Meta Slider (Besplatno) vs Meta Slider Pro – Pregled dodataka – Vrijedi li ići na premiju?

Ponude za WordPress


Klizači i prezentacije web stranica mogu imati različite oblike – od jednostavnih zaslona za dijeljenje najnovijih fotografija do animiranih prezentacija visoke definicije, klizač može uvelike poboljšati ili umanjiti korisničko iskustvo vaše web stranice.

Međutim, ako učinite ispravno, klizači mogu biti izvrstan način za maksimiziranje prostora na vašoj web lokaciji i prikazivanje najboljeg sadržaja. Dakle, koji je najbolji način dodavanja klizača na WordPress web mjesto?

Meta klizač jedna je od najpopularnijih dostupnih opcija, a dolazi u besplatnoj i premium verziji. U ovom ćemo članku pregledati Meta Slider (Besplatno) i Meta Slider Pro kako bismo vam pomogli da odlučite koja vam je verzija najprikladnija..

Počnimo.

Što može učiniti Meta klizač (besplatno)?

S više od 700.000 aktivnih instalacija, Meta Slider (Besplatno) najpopularniji je dodatak za prezentacije u službenom direktoriju dodataka WordPress. Prosječna ocjena od 4,8 od 5 zvjezdica je još jedan dobar pokazatelj da je Meta Slider ozbiljan kandidat za titulu najboljeg WordPress slidehow dodatka.

Slika dodatka Meta Slider

Meta klizač (Besplatno) najkorišteniji je i preispitani dodatak klizača u direktoriju dodataka WordPress.

Dakle, vrijedi li nadograditi na premium Meta Slider Pro? Kasnije ćemo istražiti to pitanje, no prvo pogledajmo što je besplatna verzija sposobna – počevši s postupkom kreiranja prezentacije s Meta Sliderom (Besplatno).

Izrada prezentacije s Meta Slider-om

Zahvaljujući jednostavnoj upotrebi i zadanim postavkama Meta Slider-a, potrebno je vrlo malo truda da biste stvorili atraktivan klizač za svoju web stranicu WordPress. Jedan sjajan način korištenja Meta Slidera je dodavanje prezentacije fotografija u WordPress post ili stranicu.

Instaliranje meta klizača

Budući da je Meta Slider (besplatan) dostupan iz imenika dodataka WordPress, možete ga instalirati izravno sa svoje WordPress nadzorne ploče u samo nekoliko klikova.

Instalirajte Meta Slider sa svoje WordPress nadzorne ploče

Meta klizač (Besplatno) može se instalirati izravno s vaše WordPress nadzorne ploče.

Nakon što se dodatak Meta Slider aktivira na vašoj web lokaciji, tada možete stvoriti svoj prvi klizač iz područja dodatka na nadzornoj ploči. Ne postoje demo klizači za istraživanje, ali, na sreću, početak je vrlo jednostavan.

Nadzorna ploča Meta Slider-a

Pregled nadzorne ploče Meta Slider koja se nalazi unutar vašeg administrativnog područja WordPress.

Izrada novog klizača

Možete imenovati svoj novi klizač prije nego što kreirate pojedinačne slajdove kojima biste ga dodali – međutim, besplatnom verzijom Meta Slider-a ograničeni ste na korištenju slika iz svoje WordPress Media Library kao sadržaja za svoje slajdove. Uskoro ćemo pokriti značajke vrhunske verzije, ali, dovoljno je reći, jedna je prednost premium verzije ta što možete koristiti različite vrste sadržaja kao materijal za svoje dijapozitive..

Dodajte fotografije u klizač putem WordPress Media Library

Odaberite slike za svoje slajdove iz WordPress Media Library.

Ako u vašoj WordPress medijskoj biblioteci nema odgovarajuće slike, dodatne datoteke možete jednostavno povući i ispustiti u knjižnicu prije nego što ih odaberete za svoj prezentacijski prikaz. Dok svaki slajd dodajete na svoj klizač, možete dodati neke osnovne podatke u vezi sa SEO, poput teksta naslova slike i alt oznake. Ovo može pomoći vašoj web lokaciji i njenom sadržaju da se poveća u višim razinama u tražilicama, a dodavanjem tih podataka učinit će i vaše klizače dostupnima korisnicima s oštećenjima.

Slide Properties

Svaki slajd može imati vlastiti opis, SEO informacije i svojstva veza.

Pojedinačni dijapozitivi mogu se pretvoriti u veze koje će korisnika kliknuti na URL po vašem izboru. Kako ove veze mogu upućivati ​​na interni ili vanjski URL, ova se značajka može koristiti na mnogo različitih načina.

Klizač s više klizača

Slideshow s više dijapozitiva.

Redoslijed slajdova može se preurediti povlačenjem i stavljanjem na njihovo mjesto. Nakon što dodate više od jednog slajda, možete pregledati prezentaciju da biste vidjeli kako se oblikuje.

Pregled klizača

Možete brzo pregledati prezentaciju sa svoje WordPress nadzorne ploče.

Prilagodba prezentacije Meta Slider-a

Nakon što ste zadovoljni redoslijedom dijapozitiva, njihovim opisima i ostalim postavkama, možete prijeći na prilagođavanje načina rada i izgleda klizača. Besplatna verzija Meta Slider-a daje vam četiri načina prezentacije za rad:

 • Fleksni klizač 2: prilagodljiv, s dva efekta prijelaza i načinom vrtnje.
 • Nivo Slider: Saziv, s 16 efekata prijelaza i četiri teme.
 • Odzivni dijapozitivi: Dozivan i nevjerojatno lagan.
 • Klizač novčića: Četiri prijelazna efekta.

Svaki način rada ima svoj skup svojstava, poput različitih efekata prijelaza, stilova i postavki. Iako je dobro imati toliko mnogo opcija, ako ih podijelite u četiri različita načina, stvari čine nešto zbunjujuće.

Ploča postavki

Ovisno o tome koji klizački način odaberete, imat ćete pristup različitom skupu opcija za temu i efekte.

Na primjer, ako želite koristiti efekt prijelaza savijanja, prvo morate postaviti način rada na Nivo Slider da biste omogućili tu opciju. Nakon što odaberete način rada, slijedi zaslon naprednih postavki. Dobivate veliku kontrolu nad funkcioniranjem vašeg klizača pomoću tih postavki – pokrivaju svojstva prezentacije poput automatske reprodukcije, kašnjenja dijapozitiva, brzine animacije i ostalih postavki prikaza i navigacije.

Kako zadane postavke Meta Slider-a dobro funkcioniraju, brzo možete stvoriti visokokvalitetni prezentacijski prikaz s mogućnošću prilagodbe putem naprednih postavki.

Objavljivanje klizača

Nakon što završite s radom na svom klizaču, možete ga umetnuti u svoje WordPress postove, stranice i druga područja vaše web stranice kopiranjem i lijepljenjem relevantnog kratkog koda ili umetanjem koda predloška u datoteke s temama..

Dodajte klizač

Pomoću gumba Dodaj klizač umetnite kratki kôd prezentacije u post ili stranicu.

U samo nekoliko koraka i nekoliko minuta svog vremena izradili biste prilagođeni prezentacijski prikaz za svoju web stranicu WordPress.

Objavljeno prezentacije

Objavljeni Meta Slider prezentacija na WordPress stranici.

Pomoću besplatne verzije Meta Slidera možete stvoriti onoliko različitih klizača koliko vam treba – svaki s neograničenim brojem dijapozitiva. Sve spremljene promjene koje napravite na klizačima automatski će se primijeniti na svaku instancu tog klizača na vašoj web lokaciji.

Ostale značajke Meta klizača (besplatno)

Kao što vidite, besplatna verzija Meta Slider-a sadrži sve što je potrebno za početak dodavanja prezentacijskih slika na vašu WordPress web stranicu. Osim što je vrlo jednostavan za korištenje, on vam daje i dobru kontrolu nad načinom izgleda i funkcioniranja vaših prezentacija.

Opcije obrezivanja meta klizača

Meta klizač automatski obrezuje slike kako bi se najbolje uklopio u vaš klizač, ali možete odrediti i vlastite želje.

Prije nego što pogledamo što Meta Slider Pro može ponuditi, neke od ostalih značajki i mogućnosti besplatne verzije dodatka uključuju:

 • mogućnost jednostavnog postavljanja prezentacija na cijelu širinu
 • inteligentno automatizirano obrezivanje slike za konzistentne prezentacije prezentacija
 • mogućnost ručnog postavljanja položaja obrezivanja slike
 • widget za prikaz klizača na vašoj bočnoj traci i u podnožju
 • kompatibilnost s WPML, PolyLang i qTranslate za stvaranje višejezičnih prezentacija
 • Kompatibilnost WordPress MultiSite.

Korištenje metala Slider

Upotreba widgeta Meta Slider za prikaz prezentacije u prikazanom dijaloškom okviru u donjem dijelu sadržaja widget-a.

Dodaci za Meta Slider

Potražite dodatke za Meta Slider

Instalirajte neobavezne dodatke za Meta Slider unutar svoje WordPress nadzorne ploče.

Dva besplatna dodatka stvorena su kako bi se poboljšala funkcionalnost jezgre Meta Slider. Obje opcije se mogu naći u službenom direktoriju dodataka WordPress, a mogu se instalirati izravno s vaše web stranice.

Meta klizač Lightbox

Dodatak za Meta Slider Lightbox

Koristite besplatni dodatak Lightbox da biste postavili slajdove da se otvaraju u prozoru okvira.

Ovaj dodatak Meta Slider-a iz tvrtke Matcha Labs omogućuje vam postavljanje slajdova koji se otvaraju u prozoru okvira okvira kada ih korisnik klikne..

Otvorite dijapozitiv u okviru okvira

Postavljanje dijapozitiva za otvaranje u prozoru lightboxa izvrstan je način za prezentaciju velikih slika.

Ovaj jednostavan, ali učinkovit dodatak može posjetiteljima olakšati pregled vašeg prezentacijskog sadržaja – posebno ako su vaše slike veće od veličine vašeg klizača.

Meta klizači Raspored rasporeda

Dodatak klizača za raspored meta klizača

Postavite vidljivost klizača pomoću besplatnog dodatka Raspored rasporeda.

Besplatni dodatak Meta Slider Schedule Schedule omogućava vam jednostavan način sakrivanja pojedinih slajdova iz prezentacije bez potrebe za njihovim brisanjem. No glavna je svrha ovog dodatka omogućiti vam postavljanje početnog i završnog datuma koji pokriva vidljivost pojedinih slajdova u vašim dijapozitivima..

Postavite raspored slajdova

Ovim besplatnim dodatkom možete zakazati vidljivost pojedinih klizača na svojim klizačima.

Ako koristite svoje klizače za prikaz vremenski osjetljivih podataka, kao što su detalji u vezi s lansiranjem proizvoda, nadolazećim događajem ili bilo čim drugim što može zastarjeti, Meta klizači rasporeda klizača donose ‘postavi i zaboravi’ -it ‘pristup slajdu vidljivosti.

Podrška i dokumentacija

Mrežna dokumentacija Meta Slider pomoći će vam da najbolje iskoristite ovaj dodatak. Obuhvaćene su besplatne i premium značajke, a dokumentacija objašnjava sve od početka do integriranja Meta Slidera u vašu WordPress temu.

Podrška forumu Meta Slider (Besplatno)

Korisnici besplatnog dodatka mogu potražiti pomoć u odjeljku Meta Slider na forumu za podršku WordPress Plugin Directory-a.

Dok vlasnici licenci Meta Slider Pro mogu pristupiti premijskim kanalima podrške, korisnici besplatnog dodatka mogu postavljati svoja pitanja na javnom forumu Meta Slider u direktoriju WordPress Plugin.

Značajke Meta Slider Pro

Iako besplatna verzija Meta Slider-a uključuje sve što je potrebno za stvaranje i dodavanje responzivnih prezentacija na svoju WordPress web stranicu – kao i prikazivanje slika s naslovima, efektima animacije i vezama – nadogradnja na Meta Slider Pro otključava još više značajki i funkcionalnosti.

Uskoro ćemo pokriti mogućnosti za nadogradnju, ali plaćanjem samo 19 dolara mogli biste početi mnogo više s Meta Sliderom.

Stvaranje prezentacija za video i HTML

Prilagođena prezentacija sadržaja

Izradite prezentaciju s prezentacijama s prilagođenim sadržajem.

Kao što smo već spomenuli, besplatna verzija Meta Slider-a pruža samo mogućnost prikazivanja slika s opcijama naslova u dijapozitivima. Nadogradnjom na Meta Slider Pro ipak možete prikazati videozapise kao i prilagođene HTML sadržaje. Videozapisi s YouTubea i Vimea su podržani što vam daje jednostavan način korištenja sadržaja s tih web mjesta.

Prezentacije s YouTube videozapisima

Meta Slider Pro može prikazati videozapise iz različitih izvora.

Značajka HTML dijapozitiva omogućuje vam da dodate gotovo bilo koji sadržaj na svoje slajdove, pretvarajući dodatak u alat za izradu prezentacija i prezentacije opće namjene. Sada možete dodati prilagođeni tekst, slike i još mnogo toga svojim klizačima, uvelike proširujući svoje mogućnosti kada je u pitanju uporaba Meta Slider-a.

Meta Slider Editor

Pomoću uređivača Meta Slider napravite prezentaciju prezentacije.

Prikažite WordPress postove i proizvode na svojim klizačima

Meta klizač prikazuje proizvode e-trgovine

Upotrijebite Meta Slider Pro da biste stvorili prezentaciju svojih najboljih proizvoda.

Još jedna korisna značajka Meta Slider Pro je mogućnost prikazivanja vaših WordPress postova u klizaču. Možete odlučiti ili izraditi klizač koji je automatski popunjen najnovijim postovima na blogu ili ručno odabrati izbor postova s ​​vaše web stranice. Podržane su prilagođene vrste posta, tako da možete odabrati prikazivanje predmeta iz svog portfelja ili proizvoda iz internetske trgovine s WooCommerceom. Čak možete integrirati prezentaciju s dodatkom za kalendar događaja i prikazati svoje nadolazeće datume.

Ako želite povećati broj pregleda na svojoj web stranici i potaknuti posjetitelje da provjere više vašeg sadržaja, ova bi premium funkcija trebala biti zanimljiva..

Više efekata i tema animacije

Prikaz slajdova u obliku karata

Upotrijebite značajku metala Slider Pro da biste prikazali više slika odjednom.

Meta Slider Pro također dodaje više animiranih efekata u vaš alat. Sada dobivate širi izbor kliznih prijelaza, kao i više tema za oblikovanje izgleda klizača. Te teme možete prilagoditi tako da vaš dijaprojekcija ima jedinstven izgled koji odgovara ili je u suprotnosti sa stilom vaše web stranice..

Veće mogućnosti navigacije

Meta klizač (Besplatno) daje vam mogućnost prikazivanja navigacijskih pomagala kao dijela vaših dijapozitiva, poput gumba za naprijed i natrag, kao i tipki koje korisnika usmjeravaju izravno do određenog slajda u nizu. S Meta Slider Pro, ipak, imate više mogućnosti kako posjetitelji mogu komunicirati sa svojim prezentacijama.

Koristite navigaciju sličicama

Koristite navigaciju Pro sličice za stvaranje klizača s tradicionalnijim formatom galerije slika.

Neke od tih vrhunskih navigacijskih značajki uključuju slide sličice koje će pomoći posjetiteljima da pregledaju vaš prezentacijski prikaz, kao i izbor prilagođenih slika sa strelicama i boja za upravljačke tipke. Sada, koristeći navigacijski stil sa sličicama, možete učiniti da prezentacije izgledaju i funkcioniraju poput tradicionalnih galerija slika.

Nadogradnja na Meta Slider Pro

Nadogradnja s besplatne verzije Meta Slidera na premium verziju vrlo je jednostavna. Meta Slider Pro može se smatrati dodatnim paketom besplatne verzije dodatka koji otključava premium značajke.

Nakon što kupite Pro licencu i umetnete dodatak na svoju WordPress web stranicu, bilo koji dijaprojekcije koje kreirate pomoću Meta Slider-a (Besplatno) nastavit će raditi kao i obično – osim što ćete ih sada moći poboljšati snagom Pro verzije.

Opcije cijena za Meta Slider Pro

Meta Slider Pro dostupan je na tri plana cijena, a svaka opcija uključuje pristup svim Pro značajkama:

 • Osobno: $ 19 – koristite na jednoj web stranici s pristupom jednogodišnjem ažuriranju i podršci za dodatke.
 • Više web-mjesta: 39 dolara – koristite na pet web stranica s pristupom jedne godine za nadogradnje i podršku dodataka.
 • Programer: 99 USD – nema ograničenja upotrebe web stranice s doživotnim pristupom ažuriranjima i podršci dodataka.

Budući da Meta Slider Pro pojednostavljuje sve planove cijena, pružajući pristup svim značajkama Pro, stvarno trebate uzeti u obzir na koliko web mjesta planirate upotrebljavati dodatak i želite li platiti za pristup ažuriranjima i podržite na godišnjoj osnovi ili platite 99 USD za cjeloživotni pristup.

Postoji i cjelovita politika povrata, koja vam omogućuje isprobavanje Meta Slider Pro 30 dana bez rizika 30 dana.

Završne misli

Besplatna i premium inačica Meta Slider-a vrlo je jednostavna za korištenje. Ako jednostavno želite dodati prezentacije s prikazom slika na svoju web stranicu WordPress, s opcijskim titlovima i vezama, onda je Meta Slider (Besplatno) savršen alat za posao.

Galerija fotografija

Prezentacija fotografije stvorena pomoću Meta Slider Pro.

Međutim, mogućnost otključavanja vrhunskih značajki Meta Slider Pro za samo 19 dolara čini nadogradnju vrlo atraktivnom opcijom. Ne samo da ćete moći lako stvarati prezentacije koje sadrže postove, proizvode, prilagođeni HTML i videozapise, nego ćete moći birati između još više efekata prijelaza i tema prezentacije. Nadalje, imat ćete i pristup premium podršci, ako vam je potrebna pomoć u žurbi.

Jedino u kojem Meta Slider Pro počne izgledati pomalo neprivlačno jest kada ga usporedite s konkurencijom. Za nekoliko dolara više, mogli biste kupiti bilo Slider Revolution ili LayerSlider – dva mnogo moćnija dodatna klizača za WordPress koji dolaze u paketu s impresivnim značajkama. U skladu s tim, ove dvije mogućnosti mogu biti pretjerane za vaše potrebe (na taj način dodajući nepotrebnu težinu na vašu web lokaciju), a donose mnogo strmiju krivulju učenja od Meta Slider Pro.

Ako samo želite stvoriti dijaprojekcije temeljene na slikama, a još uvijek možete birati iz izbora stilova i efekata, a zatim krenite s Meta Slider (Besplatno) – uvijek možete nadograditi kasnije ako vaši zahtjevi narastu. Ako svojim klizačima od početka trebate dodati više nego samo slike, onda je povoljnija opcija Meta Slider Pro bolja opcija od dva.

Međutim, ako stvarno želite stvoriti napredne klizače s više vremenskih rokova i imerzivnim animacijskim efektima, tada Slider Revolution ili LayerSlider mogu vam pomoći. Soliloquy (još jedna sjajna opcija) nalazi se negdje između Meta Slider Pro i Slider Revolution / LayerSlider u smislu značajki i funkcionalnosti (iako će vam otključavanje svih premium karakteristika Soliloquy vratiti heftier 99 USD).

Obje verzije Meta Slider-a čine dodavanje prezentacija prezentacijama na WordPress web stranici vrlo jednostavnim i obje se preporučuju. Ako tražite najsnažniji dodatak WordPress klizača koji je bogat dostupnim značajkama, morat ćete potražiti drugdje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me