Qards Review: Atraktivni novi dodatak za izgradnju stranica WordPress stranice od Designmodo-a

Okvirna ponuda za dizajn Designmodo - 15% popusta!


Qards je dodatak za izradu stranica za WordPress koji korisnicima omogućuje stvaranje jedinstvenih izgleda i dizajna bez potrebe za znanjem o dizajnu ili razvoju..

Izgrađen Designmodo, dodatak Qards uključuje an opsežna knjižnica zapanjujućih građevnih blokova (ili kartice) koje možete prilagoditi iznimno intuitivnim uvodnim uređivačima i sastaviti kako bi vam pomogli da izgradite savršen izgled svake stranice na vašoj web lokaciji.

Budući da Qards funkcionira neovisno o vašoj WordPress temi, kao i što vam omogućuje da napravite cijelu web stranicu po stranicu (kao što biste očekivali od WordPress graditelja stranica), ona se također može koristiti za stvaranje samostalnih odredišnih stranica pune širine koje imaju svoj vlastiti stil i oblikovanje.

Izgled primjera karata

Što možete učiniti s karticama?

Stranice koje kreirate pomoću Qards-a ne preuzimaju nijednu od opcija oblikovanja ili izgleda vaše teme – radije su to prazna platna koja mogu biti popunjena s nizom gotovih blokova sadržaja koji dolaze s dodatkom.

oni su sve u cijeloj širini i na cijelom zaslonu, i ne uključuju nijedan od popularnih elemenata teme WordPressa, poput zaglavlja, podnožja ili bočnih traka – omogućujući vam izradu potpuno prilagođenih dizajna i izgleda, bez ograničenja vaše teme ili samog WordPressa.

Bilo da ti koristite Qards za izradu samostalnih odredišnih stranica za promociju proizvoda ili usluga ili izgradnju cijele web stranice, to je fleksibilan alat koji može odgovarati mnogim vrstama projekata.

Blok sadržaja sadržaja

Kards nudi dobar izbor lijepo dizajniranih blokova sadržaja podijeljenih u osam kategorija od kojih se svaka može koristiti u bilo kojoj kombinaciji na vašim stranicama. Svaki se blok može lako prilagoditi, na primjer, promjenom pozadinske slike ili teksta i njegovog izgleda – čime dobivate prilagođeni izgled bez potrebe za uređivanjem bilo kojeg koda.

Qards također tvrdi da rad s bilo kojom temom WordPressa – Dakle, sve dok je predložak koji koristite na svojoj web stranici kodiran prema WordPress standardima, dodatak će raditi u redu. Ako ne (na primjer, zbog nekompatibilnosti između Qardsa i ostalih dodataka), Designmodo nudi prilično velikodušno 20-dnevno jamstvo povrata novca.

Početak rada s karticama

Nakon što je dodatak instaliran i aktiviran na vašoj web stranici WordPress, možete započeti s izradom vlastitih dizajna stranica putem nove stavke koja se automatski dodala u Admin izbornik bočne trake WordPressa pod nazivom „Kartice“.

Upravljajte svim stranicama s karticama

Na zaslonu Qards možete stvoriti novu stranicu, a zatim pokrenuti vizualni uređivač kako biste započeli rad na svom prilagođenom dizajnu.

Kartice prazno platno

Nakon što se uređivač učita, imat ćete prazno platno na kojem će raditi; ne postoje bočne trake, zaglavlja, podnožja ili bilo koji drugi element koji može biti dio vaše trenutne teme.

Dostupni blokovi sadržaja koji se koriste za izradu izgleda stranice sortirani su po kategorijama, a zahvaljujući ploči za brzi pregled možete vidjeti kako izgleda svaki element prije nego što ga dodate svom izgledu.

Pregled blok sadržaja

Kategorije koje se koriste za organiziranje blokova sadržaja uključuju:

 • Pokriti
 • Slika
 • Tekst
 • svojstvo
 • rešetka
 • izbornik
 • Podnožje
 • pretplatiti

Svaka kategorija sadrži više blokova sadržaja koji vam daju obilje mogućnosti kako će biti izrađena vaša konačna stranica. I, jer možete lako prilagodite bilo koji blok dodate svom izgledu, šanse za bilo koje dvije stranice izgrađene pomoću Qards-a izgledaju vrlo su male.

Da biste stvorili svoj izgled pomoću Qards-a, jednostavno odabirete više blokova, jedan za drugim (blokovi se mogu jednom premjestiti ili izbrisati po potrebi).

Ovo vam opet daje puno fleksibilnosti za način na koji će biti strukturiran vaš konačni izgled i, jer to je učinjeno kroz intuitivno sučelje povuci i ispusti, on ne bi trebao stvarati probleme redovitim korisnicima računala – bili oni upoznati sa WordPressom i web dizajnom ili ne.

Štoviše, budući da su blokovi sadržaja dizajnirani tako da dobro funkcioniraju u bilo kojoj kombinaciji, nije teško sastaviti atraktivan, kohezivan dizajn za svaku stranicu koju stvorite – čak i ako u pravilu nemate mnogo pažnje za grafiku /web dizajn.

Nakon što dodate jedan ili više blokova sadržaja i premjestite ih na svoje mjesto, tada možete započeti personalizirati svoj dizajn.

Prilagodba blokova sadržaja kartice

Prilagođavanje blokova sadržaja Qards vrši se preko korisničkog sučelja u kojem se ikone aktiviraju lebdjenjem miša iznad njih mišem ili klikom na pojedine elemente. Na primjer, promjena slike, jednostavna je kao i odabir druge stavke iz prozora programa za pregled datoteka, što je prikladno prikazano kad se klikne ikona za uređivanje.

U nedavnom ažuriranju Qards-a, verzija 1.4 omogućuje vam odabir slika izravno iz WordPress Media Library. Ovo je sjajna vijest za one koji žele koristiti nove slike koje su prethodno prenijeli na svoje web mjesto u svom novom dizajnu.

Kontrole uređivača slika

Ovaj se postupak zatim može ponoviti za svaki blok koji ste dodali svom izgledu sve dok sve zalihe slika ne zamijenite vlastitim sadržajem prema potrebi..

Sav ostali sadržaj, poput teksta, veza i drugih stavki, može se uređivati ​​jednako lako kao i slike, zahvaljujući kontekstni izbornici koji se prikazuju kada pokazivač miša pređe nad njih.

Dodatne mogućnosti za prilagodbu gumba koje ste dodali svojim dizajnovima također su dodane u verziji 1.4.

nova-quards-button-konfiguracija

Pomoću novog konfiguratora tipki na jednostavan način možete promijeniti oblik, veličinu i boju bilo kojeg gumba koji dodate svojim stranicama. Ova nova razina kontrole omogućava vam odabir najboljih kombinacija dizajna za najviše moguće stope pretvorbe.

Jedan od istaknuta mjesta Qards, a značajka koja ga razdvaja od ostalih alata za izradu stranica WordPress-a je mogućnost uređivanja sadržaja u liniji – što znači da možete jednostavno kliknuti naslov ili drugi dio teksta i započeti tipkati.

To vam daje pregled uživo kako će se pojaviti vaš sadržaj, eliminirajući potrebu za prebacivanjem između prozora i pretpostavljate kako će vaš rad izgledati krajnjem korisniku.

Iako neki od novijih alata za izradu stranica za WordPress počinju uključivati ​​uređivanje putem linije, to se rijetko primjenjuje kao i kod Qards-a. Ako želite ukloniti vezu između pomoćnih uređivača WordPress-a i sprednjeg prikaza vašeg sadržaja, Qards je sjajna opcija.

Prilikom unosa teksta u red, umjesto da biste dobili pristup cjelovitom nizu kontrola uređivača radi prilagodbe sadržaja dok ga unosite, samo imaš mali set kontrola iskoristiti. Na prvi pogled, ovo se može činiti pomalo restriktivnim u usporedbi sa standardnim ili nadograđenim TinyMCE uređivačem WordPress-a. No kad jednom počnete koristiti ono što se nudi, trebali biste utvrditi da je više nego sposoban da vam omogućava da radite ono što trebate učiniti.

Kartice Inline kontrole uređivanja teksta

Inline kontrole za uređivanje vam čak omogućuju promijenite font i boju teksta za određeni odjeljak – nešto što nije dostupno u zadanoj WordPress instalaciji prilikom stvaranja sadržaja. A ako se pitate što se dogodilo s karticom teksta koji vam omogućuje uređivanje donjeg HTML-a vaših postova (koji se nalazi u zadanom uređivaču WordPress-a), tom kôdu i dalje možete pristupiti s Qardsima. Osim toga, sada možete lako uređivati ​​CSS bilo kojeg elementa.

Izbornik Uredi

Da biste to učinili, jednostavno je aktiviranje izbornika postavki, a zatim odabir opcije ‘uredi HTML / CSS’ za pokretanje odgovarajućeg uređivača.

Uredite HTML i CSS

Iako nemate pregled uživo da biste vidjeli učinke svojih uređivanja, uređivač koristi sintaksu u boji obojenu kako bi vam olakšao dodavanje prilagodbi.

Kao i uređivanje HTML i CSS pojedinih elemenata na vašim stranicama, možete i sami prilagodite globalni CSS vašeg izgleda – što se postiže unošenjem odgovarajućeg CSS-a na stranici Postavke karata (nalazi se pod ‘izgled’ na vašoj nadzornoj ploči administratora).

Dodajte Global CSS

Iako ćete dobiti priličnu predstavu o tome kako će vaš krajnji proizvod izgledati prilikom izrade izgleda, u svakom trenutku možete ga pregledati klikom na odgovarajući gumb. To vam daje precizan pregled kako će vaša web stranica izgledati posjetiteljima.

Pregledni pregled

Ako želiš pogledajte kako reagiraju vaš novi kreirani prilagođeni izgled jest da možete eksperimentirati mijenjanjem veličine prozora preglednika i gledajući kako izgled odgovara na promjene veličine prikaza.

Tijekom procesa dizajniranja, vi može preurediti blokove u bilo kojoj točki klikom na odgovarajući gumb i povlačenjem i ispuštanjem elemenata na njihova nova mjesta. To vam omogućuje brzo eksperimentiranje s izgledima kako biste pronašli savršen raspored bez puno dodatnog napora.

Budući da stranice koje izrađujete pomoću Qards-a imaju izgled cijele širine, one ne uključuju bilo koje karakteristike ili elemente vaše web stranice ili temu, što znači da je zaglavlje, bočna traka, podnožje i bilo koja od stavki WordPress izbornika vaše web stranice uobičajeno se koristi ne prikazuju se na stranicama koje kreirate pomoću Qards-a.

Ako tražite alat za dizajnirajte prekrasne samostalne odredišne ​​stranice koji su potpuno odvojeni od ostatka vaše web stranice, tada su Qards odličan izbor.

Nadalje, jer stranicu koja je stvorena pomoću Qards-a možete lako postaviti kao početnu stranicu vaše web stranice – na isti način kao što to možete s običnom WordPress stranicom – zapravo možete stvoriti cijelu web stranicu koristeći stranice stvorene pomoću Qards-a. To bi moglo reći da, ako to učinite, bilo bi diskutabilno isplati li se koristiti WordPress, jer bi mnoge njegove značajke i blagodati bile nedostupne vama i vašim posjetiteljima..

Cijene karata

Dodatak Qards tvrtke Designmodo dostupan je na dva cjenovna plana:

Cijene karata

 • Licenca za jedno mjesto: 99 USD
 • Licenca 5 stranica agencije: 199 USD

Opcije cijena možete pogledati na ovoj stranici službenog web mjesta Qards. Osim toga, postoji 20-dnevna garancija povrata novca, što vam daje dovoljno vremena da isprobate proizvod i provjerite zadovoljava li ili ne vaše potrebe.

Završne misli

Imao sam pomiješane osjećaje prilikom instaliranja ovog dodatka – uglavnom zato što sam već znao da je Designmodo prethodno objavio impresivnu samostalnu WordPress temu (ažuriranje: 1. rujna 2015 .; sada ukinuta) koji se na prvi pogled činio sličnim izgledom i osjećajem kao Qards.

Nisam bio posve skeptičan, ali također nisam bio siguran da bi Qards mogli ponuditi bilo šta što bi ga odvojilo od ovog ranijeg proizvoda i drugih uspostavljenih dodataka za izradu stranica WordPressa.

Srećom, sada sam shvatio da Qards doista ima nekoliko značajki opravdati njegovo postojanje i uzdići ga iznad konkurencije. Oni uključuju mogućnost stvaranja novih stranica koje su potpuno izvan vaše trenutne teme i kombinaciju fantastičnih blokova sadržaja koji se koriste kao temelj izgleda vaših stranica, a koji se mogu uređivati ​​istim ugrađenim sadržajem koji je jednostavan za upotrebu. urednik koji je svoj prethodni proizvod postigao takvim uspjehom. Doduše, neki drugi proizvođači WordPress stranica uspjeli su dobiti jednu od ove dvije posljednje značajke u usporedbi s Qardsima, ali vrlo malo ih nudi i jedno i drugo – a posebno ne u takvoj intuitivan i profesionalni paket!

No, još uvijek postoji nekoliko trajnih dvojbi: prvo, čini se da se dosta preklapaju neke funkcije koje se obično nalaze u redovnoj WordPress temi i što je uključeno u Qards. Drugo, budući da neke osnovne WordPress funkcionalnosti (poput postova, medijske biblioteke i widgeta) nisu lako dostupne stranicama izgrađenim s Qardsima, morate se zapitati je li Qards prava platforma za vaš projekt – posebno kada su Designmodoovi slična samostalna WordPress tema (ažuriranje: 1. rujna 2015 .; sada ukinuta) je također dostupan po sličnoj cijeni.

Vrijedno je naglasiti da je Qards novoizbavljeni proizvod koji je još uvijek se aktivno poboljšava i nadograđuje – pazi na komentare na službenoj stranici proizvoda Qards radi uvida u programere i uvid u ono što je na raspolaganju za buduća izdanja.

Dnevnik promjena je dobro mjesto da vidite koje su greške ispravljene i koje su nove značajke dodane. Kao što je već spomenuto, nove značajke koje su nedavno dodane uključuju poboljšanu podršku za pristup datotekama u vašoj WordPress Media Library i bolju kontrolu prilagođavanja tipki koje ste dodali dizajnu stranica.

S dodacima i poboljšanjima na prilično redovnoj osnovi, kao što je podrška za integraciju MailChimp-a i upotreba Google fontova, izgleda da programeri karata odgovaraju na povratne informacije i zahtjeve korisnika..

Ako želiš izrada odredišnih stranica visoke kvalitete s lakoćom, koji stoje izvan dizajna i stila vaše WordPress teme, tada je Qards idealno rješenje. Inače, ako nemate ništa protiv uklanjanja niza osnovnih značajki WordPress-a, kao što su postovi na blogovima, widgeta i graditelja WordPress izbornika, čak možete izgraditi cijelu web stranicu pomoću ovog dodatka. To je rečeno, ako tražite tematski pristup prilagođavanju cijele web stranice, a pritom još uvijek imate pristup nekim istim značajkama kao što su Qards (poput sjajnih blokova sadržaja i intuitivnog korisničkog sučelja), tada je raniji samostalni dizajn Modmodoa WordPress tema je vjerojatno još uvijek bolja opcija.

Ukratko, svodi se na to koji je najbolji alat za vaš projekt: dodatak Qards ili specifičnija prethodno objavljena samostalna tema WordPress-a za Designmodo (ažuriranje: 1. rujna 2015 .; sada ukinuta).

(Ažuriranje: Designmodo sada ima jako lijep videozapis koji pokazuje kako integrirati Qards s dodatkom WooCommerce eCommerce – https://www.youtube.com/watch?v=PLSMkvSKsFk

I na kraju, da ne zaboravimo spomenuti: WinningWP obožavatelji mogu dobiti ugodan popust od 15% na bilo koji Designmodo proizvod (uključujući Qards) uz naš zgodan Designmodo Kupon. Uživati!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map