14 gornjih WordPress višestranskih dodataka

Ponude za WordPress


WordPress Multisite fantastičan je alat za sve koji žele više od jedne web stranice, ali ne žele pokušati instalirati WordPress više od jednom. Bilo da stvarate mrežu web lokacija za sebe ili druge, Multisite vam daje jednostavnu i fleksibilnu platformu koja može sadržavati sve od nekoliko do milijuna web mjesta.

WordPress Multisite stvarno dolazi na svoje kada se koristi s nekoliko ključnih dodataka. Već nekoliko godina koristim Multisite za različite aplikacije i identificirao sam popis najboljih dodataka koje koristim u većini mreža koje stvorim.

Ovaj popis spada u tri kategorije:

 • Dodaci za pomoć u stvaranju web lokacija u vašoj mreži
 • Dodaci koji vam pomažu u upravljanju multisite mrežom
 • Dodaci koji će poboljšati rad i sigurnost vaše mreže

Dakle, evo 14 najboljih dodataka koje preporučujem svima koji postavljaju WordPress Multisite mrežu.

Dodaci za izradu web-lokacija

Svi su ti dodaci sasvim različiti; neki će pomoći vašim korisnicima u kreiranju vlastite web stranice, neki će vam pomoći da dijelite sadržaj na web lokacijama, a neki će spriječiti korisnike da stvaraju web lokaciju ako to ne želite. Uključio sam kombinaciju besplatnih i vrhunskih dodataka. Tamo gdje je dostupan sjajni besplatni dodatak, to sam izabrao, ali ako nema besplatnog koji posao obavlja dovoljno dobro, istaknuo sam vrhunski.

Gravitacijski obrasci Dodatak za registraciju korisnika

Dodatak WordPress Gravity Forms - snimka zaslona s web mjesta

Izuzetno popularan dodatak Gravity Forms možda se ne nalazi na popisu dodataka za Multisite mreže, ali imajte mene. Gravitacijski oblici mogu uvelike poboljšati proces izrade web mjesta za vaše korisnike.

WordPress po zadanom pruža stranicu za prijavu na adresi http://yourdomain.com/sign-up.php, ali ne možeš puno s tim. Instaliranjem dodatka Gravity Forms i dodatka za registraciju korisnika Gravity Forms možete stvoriti prilagođeni obrazac za omogućavanje ljudima da izrade web mjesto na vašoj mreži i smjestiti je bilo gdje na svojoj web lokaciji koju želite.

Također možete stvoriti prilagođena polja u obrascu koja odgovaraju poljima baze podataka; pa ako ste, na primjer, definirali opciju za različite vrste web mjesta, možete to navesti na padajućem popisu u svom obrascu, a zatim tu opciju poslati u bazu podataka pomoću nje za stvaranje odgovarajuće vrste web mjesta.

Morate kupiti licencu za programere da biste pristupili dodatku, ali još nisam naišao na WordPress programere koji ga nema!

Pro web stranice

Dodatak za web stranice - stranica s primjerima cijena

Ako dopuštate korisnicima da stvaraju vlastite web lokacije, a to želite malo dalje, tada je premium Pro Sites dodatak vaš prijatelj.

Pro Sites vam omogućuje konfiguriranje postupka prijave i registracije tako da uključuje različite opcije i strukture cijena, kao i omogućavanje stvaranja dodataka za vašu mrežu na koje korisnici mogu nadograditi nakon što se prijave..

Temelji se na sustavu koji koristi masivna platforma za blogove Edublogs, a ima značajan raspon značajki koje će vam pomoći da zaradite novac od web mjesta na vašoj mreži.

Kopirni uređaj s više stranica

Kopirni uređaj s većim sadržajem - prijemnik zaslona administratora

Ako web stranice u vašoj mreži dijele sadržaj, tada premijski Multisite Content Copier dodatak znatno olakšava.

Možete ga koristiti za postavljanje različitih predložaka za nove web lokacije, tako da će svaka nova web lokacija koja se kreira imati isti osnovni sadržaj za početak, i ne morate je ograničavati na predložak jednim setom sadržaja. Možete ga koristiti i za ručno kopiranje dijelova sadržaja jedne web lokacije na drugu web lokaciju u mreži.

Kopiranje sadržaja između web lokacija u vašoj mreži nešto je što biste trebali učiniti pažljivo iz SEO razloga, ali ako, na primjer, pokrećete mrežu za pridruženu skupinu tvrtki, bit će neke informacije koje želite uključiti na sve one stranice. Ovaj će vam dodatak pomoći u tome.

Multisite Cloner

Dodatak Multisite Cloner - obrazac slike WordPress stranica spremišta dodataka

Ovaj dodatak ima neke sličnosti s Multisite Content Copier-om, ali jedna je razlika u tome slobodno je.

Multisite Cloner ne pruža vam toliko fleksibilnosti, ali čini jedan jednostavan posao: omogućuje vam stvaranje „master“ stranice u vašoj mreži koja djeluje kao pokretač svake nove web lokacije kreirane. Ova se glavna web lokacija razlikuje od glavne web stranice na vašoj mreži i može biti ona koju posebno postavite, ali blokirati na tražilicama.

Svaki put kada stvorite novu web lokaciju, vi ili administrator web lokacije ako ste omogućili izradu web mjesta, ona će sadržavati sav sadržaj s glavne web stranice, što će korisnicima pružiti sjajno polazište. Upotrijebite ga ako web lokacije u vašoj mreži trebaju imati zajednički sadržaj ili ako želite nadjačati zadani sadržaj koji WordPress stvara na novim web lokacijama.

Mreže za WordPress

Mreže za WordPress - stranicu u direktoriju dodataka WordPress

Sada dolazimo do sljedećeg besplatnog dodatka na mojoj listi, a to je Networks za WordPress. Ovaj dodatak omogućuje vam da na svojoj web stranici omogućite nešto vrlo pametno i potencijalno prilično nadrealistično – omogućava vam stvaranje mreža unutar vaše mreže.

Kada se aktivira dodatak Networks for WordPress, administratori vaše web stranice moći će postaviti vlastitu osobnu multisite mrežu na svojoj web lokaciji, što znači da imate dva sloja web mjesta u vašoj mreži. Mogu aktivirati teme i dodatke putem svoje mreže i upravljati svim web lokacijama unutar nje.

Ovo bi mogao biti koristan alat za bilo koju mrežu s hijerarhijskom strukturom, kao što je školska mreža s podmrežom web mjesta za svaki razred.

Do sada sam se fokusirao na omogućavanje korisnicima da stvaraju web mjesta i olakšava im taj postupak, ali ponekad to želite otežati, ako ne i potpuno nemoguće. Tada imate neželjene pošiljatelje koji ciljaju vašu web lokaciju i stvaraju neželjene blogove (ili blogove).

Anti Splog

Anti splog - slika

Vrhunski dodatak Anti-Splog koristi algoritam za prepoznavanje blogova koji su registrirani na vašoj web lokaciji i uklanja ih prije nego što su stvoreni. Možete ga konfigurirati da bude više ili manje strog prilikom identificiranja blokada i uključujete ili isključujete određene domene u registraciji e-pošte, na primjer.

Ako imate otvorenu mrežu s korisnicima koji stvaraju vlastite web stranice, to bi vam moglo uštedjeti puno vremena i potencijalno neke sigurnosne rizike. Malo je poput Akismet za Multisite mreže!

Mapiranje domena WordPress MU

WP MU Domain Mapping - stranica na skladištu dodataka WordPress

Završni dodatak u ovom odjeljku je besplatan i možda je najkorisniji besplatni Multisite dodatak vani.

WordPress Multisite odličan je način stvaranja puno različitih web mjesta sa samo jednom WordPress instalacijom, ali što ako (ili vlasnici ili klijenti web mjesta) želite koristiti određene domene za pojedinačne web stranice?

Dodatak za mapiranje domene WordPress MU ovo omogućuje. Instalirajte ga i aktivirajte za svoju mrežu, a to će vam omogućiti dodijeliti domene pojedinim web lokacijama kao njihovu “primarnu” domenu, što znači da će posjetitelji vidjeti tu pojedinačnu domenu isto kao što bi to radili i sa samostalnom web stranicom. Nitko ne treba znati da se web mjesto pokreće na mreži!

Sve što trebate učiniti je osigurati da domene usmjere na vašu mrežu dodavanjem CNAME ili A zapisa u njihov DNS, a zatim ih dodajte pomoću administratorskih zaslona za mapiranje domena. Možete dodati više domena na svaku web lokaciju i odrediti koja je “primarna” domena koja će se prikazivati ​​u preglednicima posjetitelja.

Dodaci za upravljanje mrežom

Jednom kada se suočite sa Multisiteom, upravljanje mrežom nije teško, ali to može biti još jednostavnije dodavanjem nekoliko ključnih dodataka. Evo tri dodatka koji vam mogu olakšati život kao mrežnog administratora.

Korisničko prebacivanje

Korisnički dodatak dodatak - izdvajanje stranica obrasca u WordPress spremištu dodataka

Ako ste ikad željeli testirati nešto na svojoj mreži iz ugla drugog korisnika – možda nekog vašeg klijenta ili člana vašeg tima s drugom korisničkom ulogom – tada ćete znati kakva to bol može biti. Ili morate tražiti njihovo dopuštenje da vam dopusti pristup njihovom računu, pogledate preko ramena ili resetirate njihovu lozinku i krenete tim putem.

Uz besplatni dodatak User Switching ne morate učiniti ništa od toga. Jednostavno otvorite stranicu Korisnici na zaslonu mrežnog administratora, pronađite korisnika na kojeg se želite prebaciti i kliknite vezu da biste se prebacili na tog korisnika. Nećete zapravo biti prijavljeni kao taj korisnik, ali imat ćete potpuno isto iskustvo mreže kao i taj korisnik. Korisno ako želite testirati značajke koje se ne primjenjuju na mrežnog administratora ili ako želite provjeriti da druge uloge korisnika ne mogu pristupiti nečemu što ne bi trebale.

Poboljšanja na više stranica

Dodatak za višestruka poboljšanja - stranica u WordPress spremištu dodataka

Multisite Enhancements još je jedan besplatan dodatak (yay!) Koji dodaje neke izvrsne dodatne značajke na zaslone vašeg mrežnog administratora.

Značajke uključuju:

 • Pogledajte koji se dodaci i teme aktiviraju na svakoj web-lokaciji sa zaslona administratora dodataka i tematske mreže – vrlo korisno ako nadograđujete teme ili dodatke i želite znati gdje ćete ih morati testirati.
 • Pristup dodatnim stavkama u administracijskoj traci, uključujući dodatne veze za upravljanje pojedinačnim web mjestima.
 • Dodaje stavku izbornika “Dodaj novo” u izbornik Dodataka na mrežnim zaslonskim administratorima.
 • Dodajte vlastiti favicon na administracijsku traku i stavke izbornika.

Za mene je daleko najkorisnija značajka sposobnost da vidim koje su se teme i dodaci aktivirali gdje; ovo ubrzava znatno uklanjanje pogrešaka, testiranje i nadogradnje.

Sustav podrške

podrška-sustav

Ako imate multisite mrežu s puno različitih ljudi koji upravljaju svakom web mjestom, možda biste htjeli pružiti podršku svojim korisnicima iz vaše mreže kako biste uštedjeli vrijeme i trud da pratite e-poštu ili (užas!) Čak i telefonske pozive.

Premijski dodatak Sustav za podršku vašoj mreži dodaje karte za podršku i Često postavljana pitanja kojima korisnici mogu pristupiti bilo na prednjem kraju vaše glavne web stranice ili preko vlastitih administrativnih zaslona u pozadini.

Značajke uključuju:

 • Podignite ulaznice za podršku putem prednjeg ili stražnjeg dijela, s mogućnošću umetanja slika, videa itd.
 • Odredite kategorije podrške i pošaljite ulaznice odgovarajućoj osobi u vašem timu, ovisno o kategoriji.
 • Odgovarajte na ulaznice za podršku u prvom ili stražnjem dijelu, a korisnik će biti obaviješten e-poštom o vašem odgovoru.
 • Stvorite često postavljana pitanja, ručno ili kopiranjem ulaznica za podršku i njihovih odgovora, i prikažite ih u prednjem i stražnjem dijelu.

Vodim mrežu koja omogućuje ljudima da stvaraju vlastite web stranice i smatraju ovaj dodatak neprocjenjivim za kompaktiranje s mojim korisnicima i pružanje podrške za njih bez potrebe da se drže na vrhu teme e-pošte.

Dodaci za izvedbu

Moja posljednja kategorija dodatka su one koje će vašu mrežu učiniti boljom za vas i vaše korisnike. Ti dodaci nisu specifični za više web lokacija, ali ja sam ih uključio jer ima puno dodataka koji rade ove poslove i ne rade na Multisiteu. To rade.

WP Super predmemorija

WP Super Cache - spremište slika WordPress dodataka dodataka

Besplatni WP Super Cache dodatak jedva da treba uvoditi: to je najpopularniji dodatak za predmemoriranje u spremištu WordPress dodataka i koristi se na više od milijun stranica. U travnju ove godine WP Dev Shed testirao je sve besplatne dodatke za predmemoriranje dostupne u spremištu, a ovaj je izašao na vrh.

WP Super Cache je jednostavan za korištenje s Multisiteom. Jednostavno ga instalirajte i mreža ga aktivira, a keširat će stranice na svim web mjestima u vašoj mreži, poboljšavajući vrijeme učitavanja.

Ovdje uključujem dva dodatna dodatna dodatka jer je tako važno pouzdano sigurnosno kopiranje vaše web lokacije i mogućnost lakog vraćanja, a još više smatram važnim za mrežne menadžere. Ako vaša mreža propadne, to nije samo vaša web lokacija i reputacija u riziku, već i vlasnici vaših web lokacija.

WP-DB-Backup

WP-DB-Backup - snimka zaslona stranice u spremištu dodataka WordPress

Popriličnih nekoliko rezervnih dodataka (uključujući neke premium) ne igraju se lijepo s Multisiteom. Neki od njih uopće ne izrađuju sigurnosne kopije multisite mreža. WP-DB-Backup nije jedan od takvih.

Ovaj dodatak radi upravo ono što očekujete. Omogućuje vam zakazivanje redovitih sigurnosnih kopija web lokacije koje se mogu spremiti na jednom ili više različitih mjesta (uključujući Dropbox, Amazon ili e-poštu), a omogućuje vam i stvaranje više rasporeda sigurnosnih kopija, možda sigurnosno kopiranje baze podataka češće nego svoje teme i datoteke dodataka, na primjer.

Jedina je mana to što ne nudi jednostavnu opciju vraćanja jednim klikom kao što to čine i neki od premium dodataka. Trebat ćete znati kako migrirati bazu podataka i datoteke u novu WordPress instalaciju ako je koristite za obnavljanje web lokacije. To je nešto što je u normalnim okolnostima relativno jednostavno, ali može predstavljati bol ako je vaša web lokacija hakirana, a vi paničarite ili nemate pristup brzom WiFi. Ali to je besplatno, i to čini posao sigurnosne kopije.

Snapshot Pro

Snapshot pro plugin - stranica obrasca za snimke zaslona na web stranici WMPU DEV.

Ako ste spremni platiti premijski rezervni dodatak, tvrdio bih da je Snapshot Pro najbolji za Multisite. Jednostavno radi s Multisiteom, pruža vam razne mogućnosti pohrane sigurnosne kopije i (presudno) nudi jednostavan postupak vraćanja jednim klikom. Ako vaša mreža propada i trebate obnoviti i pokrenuti web stranice svojih korisnika uz minimalni napor i stres, mislim da je Snapshot Pro vrijedan novca.

WordPress SEO

WordPress SEO by Yoast - slika iz kataloga WordPress dodataka

Velike su šanse da će ljudi koji stvaraju web stranice na vašoj mreži moći optimizirati svoje web stranice za tražilice, što znači da trebate instalirati učinkovit, efikasan SEO dodatak za administratore web stranice da biste ih mogli koristiti.

WordPress SEO lako je najpopularniji SEO dodatak za WordPress s preko milijun preuzimanja. Aktivirajte se putem mreže i svi korisnici vaše web stranice moći će iskoristiti njezine značajke za poboljšanje SEO njihove web lokacije.

Može značajno poboljšati uspjeh web lokacija na vašoj mreži, a ono što je sjajno je da je besplatno.

Sažetak

Visok udio WordPress dodataka, besplatni i premium, izvrsno djeluju na WordPress Multisite mrežama, bilo da su aktivirane preko mreže ili za pojedinačne web stranice. No, postoje neki koji se ne igraju lijepo s Multisiteom, a postoje i drugi koji značajno poboljšavaju Multisite.

14 dodataka koje sam ovdje nabrojao su oni koji će, po mom mišljenju, učiniti Multisite učinkovitijim i za mrežne administratore i administratore web mjesta. Oni će poboljšati korisničko iskustvo, poboljšati performanse i sigurnost i olakšati zadatak upravljanja mrežom.

Stoga razmislite o svojim potrebama, odlučite koliki proračun imate (ili nemate) i provjerite dodatke na ovom popisu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map