Izbor praktičnih dodataka za obradu slika za WordPress

Ponude za WordPress


Iako se mogućnosti WordPressa za ugrađeni rad s slikama i dalje poboljšavaju, a što se tiče obrade / uređivanja slika itd., Vjerojatno je i dalje malo – što znači da korisnici koji žele raditi više od najosnovnijih zadataka ( poput obrezivanja, rotiranja i skaliranja) često se moraju pribjeći korištenju drugog softvera (poput Photoshopa ili Gimpa itd.) za pripremu fotografija i druge grafike za upotrebu u svojim postovima / stranicama.

Međutim, ako samo želite optimizirati svoje slike ili dodati nekoliko sjajnih efekata itd., Postoji drugi način: pomoću dodataka – evo nekoliko primjera osnovnih stvari koje biste možda željeli učiniti sa svojim slikama i odabir nekih najboljih dodataka pomoću kojih ih postići:

Dodajte efekte slikama izravno iz programa WordPress

Edik

Dok ste u najnovijoj verziji WordPressa, možete obrezati, skalirati, rotirati i okretati slike, kao što je spomenuto gore, ako želite učiniti bilo koju korekcija boje ili dodati neke efekte svojim fotografijama, morat ćete ih obraditi negdje drugdje …

Predstavljamo Edik, “napredni uređivač slika za WordPress” – dodatak koji vam, između ostalog, omogućuje dodavanje različitih efekata i prilagodite boju svojih slika prije nego što ih dodate u post.

Edik vam daje devet filtera s kojima možete prilagoditi izgled vaših slika, uključujući:

 • svjetlost
 • Kontrast
 • Zasićenje
 • Živost
 • Izlaganje
 • nijansa

Pružajući vam mogućnost postizanja različitih korekcija boja, itd., U letu, prije nego što umetnete svoje slike u svoje postove i stranice.

Više o Ediku

Stisnite slike za brže vrijeme učitavanja

WP Smush-It

Osobito popularan besplatni WordPress dodatak (s do sada preko 3/4 milijuna preuzimanja), Smush.it pokreće svaku sliku koju prenesete na vaše web mjesto putem usluge Yahoo Smush.it – ​​koja komprimira i optimizira vaše slike za web, što rezultira manje datoteke i stoga brže učitavanje web stranica.

Korisne značajke besplatnog WP Smush.it dodatka WPMU Dev uključuju:

 • Radi u pozadini bez ometanja vašeg tijeka rada
 • Može se koristiti za optimizaciju postojećih slika na vašoj web lokaciji
 • Uklanja sve nepotrebne podatke sa slika za manje veličine datoteka
 • Smanjuje vrijeme učitavanja stranice i povećava brzinu stranice

Ako želite vrlo jednostavan način da osigurate da se web lokacija učitava što je brže moguće i da ne odbija posjetitelje, što negativno utječe na SEO ocjenu vaše web lokacije, tada je WP Smush.it ključni dodatak za upravljanje slikama za WordPress.

Više na WP Smush.it

Dodajte vodeni žig slikama na svojoj web lokaciji

Vodeni žig

Ako želite odvratiti druge blogere da im “posuđuju” vaše slike, ili barem dobiti neko priznanje a možda i dodatni promet ako / kada to učine, dodavanje vodenog žiga svakako je nešto što bi valjalo razmotriti (pogotovo ako navedene slike imaju stvarnu vrijednost za vas).

Štoviše, dodavanje vodenog žiga slikama koje koristite u WordPressu također može pomoći posjetiteljima pokazati da ste u stvari osoba koja je stvorila fotografije ili ilustracije korištene na vašoj web lokaciji – nešto što je posebno korisno ako slike koristite na svoju web lokaciju na promovirati usluge poput fotografije ili grafičkog dizajna itd.

Ukratko, prednosti upotrebe dodatka za vodenu oznaku za WordPress uključuju:

 • Obavijestite posjetitelje da ste stvorili slike na zaslonu
 • Spriječite upotrebu slika bez dopuštenja
 • Brendirajte svoj sadržaj na profesionalan i dosljedan način

Na raspolaganju je nekoliko različitih vodenih žigova dodataka za WordPress, a Watermark by Alticreation jedan je od najboljih – zanimljivo, upravo ovaj dodatak ne mijenja nijednu vašu sliku, nego koristi kôd za stavljanje vodenog žiga na vrh vaših slika kada ih se pregledava ili preuzima putem preglednika – na taj način omogućava vam pristup originalnim (slikama bez vodenih oznaka) s poslužitelja kad god molim i onemogućite vodene žigove (trebate li ikad to želite) deaktiviranjem dodatka kasnije.

Više o dodatku Watermark tvrtke Alticreation

Zaključak

Da li su dani Photoshopa brojeni? Naravno da ne! Međutim, kad ga sljedeći put otvorite (ili bilo koji drugi napredni softver za uređivanje slika) za neki relativno manji zadatak uređivanja slika, možda je vrijedno razmisliti ‘postoji li drugi, lakši način’? Jer s toliko dodataka dostupnih ovih dana, vjerojatno ih ima!

Znajte za sve druge korisne WordPress dodatke za upravljanje slikama?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me