Elementor Review: Dodatak za izgradnju stranice koji oluja uzima na tržište – je li zaista tako dobro?

Ponude za WordPress


Niste sigurni je li Elementor dodatak za izgradnju stranice prave stranice za vaše web mjesto? U ovom ćemo pregledu Elementor pokazati vam o čemu se radi u ovom alatu, navesti sve njegove prednosti i nedostatke te vam pomoći da odlučite želite li ga koristiti ili ne.

Evo svega što trebate znati o dodatku za izradu stranica Elementor za WordPress.

Sadržaj:

 • U matici
 • �� Značajke i prednosti
 • �� Cijene elemenata
 • Korištenje Elementora
 • �� Unaprijed pripremljeni predlošci
 • �� Tko je Elementor najprikladniji?
 • �� Pregled zaključka

Počevši sa:

Review Pregled elemenata: Ukratko

Elementor je a dodatak za izgradnju i povlačenje stranice za izradu stranica za WordPress. To znači nekoliko stvari:

 • Elementor vam omogućuje stvaranje originalnih postova i stranica koje su jedinstvene u usporedbi sa standardnim predlošcima posta / stranica koje dolaze s vašom WordPress temom.
 • Dobijate 100% odvojeno sučelje za rad na svojim postovima i stranicama – najveći dio vašeg posla ne događa se u standardnom uređivaču blokova koji dolazi uz WordPress.
 • Ne zahtijevaju bilo kakve vještine HTML / CSS / PHP / kodiranje – sve se može učiniti pomoću praktičnog sučelja za korisnike.
 • Djeluje na prednjem kraju vaše web stranice, što znači da vam odmah pokazuje rezultate vašeg rada na originalan način “što vidiš-što-što dobiješ”.
 • Možete ga koristiti za izradu izgleda bilo kojeg sadržaja ili izgleda stranice – bez obzira na to što vam omogućuje trenutna WordPress tema.
 • I što je najvažnije, radi sa svim WordPress temama, tako da možete zadržati svoj trenutni dizajn i još uvijek nabaviti sve dobrote s kojima Elementor dolazi.

Obvezujući to, glavna prednost korištenja Elementor-a je u tome što možete stvoriti impresivne izgled / nacrte stranica, čak i ako niste profesionalac niti imate iskustva sa izradom web mjesta.

To je posebno važno ako imate proračun koji nije dovoljno i ne želite zaposliti nikoga da vam pomogne oko web mjesta.

Evo moje osobne web stranice, na primjer, nakon brzog tretmana Elementora, stvorenog dok sam radio na ovom pregledu Elementor:

Elementor recenzija: demo u akciji

Čini se da taj princip “uradi sam” puno odjekuje s korisnicima. U vrijeme pisanja teksta Elementor je imao instaliran i aktivan više od tri milijuna (!) Web stranica WordPressa. To je zapanjujući broj, a to samo pokazuje da je Elementor uistinu preuzeo mrežu olujom.

Pogledajmo neke od najzanimljivijih značajki Elementora, jednu po jednu:

�� Značajke i prednosti

Elementor je izvan kutije opremljen sa pregršt korisnih elemenata (bez ikakvih karata):

 • Prvo, tu je i sama funkcionalnost glavne stranice. O tome ćemo razgovarati za minutu.
 • Na raspolaganju je više od 90 elemenata / modula sadržaja – slike, naslovi, gumbi, vrtići, brojači, trake napretka, izjave i još mnogo toga.
 • Većina stvari funkcionira s povlačenjem i ispuštanjem – možete uzeti bilo koji element i premjestiti ga na novo mjesto jednostavnim povlačenjem preko zaslona.
 • “Ono što vidite je ono što ste dobili” – što znači da će stranica koju vidite u sučelju Elementor upravo ono što će posjetitelji vidjeti (za razliku od rada s HTML-om i CSS-om, na old-school način).
 • Sve su stranice mobilne i SEO prijazne.
 • Postoji knjižnica unaprijed pripremljenih predložaka stranica koje se mogu uvesti i izmijeniti. U vrijeme pisanja teksta na raspolaganju su bile besplatne predloške za 150 i 300 pro za. Uz to možete spremiti vlastite predloške.
 • Ako imate Pro verziju Elementara, možete koristiti značajku Graditelj tema koja vam omogućuje izmjenu osnovnih elemenata teme, kao što su zaglavlje, podnožje, predložak jednog posta ili arhiva vašeg bloga.
 • I na kraju, tu je i potpuno novi modul WooCommerce Builder. Sličan je Theme Builderu, ali ovaj vam omogućuje ponovno uređivanje svih zadanih WooCommerce stranica, poput vaše pojedinačne stranice proizvoda ili arhive proizvoda.

Kao što sam ranije napomenuo, osnovna funkcionalnost dodatka je da vam omogući da slobodno napravite, prilagodite i prilagodite svoje stranice – a zatim vidite rezultat toga u stvarnom vremenu.

Ta značajka pretpregleda uživo znači da se ne morate pitati kako će izgledati vaša stranica kad je objavljena (što je standardni scenarij s izvornim stranicama WordPress-a koji su jako ovisni o temi).

Dakle, što točno možete učiniti? Prvo, Elementor omogućava vam korištenje mnogih elemenata / modula sadržaja (više od 90 njih) koje možete smjestiti bilo gdje na stranici. Zatim možete preurediti te elemente s gore navedenom podrškom za povlačenje i ispuštanje.

povuci i spusti

Dostupni elementi sadržaja uključuju naslove, slike, odlomke teksta, videozapise, gumbe, razdjelnike, razmake, ikone, galerije slika i vrtiće, šaltere, izjave, ikone na društvenim mrežama, kratke kodove i puno više. Također, možete koristiti sve widgete koje već imate na svojoj web stranici WordPress.

Pregled elemenata: widgeti

Osim toga, Elementor vam omogućava pristup postavkama zaslona. Ovdje možete promijeniti pozadinu, margine i vrijednosti paddinga, zadane boje, fontove i tako dalje.

Povrh toga, postoji cjelovita povijest revizija, što znači da se možete vratiti na prethodnu verziju stranice (u slučaju da ste nešto zabrljali i ne znate kako to popraviti).

revizije u Elementoru

Posljednje, ali svakako ne najmanje bitno, Elementor vam daje potpunu kontrolu nad izgledom vaše stranice na stolnom računalu, tabletu i mobilnom uređaju.

Prekidač mobilnog tableta Elementor

Pomoću tih malih preklopnika možete se prebacivati ​​naprijed i natrag između uređaja i prilagoditi sitne detalje kako bi stranica bila sjajna svugdje.

�� Cijene elemenata

Slobodno je.

U redu, da bi ovaj Elementor bio stvarni, vjerojatno bih trebao spomenuti da je i Pro izdanje dostupno. Ali zapravo vam ne treba da biste uživali u, recimo, 90% Elementorine fantastičnosti – iskreno!

Glavni dodatak dostupan je putem službenog spremišta WordPressa (nabavite ga ovdje. Ne postoje potrebni skriveni troškovi ili prijave / registracije. Jednostavno radi!

E sad o tom Pro izdanju. Odobri se, sadrži neke zanimljive stvari u kojima će korisnici moći uživati:

 • 50 dodatnih elemenata / modula sadržaja.
 • 300 dodatnih predložaka stranica.
 • Teme Builder (modul u kojem možete mijenjati zaglavlja i podnožja vaše trenutne teme).
 • WooCommerce Builder (modul koji vam omogućuje obnovu svojih stranica proizvoda WooCommerce).
 • Popup Builder (modul na kojem možete graditi skočne prozore i integrirati ih bilo putem obrasca za prijavu ili bilo kojom posebnom ponudom / popustom).
 • Visual Form Builder (dolazi s integracijama s popularnim marketinškim alatima).
 • Možete stvoriti globalne widgete i zatim ih ponovo upotrijebiti na web mjestu.
 • Dodajte prilagođeni CSS u bilo koji blok Elementor.
 • U bočne trake i widgete rasporedite elemente Elementor Elementor.

Evo trenutnih cijena Elementor Pro:

Elementor pregled: cijene

Ovo je godišnja pretplata, pa ćete dobiti i 24/7 podršku i ažuriranja sve dok ostanete pretplaćeni.

Korištenje Elementora

Uđite u praktičniji dio našeg pregleda. Evo kako započeti s Elementor:

Pod haubom Elementor je WordPress dodatak – iako malo napredniji. Da biste radili, prvo morate instalirati i aktivirati. Ovo je sve standardno – baš kao i za bilo koji drugi WordPress dodatak.

Nakon toga slijedi ploča s postavkama koju možete posjetiti ako želite, ali to nije obavezno. Možete se ravno uputiti na svoje WordPress stranice i stvoriti novu. Odmah ćete vidjeti opciju “Uredi s elementom”:

Započnite

Nakon klika na glavni gumb vidjet ćete korisničko sučelje Elementor. Evo što je:

Elementor korisničko sučelje

 1. Glavno platno. Ovdje možete staviti svoje blokove sadržaja i prilagoditi ih.
 2. Sadržajni elementi koji su dostupni.
 3. Ovdje možete pristupiti postavkama Elementara (boja, fontova i tako dalje).
 4. Ovako se vraćate da pogledate elemente sadržaja.
 5. Globalne postavke stranice na kojoj radite.
 6. Povijest revizije stranice.
 7. Prebacivanje uređaja (stolni, tabletni, mobilni).
 8. Pregledajte promjene.
 9. Objavite stranicu.

Da biste sa elementom Elementor napravili osnovnu stranicu, prvo morate razumjeti hijerarhiju strukture stranica koju koristi:

 • Stranica može imati bilo koji broj odjeljaka u njoj.
 • Svaki odjeljak može imati jedan ili više stupaca.
 • Svaki stupac može sadržavati jedan ili više elemenata sadržaja.
 • Konačno, svaki element sadržaja može se pojedinačno oblikovati.

Dakle, imamo:

Stranica → Odjeljci → Stupci → Sadržaj → Styling

Za početak možete dodati gotovi predložak ili uključiti prazan odjeljak:

Element ili dodavanje bloka

Unutar tog novog odjeljka možete dodati nove stupce, a zatim napuniti te stupce sadržajem jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem određenih blokova sa bočne trake. I, naravno, dijelove možete preurediti i pomoću povuci-i-ispusti.

Nakon što postavite blok sadržaja, možete ga kliknuti da biste prilagodili sitne detalje onoga što se nalazi u njemu, kao i njegovu prezentaciju. Za to su dostupne tri glavne kartice: Sadržaj, Stil i Napredno.

sadržaj sadržaja napredan

Baš tako, jedan po jedan, možete raditi s pojedinačnim blokovima sadržaja dok ne budete spremni za čitavu stranicu.

Sve u svemu, Elementor je vrlo jednostavan za upotrebu i prilično intuitivan. Jednom kada shvatite hijerarhiju stranice / strukture i upoznate sve elemente sadržaja, rad sa stranicama postaje prilično zabavan. Pogotovo kad počnete koristiti neke naprednije značajke, na primjer:

 • eksperimentiranje sa Z-indeksom elemenata (kako bi se stvari prednjačile nasuprot stavljanju pozadi)
 • prilagodba stanja elemenata na kretanju (mijenjanje njihovog izgleda na temelju položaja pokazivača)
 • postavljanje prijelaza između dijelova, kao što je to:

odjeljci odjeljka u Elementoru

�� Unaprijed pripremljeni predlošci

Sve su dizajnerske mogućnosti Elementora vrlo impresivne, ali što ako nemate dizajnersku kost u tijelu? Tada možete koristiti jedan od Elementor-ovih mnogih već pripremljenih predložaka.

A kad kažem “mnogi”, doista mislim na mnoge. U besplatnoj verziji dostupne su 150 predložaka, a Pro-300 više.

Ako vam to nije dovoljno, dobivate i ono što se naziva Elementor Kits – zbirke predložaka koji svi slijede isti estetski dizajn i omogućuju vam da napravite cijelu, konzistentnu web stranicu.

Predlošci elemenata

Knjižnica sadrži sve vrste zajedničkih stranica za različite svrhe. Naći ćete lijep izbor stranica, kontaktnih stranica, početnih stranica, odredišnih stranica (također za razne niše, poput hotela, restorana i tako dalje), portfelja, stranica s ekipama i mnogih drugih.

Predlošci elemenata 2

Ne samo da možete uvesti predloške na svoju stranicu, već ih možete i slobodno ugađati dok ne dobijete točan rezultat koji želite..

Konačno, bilo koje vlastite stranice možete spremiti kao predloške, a zatim ih ili ponovo upotrijebiti na drugoj stranici ili ih javno podijeliti sa zajednicom na webu.

�� Tko je Elementor najprikladniji?

Ono što moram priznati dok pišem ovu recenziju Elementor je da sam zaista impresioniran ovim alatom. Koristio sam sve glavne dodatke za izradu stranica vani, ali stalno se vraćam u Elementor kao moje pouzdano rješenje broj jedan.

Elementor je najlakši shvatiti graditeljima stranica, a ujedno je i onaj koji vam nudi najviše funkcija besplatno..

U osnovi, to je savršeno DIY rješenje za ljude koji žele stvoriti fenomenalne dizajne stranica sve samostalno, a da nemaju vještine kodiranja, HTML ili CSS znanje.

Elementor će vam također dobro doći ako se smatrate pomalo ograničenim onim što vam dopušta zadani uređivač blokova u WordPressu. Ako se trudite staviti svoj sadržaj tamo gdje želite, postavite stupce da se poravnaju ili dodaju slike na određeni način, tada će vam Elementor pomoći da to učinite.

Na kraju dana Elementor je za ljude koji žele dizajnirati prekrasne stranice za svoje web stranice, a da u stvari nisu dizajneri.

�� Zaključak recenzije elemenata

Dakle, je li Elementor bolji od konkurencije? Pa, to ovisi kako gledamo na to.

Iako je tržište proizvođača stranica mnogo poraslo tijekom godina, dva glavna konkurenta Elementora su još uvijek ista – to su Beaver Builder i Divi Builder. Dakle, za mnoge ljude odabir stranice za pravljenje stranica svodi se na odluku između Elementara, Beavera i Divi-ja.

I s pravom! Sva tri alata su sjajna. Oni su apsolutna top liga proizvođača web stranica. Međutim, u isto vrijeme nitko u svemu nije bolji od ostalih. Konačno, bilo da koristite Elementor, Beaver ili Divi, svodi se na vaše osobne preferencije i vrste značajki koje su vam važne, plus na način na koji vam se sviđaju te značajke (u pogledu korisničkog sučelja i tako dalje).

Ipak, postoji jedna stvar koja Elementor stavlja znatno ispred ostalih. Ta stvar je cijena – ili nedostatak iste.

Iako je na raspolaganju Pro verzija Verzije Elementor, vi pošteno dobivate 90% fantastične mogućnosti dodatka besplatno. Beaver i Divi vam to ne daju. To čini Elementor najbolja prva opcija za sve koji traže dodatak za izgradnju stranice.

�� Prednosti Elementara:

 • Slobodno je. A većina novih web lokacija neće se trebati nadograditi na Pro.
 • Ima izniman raspon značajki i jednostavan je za korištenje.
 • Opet, raspon značajki koje su dostupne besplatno je više nego impresivan. Osjećam da bih to trebao uvrstiti na popis dva puta.
 • Omogućuje vam izradu prilagođenih izgleda stranica i dizajna koji možda nisu dostupni u vašoj trenutnoj temi i ne zahtijevaju znanje HTML, CSS ili PHP.
 • Značajke poput umetnutog uređivanja teksta i pregleda u stvarnom vremenu daju vam istinsko sučelje za uređivanje “što vidiš-što-što-dobiješ”.
 • Mogućnost zasebnog prilagođavanja prikaza radne površine, tableta i mobilnih uređaja.
 • Vrlo su detaljne postavke za sve vrijednosti poravnanja, margina i obloga. Doslovno ništa nije izvan vaše kontrole.

�� Protiv Elementara:

 • Dodavanje prilagođenog stiliranja vezama ne ide uvijek prema planu. Možda ste zapeli za zadane tipografiju i postavke boja Elementara, koji možda nisu ono što želite.
 • Ako nešto nije poravnano na stranici, često je teško pronaći točnu marginalnu vrijednost koja je krivac. Na primjer, možda imate primarni blok, stupac u njemu, a zatim element sadržaja unutar toga. Svaki od njih ima svoje postavke marže.

�� Konačna presuda:

Zaključak ovog Elementor pregleda rekao bih da ako vam je potreban vrhunski besplatni dodatak za izradu stranica s povlačenjem i ispuštanjem WordPressa, Elementor bi trebao biti vaš alat za ići. Iako postoje druge alternative na tržištu, Elementor se ističe kao jedino rješenje koje može koristiti bilo tko (uključujući početnike) i ne prisiljava vas da nadogradite na plaćenu licencu.

 • Kliknite ovdje za otvaranje službene stranice Elementora.
 • �� Usput, ako ste zainteresirani za pregled primjera web lokacija koje zapravo upotrebljavaju Elementor, evo impresivne kolekcije.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me