Pregled obrasca za kontakt 7: još uvijek pristojan dodatni obrazac za kontakt za WordPress?

Ponude za WordPress


Kontakt obrazac 7 redovito je preporučen i široko odabran besplatni dodatak koji se koristi za dodavanje kontaktnih obrazaca na web stranice WordPressa.

Kontakt obrazac 7 dostupan je od 2007. godine, što znači da su njegov dobar ugled i status stekli tijekom dužeg vremena – a ne samo u posljednjih nekoliko godina. Zbog toga je vrijedno pogledati ga ažurno da biste vidjeli je li to još uvijek najbolji dodatak za besplatni kontakt za WordPress.

Ponovno ocjenjivanje kontaktnog obrasca 7 posebno je vrijedno jer se u posljednjih nekoliko godina pojavio niz snažnih alternativnih opcija – neke s vrlo pozitivnim korisničkim ocjenama i impresivnim brojem aktivnih instalacija.

Dakle, kako bismo vam pomogli da odlučite je li obrazac za kontakt 7 pravi dodatak za vaše web mjesto, ovaj pregled ističe najbolje i najgore aspekte, a također gleda kako se uspoređuje s nekim drugim dodacima besplatnog kontaktnog obrasca koji su dostupni za WordPress.

Započnimo…

O kontakt obrascu 7

Kao što je spomenuto, Kontakt obrazac 7 vrlo je popularan dodatak za dodavanje internetskih obrazaca na web stranice WordPressa, s više od 5 milijuna aktivnih instalacija u vrijeme pisanja.

Obrazac za kontakt 7 Stranica s dodacima WordPress

Sada se, međutim, nekoliko slobodno dostupnih dodataka online obrasca koji su objavljeni nakon Kontaktnog obrasca 7, poput Ninja forme (dostupan je i premium verzija i WPForms (dostupan je i premium verzija, približio ovoj razini upotrebe), s više od milijun i 3 milijuna aktivnih instalacija, respektivno.

Nadalje, besplatne verzije tih dodataka sada imaju veću ocjenu korisnika od Contact Form 7, čija je vlastita ocjena u posljednjih nekoliko godina skliznula s 4,5 zvjezdice s 5 na 4,1. Sve ovo ukazuje da kontakt obrazac 7 možda više nije najbolji dodatak besplatnog kontakta za WordPress.

Dakle, biste li trebali koristiti obrazac za kontakt 7 da biste dodali obrazac na svoju web stranicu WordPress? Ili, ako već upotrebljavate obrazac za kontakt 7 na svojoj web lokaciji, vrijeme je da počnete razmišljati o prelasku na drugi dodatak?

Ovaj pregled obrasca za kontakt 7 pomoći će vam da odgovorite na ta pitanja uvidom u značajke i korisničko iskustvo dodatka prije nego što završite s brzom procjenom natjecanja..

Obrazac za kontakt 7 Značajke

Dugi niz godina, ključna prodajna točka Kontaktnog obrasca 7 jest ta što je vrlo lako dodati internetski obrazac na svoju WordPress web stranicu koji posjetiteljima omogućuje slanje poruka izravno u mapu za pristiglu poštu..

No, da se dodatak smatra najboljim dodatkom obrasca za kontakt za WordPress, ova razina funkcionalnosti više nije dovoljna.

Uz mnogo više impresivnih dodataka koji sada imaju tu funkciju, drugi čimbenici poput korisničkog iskustva, dodatnih značajki i mogućnosti nadogradnje postaju sve važnije točke koje treba uzeti u obzir pri odabiru rješenja za kontaktni obrazac.

Istražit ćemo te čimbenike u ovom pregledu, ali, prije nego što to učinimo, evo kratkog pregleda ključnih značajki Kontakt obrasca 7:

 • Jednostavno se instalira putem vaše WordPress nadzorne ploče.
 • Dolazi s gotovim, konfiguriranim kontaktnim obrascem za dodavanje u vaše postove i stranice.
 • Sadrži izbor polja za proširivanje osnovnog unaprijed izgrađenog kontaktnog obrasca.
 • Treba raditi s bilo kojom modernom WordPress temom.
 • Ima Captcha podršku za izbjegavanje slanja neželjene prijave.
 • Potpuno je besplatna za upotrebu bez potrebne nadogradnje.

Iako gornje točke dobro izgledaju na papiru, obrazac za kontakt 7 ima određene nedostatke, posebice u usporedbi s konkurencijom, što bi moglo ugroziti njegov status najčešće korištenog dodatka za obrazac za WordPress obrazac.

Dakle, pogledajmo glavne značajke Kontakt obrasca 7 detaljnije da vidimo kako su se implementirali i pomoći vam da odlučite je li to pravi dodatak za WordPress obrasce za vaše web mjesto.

Brz način za dodavanje obrazaca za kontakt u WordPress

Osim što je besplatna za upotrebu – što je glavni zahtjev mnogih ljudi! – i s prilično pozitivnom ukupnom ocjenom korisnika, jedan od najboljih razloga za odabir kontakt obrasca 7 je kako brzo možete dobiti novi obrazac za kontakt na svom web mjestu.

Za razliku od nekih drugih popularnih dodataka za WordPress obrazac, poput WPForms pročitajte naš pregled ovdje, gotov i unaprijed konfiguriran kontakt obrazac automatski se dodaje vašoj web stranici – spreman za umetanje na onu stranicu koju želite – odmah nakon aktivacije.

Popis obrazaca

Kako bismo vam uštedjeli vrijeme, Kontakt obrazac 7 dolazi s gotovim kontaktnim obrascem.

Kako vam nije potrebno stvarati kontakt obrazac ili čak dodati njegove podatke o kontaktu u obrazac (osim ako ne želite promijeniti unose u kojima se šalju unosi e-adrese), obrazac za kontakt 7 pruža brz način dodavanja ove vrste obrasca na bilo koju web lokaciju.

Nakon što se dodatak aktivira, možete dodati zadani obrazac za kontakt u svoje postove i stranice WordPress, umetanjem odgovarajućeg kratkog koda niste sigurni što su kratki kodovi? u vaš sadržaj.

Primjer kratkog koda

Morate kopirati i zalijepiti kratki kod Kontakt obrasca 7 u post ili uređivač stranica.

Nakon toga možete pregledati stranicu da biste vidjeli kako obrazac za kontakt izgleda, a zatim pritisnite gumb za objavljivanje kada ste spremni da obrazac postane aktivan.

Pregled obrasca za kontakt

Budući da obrazac za kontakt 7 nema blok za WordPress uređivač, morat ćete pregledati stranicu da biste vidjeli obrazac.

Obrazac za kontakt 7 dizajniran je za rad sa bilo kojom modernom WordPress temom, tako da se obrasci generirani ovim dodatkom mogu neprimjetno integrirati s ostatkom vaše web stranice..

Međutim, za razliku od Ninja Forms i WPForms, obrazac za kontakt 7 ne dodaje gumb ili blok uređivaču WordPressa koji vam omogućuje brzo umetanje obrasca u post ili stranicu.

Ninja tvori blok uređivača WordPress-a

Za razliku od obrasca za kontakt 7, Ninja Obrasci (na slici) dodaje uređivač WordPress-a blok za dodavanje obrazaca stranicama.

Umjesto pritiskanja gumba ili klika na blok, umetanje obrasca u vaš sadržaj podrazumijeva kopiranje kratkog koda iz odjeljka Kontakt na nadzornoj ploči i zalijepi ga u post ili stranicu na kojoj radite..

Iako kopiranje i lijepljenje kratkog koda nije teško, dodaje nekoliko dodatnih koraka procesu koji su drugi dodaci uspjeli ukloniti.

U prošlosti je obrazac za kontakt 7 nekada uključivao widget za prikazivanje obrazaca u području bočne trake ili u podnožju vaše web stranice. Međutim, unatoč nepostojanju ovog widgeta, ipak možete postići isti efekt lijepljenjem kratkog koda forme u tekstualni widget.

Obrazac kontakta 7 Footer Widgeta

Možete prikazati obrasce na područjima bočne trake i u podnožju pomoću Kontakt obrasca 7.

Sučelje za uređivanje obrazaca

Jednostavnost pomoću koje možete kreirati i uređivati ​​obrasce ključno je obilježje ove vrste dodataka i, nažalost, to je glavno područje na kojem je kontakt obrazac 7 zastario.

Za razliku od mnogih drugih popularnih besplatnih i plaćenih internetskih dodataka, Kontakt obrazac 7 ima vrlo osnovno sučelje za izradu obrazaca, bez prethodnog pregleda obrasca dok radite na njemu.

Kontakt obrazac 7 sučelje za uređivanje

Sučelje za uređivanje Kontakt obrasca 7 nije vrlo korisno.

Dok, na primjer, ako koristite besplatne verzije Ninja Forms ili WPForms, možete obrađivati ​​obrasce putem modernog i intuitivnog uvlačenja i povlačenja.

WPForms Editor

Stvaranje obrazaca mnogo je lakše i intuitivnije pomoću WPForms (na slici) zahvaljujući korisničkom sučelju za povlačenje i ispuštanje.

Kada koristite kontakt obrazac 7, morate kliknuti gumb za polje koje želite dodati svom obrascu. Tada biste trebali upisati oznaku za to polje u uređivaču, pri tome pazite da koristite ispravne oznake.

Za razliku od dodataka s modernim uređivačima koji sadrže pregled obrasca, nećete znati kako vaš obrazac izgleda dok ga ne spremite, umetnite kratki kôd u post ili stranicu i pregledajte taj dio sadržaja.

Glavna strana ovog pristupa je da, ako uređujete obrazac koji se već koristi na vašoj web lokaciji, morat ćete spremiti promjene koje ste napravili u obrascu prije nego što ih možete pregledati i testirati. Spremanje obrasca znači da će vaše promjene biti dostupne posjetiteljima prije nego što ih budu imali priliku testirati. To je manje nego idealno, jer ako obrazac ne izgleda ispravno ili ne radi ispravno, može negativno utjecati na korisničko iskustvo dok ne budete mogli ispraviti bilo koji problem.

U skladu s tim, imate mogućnost dupliciranja obrasca pomoću kontakt obrasca 7. Dakle, mogli biste raditi na kopiji obrasca dok ne budete spremni zamijeniti izvornu instancu novom verzijom, pomažući u prevladavanju nekih problema upravo spomenuto.

Međutim, nedostatak mogućnosti pregleda forme dok radite na njemu i prije nego što ga objavite, uređivanje postojećih obrazaca s Kontakt obrascem 7 čini manje jednostavnim nego što bi trebao biti..

Pomoću dodatka kao što su WPForms ili Ninja Forms možete vidjeti kako će vaš obrazac izgledati prije nego što ga spremite, pomažući vam da izbjegnete riziko objavljivanja obrasca koji još niste testirali.

Korisni skup polja obrazaca

Dok korisničko sučelje Kontakt obrasca 7 pokazuje svoju dob, dodatak ima koristan skup polja obrazaca za stvaranje osnovnih internetskih obrazaca.

Iako izbor polja ne konkurira opcijama koje dobivate s premium dodatkom, kao što su Gravity Forms koji čitaju našu recenziju ili plaćene verzije Ninja Forms i WPForms, opcije polja dobro se uspoređuju s besplatnim verzijama tih dodataka.

Trenutni popis polja obrasca za kontakt 7 sadrži sljedeće:

 • Tekst
 • E-mail
 • URL
 • Telefonski broj
 • Broj
 • Datum
 • Područje teksta
 • Padajući izbornik
 • kućice
 • Radio gumbi
 • Prihvaćanje
 • Kviz
 • Prilog / prijenos datoteke
 • Gumb za slanje

Kao što vidite, sve su osnove pokrivene – plus nekoliko naprednih opcija, poput kvizova i mogućnosti privitka i slanja datoteka. Bilo da trebate stvoriti osnovni kontakt obrazac ili nešto malo naprednije, kao što je internetski obrazac zahtjeva za citiranje, obrazac za kontakt 7 trebao bi biti dovoljan.

Međutim, nećete naći napredna polja obrazaca ponuđena komercijalnim opcijama, tako da ako trebate stvoriti obrasce koji koriste uvjetnu logiku za određivanje koja će se polja prikazati na temelju izbora korisnika ili prihvatiti plaćanja i uključiti automatska obračuna, Trebat ćete nadograditi na dodatak premium obrazaca kao što su WPForms, Gravity Forms ili Ninja Forms.

Korisničko iskustvo

Kao što je spomenuto, prilikom traženja najboljeg dodatka za obrazac za kontakt vrlo je važna stvar koju treba uzeti u obzir korisničko iskustvo.

Kada je u pitanju upotreba ovog dodatka, obrazac Contact 7 definitivno osvaja bodove za pristup gotovom, konfiguriranom kontakt obliku. Ako samo želite dodati osnovni obrazac za kontakt na svoju web stranicu, to će vam uštedjeti vrijeme u usporedbi s korištenjem nekih drugih dodataka – poput WPForms – za koje je potrebno prvo stvoriti obrazac. Iako, kao što je ranije spomenuto, Ninja Forms dolazi s unaprijed izgrađenim kontaktnim obrascem koji je spreman za rad.

Međutim, kada je u pitanju uređivanje obrazaca ili stvaranje novog, Contact Form 7 brzo zaostaje za konkurencijom. Kao što smo vidjeli u odjeljku uređivača obrasca ovog pregleda, korisničko sučelje je sada vrlo zastarjelo, posebno u usporedbi s drugim popularnim i slobodno dostupnim dodacima za kontaktne obrasce, poput Ninja Forms i WPForms.

Bez sučelja za povlačenje i ispuštanje, dodavanje i uklanjanje polja u obrasce i osiguravanje da su pravilno označeni nije sigurno tako jednostavno kao što bi moglo biti.

Dakle, iako obrazac za kontakt 7 olakšava dodavanje osnovnog kontaktnog obrasca na svoju web stranicu, ako želite urediti taj obrazac, bilo sada ili u nekom trenutku u budućnosti, ovaj dodatak to ne čini tako lako kao Treba li.

Korisna internetska dokumentacija i korisnička podrška

Jedna od prednosti izbora komercijalnog dodatka nad besplatnom opcijom je pristup responzivnoj korisničkoj podršci.

Podrška za obrazac za kontakt 7 pruža se putem direktorija dodataka WordPress, a postoji dobra šansa da ćete moći pronaći rješenje za svoj problem u arhivi foruma. Ako ne, nove teme brzo se reagiraju na forumu.

Obrazac za podršku 7 Obrazac za podršku

Pitanja vezana uz podršku možete postaviti na forumu za kontakt 7 na web stranici WordPress.org.

Internetska dokumentacija tijekom godina je narasla i pokriva sve, od početka do rješavanja problema. Obrazac za kontakt 7 također je opsežan.

Također, budući da je ovo tako popularan dodatak koji koristi toliko web stranica, malo je vjerojatno da će ga uskoro i napustiti.

Međutim, ako biste radije imali pristup premium podršci putem e-pošte, umjesto da svoje probleme morate slati na javni forum, morat ćete nadograditi na jedan od plaćenih dodataka, poput Gravity Forms, Ninja Forms ili WPForms.

Kontakt obrazac 7 Dodaci

Kao i mnogi od najboljih WordPress dodataka, i niz dodataka trećih strana stvoren je za poboljšanje Kontakt obrasca 7.

Ako niste upoznati s CSS-om, prilagođavanje izgleda obrazaca nije jednostavno s kontaktnim obrascem 7. Iako se obrasci uglavnom dobro kombiniraju s većinom WordPress tema, postoji nekoliko dodataka koji vam mogu pomoći u promjeni njihov izgled, uključujući i Obrasce za kontakt 7.

Kontakt obrazac 7 Dodatak za skine

Dodatak „Obrazac za kontakt 7“ omogućava jednostavnije prilagođavanje obrazaca.

Još jedan koristan dodatak je besplatni kontaktni obrazac 7 baza podataka Addon – CFDB7. Nakon što omogućite ovaj dodatak, unosi obrazaca bit će pohranjeni u vašoj WordPress bazi podataka i dostupni putem vaše WordPress nadzorne ploče.

Kontakt obrazac 7 Dodatak baze podataka

Besplatni kontakt obrazac 7 baze podataka Addon omogućava pregled unosa obrazaca na vašoj WordPress nadzornoj ploči.

Ako želite smanjiti rizik od gubitka prijava obrasca ili želite centralno mjesto na kojem se unosi obrazaca mogu pohraniti i pregledavati, izrazito se preporučuje upotreba proširenja kao što je Contact Form 7 Database Addon. Flamingo je još jedan besplatan dodatak sa sličnom funkcionalnošću.

Međutim, iako je mogućnost pohranjivanja i pregledavanja unosa obrazaca na vašoj WordPress nadzornoj ploči plaćena značajka WPForms-a, ona je dostupna s besplatnom verzijom Ninja Forms, bez potrebe za instaliranjem dodataka treće strane.

Iako možete dodati dodatne značajke u Obrazac za kontakt 7, oslanjanje na dodatke trećih strana za postojeće dodatke nosi rizik. Kao što je već slučaj s nekim proširenjima Kontakt obrasca 7, nije neuobičajeno da se dodaci povlače ili prestaju ažurirati, a vi ostavljate bez funkcionalnosti o kojima ovisite.

Kontakt obrazac 7 Opcije nadogradnje

Još jedna stvar koju treba razmotriti pri odlučivanju o tome da li ćemo ili ne koristiti Kontakt obrazac 7 za konkurenciju jest da su većina drugih popularnih internetskih alata za WordPress besplatni dodaci.

Na prvi pogled, ovo možda nije pozitivna situacija, posebno ako tražite besplatan način za dodavanje kontaktnog obrasca na svoju web stranicu WordPress.

Međutim, iako freemium dodaci, poput Ninja Forms i WPForms, uključuju dovoljno funkcionalnosti da biste mogli besplatno dodati obrazac za kontakt na svoju web stranicu, još mnogo značajki može se dodati po nizu cijena.

Ako vam zahtjevi za internetskim obrascima u budućnosti rastu, vaše mogućnosti dodavanja dodatnih značajki prilično su ograničene kontaktnim obrascem 7, ali uz Ninja Forms i WPForms mogućnosti otvorenja mnogo su otvorenije.

Kontakt obrazac 7 protiv konkurencije

Kao što je spomenuto u ovom pregledu, dvije glavne besplatne alternative Kontakt obrascu 7 su Ninja Obrasci i WPForms.

Besplatne verzije ovih dodataka znatno olakšavaju izradu internetskih obrazaca od kontaktnog obrasca 7, a također uključuju nekoliko dodatnih značajki, poput mogućnosti pohrane i pregledavanja unosa obrazaca na nadzornoj ploči WordPressa, kao što je slučaj s Ninja Forms i funkcionalnost softvera za integraciju softvera e-pošte za WPForms.

Kao i freemium Ninja Forms i WPForms, Gravity Forms vrlo je popularan dodatak za WordPress samo za premiju koji vrijedi razmotriti, a opcija je o kojoj možete saznati više u našem nedavnom pregledu Gravity Forms.

Završne misli

U prošlosti je Kontakt obrazac 7 bio jedan od najboljih besplatnih dodataka za WordPress obrazac. Sada, međutim, postoje i bolje alternative sa modernijim korisničkim sučeljima i nekoliko dodatnih značajki, a istovremeno je općenito lakše i ugodnije za upotrebu..

Jedna od glavnih stvari za koju se brine kontakt obrazac 7 jeste da dolazi s gotovim obrascem koji možete relativno brzo umetnuti na svoje stranice..

Međutim, sada kada Ninja Forms (pročitajte više o Ninja Forms Free vs Ninja Forms Premium također dolazi s unaprijed pripremljenim kontaktnim obrascem, uz dodavanje gumba u WordPress uređivač, a da ne spominjemo njegovo sučelje za povlačenje i ispuštanje i sposobnost da pohranite podneseke oblika na svoju WordPress nadzornu ploču, to je mnogo lakše preporučiti nego obrazac kontakata 7.

Dakle, ako želite učiniti više od zadanog obrasca iz Kontakt obrasca 7 ili mislite da biste to u budućnosti možda željeli, najbolje je da pogledate neke druge danas popularne dodatke za online obrasce koji su danas dostupni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me