Pet najboljih najboljih vizualnih kompozitorskih alternativa – u usporedbi

Ponude za WordPress


Visual Composer je iznimno popularan WordPress dodatak.

Međutim, postoje mnogi drugi upečatljivi graditelji stranica WordPress-a za odabir, od kojih svaki nudi svoj dizajn dizajna sadržaja povuci i ispusti. Dakle, ako tražite odličnu alternativu za Visual Composer, evo pet najboljih dodataka za izgradnju WordPress stranice.

Pogledajmo…

Što mogu učiniti ti dodaci?

Visual Composer pruža vam alate za stvaranje prilagođenih dizajna za vaše postove i stranice u WordPressu – a upravo je to ono što čine i ove alternative.

vizualno-skladatelj-stranica

Primjer uređivača naslovne stranice Visual Composer.

Bilo da stavite jedan od predložaka ili započnete s praznim platnom, najbolje mogućnosti Visual Composer omogućuju vam stvaranje naprednih izgleda stranice, povlačenje i ispuštanje niza modula u vaš sadržaj, a zatim prilagođavanje izgleda pomoću detaljnih kontrola.

Svi ti dodaci imaju vlastita prilagođena sučelja za izradu stranica – od kojih su neka lakše započeti nego s drugima. Međutim, uz malo truda, trebali biste moći stvoriti jedinstveni dizajn za svoj WordPress sadržaj u bilo kojem trenutku i bez dodirivanja koda.

Što alternative mogu ponuditi?

U ovoj zbirci najboljih alternativa Visual Composer pronaći ćete moćan alat za izradu besplatnih stranica, dodatak s jakim naglaskom na stvaranje odredišnih stranica s velikim pretvaranjem i dodatak s korisničkim sučeljem kojemu je cilj transformirati način na koji stvarate. sadržaj u WordPressu.

Divi Builder

Divi Builder jedna je od najboljih alternativa Visual Composer

Divi Builder može se koristiti za izradu visokokvalitetnih dizajna stranica bez potrebe za uređivanjem koda.

Dodatak Divi Builder za povlačenje i ispuštanje izvorno je bio dostupan samo korisnicima teme Divi WordPress iz Elegantnih tema. Sada je, međutim, dostupan kao samostalni dodatak koji bi trebao raditi sa bilo kojom dobro kodiranom WordPress temom.

Pomoćno korisničko sučelje

Pomoćno sučelje Divi Builder pojednostavljuje postupak stvaranja izgleda.

Nakon aktiviranja dodatka Divi Builder, možete raditi kroz pomoćno sučelje ili koristiti impresivni prednji vizualni način graditelja za stvaranje prilagođenih dizajna za vaše postove i stranice. Iako pomoćno sučelje olakšava stvaranje strukture vaše stranice, način rada sa prednjim dijelom idealan je za precizno prilagođavanje vašeg dizajna i dodavanje sadržaja na stranicu. Oba načina imaju svoje prednosti i nedostatke, ali lako je prebacivati ​​između dva.

Prednje korisničko sučelje Divi Builder

Impresivno sučelje Divi Builder sa prednjim dijelom daje vam live pregled stranice dok radite.

Kada radite kroz Visual Builder, jednostavnim klikom na element započinje proces prilagodbe. Uređivanje teksta odvija se linijski, tako da ne morate raditi preko posredničkih ploča ili skočnih prozora. Vizualni graditelj je stvarno slučaj onoga što vidite (WYSIWYG).

Uređivanje teksta u liniji s programom Divi Builder

Inline uređivanje omogućuje vam dodavanje teksta na vaše stranice bez ikakvih prepreka između vas i vašeg sadržaja.

Bilo da uvezete jedan od pregrađenih izgleda ili započnete s praznim platnom, možete izravno komunicirati sa stranicom da biste stvorili svoj prilagođeni dizajn. Stupci se mogu mijenjati veličinom pomoću sučelja za povlačenje i ispuštanje, dok se moduli, redovi i stupci mogu lako premjestiti na novo mjesto.

Da biste olakšali navigaciju po stranici i organizirali njene elemente, možete se odmah prebaciti između Visual Builder-a i načina žičanog okvira na prednjem kraju kako biste dobili jasniji pregled strukture stranica.

Pregledavanje žičanih okvira u prednjem dijelu Divi Builder-a

Prelaskom na prikaz žičanih okvira u sučelju Visual Builder-a pruža se pregled izgleda vaše stranice.

Biblioteka s više od 40 modula sadržaja nudi obilje mogućnosti nadogradnje vašeg sadržaja s nizom elemenata. Moduli sadržaja Divi Builder, kao što su klizač pune širine, alat za testiranje, obrasci za prijavu na bilten, graditelj tablice s cijenama i odbrojavanje vremena, uklanjaju potrebu za kupnjom ili instaliranjem dodatnih dodataka.

Primjer modula tablice cijena

Dodavanje tablica s cijenama na vaše stranice samo je jedna od mogućnosti dostupnih iz knjižnice modula sadržaja Divi Builder.

Jedini glavni nedostatak Divi Builder-a je to što se korisničko sučelje jako razlikuje od WordPress sučelja. Divi Builder nije osmišljen kao “WordPress način”, tako da ćete morati svladati drugačiji pristup kreiranju sadržaja i naučiti značenje novog skupa ikona i simbola.

Ikone korisničkog sučelja za Divi Builder

Na prvi pogled može biti teško dešifrirati ikone Divi Builder-a i korisničko sučelje.

Korisničko sučelje Divi Builder nije teško razumjeti, ali postoji krivulja učenja. Za izvrsnu alternativu Visual Composer koja se osjeća dijelom WordPress-a, a ne posve novom platformom, sljedeći dodatak u ovom članku dobra je opcija.

Ostali najzanimljiviji dijelovi Divi Builder:

 • Nudi korisnu opciju povijesti poništenja i desnim klikom kontekstno osjetljive izbornike.
 • Izgled novih stranica često se objavljuje na blogu Elegantne teme.
 • Upravitelj uloga kontrolira koji korisnici mogu pristupiti značajkama Divi Builder-a.
 • Možete spremiti vlastiti prilagođeni izgled u knjižnicu Divi Builder-a za upotrebu u čitavom svom portfelju web stranica.
 • Postoji opcionalni obilazak proizvoda i korisna mrežna dokumentacija s video zapisima.
 • Dostupan je kao dio Divi WordPress teme, s dodatnim značajkama za pravljenje stranica.

Divi je jedna od najimpresivnijih alternativa Visual Composer-u. No, iako je prepun značajki, njegovo odstupanje od zadanog WordPress sučelja znači da možda neće biti svima.

Cijena: 89 USD za godišnji pristup svim Elegantnim temama WordPress dodataka i tema ili 249 USD za cjeloživotni pristup.

Detalji

Beaver Builder

Korisničko sučelje Beaver Builder

Beaver Builder ima sučelje za izradu stranica na cijelom zaslonu povuci i ispusti.

Beaver Builder često je najbolji u usporedbi najboljih dodataka za WordPress stranicu. S intuitivnim korisničkim sučeljem, korisnim izborom modula sadržaja i bibliotekom visokokvalitetnih predložaka stranica, nije teško razumjeti zašto. Zapravo, Beaver Builder ima neke od najboljih cjelovitih predložaka za stvaranje početnih stranica, odredišnih stranica i stranica sa sadržajem za bitna područja vaše web stranice..

Predlošci stranica Beaver Builder-a

Beaver Builder uključuje izbor visokokvalitetnih predložaka stranica koje se mogu prilagoditi svima.

Iako Beaver Builder koristi prilagođeno sučelje za izradu prednjih stranica, ono se ne udaljava od temeljnog korisničkog iskustva WordPressa. Izgled bočne ploče bit će poznat svima koji su koristili WordPress Live Customizer alat, što Beaver Builderu čini lakšim za početak nego nekim drugim alternativama Visual Composer. Možete ga isprobati sami s internetskim demo prikazom.

Korisničko sučelje Beaver Builder stranice za izradu stranica

Beaver Builder koristi prilagođeno korisničko sučelje, ali još uvijek se osjeća kao dio WordPressa.

Dok dizajnirate stranicu, možete povlačiti i stavljati stavke oko svog prilagođenog izgleda. Klikom na element stranice otvara se ploča s postavkama koja vam omogućuje prilagodbu izgleda i funkcija.

No, za razliku od Divi-ja, nema umetnutog uređivača teksta – morate upisati skočni zaslon umjesto da uređujete tekst izravno na stranici. Bilo koji uneseni tekst ili bilo kakve izmjene prikazuju se na stranici u stvarnom vremenu, tako da ovaj nedostatak uređivanja nije u redu..

Uređivanje teksta na stranici

Sve promjene koje izvršite preko skočnih ploča trenutno se prikazuju na stranici u stvarnom vremenu, spremne za potvrdu pritiskom na gumb Spremi..

Ostali najzanimljiviji dijelovi Beaver Builder:

 • Ima koristan izbor modula, uključujući pozive na akciju, odbrojavanje vremena, tablice cijena i klizače.
 • U dizajn stranice možete dodati bilo koje widgete koji se prikazuju na vašoj web lokaciji.
 • Možete spremiti predloške za ponovnu upotrebu na cijelom web mjestu.
 • Postoji dodatni obilazak sučelja koji će vam pomoći da započnete.
 • Beaver Builder može se koristiti uz temu Beaver Builder, iako bi trebao raditi s bilo kojom WordPress temom.

Beaver Builder odlična je alternativa Visual Composer-u za stvaranje prilagođenih postova i stranica. Ako želite prilagoditi sve aspekte vaše WordPress web stranice, uključujući zaglavlje, podnožje i bočne trake, graditelj tema Beaver Themer WordPress iz istog tima to omogućava.

Cijena: Od 99 dolara

Detalji

Napreduje arhitekt

Korisničko sučelje naprednog arhitekta

Thrive Architect je zamjena za Thrive Themes Builder sadržaja.

Nedavno preimenovan u Thrive Architect, ovaj dodatak ima novo sučelje koje vam omogućuje uređivanje sadržaja na mreži i moćan skup kontrola za prilagodbu njegovog izgleda.

Inline uređivanje s naprednim arhitektom

Thrive Architect koristi ploče bočne trake osjetljive na kontekst i uređivanje teksta putem teksta kako bi pojednostavio proces dizajniranja.

Iako možete puno učiniti s Thrive Architectom, dobro izvedeno sučelje pojednostavljuje korisničko iskustvo. Komadići preko gornje vodoravne trake olakšavaju prepoznavanje odjeljka u kojem radite, dok bočna ploča automatski prikazuje kontrole za aktivni element stranice.

Upravljačka ploča bočne trake

Napredne kontrole Thrive Architect čine ga dobrim izborom za napredne korisnike.

Programu Thrive Architect ne nedostaju elementi sadržaja. Dostupni su svi uobičajeni moduli za koje očekujete da uključuju gumbe, zaglavlja i područja teksta. Međutim, otkrivanje sadržaja, tajmer odbrojavanja, klik na tweet, ikone kreditnih kartica i elementi izjave čine Thrive Architect dobrim izborom za trgovce. Tu je i modul generacije koji se povezuje s vodećim marketinškim uslugama e-pošte.

Primjer promoviranja predloška stranice prodaje arhitekta

Thrive Architect uključuje elemente izgrađene kako bi vam pomogao u povećanju konverzija na web lokaciji.

Predlošci odredišne ​​stranice pomoći će vam u stvaranju dizajna prilagođenih sadržaja koji su optimizirani za konverzije. Ipak, Thrive Architect također nudi jak izbor redovitih predložaka početnih stranica i prekonstruiranih dizajna za unutarnje stranice vaše web stranice..

Odabrani predložak najboljeg arhitektonskog predloška

Ako tražite alat s jakim naglaskom na stvaranju odredišnih stranica s velikim pretvaranjem, Thrive Architect je dobra opcija.

Ako još uvijek niste sasvim sigurni hoćete li moći shvatiti kako koristiti te dodatke i zapravo uspijete stvoriti kvalitetan dizajn stranice, ne bojite se. Thrive Architect dolazi s vrlo korisnim video vodičem koji vas vodi kroz postupak dizajniranja stranice ispočetka.

Video vodič kroz napredni arhitekt

Sljedeći vodič Thrive Architect će vas upoznati s glavnim značajkama u najmanje vremena.

Ostali najzanimljiviji sadržaji tvrtke Thrive Architect:

 • Ima kontrole za skrivanje elemenata na pametnim telefonima i tabletima.
 • Nove predloške odredišne ​​stranice objavljuju se na blogu Thrive Themes.
 • Podsjetnik za spremanje stranice pomoći će vam da izbjegnete gubitak posla.
 • Ima napredne kontrole dizajna, koje pokrivaju slojeve presjeka i razinu neprozirnosti.
 • Postoje aktivirači za prikaz vremenskih poruka i izlaz iz skočnih prozora.
 • Dostupan je pojedinačno ili kao dio cjelokupnog paketa proizvoda Thrive Themes.

Iako se Thrive Architect snažno usredotočuje na stvaranje učinkovitih odredišnih stranica, ipak ne biste trebali imati problema u kreiranju prilagođenih dizajna za svoju početnu stranicu ili bilo koje druge stranice na vašem web mjestu WordPress.

Cijena: Od 67 USD ili 19 USD mjesečno za sve dodatke i teme Thrive Themes.

Detalji

SiteOrigin Page Builder

Primjer korisničkog sučelja SiteOrigin Page Builder stranice

Iako je besplatan dodatak, SiteOrigin Page Builder vam i dalje daje dobru kontrolu nad dizajnom stranica.

Do sada su sve opisane alternative Visual Composera bile premium sredstvo. Ako imate proračun, besplatni dodatak SiteOrigin Page Builder mogao bi biti dobra opcija. Kao i Divi Builder, omogućava vam rad u pozadinskom sučelju ili prelazak na prednji način i dobivanje povratnih informacija o promjenama uživo dok ih izvršite. Međutim, iako možete povući i ispustiti, ne postoji uređivanje u ugrađenom obliku.

Prednji sučelje SiteOrigin Page Builder-a

SiteOrigin Page Builder dobro funkcionira, ali nije gladak kao neke od vrhunskih alternativa Visual Composer.

Pomoću SiteOrigin Page Builder-a možete dodati dobar izbor korisnih modula dizajniranju stranica, a kao i druge alternative Visual Composer-u ovdje opisane, također možete dodati bilo koji widget koji se nalazi na vašoj web-lokaciji u vaše izgleda, uključujući one iz dodataka treće strane.

Back-End sučelje za Builder stranice SiteOrigin

Stvorite napredni dizajn stranica kombiniranjem redaka, stupaca i widgeta.

Kvaliteta izgleda SiteOrigin Page Builder-a usporediva je s najboljim dizajnom proizvođača premium stranica koje su ovdje opisane, a tu je i dobra kombinacija izgleda početnih stranica i dizajna unutarnjih stranica koji pokrivaju stranice “about” i “contact”. Međutim, nemate toliko opcija kao s Divi Builderom ili Thrive Architectom.

Unaprijed izgrađeni izgled stranice SiteOrigin Page Builder

Predlošci SiteOrigin Page Builder-a pokrivaju dobar raspon vrsta web stranica.

Ostali sadržaji SiteOrigin Page Builder:

 • Možete odmah klonirati dizajne stranica.
 • Postoji korisni alat za pregled mobilnih uređaja.
 • Alat povijesti omogućuje poništavanje promjena i vraćanje na prethodne verzije dizajna.
 • Postoji opcijska premijska nadogradnja koja otključava dodatne značajke.

Ako imate proračun ili želite vidjeti što ovaj dodatak može učiniti, SiteOrigin Page Builder odličan je način da besplatno isprobate dodatak za uređivanje sadržaja.

Cijena: Besplatno s premium dodacima.

Detalji

Elementor

Elementor korisničko sučelje

Elementor je besplatni dodatak s korisničkim sučeljem za izradu drag-and-drop graditelja stranica.

Elementor je još jedan izrađivač stranica koje možete početi besplatno koristiti na svojoj web stranici WordPress. Nakon što aktivirate Elementor, moći ćete koristiti sučelje povuci i ispusti za izradu prilagođenih dizajna za svoje postove i stranice.

Elementi kontrola izrade stranice

Elementor koristi kontekstno osjetljive kontrole kako bi olakšao prilagodbu stranica.

Klikom na bilo koji element dizajna stranice prikazuju se odgovarajuće kontrole u bočnoj traci alata za pravljenje stranica. Kroz kontekstno osjetljivu ploču tada možete uređivati ​​tekst, prilagoditi izgled, prenositi slike i puno više, ovisno o tome koji ste element odabrali. Iako nema umetnutog uređivanja teksta, sve promjene koje napravite putem bočne trake odmah se primjenjuju na vašu stranicu.

Primjer uređivača teksta elementa

Sve promjene koje napravite putem bočne ploče odmah se prikazuju na vašoj stranici.

Prilikom izrade prilagođene web stranice WordPress s Elementor-om postoji puno predložaka sadržaja s kojima se može raditi. Zapravo, s više od stotinu predložaka stranica za odabir, želite li brz način pokretanja web stranice WordPress profesionalnog izgleda ili radije odvojite vrijeme za dizajn stvarno prilagođenog web mjesta, Elementor to omogućava.

Elementor pred-ugrađene predloške stranica

Čak je i besplatna verzija Elementora prepuna šablona za vašu početnu i unutarnje stranice.

Osim što vam omogućuje dodavanje raznovrsnog izbora modula na vaše stranice, Elementor vam također pruža dobru kontrolu nad onim tko može koristiti program za izradu stranica. Kroz postavke Elementara možete lako odrediti koje korisničke uloge mogu pristupiti stvaranju stranice – nešto što bi neko koristio blogu s više autora i web stranicama trebao biti koristan.

Biblioteka elemenata sadržaja Elementor

U pogledu elemenata sadržaja, Elementor se dobro uspoređuje s ostalim alternativama Visual Composer-u.

Iako besplatna verzija Elementor uključuje koristan skup značajki, ako želite učiniti još više s ovim graditeljem stranica, premium Elementor Pro vam daje mogućnost stvaranja prilagođenih stranica arhiva pošte i portfelja, uređivanje obrazaca putem pročelja- sučelje za krajnji graditelj i rad s globalnim widgetima koji se mogu ponovo upotrijebiti na cijeloj vašoj web lokaciji.

Elementor Pro Custom CSS značajka

Pro verzija Elementor dodaje alatu za prilagođavanje uživo CSS tvorniku stranica za bolji nadzor nad vašim dizajnom.

Elementor Pro vam također pruža pristup još već pregrađenim predlošcima početnih stranica, uključujući dizajne za kafiće, događaje, softverske proizvode i blogove. Pro korisnici također mogu prilagoditi svoje stranice pomoću aktivnog CSS alata za uređivanje.

Primjer predložaka stranice Element Pro

Nadogradnja na Elementor Pro otključava još više početnih stranica i predložaka unutarnje stranice.

Ostale značajke Elementor Pro uključuju mogućnost izrade prilagođenih dizajna za WooCommerce prodavaonice i njihove proizvode te pristup moćnom modulu prezentacije. Međutim, za Elementor je na raspolaganju puno besplatnih dodataka, tako da možda nikad nećete trebati nadogradnju na premium verziju.

Besplatni dodaci za Elementor

Postoji mnogo besplatnih dodataka za Elementor koji možete odabrati.

Elementor je vjerodostojna besplatna alternativa Visual Composer koja vam također daje mogućnost plaćanja za otključavanje premijskih značajki i dodataka.

Cijena: Besplatno ili 49 USD za Elementor Pro.

Detalji

Završne misli

Iako s Visual Composer nema ništa loše, ako tražite alternativu, sada imate pet sjajnih dodataka za izradu stranica. Ali koji biste trebali odabrati?

Divi Builder ima impresivno sučelje. Međutim, odlazak sa zadanog WordPress sučelja znači da treba malo vremena za otključavanje punog potencijala. Međutim, izbor unaprijed izrađenih izgleda i modula sadržaja vrijedi istrajati (ako imate vremena i strpljenja).

Ako vam je cilj stvoriti odredišne ​​stranice ili sadržaj s visokim pretvaranjem s jakim prodajnim elementom, tada bi Thrive Architect mogao biti najbolji alat za vaš projekt.

Beaver Builder je vjerojatno najlakša alternativa Visual Composer-u za učenje (bez žrtvovanja bilo kakve funkcionalnosti), a veliki izbor visokokvalitetnih predložaka zasigurno će ubrzati postupak vaše izrade stranica..

SiteOrigin Page Builder je sposoban alat koji uključuje sve osnovne značajke ostalih dodataka. Korisničko iskustvo nije nimalo glatko, ali za besplatnog stvaranja stranica teško je pobijediti.

Ni Elementor se ne bi smio previdjeti. Ako želite isprobati moćan program za pravljenje stranica, a istovremeno imate mogućnost nadogradnje i primanja svih prednosti vrhunskog alata – poput više predložaka i modula, plus pristup korisničkoj podršci – Elementor dolazi visoko preporučeno.

Vrijedno je spomenuti da ako pokrećete novu web stranicu, možda bi bilo dobro odabrati alat za izradu stranica koji ima i prateću WordPress temu. Na taj način dobivate još veću kontrolu nad dizajnom vaše web stranice, a često otključavate i dodatne značajke alata za pravljenje stranica. Na primjer, alat Beaver Themer omogućuje vam prilagođavanje zaglavlja, bočne trake i podnožja web lokacije, dok tema Divi WordPress uključuje dodatne alate kao što je podijeljeno testiranje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me