Kako organizirati svoj urednički kalendar s uređivanjem protoka

Ponude za WordPress


Pod pretpostavkom da je vaš sadržaj dovoljno dobar, više sadržaja vodi do više prometa. Ako novu objavu na blogu objavite samo jednom ili dvaput mjesečno, vjerovatno je da će vaši konkurenti (koji bi mogli objavljivati ​​više od deset puta češće od tog mjeseca) brže povećavati svoju publiku nego što ste vi (pod pretpostavkom da je njihov sadržaj do greba naravno).

Međutim, što više sadržaja objavite, to više postaje problem organiziranja. Osobito ako pokrenete opsežnu publikaciju koja stalno objavljuje nove postove i prima gomilu novih prijelaza, itd. Sve to može lako upravljati. Još gore, lako je skliznuti.

Prije ili kasnije, morat ćete se obratiti nekoj vrsti dodatka za urednički kalendar za pomoć. Moj izbor?

Uredi tijek.

To je možda i najfunkcionalniji, najpopularniji, besplatni urednički dodatak. Dodatak je jednostavan za kretanje, bez oglasa, a svaka mogućnost na njegovom dugom popisu funkcija prilično je neophodna.

Evo opsežne raščlambe dodatka i njegovih mnogih mogućnosti.

Potpuni popis značajki uređivanja Flowa

Čim preuzmete, instalirate i aktivirate Edit Flow na svom WordPress blogu, prijeđite na stranicu postavki dodatka da biste pročitali sve njegove mogućnosti. Zaslon koji ste pogodili izgleda ovako.

Uredi-Flow-Značajka-listu

Slijedi popis značajki uređivanja Flow:

 • povlačenje i spuštanje kalendara zakazivanja
 • prilagođeni statusi koji označavaju napredak posta
 • widgeti nadzorne ploče koji vam pomažu u praćenju sadržaja s WP nadzorne ploče
 • urednički komentari za internu suradnju
 • urednički metapodaci da biste vidjeli povijest promjena posta
 • stranicu da biste odjednom pogledali sve vaše postove, plus njihove statuse
 • korisničke grupe za upravljanje vašim timom
 • interne obavijesti

Čitajte dalje da biste dobili potpuni opis svake funkcije, plus mjesto na administracijskoj ploči na kojoj svaka sposobnost stupa na snagu.

Kalendar

WP Administrator > kontrolna ploča > Kalendar

Kalendar povlačenja i ispuštanja jedna je od najatraktivnijih značajki Edit Flow-a – držati se svog ciljanog rasporeda objavljivanja toliko je lakše kada je potrebno samo kliknuti i prevući.

Kalendar

Ako se vratite na stranicu s mogućnostima kalendara, vidjet ćete tri moguće prilagodbe. Prvo, možete odlučiti koje ćete vrste objavljivati ​​u kalendaru (ne brinite se za vrstu “ideje”; to je samo personalizacija moje vlastite web stranice). Drugo, također možete odabrati vrstu posta koja se može stvoriti na samoj stranici kalendara (vjerojatno će ovo biti standardni post za većinu vas).

Na kraju, također možete omogućiti feed pretplate s iCal-a ili Google kalendara.

Edit-flow-Kalendar-postavke

Prilagođeni statusi

WP Administrator > Uređivanje posta

Jednom kada instalirate Redakcijski kalendar, omogućeno je više novih statusa posta: Korak, Dodijeljeno, U tijeku, Nacrt i Pregled u čekanju (Nacrt je zadani za svaki novi post).

Uredi-Flow-Pitch-na-Skica

Ako biste radije mijenjali statuse, možete otići na stranicu postavki i stvoriti, urediti i izbrisati statuse. Možete promijeniti zadanu postavku iz tona u skicu, stvoriti novi status koji će naznačiti dovršeni postovi – što god smatrate da vam je potrebno.

Custom-Statusi-1

U odjeljku s opcijama možete odabrati na kojim vrstama objava se ti statusi trebaju koristiti, kao i hoće li padajuće stanje uvijek biti omogućeno ili ne..

Custom-Statusi

Widgeti nadzorne ploče

WP Administrator > kontrolna ploča

Uz Edit Flow također dolazi i set widgeta koje možete postaviti na nadzornu ploču kako biste ukratko dobili brzi pregled sadržaja. Ti su widgeti bilježnica za brzo bilježenje misli, popis stanja posta plus broj postova označenih sa svakim statusom i popis svih postova koje pratite.

Nadzorna ploča-Widgeti

Na stranici s mogućnostima možete omogućiti ili onemogućiti svaki widget.

Widget-Opcije

Komentari uredništva

WP Administrator > Uređivanje posta

Uz dodavanje Edit Flow u svoj arsenal dodataka, sada ćete na svojoj stranici za uređivanje posta imati novi widget. Ovaj widget omogućuje urednicima da šalju odgovore autorima postova, tražeći revizije, navođenje odobrenja itd. Autori posta mogu tada izvršiti potrebne promjene i odgovoriti uredniku. E-pošta se u cijelosti uklanja izvan postupka revizije posta i može biti velika ušteda vremena uređivačima vašeg bloga.

Uvodnik-Komentari

Stranica s opcijama omogućuje vam odabir za koje su vrste objava omogućeni urednički komentari.

Komentar-Opcije

Urednički metapodaci

WP Administrator > Uređivanje posta

Uređivački metapodaci omogućuju vam bilježenje prilagodljivih detalja svakog zadatka, poput broja riječi, teme posta itd. Widget za zaslon za ovu funkciju također se nalazi na stranici uređivanja posta, ispod formata objave i dodataka s predstavljenim slikama..

Uvodnik-Metapodaci

Na stranici postavki možete u widget dodati nova polja i odabrati za koje bi vrste uredništva metapodatci trebali biti vidljivi.

Metapodataka Mogućnosti

Priča o proračunu

WP Administrator > kontrolna ploča > Priča o proračunu

Stranica Story Budget jednostavna je stranica koja vam omogućuje da u jedan pogled pogledate sve svoje postove i njihove statuse. Možete filtrirati postove prema datumu, statusu, kategoriji i korisnicima koji su ih stvorili.

Priča proračuna

Korisničke grupe

WP Administrator > Uredi tijek > Korisničke grupe

Funkcionalnost korisničke grupe jedna je od mojih omiljenih značajki uređivanja Flow. Ja sam velika organizacija nakaza. Volim da svi s kojima radim jasno znaju njihove uloge i što bi trebali raditi.

User-Grupe

Sadržan je skup unaprijed definiranih grupa korisnika koji se sastoje od urednika kopija, fotografa, izvjestitelja i urednika odjeljaka. Korisničke grupe možete dodavati, uređivati ​​i brisati po želji. Kartica s opcijama omogućuje vam odabir vrsta korisničkih grupa vrsta pošta.

Obavijesti

WP Administrator > Uređivanje posta

I na kraju, imamo Uređivanje obavijesti o protoku. Ovdje se timska suradnja na jednom postu postaje vrlo jednostavna.

Obavijesti je zaslonski widget na stranici za uređivanje posta. Omogućuje vam označavanje određenih korisničkih računa u određenom postu. Svaki korisnik dodan na popis obavijesti dobit će obavijest svaki put kad se promijeni status posta ili kada se podnese urednički komentar.

Nadalje, umjesto da pojedinačno dodate svakog korisnika, možete označiti različite grupe korisnika za obavijest.

Obavijesti

Na stranici postavki možete odabrati za koje su vrste obavijesti omogućene i treba li obavijestiti administracijske račune o svakoj promjeni statusa / uređivačkom komentaru.

Obavijest-postavke

Završavati

Postoji nekoliko dodataka kalendara za besplatnu redakciju koji mogu posao obaviti jednako brzo i efikasno kao što je Edit Flow. To vam omogućuje da jednostavno upravljate sadržajem svog bloga s lakoćom i stilom, a istovremeno vam omogućuje brzu i profesionalnu komunikaciju sa svojim osobljem. Što bi više urednik mogao poželjeti?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map