CSS voor beginners: waar u CSS online kunt leren

WordPress aanbiedingen


Een paar jaar geleden, toen ik door een plaatselijke boekwinkel liep, kwam ik een boek tegen dat mijn aandacht trok. Nieuwsgierigheid stootte me toen aan om het op te pakken en de boekomslag te scannen.

‘HTML & CSS For Dummies, ‘las ik in stilte de omslag voor mezelf. Ik grijnsde naar het soort komische buiging waarvan ik wist dat het boek het ook zou lenen, maar schoof het boek abrupt terug op de plank.

Waarom? Nou, om eerlijk te zijn, ik was een beetje beledigd door de titel.

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind de boekencollectie van Dummies erg leuk: ik bezit zelf een paar van hun boeken; mijn reactie was echter puur emotioneel.

Weet je, op dat moment probeerde ik webdesign te leren, maar ik had er serieuze problemen mee. Om precies te zijn, ik worstelde met CSS. Ik kon mijn hoofd er helemaal niet omheen slaan.

Toen ik dit boek tegenkwam, voelde het woord ‘Dummies’ als een prik bij mijn intellect – aangezien ik me al een idioot voelde omdat ik niet meer begreep hoe CSS werkte met HTML.

Ja, ik kon online codefragmenten opzoeken om te kopiëren en in het stylesheet van mijn website te plakken, maar dat was niet wat ik wilde.

Ik wilde een volledig begrip van hoe CSS werkte, en ik wilde echt leren coderen.

Kortom, wat ik probeer te bereiken, is dat als je moeite hebt om CSS te leren, je niet de enige bent.

Uiteindelijk heb ik me een weg baant door CSS te leren. Ik wil echter niet hetzelfde voor jou.

Als je moeite hebt om dat ongrijpbare startpunt in je codeeropleiding te vinden, dan hoop ik dat je dit zult beschouwen als je gids om aan de slag te gaan met het online leren van CSS.

CSS voor beginners: de beste gratis online bronnen

Met zoveel websites die beweren beginners te helpen CSS te leren, kan het overweldigend zijn om te kiezen welke je moet kiezen.

Om u op weg te helpen, heb ik een lijst samengesteld met enkele van de allerbeste gratis online bronnen (een lijst met premiumbronnen volgt verderop in het artikel) om CSS te leren:

Codecademy

Codecademy

Codecademy is een van mijn favoriete websites om te leren coderen.

In tegenstelling tot veel andere plaatsen op internet die de code eenvoudig vermelden en uitleggen hoe het werkt, geeft Codecademy je een praktische benadering van leren.

Je krijgt lessen in hapklare instructies die gemakkelijk te volgen en te begrijpen zijn – iets wat ik erg op prijs zou hebben gesteld toen ik net begon met het leren van CSS.

En aangezien CSS het beste kan worden geleerd door herhaling, betekent het feit dat u code rechtstreeks in de browser kunt schrijven en oefenen, dat u een betere kans heeft om te onthouden wat u aan het leren bent.

Als een kanttekening biedt Codecademy ook andere geweldige codeerlessen, van Ruby tot Javascript en verder.

In feite kan alles wat u op de site leert u leren hoe u hele websites vanaf nul kunt bouwen en coderen. Helemaal gratis! (vrolijke dans)

Bezoek Codecademy

Udemy

Udemy

Iedereen heeft een andere manier om dingen te leren.

Als je een erg visueel persoon bent, dan is Udemy misschien wel jouw gele bakstenen weg.

Hoewel Udemy meestal kosten in rekening brengt voor de lessen die op hun site beschikbaar zijn, hebben ze ook een breed scala aan videocursussen die helemaal gratis zijn.

Ik heb persoonlijk een aantal van deze gratis cursussen gevolgd, dus geloof me als ik je vertel dat je niet teleurgesteld zult raken in wat je leert, alleen omdat het gratis is. De gratis cursussen van Udemy zijn van topklasse en ik zou ze persoonlijk aanraden aan iedereen die CSS wil leren.

Maak een gratis account aan op hun site en krijg direct toegang tot zowel gratis als betaalde cursussen. Oh, en ze hebben ook zowel iPad- als iPhone-apps om onderweg te leren.

Bezoek Udemy

Tuts+

TutsPlus Premium

De meeste mensen weten al dat voor bijna alle cursussen op Tuts + een vergoeding nodig is, maar zelden weten ze dat ze ook een aantal leuke gratis cursussen hebben die je op weg kunnen helpen.

Hun 30 dagen om HTML en CSS te leren cursus geeft bijvoorbeeld een heel mooi overzicht van hoe HTML en CSS samenwerken en bevat tutorials over elk van deze codeertalen.

Meld je aan en krijg toegang tot de 32 videolessen die ze over het onderwerp hebben.

Bezoek Tuts+

Sitepoint

Sitepoint

SitePoint is een andere geweldige online bron voor beginners.

Hoewel ze geen vaste cursus hebben om CSS te leren, hebben ze een geweldige bronnenlijst die je zeker in je browser moet bookmarken, om nog maar te zwijgen van een breed scala aan verschillende boeken over verschillende codeertalen (inclusief CSS natuurlijk).

Bezoek SitePoint

CSS voor beginners: beste premium online bronnen

“Premie? Zoals betalen om CSS te leren? ‘

Ja, dat bedoel ik, en ik kan je volgende vraag al horen …

“Waarom zou ik betalen om CSS te leren als ik het gratis kan leren?”

Welnu, om die vraag te beantwoorden, zijn er fysiologische redenen om te betalen om te leren, zoals het feit dat veel mensen geneigd zijn iets ernstigers te nemen als ze ervoor betalen: terwijl gratis leren misschien de voorkeur heeft, tegen een kleine vergoeding voor een jaar of van maand tot maand kan zeer motiverend zijn.

Voor mij zal ik altijd eerder iets gebruiken als ik er mijn eigen geld in heb gestoken. En ik weet dat ik niet de enige ben die dat ook voelt.

Afgezien van motivatie, zijn er ook twee duidelijke voordelen bij het kiezen om te betalen voor dergelijke premium cursussen.

1) Velen die beginnen met het willen leren van CSS, merken vaak dat ze later meer uitgebreide soorten codering willen leren om hun ontwerp- en ontwikkelingskennis uit te breiden.

2) Degenen die het technische veld willen betreden, hebben dit vaak moeilijk zonder enige vorm van certificering of training.

… om nog maar te zwijgen van het feit dat betaalde middelen vaak (hoewel niet altijd) van betere kwaliteit zijn dan de gratis aangeboden middelen.

Als je serieus bezig bent met het leren van webdesign & ontwikkeling, en je bent op zoek naar een flexibele benadering van je opleiding, bekijk dan deze slechteriken:

Boomhut

Team Treehouse

Treehouse is snel uitgegroeid tot een van de meest bekende online bronnen voor het leren van allerlei soorten webdesign en ontwikkeling gerelateerde codeertalen – inclusief CSS (natuurlijk).

Als iemand die een abonnement bij hen heeft, kan ik je uit persoonlijke ervaring vertellen dat ik begrijp waarom ze zo snel zijn gegroeid.

De interface is vriendelijk en de cursussen (of tracks, zoals ze ze noemen) zijn gemakkelijk te starten, te volgen en af ​​te maken.

Als je elk van de cursussen afmaakt, word je beloond door een badgesysteem dat verrassend goed is … lonend!

Als je CSS aan het leren bent in de hoop uit te breiden naar de wijdere wereld van webontwikkeling, beschouw dit dan serieus als je eerste stop! U kunt uw eigen tempo bepalen om zoiets als CSS te leren, maar alles wat u leert, past bij de meest recente webontwerppraktijken.

Bovendien geven de tracks die u voltooit u niet alleen inzicht in het ontwerpen en bouwen van websites, maar leren ze u ook de aspecten van het starten en runnen van een bedrijf – iets dat als freelancer niet alleen een enorme hulp kan zijn uw bedrijf op gang brengen, maar ook organiseren.

Bovendien kunt u met Treehouse momenteel een gratis proefversie starten – om te zien of u dit echt wilt gebruiken en waarvoor u wilt betalen.

Na de proefperiode kunt u kiezen tussen:

 • Silver-abonnement voor $ 25 per maand
 • Goudplan voor $ 45 per maand

Als u er echter snel over bent, kunt u de CSS-cursus daadwerkelijk starten en afronden voordat u voor een abonnement moet betalen – d.w.z. gewoon op de gratis proefperiode!

Bezoek Treehouse

Leerbaar

Leerbaar

Learnable is een uitbreiding van het SitePoint-netwerk (zie hierboven).

Hun les- en videobibliotheek is uitgebreid en uitgebreid, vooral als het gaat om CSS.

Wat de verschillen tussen Learnable en Treehouse betreft, ik kon er niet veel vinden: beide hebben een geweldige bibliotheek met videocursussen, maar Learnable heeft ook nogal wat boeken.

Een ander verschil dat ik opmerkte, was hun prijsstructuur. Terwijl de prijs van Treehouse tweeledig is, heeft Learnable 3 prijsopties:

 • 1 maand = $ 29
 • 6 maanden = $ 99
 • 1 jaar = $ 149

Uiteindelijk geeft u minder uit als u een jaar lang met Learnable betaalt dan met Treehouse.

Als u niet zeker weet voor welke u wilt gaan, heeft Learnable ook een gratis proefperiode waarvoor u zich ook kunt aanmelden. Dus als je op het hek staat, probeer het dan allebei snel.

Persoonlijk nam ik een korte rondleiding door de CSS-lessen van Learnable en vond ik het gevoel van de video’s en de dingen die ze buiten die cursussen te bieden hadden erg goed.

Bezoek Learnable

Lynda

Lynda

Als u nu online op zoek bent geweest naar plaatsen om te leren coderen, is de kans groot dat u Lynda bent tegengekomen.

Lynda heeft cursussen die je alles leren, van HTML en CSS, tot CAD en Illustrator en verder.

Ze hebben meer dan 2.700 videocursussen en meer dan 122.000 tutorials met wekelijks meer! Voor zover ik weet, hebben ze een van de grootste videotrainingsbibliotheken online.

Wat de prijzen betreft, is Lynda echt niet veel duurder dan de andere twee hierboven genoemde. De prijzen voor lidmaatschap zijn als volgt:

 • Basic: Maand tot maand – $ 25
 • Basic: Jaarlijkse facturering – $ 250 (bespaart u $ 50)
 • Premie: Maand tot maand – $ 37,50
 • Premie: Jaarlijkse facturering – $ 375 (bespaart u $ 75)

Een grote bonus voor het lidmaatschap is het certificaat (en) van voltooiing dat u verdient.

Hoewel het duidelijk niet hetzelfde is als een universitair diploma, zijn veel bedrijven meer naar goede portfolio’s en certificaten zoals deze gaan kijken om een ​​idee te krijgen van je vaardigheden.

Met zo’n uitgebreide bibliotheek met cursussen kun je veel meer leren dan alleen CSS en webontwikkeling met Lynda.

Sterker nog, hun zakelijke cursussen zijn enkele van de meest uitgebreide die ik heb gezien: als je die ondernemersgeest over je hebt, dan ben ik er vrij zeker van dat je de training die je krijgt met het oog op het bedrijfsleven geweldig zult vinden.

Bezoek Lynda

Waar CSS vanaf nul te leren: laatste gedachten over het online leren van CSS

Dus waar is de beste plek om CSS vanaf nul te leren? Nou, iedereen is een beetje anders. Hoewel ik Treehouse misschien leuk vind, geef je misschien de voorkeur aan Learnable.

Elke site is anders ontworpen en heeft iets unieks te bieden, dus mijn suggestie zou zijn om ze zelf snel te bekijken, er een te kiezen die bij je past en er dan gewoon in te springen en aan de slag te gaan!

Dat gezegd hebbende, als je een krap budget hebt, overweeg dan om te beginnen met Codecademy. Als je jezelf een week de tijd geeft en jezelf ertoe dwingt een half uur tot een uur in de CSS-cursus door te brengen, zul je verrast zijn hoeveel je hebt opgepikt.

En hoewel ik echt dol ben op alles wat Treehouse te bieden heeft (inclusief de tracks over het leren bouwen van WordPress-thema’s, wat eigenlijk een grote reden was waarom ik ze koos), vind ik het nogal vervelend dat ze geen certificaten van voltooiing aanbieden.

Aangezien Lynda niet veel duurder is voor hun basislidmaatschap, kan het een betere keuze zijn om met hen mee te gaan als je graag een haalbaar bewijs wilt bemachtigen dat je iets van webdesign weet.

Toegegeven, het inbreken in het leren van code kan in de eerste plaats een beetje een hersenkraker zijn – net zoals het leren van een gesproken taal moeilijk kan zijn als je voor het eerst begint, kan het even duren voordat een codeertaal (zoals CSS) wordt geleerd.

Maar geef niet op; blijf erbij.

Wees streng en streng voor jezelf – en als het nodig is, zoek dan naar manieren om jezelf te motiveren om door te gaan met leren.

Alles bij elkaar genomen, is CSS waarschijnlijk een van de gemakkelijkste van alle codeertalen om te leren. Het beste van alles is dat het wonderen doet om je hersenen meer te laten begrijpen over hoe de wereld van codering in het algemeen werkt.

Er is een enorme behoefte aan goed opgeleide, zakelijk ingestelde mensen en als je de training in beide kunt volgen, kun je goed op weg zijn naar een geweldige en opwindende carrière.

Wie weet … Misschien ben jij de volgende Chris Coyier!

Ik denk dat je gewoon je grenzen moet verleggen en erachter moet komen. (knipoog)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map