Historia e ThemeIsle – itfarë duhet për të ndërtuar një dyqan të suksesshëm Premium Theme!

Marrëveshjet me WordPress


Në ekosistemin e sotëm të WordPress, ThemeForest mbretëron suprem kur bëhet fjalë për temat premium. Njerëzit bëjnë mijëra deri mijëra blerje atje çdo ditë – me temat më të mëdha që marrin diku midis 100-2000 shitje në javë! Ndërsa ThemeForest pa dyshim ka luajtur një rol të madh në sjelljen e shumëllojshmërisë në skenën e temave, gjithashtu është afër të bëhet një monopoli de-fakto.

Sidoqoftë, në dy vitet e fundit apo më shumë, ishte interesante të shihesh tregje më të vogla që vazhdojnë të shfaqen në të gjithë vendin – me disa prej tyre duke bërë jashtëzakonisht mirë. Një dyqan i tillë temash është: ThemeIsle. Arrita me Ionut Neagu dhe para se ta njihja, ne po bisedonim larg në Skype. Ky artikull është rezultat i takimit tonë të kafes virtuale: Historia e ThemeIsle dhe itfarë duhet për të ndërtuar një dyqan të suksesshëm Premium Theme!

Shënim: Ne patëm një diskutim mjaft të thelluar, kështu që për t’i zier të gjitha, unë kam parafrazuar pothuajse të gjitha pyetjet dhe përgjigjet.

P) Si filloi karriera juaj?

Karriera ime e zhvillimit filloi në Freelancer, ku mora të gjitha punët që dija si të bëja – madje edhe disa që nuk i bëra. Për ato që nuk dija si të përfundoja, i kuptova gjërat ndërsa vazhdoja, gjë që më lejoi të marr gjithnjë e më shumë punë.

E thënë kështu, nëse punoni gjithë ditën si freelancer, mund të arrini vetëm deri më tani. Pashë dy rrugë përpara: mund të përpiqesha të siguroja sa më shumë klientë duke dhënë shërbime të mia, ose mund të gjeja diçka që bëj mirë dhe të përqendrohem në atë gjë.

Unë fillova të ndihmoja punën time në një grup lokal në Rumani. Kjo ishte e shkëlqyeshme fillimisht, por unë shpejt u futa në ekonomi. Nëse nënshkruajnë diçka, ju mbani një sasi relativisht të vogël të vlerës origjinale. Kjo do të thotë që ju duhet të merrni shumë më shumë klientë dhe të kaloni pjesën më të madhe të kohës tuaj në menaxhim – procesi është joefikas dhe së shpejti bëhet shumë stresues.

Atëherë provova strategjinë tjetër: gjetjen e diçkaje që mund të bëj mirë dhe të përqendrohem në të. Unë vij nga një sfond i marketingut, kështu iu afrua kësaj me një mendim SEO. Gjeta një fjalen mesatarisht të thellë – “PSD te WordPress” – dhe përqendrova energjitë e mia në renditjen për atë në SERP. Brenda dy muajve, faqja ime, CodeinWP, ishte në faqen e parë për këtë term.

Problemi tjetër që unë u përballa ishte çmimi. Fillimisht fillova me një çmim prej $ 300 – 400 $, i cili në fillim nuk ishte i keq, por shpejt kuptova që nuk do të ishte askund afër sa të justifikoja kohën e nevojshme për të prodhuar një produkt cilësor. Zgjidhja ishte që gradualisht të rriten çmimet. Ne në fakt nuk po marrim klientë, por deri para disa muajsh çmimi mesatar ishte rreth 1500 dollarë për punë.

Problemi i vërtetë, me të cilin kam hyrë brenda, është se unë nuk jam aq i mirë në shitje ose menaxhimin e pritjeve të klientit. Nëse keni pasur ndonjëherë një kompani me bazë shërbimi, e dini se çfarë do të thotë kjo. Një klient vjen dhe ju paguan 1000 dollarë për një temë të WordPress. “Oh, por ndërsa jeni atje, a mund ta ripërpunoni logon pak?” Extremelyshtë jashtëzakonisht e vështirë të merren mirë me këto kërkesa. Nëse i bëni ato falas ju jeni një kompani e mrekullueshme, por po e humbni kohën tuaj financiarisht. Nëse kërkoni 20 dollarë për të, po vendoseni veten si një kompani e lirë dhe nëse kërkoni 200 dollarë për të, ju po vendoseni veten si një kompani ‘e paarsyeshme’.

Deri më tani, ne kemi zhvilluar një grusht temash falas, të cilat po i ofronnim në një seksion temash të faqes sonë. Kuptova që kur kishim më pak punë me klientët, mund të krijonim tema falas për të ndihmuar në gjenerimin e një trafiku shtesë. Unë atëherë e kuptova se kjo mund të jetë një pikënisje e mirë për një dyqan me tema premium.

P) Si filloi ThemeIsle?

Në nëntor 2012 kërkova nga një prej zhvilluesve tanë që të punonte me kohë të plotë mbi idenë e krijimit të një dyqani me tema të veçantë. Ne kemi dizajnuar nuskat, rrjedhat e punës të vendosura në vend, u krijua uebfaqja – i gjithë procesi, nga fillimi në fund, mori gjashtë muaj të plotë.

Ndërsa kjo po vazhdonte, unë fitova Temat e Gatshme (të cilat i kam shitur) për të provuar dhe mësuar rreth biznesit të dyqaneve të temave sa më shumë që munda.

Meqenëse kishim disa trafik që mund të dërgonim në ThemeIsle (trafiku nga Codeinwp), unë mendova se do të jem në gjendje të bindja disa prej këtij trafiku për të blerë një temë. Kam vdekur gabim. Sapo filluam ThemeIsle, doli që pavarësisht se çfarë u përpoqëm, njerëzit nuk do të blinin temat tona. Në fakt, në 2013 nuk kemi bërë një shitje të vetme!

Mendova se ndoshta 55 dollarë janë shumë të larta për një temë, kështu që e ula çmimin në 37 dollarë. Kjo nuk pati asnjë efekt. Pavarësisht se çfarë temash kemi shtuar, pavarësisht sa shumë u përpoqëm, thjesht nuk mund të shesim një temë!

Siç doli se kishte vetëm një produkt që ne kishim që njerëzit ishin të gatshëm të blinin – një plugin. Blerë një shtojcë tashmë ekzistuese WordPress të quajtur Tweet Old Post, ajo tani njihet si Revive Old Post. Ne e përmirësuam atë, krijuam një version pro me disa veçori shtesë dhe e shtuam atë në ThemeIsle.

Ndërsa disa njerëz blenë shtojcën, kjo nuk ishte askund afër sa për të mbështetur biznesin tonë. Plus, është gjithashtu pak shqetësuese pasi faqja, në fund të fundit, quhet temëujdhesë. Në këtë pikë vendosa që diçka duhej bërë. Ne po i mbaronim paratë shpejt, morali ishte shumë i ulët, dhe si rezultat, ne po mbaronim kohën.

I shita Temat e Gatshme për një shumë të ulët pesë shifër, e cila – pas brokerimit dhe tarifave të tjera – ishte e mjaftueshme për të mbajtur biznesin të vazhdojë për tre muaj të tjerë. Vendosa të heq gjithçka dhe të përqëndrohem vetëm në një gjë të vetme: Temën tonë Zerif Pro (tema që tani përbën shumicën e shitjeve tona).

P) Më tregoni pak për Zerifin. Si lindi tema dhe pse mendoni se ky ishte akullthyesi juaj? Pse është kjo gjëja e parë që funksionoi vërtet?

Zerif është bërë në të vërtetë si një temë Bootstrap nga një zhvillues i cili ka punuar për ne në Codeinwp. Më pëlqeu shumë tema dhe mendova se do të ishte një ide e mirë për të mos nuk duhet të fillojmë nga e para – plus ne gjithashtu mund të krijojmë WordPress të tjerët tema nga ajo. Unë i fitova të drejtat dhe ne e zhvilluam temën nga atje.

Shtë e vështirë të thuash saktësisht pse kjo temë në veçanti ishte ajo … Tema nuk e shesi të gjitha aq mirë vetë dhe shitjet filluan të merren vetëm kur krijuam versionin – tani jashtëzakonisht të popullarizuar – falas: Zerif Lite.

Popullariteti i temës falas ishte padyshim një faktor i madh kontribues, por edhe kjo jo domosdoshmërisht llogari për të. Para Zerif kishim një numër temash falas / pro që nuk i shesnin. Gjëja që e veçoi Zerifin ishte mënyra se si ne iu afruam duke e bërë atë. Kur filluam, ajo ishte tashmë një temë relativisht e suksesshme HTML – ky ka të ngjarë një faktor kryesor.

P) makesfarë e bën ThemeIsle të dalë nga paketa?

Kjo është mjaft e thjeshtë për t’u përgjigjur – me një lidhje të thjeshtë. Një vit ose pak më parë postova një pyetje në Reddit se si bashkësia mendon se një kompani si kjo duhet të diferencohet vetë. Unë kam qenë me fat sa kam marrë një përgjigje të shkëlqyeshme që mund të lexoni në Reddit. Paragrafi i parë përmbledh mjaft:

“Hidhni të gjitha demat. Të gjitha panelet e administratorit. Të gjitha ngjyrat me porosi. Çdo gjë. Vrite ate. Hidheni jashtë. Mos përfshini dhjetë rrëshqitës, as mos përfshini 1. “

ThemeIsle përqendrohet në thjeshtësinë dhe qartësinë. Duket se ka një zhgënjim të konsiderueshëm drejt temave komplekse që ju detyrojnë të mësoni një metodë të re të punës çdo herë që shkarkoni një metodë të re. Vendosëm të ndjekim udhëzimet e postimit dhe të shpëtojmë vërtet nga të gjitha pjesët e panevojshme.

Ne u siguruam që çdo funksionalitet që ju nevojitet mund të shtohet përmes shtojcave, ose akoma më mirë: temat e fëmijëve. Kodi ynë është shumë standard i WordPress, që do të thotë se çdo zhvillues mund të hyjë brenda dhe të punojë në të. Nëse keni nevojë për diçka, mund të shkoni në Fiverr dhe të merrni dikë që ta bëjë atë më lirë.

P) A keni ndonjë përvojë me ThemeForest? Dofarë mendoni për ta?

Ne nuk kemi një përvojë të madhe, por unë u përpoqa të ngarkoj diçka, përgjigja ishte shumë e keqe. Ndjenja e përgjithshme ishte se ata me të vërtetë nuk u interesojnë. Ata nuk u pëlqen të japin udhëzime dhe nuk janë të gatshëm të komunikojnë.

Unë personalisht nuk më pëlqen që ata janë kaq të mëdhenj. Ata kanë më shumë se 50% të tregut tani, gjë që nuk është e mirë për vetë tregun. WordPress.org është i vetmi vend që ka potencial të konkurrojë me atë kohë, por për momentin kjo thjesht nuk po ndodh aspak.

Unë mendoj se duhet të jetë detyra jonë të konkurrojmë me ThemeForest përmes WordPress.org – na duhen shumë më të pavarura dyqane me cilësi të lartë.

Duke u thënë kështu, ThemeForest ka vendin e vet. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për zhvilluesit e budizmit të testojnë ujërat dhe të fitojnë para nga puna e tyre.

P) Whatfarë mendoni për drejtimin e temave dhe shtojcave në përgjithësi?

Unë shoh shumë produkte tepër komplekse atje. Temat duhet të jenë të thjeshta – ato duhet të jenë thjesht shabllone, asgjë tjetër. Ato duhet të përmbajnë vetëm HTML dhe CSS (dhe PHP themelore të nevojshme që ato të funksionojnë – natyrisht).

Ka disa situata ku temat e mëdha do të kishin kuptim. Kryesisht për klientë të vetëm që nuk kanë një buxhet të madh për të punuar me të.

Unë mendoj se kur krijoni një faqe në internet duhet së pari të shikoni për shtojcat – për të shtuar funksionalitetin – dhe pastaj temat për t’i stiluar të gjitha.

P) Cila mendoni për drejtimin e WordPress në përgjithësi, ku e shihni atë në vitet e ardhshme?

Drejtimi teknik ku po drejtohet WordPress dhe plani aktual që ata kanë nuk është aq i rëndësishëm për mua. Ajo që më intereson më shumë është ato aspekte që mund të ndihmojnë ose ndikojnë biznesin tim, si API REST, direktoria e lokalizuar e WordPress etj..

Unë jam gjithashtu mjaft i interesuar të dëgjoj mendimet e njerëzve kryesorë nga WordPress.org edhe pse, nëse ata kanë një vizion të fortë (si aderimi i Përshtatur i Përshtatjes së Temave të shpallur së fundmi), shanset janë që gjërat të ndryshojnë.

P) A keni ndonjë këshillë për temë & prodhuesit e shtojcave?

Ne në fakt kemi ndarë shumë përvoja tona me raportet tona të transparencës. Aktualisht ne jemi duke mbledhur të tretin, por ju tashmë mund të shihni raportin e parë dhe të dytë të transparencës dhe lehtë të nxirrni përfundimet tuaja.

Në përgjithësi, duhet ta kuptoni tregun para se të filloni. Mësoni rreth të ardhurave të jetës, konvertimit dhe kuptoni se si çmimet dhe reklamat ndikojnë në biznesin tuaj. Tweak dhe akordim, përdorni statistikat në avantazhin tuaj, ndërtoni një audiencë sa më mirë që të mundeni etj.

Ajo që po mësoj tani është se duhet të gjesh një model që të lejon të shesësh me një çmim shumë më të lartë se ThemeForest, një shportë mesatare prej 100 deri 150 $. Nëse shesni tema për 40–50 $, nuk mund të bëni shumë për sa i përket rritjes së biznesit tuaj me atë shumë parash. Promovimi është thelbësor për rritjen dhe promovimi i kthehet çmimeve. Kur ju merrni 250 dollarë për klient, ju mund të paguani 125 $ për kanalet e marketingut si Adwords, etj. Shpenzimi i këtij lloji të parave është i pamundur me shporta prej 55 $.

Vini re se kjo nuk do të thotë se tema juaj duhet të kushtojë 250 dollarë. Mund të keni shitur një temë për 50 dollarë, por keni mundësi të tjera – mund të shisni produkte ose shërbime të tjera për shembull. Ështja është që të bëni shportën përfundimtare diku në rajonin e një mesatare prej rreth 250 $, kështu që ju të mund të maksimizoni të ardhurat tuaja për klient (dhe kështu kostot tuaja për klient në marketing).

Gjithashtu, jini të gatshëm të shpenzoni para në përgjithësi, investimi është gjithashtu një faktor kryesor në rritje. Deri vonë, të gjitha paratë që kemi bërë u investuan përsëri në kompani. Pas suksesit fillestar të Zerif, punësova katër persona në vend. Ne po sponsorizojmë WordCamps në Beograd dhe Miami dhe shpesh harxhojmë para për testimin e ideve të reja të marketingut.

Për shembull, kohët e fundit kemi dërguar 50 bluza bluzash për 50 klientë që paguajnë. Nuk po them që kjo ishte një ide veçanërisht e mirë / e keqe – çështja është eksperimentimi i vazhdueshëm me burimet tona.

P) Anydo mendim për punësimin e njerëzve të duhur?

Për mua, punësimi ka të bëjë me personalitetin. Nëse dikush është një person i shkëlqyeshëm por një kodues mesatar, atëherë mundësia për të punuar së bashku është shumë më e lartë sesa nëse tiparet u kthyen mbrapa. Unë jam gjithashtu i madh për të punësuar studentë. Ne jemi një ekip prej 10 tani dhe mosha mesatare është 24. Më i riu është 18, më i moshuari 27, dhe 8 nga ekipi janë akoma studentë!

Më pëlqen ideja e një komuniteti dhe një kulturë për t’i bërë gjërat – në vend të një kulture me orë të pagueshme. Ne kemi një takim dy-mujor në zyrë, ku të gjithë mblidhen dhe ndihmojnë njëri-tjetrin me punën e kolegjit. Këto politika ndihmojnë studentët e zgjuar të rriten dhe të zhvillohen së bashku me kompaninë.

Dokush mund të marrë sa më shumë kohë që duhet dhe të punojë aq sa ata mendojnë se është i drejtë për pagën e tyre. Ky është një nga përfitimet për të mos pasur orare ose afate. Tre punonjësit e parë gjithashtu kanë aksione në kompani – 4, 2 dhe 2 përqind.

përfundim

Gjatë bisedës sime me Ionut u bë e qartë se ai pothuajse me siguri do të kishte pasur sukses me biznesin e tij në një mënyrë apo tjetër. Pse? Për shkak se kishte disa tema të vazhdueshme (falja e fjalës) të ndërthurura midis rreshtave përgjatë bisedës sonë, unë mendova se do të përmblidhja ato që unë mendoj se shenjat e suksesit të tij janë:

Përdorni të gjitha materialet tuaja në dispozicion

Ndërsa suksesi ishte një kohë e gjatë në bërje, themelet për të u përcaktuan si paraprakisht dhe vazhdimisht. Ishte e qartë nga biseda jashtë se ai kishte bërë një përpjekje të jashtëzakonshme dhe ishte jashtëzakonisht këmbëngulëse. Ishte ndoshta vetëm çështje kohe atëherë, përpara se gjërat të fillonin të bashkoheshin në një mënyrë ose në një tjetër.

Bërja e një dyqani të suksesshëm temash, siç ka Ionut, është vetëm diçka që mund të bëni nëse në të vërtetë keni produktet për të punuar me sigurisht. Duke përdorur një shtojcë në një sit temash, duke bërë tema falas në kohën e ndërprerjes së klientit, etj, të gjitha këto gjëra kontribuan në suksesin eventual të biznesit..

Ju bëni fatin tuaj…

Duke folur personalisht, atë që të tjerët ndonjëherë e konsiderojnë fat, unë konsideroj të pashmangshme. Sigurisht që ka disa raste origjinale të fatit, si fitimi i llotarisë, etj, por në një biznes si ky, fati zakonisht mund të gjurmohet përsëri në një fitore për të parë mundësinë.

Jononi pa një mundësi për të përdorur një plugin për të promovuar sitin e tij me temë. Ai pa një mundësi për të bërë një temë nga një temë tashmë e vendosur bootstrap. Ai pa një mundësi për të bërë tema falas. Sa më shumë mundësi të shihni, aq më shumë vdekje mbarojnë se mund të kaloni, por gjithashtu rritni shanset tuaja për të gjetur rrugën e suksesshme!

Mos kini frikë të dështoni

Ionut ka dështuar shumë herë, dhe ai shpesh do të dalë nga rruga e tij për të ndarë detajet e dështimeve të tij. Ai nuk ka frikë nga dështimi – sepse siç e dimë të gjithë, shpesh është dështimi që ju lejon të kuptoni rrugën drejt suksesit!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map