Devet najboljih dodataka za poboljšanje zadane funkcionalnosti WordPress pretraživanja (2020)

Ponude za WordPress


WordPress je možda jedan od najcjelovitijih sustava upravljanja sadržajem koji je danas dostupan, ali to ne znači da je savršen. Još uvijek postoji niz područja na kojima bi softver mogao biti poboljšan – a jedno takvo područje je i pretraživanje.

U redu, pretraživanje nije područje na kojem se WordPress ističe.

Kada korisnik upiše zahtjev za pretragom, zadana WordPress tražilica često vraća sadržaj koji je nebitan ili je zastario. Posjetitelji ne mogu suziti svoje pretraživanje na određene kategorije ili ključne riječi, niti mogu vidjeti istaknute pojmove u rezultatima pretraživanja. Ne postoji ni izvorna podrška za taksonomije, prilagođene vrste posta ili prilagođena polja.

Srećom, postoji niz WordPress dodataka za pretraživanje koji mogu riješiti ta ograničenja.

Dodaci za pretraživanje poboljšavaju ili zamjenjuju zadanu WordPress tražilicu kako bi posjetiteljima pružili relevantnije rezultate pretraživanja i bolje korisničko iskustvo. To pomaže posjetiteljima da brže pronađu željeni sadržaj, a to smanjuje stopu napuštanja web stranice i povećava promet.

Ali s toliko dodataka na tržištu, kako znati koji odabrati? U ovom ćemo članku pogledati devet najboljih WordPress dodataka za poboljšanje pretraživanja na vašoj web lokaciji tako da možete odabrati onaj koji je pravi za vas..

1. Jetpack pretraživanje – 25 eura plus

S više od pet milijuna aktivnih instalacija, Jetpack je jedan od najpopularnijih WordPress dodataka koji je danas dostupan. A uz funkcionalnosti poput zaštite od grube sile, statistike web mjesta, neograničenog hostinga slika i više, lako je shvatiti zašto.

Automattic je Jetpack usvojio kao način promocije svojih ostalih premium usluga. Osobni Jetpack plan s 3 £ mjesečno dodaje dnevno automatizirane sigurnosne kopije, dok premium paket od 8 £ mjesečno dodaje skeniranje zlonamjernog softvera, integraciju Google Analytics-a i PayPal integraciju.

Pridružite se profesionalnom planu s 25 £ mjesečno i imat ćete pristup više od 200 premium WordPress tema, kao i Jetpack Search. Pokreće ga Elasticsearch, Jetpack Search zamjenjuje zadane funkcionalnosti pretraživanja u WordPressu za postizanje rezultata više kvalitete.

Traži Jetpack

Jetpack Search poboljšava pretraživanje na više načina. Podržava milijune upita, indeksira vaš sadržaj u stvarnom vremenu i prikazuje rezultate pretraživanja odmah.

Jedna značajka koja je uvjerila mnoge da koriste Jetpack Search je podrška filtera. Omogućuje korisnicima web mjesta da filtriraju po oznakama, kategorijama, prilagođenim taksonomijama, autorima, datumima i vrstama objava.

Možete prilagoditi i algoritam pretraživanja i nema ograničenja u tome koliko pretraživanja ili kako koristite API Elasticsearch.

Za upotrebu Jetpack pretraživanja morat ćete nadograditi na Jetpack Pro. Postoji mnogo jeftinijih načina pretraživanja, ali profesionalni paket nudi veliku vrijednost za novac ako vam je potreban i pristup vrhunskim temama, naprednim sigurnosnim skeniranjem i sigurnosnim kopijama u stvarnom vremenu..

Službena web stranica | Stranica za preuzimanje dodatka

2. SearchWP – 99 USD plus

SearchWP je fantastično rješenje za pretraživanje za WordPress koje se savršeno integrira s mnogim popularnim WordPress dodacima kao što su WooCommerce, bbPress, Jednostavno digitalno preuzimanje, Napredna prilagođena polja i još mnogo toga.

Dok Jetpack Search ima samo nekoliko opcija filtriranja putem widgeta, SearchWP vam pruža mnogo više kontrole nad načinom na koji korisnici pretražuju vašu web stranicu. Možete dati određenu težinu atributima vrsta posta, taksonomijama i prilagođenim poljima. Također možete definirati pravila pretraživanja, izuzeti određene dijelove sadržaja i upotrijebiti ključnu riječ koja nameće točno podudaranje pojma.

SearchWP izvorno podržava popularne dodatke za e-trgovinu i integrira se s prilagođenim meta podacima i dokumentima kao što su PDF, tekst i uredski dokumenti. Možete stvoriti više pretraživača i za različita područja vaše web stranice.

Postavke pretraživanja

Programeri SearchWP-a omogućuju kupcima da oblikuju koja se funkcionalnost aktivira korištenjem proširenja. U vrijeme pisanja teksta postojalo je 28 standardnih proširenja, četiri proširenja i dva besplatna proširenja treće strane (od kojih je jedno razvijeno u FacetWP. Proširenje pretraživanja Live Ajax može se preuzeti s WordPress.org i koristiti sa ili bez SearchWP-a.

Standardna licenca za SearchWP prodaje se 99 USD. Omogućuje pristup svim 28 standardnim proširenjima te daje podršku i ažuriranja za jednu web stranicu godišnje. Standardna proširenja uključuju mogućnost isticanja pojmova za pretraživanje, sinonima pojmova za grupiranje sličnih riječi i izraza i kratkih kodova za prikaz obrazaca za pretraživanje u postovima i na stranicama.

Pro licenca od 149 USD godišnje nudi bolju vrijednost jer povećava upotrebu na pet web stranica i daje pristup svim proširenjima. Agencije se možda žele odlučiti za licencu pro plus od 299 USD godišnje, što uklanja ograničenja upotrebe.

Četiri proširenja su integracija WooCommerce, povezani sadržaji, preusmjeravanja i metrike. Proširenje mjernih podataka jedna je od najboljih značajki SearchWP-a jer možete vidjeti što posjetitelji pretražuju i stoga te podatke koristite u svojoj strategiji sadržaja.

Bez sumnje, SearchWP je jedan od najboljih dodataka za pretraživanje dostupan korisnicima WordPressa. Preporučujem da to provjerite.

Službena stranica

3. Relevantsi – BESPLATNO / € 94,90 plus

Relevanssi je jedno od najpopularnijih rješenja za WordPress pretraživanje na tržištu. Njegovo ime proizlazi iz njegovog cilja da pomogne WordPress korisnicima da prikažu rezultate pretraživanja po važnosti.

Besplatna verzija dodatka prepuna je mogućnosti koje omogućuju isticanje pojmova za pretraživanje, korištenje nejasnog podudaranja za djelomične riječi i pretraživanje fraza i citata. Korisnici također mogu pretraživati ​​komentare, oznake, kategorije, prilagođena polja, taksonomije i prilagođene vrste posta. Korisna značajka “Jeste li mislili?” Pruža i posjetiteljima prijedloge.

Pored podrške za više web mjesta WordPress, Relevanssi izvorno podržava i mnoge popularne WordPress dodatke kao što su bbPress, WPML i Members.

Opcije pretraživanja

Premium verzija Relevanssi poboljšava dodatak na mnogo načina. Dodaje prilaganje i indeksiranje sadržaja PDF-a, pretraživanje po podstranicama te indeksiranje i pretraživanje stranica korisničkih profila i izraza stranica sa taksonomijom.

Također vam omogućuje podešavanje težine svake vrste posta i taksonomije navedene u algoritmu pretraživanja, te dodaje mogućnost indeksiranja i pretraživanja bilo kojeg stupca u vašoj bazi podataka wp_posts.

Nadogradnja na premium verziju koštat će vas 94,85 funti godišnje ili jednokratnu naknadu od 286,44 funte. Obje licence nude podršku za neograničen broj web stranica.

Relevanssi je jedno od najboljih besplatnih rješenja za pretraživanje WordPress-a, a premium verzija dodaje neke sjajne značajke.

Budući da dodatak zahtijeva mnogo dodatnog prostora za pohranu, velike tvrtke i druge web stranice s velikim prometom trebale bi ga temeljito ispitati prije nego što krenu uživo. Programeri primjećuju da će njihov dodatak upotrebljavati oko tri puta više prostora za pohranu od vaše baze podataka wp_posts.

Službena web stranica | Stranica za preuzimanje dodatka

4. Ajax pretraživanje – BESPLATNO / 36 $

Ajax Search izrazito je prilagodljiv WordPress dodatak koji vašoj web stranici dodaje tražilicu uživo. Obrazac pretraživanja na Ajaxu prikazuje prekrasne rezultate pretraživanja s sličicama kada posjetitelj upiše svoju ključnu riječ ili ključnu frazu.

Jezgrani dodatak, koji se može besplatno preuzeti, ima korisni dodatak, a većinu značajki možete uključiti i isključiti jednim klikom na gumb. Možete prilagoditi veličine sličica i izvor sličica i upotrijebiti jednu od osam ugrađenih predložaka obrasca. Slike se također mogu spremiti u predmemoriju za poboljšanje performansi.

Zadana funkcionalnost pretraživanja WordPressa znatno se proširuje. Posjetitelji će sada moći pretraživati ​​unutar prilagođenih vrsta posta, kategorija, prilagođenih polja i više.

Google Analytics može biti integriran, a čitav dodatak također je moguće prevesti.

Ajax pretraživač

Pro verzija Ajax pretraživanja košta samo 36 dolara. Dodaje podršku za pretraživanje prilagođenih polja i isticanje ključnih riječi te dodaje filtre za kategorije, prilagođene vrste posta, taksonomije i još mnogo toga.

Pro verzija također korisnicima omogućuje pretraživanje unutar privitaka, a tu je i dodatna integracija više WordPress dodataka poput BuddyPress. Google prijedlozi ključnih riječi i automatsko dovršavanje dostupni su i u pro verziji.

Također nudi se niz dodatnih mogućnosti za oblikovanje. Postoji više od stotinu tema za uređivanje, četiri izgleda i stotine drugih dodatnih mogućnosti administratora. Impresivan je opseg mogućnosti prilagodbe.

Ako želite poboljšati korisničko iskustvo posjetitelja koji pretražuju vašu web stranicu, Ajax pretraživanje sjajna je opcija.

Službena web stranica | Stranica prodaje | Stranica za preuzimanje dodatka

5. Daveova WordPress pretraga uživo – BESPLATNA

Alternativa Ajax pretraživanju koju možda želite razmotriti je Daveova WordPress Live Search.

Dodatak vam omogućuje da odredite broj rezultata pretraživanja uživo koji se pojavljuju i hoće li se pojaviti kada korisnik unese jedan, dva, tri ili četiri znaka. Rezultati uživo mogu prikazati metapodatke, sličice, izvade objava i vezu “Pogledajte više rezultata”.

Postoje tri sheme boja – siva, crvena i plava – ili možete i sami stilizirati rezultate. To možete učiniti putem CSS-a, iako su birači boja koji su dostupni za svaki odjeljak mnogo jednostavniji za upotrebu.

Daveova WordPress pretraga uživo

Daveova WordPress Live Search također omogućuje isključivanje sadržaja iz pretraživanja uživo, ali u cjelini, dodatak nema toliko značajki ili opcija za oblikovanje kao Ajax Search.

U skladu s tim, sve je još uvijek vrijedno provjeriti jer je jednostavan za upotrebu i prikazuje rezultate uživo uživo gotovo odmah.

Stranica za preuzimanje dodatka

6. Traži Bjelokosti – BESPLATNO / 19,99 USD-plus

Ivory Search je značajka WordPress dodatka za pretraživanje koja vam omogućuje stvaranje neograničenog broja obrazaca za pretraživanje za vaše web mjesto. Ima korisničko sučelje na kojem se stotine opcija mogu omogućiti ili onemogućiti samo jednim klikom.

Besplatna verzija pretraživanja slonovače ima mnoštvo jedinstvenih značajki koje nećete pronaći u drugim dodacima za pretraživanje, poput mogućnosti pretraživanja samo unutar postova zaštićenih lozinkom ili u postovima stvorenim u određenom datumskom rasponu.

Korisnici mogu pretraživati ​​unutar postova, stranica, kategorija, taksonomije, prilagođenih vrsta posta i još mnogo toga. Ivory Search daje vam veliku kontrolu nad onim što je sadržaj isključen iz pretraživanja, a integrira se s mnogim popularnim WordPress dodacima, poput bbPress i WooComerce.

Ivory Search - zadane postavke forme pretraživanja

Pro verzija Ivory Search prodaje se za samo 19,99 USD godišnje. Ovaj plan otključava dodatne funkcije poput pretraživanja određenih autorskih postova i isključuje postove koji imaju određeni status posta.

Licenca pro plus košta 49,99 dolara godišnje. Nadogradnja na ovu verziju omogućuje posjetiteljima da pretražuju u SKU WooCommerce-a i pretražuju slike, priloge i druge medije.

S besplatnom verzijom koja nudi mnogo naprednih opcija i premium licence koje se cijene po konkurentnim cijenama, pretraživanje Slonovače lako je preporučiti.

Službena web stranica | Stranica za preuzimanje dodatka

7. WP Solr – 49 €

WP Solr svestrano je WordPress rješenje za pretraživanje koje je popularno među vlasnicima trgovina zbog svoje podrške dodataka kao što su WooCommerce, Advanced Custom Fields i Yoast SEO.

Dodatak može koristiti jednu od dvije moćne platforme pretraživanja: Elasticsearch ili Apache Solr. Većina 23 dodataka uključenih uz pomoć dodatka pomažu integrirati WP Solr s drugim uslugama, kao i WordPress dodatke i teme, mada ćete također pronaći funkcionalne dodatke poput PDF ugrađivača koji vam omogućuje pretraživanje unutar dokumenata.

Primjer WPSolr

WP Solr podržava sve prilagođene vrste posta, taksonomije, prilagođena polja i priložene datoteke. Ajax pretraga omogućuje posjetiteljima da vide rezultate uživo za svoja pretraživanja, a tu je i opcija pretraživanja više domena koja korisnicima omogućuje pretraživanje na više web mjesta WordPress.

WP Solr prodaje se po jednokratnoj naknadi od 49 eura, a dolazi s cjeloživotnim ažuriranjima i podrškom. Cijena po web mjestu za WP Solr smanjuje se prilikom kupnje softvera za više web stranica.

Programeri vam omogućuju preuzimanje softvera i testiranje prije kupnje. Preporučujem da to učinite, a ako naiđete na probleme, zatražite pomoć na forumima za podršku.

Službena stranica

8. FacetWP – 99 dolara plus

FacetWP je jedinstveni dodatak za pretraživanje WordPress-a koji koristi sustav pretraživanja s licem. Pretrage koriste informacije iz prilagođenih polja, taksonomije i podatke o postovima kako bi osigurali da su svi rezultati relevantni.

Postoji 12 mogućnosti faze koje možete odabrati, uključujući potvrdne okvire, padajuće položaje, klizače i još mnogo toga. Kuke i kratki kodovi mogu se koristiti za prilagodbu obrazaca.

FacetWP radi s dodacima kao što su WooCommerce, Advanced Custom Fields i Beaver Builder, a integrira se i s drugim WordPressovim rješenjima za pretraživanje kao što su SearchWP i Relevannsi.

Primjer pretraživanja FacetWP-a

Osnovna licenca za FacetWP košta 99 dolara i pruža podršku i ažuriranja na godinu dana za do tri web stranice. Ova verzija podržava sve vrste postova filtera i dolazi sa svim dodacima. Procesorska licenca košta 249 dolara. Ako pređete na ovaj paket, povećavate upotrebu na 20 web mjesta i pružate pristup značajki vrste korisnika.

FacetWP je zasigurno jedno od najzanimljivijih rješenja za pretraživanje dostupno za WordPress. Ima puno sjajnih značajki, poput uvjetne logike, koje nećete pronaći u drugim dodacima.

Ako posjetiteljima želite ponuditi više opcija filtriranja prilikom pretraživanja vaše web stranice, FacetWP je jedan za provjeru.

Službena stranica

9. WP Google Search – BESPLATNO

WP Google Search pruža jednostavan način integracije Google prilagođenog pretraživanja u vašu WordPress web stranicu putem widgeta.

Da biste to učinili, morate se registrirati na https://www.google.com/cse/ da biste dobili ID Google tražilice. Jednom kada dobijete ID, samo ga unesite na stranicu postavki dodatka i dobro je krenuti.

Mogućnosti su ograničene. Pronaći ćete opciju za prikaz trake pretraživanja na vrhu rezultata pretraživanja, mogućnost otvaranja veza na novoj kartici i neke CSS mogućnosti korekcije. U widgetu dodataka nema opcija osim promjene naslova widgeta.

Google prilagođeno pretraživanje

Velika većina mogućnosti prilagođavanja može se pronaći u Googleovom području prilagođenog pretraživanja. Tamo možete promijeniti izgled i dojam rezultata pretraživanja, ali i omogućiti značajke poput automatskog dovršavanja.

Ako želite integrirati rezultate Google pretraživanja u svoju web stranicu, WP Google pretraživanje pruža most prilagođen za rad upravo to.

Službena web stranica | Stranica za preuzimanje dodatka

Časni spomen

Iako na tržištu možda nema toliko WordPress dodataka za pretraživanje kao dodataka za kontaktne obrasce ili dodataka na društvenim mrežama, postoji nekoliko dobrih rješenja za pretraživanje koja su samo propustila naš popis, ali vrijedi ih spomenuti.

Better Search besplatan je WordPress dodatak koji zamjenjuje zadanu WordPress tražilicu s relevantnijim rezultatima. Omogućuje vam određivanje faktora težine naslova članka, a sadržaj i sličice mogu se prikazati u rezultatima pretraživanja.

Bolje postavke pretraživanja

Oni od vas koji koriste napredna prilagođena polja mogu smatrati korisnim ACF: Bolja pretraga.

Nakon što se aktivira ovaj besplatni dodatak, posjetitelji će moći pretraživati ​​sadržaj u prilagođenim poljima koja ste izradili.

ACF: Bolje postavke pretraživanja

Na gornjem kraju tržišta je Swiftype, koji nudi snažnu uslugu pretraživanja web mjesta i WordPress dodatak koji povezuje vašu web stranicu s vašim Swiftype računom. Međutim, s planovima od $ 79 mjesečno, to bi mogla biti usluga koju bi trebala razmatrati samo velika poduzeća.

Swiftype

Još jedna popularna usluga pretraživanja premium je Algolia koju koriste web stranice s velikim prometom poput Twitch-a.

Planovi počinju od pristupačnijih 35 USD mjesečno, ali postoji i plan zajednice koji uključuje 10.000 zapisa i 100.000 indeksiranja mjesečno.

To bi trebalo omogućiti dovoljan broj pretraživanja za mnoge web stranice, pa ih vrijedi provjeriti. Obavezno instalirajte Algolijin službeni WordPress dodatak kako biste ga integrirali u svoju web stranicu.

Algolia

Posljednji časni spomen spominje Site Search 360, još jednu premium uslugu koja ima WordPress dodatak. To je prilagodljivo rješenje koje izgleda sjajno, ali, na sreću, cijene su razumnije.

Besplatni plan omogućuje 150 indeksiranih stranica i 1.000 upita mjesečno. Međutim, nadogradnjom na Columbo plan za samo 9 USD mjesečno povećava se ovo ograničenje na 1500 indeksiranih stranica i 5000 upita mjesečno.

Pretraživanje stranice 360

Završne misli

Zadana tražilica ugrađena u WordPress trebala bi biti dovoljna za malo web mjesto s manje od 25 stranica. Na većim web lokacijama posjetitelji će biti teško pronaći sadržaj koji traže.

WordPress dodaci za pretraživanje rješavaju ta ograničenja poboljšavajući relevantnost rezultata pretraživanja i omogućujući vam da kontrolirate koji se čimbenici koriste u algoritmu pretraživanja. Dodaci za pretraživanje također se proširuju na ono što se pretražuje i omogućavaju vam pretraživanje unutar prilagođenih polja, taksonomija, prilagođenih vrsta posta i više.

Filtriranje također pomaže posjetiteljima da sužavaju svoja pretraživanja kako bi lakše pronašli ono što traže.

Primjer Ajax pretraživanja

Preporučujem da napravite vlastita istraživanja i testiranje dodataka za pretraživanje instaliranjem besplatnih WordPress dodataka i provjerom demonstracije premium rješenja.

Ako ne želite potrošiti novac, moj savjet je da odaberete Relevanssi, Ajax pretraživanje ili pretraživanje slonovače.

WP Google pretraživanje opcija je za one koji žele prikazati rezultate Google pretraživanja, iako imajte na umu da ovaj dodatak tehnički nije potreban. Google možete sami integrirati. WP Google Search čini pojednostavljenje ovog postupka.

Na vrhu je mnogo opcija, uključujući Jetpack Search, SearchWP, WP Solr i FacetWP, a možete odabrati i premium verziju jednog od gore preporučenih besplatnih dodataka.

Ako već plaćate premium automatske usluge, Jetpack Search treba uzeti u obzir. Imajte na umu da nedostaju mogućnosti prilagodbe koja nude mnoga druga rješenja.

Kada sam prvi put započeo s pregledom opcija za dodatke za WordPress, moja početna preporuka za vrhunsko rješenje bilo je SearchWP. Još uvijek smatram da je to najbolje cjelokupno rješenje zbog funkcionalnosti koju nudi i načina na koji se integrira s drugim popularnim WordPress dodacima.

Rečeno je da ne postoji „najbolji dodatak“, postoji samo ono što je najbolje za vas i vašu web lokaciju, stoga svakako pogledajte sve svoje mogućnosti i donesite informiranu odluku.

Koristili / koristili neki od gore navedenih dodataka? misli?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me