Galerija Envira, NextGEN Galerija ili FooGallery – Koji je najbolji dodatak za WordPress galeriju slika?

Ponude za WordPress


Iako WordPress ima osnovnu funkcionalnost galerije slika izvan okvira, ako želite kreativnije mogućnosti za prikazivanje slika na vašoj web lokaciji, morat ćete instalirati dodatak. Međutim, s toliko mogućnosti dostupnih za WordPress, koju biste trebali odabrati?

U ovom članku uspoređujemo tri najpopularnija dodatka za galeriju slika kako bismo vam pomogli da pronađete najbolji za svoju web stranicu. Besplatne verzije galerije Envira, FooGallery i NextGEN Gallery postavljat ćemo jedni protiv drugih, tako da ćete moći brzo vidjeti što sve mogu učiniti i otkriti koja je za vas najbolja. Također ćemo ukratko opisati neke od najboljih karakteristika premijskih verzija ovih dodataka kako biste vidjeli što je u ponudi ako se odlučite nadograditi..

Ajmo na to.

Što može učiniti dobar dodatak za galeriju slika?

Ukratko, dodaci za galeriju slika omogućuju vam kreiranje zbirki slika i njihovo umetanje u svoje WordPress postove, stranice i drugi sadržaj. Najbolji dodaci za WordPress galeriju slika uključuju izbor različitih formata izgleda, stilova galerije i postavki prikaza.

Galerija primjera

Primjer vrste galerija slika koje možete stvoriti pomoću ovih dodataka.

Na kraju ove usporedbe NextGEN Gallery, FooGallery i Envira Gallery, imat ćete dobro razumijevanje onoga što mogu raditi ovi dodaci za galeriju slika prilagođenih mobilnim uređajima i koji biste trebali odabrati.

O galeriji Envira, NextGEN galeriji i FooGallery

Tri najbolja dodatka za galeriju slika.

Statistika iz direktorija WordPress dodataka.

Envira Gallery, NextGEN Gallery i FooGallery nesumnjivo su tri najpopularnije besplatne dodatke za WordPress galeriju slika danas dostupne. No, unatoč činjenici da ovi dodaci imaju veliku korisničku bazu, nisu svi imali pozitivno iskustvo s njima. Evo glavnih detalja iz imenika dodataka WordPress:

  • Galerija Envira: 80 000 aktivnih instalacija, 4,7 zvjezdica od 5 (na temelju 376 recenzija).
  • FooGallery: 80.000 aktivnih instalacija, 4,8 zvjezdice od 5 (na temelju 101 recenzija).
  • NextGEN Gallery: 1 milijun aktivnih instalacija, 3,3 zvjezdice od 5 (na temelju 1,261 recenzije).

NextGEN je očito najčešće korišteni besplatni dodatak za galeriju slika WordPress. Međutim, njegov je rejting mješoviti, s gotovo koliko je zvjezdica pet zvjezdica. Čini se da su FooGallery i Envira jednako popularni jedni s drugima, s puno pozitivnijom prosječnom ocjenom korisnika.

Na temelju tih podataka, nema najboljeg predvodnika u najboljoj kategoriji dodatka za galeriju slika WordPressa, pa koga odabrati? Otkrijmo u našoj praktičnoj usporedbi.

Najbolje značajke značajke dodatka za WordPress galeriju slika WordPress

Da bismo pojednostavili stvari, za ovu smo usporedbu odabrali tri najpopularnija i najcjenjenija dodatka za galeriju slika. Istražit ćemo najbolje značajke njihovih besplatnih verzija, a zatim pogledajte korisničko iskustvo.

Stilovi galerije slika

Osnovni primjer FooGallery

Primjer osnovne galerije slika stvorene pomoću FooGallery.

Envira Gallery, NextGEN Gallery i FooGallery vam pružaju mogućnost umetanja izbora malih sličica u svoje postove i stranice u programu WordPress. Kada se klikne na njega, veća inačica svake male sličice obično se prikazuje u prozoru s slojem okvira.

Primjer Lightbox FooGallery

Veća inačica slike koja se prikazuje pomoću prozora svjetlosnog okvira s FooGallery.

Iako je prikazivanje malih minijaturnih slika s mogućnošću pregleda većih verzija možda nekima dovoljno, najbolji dodaci za WordPress galeriju slika mogu učiniti puno više.

Galerije slika prezentacija

NextGEN Galerija prezentacija

Slideshow način galerije NextGEN jednostavno se pomiče kroz slike.

Upotreba formata prezentacije je još jedan popularan način za prikazivanje slika. Od besplatnih verzija ovih tri dodatka, NextGEN Gallery ima ugrađeni način prezentacije koji se kreće kroz slike u zadanim intervalima ili svaki put kada se kliknu..

Klizač FooGallery

FooGallery ima besplatni dodatak koji omogućava format galerije prezentacija.

FooGallery ima besplatni dodatak karuse koji se može omogućiti s vaše WordPress nadzorne ploče.

FooGallery Viewer

Način pregledavanja slika FooGallery sličan je prezentaciji.

FooGallery i NextGEN također imaju prikaz slike i načine pregledača koji vam pružaju još jedan način prikazivanja slika u obliku prezentacije. Da biste s Envirom stvorili slikovne prezentacije, morat ćete nadograditi na jedan od premium planova za upotrebu dodatka za prezentaciju.

Zidarske galerije

Zidarski izgled FooGallery

FooGallery olakšava stvaranje galerija slika koristeći zidan izgled.

Zidarski izgled idealan je način prikazivanja slika različitih omjera slike bez obrezivanja. Stoga je sjajno vidjeti da FooGallery kao predložak sadrži zidni predložak. I za Envira i NextGEN nadogradnja na premium verzije jedini je način korištenja zidnih izgleda na vašim slikama.

Detaljne postavke galerije

Svaki od tih besplatnih dodataka omogućuje vam dobru kontrolu nad načinom rada i izgleda vaših slika. NextGEN sigurno ima više postavki i mogućnosti od druge dvije, ali, kao što ćemo vidjeti u odjeljku o korisničkom iskustvu, to može dovesti do zbrke.

NextGEN Zaslon s opcijama

NextGEN nije kratak opcija i postavki, ali to može biti previše za neke korisnike.

Dodatak Envira Gallery Lite olakšava stvari u odjelima za prilagodbu, a većina postavki i opcija rezervirane su za premium verziju.

Postavke Envira

Besplatna verzija Envira Gallery možda ne nudi dovoljno postavki za one koji imaju išta više od najosnovnijih zahtjeva.

FooGallery sjedi negdje u sredini, nudi dovoljno kontrola da zadovolji većinu korisnika, a da pritom ne bude pretjerano.

Postavke galerije FooGallery

Postavke FooGallery dobar su kompromis između jednostavnosti uporabe i kreativne slobode.

Opcije nadogradnje galerije slika

U ovoj usporedbi dodataka za galeriju slika fokusiramo se na besplatne verzije FooGallery, NextGEN i Envira. Međutim, nadogradnjom na premium verzije ovih dodataka ili kupnjom premium dodataka možete učiniti puno više sa svojim galerijama slika.

Neki primjeri premijskih značajki kojima možete pristupiti nadogradnjom uključuju:

  • mogućnost stvaranja video galerija (Envira i FooGallery)
  • mogućnost prikaza galerija sadržaja na društvenim mrežama (Envira i FooGallery)
  • mogućnost prodaje fotografija s integracijom e-trgovine (Envira i NextGEN)
  • mogućnost stvaranja galerija koje prikazuju WordPress postove, proizvode i drugi sadržaj (Envira i NextGEN).

Da biste saznali više o premijskim inačicama tih dodataka, morat ćete posjetiti stranice s popisima značajki NextGEN, Envira i FooGallery na njihovim web stranicama..

Koji je dodatak WordPress Gallery Gallery najlakši za upotrebu?

Kao što smo nedavno vidjeli, svi ti dodaci omogućuju vam da dodate više prilagođenih galerija slika na svoju WordPress web stranicu u jednom ili drugom obliku, ali koji je najlakši za upotrebu? Hajde da vidimo.

Početak rada

Nakon instaliranja i aktiviranja FooGallery ili NextGEN Gallery na vašoj web stranici, unutar vaše WordPress nadzorne ploče prikazuje se zaslon dobrodošlice..

NextGEN početak rada.

I FooGallery i NextGEN Gallery prikazuju zaslon za početak rada.

U slučaju NextGEN-a, postoji čak niz korisnih videozapisa ugrađenih u zaslon dobrodošlice, kao i čarobnjak za galeriju koji će vam pomoći da započnete. Ako se pravilno koriste, zasloni dobrodošlice mogu dobro pomoći korisnicima da započnu, razumiju kako dodatak funkcionira i nauče o mogućnostima nadogradnje – i NextGEN i FooGallery odlični su primjeri kako koristiti zaslone dobrodošlice. Nažalost, Galerija Envira ne sadrži zaslon dobrodošlice.

Stvaranje galerije

Kao što je spomenuto, NextGEN Galerija uključuje čarobnjaka koji vam daje mogućnost da vas vodi kroz postupak stvaranja galerije – što definitivno olakšava početak rada.

Čarobnjak za slike slika

NextGEN ima čarobnjaka koji će vam pomoći stvoriti svoju prvu galeriju slika.

Iako Envira i FooGallery nemaju čarobnjake, ne biste trebali imati problema s stvaranjem galerije slika koristeći bilo koji od ovih dodataka. U stvari, kako se FooGallery integrira s WordPressom, ne biste trebali imati problema pri stvaranju galerije slika ako ste upoznati s WordPressom. Čak i ako ste novi u WordPressu, imat ćete samo jedno korisničko sučelje za učenje ako odaberete FooGallery.

Korisničko sučelje FooGallery

FooGallery se osjeća kao dio WordPressa zahvaljujući sličnom korisničkom sučelju.

<

p style = “float: right; font-size: 90%; margin-top: 0; padding-top: 0;”>(

Uz sadržaj galerije, programera i postavke koje se nalaze na istoj stranici, sve što vam je potrebno za stvaranje i prilagodbu vaše galerije lako je dostupno pomoću FooGallery.

Postavke FooGallery

Kada radite na galeriji u FooGallery, sve je dostupno s jednog zaslona.

Galerija Envira također koristi matično korisničko sučelje WordPress za pružanje intuitivnog korisničkog iskustva. Dodatak se integrira s WordPress Media Library, što olakšava prijenos i dodavanje slika u galerije.

Envira korisničko sučelje

Korisničko sučelje galerije Envira.

Kao i kod FooGallery, Envira Gallery pruža sve što vam je potrebno na jednom zaslonu, što olakšava pokretanje i prilagođavanje galerija. No, kako se većina značajki galerije Envira nalazi u premijskoj verziji dodatka, velik dio korisničkog sučelja završava korištenjem za prikaz nadogradnje za pro verziju.

Envira Obavijest o nadogradnji

Mnoge značajke Envira Gallery dostupne su samo u premijskoj verziji dodatka.

Objavljivanje galerije slika

Envira Gallery, FooGallery i NextGEN Gallery dodaju zgodan gumb u WordPress Editor. S galerijom Envira i FooGallery klikom na ovaj gumb možete odabrati koju ćete galeriju umetnuti u svoj sadržaj.

Umetni galeriju

Svi ti dodaci daju vam jednostavan način umetanja galerija u vaše postove i stranice.

NextGEN, međutim, stvari podiže na novu razinu kada je u pitanju umetanje galerije u vaše postove i stranice. Umjesto da jednostavno odaberete koju galeriju umetnuti, suočili ste se s velikim brojem opcija.

NextGEN Umetanje mogućnosti galerije

Umetanje galerije s NextGEN-om može biti malo zbunjujuće.

Na zaslonu galerije za umetanje NextGEN možete učiniti puno više nego jednostavno dodati galeriju u svoj sadržaj. Neke od opcija NextGEN uključuju odabir slika iz knjižnice koje će se prikazivati ​​i kako ih predstaviti ili prijenos više slika na vaše web mjesto iz prozora galerije umetanja. Međutim, iako ove dodatne mogućnosti u početku mogu biti zbunjujuće, potrebno je samo malo duže umetanje galerije u post nego što je to slučaj sa FooGallery ili Envira.

Objavljene galerije

Dobra vijest je da je lako umetnuti dobro predstavljenu galeriju slika u WordPress post ili stranicu sa sva tri dodatka. Kao što smo prethodno objavili, možete stvoriti dobar niz galerija slika s ovim dodacima, a čak i ako koristite zadane postavke, rezultati su respektabilni s ne mnogo razlike između NextGEN, FooGallery i Envira u pogledu prezentacije.

Objavljena FooGallery

Objavljena galerija slika stvorena pomoću FooGallery koristeći zadane postavke.

FooGallery prema zadanim postavkama dodaje efekt obruba sjene na svaku sliku, ali to se lako može promijeniti kroz pojedinačne postavke galerije. Kao što vidite, pomoću zadanih postavki, sličice se automatski ne mijenjaju kako bi se ispunila cijela širina područja sadržaja. Srećom, opravdani predložak galerije može se pobrinuti za to.

Objavljena galerija Envira

Objavljena galerija slika stvorena pomoću Envira pomoću zadanih postavki.

Envira galerije po zadanom su opravdano zauzele cjelokupnu širinu područja sadržaja. Zadržati pokazivača miša iznad slike prikazuju se opcijski natpisi, a kao i kod druga dva dodatka, klikom na sliku prikazuje se veća verzija u prozoru prekrivanja u okviru okvira.

Objavljeno NextGEN Galerija

Kao i FooGallery, slike stvorene pomoću NextGEN pomoću zadanih postavki dodaju obrub sličicama. Izgled također nije opravdan, ostavljajući jaz između posljednje slike i ruba područja sadržaja. Međutim, to se lako može promijeniti u postavkama galerije.

NextGEN Lightbox

Slike galerije prema zadanom su prikazane u prozoru okvira okvira kada se na njih kliknu sa sva tri dodatka.

Ova demonstracija korištenja zadanih postavki za stvaranje galerije slika trebala bi vam dati dobru predstavu o rezultatima koje od ovih dodataka možete očekivati ​​izvan okvira.

Završne misli

NextGEN je vjerojatno najbolji dodatak WordPress galerije slika za napredne korisnike. Ako želite potpunu kontrolu nad svojim galerijama i brojne mogućnosti za predstavljanje slika na različite načine, NextGEN bi mogao biti za vas. Međutim, zbog detaljnih opcija i postavki NextGEN-a upotreba je složenija i manje korisna od Envira i FooGalley-a.

To je često cijena koju trebate platiti za više značajki i funkcionalnosti, no čini se da bi stvari mogle biti jednostavnije. NextGEN nikako nije neupotrebljiv, ali možda ćete morati konzultirati dokumentaciju da biste izvukli maksimum iz ovog dodatka ili čak izvršili neke osnove. Iako su krajnji rezultati bili dobri, bilo je razdoblja grebanja u glavi kada smo započeli s NextGEN Gallery.

FooGallery i Envira slični su jedni drugima u pogledu upotrebljivosti i oboje su jednostavniji za upotrebu od NextGEN Gallery, čak i zbog osnova. No, od dva, naprijed su FooGallery zbog strožeg pridržavanja načina rada WordPressa kada je u pitanju dizajn sučelja. Jednostavno se osjeća kao dio vaše web stranice, a ne kao dodatak.

Kada je u pitanju uspoređivanje besplatnih verzija tih dodataka, FooGallery mi je izabran kao najbolji WordPress dodatak za galeriju slika. Ima dobar balans korisnih značajki, a istovremeno je jednostavan za upotrebu. Ako su vam potrebne naprednije značajke galerije slika, nadogradnja na premium verzije Envira Gallery ili NextGEN Gallery mogla bi biti bolja opcija.

Koristio / koristiš bilo koji od ovih? misli?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me