Devet najboljih najboljih dodataka Google Maps za WordPress (2020)

Ponude za WordPress


Google Maps, jedan od vodećih Googleovih proizvoda, daleko je najpopularnija usluga na mreži na mreži.

Pokrenuta 2005. godine, usluga je od tada integrirana u web stranice, aplikacije i još mnogo toga. To je omogućio API Google Maps, koji omogućava da proizvodi i usluge trećih strana ugrađuju Google Maps.

WordPress ima sjajnu podršku za Google Maps, a na tržištu postoji puno WordPress dodataka koji vam pomažu da ga integrirate u svoju kontaktnu stranicu, o stranici, bočnoj traci ili na bilo kojem drugom mjestu. Mnoge WordPress teme imaju ugrađenu funkciju Google Maps.

U ovom ću članku dijeliti najbolja rješenja dodatka za Google Maps dostupna za WordPress.

Kupnja API-ja za Google Maps

Od 2016. Google zahtijeva da vlasnici web stranica podnose zahtjeve pomoću ključa API-ja za Google Maps. Većina Google Maps WordPress dodataka zahtijeva od vas da unesete ovaj ključ API-ja da biste integrirali karte u svoju web stranicu. Međutim, postoje neka rješenja koja ovaj aspekt rješavaju za vas.

Kad je došlo do ove promjene, Google je ponudio do 25 000 besplatnih učitavanja karata mjesečno. Sada umjesto toga nudi kredit vrijedan 200 dolara. Provjerite Googleov cjenik za bolje razumijevanje onoga što ćete dobiti.

Kredit Google Maps

Mjesečni kredit od 200 dolara trebao bi biti dovoljan za većinu web stranica za male i srednje tvrtke. Međutim, one s web lokacijama s velikim prometom možda će morati platiti dodatno učitavanje karata.

Da biste nabavili API ključ, morate se prijaviti na Google Cloud Platform (GCP). Za registraciju i preuzimanje ključa potrebno je samo nekoliko minuta.

Omogući platformu Google Maps

Pitaćete se želite li karte, rute i mjesta. Moja preporuka je da odaberete sva tri kako bi sve funkcije Google Maps bile dostupne za vaše web mjesto.

Nakon još nekoliko koraka, prikazat će vam se ključ API-ja koji vam je potreban za upotrebu Google karata na vašoj web lokaciji.

API ključ za Google Maps

Pogledajte stranicu platforme Google Maps da biste stvorili ključ API-ja Google Maps za svoju web lokaciju i saznajte više o tome kako sve to funkcionira.

1. WP Google Maps (besplatno / 9,99 USD plus)

WP Google Maps jedno je od najpopularnijih rješenja Google Maps za WordPress i aktivno se koristi na više od 400 000 web stranica.

Proces stvaranja novih karata s dodatkom je fantastičan. Na kartu možete dodati markere, linije, poligone i druge oblike. Dostupno je deset tema i možete omogućiti slojeve prometa, slojeve bicikla, upute i maksimalnu razinu zumiranja.

Nakon što stvorite svoju kartu, ona se može umetnuti u vašu web stranicu pomoću kratkog koda.

Stvorite svoju kartu

U glavnom području postavki možete omogućiti i onemogućiti kontrole karte kao što su zumiranje, prikaz ulice i može li se koristiti miš. Postoji puno opcija pomoću kojih možete odrediti kako se s markerima upravlja.

Ako niste unijeli ključ API-ja Google Maps nakon aktivacije, to možete učiniti na naprednoj kartici koja će osigurati da dodatak može dohvatiti karte. Područje naprednih postavki također vam omogućuje dodavanje prilagođenog CSS-a i prilagođenog JavaScripta.

WP postavke Google karata

Tri premium dodatka dostupna su za WP Google Maps.

Po cijeni od 9,99 dolara najjeftiniji je dodatak markera generiranog od posjetitelja. Kao što ime govori, posjetiteljima web stranica omogućuje dodavanje vlastitih markera na karte.

Zlatni dodatak košta 29,99 dolara za licencu od tri web stranice, a dodaje grupiranje markera i praćenje lokacije u stvarnom vremenu.

Najopsežniji addon je Pro addon koji dodaje prilagođena polja, poboljšano korisničko sučelje, prilagođene izvore podataka, zakazivanje, poboljšano filtriranje markera, poboljšanje performansi, integraciju Mappity-a i smjernice.

Cijene za Pro addon počinju od 39,99 USD za licencu od tri web stranice.

WP prometni sloj Google Maps

Potrebno je samo nekoliko minuta da shvatite zašto je WP Google Maps toliko popularan. Jezgrena verzija besplatna je za preuzimanje, jednostavna je za upotrebu i ima stotine značajki.

Preporučam da isprobate.

2. Dodatak Google Maps Locator za WordPress (27 USD)

Dodatak Google Maps Locator za WordPress izrazito je prilagodljivo rješenje karata koje posjetiteljima omogućuje da na prednjem kraju vaše web stranice predaju popise i markere..

Oglasi mogu imati pridružene videozapise i mogu se ocjenjivati ​​pomoću zvjezdanog sustava. Postoje neke sjajne značajke karte, poput mogućnosti crtanja na karti, pretraživanja u određenom radijusu i automatskog prikaza geolokacije.

Primjer pretraživača Google Maps

Na raspolaganju je desetak vrsta karata i desetak stilova karata, što vam daje veliku fleksibilnost u pogledu vrsta vrsta karata koje kreirate.

Na primjer, postoji karta preko cijelog zaslona, ​​karta koja prikazuje polja prilagođenog sadržaja, karta s pogonom na AJAX, karta klastera i karta uputa.

Mapa događaja

Područje postavki omogućuje vam unos ključa API-ja za Google Maps i omogućavanje i onemogućavanje ključnih značajki za unose, markere, obavijesti o pretraživanju i e-pošti..

Moguće je podesiti i shemu boja veza, gumba i izbornika.

Postavke pretraživača Google Maps

Dodatak Google Maps Locator za WordPress dostupan je za 27 dolara od CodeCanyon-a. Riječ je o svestranom rješenju s puno sjajnih dizajna karata i podršci za medijske privitke. Također je koristan način na koji vam omogućuje integriranje popisa i markera u karte.

3. Jednostavan kratki kôd za Google Maps (BESPLATAN)

Oni od vas koji traže jednostavnije rješenje trebali bi provjeriti Jednostavni kôd Google Maps.

Kao što ste vjerovatno prikupili iz imena, ovaj dodatak omogućuje vam umetanje karata u vaše web mjesto pomoću kratkog koda – sve što morate učiniti je definirati adresu karte i ključ API-ja za Google Maps. Mapa će nakon toga biti spremljena u predmemoriranje u trajanju od tri mjeseca koristeći WordPress Transients API.

Jednostavni kôd Google Maps

Nije dostupna stranica postavki koja bi vam pomogla u izmjeni karata, ali stvari možete malo promijeniti koristeći atribute.

Postoje atributi za promjenu širine i visine karte, onemogućavanje pomicanja kotača miša i onemogućavanje kontrola karte.

Primjer jednostavnog kratkog koda Google Maps

Ako vam nisu potrebna zvona koja zvižduka nude druga rješenja Google Maps, za vas je jednostavan kratki kôd Google Maps..

4. Marker karata (BESPLATNO / € 39 plus)

Maps Marker je dodatak za WordPress mapu koji radi s Google Maps, Open Street Map, Bing, Mapboxom i prilagođenim WMTS-mapama. Programeri i dalje dodatak nazivaju Leaflet Maps Marker na WordPress.org, ali ga prodaju kao Map Marker svugdje drugdje.

Dodatak vam omogućuje dodavanje oznaka za lokacije i njihovo organiziranje pomoću slojeva. Kada dodate novi marker, možete definirati i veličinu karte i razinu zumiranja, a prebacivanjem s pojednostavljenog uređivača na napredni uređivač učitava se velika zbirka ikona za odabir.

Gotove karte mogu se umetnuti u postove i stranice pomoću kratkih kodova.

Dodajte novi marker

Postoji i stranica za uvoz i izvoz za markere i slojeve, što je korisno za izradu sigurnosnih kopija karata i njihov prijenos na druge web stranice.

Namjenska stranica alata omogućuje sigurnosno kopiranje postavki i definiranje zadane karte koja se koristi, uz zadane postavke mape i još mnogo toga.

Dodatne mogućnosti dostupne su na glavnoj stranici postavki na kojoj imate kontrolu nad zadanim vrijednostima karte, postavkama lokacije, zadanom osnovnom mapom (npr. Otvori kartu Streep ili Google Maps), slojevima i slojevima i drugim naprednim postavkama.

Postavke markera za karte

Maps Marker Pro dostupan je od 39 eura za jednu licencu, uz godinu dana podrške i ažuriranja. Nadogradnja otključava sve profesionalne značajke koje su u besplatnoj verziji ograničene, uključujući poboljšanu stvarnost, poboljšane performanse Google Maps, grupiranje markera, filtriranje karata, GPX zapise, nadmorske staze i još mnogo toga.

Primjer oznake karte

Jednom kada shvatite kako markeri i slojevi komuniciraju s mapama, shvatit ćete koliko je moćan Marker karata. Dodatak ima stotine postavki pomoću kojih možete prilagoditi karte, a većina glavnih značajki dostupna je u besplatnoj verziji.

5. Google Maps Widget (BESPLATNO / 18,99 USD plus)

Google Maps Widget brzo je učitavanje Google Maps rješenja koje vam pomaže da integrirate karte u područja widgeta, kao što su zaglavlje web stranice, podnožje ili bočna traka. Sadrži više od 100.000 aktivnih instalacija na WordPress.org.

Svaka je karta konfigurirana u widgetu karte i možete prilagoditi vrstu karte, razinu zumiranja i izgled igle – pa čak i povezati kartu s određenim URL-om (npr., Kontaktnom stranicom vaše web stranice). Kada korisnik klikne na sličicu, može ih se odvesti na veću interaktivnu kartu koja koristi svjetlosni okvir za bolju prezentaciju.

Postavke widgeta Google Maps

Programeri primjećuju da sličica widgeta Google Maps koristi Google Maps Static Maps API za spremanje karata i da se njihove karte učitavaju u jedan zahtjev umjesto 20 plus zahtjeva koji trebaju druga rješenja. Ovo očito može u nekim slučajevima smanjiti ukupnu veličinu stranice za 2 MB.

Tehnike koje koriste za učitavanje karata su izvan mog tehničkog iskustva, ali s uvjerenjem mogu reći da Google Maps Widget učita mape znatno brže od ostalih rješenja Google Mapsa, što je, bez sumnje, jedna od najboljih karakteristika dodatka.

Google Maps Widget

U besplatnoj verziji widgeta Google Maps, sve što možete učiniti na stranici postavki dodataka je dodati ključ API-ja za Google Maps. Napredne postavke i opcije za uvoz igle i widgeta nisu dostupne osim ako ne nadogradite na pro verziju.

Google Maps Widget Pro prodaje samo 18,99 USD godišnje, a osim gore spomenutih značajki, nadogradnja omogućuje umetanje karata u postove, stranice i druge prilagođene vrste postova pomoću kratkog koda.

Ukupno, Google Maps Widget Pro dodaje više od 50 značajki, kao što su kože, podrška za višestruke iglice za karte, grupiranje pribadača u karte i integracija Google Analytics-a.

Primjer widgeta Google Maps

Ako tražite brzo rješenje Google karata koje se integrira s dizajnom vaše web stranice, Google Maps Widget je dodatak za vas.

Besplatna verzija trebala bi biti dovoljna za većinu korisnika jer vam daje potpunu kontrolu nad svakom zemljovidom. Međutim, u Widget Pro Google Maps ima dovoljno značajki koje opravdavaju nadogradnju.

6. Hero Maps Premium (20 USD)

Hero Maps Premium je raskošno rješenje Google Maps koje vam omogućuje prikazivanje odazivnih karata preko cijelog zaslona ili fiksne širine.

Tri paketa ikona omogućuju vam dodavanje oznaka profesionalnog izgleda na karte, a postoji i mogućnost prijenosa vlastitih ikona. Sve što trebate učiniti da dodate marker je povucite i ispustite ikonu na kartu.

Označivači se također mogu kategorizirati kako bi omogućili posjetiteljima filtriranje rezultata. Na primjer, mogli biste imati kategorije hotela, trgovine, kafića i parkirališta.

Dodajte marker u Hero Maps Premium

Na raspolaganju je mnoštvo shema boja i na karte možete crtati oblike. Sve karte koje stvorite možete izvesti.

Ono što Hero Maps Premium razlikuje od ostalih rješenja je njegov dizajn. Čitavo iskustvo korištenja karte je izvrsno – od animiranih markera do kontrola fluidnog zumiranja. Filteri također značajno poboljšavaju korisničko iskustvo.

Primjer Hero Maps Premium

Hero Maps Premium dostupan je za samo 20 dolara od CodeCanyona. Preporučujem provjeru demonstracija kako biste stekli uvid u to koliko su njegove karte elegantne.

7. Dodatak WP Google Map (BESPLATNO / 59 $)

Dodatak WP Google Map, a ne treba brkati sa WP Google Maps (broj jedan na našem popisu), svestrano je rješenje mapa koje podržava markere, više vrsta karata i više lokacija. Trenutno je aktivan na više od 100 000 web stranica WordPress.

Kada dodate novu lokaciju, možete definirati što se događa kada korisnik klikne na kartu – i također možete dodijeliti markere grupi. Pomoću karata možete postaviti visinu i širinu karte, razinu zumiranja i vrstu karte koja se koristi i dodijeliti sve lokacije koje ste prethodno stvorili.

Vaš ključ za Google Maps API morate unijeti na glavnu stranicu postavki.

Dodajte lokaciju u WP dodatku za Google Map

Premium verzija WP Google Map naziva se “Napredni dodatak Google Maps za WordPress” – a ne WP Google Map Pro. Cijena od 59 američkih dolara najprodavaniji je dodatak Google Maps WordPress na CodeCanyonu.

Nadogradnjom na premium verziju otključavaju se prilagođene vrste posta, preslikavanja mapa, upute, grupiranje markera i mogućnost uvoza i izvoza markera. Na kartama možete prikazati i postove blogova.

Također dodaje podršku za napredna prilagođena polja, filtre, HTML slojeve i crtanje oblicima.

Primjer WP dodatka za Google Map

Puno je WP dodatka za Google Map. Dobro obrađuje više lokacija i više karata, a posjeduje sjajnu dokumentaciju unutar administrativnog područja.

Preporučam da isprobate.

8. Store Locator (Google Maps) za WordPress (25 USD)

Vlasnici internetskih trgovina trebali bi provjeriti Lokator trgovina (Google Maps) za WordPress. Dodatak se može koristiti za izradu karata koje prikazuju trgovine u blizini lokacije korisnika.

Sadrži tri različita stila predloška i omogućava prikaz mjesta pomoću popisa ili harmonike, a markeri i klasteri s oznakama dostupni su. Sve ove značajke daju vam određenu fleksibilnost u izgledu vaše karte.

Primjeri karte Agile Locator trgovine

Sve trgovine mogu se kategorizirati, a možete prikazati kutiju predmeta za svaku trgovinu. Popis trgovina može se uvesti putem datoteke XLS proračunske tablice, a možete čak i priložiti logotip ili sliku na kutiju predmeta kako bi se trgovina izdvojila.

Karta Agile Locator-a

Kupci dobivaju mnoštvo značajki koje će im pomoći da pronađu trgovinu koju traže.

Oni mogu unijeti lokaciju na kartu ili automatski odabrati svoju lokaciju koristeći funkciju geolokacije koju pružaju preglednici.

Ispod glavne karte nalazi se velika upravljačka ploča koja kupcima omogućuje promjenu izgleda karte i prikaza. Mapa se može drastično promijeniti kad se promijene opcije kao što su predložak i zadana karta.

Dodatne mogućnosti Agile Store Locator-a

Lokator trgovine (Google Maps) za WordPress maloprodaje za 25 USD od CodeCanyon-a.

Budući da su sve značajke i postavke usmjerene prema popisu trgovina, Locator trgovine nije za sve. Međutim, oni koji vode internetske trgovine i poslovne direktorije cijenit će što dodatak nudi.

9. 10Web Google Maps (besplatno / 30 USD plus)

10Web Google Maps izvrstan je dodatak Google Maps WordPress koji vam omogućuje umetanje karata u vaš sadržaj pomoću kratkih kodova ili integriranje karata u dizajn web stranice pomoću PHP-a.

Glavna stranica za izradu karata omogućuje vam dodavanje markera, kao i oblike poput poligona i polilona. Postupak dodavanja oblika je jednostavan: Sve što trebate je pomaknuti se na položaj na karti na kojem želite pokrenuti oblik i desnom tipkom miša kliknuti miš. Zatim ponovite postupak za ostale točke oblika.

Dodavanje karte u 10Web Google Maps

Osam kartica postavki dostupno je za svaku izrađenu kartu, a možete promijeniti vrstu karte, razinu zumiranja, kontrole, slojeve i još mnogo toga.

Čak postoji opcija da se na vašu kartu omogući funkcionalnost pretraživača za pohranu. Neke značajke, poput uputa i popisa markera, nisu dostupne u besplatnoj verziji, ali većina glavnih značajki i postavki su dostupne.

10Web postavke Google Maps

10Web Google Maps Pro dodaje podršku za crtanje krugova i pravokutnika te dodaje mogućnost uvoza i izvoza karata.

Ostale značajke koje nadogradnjom otključavaju uključuju prilagodljive skine karte, upute i filtre kategorija markera.

Pro verzija košta samo 30 USD, ali dostupni su i drugi planovi s dužim razdobljima podrške i podrškom za dodatne domene.

Karta stvorena s 10Web Google Maps

Uz podršku za slojeve, oblike, markere i druge korisne značajke, lako je shvatiti zašto se besplatna verzija 10Web Google Maps pokazala toliko popularnom kod korisnika WordPressa.

Časni spomen

Korisnicima WordPressa postoji mnoštvo rješenja Google karata, a standard je općenito vrlo dobar.

Tijekom mog istraživanja za ovaj članak, testirao sam puno WordPress dodataka koji su upravo propustili rez.

Ako tražite jednostavno rješenje, vrlo jednostavne Google karte dobra su alternativa jednostavnom kratkom kôdu Google Maps, jer se također može brzo dodati karte pomoću kratkih kodova. Još jedno osnovno rješenje za provjeru je rješenje Gutenberga za karte Google Maps Gutenberg Block i jednostavan za upotrebu Jednostavna Google karta.

Blok Google Gutenberg

Google Maps Bank i CP Google Maps izvrsna su rješenja karata, ali većina je opcija ograničena na pro verziju. Iako su pro verzije relativno jeftine, postoje i bolje alternative za one koji su spremni potrošiti novac.

U vezi s tim, znatno su bolje postavljeni rješenje Google Maps Supsystic, Google Maps Easy (39 USD za pro verziju i dodatni dodaci za Google Maps, Ultimate Maps by Supsystic (također 39 USD za pro verziju). Oba WordPress dodatka omogućuju vam pristup stotinama opcija u besplatnoj verziji, a uključuju brojne značajke za koje naplaćuju drugi programeri. Svakako ih valja pogledati.

Ostali besplatni dodaci Google Maps za provjeru su Intergeo Maps, Google Maps CP, WP Google Map, Novo-Map i Fleksibilna karta.

Google Maps Easy

Konačno, imamo vrhunska rješenja Google Maps koja su dostupna na CodeCanyonu. Već smo pogledali neke, uključujući dodatke za Google Maps Locator za WordPress, Hero Maps Premium i Locator Locator (Google Maps) za WordPress. Međutim, postoje i druge dobre opcije na CodeCanyonu.

Posebno me izdvajaju 5sec Google Maps PRO (20 USD) i Google Maps (20 USD) zbog broja značajki i mogućnosti u ponudi, kao i profesionalnog dizajna karata..

5sec Google Maps PRO

Svakako provjerite i WP Advanced Google Maps (30 USD), Advanced Google Maps (13 USD) i responzivne stilizirane Google Maps (16 USD).

Završne misli

Nisam pronašao da je jedan određeni dodatak Google Maps WordPress bio “najbolji”, tako da se zapravo svodi na vaš proračun i na vaše potrebe, jer većina rješenja nudi neke značajke koje nisu drugdje.

Stoga biste trebali testirati što više rješenja kako biste vidjeli koje od vas najbolje odgovara vašoj i vašoj web lokaciji.

S više od 400.000 aktivnih instalacija, WP Google Maps dobro je polazište za pregled što je moguće s Google kartama. Međutim, ako ne tražite napredne značajke, svakako biste trebali isprobati osnovna rješenja poput jednostavnog kratkog koda Google Maps i widgeta Google Maps.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me