Pregled dodataka Bloom: Izvrsni dodatak za obrazac za e-poštu iz elegantnih tema …


Bloom je jedan od najpopularnijih dodataka tima Elegant Themes. Njegovim izdanjem oni su poremetili prostor dodataka za optin e-poštu na gotovo isti način kao što su učinili i dodaci za društveno dijeljenje s njihovim izvrsnim Monarchom, a prostor za izradu stranica svojim dodatkom Divi Builder.

Izrada popisa pretplatnika e-pošte je vjerojatno jedan od najvažnijih zadataka na koji se svaki bloger ili vlasnik web stranice mora usredotočiti. Stoga ne čudi da WordPress korisnici posebno dobro služe dodacima koji im mogu pomoći u tome. Od osnovnih besplatnih opcija do potpuno predstavljenih vrhunskih proizvoda, gotovo da je dodatak koji će vam dobro funkcionirati kada je u pitanju dodavanje obrazaca za optimizaciju biltena putem e-pošte na vašu web lokaciju s WordPressom.

Imajući to na umu, pogledajmo gdje se Bloom uklapa u krajolik, i pogledajte njegove značajke i koliko je lagan za upotrebu.

Započnimo.

Zašto koristiti bloom dodatak?

Svrha Blooma je prikazati obrasce za prijavu / optinanje e-pošte na svojoj web stranici. Kada posjetitelji unesu svoje podatke za kontakt u te obrasce, dodaju se vašom biltenu e-pošte ili marketinškim uslugama, poput MailChimp ili AWeber. Nakon što se posjetitelj pridružio vašem popisu, možete im poslati e-poštu po svojoj volji.

Bloom WordPress dodatak - po elegantnim temama

Bloom – Elegantne teme

Pristup popisu pretplatnika e-pošte vrlo je vrijedan i pruža sredstva za poticanje posjetitelja koji se prvi put vraćaju na vaše web mjesto. Bez tog dodatnog pritiska, procijenjeno je da se 50% do 80% nikada ne vrati.

Vaš popis e-pošte vam pomaže u tome razvijte bolje veze s ciljanom publikom, pružite im korisni sadržaj i vratite ih na vaše web mjesto. Uz to, kad je točno vrijeme, moći ćete promovirati svoje proizvode i usluge s njima s dodatnim učinkom.

Značajke cvjetanja: Što ovaj dodatak za optin obrazac e-pošte može ponuditi

Da bi se Bloom mogao natjecati s tržišnim liderima na ovom polju, kao što je OptinMonster (o kojem smo pisali u prethodnom članku, to treba koristiti na jednostavan način). I ne samo to, već mora uključivati ​​i većinu – ako ne i sve – važnih značajki korisnici drugih popularnih dodataka u obliku optina su očekivali.

Primjer Optina

Bloom nudi veliki izbor predložaka obrazaca za vaše optinove.

Za one koji žure, Elegantne teme stvorile su dobro napravljen dvominutni video koji daje lijep pregled onoga što Bloom može učiniti. Ali ako imate više vremena i tražite cijelu priču na ovom dodatku, pročitajte dalje.

Šest vrsta formulara za e-poštu

Srećom, kada su u pitanju značajke, Bloom ne razočara. Dostupan je samo na jednom licencnom ili cjenovnom planu (više na ovom u nastavku), što znači da korisnici imaju pristup svim njegovim značajkama – poput mogućnosti izbora između šest vrsta optimalnog oblika.

Vrste obrazaca za optimiziranje dodatka Bloom

Šest vrsta oblika pruža vam puno mogućnosti upotrebe optinova i skočnih prozora.

Vrste obrazaca kreću se od standardnih oblika prikazanih nakon svakog posta do animiranih leteći i popupni oblici. Postoji i obrazac sa zaključanim sadržajem koji se može koristiti za skrivanje vašeg sadržaja sve dok čitatelj ne upiše svoju adresu e-pošte kako bi se pridružio vašem popisu – metoda ohrabrenja koja se uobičajeno koristi kada vlasnik web-lokacije ima za ponuditi nešto kao što je besplatna e-knjiga ili drugu vrstu datoteke za preuzimanje.

Primjeri Optin obrasca

Možete slobodno koristiti više vrsta obrazaca na svojoj web lokaciji.

samo zapažena odsutnost u zbirci je format vrpce zaglavlja *.

No, Bloomova sposobnost stvaranja prekrasnih iskočnih i kliznih obrazaca, prikazivanja obrazaca na bočnoj traci i nakon objavljivanja sadržaja, a također i na umetnite ih na pola putem posta koristeći kratke kodove, daje vam puno za rad.

Bezbroj predložaka obrasca i mogućnosti prilagodbe

Sjajan skup vrsta oblika nije sve što Bloom može ponuditi ni jednim dijelom mašte – ima još više naboranih rukava, poput pristupa visokokvalitetni pregrađeni oblici dizajna.

Predlošci obrasca za cvjetanje

Prilagodljivi predlošci olakšavaju vašem obrascu dati pravi izgled vašem mjestu.

Te se predloške obrasca mogu ili koristiti kao što su ili prilagođeni mogućnostima dizajna. Iako nemate alat za izradu vizualnih alata za izmjenu predložaka, obrazac možete lako pregledati u bilo kojem trenutku klikom na plutajući gumb za pregled.

Opcije dizajna su, opet, vrlo opsežne. To vam dopuštaju prilagodite gotovo svaki aspekt forme, uključujući naslov, poruku, sliku, efekte animacije, fontove, obrube i razna ugrađena polja obrasca, kao i njihovo pozicioniranje – a ako to nije dovoljno, možete i jednostavno umetnite svoj prilagođeni CSS.

Plutajući gumb za pregled je a posebno lijepa osobina, omogućujući vam da odmah vidite kako se vaš obrazac razvija prikazujući ga u padajućem prozoru lightbox-a. Budući da je gumb uvijek prikazan, eliminira se prebacivanje kartica preglednika, spremanje posla ili gubitak mjesta pomicanjem gore ili dolje po stranici.

Detaljne postavke prikaza i okidača obrasca

Postavke zaslona pokrivaju kada i gdje prikazati obrazac na vašoj web lokaciji, a također omogućuju postavljanje animacije za neke vrste oblika – kao što su efekti klizanja i skočni prozori.

Opcije animacije obrasca

Animacije se mogu koristiti kako bi oblici privukli pažnju posjetitelja.

Opcije okidača uključuju: Prikaz obrasca nakon zadanog vremenskog odgađanja; nakon razdoblja neaktivnosti; kada korisnik dođe do dna stranice ili je pomaknuo određeni postotak prema dolje; ili nakon što su ostavili komentar.

U nedavnom ažuriranju dodatka sada možete postaviti pop-up i fly-in forme za prikaz pomoću okidača. To vam omogućuje da stvorite veze koje će pokrenuti obrazac, omogućujući vam da iskoristite popularni postupak optinziranja u dva koraka s povećanjem stope konverzije koji se nalazi u uslugama poput Leadpagesa.

Nažalost, nema pokretača namjere izlaska. Vodeći se u tom pogledu, OptinMonster, bio je jedan od prvih dodataka obrasca za prijavu putem e-maila koji vam pruža mogućnost prikazivanja skočnog obrasca samo kada korisnik spremi da napusti vašu web stranicu. No, to je značajka koja se nalazi u većini premium dodataka ove vrste.

Tamo su alternative za okidač namjere izlaza, iako. S Bloomom možete pokrenuti popup ili oblik slajda koji će se prikazati kada korisnik prođe kroz određeni postotak stranice, dosegne dno stranice ili je na vašoj web lokaciji neaktivan određeno vremensko razdoblje..

Osim toga, budući da se dodatak integrira s WooCommerceom, možete čak i sa tim postavite okidač kao “hvala na kupnji stranice”, omogućujući vašoj web lokaciji da prikazuje određeni obrazac tek nakon što se kupac odjavi iz vaše trgovine, što je izvrstan dodir.

Da biste izbjegli dosadne posjetitelje koji se ne žele pretplatiti, također možete promijeniti učestalost prikazivanja obrazaca, dok mobilni korisnici mogu ugostiti tako da sakriju obrasce na uređajima s malim zaslonom.

Ostale postavke zaslona pokrivaju na kojim će dijelovima web stranice biti prikazan obrazac. Osim općih postavki, poput početne stranice, svugdje, postova, stranica te stranice s kategorijama i oznakama, možete odabrati mogućnost omogućavanja obrasca za pojedine kategorije ili čak odaberite pojedinačne postove i stranice za prikaz (ili ne prikazuju) vaše obrasce na.

Postavke prikaza Optin obrasca

Bloom vam omogućava dobru kontrolu nad prikazom vaših oblika.

Kao Bloom podržava više optin oblika na jednom mjestu, također možete stvoriti različite obrasce koji će se prikazivati ​​u određenim postovima i stranicama, omogućavajući prikazivanje sadržaja optimiziranog za članke na kojima se prikazuju.

Učinkovito Split ispitivanje i optimizacija

Sa toliko mogućnosti obrasca i predložaka dizajna za odabir – a da ne spominjemo sve postavke prilagodbe – teško je znati jeste li odabrali pravi obrazac za svoju web stranicu. Srećom, alat za podijeljeno testiranje to čini lako je uspoređivati ​​više dizajna da biste pronašli najboljeg izvođača.

Statistika izvedbe obrasca Optin

Split testiranje lako je postaviti i pomoći će vam da pronađete najbolji oblik za svoju publiku.

Bloom vam također omogućuje da odmah klonirate obrazac. Tada možete izmijeniti taj klon i početi ga testirati u odnosu na izvornik, što vam omogućuje da utvrdite koji će najviše posjetitelja pretvoriti u pretplatnike.

Podržane integracije višestrukih usluga e-pošte

Bloom je u osnovi alat za privlačenje posjetitelja da se pretplate na vašu listu e-pošte ili bilten. Stoga je dobro znati da se integrira sa svim najpopularnijim uslugama upravljanja popisima e-pošte, uključujući AWeber, MailChimp, Constant Contact, ConvertKit, GetResponse, Infusionsoft, MailerLite i mnoge druge. Dodatak također možete integrirati s više računa, što znači da možete pretplatiti posjetitelje na različite popise kojima upravljate.

Bloom e-mail marketing integracija

Bloom surađuje sa svim najboljim uslugama marketinga putem e-pošte.

integracijski proces je vrlo jednostavan: Za razliku od nekih drugih premium opcija, nema potrebe da generirate sirovi HTML za obrasce, a zatim ih kopirajte i zalijepite u dodatak.

Nadalje, ažuriranja dodatka vide podršku za još više marketinških usluga e-pošte dodanih u Bloom – uključujući HubSpot, Mailster, Salesforce i ActiveCampaign – tako da, ako postoji usluga koju koristite koja nije na popisu, postoji dobra šansa dodavat će se predugo.

Korisni statistički podaci o Optin obrascima

Nakon što postavite jedan ili više obrazaca, možete pogledajte njihov učinak sa stranice statistike. Prikazuje se broj pojavljivanja, konverzija i stopa pretvorbe za svaki aktivni oblik na vašoj web lokaciji.

Ispitivanje obrazaca Bloom Optin forme

Bloomova statistika olakšava uvid u koji od vaših oblika se najbolje izvodi.

Također možete pregledajte stranice s najviše konverzija na vašoj web lokaciji, i pogledajte broj prijava dnevno.

Postavke obrasca također se mogu uvesti i izvesti između web mjesta što olakšava brzo raspoređivanje isprobanih dizajna i postavki na novi projekt.

Bloom Review: Stvaranje obrasca za optinanje e-pošte

Bloomove značajke svakako označavaju sve prave okvire. Međutim, to ne znači mnogo ako dodatak nije jednostavan za upotrebu. Zato prođimo kroz postupak stvaranja skočnog obrasca za optimizaciju e-pošte, zajedno s podijeljenim testiranjem.

Upravljačka ploča Bloom

Kao što ste očekivali, Bloom sadrži prilagođenu upravljačku ploču za izradu obrazaca za vašu web lokaciju – no Elegant Themes je s tim učinio izuzetno dobar posao. Iako neki možda radije koriste izvorno WordPress sučelje, Bloomova upravljačka ploča nema negativan utjecaj na upotrebljivost i izgleda sjajno.

Integracija usluge marketinga e-pošte

Prvi korak prilikom dodavanja Blooma na vaše web mjesto jest povezivanje dodatka s uslugom marketinga e-pošte. Bloom se integrira sa svim glavnim igračima, tako da je jednostavno slučaj odabrati odgovarajuću opciju s padajućeg popisa i slijediti upute na zaslonu za povezivanje s tom uslugom.

Postavljanje integracije računa Bloom Email

Postupak korak po korak olakšava izradu novog optimalnog oblika s Bloomom.

Ako vam treba pomoć u bilo kojoj fazi postupka postavljanja i stvaranja obrasca, možete kliknuti na ikonu pomoći da biste dobili dodatne informacije. Neki od savjeta također vam omogućavaju da kliknete na vezu te vas izravno vodi do relevantnog odjeljka mrežne dokumentacije.

Veze za alat za postavljanje e-pošte

Savjeti i veze alata pomažu vam pronaći potrebne informacije o integraciji

Odabir vrste obrasca

Nakon što autorizirate integraciju s uslugom marketinga e-pošte, možete započeti s kreiranjem optin oblika. Prvi korak je odaberite vrstu obrasca iz šest dostupnih opcija.

Odaberite Optin Vrsta obrasca

Bloom vam daje šest vrsta optinskih oblika koje možete izabrati.

Zatim morate odlučiti u koju ćete integraciju usluga biltena dodati svoje pretplatnike. Ove opcije također omogućuju pretplatu posjetitelja vaše web stranice na različite popise, ovisno o obliku kroz koji su se prijavili.

Postavljanje Optin Obrazac

Nakon što postavite integraciju obrasca, možete prijeći na dizajn.

Odabir predloška obrasca

Nakon što Bloom i usluga e-pošte za marketing razgovaraju jedni s drugima, možete prijeći na zabavan zadatak dizajniranja vašeg optin obrasca. Bloom je impresivan broj dizajna predložaka izabrati od.

Odaberite predložak Optin obrasca

Ovo su samo neki od prilagodljivih predložaka optin oblika iz Blooma

Prilagodba dizajna oblika

Nakon odabira, moći ćete prilagoditi dizajn i učiniti ga vlastitim. Postavke prilagodbe pokrivaju svaki aspekt forme, što vam daje mnogo prostora za personalizaciju.

Dizajnirajte Optin obrazac

S Bloomom je jednostavno uređivanje teksta i slika obrasca.

Plutajući gumb za pregled vrlo je lako vidjeti kako vaš obrazac izgleda, bez potrebe da idete drugdje.

Optin prikaz oblika

Možete pregledati dizajn obrasca u bilo kojem trenutku tijekom postupka postavljanja.

Nakon što ste zadovoljni njegovim izgledom, možete prijeći na konfiguriranje postavki zaslona.

Postavke prikaza obrasca

Ovisno o vrsti obrasca koji odaberete, imat ćete različite mogućnosti načina prikazivanja. Za skočni tip možete postavite animaciju za učitavanje iz niza opcija. Ostale postavke uključuju vremensko kašnjenje prije prikazivanja obrasca, odabir okidača za prikaz obrasca i hoće li sakriti obrazac na mobilnim uređajima.

Postavke za učitavanje obrasca

Bloom ima puno kontrola i postavki prikaza oblika, uključujući okidače više oblika.

S ovog zaslona također možete definirati postove i stranice na kojima se prikazuje obrazac, dok nova značajka omogućuje preusmjeravanje korisnika na prilagođeni URL nakon što dostave njihove podatke. Učinkoviti načini korištenja značajke za uspjeh preusmjeravanja uključuju preusmjeravanje korisnika na stranicu zahvale na kojoj mogu pristupiti glavnom magnetu, odvođenje na drugu stranicu na vašoj web lokaciji gdje mogu obavljati druge radnje, poput dijeljenja vašeg sadržaja sa svojim sljedbenicima ili čak i prenošenje izravno na neku od vaših stranica profila na društvenim mrežama.

Preusmjeravanje oblika uspjeha

S Bloomom možete korisnike preusmjeriti na URL nakon uspješnog slanja obrasca.

Nakon što završite s postavkama zaslona, ​​obrazac će se prikazati na vašoj web lokaciji u skladu s vašom konfiguracijom.

Postavljanje ispitivanja Split

Postavljanje a eksperiment razdvojenog ispitivanja kako bi se pronašao najveći pretvarajući dizajn a postavke obrasca vrlo su izravne. Nakon klika na A / B ikonu za testiranje obrasca koji želite optimizirati, možete kreirati varijantu.

Iako ne možete odabrati drugi predložak za svoju varijantu, možete prilagoditi pojedine elemente obrasca. To vam omogućuje promjenu boja i teksta gumba i odaberite drugi okidač.

Nakon toga moći ćete pokrenuti test ili stvoriti dodatne varijante za usporedbu izbora dizajna. Možete se prijaviti u bilo kojem trenutku da biste vidjeli njegov napredak i, kad se pojavi pobjednik, završite test.

Različite varijante testnog oblika

Varijante obrasca mogu se stvoriti pritiskom na gumb.

Sve što vam preostaje je sjesti i pratiti rad svojih obrazaca putem stranice sa statistikama.

cijena

Umjesto da se prodaje zasebno, Bloom je dostupan samo kao dio članskog kluba Elegant Themes, koji košta 89 dolara za pridruživanje za godinu dana pristupa, ili 249 dolara za cjeloživotni pristup svim postojećim i budućim proizvodima Elegantne teme. Nekima se ovo može činiti skupo, ali vrijedi zapamtiti da će vam također pružiti pristup vodećoj temi Eligant Themes, Divi i svim ostalim dodacima i temama (kojih ima prilično malo). Dakle, ako pokrećete novu web stranicu WordPress ili planirate osvježiti postojeću web lokaciju, dodaci i teme Elegantne teme trebali bi vam pružiti sve što vam je potrebno.

Zaključak i preporuke

Osim što je posebno dobro dizajniran i jednostavan za upotrebu, dolazi i Bloom optin oblik dodatka prepun značajki. Uključene su sve glavne vrste obrasca i tu je i dobar izbor predložaka.

jedino važna značajka koja nedostaje koja se može naći drugdje je okidač skočnog oblika namjere izlaska, koji može zaštititi od otuđenja posjetitelja tako što prikazuje skočne obrasce samo kad ljudi spremaju da pritisnu izlazni ili povratni gumb.

Ovo je korisna značajka, pa je malo iznenađujuće da to ne vidite. Utoliko rečeno, okidači koji prikazuju obrazac kada čitatelj dođe do kraja stranice, neaktivno su određeno vrijeme ili se provlače do određenog postotka posta, neće se zanemariti – i sigurno će se biti prikladna alternativa za mnoge.

Ako želite proširiti svoju listu e-pošte, Bloom je jedan dodatak koji ćete svakako morati uzeti u obzir!

* Za one koji zaista ne mogu bez formata vrpce, poput Thrive Leads-a može biti bolja opcija.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map