Obrazac za kontakt 7 prema gravitacijskim obrascima – detaljna usporedba…

Ponude za WordPress


Kontakt obrazac 7 jedan je od najpopularnijih dodataka za WordPress. S više od 23 milijuna preuzimanja i zdravom ocjenom 4,4 / 5, ovo je jedan od prvih dodataka koje mnogi WordPress korisnici instaliraju.

Kada je u pitanju dodavanje obrazaca na web mjesto koje pokreće WordPress, zapravo je na raspolaganju čitava gomila savršeno dobrih opcija besplatne i premium nagrade – međutim, s obzirom na to da je posjedovanje obrazaca na vašoj web stranici tako važno sredstvo interakcije s vašom publikom, dobro je vrijedno provesti neko vrijeme provjeravajući konkurenciju prije nego što se odluči koji će dodatak / uslugu koristiti.

Imajući to u vidu, mislili smo da ćemo ubaciti najpopularniji dodatak za besplatni kontakt, tj. Kontakt obrazac 7, protiv najpopularnijeg dostupnog dodatka za WordPress obrazac, Gravity Forms.

Između ostalog, razmotrit ćemo i dodatke koje ste dobili za svoj Gravity-Forms novac, sa ciljem da vam pomognemo da odlučite je li nadogradnja ove premium opcije vrijedno ulaganja.

Započnimo razgledanjem svake opcije pojedinačno kako bismo vidjeli koje su temeljne značajke ovih dodataka prije nego što usporedimo dvije opcije glava-uz-glavu u nekim ključnim kategorijama.

Kontakt obrazac 7: Jednostavan, brz, besplatan i učinkovit

Kontakt obrazac 7 dolazi s lijepim standardni obrazac za kontakt koji je spreman odmah biti dodan u vaše postove i stranice.

Nakon aktiviranja dodatka, jednostavno kopirajte kratki kôd obrasca i zalijepite ga u post ili stranicu, a vaši posjetitelji moći će putem obrasca na vašoj web stranici slati poruke izravno u vaš poštanski pretinac..

Obrazac za kontakt 7 Uključen obrazac

Možete izmijeniti zadani obrazac ili stvoriti potpuno novi, a u stvari dodatak omogućuje stvaranje gotovo neograničen broj oblika.

Sučelje za stvaranje novog obrasca ili dodavanje više polja postojećem obliku je prilično jednostavno, iako bi moglo biti jednostavnije (više o tome kasnije).

Obrazac kontakta 7 Vrste polja

Pomoću gumba ‘generiranje oznake’ na stranici uređivača obrasca možete odabrati iz dostupnih vrsta polja i zatim ih umetnuti u svoj obrazac.

Kontakt obrazac 7 Stvorite novi obrazac

Kad je u pitanju slaganje obrasca i način na koji je predstavljen, morat ćete znati neki osnovni HTML ili biti voljni kopirati uključeni obrazac i eksperimentirati s oblikovanjem koje koristi.

Primjer polja obrasca za kontakt 7

Uz kontakt obrazac 7, dobivate dobar izbor vrsta polja koji se mogu umetnuti u vaše obrasce. To uključuje datume, padajuće izbornike, potvrdne okvire, kvizove i prijenose datoteka – pomažući vam u izradi obrazaca za različite svrhe.

Nakon što u obrazac dodate novo polje, morat ćete ažurirati predložak koji regulira oblikovanje e-poruka i kakav sadržaj iz obrasca koji će uključivati.

Ovaj postupak uključuje umetanje oznaka iz odgovarajućih polja vašeg obrasca, kao i bilo koji dodatni sadržaj koji želite uključiti u e-poruke koje obrazac generira. Imajte na umu da ako pogrešno shvatite, sadržaj svih polja možda neće biti uključen u e-porukama koje dobijate.

Obrazac za kontakt 7 obrazac pošte

Postoje opcije koje pokrivaju način rada vaših obrazaca, omogućujući vam da korisnike preusmjerite na prilagođeni URL nakon što su predali unos, postavili potrebna polja i potvrdili korisničke unose (poput adresa e-pošte).

Dok je kontakt obrazac 7 nema mogućnost spremanja poslanih poruka u vašoj bazi podataka dodatak mogu se integrirati s uslugom Flamingo istog razvojnog programera kako bi vam pomogao da dodate ovu značajku na svoju web stranicu.

Kada je u pitanju dodavanje osnovnog kontaktnog obrasca na vašu web stranicu, obrazac za kontakt 7 teško je pobijediti u pogledu jednostavnosti uporabe i brzine kojom možete dovršiti zadatak.

Unatoč svemu, dodatku nedostaju napredne značajke i proširivost – i tu je dodatak Gravity Forms izvanredan.

Gravitacijski oblici: bogatstvo značajki, funkcionalnosti i integracija

Obrazac za kontakt s gravitacijskim obrascima

Možda zato što se Gravity Forms mogu koristiti za mnogo više od stvaranja kontaktnih obrazaca, to ne isporučuje s unaprijed izgrađenim obrascem za kontakt. To znači da, za razliku od kontakt obrasca 7, morate sastaviti svoj obrazac prije nego što ga možete dodati na svoju web stranicu.

Gravitacijski oblici Odaberite vrstu polja

zahvaljujući, ovaj dodatak olakšava stvaranje novih obrazaca; bilo da gradite jednostavan obrazac za kontakt ili nešto naprednije, postupak je prilično jednostavan.

Gravity Forms Form Editor

Sučelje vam omogućuje da kliknete na tip polja – koja su grupirana u različite kategorije – da biste ga dodali svom obliku. Tada je stvar uređivanja tog polja u skladu s vašim potrebama. Nadalje, iako za većinu vrsta polja dobivate puno opcija o ponašanju tog polja, uređivač uključuje praktične savjete za pružanje dodatnih informacija.

Uz Gravity Forms, postoji nema potrebe definirati koja su polja obrazaca uključena u poruci koju primite. Za sve se to brine, što olakšava postupak stvaranja novog obrasca.

Napomena za uređivanje obrasca gravitacije

Svaki obrazac može imati svoje postavke, tako da možete kontrolirati izgled elemenata obrasca kao što su postavljanje oznaka i opisa, prilagođene CSS klase i kako izgleda gumb obrasca. Ostale postavke obrasca omogućuju vam ograničenje broja podnesaka koje će obrazac prihvatiti, postavljanje razdoblja kada će obrazac biti aktivan, zahtijevaju od korisnika da se prijave za upotrebu obrasca i omogućavanje animacija obrasca – da nabrojite samo nekoliko.

Možete i stvoriti prilagođena poruka potvrde prikazuje se onima koji uspješno predaju obrazac. Možete i odlučiti preusmjeriti korisnika na drugu stranicu na vašem web mjestu ili na određeni URL. Također možete omogućiti obavijesti e-poštom za korisnike administratora, i odlučiti koje podatke iz obrasca koji im se šalju.

Otkad gravitacijski oblici sprema unose obrazaca u bazu podataka, Podnesci za svaki obrazac mogu se pregledati putem nadzorne ploče administratora WordPressa. S ovim dodatkom dobivate i neke korisne alate za pretraživanje sadržaja unosa kako biste brzo pronašli pojedinačne prijave.

Tijekom postupka izrade obrasca možete u bilo kojem trenutku pregledati oblik te vidjeti kako izgleda i testirati neka od polja. Nakon što budete zadovoljni svojim radom, možete ga umetnuti u post ili stranicu.

Gravitacijski obrasci Gumb za dodavanje obrasca

Budući da dodatak dodaje gumb uređivaču postova, umetanje obrasca u vaše web mjesto ne može biti lakše. Jednostavno kliknite gumb i odaberite obrazac s opcija, a kratki kôd je umetnut na svoje mjesto.

Prelazak preko kontaktnih oblika

Kao što se očekivalo, Gravity Forms sadrži sva polja obrasca koja su vam potrebna za izradu detaljnog kontaktnog obrasca. To uključuje niz polja za odabir, polja za e-poštu i URL-a i prijenosa datoteka. Međutim, kada je u pitanju stvarajući obrasce za druge namjene, Gravity Forms zaista dolazi u svoje ruke.

S osobnom licencom na ulaznoj razini možete koristiti polja za pošta da biste ih omogućili posjetitelji poslati stvarne postove u WordPressu kroz prednji kraj vaše web stranice. Ovo bi bilo idealno za one koji prihvaćaju postove gostiju na svom blogu ili čak i internetske prijave za radna mjesta ili druge položaje i mogućnosti.

Gravitacijski obrasci Prednji obrazac za prijavu

Uz Gravity Forms izrada obrasca za prijavu na prvom mjestu je jednako jednostavna kao i stvaranje redovitog obrasca za kontakt. Ovisno o tome kako ste konfigurirali obrazac, slanje posta može se pohraniti u obliku nacrta, postaviti na čekanju ili čak automatski objaviti na vašoj web lokaciji.

Ovo nije dobro samo za one koji prihvaćaju postove gostujućih blogera, već i sve one koji traže put bez ometanja brzo dodajte skice postupaka na njihovu web lokaciju bez potrebe za prijavom i pristupom nadzornoj ploči administratora.

Osim standardnih, naprednih i grupa pošta, tu je i skup polja za cijene dostupno prilikom izrade obrasca. Te informacije o cijenama čine Gravity Forms dobar izbor za ljude koji prihvaćaju narudžbe i rezervacije putem interneta ili bilo koju drugu vrstu interakcije koja uključuje financijsku dimenziju.

Obrazac za oblikovanje gravitacijskih oblika

Možete, naravno, miješati i uskladiti raspoloživa polja obrasca iz različitih kategorija, tako da možete sastaviti obrasce s više stranica koji mogu prikupiti veliku količinu podataka od svojih korisnika..

Pregled obrasca gravitacijskih oblika

Neka od raspoloživih polja s cijenama omogućuju vam da svojim korisnicima omogućite izbor između proizvoda ili predmeta, unesete količinu i odaberete bilo koje dostupne opcije. Tada se ukupni trošak prikazuje u automatski izračunatom polju.

Ostale značajke gravitacijskih oblika

Čak i uz osobnu licencu za ulaznu razinu, na ovaj dodatak ima još puno više nego što smo pokrili.

Na primjer, zbog oblika gravitacije podržava uvjetnu logiku, možete konfigurirati svoje obrasce za prikazivanje ili sakrivanje određenih polja ovisno o prethodnim izborima korisnika. Ovo vam omogućuje da izgradite obrasce koji izgledaju kao da su prilagođeni korisniku. To vam također olakšava snimanje potrebnih podataka bez zbunjivanja ili preopterećenja korisnika nepotrebnim poljima ili prikazivanja previše polja odjednom..

Gravitacijski oblici pohranjuje sve prijave u vašoj WordPress bazi podataka, dajući vam središnju lokaciju s koje možete pristupiti tim unosima. Kroz administrativnu nadzornu ploču možete pretraživati ​​i upravljati unosima obrazaca bez potrebe za njihovim praćenjem u pristigloj pošti i mogu se lako izvesti za upotrebu izvan WordPressa.

Obrasci su također vrlo prilagodljivi, tako da možete promijeniti način na koji rade pomoću opsežnog API-ja. Također možete koristiti unaprijed definirane CSS klase ili dodati svoje da promijenite njihov izgled.

Iako su polja za cijene izvrsna za prihvaćanje rezervacija ili unošenje ponuda, instaliranjem jednog ili više dodataka za pristup platištu – koji obuhvaćaju PayPal, Authorize.Net, Stripe i drugo – ta polja možete koristiti i za prihvaćaju narudžbe i naplaćuju plaćanja.

Gravitacijski obrasci Proširenja i dodaci

Kada je riječ o proširivosti, Gravity Forms je gore s gornjim WordPress dodacima u pogledu broja korisnih dodataka i dodataka trećih strana koji su dostupni.

Iako vlasnici osobnih licenci za ulaznu razinu nemaju pristup nikakvim dodacima kao dio kupnje, poslovni korisnici imaju pristup četiri osnovna dodatka, a vlasnici licenci za razvojne programere najviše razine imaju 18 dodataka za igranje.

Međutim, postoje još više dodataka dostupnih za Gravity Forms, koji pokrivaju širok spektar funkcionalnosti i vrsta oblika. Iako su neke od njih premium opcije, dostupni su besplatni dodaci Gravity Forms koji vam mogu pomoći da dobijete još više od ovog dodatka za izradu WordPress obrasca bez dodatnih troškova.

Web stranice koje nude dodatna proširenja Gravity Forms uključuju:

  • Gravity Wiz
  • CodeCanyon
  • GravityView

Uz dodavanje nove funkcionalnosti Gravity Forms, neka od tih proširenja pokrivaju i širok spektar integracija s drugim uslugama i alatima, uključujući povezivanje s vrhunskim uslugama za odgovaranje na e-poštu, internetskim kalendarima, rješenjima za e-trgovinu, softverom za fakturiranje i SMS obavijesti.

Zahvaljujući dodatku Zapier, zaista nema ograničenja u broju usluga i alata s kojima možete integrirati Gravity Forms.

Showdown: Gravity Forms vs. Contact Form 7

Iz čitanja pregleda dvaju dodataka trebalo bi biti prilično jasno da je Gravity Forms najmoćniji dodatak za izradu oblika za WordPress. No, nije svakome potrebna tako visoka razina funkcionalnosti – pogotovo ako se radi o cijeni.

Pogledajmo naša dva natjecatelja od glave do glave kako bismo vam pomogli da odlučite koji je najbolji izbor za vaš projekt.

Početak rada: kontakt obrazac 7

Kada je u pitanju koliko brzo možete dodati standardni obrazac za kontakt na vaše web mjesto nakon aktiviranja dodatka, Contact Form 7 je pobjednik. Budući da je dodatak slobodno dostupan iz imenika dodataka WordPress.org, možete ga instalirati u samo nekoliko klikova s vaše WordPress nadzorne ploče.

Umetanjem pregrađenog obrasca za kontakt u post, u nekoliko minuta možete početi primati poruke svojih čitatelja.

Gravity Forms, s druge strane, zahtijeva da kupite dodatak, preuzmete datoteku arhive dodataka, pošaljete je na svoju web stranicu WordPress, a zatim stvorite obrazac – i sve to prije nego što ga objavite.

Jednostavnost upotrebe: gravitacijski oblici

Kada trebate početi dodavati više polja u standardni obrazac koji dolazi s kontaktnim obrascem 7, tada će dodatak izgubiti dio privlačnosti. Proces ni u kom slučaju nije kompliciran, ali uključuje nekoliko dodatnih koraka koje biste mogli zanemariti, a ako ih ne ispravite, možda nećete dobiti sve podatke koje vaši korisnici podnesu.

Suprotno tome, Gravity Forms te jednostavno dodajte polja u formu i tada su spremni za polazak. Ako trebate promijeniti redoslijed, mogu se povući i staviti na svoje mjesto. Iako je na raspolaganju puno više opcija i postavki za svako polje, ne morate nužno baviti se onima s kojima biste mogli kreirati obrazac koji funkcionira.

Značajke: Gravity Forms

Pomoću Gravity Forms možete izgraditi čitav niz obrazaca, a mogu biti i njegovi kontakti dodatno su prilagođeni i poboljšani izvan onoga što nudi kontakt obrazac 7.

Kada uzmete u obzir broj dodataka – uključujući proširenja treće strane – brzo ćete vidjeti koliko možete učiniti s ovim dodatkom za izradu premium oblika, što će biti jasan pobjednik u odjelu značajki.

Integracije: gravitacijski oblici

Opet zahvaljujući dostupnoj knjižnici proširenja i dodataka (uključujući dodatak Zapier), Gravity Forms mogu se integrirati sa širokim spektrom usluga. To uključuje mnogo različitih marki iste vrste usluga, što vam daje obilje mogućnosti povezivanja obrazaca s različitim alatima koje već koristite.

Rukovanje pogreškama: gravitacijski oblici

Oba dodatka imaju mogućnost otkriti jesu li određene vrste polja nepravilno ispunjene. Na primjer, ako korisnik ne upiše adresu e-pošte tamo gdje se to očekuje, prikazat će se poruka o pogrešci u tom smislu.

Obrazac za kontakt 7 Obrada grešaka

Iako oba obrasca uključuju ovu vrstu rukovanja pogreškama, Gravity Forms je pobjednik jer uključuje više vrsta polja (neke s vlastitim specifičnim rješavanjem pogrešaka) i provjerit će unos više polja u obrazac nego što to želi kontakt obrazac 7. Osim toga poruke o pogrešci malo su korisnije dajući vam do znanja da ste pogriješili.

Gravitacijski oblici Rukovanje pogreškama

Prijevodi i višejezična podrška: Crtanje

Dodatak Kontakt forme 7 već je preveden na impresivan broj jezika, tako da će se uklopiti s instalacijom WordPressa, koja ne govori engleski. Gravity Forms također je prilično puta preveden od strane korisnika, a PO datoteke su dostupne za preuzimanje vlasnicima licenci.

Gravity Forms ima vlastiti dodatak za vodeći višejezični WordPress dodatak WPML – što znači da sada možete sastaviti jedan obrazac na svojoj web stranici i zatim stvoriti njegove prijevode pomoću WPML-a. Obrazac za kontakt 7, s druge strane, djeluje s WPML-om, ali zahtijeva stvaranje više verzija istog obrasca, što znači više napora, posebno s složenijim oblicima.

Cijene: Kontakt obrazac 7

Tko se može natjecati sa besplatnim? Dok dobivate obilje značajki i funkcionalnosti uz Gravity Forms, pristup svim internim dodacima koštat će vas 199 dolara za licencu za razvojne programere. To je uz cijenu dodatnih dodataka trećih strana koji će vam možda trebati.

Osobna licenca Gravity Forms za ulaznu razinu, koja iznosi 39 dolara, prilično je dobra vrijednost za sve koji trebaju izraditi naprednije WordPress obrasce ili jednostavno žele jednostavniji način za izradu osnovnih obrazaca. Međutim, doista otključajte puni potencijal Gravity Forms, vjerojatno će vam trebati viša razina licitacije ili neki premijski dodatak treće strane..

Ako nemate ništa protiv uložiti više truda i trebate koristiti prilično osnovne formulare, besplatni kontakt obrazac 7 bolji je prijedlog.

Pobjednik: Gravitacijski oblici

Gravity Forms čak se i s premium cijenama teško oduprijeti. Korisni skup značajki i lako korisničko sučelje kombiniraju se za ponudu impresivan omjer jednostavnosti uporabe i snage – nešto najozbiljnije vlasnike web stranica trebalo bi smatrati korisnim.

Međutim, ako je to samo osnovni obrazac za kontakt koji tražite, onda će obrazac za kontakt 7 gotovo sigurno biti dovoljan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me