lightboxa.

Filtri se mogu koristiti kako bi se posjetiteljima smanjio medij koji žele vidjeti – što je osobito korisno ako vaše galerije sadrže puno slika i video zapisa.

Završne misli

Iako vam je osnovni blok WordPress galerije dostupan, toplo preporučam da provjerite neko od namjenskih galerijskih rješenja navedenih u ovom članku. Izgledaju bolje, imaju više mogućnosti i omogućit će vam da prilagodite način na koji se vaši mediji prezentiraju posjetiteljima.

Imajte na umu da su besplatne verzije dodataka za galeriju WordPressa, poput Modula i Envira, sasvim osnovne, pa ćete morati nadograditi na premium verzije kako biste otključali svoj puni potencijal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me