Pregled Envira Gallery: najbolji dodatak za WordPress galeriju slika?

Ponude za WordPress


U ovom ćemo postu pregledati jedan od najpopularnijih dodataka galerije slika WordPress platforme: Envira Gallery. Čitajte dalje kako biste saznali o najboljim značajkama dodatka, kako ga koristiti i je li taj dodatak vrijedan plaćanja.

Kao webmaster vaš je posao zadovoljiti opsjednutost korisnika interneta fotografijama i lijepim vizualima, a istovremeno služite svoju web stranicu munjevitom brzinom. Nisu li ta dva cilja, dobro, nekako nespojivi? Uostalom, dodavanje tona fotografija vašim stranicama obavezno će usporiti stvari – korištenje velikih, kvalitetnih slika znači žrtvovanje vremena učitavanja, zar ne?

Pa, ne uvijek. U ovom ćemo postu procjenjivati ​​potencijalno rješenje ovog problema: dodatak galerije Envira.

Tvrdnja na web stranici Envira Gallery podebljana je i nedvosmislena: “Najbolji Premium Dodatak WordPress Gallery.” Gradi prekrasne galerije slika, brz je i jednostavan za upotrebu, a podešen je za maksimalnu brzinu. Što više možete tražiti od dodatka za galeriju, ha??

Naravno, bilo koji dodatak može zvučati dobro na papiru. Važnija su pitanja: kako je to u stvarnosti? Ispunjava li očekivanja? I isplati li se cijena?

Tražit ćemo odgovor na sva ova pitanja i još više, jer vodim galeriju Envira na probu.

Započnimo.

Predstavljamo galeriju Envira

Najprije malo pozadine u galeriji Envira.

Početna stranica galerije Envira

Dio WPBeginner stabilne dodataka, koji također uključuje OptinMonster, WPForms i Soliloquy (kliknite za recenzije!), Envira je u siječnju 2017. proslavio svoj treći rođendan, tako da je to već neko vrijeme. Za to vrijeme Envira se etablirala kao najvjerojatnije dodatak galerije, a možda i jedan od najpoznatijih dodataka u svijetu WordPressa. Kao takav, već se može nalaziti na vašem radaru.

Od početka, izvedba je oduvijek bila važan dio Envirine filozofije. Programer Thomas Griffin namjeravao je stvoriti dodatak za galeriju koji nije bio natopljen kodom, ali još uvijek se može suprotstaviti drugim dodacima galerije. Zapravo, velik dio uspjeha Envire može se pripisati ovom pristupu – dodatak istiskuje impresivnu upotrebljivost i veliko opterećenje funkcionalnosti u suludo lagan i super brz paket.

Iako je Envira poznata po brzini, po mom mišljenju, impresivan set značajki vjerojatno je najveća blagodat ovog dodatka.

Naravno, možete brzo stvoriti video ili slikovne galerije, zajedno s funkcijama za lightbox i prezentaciju, ali različiti premium dodaci ubacivaju u miks kako biste otključali neke od najuzbudljivijih značajki za dodatak galerije slika. Oni uključuju galerije zaštićene lozinkom, WooCommerce integraciju i ispis slika.

Kao što biste očekivali od vrhunskog dodatka za 2017. godinu, naravno, u potpunosti je i reagirajući.

Dakle, ima puno toga za voljeti u vezi s Envirom, ali pogledajmo kako se to postiže na web mjestu uživo dok uranjamo u većinu današnjeg posta: Naš detaljni pregled galerije Envira.

Početak rada s galerijom Envira

Započnimo instaliranjem dodatka. Otvorite Dodaci > Dodaj novi > Učitajte dodatak i instalirajte i aktivirajte .zip datoteku Envira Gallery.

Obavijest na vrhu zaslona tražit će vas da potvrdite svoj licenčni ključ Envira. Ovo je važan korak ako želite da se Envira Gallery ažurira najnovijim značajkama i sigurnosnim zakrpama. Potrebno je samo nekoliko sekundi, pa je vrijedno učiniti – samo kopirajte i zalijepite licenčni ključ koji se nalazi na vašem računu Envira Gallery, a zatim kliknite Verify Key.

Snimka zaslona brzog zahtjeva od korisnika da potvrdi svoju licencu.

Provjera licence traje nekoliko sekundi i omogućuje automatsko ažuriranje.

Sada je vrijeme za instaliranje dodataka. To se postiže klikom na Envira Gallery > Dodaje, a zatim kliknite Instaliraj na one koje želite.

Snimka zaslona dodataka za instalaciju galerije Envira

Svi su dodaci dostupni na jednom zaslonu i mogu se instalirati jednim klikom.

Sada je na raspolaganju do 29 dodataka, što znači da možete dodati impresivan raspon funkcionalnosti osnovnom dodatku. Za koje ste kvalificirani? Pa, to ovisi o vašoj vrsti licence, što nas lijepo vodi na temu cijene.

Cijene galerije Envira

Galerija Envira nudi četiri vrste licenci.

 • Bronca (19 USD) – podrška i ažuriranja za jednu godinu, korištenje na jednoj web stranici i nekoliko osnovnih dodataka.
 • Srebro (49 USD) – jednogodišnja podrška i ažuriranja, upotreba na tri web stranice te osnovni i intermedijarni dodaci.
 • Zlato (99 USD) – prioritetna podrška za jednu godinu i ažuriranja, upotreba na neograničenim web stranicama i pristup svim dodacima.
 • Platina (249 USD) – doživotna premium podrška i ažuriranja, upotreba na neograničenim web stranicama i pristup svim dodacima.

Vaša željena licenca ovisit će o tome na koliko web lokacija želite aktivirati Envira Gallery i koje dodatke želite koristiti.

Za usporedbu, glavni konkurent Envira Gallery je NextGen, koji svoju Pro verziju cijeni između 69 i 99 dolara. Kao takva, galerija Envira pristupačnija je na ulaznoj razini, dok se široko podudara pri vrhu.

addons

Dodaci su vjerojatno prepoznatljiva varijacija licenci jer otključavaju neke odlicne značajke. Ne morate vas voditi kroz svih 29 dodataka, ali evo nekih od najboljih:

 • NextGen Gallery Uvoznik Addon (Bronca i gore) – premještati galerije izravno s drugog velikog dodatka galerije, NextGen.
 • Zaštita Addon (Bronca i gore) – spriječiti posjetitelje da kliknu desnim gumbom i spreme vaše slike.
 • Instagram i Pinterest Addons (srebrno i gore) – uvoziti slike s web lokacija društvenih medija.
 • EXIF Addon (Srebro i gore) – za profesionalne fotografe ovaj vam omogućuje dodavanje EXIF ​​metapodataka slikama, poput modela kamere i brzine zatvarača.
 • Izdvojeni sadržaj Addon (Srebro i gore) – omogućuje vam povezivanje na postove, stranice i prilagođene vrste postova.
 • Teme galerije Addon (Srebro i gore) – uljepšajte svoje galerije dodatnim stilskim predlošcima.
 • Paginacija Addon (Srebro i gore) – zbog brzine ovaj dodatak dijeli galerije na više stranica.
 • ZIP uvoznik Addon (Zlato i gore) – spremite svoje slike u jednu zgodnu .zip mapu, a zatim ih skupno dodajte u jednu galeriju.
 • WooCommerce Addon (Zlato i gore) – integrirajte Envira s WooCommerceom kako biste prodavali svoje slike posjetiteljima.
 • Dubinsko povezivanje Addona (Zlato i gore) – optimizirajte svoje slike za povećavanje rangiranja.

Ti se dodaci aktiviraju pojedinačno, što znači da trebate instalirati samo one koje namjeravate koristiti. Prednost ovoga je što dodatak ne nosi nepotrebnu prtljagu.

Stvaranje prve galerije

Envira se ponosi time što je jedan od najnaprednijih dodataka za galeriju što vam daje mogućnost stvaranja galerija u samo nekoliko minuta. U ovom ćemo dijelu plugin prolaziti njegovim tempom da vidimo je li to zaista istina.

Za početak se moramo kretati do galerije Envira > Dodajte Novo, a zatim dajte ime galeriji slika.

Snimka zaslona nove galerije Envira

Započnite povlačenjem slika na zaslon.

Sada je najvažniji dio svake galerije slika, naravno, same slike. Kao takav, odabir slika je razumno mjesto za početak. Envira nudi nekoliko opcija za prikupljanje slika.

 • Odaberite postojeće iz WordPress Media Library.
 • Prenesite nove povlačenjem i ispuštanjem u okno galerije.
 • Uvozite slike izravno s Dropbox-a, Instagrama ili Pinterest-a (* zahtijeva dodatke *).
 • Pošaljite .zip datoteku koja sadrži sve slike koje namjeravate koristiti – gotovu galeriju u mapi, ako hoćete (* zahtijeva dodatak *).

Kad odaberete, uvezete ili prenesete svoje slike, moći ćete ih vidjeti na ploči slika u odjeljku ispod.

Snimka zaslona sa slikama koje se dodaju u galeriju.

Upotrijebite povuci i spusti za organiziranje potpuno nove galerije.

Odavde možete mijenjati svoje slike ili ih možete ponovno naručiti pomoću povlačenja i ispuštanja. Sve je to bez napora, a potrebno je samo nekoliko sekundi da popunite i uredite svoju galeriju.

Konfiguriranje galerije

Sada je vrijeme za početak konfiguriranja galerije. To se postiže tako da se krenete prema dolje kroz ploče Config, Lightbox, Mobile i Misc. * Napomena – kako aktivirate više dodataka, novi paneli postaju dostupni s novim postavkama za konfiguriranje.

Prvo je ploča Config, koja omogućuje konfiguriranje nekoliko osnovnih postavki za vašu galeriju. Na primjer, možete odrediti na koliko stupaca želite proširiti galeriju, odabrati dimenzije slike i aktivirati automatsko obrezivanje slike. Ako ste instalirali Galerija Templates Addon, možete birati i između pet tema galerije.

Snimka zaslona zaslona Config Gallery Config

Sve osnovne konfiguracije nalaze se na jednom mjestu.

Iako možete organizirati svoju galeriju slika pomoću povlačenja i ispuštanja (kao što smo to radili ranije), također možete odabrati alternativne načine sortiranja. Oni uključuju slučajne, prema URL-u, nazivu datoteke ili datumu objave.

Zatim karticu Lightbox. Odavde možete izmijeniti okvir okvira i kako se slike ponašaju kad se kliknu.

Snimak zaslona s zaslonom konfiguracije lightboxa

Postoji puno mogućnosti okvira za lightbox s kojima se možete igrati.

Ako ste aktivirali Add Templates Gallery Addon, moći ćete odabrati osam stilova okvira okvira – bez dodatka ograničeni ste na dva. Također možete konfigurirati veličinu slika u okviru okvira, može li se galerijama kretati pomoću kotača miša i efektima animacije.

Sada, na zaslonu Mobile, koja vam omogućuje konfiguriranje mobilnih postavki vaše galerije.

Snimak zaslona mobilnog zaslona za konfiguraciju

Ne zaboravite mobilne korisnike!

Za početak se aktiviraju galerije na mobilnim uređajima. Možete također odrediti dimenzije, odabrati stilove okvira za svijetlo polje i aktivirati kretnje prstom za kretanje po galerijama.

Napokon, kartica Razno. Ovaj vam omogućuje da svoju galeriju dodate šljamu, a također i izvozite / uvozite galerije. Vrlo je vjerojatno da nećete trebati puno vremena provoditi na ovom zaslonu, pa ćemo ga povjeriti.

Postavljanje galerije

Sada je galerija dobra za posjetiti, vrijeme je da je u svom sjaju prikažete na svojoj web lokaciji! I kao i kod svih aspekata Envira Gallery, proces ne bi mogao biti lakši – zapravo, dodatak se isporučuje s nekoliko opcija.

Prvo, ono što mislim da će većina vas htjeti koristiti: Lijepljenje kratkog koda. To vam omogućuje da dodate svoju galeriju bilo gdje na svojoj web stranici – bilo da je to pošta, stranica ili prilagođena vrsta posta. Relevantni kratki kôd možete pronaći u postavkama galerije ili na zaslonu za pregled galerije – samo kliknite Envira Gallery i primijetit ćete ga u drugom stupcu.

Snimka zaslona s prikazom galerije s kratkim kodom

Kliknite gumb “kopiraj u međuspremnik”, a zatim zalijepite kratki kôd bilo gdje na svojoj web stranici.

Oni tehničke sklonosti možda preferiraju ovu drugu opciju: ugrađivanje isječka koda izravno u kôd vaše teme. Ponovo je to vrlo jednostavno, uz isječak koda lako dostupan na zaslonu galerije za uređivanje.

Posljednje, ali ne najmanje bitno, galeriju možete postaviti na bočnu traku pomoću namjenskog widget-a Envira Gallery. Jednostavno povucite i ispustite u željeni prostor widgeta, a zatim s padajućeg popisa odaberite galeriju koju želite.

Posao obavljen.

Galerije u akciji

Dakle, vidjeli smo koliko je jednostavno graditi galeriju s Envirom, ali kako zapravo izgledaju galerije? Dokaz je u pudingu, kako kažu, a izgled galerije je najvažnija stvar za korisnike.

Srećom, rezultati su zaista impresivni, što ćete uskoro vidjeti. Zapamtite, međutim, pokušajte da vas previše ne zavladaju slike prikazane na snimkama zaslona galerije. Uostalom, kvaliteta slika u uporabi nema utjecaja na kvalitetu dodatka.

Prvo, evo jednostavne galerije s tri stupca.

Snimka zaslona standardne galerije s tri stupca

Evo iste galerije koja koristi predložak Polaroid koji je dostupan u Galeriji teme Addon, dostupan sa Srebrnim licencama i više.

Snimka zaslona galerije sa 3 stupaca u polaroidnom stilu

I ovdje vidimo uglađeni predložak.

Snimka zaslona galerije s 3 stupaca s elegantnim predloškom

Kao što vidite, sve galerije izgledaju stvarno moderno – vrlo čisto i moderno.

Kada posjetitelj klikne na sliku, aktivira se način rada s lampom. Pozadina je tamna, a slika se širi u punoj veličini. Posjetitelji se također mogu kretati u načinu otvorenog okvira pomoću gumba koje se isporučuju ili klikom lijevo ili desno na tipkovnici.

Ovdje je standardni lightbox.

Snimka zaslona zadanog okvira za svijetlo

Ovo je okvir okvira pomoću predloška Sleek.

Snimka zaslona uglađenog svjetlosnog okvira

I na kraju, Legacy lightbox.

Snimka zaslona naslijeđenog okvira za pregled podataka

Opet su vizualno zapanjujuće uz jednostavnu navigaciju. Vidjet ćete i sličice drugih slika u galeriji ispod glavne slike, a posjetitelji mogu kliknuti na njih da skoknu ravno do te slike.

Galerija Envira Lite

Snimka zaslona Envira Gallery Lite u službenom spremištu

Značajke koje smo prethodno istaknuli su dobre i dobre, ali neki korisnici žele izgraditi kvalitetne galerije slika pomoću besplatnog dodatka.

Ako ovo opisuje vašu situaciju, imate sreće. Službeni direktorij WordPress dodataka skladišti verziju Envira Gallery Lite. Dodatak je prikupio 70.000 preuzimanja i trenutno uživa u zvjezdanoj 4,7 ocjena. Usporedite ove statistike s glavnim suparnikom, NextGen Gallery Lite, koji ima daleko veću korisničku bazu – više od milijun -, ali relativno razočaravajuću ocjenu 3,3.

Lite verzija je još uvijek izuzetno dobro kodirana i brzina optimizirana, ali dolazi bez većine zvona i zviždanja svog premium brata. Dodatak je jednako jednostavan za korištenje – postupak stvaranja galerija je u stvari identičan – ali postoji manje mogućnosti i nijedna funkcionalnost koju dodatci pružaju.

Ipak, ako želite besplatni dodatak za galeriju, to je izvrsna opcija ili vam daje priliku da isprobate Envira Gallery prije kupnje pune verzije.

Presuda

Sveukupno, bio sam zaista impresioniran dodatkom za galeriju Envira. Ne samo da je jedan od najbržih – važno je pitanje za bilo koju web lokaciju s velikim slikama – već je i jedan od najprimjerenijih dodataka koje sam imao privilegiju testirati. Krivulja učenja jednako je ravna koliko i dobiva.

Što se tiče setova značajki, Envira Gallery može učiniti sve što možete od dodatka za galeriju slika. Dijeljenje na društvenim mrežama, integracija WooCommerce, SEO imidža, stilski predlošci, uvoz galerija – popis se nastavlja i nastavlja.

Svaka se funkcija aktivira klikom na gumb, što znači da morate instalirati samo značajke koje aktivno koristite. To znači da, za korisnike koji samo traže pojednostavljenu galeriju, ne postoje nepotrebni zasloni za konfiguraciju koji se mogu utopiti. A za one koji traže specijalističke funkcionalnosti, za svaki od njih postoji poseban zaslon s postavkama, koji vam omogućuje da prilagodite galerije točno prema njima sviđanje.

Najveća je odluka odabir licence za odabir. Kao što biste očekivali, skuplje licence isporučuju se s dodatnim (i sofisticiranijim) dodacima, tako da je riječ o izmeni cijene i skupa značajki.

Za većinu korisnika optimalna licenca padat će negdje između srebra i zlata – srebro otključava najveći dio najboljih dodataka, dok zlato otključava puno.

Kad sam pažljivo pogledao dodatke dostupne uz svaku licencu, osobno se naginjem srebrnoj licenci od 49 dolara i smatram da ona predstavlja najbolju vrijednost. Da, nadogradnjom na Gold dobit ćete nekoliko dodatnih dodataka, ali uz dvostruku cijenu to je veliki skok za ne mnogo više. Zlato također nudi vrhunsku podršku, ali zbog lakoće upotrebe dodatka, ovo vam vjerojatno neće trebati toliko.

Sve u svemu, Envira je stvarno jak dodatak za galeriju. Brz, ugledan i jednostavan za upotrebu – i od nas dobija potpunu potvrdu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me