Gravitacijski obrasci u odnosu na Ninja oblike – dva vodeća dodatka za WordPress obrazac u usporedbi

Ponude za WordPress


Kada je u pitanju dodavanje obrazaca na vašu web stranicu WordPress, ima puno dostojnih opcija za odabir. Ovo ne iznenađuje, jer je obrazac za kontakt ključna značajka za gotovo sve web stranice. Međutim, iako bi se nešto poput uvijek popularnog (i besplatnog) dodatka za obrazac Contact Form 7 trebalo brinuti o vašim osnovnim potrebama, ako želite svojoj web stranici dodati atraktivnije, sposobnije i naprednije forme, morat ćete istražiti komercijalne opcije.

U ovom ću članku usporediti dva najpopularnija dodatka za komercijalne oblike: Gravity Forms i Ninja Forms. Gravity Forms već je duže od oblika Ninja, a za to vrijeme stekao je veliku reputaciju go-to premium dodatak za WordPress obrazac. Međutim, od svog izlaska 2011. godine, Ninja Forms skupljao je značajke i dorađivao svoje korisničko sučelje kako bi se našao kao više nego vrijedan kandidat.

Iako su obojica sveobuhvatni alati za rad sa svim vrstama različitih oblika u WordPressu, postoje brojne ključne razlike u onome što imaju za ponuditi. Ako želite započeti više zanimljivih stvari s obrascima na svojoj web stranici WordPress, ali niste sigurni koji bi vam dodatak najbolje odgovarao, ova bi usporedba mogla pomoći u odabiru pravog za vaše potrebe.

Gravitacijski obrasci u odnosu na Ninja oblike: Značajke

Ne treba iznenaditi saznanje da su i Gravity Forms i Ninja Forms prepuni značajki. Međutim, izravna usporedba zapravo je prilično škakljiva. Budući da oba nude široku lepezu dodataka i nadogradnji, morate imati grubu predodžbu o tome koja vrsta funkcionalnosti tražite prije nego što zaista budete mogli započeti.

Da bih vam pomogao da odlučite koji dodatak forme je najbolji za vaše potrebe, razmotrio sam glavne kriterije koje ćete trebati uzeti u obzir..

Opcije rukovanja unosom obrasca

Oba dodatka omogućuju vam stvaranje neograničenog broja obrazaca za upotrebu na vašoj web lokaciji, a nema ograničenja u broju podnesaka koje obrazac može prihvatiti. Ove prijave ili unosi obrasca mogu se pohraniti u vašu WordPress bazu podataka i pristupiti vam putem nadzorne ploče administratora ili poslati na brojne adrese e-pošte.

I Gravity Forms i Ninja Obrasci također vam nude mogućnost izvoza unosa obrazaca u različitim formatima, uključujući CSV, PDF i Excel. Nadalje, ako želite prikazati podatke iz prijava obrazaca na zanimljivije načine, onda je GravityView usluga vrijedna istraživanja..

Vrste polja obrasca

Opcije polja za oba su vrlo impresivne: poprilično je svaka vrsta polja koju biste ikada željeli dodati svom obliku dostupna s barem jednog od ovih dodataka. To uključuje standardna polja poput imena, e-pošte, slobodnog teksta i datuma do naprednijih polja kao što su cijene i opcije plaćanja.

Polja s nindžinih oblika, pored gravitacijskih oblika

I Ninja Obrasci i Gravitacijski obrasci omogućuju vam izradu obrazaca sa obaveznim poljima, korištenje validacije polja i mogućnost izvršavanja izračuna na temelju podataka koje je korisnik unio. Izrada obrazaca koji koriste uvjetnu logiku za određivanje polja koja će se prikazivati ​​dok vaši korisnici rade putem obrasca također nije problem. Dobivate i pristup dostojnoj zaštiti od neželjene pošte u obliku sigurnosnih pitanja.

Vrste oblika

Bez obzira na to koja od njih koristite, vrste obrazaca koje možete stvoriti zadivljujuće su – uključujući zaštićene obrasce koji su dostupni samo određenim korisnicima ili pod određenim uvjetima, višestrane obrasce i ankete, da navedemo samo nekoliko.

Također je moguće prihvaćati postove i druge vrste sadržaja za vaše web mjesto putem obrazaca kreiranih s Gravity Forms i Ninja Forms. Ova prednja objava mogla bi biti korisna vlasnicima web lokacija koji prihvaćaju sadržaj stvoren od korisnika, kao što su postovi gostiju, i žele spasiti svoje posjetitelje problemima u predaji sadržaja putem administrativnog sučelja WordPressa.

Opcije integracije obrasca

Ni ovom dodatku ne nedostaju mogućnosti za integraciju s drugim uslugama, uključujući najpopularnije usluge marketinga putem e-pošte, gateway-ove za plaćanje, CRM, usluge obavijesti, platforme e-trgovine i aplikacije za upravljanje projektima..

Kada su u pitanju značajke, stvarno ih ima nije puno za razdvajanje dvaju. No, kako su dostupni u velikom broju konfiguracija, kao što su različiti planovi cijena, sa ili bez dodataka, stvarno ovisi o tome koliko ste spremni platiti za vrstu obrazaca koje ćete moći stvoriti.

Nekoliko značajki dostupno je u jednom dodatku, a ne u drugoj: zakazani obrasci dostupni su samo za postavljeno razdoblje u Ninja Formsima, dok Gravity Forms nedostaje direktan način otvaranja obrazaca u prozoru modalnog okvira. Čini se da gravitacijski oblici uključuju bolju podršku unaprijed naseljenim oblicima i poljima.

Sigurno ćete pronaći više razlike između ova dva dodatka nakon što počnete tražiti specifične značajke koje su vam potrebne za vaš projekt, ali, sve u svemu, čini se da oboje imaju sličan skup značajki kada uzmete u obzir dodatke i proširenja trećih strana..

Vrijedi naglasiti da temeljni dodatak Ninja Forms – koji je besplatan za upotrebu – sadrži mnogo sjajnih funkcija koje će vam omogućiti dodavanje obrazaca na vašu web stranicu. Pojasnit ću detaljnije mogućnosti i modele ovih dva dodatka, ali ako tražite besplatan i prilično moćan dodatak za izradu obrazaca za WordPress, Ninja Forms neće razočarati.

Usporedba korisničkog sučelja graditelja obrazaca

Korisničko sučelje oba dodatka slijedi stavke jezgre WordPress korisničkog sučelja. To znači da se zadnje stranice oba dodatka neprimjetno spajaju s ostatkom administratorske nadzorne ploče WordPress-a, čineći ih da se osjećaju kao glavni dio vaše web stranice, a ne samo kao dodatak trećoj strani dodatka.

Gravity Forms vs korisničko sučelje Ninja Forms

Kada je u pitanju stvaranje obrazaca za vaše web mjesto, oba dodatka imaju sličan pristup svojim korisničkim sučeljima. Stranica za sastavljanje obrasca prikazuje polja koja su vam dostupna, a svaki dodatak ta polja organizira u grupe radi lakšeg korištenja. No korisnija su imena koja Ninja Forms koristi za ove grupe i olakšavaju pronalaženje polja koja tražite.

Gravitacijski obrasci vs Ninja obrasci polja NF

Dodavanje polja obrascu samo je slučaj klika na odgovarajući okvir s plutajućih ploča. Oba dodatka nude sučelje povuci i ispusti za organiziranje polja u ispravan položaj.

Gravity Forms vs Ninja Forms povlačenjem i ispuštanjem

Kada je u pitanju konfiguriranje polja koja ste dodali u obrazac, s oba dodatka jednostavno je slučaj proširiti okvir polja kako biste otkrili opcije. Ovisno o vrsti polja u kojem radite, to bi moglo uključivati ​​prilagođavanje oznake, postavljanje zadane vrijednosti, postavljanje polja i još mnogo toga.

Opcije prilagodbe polja Ninja

Nakon što vaš obrazac počne dobivati ​​oblik, oba dodatka omogućuju vam pretpregled, kako biste ga mogli isprobati i vidjeti kako će izgledati posjetiteljima nakon što počne s radom. Oboje zahtijevaju da se obrazac pohrani za ažuriranje pregleda, što nije idealno ako niste spremni na obvezati se na svoje promjene..

Gravity Forms način pregleda

Dok vam Gravity Forms pruža jednostavan pregled vašeg stvaralaštva, Ninja Forms preuzima stilu vaše trenutne teme kako bi pružio precizniji prikaz vašeg obrasca.

Iz pregleda u obrascima Ninja

Pregled obrasca u potpunosti je funkcionalan, tako da možete isprobati bilo koja pravila, formule ili druge značajke koje možda koristite.

Prelaskom na odgovarajuću karticu na stranicama alata za izgradnju obrasca oba dodatka, možete konfigurirati pojedinačne postavke obrasca i odrediti što se događa nakon što korisnik preda obrazac.

Gravity Forms vs Ninja Forms Settings NF

Možete umetnuti obrasce koje ste stvorili u svoj sadržaj koristeći odgovarajući kratki kôd ili ih dodati u datoteke s temama koristeći odgovarajući kôd predloška. Novi gumb u uređivaču WordPressa olakšava postupak dodavanja obrazaca u vaše postove i stranice pomoću Gravity Forms.

Mogućnost povlačenja i ispuštanja polja obrazaca u položaj zaista pomaže pojednostaviti postupak, a oba dodatka nude pozitivno korisničko iskustvo kada je u pitanju izrada obrazaca. Preferirao sam rad s Ninja Forms sučeljem jer je u nekoliko slučajeva bila intuitivnija, a i značajka pregleda bila je korisnija.

Cijene: Najbolja vrijednost Premium WordPress obrasci dodatak

Iako je Gravity Forms komercijalni dodatak, jezgri dodatak Ninja Forms besplatno je dostupan iz skladišta dodataka WordPress. Besplatna verzija omogućuje vam pristup osnovnoj funkcionalnosti obrasca, kao što je mogućnost stvaranja više obrazaca, korištenje dobrog izbora polja obrasca, spremanje unosa i slanje na prilagođene adrese e-pošte i još puno toga.

Međutim, slično popularnim WordPress dodacima kao što su WooCommerce i Easy Digital Downloads, značajke i mogućnosti Ninja Forms mogu se poboljšati instalacijom jednog ili više dostupnih proširenja.

Iako su neka od tih proširenja Ninja Forms dostupna bez troškova, mnoga su premijska ili komercijalna dodatka. Postoji nekoliko paketa na raspolaganju kako bi vam kupnja ovih dodataka bila pristupačnija i jednostavnija. Ti paketi uključuju zbirke proširenja za određene svrhe, poput stvaranja web mjesta za članstvo s WordPressom.

Za razliku od Ninja Forms, Gravity Forms nije dostupan u besplatnoj verziji. Umjesto toga, morat ćete odabrati jednu od tri plaćene opcije:

  • Osobno: 39 dolara
  • Posao: 99 dolara
  • Programer: 199 dolara

Detaljne detalje o tri plana cijena možete pronaći ovdje. Međutim, glavne razlike su broj web mjesta na kojima možete koristiti dodatak (s pristupom podršci i ažuriranjima) i broj dodataka koji su uključeni u vašu kupnju.

Kao i kod Ninja Forms, možete poboljšati Gravity Forms instaliranjem bilo kojeg broja dodataka. Iako ćete s kupnjom dobiti pristup nekim od tih dodataka – ovisno o odabranoj opciji licenciranja – tu su i proširenja trećih strana koja su dostupna iz drugih izvora.

Nažalost, nemoguće je reći koji od ova dva dodatka nudi najbolju vrijednost bez definiranja značajki koje vaš projekt zahtijeva, istražujući mogućnosti svakog dodatka, utvrđujući koji su, ako postoje, potrebni dodaci i saznajte koliko bi to koštalo da im se pristupi.

Konačne misli o Ninja Formsima protiv Gravity Forms

Oba su dodatka sama po sebi izvrsna, a obje mogućnosti čine dodavanje lijepih i vrlo funkcionalnih oblika vašoj web stranici apsolutnim povjetarcem.!

Kako se ispostavilo, doista nije toliko velika razlika u pogledu značajki koje nudi svaki od dva dodatka, a istina je, barem za većinu korisnika, svaka opcija vjerojatno dovoljna. stvarna razlika tada je cijena i da li biste radije unaprijed platili dodatak kao što je Gravity Forms ili pokrenuli besplatno i kupili dodatke i nadogradnje ako ih i trebate, kao što je to slučaj s Ninja Formsima.

Kao i različiti modeli cijena u ponudi, troškovi pristupa točnim značajkama koje vam trebaju mogu također biti odlučujući faktor u odlučivanju koji dodatak je najbolji za vašu web lokaciju.

Razlike u korisničkim sučeljima nisu toliko jake da bilo koja opcija može osvojiti ili izgubiti bodove. Budući da oba dodatka imaju demo verzije na mreži, slobodno možete isprobati prije nego što kupite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me