Gravity Forms Review: još uvijek najbolji dodatak za WordPress obrasce?

Ponude za WordPress


Korišteni i poštovani od strane mnogih najvećih marki u industriji, Gravity Forms dugo se smatra WordPressom kao najmoćniji dodatak oblika. Ali nakon toliko vremena na vrhu, je li to još uvijek slučaj? Da bismo vam pomogli da odlučite je li ovaj izuzetno popularni dodatak najbolja opcija za izgradnju forme za vaše web mjesto, istražit ćemo značajke i provesti vas kroz korisničko iskustvo najnovije verzije.

Gravity Forms je doživio povećanu konkurenciju od svog objavljivanja, posebno od dodataka kao što su Ninja Forms i WPForms. Na kraju ovog pregleda nadamo se da ćete biti u boljoj poziciji da prosudite je li to rješenje koje ste tražili ili će vam biti bolje s drugim dodatkom za izgradnju oblika.

Idemo puknuti.

Značajke gravitacijskih oblika

Gravity Forms posebno je napredni dodatak za WordPress. Iako je jednostavan za upotrebu, njegove značajke nadilaze značajke uobičajenog dodatka za kontaktne obrasce.

Gravity Forms Pregled dodatka za WordPress

Pomoću Gravity Forms možete stvoriti gotovo bilo koju vrstu obrasca, uključujući ankete korisnika, ankete, obrasce za prijenos datoteka, zahtjeve za podršku, internetske narudžbe, kvizove i upitnike. Zahvaljujući bogatom polju za uređivanje teksta, Gravity Forms prihvaćaju čak i potpuno formatirane WordPress objave.

Kroz njegove postavke konfiguracije dobivate veliku kontrolu nad načinom na koji korisnici mogu komunicirati s vašim obrascima i kako upravljaju unosima obrazaca. Ove opcije pokrivaju tko prima obavijesti o unosu obrasca i u kojem obliku, mogućnost postavljanja raspoloživih obrazaca prema datumu, ulozi korisnika ili broju pristiglih unosa i još mnogo toga.

Uvjetna logička značajka Gravity Forms igra veliku ulogu u tome što je ovo jedno od najmoćnijih rješenja WordPress forme. Uvjetna se logika može koristiti za određivanje koja se polja obrazaca prikazuju korisniku na temelju vrijednosti unesenih u prethodnim poljima. Korištenjem uvjetne logike možete omogućiti napredno usmjeravanje unosa obrazaca, pomažući da se poruke dostavljaju pravom odjelu ili članu tima ovisno o sadržaju podataka obrasca.

Pogledat ćemo korisničko iskustvo u sljedećem odjeljku pregleda Gravity Forms, ali prvo da brzo pogledamo što još ovaj dodatak može ponuditi.

Neke od najboljih karakteristika Gravity Forms uključuju:

 • intuitivno sučelje za izradu oblika povuci i ispusti
 • trideset i tri polja oblika
 • mogućnost stvaranja obrazaca s više stranica pomoću gumba za napredak spremanja
 • mogućnost kontrole dostupnosti obrasca prema datumu ili broju unosa
 • mogućnost usmjeravanja unosa na određene adrese e-pošte na temelju sadržaja obrasca
 • podrška za stvaranje više obavijesti o ulasku u obrazac
 • sposobnost korištenja uvjetne logike za kontrolu koja su polja obrazaca prikazana i gdje se šalju unosi obrasca
 • mogućnost prihvaćanja WordPress objava posla putem obrazaca koji omogućuju WYSIWYG
 • mogućnost izrade obrazaca za registraciju korisničkih računa na web mjestu WordPress
 • optimizacija obrazaca za mobilne uređaje
 • nevidljivi med za zaštitu od neželjene pošte za smanjenje neželjene pošte
 • izbor službenih besplatnih i komercijalnih dodataka trećih strana.

Prije nego što istražimo najvažnije korisničko iskustvo Gravity Forms, pogledajmo detaljnije neke od tih značajki.

Gravitacijski oblici Vrste polja

Polja obrasca za pregled gravitacijskih oblika 01

Polja Gravity Forms grupirana su u četiri kategorije: standardna, napredna, objava i cijene. Bez obzira želite li stvoriti jednostavan obrazac za kontakt, sastaviti obrasce zahtjeva za citiranje za svoju uslugu ili započeti prihvaćanje narudžbi putem vaše web stranice, raznolik izbor polja znači da ne biste trebali imati problema sa sastavljanjem potrebnih obrazaca.

Polja obrasca za pregled gravitacijskih oblika 02

Korištenjem polja za objavu možete čak i dizajnirati obrazac koji će pomoću poslanih podataka obrasca stvoriti skice postupaka na vašem web mjestu WordPress.

Gravity Forms Pregled gostujuće poruke

Stoga, ako tražite način kako pojednostaviti podnošenje sadržaja na blogu, korištenje polja Gravity Forms za pisanje obrazaca za prijavu je sjajan način da to učinite.

Postavke i mogućnosti polja obrasca

Gravity Forms Pregled mogućnosti prilagodbe

Sva Gravity Forms polja mogu se prilagoditi i konfigurirati na više načina. Ovisno o kojoj vrsti polja radite, možete definirati je li to potrebno polje, koristiti li tekst rezerviranog mjesta, veličinu polja, vidljivost polja, je li polje prepopulirano s nizom različitih vrsta podataka i još mnogo toga.

Gravity Forms Pregled naprednih postavki polja

Gravity Forms stvarno je usmjeren na pomoć u izgradnji naprednih obrazaca koji su vam potrebni, a istovremeno nudi intuitivno korisničko sučelje.

Kontroliranje dostupnosti obrasca

Gravitacijski oblici Značajka ograničenja pregleda

Ako želite ograničiti broj unosa koje vaši obrasci mogu prihvatiti ili ograničiti dostupnost obrazaca na određeni datumski raspon, Gravity Forms to olakšava. Kroz postavke ograničenja možete definirati dostupnost obrasca, pa čak i dodavati korisne poruke kako biste obavijestili svoje korisnike o statusu obrasca.

Obrazac za pregled gravitacijskih oblika zatvoren

Obavijesti o unosu obrasca i mogućnosti isporuke

Kao što je spomenuto, uvjetna logika igra veliku ulogu u funkcionalnosti Gravity Forms. Jedan moćan način na koji ga možete koristiti je usmjeravanje unosa obrazaca na određene adrese e-pošte na temelju sadržaja obrasca.

Gravitacijski oblici Pravila za pregled obavijesti

Sjajan način da se to iskoristi bilo bi dodavanje padajućeg popisa u vaš obrazac koji korisniku omogućuje kategorizaciju sadržaja svoje poruke. Taj će se izbor tada koristiti za usmjeravanje unosa obrasca u odgovarajući odjel u vašoj organizaciji.

Dodaci za osnovne oblike gravitacije

Gravity Forms Pregled dodataka

Ako želite integrirati obrasce sa svojom uslugom marketinga e-pošte, postoje osnovni dodaci za vlasnike licenci za poslovanje i razvojne programere kako bi ovo bilo moguće.

Obuhvaćene usluge marketinga e-pošte uključuju AWeber, Monitor kampanje, GetResponse, MailChimp i nekoliko drugih. Dakle, ako želite dodati posjetitelje koji komuniciraju s vašim obrascima na svoj popis e-pošte ili upotrebljavaju Gravity Forms za rast pretplatnika na bilten, morat ćete nadograditi na licencu od 159 USD ili noviju.

Međutim, neke integracije s određenim marketinškim uslugama e-pošte, kao što je ConvertKit, pružaju se putem besplatnih dodataka, pa je vrijedno saznati koje su opcije dostupne za vaše postavljanje.

Dodaci za napredne gravitacijske oblike

Napredni dodaci Gravity Forms pokrivaju integracije s drugim vrstama usluga, uključujući Dropbox, Svježe knjige, Help Scout, PayPal, Slack i mnoge druge usluge trećih strana. Postoji i napredni dodatak koji omogućava registraciju korisnika na vašoj web stranici WordPress putem prilagođenih obrazaca.

Bogatstvo opcija integracije jedno je od glavnih obilježja Gravity Forms. Stoga, ako tražite dodatak za WordPress forme koji nudi određenu vrstu povezivanja, svakako proučite popis dostupnih dodataka.

Ako ne planirate integrirati obrasce s bilo kojim uslugama treće strane, onda će licenca za osnovni iznos od 59 USD i osnovne značajke Gravity Forms biti prava opcija za cijene za vas. No, kako ćemo opisati u odjeljku s informacijama o cijenama ovog pregleda, postoji nekoliko drugih razloga zbog kojih biste trebali nadograditi na poslovne ili razvojne licence..

Dodaci za gravitacijske oblike treće strane

Osim službenih dodataka Gravity Forms, na raspolaganju je i niz ekstenzija treće strane. Gravity Perks je jedan primjer koji vam omogućuje da pronađete isječke koda koji dodatku dodaju poboljšanja. GravityView (pročitajte naš GravityView Review ovdje je još jedan zanimljiv dodatak, poboljšavajući mogućnost dodatka za objavljivanje unosa na obrascu na vašoj web stranici WordPress – korisno za prihvaćanje postova gostiju ili izjava. Ako želite stvoriti PDF dokumente iz podnošenja obrazaca, postoji dodatak treće strane i za to – nešto što bi vam moglo biti korisno ako želite izraditi fakture, ugovore ili druge dokumente iz podataka obrasca.

WordPress Plugin Directory također sadrži izbor besplatnih dodataka za Gravity Forms.

Gravitacija oblikuje korisničko iskustvo

Gravity Forms je zasigurno dodatak moćnih oblika za WordPress s velikim značajkama. Ali ima li ova dodatna funkcionalnost negativan učinak na jednostavnost njegove uporabe? Doznajmo testiranjem korisničkog iskustva.

Početak rada s gravitacijskim oblicima

Gravity Forms ne dodaje unaprijed izgrađene obrasce na vaše web mjesto, tako da, bez obzira kako planirate upotrebljavati ovaj dodatak, morat ćete stvoriti barem jedan obrazac za početak. Srećom, upotreba Gravity Forms jedan je od najjednostavnijih načina za dodavanje obrasca na web mjesto WordPress – čak i u usporedbi s osnovnim dodatcima besplatnog oblika.

U ovom odjeljku našeg pregleda Gravity Forms proći ćemo postupak stvaranja obrasca za vašu WordPress web stranicu i istražiti kako djeluju neke od najboljih funkcija ovog dodatka..

Izrada obrasca za vašu WordPress stranicu s gravitacijskim obrascima

Izbornik za pregled gravitacijskih oblika

Gravity Forms dodaje novi izbornik na vašu bočnu traku administratora WordPressa, nazvan “Obrasci”. Odatle možete pregledati unose obrazaca, konfigurirati dodatak i stvoriti novi obrazac.

Gravitacijski oblici Pregled novog oblika

Nakon imenovanja obrasca, sljedeći korak je dodavanje prvog polja.

Pregled polja gravitacijskih oblika

Klik na gumb polja dovoljno je da ga dodate u obrazac. Nakon toga, samo povucite i ispustite polja kako biste promijenili redoslijed ili položaj.

Gravitacijski oblici Pregled povlačenja i ispadanja

Nakon što dodate polje u obrazac, možete ga prilagoditi klikom na njega. Kroz Opće postavke možete promijeniti naljepnicu i unijeti opis za polje. Po potrebi ga možete postaviti i kao obavezno polje.

Gravitacijski oblici Pregled Uredi polje Općenito

Postavke polja na kartici Izgled omogućuju vam dodavanje primjera sadržaja rezerviranog mjesta kako biste pomogli usmjeravati korisnike u pravom smjeru. Također možete unijeti prilagođenu poruku za provjeru kako biste prepisali zadani tekst koji se prikazuje ako je polje nepravilno ispunjeno.

Ostale postavke izgleda uključuju odabir jedne od tri unaprijed postavljene veličine polja i dodavanje prilagođene CSS klase za nadjačavanje zadanog stila oblika.

Gravitacijski oblici Pregled Uređivanje izgleda polja

Kroz napredne postavke polja možete unijeti prilagođenu administratorsku oznaku i postaviti zadanu vrijednost – uključujući bilo koju od dinamičkih vrijednosti, poput korisničke IP adrese, trenutnog datuma ili naslova ili ID posta u kojem je obrazac bio ugrađen u. Možete postaviti i vidljivost polja čineći ga vidljivim svim ili samo administratorima.

Gravitacijski obrasci Pregled Uređivanje polja Napredno

Korištenje uvjetne logike za definiranje kada su polja prikazana osnovna je značajka Gravity Forms i može ih se omogućiti putem naprednih postavki polja.

Gravitacijski oblici Pregled uvjetne logike

Omogućivanjem uvjetne logike za određeno polje, možete odlučiti prikazuje li se to polje ovisno o podacima koje je korisnik uneo u ostala polja na obrascu.

Kada završite s konfiguriranjem polja, možete prijeći na sljedeće kako biste nastavili stvarati obrazac. Također možete pregledati obrazac u bilo kojem trenutku da biste vidjeli kako će izgledati vašim posjetiteljima.

Pregled pregleda gravitacijskih oblika

Konfiguriranje obrasca

Kako je Gravity Forms napredni dodatak za WordPress forme, dobivate veliku kontrolu nad načinom rada vaših obrazaca.

Postavke obrasca za pregled gravitacijskih oblika

Kroz odjeljak postavki obrazaca programa Gravity Forms možete kontrolirati postavke položaja oznaka polja obrasca, prilagoditi tekst gumba obrasca, ograničiti broj unosa obrazaca koji se prihvaćaju i postaviti dostupnost obrasca.

Ograničenja za pregled gravitacijskih oblika

Postavke obrazaca u odjeljku Ograničenja idealne su za ponude ovisno o vremenu ili količini, poput promocija ili mogućnosti zaposlenja. Biti u mogućnosti dodati prilagođene poruke, poput “ponuda završena ili” ograničenje prijavitelja dosegnuto “, za svako ograničenje osigurava da će posjetitelji znati kakva je situacija ako obrazac nije dostupan.

Gravity Forms Pregled istekla je poruka

Opcije potvrde prijave prijave

Da biste uštedjeli vrijeme, Gravity Forms pruža zadanu poruku potvrde koja se prikazuje nakon što je posjetitelj poslao unos obrasca.

Međutim, kao i kod većine aspekata Gravity Forms-a, ovo se može lako prilagoditi – ovaj put kroz odjeljak Potvrda postavki obrasca.

Potvrda pregleda gravitacijskih oblika

Kada kreirate prilagođenu poruku potvrde, možete umetnuti izbor dinamičkih podataka u sadržaj svoje poruke pomoću rezerviranih mjesta. Ovaj dinamični sadržaj može sadržavati vrijednosti iz unosa obrasca, kao što su korisnikovo ime ili adresa e-pošte. Možete ubaciti i druge podatke poput trenutnog datuma, korisničke IP adrese ili URL stranice koji sadrži obrazac – korisno ako na svojoj web stranici imate više obrazaca.

Stranica potvrde gravitacijskih oblika

Nakon što korisnik upiše unos obrasca, također imate mogućnost preusmjeravanja na određenu stranicu na vašoj web lokaciji ili na bilo koji URL po vašem izboru. Opet, zahvaljujući snazi ​​uvjetne logike, možete stvoriti više opcija potvrde i zatim odrediti kada se koriste.

Postavljanje obavijesti o gravitacijskim obrascima

Obavijesti o pregledu gravitacijskog oblika

Kada je riječ o obavijestima o unosu obrasca, Gravity Forms nudi impresivan broj opcija, uključujući mogućnost stvaranja više obavijesti za svaki obrazac. Kroz postavke Obavijesti možete odrediti tko prima obavijest e-poštom nakon unosa obrasca i sadržaj te obavijesti.

Poruka o pregledu gravitacijskih oblika

Primjeri obavijesti kreću se od osnovnih opcija, poput potvrdne e-pošte koja se šalje korisnicima koji su poslali unos obrasca, do korištenja uvjetne logike za usmjeravanje unosa obrasca na određenu adresu e-pošte na temelju sadržaja unosa obrasca.

Gravitacijski oblici pregleda usmjeravanja obavijesti

Ako imate tim koji radi na vašem projektu, upotreba uvjetne logike kako bi se osiguralo da se određene e-poruke šalju u pravu pretinac pošte može pojednostaviti vaš tijek rada i umanjiti rizik od propuštanja važnih poruka.

Prilagođavanje izgleda obrasca

Kada je riječ o prilagođavanju izgleda i stiliziranja obrazaca, mogućnosti su vam više ograničene. Iako možete slobodno dodati svoje prilagođene CSS obrascima i njihovim poljima, ako tražite WYSIWYG uređivač obrasca za promjenu izgleda, bit ćete razočarani.

Iako se oblici lijepo spajaju s dizajnom vaše WordPress teme, postoji niz besplatnih i komercijalnih alata treće strane koji vam mogu pomoći u prilagođavanju izgleda vašeg obrasca, uključujući Stilove & Izgledi za Gravity Forms, Gravity Forms Styler i CSS Hero.

Objavljivanje obrazaca

Gravity Forms Pregled Dodati obrazac

Nakon što budete zadovoljni s obrascem, možete ga umetnuti u svoj sadržaj u samo nekoliko klikova pomoću praktičnog gumba Gravity Forms koji dodaje u WordPress editor.

Pregled gravitacijskih oblika Objavi Objavite Odaberite obrazac

Kada ugrađujete obrazac u svoj sadržaj, imate mogućnost omogućiti AJAX – značajku koja će poslati unos obrasca bez potrebe da se stranica ponovno učita. Ova značajka ne funkcionira onako kako glatko očekujete, a postoje neke upozorenja kada je ova značajka dostupna.

Gravity Forms Review Shortcode

Kao i kod najboljih dodataka za WordPress obrasce, jer Gravity Forms koristi kratke kodove za umetanje obrazaca u vaše web mjesto, ako napravite bilo kakve promjene u objavljenom obliku, te se promjene automatski primjenjuju na sve instance tog obrasca na vašoj web lokaciji..

Uz Gravity Forms također imate mogućnost ugrađivanja obrazaca u datoteke s temama, što ovaj dodatak za WordPress obrazac predstavlja odličan izbor za programere koji žele integrirati napredne forme u svoje projekte.

Pregled unosa obrasca

Upisi za pregled gravitacijskih oblika

Osim što se šalju putem e-maila, svi unosi u obrasce dostupni su i sa vaše WordPress nadzorne ploče, a svu evidenciju lako možete pratiti kroz odjeljak Unosi. Prilikom pregleda pojedinih unosa na WordPress nadzornoj ploči imate mogućnost slanja obavijesti putem e-pošte i dodavanje bilješki unose.

Napomene o pregledu gravitacijskog oblika

Mogućnost dodavanja bilješki unos u obrazac zaista je korisna značajka Gravity Forms, posebno ako postoji više osoba koje obrađuju podneske ili ako želite brzo poslati poruku za praćenje korisnicima.

Nadzorna ploča za pregled gravitacijskih oblika

Gravity Forms također sadrži zgodan widget koji dodaje brze veze za unos obrasca na vašu WordPress nadzornu ploču – sada više nikada ne morate propustiti drugu važnu poruku.

Informacije o cijenama gravitacijskog oblika

Gravity Forms vrhunski je dodatak za WordPress obrasce i dostupan je u tri cjenovna plana:

 • Osnovna licenca: 59 USD (korištenje na jednoj web lokaciji i pristup osnovnim dodacima).
 • Pro licenca: 159 USD (upotreba na tri web lokacije i pristup osnovnim i Pro dodatcima).
 • Dozvola za Elite: 259 USD (upotreba na neograničenim web lokacijama i pristup osnovnim, Pro i Elite dodacima).

Kao i pristup svim dodacima, odabirom licence Elite omogućuje se i pristup prioritetnom kanalu za podršku ulaznica. Sve licence Gravity Forms vrijede godinu dana, s mogućnošću obnove po sniženoj stopi nakon isteka.

Sve detalje o planovima određivanja cijena Gravity Forms možete pogledati ovdje.

Završne misli

Gravity Forms impresivan je dodatak; stvarno nema ograničenja za vrste obrazaca koje možete stvoriti. Detaljne postavke i opcije daju vam potpunu kontrolu nad funkcioniranjem vaših obrazaca, a ako odaberete planove s više cijene, dodaci pružaju mnogo prostora za integraciju s proizvodima i uslugama treće strane..

Dobra vijest je da ove napredne značajke i opcije ne dolaze na štetu upotrebljivosti – Gravity Forms vrlo je jednostavan za korištenje. Alat za pravljenje i povlačenje izrade obrazaca čini jednostavno oblikovanje obrazaca, a postavke i opcije se intuitivno prikazuju. Ekosustav Gravity Forms dodataka i proširenja trećih strana još je jedan pozitivan aspekt ovog dodatka za WordPress forme..

Trebate li odabrati Gravity Forms za svoju web stranicu? Ako vam je jednostavno potreban standardni obrazac za kontakt, besplatni kontaktni obrazac 7 ili WPForms Lite dodatak mogu biti bolji izbori zbog predložaka obrasca i osnovnih postavki i opcija.

Međutim, ako vam treba nešto više od jednostavnog obrasca za kontakt, tada se Gravity Forms jako preporučuje. Unatoč tome, dobra je ideja usporediti značajke najboljih dodataka za WordPress obrasce da biste vidjeli koji zadovoljava vaše potrebe.

Završna napomena: Ako vas iskuse Gravity Forms, ali imate problema s ponovnim stvaranjem postojećih obrazaca u novom dodatku, postoji i nekoliko priručnih besplatnih dodataka koji će vam pomoći u postupku migracije..

Korišteni / koristite Gravity Forms? misli?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me