Novi Premium WordPress hosting za Media Temple s MaxCDN – evo kako!

Kôd kupona za medijski hram - uštedite 30% na bilo kojem MT Hosting planu!


(Ažuriranje: Zbog nemogućnosti bijelog popisa specifičnih IP adresa s Premium TemPress Hosting planom Media Templea, dolje navedena metodologija više se ne smatra dobrim rješenjem za ovaj problem – od 13. siječnja 2015.)

Kao što će redoviti čitatelji znati, prije otprilike mjesec dana zamijenili smo hosting s DreamHost VPS-a (virtualni privatni poslužitelj) na novi Premium WordPress hosting medija Media Temple – nešto što je rezultiralo nevjerojatnim velikim povećanjem brzine … Međutim, jer ova nova usluga hostinga ne ‘ ne dopuštate predmemoriranje dodataka, nije odmah bilo jasno kako dalje s korištenjem CDN mreže za isporuku sadržaja s planom – budući da će mnogi čitatelji nesumnjivo već biti svjesni, daleko najjednostavnijeg načina za postavljanje CDN-a s WordPress je jednostavno instalirati jedan od mnogih dodataka za predmemoriranje koji integraciju čine apsolutnim povjetarcem (poput W3 Total Cache-a i WP Super Cache-a itd.)! Pa što učiniti? Pa, nekoliko ulaznica za podršku za MaxCDN (usluga koju koristimo s WinningWP-om od davnina) kasnije i ispada da postoji nekoliko dodataka vani (s jasnim pobjednikom) koji obojica rješavaju ovaj neugodan problem bez probijanja znoj i (koliko znam) nisu ni na jednom od glavnih brojeva * ne-dozvoljenih dodataka na davatelju usluga hostinga.

Predstavljamo CDN-Linker W-Marka Kubackija…

O CDN-Linker-u

Stvorio W-Mark Kubacki, CDN-Linker modificira veze koje ukazuju na datoteke smještene u bilo kojem direktoriju koji navedete (poput “wp-sadržaja” i / ili “wp-uključuje” – a koji su, usput, i dobra polazišta i zadane postavke dodatka) zamjenom vašeg ‘blog_url’ s prilagođenim, omogućujući vam da izvlačite statičke datoteke (poput slika, CSS-a i JS-a itd.) s drugog domaćina, ogledala ili CDN-a.

Pogledajte službenu stranicu dodatka na GitHub-u da biste pročitali više o projektu, razumjeli licencu (u osnovi je besplatno koristiti za osobne – tj. Nekomercijalne – poduhvate), često postavljana pitanja i informacije o rješavanju problema i podršci.

Dio “kako”. . .

Pod pretpostavkom da ste već navikli na MaxCDN (ako niste, tada ćete se htjeti uputiti na službenu web stranicu, prijaviti se i malo vremena da se upoznate s uslugom), nastavite i stvorite novu Vučnu zonu (ili jednostavno upotrijebite isti onaj koji ste koristili s prethodnim domaćinima ako ste, poput nas, nedavno promijenili svoje hosting na novi Premium WordPress hosting Media Media Temple i možete upotrijebiti istu Vučnu zonu koju ste prethodno koristili s prethodnim medijima -Temple postavljanje). Napomena: ako niste sigurni kako to učiniti, morat ćete provjeriti službene MaxCDN dokumente na tu temu. Prilagodite postavke u skladu s vašim željama (ili jednostavno počnite sa svime što je postavljeno na zadano ako sumnjate što odabrati – budući da se uvijek možete kasnije vratiti i promijeniti stvari) i zabilježite generirano ime hosta ( obično se nešto dugo i teško pamti, poput “wwp.na1365521290.netdna-cdn.com”).

Preuzmite CDN-Linker dodatak ZIP s GitHub-a (kontaktirajte autora za dobivanje komercijalne licence ako je potrebno), raspakujte i prenesite ga u direktorij dodataka putem ftp-a, a zatim ga aktivirajte (baš kao što biste to učinili s bilo kojim novoinstaliranim dodatkom). Dođite do “Postavke” -> ‘CDN Linker’ i trebali biste vidjeti nešto poput ovoga:

CDN-linker-početne-postavke-zaslona

Ispunite različita polja za svoju web lokaciju (pripazite da dodate “http: //” ispred svog CDN URL-a) i pritisnite “Spremi promjene”. Evo kako izgleda naše – za svaki slučaj ako se bilo tko pita:

WWP-CDN-Linker-postavke

(napomena: očito nemojte slijepo kopirati naše postavke jer ćete trebati unijeti svoj određeni “CDN URL” itd.)

Isperite predmemoriju Media Temple (pritisnite “Flush Cache” na alatnoj traci na vrhu vaše nadzorne ploče WordPressa), očistite predmemoriju preglednika i ponovno učitajte web mjesto, a sve je dobro, tada biste trebali početi pregledavati svoje slike, CSS i JS datoteke učitavanje s vašeg MaxCDN imena hosta unutar HTML-a vaše stranice (u Firefoxu: desnim klikom na vašoj stranici i odaberite ‘View Source Page’ za pregled HTML-a vaše web stranice). Ovako:

ukrcaj s-maxcdn

Pa kako dobro to radi?

Ukratko: vrlo dobro! Čini upravo ono što piše na limenci – i, čini se, do sada djeluje prilično neprimjetno s našom novom uslugom hostinga, tj. Novim Premium WordPress hostingom Media Templea. Jednostavan za postavljanje / instalaciju **, besplatan za osobnu upotrebu (trenutno otprilike 10 USD za komercijalnu licencu – iako smo donirali dodatnih 50 USD jer ćemo ga vjerojatno koristiti i dulje i neko vrijeme) i dovoljno konfiguriran za dodavanje prilagođenih imenike – što se ne sviđa ?! Najbolje od svega – zahvaljujući ovom vrlo praktičnom dodatku (zajedno s MaxCDN-om), uspjeli smo se obrijati o još jednom 0,5 do 0,75 sekundi izvan vremena učitavanja naše web lokacije!

* Znači da biste mogli pretpostaviti da ćete koristiti ovaj potpuno isti postupak za integriranje CDN-a s raznim drugim upravljanim WordPress hosting planovima poput WP Engine-a (koji nude samo korištenje svojih vlastitih funkcionalnosti CDN integracije sa svojim ‘Osobnim’ hosting planom za prilično skup dodatna naknada od 19,95 USD mjesečno) i GoDaddyjevim upravljanim WordPress hostingom, itd, itd.

** Ako koristite Disqus (kakav jesmo), poželjet ćete zabilježiti odjeljak ‘Disqus’ na dodatnoj stranici GitHub u odjeljku Rješavanje problema, ili poništite oznaku ‘prepiši korijen-relativni ref’ i / ili dodaj ‘count. js ‘i’ embed.js ‘da’ izuzmu ako podstring ‘u postavkama CDN-Linker dodatka (nalazi se pod’ CDN-Linker ‘u’ Postavke ‘na nadzornoj ploči WordPress-a).

Napomena: nakon postavljanja MaxCDN, ne zaboravite proći sve njegove postavke kako biste osigurali da je sve postavljeno točno po vašoj želji (poput uključivanja postavke “Canonical” itd. Na MaxCDN nadzornoj ploči ispod kartice postavki SEO Pull Zone – obično dobro ideja kako osigurati da tražilice preslikavaju sadržaj učitan na vašem CDN-u natrag u domenu vlastite web stranice) – baš kao što biste htjeli kada koristite MaxCDN s bilo kojom drugom hosting uslugom.

Prilično uredno rješenje? Bilo što dodati?

(Ažuriranje: Zbog nemogućnosti bijelog popisa specifičnih IP adresa s Premium TemPress Hosting planom Media Temple, gornja metodologija više se ne smatra dobrim rješenjem ovog problema – od 13. siječnja 2015.)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me